Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pl maxisland bal oldali kiskockáin 80000 a poplimit mindenféle hacacáré nélkül, de nem is férne el több vagy tornyokban. Ez még RH nélkül készült. Elsõn csak R§, másodikon már R§§ is engedélyezve van. Alapértelmezésben 20000 lakos/város a limit (pl új régió létrehozásakor vagy várost kitörölve), ez megduplázódik, ha van farmers market, persze ehhez kevés farm is kell. Szóval ilyen feltétel rendszerben mozog a dolog, de minden régió minden pályáját nem lehet végigpróbálgatni. Londonnál különleges dolgok nélkül ment fel 380K-ra.

Terület szûkében nem vagyok, maga a Lakózóna pici területen fekszik, a többi ipar és jó nagy a C zóna is, illetve a szomszédokban is van CI negyed, máskérdés, hogy mennyire járnak át dolgozni. A probléma, hogy demand nincs, mert attól sokasodnának. Az alábbi ábra sem mérvadó, mert ide-oda ingadozik, az összlakos 340000-350000 közé áll be. Kb 150000 R§, ugyanennyi R§§ és néhány tizes R§§§ a mérleg. Valakinek itt pedig volt 600K-s létszáma is, bár az is messze a milliótól. Kezdetben nekem is 200000 volt a csúcs közepes pályán, de az amiatt, mert már irtózatosan fluktuált (R§§ beköltözik, aztán nincs munka miatt elmegy -> demand megnõ, majd a szomszéd telken felhúz egy ugyanolyan épületet és kezdõdik elõlrõl, §§§-nál szintén) - persze ez még RH nélkül.
Ilyennel még sosem próbálkoztam, egy közepes térképet kb 200.000 fõig tudtam elvinni de akkor már kicsit zsúfolt. De nagyra értékelem a próbálkozást és örömmel fogadnék néhány képet a felhõkarcoló dzsungeledrõl. 😊
Egyébként van egy olyan plugin a Colossus Addon Mod amivel elég komolyan meg lehet növelni az épületek befogadóképességét és az ezekhez készült épületek is nagyon komoly embertömeget szolgálnak ki, látnak el munkával. Ha gondolod próbáld ki, de elõtte természetesen backup a városról, nehogy hazavágjon valamit. 😊

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Sziasztok!
Sikerült már valakinek elérnie a milliós lakosú várost? (nem régióban!) Én már nagyon sokat próbálkoztam ezzel. Legutóbb London nagykockáján 340000-nél áll az élet (csak R§-vel 380000-ig ment el), pedig pármillióan elférnének. Arra már rájöttem, hogy a város.sc4 fájlok definiálják, hogy mi a pop limit és milyen feltételekkel növekedhet, ami pályánként eltérhet. Alap sc4+RH-m van mindenféle extra nélkül. A Super Demand sem segít rajta, feltéve ha jól raktam be. Pedig a youtube-on is van néhány video elvetemült milliós városokról, tehát valami mod kellhet hozzá. Kifogytam az ötletekbõl és a kísérletezést is unom már, normális várost még nem is építettem csak csupa próbálgatás.
A NAM egész jó, kár hogy az utakat nem lehet húzni és szomszédolni. Villamost hogy lehet üzembe hozni? Megállók, végállomás?
Volt korábban eszmecsere, hogy Ati kártyával nem nagyon fut a játék. Nekem 9600-al megy tökéletesen, de ettõl még lehet olyan típus vagy driver, amivel bajos.
Nagyon szép a víz amit használsz és a városod is gyönyörûen néz ki. Csak gratulálni tudok. Igazán tehetséges vagy és izlésed is van a dolgokhoz. Csak így tovább.
Még nem vettem volna észre hogy bármelyik pluginnal gond lenne ha betömörítem, de erre figyelni fogok a jövõben

Egyébként köszi a hozzászólást a CJ-mhez, nagyra értékelem.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Kodlovag
Tegnap folytattam az építkezést, egészen amíg meg nem fagyott a játék, amikor az egyik letöltött állomás ikonja fölé húztam az egeret. Persze nem volt mentve. Két óra építkezés odalett. De rájöttem, hogy azért döglött ki, mert datpackoltam az állomást. Úgy néz ki, mégsem olyan nagyon tökéletes dolog az a datpackolás. Nem volt kedvem újra megcsinálni az egész építkezést, helyette csináltam pár képet a városközpontról. Csupa régi épület, csak a New York és Chicago tileseteket használtam. Néhány letöltött épület azért kilóg a sorból. Az irodaházak pedig még mindig nem nõttek az égig. De majd dolgozok még rajta.

Városkép

Látkép

Transport map

És akkor a jubileumi hozzászólás. Gratulálok uraim elértük a 10000 !!! hozzászólást. Nagykorú a topik. 😄

Valamiért az SG hozzátette az www.sg.hu tagot. Ha kitörlöd akkor menni fog. Egyébként nem tudom mi van de képtelen vagyok updatelni a profilomat.

Kodlovag
Javított link Norbyl City Journaljához: River Valley Project
Azért néha majd ide is szórj el pár képet, nehogy elfelejtsük, mit kell nézni! Mert így elsõre elég jónak tûnik ám.

OKs, nálam a link nem mûködik amúgy.
Nos én még csak most kezdtem, de van pár fantasztikusan jó ott, ami tényleg durva.
Itt az enyém ha komolyan érdekel. Mjd folyamatosan fogom frissíteni ahogy idõm engedi.

Kodlovag
Légyszíves adj már egy linket a city journalodhoz, mert minden erõfeszítésem ellenére sem találtam meg.

Tudod iratlan szabály de plugin könyvtárat ne adj Isten teljes plugin könyvtárat nem kérünk el senkitõl sem. Több okból sem, egyrészt hatalmas méretei lehetnek, másrészrõl amit nem te állítottál össze arról nem sok fogalmad lehet hogy mit tartalmaz illetve hogy milyen dolgok miért és hol vannak benne. Ez azt eredményezheti, hogy nem tudod módosítani, bõvíteni esetleg kivenni. Ezzel csak annyit akartam mondani hogy az általad összegyûjtött pluginok a legjobbak és csak azok amiket te szeretnél.
Egyébként én sem szívesen töltenék fel 1,2 gigát sehová.

Ha érdekelnek képek városokról akkor ajánlom a Simtropolis City Journal fórumát, onnan rengeteg ötletet lehet meríteni.
(megtalálod az enyémet is)

Sõt engem még az is zavarni szokott ha bezavar egy kisebb domb vagy patak/tó:S
De ezen változtatni szeretnék már,ideje lenne egy egyedibb várost létrehoznom..😊
Köszi
A freemail szerintem elbír még ennyit bár nem értek hozzá.

Amugy a várost apránként tervezted meg vagy csak ahogy jön ugy puffan szisztéma szerint?😊 Beraknál pár képet még a városodról, szeretek új ötleteket meríteni mások városaiból.
Én mondjuk a legtöbbször inkább arra próbáltam menni hogy minél nagyobb és minél gazdaságosabban kijöjjek a dolgokból sosem volt a várostervezéshez túl nagy fantáziám. A jó öreg rácsos városrendezésen kívül nem bonyolítottam...
Kodlovag
Ha doboz jelenik meg, az azért van, mert nem töltöttél le valamit, amitõl az adott plugin függ. Ezek a függõségek mindig szerepelnek a readme fájlban. Úgy keresd õket, hogy "dependencies".
A Pegprod könyvtáram 69 MB. Tud a freemail ekkora csatolt fájl fogadni?
Egyszer már eljátszottam azt, hogy a teljes Plugin könyvtáramat (akkor volt 488M😎 elküldtem LeWyTynek. Csak a feltöltés több órámba került, és ezt nem szeretném újra eljátszani. Kérdezd meg tõle, hátha esetleg még mindig megvannak feltöltve, és nem tenné-e neked elérhetõvé.

Esetleg nem tudnád elküldeni a REGROD mappádat az e-mail címemre?
[email protected]

Ha gondolod más pluginokat is átküldhetsz, nagyon hálás lennék!
Megnéztem õket nagyon királyak de egyenként kell letölteni,nincs valami nagy kiszerelésû amiben az összes tengerparti cumo benne van? Próbáltam letöltögetni többet csak az a gond hogy kiválogattam párat letöltöttem beraktam,és némelyik mûködik némelyik helyén pedig csak egy doboz van...mitõl van,lehet valhogy orvosolni?
thx szét nézek😊
Kodlovag
Még annyit, hogy a PLEX-en még egy csomó más ütõs mod is van, és sokkal gyorsabb, mint a simtropolis szervere.

Kodlovag
De hát írtam, hogy ez egy 10 különbözõ vizet tartalmazó pack. Szerintem te mindegyiket bemásoltad. Ekkor a játék a betûrendben betölti az öszeset, és az utolsónak betöltöttet használja. Annak a neve yellow puke, ami magyarul kb sárga okádék. Csak az egyik dat fájlt másold be, amelyik tetszik. A readme-hez még képeket is mellékeltek, könnyedén választhatsz. Én a mediterránt használom.

A kikötõt pegasus csinálta, és a simtropolison PEG CDK, PEG CDK3, PEG CDKM illetve PEG OWW2 szavakkal keresheted õket. Fogsz találni vagy 50 különálló fájlt, amik azonban egymáshoz tökéletesen illeszkednek. Ha meg akarod spórolni a keresést, akkor menj peg saját oldalára Simpeg, ott keresd a PLEX-et. Regisztrálni kell, de megéri, mert minden egy helyen van.

A képen látható kikötõi stégek partot mivel csináltad? Amúgy nekem fura zöld lett a víz ezek után a pluginok után, miért?
Kodlovag
Na ez egy hosszú lista lesz.
A víz Joergs Water Mod, ez egy 10-es pack, ebbõl a meditteránt használom.
A terep Olympic Terrain Mod, a mûködéséhez szükséges textura packok CPT No4 és CPT No3, ezek nélkül a játék töltés közben kifagy. A mod nem kompatibilis semmilyen más terrain moddal, de a beach texúrák és a szikla textúrák lecserélhetõek, mint ahogy én meg is tettem. A beach textúra részét a modnak kihagytam, azaz a jelenlegi a játék eredetije, mert homokos partot akartam. A szikla PEG Rock Mod 1, és ebbõl a Grey Rock.
A terephez tartozó fák Olympic Tree Controller (CPT No7a). Ez a fájl lecseréli a God Mode fákat, és nemcsak azt az unalmas egyszínû zöld erdõt kapod. Namost nekem nem ez van fenn, hanem ennek egy régi verziója, a CPT No7.

A víz meg a szikla textúráim igencsak régiek, ma már lehet sokkal jobbakat is találni, de nekem beváltak és ragaszkodok hozzájuk.
Remélem, nem maradt ki semmi.

Sziasztok!

Kodlovag milyen mód van a simcity-dbe hogy ilyen szép a táj?
A simtropolis-ról mindet le lehet szedni szerintem.

és honnan lehet megszerezni öket?😊
tényleg nagyon jól megvan csinálva, milyen pluginokat használsz?
Nagyon szép a városod grat.!!!

Kodlovag
És itt az ígért kikötõs kép.

Plusz egy bónusz. Félig sem kész régióm.

Kodlovag
Hogyne, tessék: Super Demand Ordinance
Ötszörösére növeli a kereskedelmi és ipari igényt, ami automatikusan húzza maga után a lakosságot.

nyirog
ott van a banner alatt, nézettek már szét néha <#szomoru1>

a játék a realitás kedvéért úgy mûködik, hogy a lakosságszám függvénye, hogy mennyi nagy épület épül. Nem elég letenni a zónát, meg, hogy nagy igény van rá. Csinálj több low zónát. és amikor kb 10 000 körül lesz a lakosság húzd át mediummal egy részét. Itt már nagyobb házak fognak épülni.
Valaki tud olyan program vagy cheat-ot ami fel nyomra full-ra az RCI-t???
Ha igen azt megköszönném!

Kodlovag
Az épületek fel vannak osztva stage-ekre. Stage 1-3 low zónákhoz, stage 4-6 medium zónákhoz, stage 7-8 high zónákhoz. De. A népesség, illetve az elérhetõ munkahelyek számának függvényében meg van határozva, hogy milyen épületek épülhetnek. Például a lakosságra stage 1-3 a kertes házak, stage 4 a sorházakat jelöli, stage 5 a néhány emeletes kockaházak, stage 7-8 az igazán nagy épületek. Stage 4 nem épül, amíg a lakosság el nem éri az 1100-at, stage 5 amíg nincs 3200, stage 7 kezdete 26000, stage 8 pedig 44000. És ezek a számok külön-külön érvényesek a §§ és §§§ lakosságra, ha van Rush Hour kieged, akkor §-ra lényegesen csökkentett limitek vannak, egyébként a föntiek. Ugyanezek a számok érvényesek a kereskedelmi irodákra, a szolgáltatók kicsit könnyebben épülnek. Továbbá, ha van pl 44000 R§§ lakosod, az nem jelenti azt, hogy onnantól már szabadon épülnek a toronyházak. Ennél a pontnál jelennek meg elõször, és az összes épület 2%-át tehetik ki. Ahogy nõ a lakosság szám, úgy emelkedik a magasabb stages épületek aránya. A pontos számok benne vannak a Prima Guideban, ami elérhetõ a hivatalos weboldalon, vagy torrent.

Kodlovag
Az az igazság, hogy az SC4 csak részben 3D játék. Az épületek pedig pont nem 3D-sek, hanem a négy adott nézetbõl és 5 zoom levelrõl elõre renderelt képek. Nem véletlenül van a játéknak csak 4 nézete kötött belenagyítással. Mivel az eredeti modellek nem állnak rendelkezésre, senki nem tudja feljavítani az épületeket. Viszont tölthetsz le teljesen újakat, amik adott esetben lényegesen jobbak is lehetnek, mint az eredetik a játékban.
Valódi 3D viszont a terep (ide értve az utakat is) és pl az automaták (autók, vonatok...) Ezek tényleg textúrázhatók, és akár új modelleket is használhatsz. De ugyanúgy pluginként illeszthetõk be a játékba, mint az épületek.

Vannak újabb városépítõs játékok, de azok nem annyira részletesek mint a simcity. nincs semmi bajom a grafikával de ha készült hozzá valamilyen texture pack vagy hasonló akkor szívesen használtam volna :-)

Ez a játék nem neked való. Töltsd le, vagy vedd meg a legújabb csilivi akármit.

androidus.freeblog.hu

Lenne még egy kérdésem...Elkezdtem építeni egy várost low lakózónákkal és jön is a bevétel. Csináltam iskolát, vízellátást, tûzoltóságot, rendõrséget, kórházat egy bizonyos területre hogy megnézzem a medium-high lakózónákat. Természetesen a munkahelyekbõl és a commercialból is csináltam. Az a rpbolémám hogy az épületek nem akarnak "nagyobbodni" és nemtudom hogy mi lehet az oka. Mit tanácsoltok? Kezdésnek azt olvastam hogy nem szabad rögtön mindent adni a simeknek, csak az alapellátást, és azt sem 100%osan kell kihasználni így tud az ember bevételhez jutni. De utána mi a helyzet? Hogyan kell igazán nagy városokat építeni? Köszönöm a segítséget

LeWyTy
A grafika jobb nemlesz.
De rengeteg gyönyörû dolgot találhatsz simtroolison.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Igazából épület textúrák érdekelnének amik nagyobb felbontásúak mint amik alapból benne vannak a játékban mivel kicsit idejét múlt a grafika. Megnézem simtropolison hátha találok valamit. Köszönöm!

Igen ezeket hívják pluginnak, simtropolison 10 ezret találhatsz belõlük, bár szerintem te olyanra gondolsz ami mondjuk a talajt vagy a sziklák textúráját változtatja meg. Nah ott olyat is találhatsz.

Sziasztok! Nemtudjátok véletlenül hogy létezik e a játékhoz valamilyen texture pack ami szebbé teszi a játékot?

Kodlovag
Én is akartam kitenni egy képet, hogy kicsit fenntartsam a topikot. De most már második napja felejtem el. Na majd talán holnap. Egyébként az is kikötõs kép.

Az én kikötõm.:

Köszi, közben megtaláltam máshol!

Üdv!
Innen töltsétek le:
http://kurier.simcityplaza.de/files.php?cat=37

Persze megvolt!
De elég vicces, bejelentkezek, aztán rámegyek a NAM-os cuccokra és az van kiírva, hogy "Welcome, Guest. Please login or register"...
Ha pedig rámegyek a loginra, akkor pedig kivan írva, hogy Hello, szóval be vagyok jelentkezve és ott a logout ikon is...

Nem igazán értem <#wilting>

nyirog
aktivációs e-mail???

qwertrt
Sajna nem. Lehet, hogy el kell telnie egy pár napnak.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB