Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudok egy trükköt: Hogy lehet pénzt szerezni ha a költségvetésed minuszban van?

1. Építs egy "fire department landing strip"-et. Ha esetleg még nincs meg akkor meg lehet nyerni:Csinálj egy kis tüzet majd csinálj meg a "fire!" címû küldetést a tûzoltókocsival.Ha kész akkor megkapod!

2. Csinálj tüzet valahol messze a városodtól a fákat gyújtsd fel! Épphogy csak úgy hogy a tûz majd magától elálljon. Mikor felgyújtottad gyorsan menj a tûzoltórepülõvel. Ki fog írni egy olyan küldetést hogy "water drop of fire". Azt váltsd el a "what's my alternative?" paranccsal és egy olyan címû küldetés fog feljönni hogy "let it burn!"
Ha megcsinálod 70000 dollárt kapsz de csökken tõle a népszerûséged.

Ezt bármennyiszer meg lehet csinálni!

Ha pedig zavar hogy a népszerûséged csökken akkor ismét gyújtsd fel a fákat és a tûzoltórepülõnél a "water drop of fire" küldetést válaszd. 110 népszerûséget ad és semmit sem kell csinálni mert amikor a tûz eláll akkor vége a küldetésnek és megkapod a jutalmat.

Lehet bonyolultnak tûnik de akik szoktak rajta küldetésezni annak talán könnyebb megérteni. És szerintem sokkal kényelmesebb mint a weaknesspays-t másolgatni!
ok ok új fórumozó vagyok nem tudtam. a képtárat meg még ase tom hol van.
Tudom!!! Ha képtáron rá keresel ott rengeteg képem van a városaimról. De ha itt visszanézel akkor is sok képet találsz.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

De figy zolika a simcity4-ben is lehet screenshotot csinálni könnyebb meg jobb a minõsége is <#circling>
nice city zolika hogy csináltad olyan pontosra a partot?

És honnan lehet újfajta épületeket fákat stb. letölteni? elõre is kösz

puding
<#Cool>

Tudtok olyan módról amivel a folyók mentén gátakat lehet építeni? Nekem olyan gátakra lenne szükségem amiken autóval,vasúttal átlehet menni a folyón.

az UFO kuszívja a vulkánt <#nyes>

nagy bilegge

HY

nekem tört be van és valaki nemtudna hozzá magyarosítást mert én nem találtam

nagy bilegge

Egy kép lemaradt. :ez A városról röviden. A legnagyobb térképen helyezkedik el.Több szomszédos várossal kapcsolatban van. Ezekkel összevan kötve vasúttal, autópályával,egysínû vasúttal,metróval,magasvasúttal.Régióm jelenleg legnagyobb városa,bár tervezek egy 2millió lakosú város építését,de idõ hiányában ez szerintem nem most lesz kivitelezve.Ha valakit érdekel akkor teszek fel több adat képet a városról.

havi költségvetés , jelenlegi mérleg , A part szakasz1 , A hegy oldalról , A folyó felõl. Hát most ennyi. Remélem tetszenek. Részleteket régebben már mutattam.

iskolák, könytár, múzeum,
(pl.: reptér növeli a kereskedelmi lakosságot)
Levettem a commercial adókat 0%-ig de nem segített 😞

A mûveltséget hogy is kell növelni?
Próbáld az oktatást és a mûveltséget növelni.

Vidd lejjebb az irodák és az ipar adóját, és akkor megnõ irántuk az igény. High-tech industrie is csak akkor épül, ha van rá igény. Régi, szennyezõ iparos negyedben nehezen hódít teret, tehát új gyárterületet érdemes hozzá csinálni. Az esetlegesen ide is bemerészkedõ szennyezõ iparokat rombold le. Növelheted a desirablityt, ha parkosítod, igy vonzóbb lesz a high-technek.
hello

Lenne egy gondom:
Nem tudom a Demand-ot pluszban tartani. A lakóházak általában pluszban vannak de az irodák/boltok egyfolytában minuszban és nem épülnek! A lakóházak pedig egyfolytában épülnek meg fejlõdnek de mind elhagyottá válik mivel nincs munkahely. Nem tudja valaki hogy lehet a commercial-t pluszban tartani?

ja és mégegy kérdés:
Hogy lehet high-tech indrustial-t építeni? Azt tudom hogy gyárrészeket kell kijelölni de a gyárrészekre mindig másfajta gyárak épülnek és lecsökken a high-tech desirablity!
Ha lesz idõm bekapcsolni a játékot akkor csinálok róla friss képeket,mert csak pár részlet van róla képekben.Egyébként nekem is sokat fagyoskodik a játék.

Nekem 450k felett már gyakran kifagy. 😞
Elég nehéz így építkezni, pedig sok még a beépítetlen terület.
Tuvok

Nekem a legnagyobb területen 600000 lakos van,de dimbes dombos viszonylag sok vízzel.És ez csak egy város. Lehetne még fejleszteni,csak nincs most idõm játszani.

85000-t egy közepes városterületen is össze lehet hozni, fõleg, ha már vannak mellette más városok is. Régió-szinten a több millió sem irreális<#kacsint>
Shortstop
köszi a választ. szóval akkor a komplett nagy térképet nézi nem a kis részeket. így már annyira nem irreális a 85.000 fõ 😊

Ha jól tudom, akkor max 20% lehet a high residental terület régió szinten.

Azért feketedik el, mert elhagyatottá válik, azért válik elhagyatottá, mert valamibõl hiányt szenved. Ez vízhiány, energiahiány, vagy útkapcsolat hiánya tartósan fennállva, de leggyakrabban munkahely- ill. kereslethiány. Lerombolhatod, ha akarod, de hagyhatod is. Az utóbbi esetben beköltözhetnek lakók, de lehet, hogy alacsonyabb rétegek, mint az eredeti lakók. (és rendszerint többen) Ilyenkor a ház feketébõl szürkébe vált, használják, de lepusztultan néz ki.
Úgy lesz több lakosod, ha növeled a zóna sûrûségét, így magasabb házak épülhetnek. Ha nem épülnek, az azzal függ össze, hogy a játék bizonyos lakosszám alatt nem enged magasabb házakat épülni. Mivel ezt régióban méri, ilyenkor kezdheted el a szomszédos várost építeni.
Shortstop
biztosan nagyon alap amit kérdezek de miért van az hogy egyes zónáknál az épületek elfeketednek? gondolom elhagyatottak lesznek, de ezeket ledózeroljam avagy hagyjam majd megoldódik?
meg nemtudok több residental zone-t építeni mivel nincs helyem. így hogyan lesz nekem több lakosom?

elõre is köszönöm ha vki válaszol

Szia. Küld el a városod, megnézem mit lehet tenni. [email protected]

Szia!
Talán sim city.com , vagy simtropolison találsz adatokat. Én csak pár dolgot tudok. Könyvtár 2x2 kórház 3x4 városháza 3x4 nagy rendõrség 3x3 Bíróság 3x3 , operaház szintén azt hiszem,de talán nézd meg a honlapokat,hátha ott vannak ilyen adatok. Megkeresem majd a játék könyvét hátha benne vannak ilyen jellegû adatok. Addig is jó játékot.<#wave>

Sziasztok !

Nem tudtok véletlenül egy oldalt, ahol fel van sorolva, hogy melyik objektum mekkora területet foglal ?

Végre felépítettem elsõ mûködõ városomat, eddig nem értettema játékot, már többször belefogtam évek alatt, kész csõd volt.

Most meghaladta a 11 ezret a lakosság, már csak havi párszáz simelon a deficit, ( persze csalok a pénzzel, másképpp 2 hónap alatt csõdbe mennék 😊 )ha az dókat felviszem 10-re, akkor már nyereséges, de az emberek nem szereik, kiköltöztek.

A közlekedés még elmegy, de ha nõ a lakosság létszáma, a forgalom is fog...olyan zyúloltság van, hogy nem tudom követni a buszok útvonalát, és mindig szól a közlekedéses, hogy felesleges itt vagy ott a buszmegálló. Szeretném elõre eltervezni a fix helyeket, amit üresen hagyok, amíg nincs rá szükség. Höhö, megtervezem négyzethálós lapon, nos ehhez jó lenne egy méret táblázat, ne egyenként kelljen megnézni õket. 😊

Végre élvezem a játékot, nagyon jó !<#worship><#eljen>
Megnéztem õket, ennél azért nagyobb területû lesz.

Budapest régió már van egy simtropolison az egész jó.

Értem.

Tuvok
Fishbone kérdezte hogy hogyan lehet régiót betenni, és mivel 2 féleképp lehet, azért kérdeztem, hogy nála melyik eset van .

#9165. Amúgy most dolgozom egy jó kis Budapest régión. Az elõbbi kicsit nagyra sikeredett. Ha majd kész lesz, felteszem a Simtropolisra. Csak kéne találnom egy jó topo térképet.

Tuvok
Mármint milyen kérdésemre ?

Ez így igaz. Látom, 15-e óta megtaláltad a választ a kérdésedre. Kellemes játékot! Szia<#wave>

Tuvok
Ha megnézed, simtropolison is jpg-k vannak fenn
Ennek a jpg-nek a mérete függ össze azzal, hogy maga a régiód mekkora .
Amit én használok, a 769 x 769 pixeles, ami egy viszonylag kis méretû régiót jelent .

A másodikat nem értem, mire mondod? A régió mérete bármekkora lehet, 4, 8, 16, 32, stb.

Lehet BMP is én általában azt használom

Tuvok
A domborzati kép jpg, és a mérete attól függ mekkora a régió .

Hy a ff kép inkább BMP 1025*1025 és 8 bites. A kis színes kép 16*16 és 24 bites. A ff kép adja meg a domborzatot, a színes meg azt, hogy a parcellák hogyan helyezkedjenek el. régiók Sajnos csak szinte amerikás régiók vannak itt.

Van egy Ipari városom 23 e fõ lakos 86 e ipar 4 e kereskedelem és úgy elkezdett fejlõdni,a metró hálózat hatására,hogy a kereskedelem kívánatosság a maxon van, Az ipari rész pedig minuszban. Ennyit számít az infrastruktúra.

laslandes

Tuvok
Mibõl áll a régió ? Feketefehér jpg meg egy kicsike színes bmp ?

Hát én még nem raktam be régiót. Talán simshungary.hu-n van infó

szóval leszedem a régiót és hogy tudom akkor berakni?

igaziból a felrakott régiók elég szörnyûek
például:www.simtropolis.com. A régió berakásának külön módja van, kell hozzá még valami, amit most nem tudok .Valami mod, simtropoloson is fent van és gondolom benne van az elsõ ötvenben a modok közöztt. Ez csinál a színes képbõl régiót. Különben én is utálok régiót szerkeszteni <#csodalk>
Sziasztok! Tudd valaki valami oldalt ahonnan lehetne letölteni régiókat?

Nekem tulajdonképpen minden városom össze van kötve vasúttal,és tök jól használják. Nekem teherszállításra is bejött.Tény a metró/magasvasút kettõs is nagyon jó,az egysínû vasutat csak egy városban építettem,azt is 85-90%-osan használják.

Tuvok
Metrónál nincs jobb, az tény .

Én az elején hitelbõl csak metróra ruháztam be. Vasútat/buszhálózatot hanyagoltam. A metróállomásokat elég sûrûn raktam le és nagyon megérte.
300 feletti városnál csak 1-2 helyen van dugó(bár ezt még megleeht oldalni, de most a vasútat probáltam ki), és autópályát még nem is építettem.
Metró nagy hasznot hoz így is (+10k), de a forgalom csökkentése miatt jelentõs.