13557
  • Benevolens
    én is, de az nem sim city-zett :D
  • Hay #10715
    Én sem vok oda win-ért, de a 7-et tudtam a leginkább "testemre szabni"... Ezért is próbáltam ki rajta a SC4-et.
  • Kodlovag
    Macen lehet simcityzni. De én még csak életemben egy emberrel találkoztam, akinek Macje volt.
  • nyirog
    nekem sose volt bajom a win-el, de nem is vagyok fan, annyi történt h a vistánál fényévekkel jobb az xp. és azért nem használok xp-t mert a gépemen a vista jól testre szabva fényévekkel jobban megy mint az xp, dupla magos amd-m van és az xp a felét se használja ki teljesen, a win 7 meg a vista pedig jól támogatja a 2 és azoknál több magot, win7 meg már aktívan használja a video kari memóriáját is. meg aztán amióta win vistát használtam a gép is csak egyszer fagyott ki nem úgy mint anno xp-nél, a win 7 eddig meg nem fagyizott. am ha nagyon bajban van a win-nel akkor használj ubuntu-t ott minden testre szabhatsz ha meg nem akkor még mindig ott a mac ^^
  • Kodlovag
    A hivatalos patcheket fel kell tenni. Újabb hibákat nem csinálnak, és sokmindent helyrehoznak.
    A TV stúdiós bugoddal még sosem találkoztam, igaz nem is romboltam még le soha.
  • Zsod1
    ja, ez is csak egy pillanatfelvétel, a munkanélküliség és sok más dolog ide-oda ingadozik. Az a jobb oldali dolog talán a trafihurokkal van összefüggésben, korábban már mutogattam ezeket a képeket. Előbb-utóbb csinálok nekik egy rendes honlapot is. Én is a szép egyedi város illuziójával kezdtem, csak mindig megakadtam ennyi-annyi ezernél, azóta csak létszámra jáccok. Igazából mosmár arra kéne rájönni, hogy a régión belüli összekapcsolt városokat hogy lehet bogártalanítani - a többivel együtt. Ezért is érdekelne, kinek mi a tapasztalata pl a tv stúdió dolog felől. Próbáltam paccsokat keresgélni, de nem igazán meggyőző, melyik mit javít,nem lesz-e több baj tőle.
    (a szennyezés tényleg nem megy át, ezt ki lehet használni)
  • Kodlovag
    Uhh... Nekem ha kész lesz, akkor az egész régiómban lesz ennyi a népesség. Vagy egy kicsit több. Most 520ezer. De nem is érzem úgy, hogy el kéne érni a milliót. Inkább legyen szép és egyedi, nekem ez a nagy cél. De látom, neked sem megy könnyen, a kép jobb oldalán egy csomó munkanélküli van.
    Én tegnap egy letöltött épület miatt akadtam el. Valamit csinált a CO§§§ demand capnak, és lenullázta az igényt. Egy órámba telt megtalálni a hibát és kijavítani az épületet. De a teszt még csak ma este jön... Remélem, sikerült a javítás, mert nagyon hiányozna az az épület.
  • Zsod1
    Egyébként miez a win7 őrület? Meg úgy általánosságban a vindóz mánia? Korábban még mindenki utálta, mer egy #@%!§*. Illetve bizonyos szempontból még most is az. Televan tömve mindenféle csiricsáré ingyombingyom zizergő örökmozgó szarokkal, napos meló testreszabni, viszont az életbevágó fejlett funkciók, undelete, scandisk, particinálás ki vannak ölve belőle, hogy külön meglehessen vásárolni.
  • Zsod1

Na, hellyel közzel megint tudok képelni. Lehet azért milliók fele építkezni, csak nem eccerű. Pár oldallal korábban ilyenekről volt szó.
    Zenélni nekem simán megy a winamp mögötte, játék sound-music off. Sound onnal nem tudom, összeakad-e, én tudom nélkülözni, nem nagyon van mit hallgatni a városi zörejeken.
  • Hay #10707
    Nnna, saját zenét mégiscsak lejátsza, csupán nem jelenik meg a játékon belül a listában.
  • Hay #10706
    Ez még egy régebbi városom, az XP-s korszakból.
  • Hay #10705
    Végül is miért ne most...
    Átmásoltam néhány mp3-at a Radio/Stations/Mayor/Music mappába, a játékba belépve a régiónézetben bejelöltem, hogy saját zenéket is játssza le, de nem.
    A fenti város még elég kezdő-típus az eddigi városaimhoz képest, és persze megint beleestem a négyzetes építkezésbe, ahogy majd fejlesztgetem, megpróbálok ebből kitörni...
  • Hay #10704
    Na, majd lassan felteszem az első képet a most indult városkámról, addig egy kérdés:
    Saját, mp3-as zenét be tudok tenni, hogy menet közben azt hallgassam?
  • adlersson
    Próbálkoztam ilyesmivel is de menthetetlenül munkanélkülivé vált majdnem mindenki pedig a szomszédban egy 60.000 munkahelyet kínáló iparváros.
  • nyirog
    akkor még egy lehetőség ha ami a anagy térképen van város azt csak is lakó várossá csinálod, a többi kockába meg csak munkahelyeket teremtesz jóformán, így a a népesség csak abban a kockában fog nőni ahova lakózónákat húztál fel, sőt talán ez így még jobb is mert ha van koszos iparod akkor az nem a lakó városodat fogja főként szennyezni hanem csak az iparvárost (igazából azt nem tudom h a szennyezett levegő az átterjed a város határain egészen ki a régió többi városa felé)
  • adlersson
    Hát... Most kb. 10 város van a régióban átlag 120.000-s lakossággal és azokról is elmondható, hogy elég fejlettek. Csak az ilyen kisebb lakóépületekben - ami normálisan 100-200 lakosra lett tervezve - laknak 1000-n, ahelyett, hogy nagyobb épületeket húznának fel.
  • nyirog
    nyilván befolyásolja az is a terület népességét h a régióban mennyi város van és azok milyen fejlettségi szinten állnak....
  • adlersson
    De egyébként, hogyan tud valaki 4 milliós várost összerakni a legnagyobb területre?? Nekem a legnagyobb a 380.000 volt és ott is csak high-tech ipar, iskola minden sarkon, rendőrség, kórház, faxa közlekedés stb. de egy idő után nem is népesítették az új területeket viszont a már meglévőekben sem akartak felfelé építkezni nagyon. :(
  • nyirog
    tuti a win lesz a gondja mert a win 7 másfajta mappákba rakja alapból a programokat mint az xp, telepítsd manuálisan...
  • Hay #10697
    Na, feltettem, Rush Hour-t is, minden o.k.
    Most elkezdem legelőről, nem "hozom át" az XP-s telepítésből a régiókat-városokat, kiváncsi vagyok, hogy boldogulok.Ez egy onnan való, régebbi városom.
  • Hay #10696
    O.k., megprósza, kösz a választ.
  • adlersson
    Hola!

Nekem olyan gondom lenne, hogy a SimCity oldaláról szedtem le néhány épületet és azt mondja, hogy a Plugins mappába menti őket. De amikor megnyitom a mappát nincs benne semmi és a játék se látja az új épületeket. Elég érdekes a dolog, mert miután lementettem egy épületet és még egyszer le akarom tölteni ugyanazt akkor rákérdez, hogy felül akarom-e írni a meglévő fájlt, holott nincs is semmi a mappában. oO

Egyébként Win7-t használok, lehet az a gondja? 3 éve XP-m volt még és akkor minden további trükközés nélkül felismert és kezelt mindent ami a Plugins mappába került.
  • nyirog
    persze, szerintem magától is felmegy, de ha nem akkor a program kompatibilitási módját rakd win xp-re!
  • Hay #10693
    Win7 op. rendszerben ezt fel lehet telepíteni?
  • Benevolens
    Azt nem értem, hogy mit kérdeztél. A képet azért raktam be, mert eléggé hasonlít a játék repülőtéri épületére. És nem gondoltam, hogy találok ilyet. Egyébként egy kongresszusi központ Tenerifén
  • Zsod1
    melyik részét? bocs hogy csak hetente reagálok.
  • Kodlovag
    De majd akkor mekkora rakás lesz ha elkészül...
    Ja és azt mondtam már, hogy Kis Hong Kongnak hívják a várost?
  • Benevolens
    én éppen egy teljesen HK metropolist kezdtem építeni. Szóval jó az :D
  • wetsom
    Jók azok, én is használok párat:D
  • nyirog
    Ahogy elnézem a képet egy rakás HK épületet látok rajta :D
  • Kodlovag
    Kapcsolj god modeba, ott beállíthatod, hogy csak nappal, csak éjszaka, vagy váltakozzon
  • andand
    napszakváltozás miért nincs?
  • Kodlovag
    Fejlődés

• Benevolens
    tessék? Nem értem...
  • nyirog
    Beverly Hills feeling :P
  • wetsom

A kép lemaradt, képként
  • wetsom
    Rég voltam, itt :) Villásodtunk:)
    http://users.atw.hu/wetsom/x/gaz.png
  • Zsod1
    Ennyire ne bonyolítsuk túl, előre le kell dúlni és jó. Az mondjuk érdekelne, hogy a többieknél ez hogy van. Ha estleg páran megnéznétek. Ha nem bogaras, érdekelne a játék verzió is. Tényleg, ezt hol lehet megnézni?, mert mindenhol kerestem.
  • Odorovich
    köszi megnézem.
  • Kodlovag
    A víz Joergs Water Mod, ez egy tízes csomag, az enyém a mediterrán.