13557
  • dookie
  • dookie
    hali. kezdő simcity-s vagyok, és igazából nem értem nagyon az elejét. Miért nem költöznek be a sim-ek. Mellékelek egy képet is. Ha megnézzük a zónaigény mutatót, akkor ez azt jelenti, hogy kevés van mindenből? Köszi:)

• Kodlovag
    A NAMban vannak felüljáró elemek, azok között van derékszögű kanyar is. Ha jól emlékszek.
  • Benevolens
    tud valaki olyan felüljárót, ami kanyarodik?
  • Web mester
    Nem sokkal az üzi írása után rájöttem én is :)
  • nyirog
    Amúgy erre rálehet jönni egy kis logikával, meg figyelmességgel. Már a magyarítás neve is sugallja (SimCity 4 + Rush Hour\ Deluxe magyarítás), hogy igen működik a delux-val. Én tényleg nem értem a legtöbb embert, csak feljebb kéne vinni a a tekintetet a monitoron pár centivel és megkímélné magát meg minket is a fölösleges és ostoba kérdésektől ...
  • Deep Rush
    Jó.
  • Web mester
    Sziasztok!
    Nemrég kezdtem el játszani a játékkal és lenne egy olyan kérdésem, hogy a fejlécben található magyarítás jó-e a Deluxe Editionhoz is?
  • Zsod1
    A loginnal szoktak bajok lenni nekem is. Alaphelyzetben regisztrálás után rögtön mennie kéne, se aktivációs mail, se 24 órás melegítési idő (mint ez a fórum) nem kell neki. Nem is szoktam megadni semmilyen valós adatot, mail cím is kamu.
    Ennek ellenére néha tényleg rájön az ötperc, regisztráltam újat, de azzal se ment. Szerintem szerverprobléma lehet, vagy épp túl sokan vannak bejelentkezve. Meg kell próbálni később.
  • addamm
    köszön9m a tanácsokat-Amúgy a magyarítás nagyon jó elsőre homályos volt de már jó.
  • Benevolens
    Majd dícsérem, csak most nincs időm kipróbálni, mert a vizsgaidőszakom hajrájában vagyok.
  • Kodlovag
    Na azért ne keseredjetek el, majd jönnek itt még a köszönömök. Nagy munka volt, grat. Én magam ugyan soha nem játszottam semmit magyarul, még akkor sem, ha esetleg elérhető lett volna. A játékokból összeszedett angol jelentősen hozzájárult a nyelvtudásomhoz.
  • NorbyI
    Itt az új NAM linkje, kell természetesen id simtropolisra, itt meg az új NAM Essential.

Úgy tűnik senkiből sem váltott ki különösebb érzelmeket a nagyarítás egy újabb mérföldköve. :S
  • kri555
    valaki linkelje már be az új nam linkjét.
    Kösszi
  • nyirog
    Ez az új nam szír, azt írják, hogy villamos építésnél már nem fog annyit fagyni a játék :D..... Majd valamikor kipróbálom :P
  • nyirog
    Egyetértek Norbyl-val, nem ártana kettőnknek egy -két vélemény panasz, pár jó szó, stb :)
  • NorbyI
    Az hogy a ház elfeketedik nem azt jelenti hogy leég, hanem hogy az adott házba olyan népréteg költözött ami alacsonyabb színtű mint ami a ház valójában. Magyarul, egy épület megüresedik mondjuk a hosszú ingázási idő miatt és beköltöznek szegényebb Simek. Ezt úgy tudod ellenőrizni ha az épületre kattintasz a kérdőjellel és a Jómódnál vagy Wealth angolul egy vagy két $ jel elszürkül. Innen lehet tudni hogy a ház ugynevezett dilapidation-ön ment keresztül (megüresedés vagy elnéptelenedés).

Ha tűz van akkor jön a riadó és kiküldheted a tűzoltókat és látsz lángot is. A játék pedig megáll. Észrevétlenül egy épület sem ég le.

Na mi a vélemény a magyarítással kapcsolatban? Gondok, panaszok, bíztatások, köszönömök?
  • Kodlovag
    Functional landmarks mod
  • Kodlovag
    Hát a gyárak már csak ilyenek, szennyeznek. Telepíts oda egy csomó fát, az tisztítja a levegőt. A HT ipar nem szennyez.
  • Kodlovag
    Küldd ki a tűzoltókat. Ha nincs tűzoltóság, építs. Ami a tűzoltóságok hatókörén belül van, az nem ég le.
  • Kodlovag
    Tegnap új NAM jelent meg!
  • addamm
    Ja és még valami Miért égnek le a házak sorozatba?
  • addamm
    Üdv!Nem tudok mit tenni egy helyen sok a gyár és ott a szennyezés piros mit tegyek?Akkora csőd van néha hogy csak ez menthet meg: weaknesspays aki nem ismeri írja be ctrl+x
  • viktor0320
    köszönöm a gyors választ!
    már csak az lenne a kérdésem hogy melyik az a mod amivel a nevezetességeket munkahellyé alakíthatom. Régebben ez a mod is meg volt, csak közben letöröltem a játékot így elveszett!
  • Zsod1
    Hali!
    Alapvetően az (RH) + NAM2009 kelleni fog, abban be tudod állítani a közlekedés teherbírását és a szimulator Z ajálott. Nem régen volt ezekről szó, olvass vissza. Érdekes, hogy nekem hiába high (vagy ultra), a megállók terhelhetősége maradt ugyanannyi.
    Az ipar 4x Industry Quadrupler névre hallgat (a képeimen láthatod a hatását). Van még valami szennyezettség elfojtó is, azt hirtelen nem tudom. Nézz szét a simtropolison, bármi letölthető.
    Személy szerint a "no dilapidation" plugint is javaslom, mert anélkül teljesen összekeverednek a vagyoni szintek és átláthatatlan lesz. Viszont sajnos azt tapasztaltam, hogy a hatása folyton "elfelejtődik", hogy mi szerint még nem jöttem rá.
    Crime doesn't pay pluginnal meg lehet spórolni kismillió rendőrséget, hasonló kéne a többi épületre is, leginkább a kórházra.

Más hírek: sikerült feltornásznom 750ezer körülire, láttam 780-at is, de az inkább idéglenes hullámhegy volt.
  • viktor0320
    Üdw újra mindenkinek!
    Ma újra elkezdtem ezzel a játékkal játszani. Nagyszerű élmény volt újra városokat építeni, fejleszteni. Viszont a játék teljesen szűz, semmi plugin nincs benne. Valaki tudna nekem ebben segíteni?
    Az olyan pluginokat keresem amelyek segítik mérsékelni a forgalmat, légszennyezést az iparban dolgozók számát 4x-re emeli, ezáltal csökken a munkanélküliség. Már a nevükre sem emlékszem, ezért kellene a segítség
    Előre is nagyon nagyon köszönöm!
  • addamm
    Áh megvan.
  • addamm
    Üdv új vok.Nem vagyok béna da a magyarítás mégis gondot okoz ha valaki tud adni tánácsot azt egkérném hogy adjon.
  • nyirog
    A MAGYAROSÍTÁS FRISSEBB VERZIÓJA MÁR ELÉRHETŐ A BENNER ALATTI MAGYARÍTÁS GOMBRA KATTINTVA, VÉLEMÉNYEITEKET OSSZÁTOK MAJD MEG VELÜNK BÁTRAN!
  • nyirog
    Norbyl -val hamarosan kiadjuk a magyarítás egy frissebb, újabb és a 100 százalékhoz közelebbi verzióját! Tehát érdemes rákészülni!

Remélem várjátok :D !!!
  • Kodlovag
    És mit csinálsz azzal a rengeteg bevétellel? Nem tudod mire elkölteni. Szerintem csökkentsd az adókat, azzal növelheted az igényt, és talán így gyorsabban növekedhetsz.

Hm. Azért így nagyítóval nézegetve a képeket csak ott vannak a no job jelek, főleg a gazdagok házai fölött. Próbáld a R$$ és a Co adóját csökkenteni, hogy ők legyenek a növekedés motorja, R$$$ adóját pedig relatíve magasabban tartani, hogy kisebb legyen a részarányuk. Hátha akkor lesz munkájuk. Mert itt valószínűleg nem azért nincs, mert nem érnek oda időben, hanem tényleg kevés a nekik való munkahely. Láttam a fórumokon, hogy ezzel a problémával mások is küzdenek.
  • Kodlovag
    Elég masszív közlekedési hálózat, de látszik is rajta, hogy kevés lepusztul épület van, a simek eljutnak a munkába. És a standard high traffic simulator biztosan sokat segít rajta. Az A és B szimulator a 2008 januári, míg a Z szimulátor a 2009 januári NAM verziótól van, telepítéskor választható a standard helyett. De ha neked ez is jól működik, akkor nem kell feltétlenül változtatni.
  • Zsod1
    Egyébként ez az új készítményem. Úgytűnik közepes pályán is elfér 1M ember. Befigyelt az ipar4X, igaz így már irreális kis helyen teerpeszt, inkább 2X lenne optimális. Van a kereskedelemre stage-cap mod is, hogy hamarabb jöjjenek a tornyok, bár nem annyira fletűnő a hatás. A rahedli közintézményt sajnos a tornyok takarák, még zóna nézetben sem láthatóak. (Na, erre is kéne egy mod, hogy csak a közintézményeket, megállókat lehessen látni, kezelni mondjuk zóna nézetben). Az adók 8.8-on vannak már biztos ami biztos alapon, de némelyik városban ki van tiltva ez-az, főleg a szennyező. Autópályát elvből nem építek, mert mindenképp a vonat/metró a leggyorsabb, pálya az önmagában bár gyors, de odáig is el kell jutni, emaitt lassú. Metró, vonat megálló meg sűrűbben elfér. Majd ha valamilyen kereskedelmi "limit" miatt építeni kell, hát dózerolok neki helyet. Azér a bevétel se semmi!

• Zsod1
    Az úthálózattal nem szokott gond lenni - mostmár. RH után, de főleg a NAM dobta meg, standard high ha jól emlékszem (a simulator A-B-Z-t nem értettem), de mindenképp többszörös útterheltséget enged, mert egyszerűen nem reális, hogy minden háztömb körül út van, busz is metró is és piros az összes. Korábban olyan is volt, hogy egyik megálló már 200%, a szomszédja meg pang. Amint látható általában 5x5, 6x6 blokkokban építkezek, amiből egy lejön megállókra, parkokra, egyéb épületekre. Kettő blokkonként vonat van hosszába (korábban 2, mostmár 4 blokkonkénti megállókkal), keresztben metró szintén 2 blokkonként 2 blokkonkénti megállóval, busz megállók blokkonként. Van roadTopMT pluginom is, így a busz-metró megállók már a járdán vannak, nem foglalnak kényelmetlenül egy kockát.
    Inkább a közintézményekre kéne valami megoldás, mert félmillió emberre tucatnyi kórházam van, iskola szintén. Egyszerűen röhej. Nincs valami mod erre? Aztán ha funkcionálisan játszható lesz, bezizzennek az optikai modok is. Már havas hegycsúcsom van, mert azt szeretem. A többmagos procc mennyire van jótékony hatással a sebességre? Kihasználja a játék?
  • Benevolens
    Mennyi ideig nem tudom letölteni, amit akarok sc4devotion-ról, ha elértem a kvótát abból a cuccból? (amúgy rohadt windows miatt)
  • Benevolens
    ok, a zászlókat köszi, az ibm buildingre közben rájöttem, véletlenül beleraktam egy másik épület mappájába.
  • Kodlovag
    Az iskola előtt zászlóknak kell lenniük. A Peg One Flag Many Nations Modnak van dependancyje. "To use this mod, the player must have the Maxis Day of Peace Add-On properly installed on their system. Registered users can obtain this add-on at the official Maxis/EA SC4 web site." Ha eredeti játékod van, letöltöd a hivatalos weboldalról. Vagy megszerzed valahonnan. Vagy nem rakod fel a Peg zászlós modot, és akkor elvileg se zászló, se kocka nem lesz.

Az IBM buildinghez megvan minden a csomagban. Az épület az .sc4model fájlban van. Azt is felraktad? Úgy mennie kellene.

• Benevolens
    Rendben köszi mindkettőtöknek, valóban a texturák magvannak. Az alábbi kettővel van problémám:
    , ibm building, doboz
    , némely iskola előtt egy fél doboz van.
  • Kodlovag
    A BSC Texture Mega Pack már nem elérhető, az örököse a BSC Textures Vol 01. Pontosan az, amit Norbyl korábban már belinkelt. Az kell neked.
    Másrészt ha ajándékcsomagot kaptál, akkor nem a Texture Pack hiányzik, hanem az épület maga. Valamiyen dependencyt nem tettél fel. Ha textúra hiányzik, akkor a lot kockái (maga a talaj) fognak hiányozni, konkrétan átlátszó lesz, és a hátteret látod a hiányzó textúra helyett.
  • Kodlovag
    Inkább adj egy linket az épületekhez, ott megnézhetjük mi is a képet, a dependencieket, mindent. Hátha benéztél valamit. Néha a dependenciek csak a readmeben vannak felsorolva.
    Egyébként minden felhasználónak itt az sg-n van saját galériája, ahová feltölthet max 2MB képet. Én is onnan linkelem a sajátjaimat, a régieket meg törlöm.

A híd alatti rakpart az pontosan olyan, hogy 1 kocka, és a grafika túlnyúlik két kockával. Direkt arra van tervezve, hogy hidak alá lehessen tenni.

Amikor a NAMot installálod, akkor kapsz egy halom választható opciót, és van egy olyan sor, hogy Click to select Traffic Controller files, ott válaszd a Standard helyett a Simulator Z-t. Van belőle több fajta, az utak kapacitásában különböznek. Én a Low-t használom, mert az hasonlít a standardhoz, és jól szervezett közlekedéssel nagy városokat is lehet kezelni. Igazán nagy/sűrű városoknál, mint amilyet pl Zsod csinál, a Medium már simán elkel. A High meg az Ultra a Colossus Addon Modhoz kell, vagy ha csalni akarsz, hogy soha ne legyen dugó.