13557
  • Kodlovag
    Mod nélkül az ilyen nagy lotok bűnözésével semmit sem tudsz kezdeni, csak ha körberakod rendőrséggel. De az sem túl realisztikus.
  • Benevolens
    a lakosság nagy része R$$. kisebb része R$$$, és R$ alig van. Én azt vettem észre, hogy a jövedelmi szintek nem párhuzamosak. R$$$ is simán dolgozik CO$$-ben stb.Mintha úgy lenne kitalálva az egész, hogy minden városba minden kelljen.
  • Hay #10914
    Én is emléxem, asszem a space volt, itt meg szerintem válaszd a zóna nézetet, akkor nem látsz épületeket.

A kiemelten bűnözésveszélyes területeken tényleg túlzottan nagy a rendőrség-igény, ugyan én még nem próbáltam, de lehet, oda kellene telepíteni a delux rendőrséget (a tetején helikopter-állomás féle).
  • I.C.ram
    Emlékszem a régi SimCitykben volt olyan mód, hogy eltünteti az épületeket, és így átlátható volt a terep. Pl közlekedés kiépítésénél nagyon hasznos volt. Ilyen nézet már nincs a 4-ben? Van már egy baromi nagy városom, de a metrót nem tudom kiépíteni, mert egyszerűen nem látom, hogy hol vannak a vonalak a sok szar épület miatt, illetve azt se látom át, hogy hogy tudnám lerakni az állomásokat.
  • Kodlovag
    Ha magas az R§ lakosságod, akkor magas lesz a CS§ igény. Persze oktatással ez változik, akkor a CS igény áttevődik CO-ra.
    Ha az épületed mérete megfelel a benne dolgozók számának összevetve a többi játékbeli épülettel, szerintem ne tekintsd cheatnek. A problémákat valahogy meg kell oldani.
  • Kodlovag
    Az a baj, hogy a bűnözés mértéke egy loton arányos a lot méretével, ezért az említett óriáslotokon mindig is nagy lesz a bűnözés.
    Voltak letöltött §§§ épületeim, ilyen 7x13 méretű CO meg hasonlók, és minden igyekezetem ellenére lepukkantak a magas bűnözés miatt. A dolognak az lett a vége, hogy egy crime modot voltam kénytelen használni (Crime Doesn't Pay), majd belinkelem, vagy keressétek meg a simtropolison. Nem nullázza ki a bűnözést, de kezelhetőre csökkenti.
    Csökkenthető a bűnözés az oktatás növelésével, valamint a szegény lakosság számának csökkentésével. A 200 EQ lakosok nem bűnöznek. Ez az ideális állapot persze elérhetetlen.
  • Benevolens
    leszedtem egy épületet, mert jól nézett ki, de 4000 CS$ munkahelyet ad. És mivel a CS$ az eget verdesi mindenképpen, ezért teleépült vele a város. Így a CS$-problémám (váratlanul) megoldódott, viszont cheat szagúnak érzem a dolgot, főleg, mivel egy irodaházról van szó. Szerintetek ez most cheat? Különben hogyan kell megoldani, hogy a játékban egy idő után menthetetlenül az eget verdesi a CS$ miközben a legnagyobb CS$ épület az alapjátékban 110 körüli embert foglalkoztat.

• Benevolens
    ez nem bug, de engem is érdekelne, hogy lehet-e normalizálni a repülőtérhez tartozó rendőrségek számát. Nekem 7 rendőrségem volt mellette, mire megszűnt a probléma
  • I.C.ram
    *bal felső sarok
  • I.C.ram
    Akkor várok vele.

Ja és van egy idegesítő bug, amivel mindig találkozom, pedig a legújabb patch van fent (Deluxe).

A country club, reptér, és az egyetem jobb felső sarkában valamiért állandóan rendőrségi helikopter köröz, és a tanácsadó is állandóan panaszkodik, hogy nagy ezeken a pontokon a bűnözés. Hiába építek melléjük rendőrséget, nem változik. Mi lehet a baj?
  • Kodlovag
    Minden mod felülírható. Ha két modod van ugyanarra a dologra, az fog megjelenni a játékban, amelyik később töltődik be. Úgy garantálhatod a későbbi betöltődést, hogy a Plugin könyvtáradban létrehozol egy alkönyvtárat, aminek a neve zzz-vel kezdődik, és abba teszed az új water modot. (A betöltés betűrendben történik, és egy könyvtáron belül az alkönyvtárak később töltődnek, mint a fájlok.)
    Általában véve azonban egészségesebb, ha egy dologra csak egy modod van. Próbáld a régit megkeresni és törölni. Esetleg betehetnél egy képet a vízről, hátha valaki felismeri, és meg tudja mondani, mit törölj.
  • Hay #10905
    A vasút nálam se mindíg működik, lehet, idő kell neki. Mondjuk lakossági "város" és ipari "város" között a közvetlen állomásoknál van forgalom.
    A lejjebb látható üzleti város mellett jobbra van egy ipari, alattuk meg a lakossági, szóval működik szelektív építés.
  • I.C.ram
    140ezres város, jelentős hi-tech iparral.
  • I.C.ram
    Építettem vasutat egy nagyobb ipari központ mellé. Összekötöttem a szomszédos régiókkal is (még üresek) valamint a városközponttal, és egy msáik ipari központtal is.

Valamiért nulla a forgalmam a vasutnál. Se teher, se személyszállítás nincs :( Mi lehet a baj?
  • Big Bad Ryder
    Hogy az ingázási idő mennyivel nő, azt nem tudom, de amit leirtál az egy bevált módszer, nyugodtan felépítheted az iparvárosodat.
  • I.C.ram
    Értem, köszi.

Szeretnék egy nagy, egybefüggő várost létrehozni. Viszont kéne ipar is, amit nem szeretnék a város közelében tudni. Azt megcsinálhatom, hogy egy szomszédos régióban építem fel az ipari neygedet, és összekötöm a két régiót úttal, busszal, vasúttal, stbvel? Nem lesz gond a távolság?
  • Benevolens
    csak a megállókat összekötögeted
  • Hay #10899
    Nem muszáj kivezetni. Én simán összekötöm.
  • I.C.ram
    Metrót hogy érdemes építeni? Ki kell vezetni a felszínre mindenképpen? Vagy kellenek hurkok, stb? Vagy simán csak össze kell kötni a két megállót?
  • Hay #10897
    Azóta már 12 ezres (fő), kellenek azok oda :-)
  • LeWyTy
    Nem sok oda kicsit az út?
  • Benevolens
    PEGhez szokozz kelleni a sötétebb víz
  • Hay #10894
    Egyik megyeszékhelyünk belvárosa, szinte "arányosan" :-)
  • Hay #10893
    [URL=http://i36.photobucket.com/albums/e14/HayTilla/Uzleti.jpg]Üzleti "város" egy másik, kockás régióból.[/URL]
  • Hay #10892
    Atlantis, első város, már + büdzsével.
    Nem túl szép, de magamhoz képest nem totál kockás végre...
  • I.C.ram
    Valaki nem tud ilyen jó kis letölthető pakkot, amiben van csomó újítás? Új épületek, lehetőségek, új pályák, stb. Tehát, amiben egyben van csomó dolog, és nem kell egyesével leszednem a dolgokat.

Köszi!
  • capa07
    Az is elképzelheto, hogy egy letoltott kikotohoz járt a water mod, mert nem emléxem, hogy ilyen modot toltottem volna le, de lehet hogy tévedek! Esetleg nincsen olyan water mod ami felul tudja írni?
  • Benevolens
    lehet, hogy csinált magának egy külön mappát. Ez általában a plugin mappa mellett a Sim City 4 mappában van. Nagy szívás viszont, ha véletlenül beleraktad a plugin mappán belül egy másik mappába. Mert akkor mindent végig kell nyálaznod, hogy megtaláld. Felülírni nem nagyon lehet.
  • capa07
    Nekem az lenne a gondom, hogy nem tudom megváltoztatni a jelenlegi water modot (ez most egy sotétebb árnyalatú víz ami nemnagyon tetszik). A plugin mappában nem találom a plugint. Próbáltam letolteni más modot, hátha felulírja, de nem írta felul. Azt akarom kérdezni, hogy hol találhatnám meg ezt a plugint? Esetleg egy másík mappában lenne? Vagy egyéb otletek hogyan tudnám lecserélni?
  • Benevolens
    tud valaki normális modern átmenő pályaudvart?
  • Hay #10886
    10 perc alatt megcsinálta :-) És megvan, most megyek, építek Atlantisban valami várost...

Kösz a segítségeket!
  • Hay #10885
    Igen -)
    Megint visszaolvastam, a fekete-fehéret kell betenni, most megprósza.
  • LeWyTy
    Szerintem ha sokat kell várnod akkor a jót választottad.
  • Hay #10883
    Mert akkor lehet, hogy csak fél óra múlva tudtam volna megint írni, de akkor meg minek kérdeztem meg a #10880-at? :-)))
  • LeWyTy
    Mért nem próbálod ki valamelyiket?
  • Hay #10881
    Megnéztem, mind a kettőt látom az ablakban... szóval, melyiket válasszam? :-)
  • Hay #10880
    O.k., kösz, még egy lükének tűnő kérdés: a jpg-t vagy a bmp-t nyissam majd meg a "Ctrl+Alt+Shift+R, kijön egy ablak" után?
  • Big Bad Ryder
    A fekete-fehér képet elmented ugyanúgy a kis bmp-t is ( a zöld,kék kis kép az oldaladon). Egy mappába természetesen. Belépsz a játékba, csinálsz új régiót. Ctrl+Alt+Shift+R, kijön egy ablak, abban kikeresed a mappát ahová elmentetted a fentieket, megnyitod a képet. A játék elkezdi kreálni a régiót, ez eltarthat több mint fél óráig is, a régió méretétől függően.
  • Hay #10878
    letölréssel=letöltéssel
  • Hay #10877
    Gombkombináció itt megvan, nem az a gond. Magával a letölréssel bajlódom, a többi a visszaolvasás alapján menni fog szerintem.