13557
  • mrmilan
    Gyerekek! Megoldást keresek egy problémára. Igazából az egyik legjobb megoldás érdekelne arra, hogy hogyan lehet megoldani egy nagyvárosban a vízpart rendezését. Értsd ezalatt mintha rakpartot akarnék építeni, vagy valami ilyesmi. Nem lehet 10 km hosszan egy nagyváros partja "plázs". Normális kikötőre, és mesterséges partszakaszra vágyom :(
    Ötleteket várok, amiket előre is köszönök!
  • Benevolens

Szerintetek ez mi??
    Van a vasútnak útelérése, ez látszik a nyilakon, de hogy hogyan jön ki és megy a vasútállomásra két CS$$-ből nyíl azt nem értem. A kép reggeli forgalommal készült. És semmi módon nem sikerül kibűvölnöm, hogy vonat is menjen az állomásról. Tudja valaki, hogy mi van?
  • Big Bad Ryder
    Ja, és folyamatjelző nincs.
  • Big Bad Ryder
    Hát konkrétan ez a régió volt az, megnézheted rajta ami érdekel. Nekem kb. 1 órába telt míg megcsinálta, de az én gépem már ősrégi, 1,1GHz proci, 768 RAM.
  • Kodlovag
    BigBadRyder
    Azt áruld már el légyszi, hogy mennyi ideig tartott, amíg a játék létrehozta a letöltött régiót, és mekkora volt a régió (hányszor hányas kép és kb mennyi város) Továbbá van-e folyamatjelző, mutatja-e mikor lesz kész.
  • Benevolens
    vannak, de amikor ráakadunk egyre és véletlenül feltesszük és rájövünk a skilljére, akkor letöröljük és el is felejtjük gyorsan a nevét. Szóval passz. Simtropolison keress rá célirányosan
  • perko
    Már ne haragudj, de nem hiszem, hogy nem engedhetsz meg 1000 Ft.ot a game-ért.
    576
    Még a Deluxe is csak 1800 Ft.
  • sirzollee
    Hali!
    Profitáló épületek parkok,stb vannak valamelyik oldalon?Mi a nevük?Honnan?Köszi
  • Wasse 1
    Hello! A sima Sim city 4-hez vki tudna Cracket?
  • Benevolens
    öhöm
  • ktomi91
    Az Erepublik egy online stratégiai játék,mely a valódi élet alapján indult.
    eMagyarország felnőtt a a többi nagy enemzet közé és nagyhatalom lett.
    Most ellenfeleink új erőre kaptak és hazánk veszélybe került.
    A játék nem bonyolult és nem igényel sok időt, Napi 5 perc is bőven elég. Ha van időd még számos dolgot tehetsz az országért!

A Játék nem csak országokról hanem azok lakosairól is szól.
    -Írd Át a történelmet
    -Legyél az ország elnöke
    -Te lehetsz a csaták hőse
    -Gazdagodj meg a tőzsdén
    -Szerezz barátokat
    -Játsz Velünk

Az alábbi linket lehet regisztrálni.

http://www.erepublik.com/en/referrer/ktomi91

Hajrá eMagyarország!
  • Zsod1
    wáó, köszi szépen! A BATolás közben egy másik elvi problémába ütközött. Mégpedig, hogy az épületek összevissza vegyesen nőnek, pedig jó volna lakótelep szerű blokkokat húzni, mint ami Kódlovag készitményében is van. De azt gondolom továbbra is ploppolással lehet megoldani a gépi mód letiltásával, hogy ne nőjjön szanaszét. Készités fizikai korlátának pedig ott van a valós idő is.
  • mrmilan
    Ez nagyon hasznos volt nekem is.
  • Kodlovag
    A config.bmp színei:
    kis térkép = 1x1 piros kocka
    közepes térkép = 2x2 zöld kocka
    nagy térkép = 4x4 kék kocka
    Piros az, ahol az R érték 255, a másik kettő pedig nem kell hogy nulla legyen, de praktikusan valami nem túl nagy érték, hogy ha megnyitod a fájlt, pirosnak lásd. Neked jó az, ha láthatod a színárnyalatok különbségét, mert kézzel editálva könnyebb áttekinteni a kockákat, és helyes config.bmp-t csinálni. A program nem foglalkozik az árnyalatokkal, csak az R=255-öt nézi.

A jpg tömörítés egyébként bezavar, ezt láthatod a #10775 hozzászólásomban az utolsó képen. A vizet nézd, hullámosnak látszik, de az valójában a talaj egyenetlenége, ami a jpg veszteséges tömörítéséből adódik: zaj. A talajon is látszani fog, rácspontonként szórni fog a szintmagasság néhány métert. A legkevésbé tömörített jpg fájl adja a legjobb eredményt.
  • Kodlovag
    Épülettervezéshez SC4 BAT (Building Architect Tool) kell, hivatalos program. Ez a gmax nevű ingyenes programhoz egy plugin, direkt SC4 épülettervezéshez.
    Az FSH egy spéci EA formátum, nemigen kezeli semmi, de nem is nagyon van rá szükség. A gmax gondolom bármilyen normális formátumú fájlt elfogad textúrának. Aztán megcsinálja az épületet egyenesen a játék által kezelhető formátumban. Legfeljebb lot vagy automata textúrákhoz lehet szükség FSH editálásra. Egyébként létezik konverter PNG to FSH, és létezik a másik irányú konverter is (PNG2FSH), de már rég nem emlékszem, hol szedtem össze. Ha nagyon kell, elküldöm.
  • Kodlovag
    Létezik továbbá az SC4 Terraformer, amivel kedvedre editálhatod a terepet, és több területformázási lehetőséged van, mint a játékban. A végén pedig létrehozhatod a régiót.
  • Tuvok #10820
    Aki nem ismerné, ajánlom a Landscape Designer programot, végtelen egyszerűen lehet vele kezelni a kis bmp fájlokat, vagy újat létrehozni, tetszőleges területrácsozással .
    Simtropolisról letölthető .
  • Zsod1
    Illetve ha tudja valaki, hogy épülettervezéshez mi használható. Az FSH formátumot nem sokminden értelmezi, nemhogy szerkesztené, az EA sajátossága. A csőváz is egyedi valami, arra se találtam semmit, a 3d max5 még nem kezeli. Valami biztos van, ha a sokak megoldják valahogy ezt a rahedli sok szép plugint.
  • Zsod1
    Na visszaolvasa rosszul irtam: h#RRGGBB-ez igy 24 bites, de a feketefehérnél az R=G=B, tehát végülis h#WW, ami 8 bit=256 szín. Hogy is lesz ebből 16 bites B+W? Merhogy fotosoppal hogyan lészen a kezdés.
  • Zsod1
    A config.bmp színárnyalatainak mi a titka? Próbáltam rájönni nem sok eredménnyel. A kis kockák jellemzően pirosasok, közepesek zöld-sárga, nagyok kékesek. De ezeken belül rahedli árnyalat van. Az rendben van, hogy valamennyire különbözniük kell, hogy ne fojjon egybe, mert akkor a játék nem tudja szétválasztani. De ha jól emléxem, pont Londonnál a kiskocka sor viszont egyszínű. Eyedroppolgattam őket fotosoppal.

Jó hogy említettétek ezt a jpg tájgenerálós módszert, még korábban szórakoztam terraformálni régiót kézzel, hát egész napos meló után kissé kezdtem unni és nem lett kész csak néhány kocka. Ráadásul az illesztéseknél, kiváltképp a sarkoknál képtelenség volt folytatólagos simára szabni.

Mégvalami. Igen, a rácspontokon van magassági koordináta. A legnyagobb pálya ugye 8x8 bites (ezért 256), abba már nem vagyok biztos, hogy a magasság 16 bites (64K variáció), 8-asnak kevés lenne. Így egy nagypálya minimálisan 128Kbyte csak a domborzata (tömörítetlenül). Mivel a jpg feketefehér, ezen viszont 64K rgb tárolható, tehát elvben stimmel. A jpg tömörítés nem zavarja be? Legfeljebb 100%-osan tömörítem. Mondjuk nem értem mért pont jpg. Sima bmp is lehetne, egyszerűbb lenne.

A szép városokért tőlem is gratula mindenkinek, Kodlovagnak!
  • Kodlovag
    A felbontásra megkötések vannak. Egy kis város mérete 64x64 kocka, közepes 128, nagy 256. Tehát jól látszik, hogy a régió méretének valahányszor 64-nek kell lennie, és +1, mivel a terepmagassági adatokat a rácspontokban kell megadni, és rácspont eggyel több van, mint kocka. Szóval a jpg fájlnak (n*64+1) x (m*64+1) felbontásúnak kell lennie, ahol n és m egész számok, továbbá a config.bmp mérete éppen n*m kell legyen.
  • Big Bad Ryder
    Kösz szépen a választ!
    Letöltöttem egy régiót, működött, király. Letöltöttem még egyet, egy ilyen sivatagos régiót. Mikor a játékban kiválasztom a jpg fájlt, azt irja a felbontás nem megfelelő. Átméretezem képszerkesztővel 1250*1250ra és mikor kiválasztom, nem csinál a játék semmit, még egy error-t sem ír ki :(
    Ez mitől lehet?
  • Benevolens
    vagy három óra is lehet. Meg lehet olyan is, hogy a régió minden területét betölti, csak egyet kihagy, és ott lesz egy lyuk, de nem csak a terepbetöltés fog róla hiányozni, hanem maga a téglalap is, hiány a létező világban. Sőt olyat is tapasztaltam, hogy fekete lett a domborzat :((
  • Tuvok #10813
    Régió letöltése:

A letöltött régió egy feketefehér jpg, és egy színes bmp fájlból áll. A feketefehér kép a domborzat sematikus rajza, a bmp pedig a régióban megjelenő alterületek hálózata. Mélyebben nem mennék most ebbe bele.

Régió importálása:

Ha megvan a két kép, hozz létre neki egy mappát a Dokumentumok\SimCity 4\Regions mappában a régiód kívánt nevével.
    Indítsd el a játékot, a főképernyőn pedig válts át az új régiódra. Egy üres, sík, zöld területet kell látnod.
    Nyomd meg egyszerre a CTRL+ALT+SHIFT+R gombokat, és keresd ki a régiód mappájában a feketefehér képet, majd Ok.
    Ha mindent jól csináltál, a géped elkezd tölteni, addig szívj el egy cigit, mert (régió méretétől függően) eltarthat pár percig. Ha kész, a régiód kell látnod a képernyőn.
  • Big Bad Ryder
    Lenne valaki olyan kedves és írásban végigkalauzolna engem a régióbeillesztés ködös útvesztőjén?
    Ott tartok, hogy van egy feketefehér jpeg fájlom. Érthető magyar leírásom pedig nincs :D
    Előre is köszönöm
  • Kodlovag
    szerintem menni fognak együtt
  • Benevolens
    kösz, kipróbálom. Szerinted üti azt a cuccot, ami ahhoz kell, hogy legyen térkő a magasvasút alatt?
  • Kodlovag
    Beton járdák: szerintem ez a mod csinálja Euro asphalt sidewalk
    De vannak mások is
    Unified sidewalk texture & BSC Parks texture
    JRJ sidewalks mod
  • Hay #10808
    Canal?
  • Hay #10807
    Oksa, kösz.
  • Benevolens
    nem lehet rá építeni. Nem igazán van értelme, de ez van.
  • Hay #10805
    Canal addon... ezt hogyan kell? Pl. van két "sima" kétirányú út, egymással párhuzamosan futnak, közöttük mondjuk 2 egység üres terület, és oda kell betenni? Amúgy csak egyesével engedi a canalt betenni, és van a "négyzet" közepén egy talán irányt jelző sáv is. Valaki tud ebben segíteni?
    Ezen kívül... föld alá bemegy az út, pl. 4 "négyzettel" arrébb kijön, közben ugyanazt a "földalávivő" ikont kijelölve, tabbal található "földalatti" út, többféle verzióban. Eddig o.k., mennek is az autók, ahogy kell. Ám de. Az alagút 2 vége közötti területre nem enged SEMMIT építeni. Úgy értem, se zónát, se semmilyen épületet. Ennek a szakasznak a lerakásánál (föld alatti útszakasz lerakása) van olyan (tab-változatok), hogy füves legyen a teteje, vagy kőkockás-féle, stb., de egyiknél sem enged ráépíteni. Nem is lehet, vagy valamit rosszul csinálok? Olyant lehet, hogy alul megy az út, meg felül is, azt megtaláltam.
  • Benevolens
    fent van a parlament is. :)
  • Benevolens
    hát ez tényleg nagyon jó lett. Azt tudja valaki, hogy milyen plugintól lesz ennyire egységes (töredezett beton) szürke minden járda? Nekem az egyik legnagyobb bajom a sokféle összeegyeztethetetlen térkő :(( Azért azt ne felejtsétek el, hogy manipulált képek. A simcitypolska.pl-en lévő épületeknek nincs éjszakai világításuk. Csak szólok
  • Hay #10802
    Én is kösz a válaszokat :-)
  • LeWyTy
    Az Köszi.
  • Big Bad Ryder
    Láttátok már ezt a várost? Szuperül meg van csinálva, tiszta kommunizmus!
    Egyébként a cuccokat a http://www.simcitypolska.pl/ról töltötte le. Én is megpróbálkoztam vele, de az én városomnak nem volt ilyen jó hangulata :(
  • Big Bad Ryder
    Kösz a választ
  • NorbyI
    Jó sok kérdés, nulla válasz. De majd most én.

A plugin mappát úgy variálod ahogy akarod, elég sok alkönyvtárig megnézi a játék, és betölt minden DAT, SC4LOT, SC4MODEL filet és semmi mást. Szóval nem érdemes képfileokat txt vagy html fileokat .sav kiterjesztésű fileokat beletenni mert azt figyelmen kívül hagyja.

Az épületeket a HOME END gombokkal lehet forgatni.

Utat lehet levinni de ezek az esetek többségében csak eyecandy-k. A NAM tartalmaz aluljárókat annak van egyébként kijárata is. A föld alatt meg egy speciális szintén NAM tartozék, útirányjelző nyomvonalat kell kiépíteni. A NAM helpjéből szerintem ez is ki fog derülni.

Simtropolis servere elég lassú, kell hozzá egy normális fileletöltő, elég sokszor megszakad.

A legújabb NAM egyébként 2009 júniusi. Abból van update és teljes értékű telepítő is.

Kb ennyi. Aztán ha épül valami szép város azt feltétlen mutasd itt ám be kíváncsiak vagyunk.

A régió kérdésre a válasz az, hogy ahhoz hogy minden város nagy méretű legyen újra kell generáltatni az adott régiót egy fekete fehér JPG file és egy BMP file alapján. A fekete fehér filenak kell tartalmazni a domborzati térképet. A nagyon pici BMP képnek pedig a városok méretét olyan mértékben hogy stimmeljen a JPG fileal. Tudom ez így most zavaros, kicsit olvass utána. Az SC4 terraformer progi is sokat segíthet majd.
  • Hay #10797
    O.k., rendben megy a dolog.
    Látom, "tab"-bal lehet variálni.

Kérdéseim:
    Pl. lehet utat levinni a föld alá, de hogy lehet továbbvinni a föld alatt azt az utat?
    Nem NAM-os kérdés: hogy lehet egy épületet (pl. rendőrség, iskola, stb.) letenni úgy, hogy arra forgatom, amerre akarom - a lehetséges 4 irányból?