13557
  • kisbesi
    Hát pont ezt.
    Hogy én is csak BUG osat találtam .
    De itt pár embernél láttam hogy van olyan is ami jól működik.
    Azt szeretném ha valaki belinkelné
  • Benevolens
    szerintem mindegyik bugos, de mit értesz az alatt, hogy "jól működő"?
  • kisbesi
    Sziasztok
    Tudnátok nekem linkelni egy jólmüködő villamos packot ?
    Előre is köszönöm
  • Benevolens
    nem töltötted le a szükséges dependenciket. Van egy lista ott, ahol letöltötted azokról a textura model és egyéb csomagokról, amiket az épület használ. (Dependencies) Azokat is le kell tölteni és feltelepíteni.
  • viktor0320
    Letöltöttem 1-2 szép házat meg ilyesmiket a simtropolisról.
    De nem épülnek fel, vagyis felépülnek de csak egy dobozt lehet látni. Ilyenkor mit lehet csinálni, hogy látszódjon rendesen a ház?
  • NorbyI
    Hm 1 millió lakos, szép eredmény, minden elismerésem!

Az általad említett bugot nekem szerencsére még nem sikerült reprodukálnom. Ha lesz hasonló majd tudatom a jelenlévőkkel.
  • Zsod1
    Na de hoztam ám mást is, nem csak bogarat.

lényeges plugs: industry4x, TS:perfect-pathfinding5, C stage caps, errorfix_v2, crime_lefojtó
    Viszonylag stabil. Párezret ingadozik ideoda, de ez természetes. Vagyis no-job se sok van. Már a növekedés is szép egyenletes volt. Lehetne még fokozni ezt is, ha csak Rezidensek lennének, de most ennyi volt a cél, lélektani 6ár.

Jóészakát
  • Zsod1
    Lemaradt a link. Mégegyszer:

és

• Zsod1
    1 kisesti jáccás. Találtam mégegy épület eltűnést. Gyűjteni kéne.
    Az üres placcon hasonló torony volt, ha nem ugyanolyan, mint a baloldalon. Kis hátsó épület felhúzása leradírozta.
    [/URL] [/URL]

Később a baloldali torony is követte példáját szolidaritásból. Ikertornyoknak annyi.
    [/URL]
    Az első toronynál még mintha nem vesztette volna el a munkahely funckióját, csupán optikailag tűnt el, demand nem emelkedett. A másodiknál viszont talán mégis hatással volt, mert a demand annyival fölment. De lehet véletlen egybeesés. Szerencsére trükkös módszerrel le lehettet radírozni, előbb dezónolni kellett, csak utána engedte buldózerni az árván maradt proppokat és placcot.
  • Big Bad Ryder
    Kielégítő válasz volt, most már értem, kösz szépen
  • Benevolens
    tényleg, ez a válasz. :) amit én mondtam az csak egy elhelyezési taktika ha már megvan a létszámod Az én agyamban nem forognak a stage capok. :(
  • Kodlovag
    A felhőkarcolók akkor épülnek, ha elérted a stage 7-re és 8-ra vonatkozó limiteket. Ezek azok az épületek, amik már csak high density zónán épülnek. A stage 7 kezdete ~26000, a stage 8-é ~44000. Ezt úgy kell értelmezni, hogy pl CO§§§ stage 8 épület addig nem épül, amíg a CO§§§ munkahelyek száma el nem éri az egész régióban összesítve a 44ezret. Ezután annál könnyebben épülnek, minél több CO§§§ van már. Egy adott város mérete vagy lakosságszáma ebből a szempontból közvetlenül nem számít. Ugyanezek a számok érvényesek R§§, R§§§ és CO§§-ra is. R-nél nyilván a lakosságszám számít. R§-ra sokkal könnyebbek ezek a limitek.
    Ha a limitet elérted, és épülhetnek a felhőkarcolók, akkor már csak megfelelően magas desirability és demand kell, hogy egy 5-6000 fős épület megszülethessen.
  • Benevolens
    akkor, amikor Co$$-re és Co$$$-ra elég magas lesz az igény. Csökkentsd az adójukat, növeld az oktatást, hogy legyen elég munkaerő és alakíts ki egy területet egy nagy forgalmú út mellett, ahova épülhetnek. Az én tapasztalatom az, hogy a zöld desirability nem jelent semmit. Nekem például van egy helyem, ahol zöld a desirability, megépül a kívánt épület és hamar elhagyják attól függetlenül, hogy az igény nem csökkent. És ez mindig ugyanott történik. Ezen a helyen egyszerűen van, vagy nincs valami, amitől ez történik .De még nem tudtam rájönni, hogy mi az.
  • Big Bad Ryder
    Hali, azt szeretném kérdezni, hogy ideális esetben, tehát egy tudatosan tervezett jól menő városban, kb. mikor kezdenek el épülni felhőkarcolók? Lakosság 160.000 fő, kereskedelem 60.000+, ipar 30.000. A város 40 éves, a demand a Cs§, -§§, -§§§ állandó, viszont a Co§§§-ra már elég pici, pedig van szép repterem, convention centerem, a városközpontban desirability zöld. Valaki? :D
  • mrmilan
    Köszönöm mindenkinek a segítséget! Úgy néz ki, sikeresen felfuttattam az egyik városomban az oktatást. Mintául szolgál majd ez az összes többi településem számára. Ugye volt kezdetben az általános iskola, amiből szépen lassan kikoptak a tanulók. Majd ezt szépen megspékeltem egy középiskolával, deficit nélkül. Tíz év múlva jött egy főiskola, majd nemsokára az egyetem. A könyvtárakról, múzeumokról nem is beszélve. Nem is sír azóta az emberek szája. Az oktatás grafikonja szárnyal, 160 feletti az értéke (leegyszerűsítve) a 20-51 év közötti aktív lakosságnak! Az öregek is jól képzettek, a "tökös" népesség is kezd csírázni.
  • nyirog
    Gondolkodtam :D, valaki anno kérdezte h hogyan lehetne nagy lakosságot elérni, a válasz: Colossus Addon Mod. Ez megnöveli a betelepülő simek számát és az ehhez a modhoz készült házak befogadóképességét.
  • nyirog
    http://simshungary.hu/lexikon.php?cikkid=2049
  • kri555
    Valaki leírja h mien paraméterrel kell elindítani ahoz hogy 1440X900 ban tudjak jáccani ?
  • Benevolens
    ez azért van, mert a legáltalánosabb városfogalom a középkori városfogalommal azonosítható. A torony meg már sokkal korábban a reprezentáció eszközévé vált.
  • NorbyI
    Az első város még Colombus terrain volt a második harmadik már Missouri Breaks Terrain Mod. Élethűbb picit.
    A legtöbb dolgom Simtropolisról van és SC4devotion-ról. Bár szereztem még sok más helyről is amikre már magam sem emlékszem. Meg volt már pár amit saját kezűleg is alakítottam át. De csak nagyon amatőr módon.
    Örülök hogy tudtam valami újat is mutatni neked. Már jó a napom :D
  • Kodlovag
    Nagyon jó Norbyl. Mármint a születő régiód. Ugye a Colombus terrain modot használod? Vagy valamelyik másikat? Van 1-2 épület is a 3-ik oldalon, amit még sose láttam. Mindened a simtropolisról van?
  • Kodlovag
    De azért ugye te is látod a minőségi különbséget a gazdag és a szegény között? Oktatás nélkül csak az elsőt kaphatod meg.

• NorbyI
    Amit Kodlovag leírt az már szerepelt itt párszor és szerintem Ő is leírta már egy-kétszer. (ez persze nem szemrehányás és jó hogy fel van elevenítve) Csupán csak megjegyeztem és jól jön a felelevenítés a többieknek is. Természetesen Kodlovagnak ettől még jár az elismerés és a láda sör is a mesternek.

A felhőkarcolókhoz hozzászólva, én is imádom őket és ha tehetem építtetek is, de most még csak a külső régióknál tartok. Az igazán nagy városok majd később készülnek el amikor már elég népesség lesz a régióban, hogy az ilyen magas városok könnyebben épüljenek.
    Ha valaki esetleg kíváncsi hol is tartok most itt megnézheti. Ha van kedvetek akár kommentet is írhattok, akár még magyarul is. Mindennek örülök. :)
  • nyirog
    én is pártolom az emeletes házakat, anno elkezdtem építeni egy futurisztikus megalopoliszt, mindenféle égig érő jóság volt benne a csúcstechnológiás felhőkarcolótól a kommunista 100 emeletes vágyálomig :D. Kár h elvesztek a mentéseim 1 éve már lassan :\, mostanában fontolgatom h újra fel rakom az SC-t 1 év után és újra tervezem a plugin mappám összeállítását :D
  • mrmilan
    "Maradnak a szegények égig érő kockaházakban."
    Imádom az égig érő kockaházakat. Nekem nem is igazi város az olyan, ahol nincs legalább egy-két tízemeletes. Ez lehet hülyén hangzik, és nem is ért vele egyet mindenki, de egy település presztízsét emelik (az én szemszögemből) a középmagas/magas épületek. Úgy vélem, kevéssé tűnik porfészeknek egy település, ha van egy két szép (vagy éppen nem szép, de jó magas) "tornyocska". Nyilván nem ez a legfontosabb egy település szerkezetében, de szerintem igenis mérvadó tényező, főleg az én településmérnök szememmel. Huh, kis kirohanás "kockaház" ügyben. Én egyenesen ujjongok, ha az SC4-ben végre elkezdenek épülgetni a min. 30m magas tömbházak :)
  • mrmilan
    Na végre! Végre, végre, és végre!!!!!!! Mocskosul köszönöm, ki fogom próbálni! Totálisan rátapintottál a problémáimra. Már belehülyültem ebbe az RCI demand-os dologba. Van egy marha jól felépített régióm, 12 várossal. Némelyik kisebb, némelyik nagyobb. Legalább a váza megvan a fejleszthető testnek.
    Kodlovag!
    Mégegyszer főhajtás, rekesz sör...ect . Jelzem majd, hogy mire jutottam barátom!
  • Kodlovag
    RCI. Van zöld, kék és sárga. Sorrendben lakossági, kereskedelmi és ipari igény. Ezen belül is van bontás. Zöldből van három: R§ - szegények, R§§ - közepesen gazdagok, R§§§ - gazdagok. Amelyik pluszban van, arra van igény. Tehát ha pl az első zöld csíkod nagyon pluszban van, a második kettő meg kicsit negatív, akkor nagy igény van szegény lakosságra, és nincs igény gazdagabbakra, sőt egy kicsit többen is vannak a kelleténél.
    Na most a könnyű összekeverhetőség kedvéért van három fajta zóna. Light, medium és dense. Ezek azt határozzák meg, hogy mekkora házakat lehet az adott zónán építeni. A lighton csak kertes házakat, a dense zónán felhőkarcolókat is. A zónasűrűségeknek semmi köze az RCI grafikonhoz. Light zónán is tudnak a gazdagok puccos villákat építeni, és dense zónán is tudnak a szegények tömbnyi méretű bérházakat felhúzni.
    Ha jól emlékszem, nálad a következő a történet. Telehúztad a városod light zónákkal. Ezek be is épültek, csupa kertes házakkal. Aztán sokáig nem történt semmi. Letettél egy iskolát, ami elkzdte oktatni a népességet, egy darabig jártak oda. Aztán ahogy telt az idő, a népesség elkezdett öregedni. Mivel az általános iskola csak a fiatal népességet oktatja, ezért az iskolából kikoptak a diákok. Ha csak ez az egy ált. iskolád van, akkor ez azt jelenti, hogy megszűnt az oktatás. A népesség ezért elkezd hülyülni. A nem oktatott szegények csak koszos ipart, mezőgazdaságot és óccsó boltokat akarnak. Amik viszont csak szegény lakosságra generálnak igényt. Ezért az RCI mutatódban csak az első zöld oszlop pozitív, a gazdagabbakra vonatkozó igény nulla (ha nem éppen negatív). Ebből a körből rendes oktatás nélkül nem tudsz kitörni. Az öregedő népességnek másfajta iskolák kellenek. Tegyél le középiskolát, könyvtárat. Ha sok az öreg, múzeumot. Kapcsold be a pro reading campaign ordinancet. A jobban oktatott népesség igényt generál gazdagabb üzletekre, irodákra és manufaktúrákra, ami majd meghozza az igény a gazdagabb lakosságra.
    Most, amikor elkezdtél medium területeket zónázni, az történt, hogy engedélyezted az adott területeken nagyobb házak építését, így a szegények elkezdtek oda sorházakat és közepes méretű bérházakat építeni. A médium zónákra már sokan beférnek, és az újonnan beköltözők mindig fiatalok. Újra van fiatal népesség, ami az általános iskolába járhat. De ha nem raksz le más iskolákat, minőségi fejlődést sohasem fogsz elérni. Maradnak a szegények égig érő kockaházakban.
  • Hay #10729
    (Azt is kell nézni, hogy a különböző pénztárcájú lakossági-üzleti zónáknak mennyire kívánatos az adott terület.)
  • mrmilan
    Üdv. mindenkinek!
    RCI, a bűvös kombináció. Van pozitív és negatív állása, ha úgy tetszik felső és alsó szintje. Amire igény van, az a pozitív, vagy a negatív állásban lévő grafikon jelzi? Kezdek a tudásomban kételkedni. Páran emlékeznek még, az oktatással bajlódtam sokáig. Most mondom építek már medium cuccost is a light mellé (csak a light volt állandóan pozoitív állásban, a többi sehol). Volt olyan, hogy 1 diák volt a 19000-es városom egyetlen kibaszott iskolájában. Most, hogy elkezdtem a zónákat fejleszteni, megugrott a nebulók létszáma. Szóval RCI segítség most és utoljára! GURUK, mind ide!!!
  • Odorovich
  • Odorovich
    néhány kép:

• Odorovich
    Normális az ha 120000es lakosságnál elkezd ugrálni a kiadás/bevétel ilyen 1000eseket havonta? Végülis nem zavaró de az előző városomat sikerült ebből kifolyólag csődbe vinni és most nem szeretnék oda jutni. :D
  • Big Bad Ryder
    Hali, lenne olyan rendes valaki és leírná nekem hogyan kell telepiteni egy letöltött régiót. Már mindenféle guide szerint próbáltam de valahogy nem akar működni. Előre is köszi.
  • wetsom
    Életkép:)
  • Hay #10722
    "Ha a szomszédba vezető kapcsolat..." mármint útra gondolsz?
  • Kodlovag
    Ha a szomszédba vezető kapcsolat közelebb van, mint a legközelebbi szabad munkahely a városon belül, már mennek is át.
  • wetsom
    Nekem is Windows7 van minden oké vele.

Azonban játék nálam továbbra is ki-ki fagy, amióta kétmagos proci van...
  • Hay #10719
    Az mitől függ, hogy mikor kezdenek átmenni a régió egy szomszédos városába dolgozni? A lejjebb található váűros mellé kezdek egy ipari várost, oda kell-e lakóövezetet letenni, vagy csak az ipari zónákat, és majd elkzedenek átjárni? Szóval mikor kezdenek átjárni?
  • Kodlovag
    Nem szabad, hogy bekavarjon. Menniük kell simán.
  • Odorovich
    ha felteszem a patcheket az ugye nem kavar be a pluginoknak?