Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM
A nagy lámpákat be tudod linkelni?

linkként
képként.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://wetsom.atw.hu/x/fent.png
http://wetsom.atw.hu/x/golf.png
Miami adta az ihletet most...
http://wetsom.atw.hu/x/as.png
http://wetsom.atw.hu/x/mycity.png
h.sz.-t kár, hogy nem lehet szerkeszteni utólag...
Saját tárhelyemrõl:
1.
2.

Még van mit építeni:

javít:
Az alap SC4-ben...
androidus.freeblog.hu
A 400ezres fejre állás tippem szerintem demand cap lehet (pop limit) és valahogy így akarja tudtodra adni, hogy ide biza többen nem jönnek. Adót próbálj csökkenteni, nekem pont ennél a 400e-nél kellett 9-rõl 8,9-re venni, de sejtésem szerint nálad alacsonyabb adók vannak már.
Ez az instabil ingadozás engem is kikészít. Idegtépõ munka stabil demandokat kicsikarni. A §-§§-§§§ egymásba költözését (leginkább visszafele) a 'no dilapidation' pluginnal el lehet érni és akkor a kisebb vagyon is átépíti az épületet, nem pedig beszürkül a nagyobb vagyonéba. Szerintem ez reálisabb és jobban is átlátható, kezelhetõ. Annyi baja van, mint említettem, hogy nekem rendszeresen elfelejtõdik és akkor pl újra be kell másolnom a plugint. Még nem jöttem rá a nyitjára.
Most például a legfrissebb kockavárosomban egy olyanon vakarom a fejem, hogy a $$$ igény kiveri a plafont, míg a $$ lent van a béka feneke alatt, és ez valamiért itt stabilizálódik. Közben tele van a városom $$$ épületekkel, amik mind lepukkanva állnak, mert na kik laknak benne? Hát a $$. Pedig full extrás a város, minden zöldben, teljes lefedettségû minden szolgáltatás, van metró, autópálya, park. Dübörögve elment 400 ezerig, és ott így fejreállt, noha semmi lényegit nem változtattam.
Más. Van egy idõbeli effektus is, amit nem igazán tudok elcsípni. Kiépítek valamit szerintem tökéletesre, minden igény fenn a magasban, erre beépítik "tanyásan", és úgy marad hónapokra. Megyek át szépen mínuszba, töröm a fejem, hogy most épp mi nem tetszik nekik, erre mondjuk fél év múlva megrázzák magukat, és olyan õrült módra kezd el betelepülni, hogy alig gyõzöm az iskolákat utánaállítani.
androidus.freeblog.hu
"A másik eset, ha pl. túlparkosítod." Gond lehet a túl sok park (túl sok azért természetesen nincs)? Ezt nem is tudtam, de köszi. Azt hiszem hiába játszom 2003 óta, ez egy "jó pap is holtig tanul" címû történet, úgy érzem.
Ezeket tudom elképzelni.
A mod akkor mûködik jól, ha a NAM után töltõdik be (mivel NAM elemeket kell felülírnia) Mivel a játék betûrendben tölti be a plugin fájlokat és könyvtárakat, tegyél egy Z_ a mod könyvtár nevének elejére. A fekete aszfalt textúráknak kell legutoljára betöltõdni, írj a fájl neve elé egy zz_ -t. Ha jól csinálod, akkor minden keresztezõdés fekete lesz. Kivéve a hidak. De ha valakinek sikerült a hidakat is feketítenie, ne titkolja el!
Sajnos nem találtam meg a haloween-es csomagot a Sim City 3000-hez. Mindegy, a játék, így is jó (alig lehet letenni). Mindig történik valami esemény (ûrszemét, tornádó, örvény stb). A Sim City 4-gyel összehasonlítva viszont sokkal egyszerûbbnek találom. Furcsa volt az is, hogy kezdetben nem elérhetõ a szélkerék, pedig ha jól emlékszem a 4 esetében az a legelsõ energiaforrás. Elég furcsa, hogy itt szénerõmûvet kell kapásból építeni.
www.gportal.hu/bioshock
Erre minden építkezésnél, tervezésél figyelni kell!
§ lakosság+kereskedelem mindenhova települ, szinte semmivel sem lehet õket eltántorítani. §§ és §§§ felé haladva már lényegesen csökken a tolerancia. A legkényesebb a §§§Co. Még a §§§Cs társát se nagyon tûri (haa jól emlékszem) maga mellett. A szennyezések, zajok rontják a desirability-t, kórház, iskola, parkok, jó közbiztonság javítják. Kereskedelemnek nem kell kórház se iskola. Grafikonokat, térkép módokat tessék mindig figyelni, majdhogynem azok alapján kell rendezkedni, nem pedig saját megfontolásból. Szintén nagyon fontos!!!: egy-egy módosítás, építés vagy terület bezónázás -oknak a hatása azonnal nem fog megjelenni a grafikonokon, nyugodtan lehet pörgetni az idõt leggyorsabban néhány hónapot, félévet, évet, amíg beáll egy viszonylagos egyensúly. Remélem tudtam segíteni.
A több kisebb lefedettségû intézmény olcsóbb (fenntartása), mint a kevesebb, de nagyobb hatósugarú, mert a hatósugárért (iskolabusz, mentõótó) nem kell külön fizetni, minimális sugárnál 0 fitying. Hátránya a terület veszteség. De pár százezer lakosnál ezzel úgyse lesz gond, mert a legkisebb hatósugár esetéhez képest is jóval többet kell rakni, hogy bírja a létszám. A fél város kórház+iskola. Majd azért kerítünk neki valami plugint. Rendõr+tûzöltóra az egyenlet nem vonatkozik, náluk lehet max hatósugár.
A cities XL pályafelépítésére lettem volna kíváncsi, de ilyen ócskagépen az nem mûködik, erõmû kell hozzá - szerintem indokolatlanul, fõleg, hogy nem a grafikája érdekelt volna.
Szóval bhõõõ...<#rinya>#rinya>
De köszi, megnézem õket.
saxicola, a Sim City 4 honlapján alul eléred a SC3000 régi oldalát. De nem tudok ilyen kiegészítõrõl. Amúgy tessék:http://simcity3000unlimited.ea.com/us/guide/
A Sim City 3000-ret tegnap megvettem. Nagyon jo, de olvastam valahol, hogy van hozza Haloween pack. Nem tudjatok honnan lehetne letolteni? A Google-lel kerestem, de az EA honlapjara iranyitott, ahol mar nem elerheto. Csak a kritikan aluli Sim City Tarsadalmakhoz vannak cuccok. Meg szerencse, hogy nem neveztek el SC 5-nek a legutobbi reszt, mivel nem melto ra.
www.gportal.hu/bioshock
Mindenesetre beültetted a bogarat a fülembe. Most azon töröm a fejem, hogyan tudnám leszimulálni a különbséget.
androidus.freeblog.hu
Newman Inc Memorial Hospital
14 story Brutalist Hospital
NDEX ITS St Addielines Hospital
Central Hospital Hirosima by NOB
Továbbá jobban átgondolva az állításodat, én azért még hozzátennék ezt-azt. Ahogy többször is végigolvastam a hozzászólásodat arra jutottam (ha tévednék, akkor csak mások okulására írom), hogy kimondatlanul is igaznak veszed azt, hogy a beszedett adók a népességgel arányosak. Csakhogy ez nem igaz. Az adószedés ugyanis az épületek értéke, és nem a lakószám alapján történik. És a legtöbb adót fejenként az alacsony sûrûségû zónákból lehet beszedni
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu