13557
  • Benevolens
    nézzétek mit találtam :D

• Odorovich
    gyönyörűek! A sima víz honnan van?
  • Kodlovag
    Inspiráló képek. Iparterület és az új épülő városközpont.

• nyirog
    Én nem erőltetem a németet, finoman szólva is hadilábon állok a német nyelvvel és a tanárral :D
  • Benevolens
    tudom és neki is. Én már attól megőrültem volna, hogy olyan szöveget kell fordítanom, ami tele van ismeretlen szavakkal. Meg német szövegnél finom még a hatszázas-infinitív-szerkezetek tömege. Egyszer kellet egy olyan német szöveget fordítanom, hogy "Milánó Róma fel vezető városkapujának frízén a reliefek, mint a város önálló entitásának reprezentációja" Ekkor szakadt el valami...
  • nyirog
    nem csak én csinálom hanem Norbyl is, egyedül már megőrültem volna :D
  • andand
    hello

van esetleg olyan program ami segit kiigazodni a pluginokban? és ami nem tetszik az kitörölhetem?
  • Benevolens
    fantasztikus kitartásod van :)
  • nyirog
    Kerekítve 6000 darab van benne összesen ( :O ), amúgy az angol tudásom negyedét én is a játéknak köszönhetem, egy rakás szakszót megtanultam belőle 12 évesen anno :). Ennek ellenére fontosnak érzem h magyarul is lehessen vele játszani, mert már szinte minden játék kijön pc-re magyarul is - szóval az miért pont ez maradna ki a sorból (?). Amúgy is mindenkinek egyéni joga h magyarul vagy angolul fog -e játszani vele, sose volt kötelező egy játékot magyarul játszani vagy egy filmet magyarul nézni hogy ha te az angol tudásodat akarod fejleszteni.
  • Benevolens
    és úgy, hogy terepeszközzel csinálsz alá egy lyukat, vagy egy hegyet vagy egy simítását a simító cuccal?
  • Zsod1
    Angolul megtanulni szerintem egyszerűbb. És maradandóbb haszna is van. Persze nem a fordítást akarom lebecsülni, de azt a néhány szót meg lehet nézni a szótárban. hm... 600 dialógus? Hol van ennyi beszéd? És ez csak az 5%? Road, railway, RCIzone, graph, map... ennyit kell tudni.

A stúdiót semmivel nem lehet felülírni, mindent próbáltam. Még önmagával sem, mert az épület már létezik (asszem). Talán valamelyik peccs javítja.
  • nyirog
    kéne pár inspiráló kép :) ^^, igazából már jó régóta nem irogatoka fórumba időhiányában sajnos, néha csak rá-rá nézek hátha akad pár jó ötlet. Nem sokára visszakerül az sc4 a gépemre és aztán és is újra elkezdem nyomatni. Magyarításról meg annyit h jelenleg stagnálunk időhiány miatt , tudom azt gondolnátok h a fene már 5 százalékot csak ki lehetne bírni, de az az öt százalék több mint 600 dialógust takar :S, meg utómunkálatokból is van egy csomó, tehát aki várja nagyon a teljest attól kis türelmet kérünk :).
  • Benevolens
    azokon a helyeken, ahol 5 kockánál távolabb van az egyik létesítmény a másiktól, vezetéket kell vezetni. Az út, vasút és hasonlókon kívül minden "vezeti az áramot", még a park is, tehát ha ott nincs áramod, ahol a környéken semmi nincs, akkor ez a gond.
    Szerintem ne tartsd maxon az erőműveket, mert nagyon hamar elhasználódnak
  • Big Bad Ryder
    Hali. Van egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Miért van az, hogy megfelelő power capacity mellett is vannak a városban olyan helyek, ahol egyszerűen nincs áram? Van egy 80 000+ os városom, 3 coal plant és egy solar plant adja az energiát. Az utoljára épített coal plant kihasználtsága csa 50-60 %-os, a többi plant költségvetés csúszkája maximumon van. A power térképen mégis "lyukak" vannak a lefedettségben. Na ez mitől van? Előre is kösz.
  • Benevolens
    fogjuk rá. NAM-mal lehet utcának minősülő gyalogos térkövet csinálni, de annyira szegényes, hogy nem nevezném sétálóutcának. Ami jó lenne, az meg parknak számít, tehát az épületek max az oldalukkal érintkeznek vele.
  • andand
    sétáloutcákat lehet épiteni?
  • Benevolens
    nem tudsz rá építeni valamilyen középületet? Mert ha tudnál, és azt lerombolnád, akkor eltűnne ez is. Nekem szokott működni hasonló grafikai bugokkal
  • Zsod1
    Hazai hírek. Úgy jó óra alatt megcsináltam London komplett úthálózatát. Nyomom save. Nem történik semmi, bár valamit zörgött a lemezen. Várok jó sok percet, hátha... Aztán már csak reszetelni lehetett. Gyorsan start game, mi történt. Nem mentett semmit. (az előző mentés meg az üres pálya)
    Na de szórakoztam ám még mással is, ami által bogárcsaládom új taggal bővült:

(sajnos most csak thumbnail a fórumról, mert az extra...)
    Remélem jól látható. A TV studio közvetlen szomszédságából zónázott épület ha dózerolásra kerül (dezone által is), akkor lekapja a stúdiót is és semmit sem lehet vele már csinálni.
    Kezd kimondottan idegelni, hogy egy játékdélutánt, hétvégét nem tudok normálisan lezavarni.
  • Zsod1
    Na, meg kell különboztetni 0 terheltségű vonalat és úgy nem jár rajta semmi, illetve nem megjelenített automatát. Ugyanis a busz, gyalog, vonat, stb mind automatának nevezik és tulajdonképp csak díszítésként szolgálnak. Akkor is mozognak ha egyébként nincs terheltség és független a mennyisége is. Illetve biztos van valamilyen viszony, de nem mérvadó. Pl nekem elég kis terheltség mellett a vasuton kis szervízkocsi szokott nyargalászni. Azonkívül ha jól tudom csak legnagyobb zoomban (RH-ban x5=x6) jelennek meg és attól is függ, mekkora beállításra raktad a city detail(?) vagy melyik opciót - most fejből nem tudom.
  • andand
    De meghuztam a magasvasut vonalát van pár megálló és nem jár rajta semmi, villamos detto. a kezdő és a végpontnak összekel érnie? vagy mi?
  • Benevolens
    elméletileg ugyanolyan jármú jár rajta, mint a magasvsúton. Ha letöltesz villamost mind a kettőn ez fog járni (metróalagútban nem) Egyes villamosmegállókhoz tartozik villamos, ami szintén mászkál a sínen. Az előbbivel szemben, ami forgalomfüggően jelenik meg, az utóbbi bizonyos időközönként, és végigmegy a vonalon. Előfordulhatnak extrém esetek is.
    Nekem például van egy bugos vonalam nulla forgalommal, amint egy 10 kocsis DB emeletes vonat kőrözget elég régóta.
  • andand
    köszönöm, már csak egy problémám van. kész a villamos ut de nem látom h közelkedne rajta valami is, vonat, monorail detto:S
  • Benevolens
    két módon. Vagy a kiválasztod a puzzle-elemet és nyomkodod a TAB-ot amíg el nem jutsz a vagy kiválasztod a kívánt kanyarodó elemig, vagy kiválasztod azt a villamossínt, amin nyilak vannak, leraksz egy darabot, utána kiválasztod a magasvasutat és ebből a lerakott darabból elkezded húzni. Ekkor a magasvasút helyett villamossín épül. Ez ugyanúgy működik, mintha vasutat, vagy utat építenél.
  • andand
    kanyarodo villamost h lehet csinálni?
  • Benevolens
    én azt vettem észre, hogy szörnyen bugos a régiók közötti közlekedés. Nem szomszédosnál meg egyenesen szörnyű. De lehet, hogy én csinálok valamit rosszul... Egyébként csináltam egy viszonylag jó repteret puzzle-ből a régi helyett és a játék nem is tekinti repülőtérnek ("Az üzleti utasok repülőtérért siránkoznak") pedig majdnem a pálya negyedé elfoglalja :((

mennyibe kerül a cities xl?
  • Zsod1
    Ja, ha már összekapcsolt városról van szó, azt figyeltem meg, hogy a régió két átlós sarka közt is lazán átjárnak dolgozni. Merthogy a játék nem számol összesitett CT-t, hanem csak az adott városon belüli mozgást nézi. De még további vizsgálódást igényel a dolog. Igy viszont tényleg beépithető az egész régió egy nagy várossá.
  • Zsod1
    mrmilan jól mondja. Sokáig nem lesz olyan gép még, ami azt a hatalmas terület számitását elbirná - a kutatóközpontok több száz összekapcsolt dobozain kivül. Egy nagy pálya (város) is már akadozik félmillió lakos körül. Mivel 1 magos, 32bites játék, itt sokat nem érnek a mai masinák, amik nem sokkal nagyobb ghz-n ketyegnek, bár a 32 bites feldolgozásuk kicsit gyorsabb. Ja, de akkor a cities XL mért olyan frankó? Annyi gigabájt helyigénnyel már lehet is. Bár nem láttam, mekkora az egységnyi város benne.

Másik rossz hir, hogy ledöglött az extra. El is tüntek a képeim és belépni se tudok.
  • mrmilan
    Sok kis régió, ez jó. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sok település, illetve néhol városrész alkot egy régiót. A régión belül vannak a települések. Ezt ne keverd. Az a sok "kis", az mind egy-egy különálló település, vagy egy nagyobb központ peremrészei. Az SC4 lényege pont a települések, településrészek kapcsolatrendszerén alapul. Egyébként nem kell mindenhova pl. ipar. Ha van egy városod lakónegyedekkel/üzletekkel, simán átjárnak a szomszédos térképen felhúzott büdös, szennyezett ipari központba a mókusok keccsölni. Ha neked ez nem jön be, akkor ez nem a te játékod. Arra ott az SC3000. A te általad említett hatalmas várost meg nem sok gép lenne képes lekezelni, így úgytudom nincs is olyan térkép. De az okosabbak majd úgyis megmondják a frankót.
  • andand
    Sziasztok!

Engem az zavar a Sim City4ben hogy a térkép sok kis régióból áll. Ezeket nem lehet egybe vonni egy nagyba mint a SimCity 3ban volt? Mert így minden régióba kell gyár meg lakás meg üzlet és így fura. Szóval van olyan térkép ami nem botja kis régiókra, csak egy hatalmas az egész város?
    Köszi
  • kri555
    Valaki tud linkelni magyar stílusú építményeket?
    A simtropolison találtam párat de az nem elég az új régiómba
  • Kodlovag
    Olympic terrain mod a No7 tree controllerrel. A sziklákat nemrégiben lecseréltem, valami ősrégi peg rock mod volt fenn, de ez jobban bejön. Régió nézetben meg nem nagyon látszik a régi és új közötti különbség, nem kell minden várost updatelni miatta. A rock modot "Grassy Rock Mod"-nak hívják, a simtropolison elérhető.

A híd természetesen nem megy ki a pályáról, csak a szomszéd szigetre megy. Onnan meg tovább a nagy szárazulatra, ami régió méretben szintén sziget. Az egész régióm két nagy meg több kicsi sziget.
    Most kezdtem neki a modern városközpontomnak, majd jönnek a képek szép lassan. Most még kicsi, terjeszkedni kell, hogy épülhessenek a nagyobb házak. A lenti az első kép, az erőmű és vízműrendszer egy része.
  • NorbyI
    Ha teljes méretben nézed a képet akkor lehet látni hogy nem megy ki a pályáról, csak nagy a híd fesztávja. Egyébként ezt ha jól tudom nem isl ehet megcsinálni híddal.
  • Benevolens
    Jól látom, hogy a híd kimegy a pályáról?
  • NorbyI
    Nagyon szép munka, gratula hozzá.
    Elárulnád milyen terrain modot és rock modot használsz?
  • mrmilan
    Ez de mocskosul királyos .
  • Kodlovag
    De nagyon pang a fórum. Mindenki nyaralni ment?

• Benevolens
    igen :)
  • LeWyTy
    Bocs a banner miatt, csak mostanában ritkán jutok el a SG-re.
    De remélem így már jó.
  • nyirog
    Mert még nem volt aki berakja a javított html-t, én meg nem tudom berkani mert nem én vagyok a házigazda, talán ha szóltok egy adminnak az talán be tudja rakni.
  • NorbyI
    Elvileg igen gyakorlatilag meg pont nem. Semmilyen sebességnövekedést nem tapasztaltam sőt.
    A legtöbb SC4-el foglalkozó oldalon a többmagos processzorokat is hibáztatják a fagyások miatt. Ezért általában azt javasolják hogy egy magra kényszerítsük a játékot. De próbáld ki te is hátha nálad jól működik.

A banner továbbra sem jó. :S