13557
  • LeWyTy
    Hú valami progival kell?
    Meg van valami gombkombináció régió módban.
    Neked ezek kellenek.
    De sajnos többet nemtok mondani.
  • Hay #10875
    Na, segítséget kérnék...
    Itt van pl. ez a régió, ha rákattintok a Downloadra, bejön a kövekező oldalon a fekete-fehér map, aztán ennyi...
    Visszaolvastam itt, kellene egy ilyen képnek lennie, meg egy pici bmp-nek, az utóbbit nem látom. Vagy a linkelt oldalról kell mentés másként-el lementeni a bal oldalon látható kis színes map-ot?
    Vagy hogy van a menete egy régió letöltésének a Simtropolisról?
  • Hay #10874
    Ezt beraktam, nem semmi...
    Nekem kiírta, hogy nem tud valami 10-es kiegészítőt megjeleníteni, de ami megjelenik (az én szememnek minden), az nem semmi...
    Esetleg valaki már látta/próbálgatta?
  • Benevolens
    szerintem is a négyzetrács az átok közepe. :((
  • Kodlovag
    Sajnos a játék alaptermészete, hogy a négyzetrácstól nem lehet megszabadulni. Én minden kínomat a játékkal ebből vezetem le. A CitiesXL ilyen szempontból jó próbálkozás volt, csak más szempontok szerint meg messze alulmaradt az SC4-gyel szemben, pláne ha az összes pluginjával is verenyeznie kell. Kíváncsi vagyok, lesz-e valaha SC5, és valójában milyen szintet kellene megugrania ahhoz, hogy a játékosok és a modkészítők otthagyják az SC4-et miatta.
  • Benevolens
    biztos igazad van, de a NAM-ban ettől még csak kétféle csomópontot lehet csinálni. Meg a normál autópálya, főleg a felhajtók, annyira primitív. Meg a méretaránnyal is gond van. Szóval én nem szeretem és kész. Bár RHW-val még valóban nem sikerült rendes csomópontot csinálni elemek híján. A Sim City pachelhetősége csak aránytalanná tette a játékot, mert némely részei jól kidolgozhatóak voltak mások meg menthetetlenül egyszerűek maradtak. :((
  • Kodlovag
    Lehet, hogz az RHW a jövő, de még jelenleg is újfajta autópálya típusokat terveznek ahelyett, hogy rendesen befejeznék a jelenleg már meglévőket (pl a diagonális kereszteződés elemekkel, MIS rampokkal...). Szóval sokáig kell még rá várni.
    A transport mapon pedig nem jelenik meg, és ez nem is moddolható, ez tisztán benne van a readmeben. Csak cheat megoldás létezik, ami szerintem rosszabb, mintha egyáltalán nem is jelenne meg.
  • Benevolens
    Ez mind igaz, de szerintem a RHW a jövő.(és vannak transport map modok, ahol megjelenik) A NAM-ot primitívnek tartom. És abban még kevésbé lehet kompakt kereszteződéseket csinálni. Tulajdonképpen semmilyen kereszteződést nem lehet benne csinálni, csak 4 irányú derékszögűt meg körforgalmasak. Bár egyszer csináltam egy egész jót.
  • Kodlovag
    Én nem értem, miért imádják ennyire az RHW-t. Egyszer kipróbáltam, és meg kellett állapítanom, hogy rendkívül körülményes tervezést igényel, kompakt kereszteződéseket abszolut nem lehet építeni, és a diagonális kereszteződések majdnem minden eleme hiányzik. Tényleg rengeteg helyet igényel bármilyen kereszteződés. Jól néz ki, de a sima NAM sokkal használhatóbb. És még a transport mapon sem jelenik meg.
  • Benevolens
    én meg mindig elkezdem és mindig összetöri a szívemet, mert nem tudom megcsinálni, amit akarok :(
  • LeWyTy
    El kéne kezdeni Újra játszani.
    De lusta vagyok megint mindent összeszedni
  • Benevolens
    hát annak nincs túl sok értelme. Ezek szerint át kell szerkesztenem a csomópontot. Már egy csomó ilyen hiányt találtam a játékban. Egyszerűen hiányoznak elemek. RHW-nél gyakorlatilag a fele. (nincsenek balos elágazások csak jobbosak)
  • Kodlovag
    A sima út át tud menni diagonális RHW fölött. Puzzle piecekkel. Azt hiszem...
  • Benevolens
    A hidamra nem tudtok valamit?
  • Kodlovag
    Rendezett vízpart
    Marrast Embankment Set
    Japanese River Project
  • Kodlovag
    No nem baj, közben azért én is tanultam sokmindent. A lot editorról. Később még jól fog jönni.
  • Benevolens
    uff, kardomba dőlök. Most működik Az volt neki a gondja, hogy a zipben volt egy mappa, és abban négy fájl. A négy fájlt külön is beraktam, de a mappát is valamiért(pedig ezt nem szoktam, esetleg mással foglalkoztam, benéztem, barom vagyok, stb.) Tehát kétszer volt berakva. A mappában lévők rossz helyen lehettek a betöltési sorrendben vagy ilyesmi. Ezt a problémát most vettem észre, mert éppen beraktam egy peget de meg volt nyitva a plugins mappa és véletlenül belecsomagolta a London Underground Station mappájába. Az LTU Aréna meg ott volt mellette, mint mappa. Kitöröltem és most normálisan működik
    Nagyon sajnálom, hogy miattam szenvedtél ennyit, amikor én vagyok a barom.
  • Kodlovag
    OK, értem miért látszik háromféle textúra. Megőrizte a próbálkozásaimat a textúraválogatásról. Milyen alaptextúrát szeretnél? Nagymintás sötétszürkét, vagy valamilyen aprómintásat (sötét/világos/téglaszínű, kockás/átlóskockás/szabálytalan köves minta)?
  • Kodlovag
    Légyszi arról mutass egy képet, hogy az eredeti állapotában, mindenféle módosítás nélkül hogy nézett ki. És a fájlnévben ne legyen [space] és ékezetes betű, mert az első kép (dat nélkül) nem jött át.
  • Benevolens
    a "Most" és a "textúra" közül kimaradt, hogy "három"
  • Benevolens
    "de akkor sokkal nehezebben jöttél volna rá, mi okozza a bajt"

Én rá nem jöttem volna. Nem értek az ilyesmihez, hiába szeretnék :( Mindenesetre köszönöm, hogy fáradoztál vele. Nem igazán sikerült beüzemelni a dolgot. Most textúra keveredik. Küldtem két képet privátban
  • Kodlovag
    LTU Arena.
    Valószínűleg az alaptextúra összeakad a játék vagy a NAM egyik textúrájával. Ezt úgy szokták kiküszöbölni, hogy regisztrálják a saját gyártmányú textúrákat, hogy senki más ne használja ugyanazt az ID-et. Az aréna készítője ezt nem tette meg, és véletlenszerű ID-et használt, de ekkor megeshet, hogy valaki azt már használja. Persze kicserélhetném az ID-et, de ugyanúgy csak véletlenszerűre, ami összeakadhat akármi mással. Most azt csináltam, hogy lecseréltem a hibás textúrát egy aprómintás térkőre, amit a BSC Textures Vol 2 -ben találtam (hogy ne legyen új dependency). Így se néz ki rosszul, de az a világos kockázott beton talán jobban illett hozzá. Elküldöm a javított lotot priviben. A 001.dat -ot kitörölheted, abban van az eredeti textúra. Tulajdonképpen szerencséd van, mert betöltési sorrendtől függően a beton térkő is felülírhatta volna az autópálya textúrát, és néztél volna nagyokat, hogy mi ez a térkövezett autópálya, de akkor sokkal nehezebben jöttél volna rá, mi okozza a bajt.
  • Benevolens
    ja igen, a kivitelezés stilizált, csak azt akartam érzékeltetni, hogy mi a gond, meg hogy hogyan illeszkedne a lakórészekhez, amiket itt street-kockákkal jelöltem.
  • Benevolens
    ismerem a NAM-ot, köszi. A RHW-vel van a gondom. Diagonal egyirányúhoz nem lehet oneway roadot csatolni, és a diagonálban vezetett egyirányú RHW fölött nem lehet másik RHW-t átvezetni.

terv:

(tisztában vagyok vele, hogy nem megy minden irányból mindenhova nyíl.)

kivitelezés:

probléma:

• Big Bad Ryder
    Ha nem írod le milyen csomópont kéne, nem tudunk segíteni. Keress rá a Network Addon Modra, ez a legjobb ilyen közlekedési plugin utakkal, csomópontokkal meg minden hülyeséggel.
  • Benevolens
    annyira utálom, hogy ebben a játékban nem lehet normális csomópontot építeni
  • Benevolens
    a BAT&LOT-ból kell bemenni a stadionok között van
  • Benevolens

kipróbálná valaki erről az oldalról a LTU Arena, Düsseldorfot? Nekem nem olyan fehér térkő van az alján, hanem autópálya-textura. Pedig csak egy dependencit ír, az meg megvan
  • Benevolens
    fogalmam sincs, de be tudod forgatni alt-tal (vagy ctrl-lal?), hogy a megfelelő irányba nézzen illetve megépíted az utad, mellé a zónát és csak utána építed át villamosos verzióra.
  • skodatuning
    Még1 kérdés.Felraktam Windows 7-re is a játékot de ott nem akar működni a NAM.Erre van megoldás?
  • skodatuning
    Hello!Az miért van,hogy a villamos sín mellé lerakok valamilyen zónát akkor az az autók számára elérhetetlen lesz,a nyíl nem az út felé mutat?!
  • viktor0320
    hello!
    milyen pluginokkal lehet ilyen partszakaszokat csinálni??
    köszi előre is!!!
  • harcos95
    köszz a segit
  • Kodlovag
    SC4 Alap + Rush Hour. Nincs más sc4, csak ezek.
    Amit látsz, az rengeteg plugin, amit lelkes játékosok készítettek az sc4-hez. Mert hiába 7 éves, mégis máig ez a legjobb játék ebben a műfajban. Minden épületet egyenként válogattam és töltöttem le. A két legnagyobb oldal, ami sc4-gyel foglalkozik a Simtropolis és az SC4Devotion. Vannak fórumok és letölthetsz mindenféle modokat és épületeket. Regisztrálni kell, de ingyenesek. A fő letöltési helyek:
    Simtropolis STEX Ami itt nincs meg, az gyakorlatilag nem is létezik. Kicsit lassú.
    SC4Devotion BSC LEX A Simtropolis mellett a másik nagy gyűjtőoldal, és gyors is.
    SimPeg PLEX Az összes tartalom fent van a Simtropolison is, de ez sokkal gyorsabb.
    Aztán ha csak a minőségi tartalmat nézzük, akkor vannak még a japán oldalak. Sok kis oldal, néha elképesztő egyedi tartalmakkal, de a nyelv miatt némi kitartást igényel.
    BBS Egy lista a japán tartalmakról. Csak lista, innen közvetlenül nem tölthetsz. A fejlesztők saját oldalainak linkjeit az utolsó oldal alján találod.

Ha konkrétan a "kínai" építészet érdekel a képeimről, akkor az egyébként hong kongi. A simtropolison megtalálhatod majdnem mindet. Keress bixel, paulvmontfort, nycc06 és cockatoo nevekre. Amit nem találsz, az japán.
  • harcos95
    cs kodlovag
    azt szeretném megkérdezni hogy neked melyik sc4 van meg
    mert az enyémben nincs ilyen "kínai"építészet
    ilyen kibaszott nagy felhőkarcolók meg minden
    írd meg lécci a sc4 játék nevét köszi
  • Benevolens
    "A két CS-ből úgy mehet nyíl, ha azok percekkel korábban még R-ek voltak..." Ez a mondat tök jó, nagyon tetszik
    Olyan, mintha egy természeti csapás lennék a simvilágban
  • Benevolens
    tudom, hogy csak azok mennek oda, akik az állomáson dolgoznak. A CS-k tényleg R-ek voltak, de akkor még nem is volt ott az állomás. A gondom azzal van, hogy ebben a szituációban a vonal egyik, illetve másik nagyon forgalmas állomása között megszűnt a kapcsolat, pedig a vonal végig ellenőrzött, és máshol működő elemekből áll. Szerintem valami olyan gond lehet, hogy a road felüljárót nem lehet másik puzzle-elem, vagy akár egy állomás mellé rakni valamiért. Korábban volt ilyen gondom a villamosos sugárúttal meg a hozzá tartózó metró- és villamosmegállóval. Ha egy avenue villamos megálló mellé leteszel egy avenue+tram metrómegállót (tehát nem a RTMT összegyártott cuccát használod) akkor nem működik a vonal.
  • LeWyTy
    Lehet hogy olyan dolgot raktál a vasútra amit nem érzékel annak.
  • Kodlovag
    A két CS-ből úgy mehet nyíl, ha azok percekkel korábban még R-ek voltak, amik helyére C-t építettél, és a programnak még nem volt ideje frissíteni az útvonalat.
    Vonat akkor fog menni, ha legalább egy utas lesz a vonalon. Akik most odamennek, azok csak az állomáson dolgoznak, nem utasok.
  • Benevolens
    tudsz csinálni plage-t, kikötőt, többféle sétányt, marinákat, kövezett magas partot vannak vízbe lógó épületek. Csinálhatsz nem kiépített partot, például meredek sziklás partú parti dombot, tetején villákkal. Az igazi gondot inkább az jelenti, hogy nem lehet rendes átmenetet csinálni a különböző parttípusok között és, hogy nem tudsz normális íveket csinálni, csak "egyenes", meg "diagonális" partszakaszt.
    Írd be simtropolisra keresőbe, hogy PEG, vagy nézd végig, a www.simpeg.com-ot. De persze vannak mások is.