Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegnap elkezdtem egy várost. Nagyon kezdetleges még 15k fõs, de a magasvasúton kis forgalmi dugó keletkezett:
dugo
dugo
http://www.twitch.tv/hegii
igaziból az a gondom, hogy a legújabb már egész használható lenne, ha nem hagyták volna ki,hogy egymás fölött is át tudjanak menni. Pedig a felüljáró felhajtóját és lehajtóját is belerakták.
tud valaki olyan RHW verziót, ami nincs tele fatális hibával?
Hát akkor passz. Sorry.
Köszi!
onnan is eltûnik 1 mpre rá... Vki mást?
Sziasztok!
Tuvok ha megkérhetlek felraknád? És pontosan mire jó?
Nekem is volt hasonló, hogy nem indította el rögtön, én olyankor feladatkezelõben leállítom a simcity.exe (nem toom a nevét pontosan) folyamatot, majd újra elindítom a játékot. Ilyenkor jó szokott lenne.
Tuvok ha megkérhetlek felraknád? És pontosan mire jó?
Nekem is volt hasonló, hogy nem indította el rögtön, én olyankor feladatkezelõben leállítom a simcity.exe (nem toom a nevét pontosan) folyamatot, majd újra elindítom a játékot. Ilyenkor jó szokott lenne.
Sziasztok! Az lenne a problémám, h miután fel telepítem Sim City-t, azután kilép a telepítõbõl ha végzett és ha az exére rákattintok, akkor néhány mpre elõ jön a homokóra, de eltûnik és nem indítja el a játékot. Másik gépnél kipróbáltam,ott elindult simán. Mi lehet a baj?
Elõre is kösz a választ!
Elõre is kösz a választ!
Van egy városom, ahol 11- vonalam van. Értelemszerûen jó sok csomóponttal.
Olyan 50%-körül van a kihasználtság, miközben a párhuzamosan járó buszok dugig vannak. (RTMT)Nekem olyat nem csinál, hogy körbe-körbe utaztatja, csak olyat, hogy nem a legrövidebb utakat használják. annyira ne roszz, csak nincs indokolatlanul kicsi a forgalom. Nincs valami mod, ami a föld alatti nézetet javítgatja. A játék legprimitívebb része. Csövek, meg bumszlik. A mertó derékszögben kanyarodik, nem tudnak egymás alatt/felett elmenni a vonalak, a megálló 1x1-es...
Olyan 50%-körül van a kihasználtság, miközben a párhuzamosan járó buszok dugig vannak. (RTMT)Nekem olyat nem csinál, hogy körbe-körbe utaztatja, csak olyat, hogy nem a legrövidebb utakat használják. annyira ne roszz, csak nincs indokolatlanul kicsi a forgalom. Nincs valami mod, ami a föld alatti nézetet javítgatja. A játék legprimitívebb része. Csövek, meg bumszlik. A mertó derékszögben kanyarodik, nem tudnak egymás alatt/felett elmenni a vonalak, a megálló 1x1-es...
Vonatot csak akkor fogsz látni ha van forgalom a két állomás között, vagyis kihasználják a vasutat. Ezt úgy tudod ellenõrizni hogy kérdõjellel rányomsz a vasútállomásra. Ha van kihasználtásga akkor azt ott jelölni fogja. És ha vannak utasok akkor vonatot is fogsz látni a pályán.
Teherállomást ipari egységek közelébe érdemes tenni, mert árut szállít el másik városba az ipari létesítményektõl. Ezért csak akkor érdemes építeni ha van vasút összeköttetés a szomszéddal és van elég ipar is vagy mezõgazdaság. Arra azért figyelj hogy ha van útösszeköttetés is akkor nagyívben szarnak a vasútra és úton fognak szállítani. Erre találták ki a forgalomszabályozó plugint, csak hát elég macerás.
Teherállomást ipari egységek közelébe érdemes tenni, mert árut szállít el másik városba az ipari létesítményektõl. Ezért csak akkor érdemes építeni ha van vasút összeköttetés a szomszéddal és van elég ipar is vagy mezõgazdaság. Arra azért figyelj hogy ha van útösszeköttetés is akkor nagyívben szarnak a vasútra és úton fognak szállítani. Erre találták ki a forgalomszabályozó plugint, csak hát elég macerás.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Hello! Az lenne a kérdésem hogy miért nem közlekedik nekem vonat a sineken?Vanak megállók össze van kötve a szomszéd várossal és mégse sincs semi csak egy kis valami szaladgál a sineken.
Jah és még egy a teher megálló a vasútnál mire jó? Hova kell építeni?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Jah és még egy a teher megálló a vasútnál mire jó? Hova kell építeni?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Mercedes CLK 270
Konkrétan mit? A modokat, amiket használtam? Meg tudom adni a listát (jó hosszú lesz), de magadnak kell megkeresned és letöltened.
Én úgy tudom, hogy ha pl egy háromszög (hurok) van a rendszerben, akkor az útkeresõ algoritmus (csak a metró esetén) elkezdheti körbe-körbe hordani az utast a hurokban, így a sim sosem éri el a kijelölt munkahelyet, ergo metróval nem lehet munkába menni, és nem lesz kihasználtság.
Azaz a jelenlegi budapesti rendszer megépíthetõ, de a négyes metróval már inkább ne próbálkozz. 😊
Ezt betartva viszont a metró korrektül mûködik, csak jó sûrûn lakott területek alá kell építeni.
Ha nem akarsz épületeket rombolni a metrómegállók elhelyezéséhez, akkor használj RTMT-t (Road Top Mass Transit).
Azaz a jelenlegi budapesti rendszer megépíthetõ, de a négyes metróval már inkább ne próbálkozz. 😊
Ezt betartva viszont a metró korrektül mûködik, csak jó sûrûn lakott területek alá kell építeni.
Ha nem akarsz épületeket rombolni a metrómegállók elhelyezéséhez, akkor használj RTMT-t (Road Top Mass Transit).
ALLAT<#worship>#worship><#worship>#worship><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Nos barátom mielõtt bármit is csinálnál, a legelsõ dolgod az legyen hogy felrakod a Rush Hour kiegészítõt. Nagyon sok újítást és plusz dolgot vezet be ami létfontosságú lesz a sikeres városépítés érdekében.
Aztán utána telepíthetsz pluginokat meg hasonló finomságokat. De ha rám hallgatsz akkor az elején próbáld megérteni a játék mûködési mechanizmusát és csak utána kezdj el extrákat pakolni hozzá.
Benevolens: hurok alatt azt érti hogy egy vonal ne keresztezze saját magát ne térjen vissza önmagába, én is úgy tudom hogy ez megfekteti az útkeresõ rutint. Ez a legfõbb, ezek után sûrûn kell megállókat letenni és már kész is a metró. Viszont én 80 ezer lakos alatt nem ajánlom, mert nem térül meg igazán. És arra készülj hogy méregdrága mulatság lesz, fõleg ha nincs meghagyva a megállóknak a hely és rombolni kell.
Nézegessétek a régiómat addig is.
Aztán utána telepíthetsz pluginokat meg hasonló finomságokat. De ha rám hallgatsz akkor az elején próbáld megérteni a játék mûködési mechanizmusát és csak utána kezdj el extrákat pakolni hozzá.
Benevolens: hurok alatt azt érti hogy egy vonal ne keresztezze saját magát ne térjen vissza önmagába, én is úgy tudom hogy ez megfekteti az útkeresõ rutint. Ez a legfõbb, ezek után sûrûn kell megállókat letenni és már kész is a metró. Viszont én 80 ezer lakos alatt nem ajánlom, mert nem térül meg igazán. És arra készülj hogy méregdrága mulatság lesz, fõleg ha nincs meghagyva a megállóknak a hely és rombolni kell.
Nézegessétek a régiómat addig is.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Hogyhogy "hurkokat"? Három vonalnál már chance-os hogy kialakul egy háromszög. Pontosan mi a bug?
ezt nem tudnád nekem valahogy átküldeni?
A legsûrûbb toronyházas lakózónákat kösse össze a kereskedelmi központtal. És a metróvonalak ne alkossanak hurkokat, úgy tudom, akkor a metró bugos.
Kezdetben nem kell se tûzoltóság, se rendõrség. A szeméttelepet vidd távolabb a várostól. Ha lehet, az ipar se a város közepén legyen, de az elején ez még nem sokat számít. Víz sem kell egy darabig. (amúgy sem kell ennyi víztorony, használj vízvezetéket) Kell viszont iskola és orvos, és kell a lakóterületre szétszórva 1-2 park. Szélerõmû lehet a város közepén, a többi nem, mert szennyeznek, és ki akar erõmû mellett élni?.
CSak átállítod Traffic Controller File-t a NAM telepítésekor, az alapértelmezettrõl mondjuk Z-Park&Ride-ra (asszem ilyen van, de különben bármire állíthatod) és azonnal bedugul az összes vonalad.
Metrót hogy lehet megcsinálni hogy használják rendesne?:S valaki esetleg tuna képet küldeni akinek egész jól kihasznált
http://www.twitch.tv/hegii
Ez mind igaz lesz, de csak késõbb. Egy induló koszfészeknél nincsenek ilyen igények. Simán teleépül, mondjuk nem ilyen arányokban, ahogy kiosztotta, hanem elõször sok koszos ipar és low-wealth lakos. Én inkább arra tippelnék, hogy az adókat fölemelte, és azért lakatlan a váro... izé, falu 😊
androidus.freeblog.hu
szemétlerakót soha ne rakj a lakóvárosba !
az ipari területet tedd messzebb a lakó negyedektõl, ahogy az erõmûveket is, és dróttal kösd össze
vizet, rendõrséget, tûzoltóságot felejtsd el, ahogy a mezõgazdaságot is
csak kórház (abból nagy), és általános iskola
tegyél a lakó negyedekbe pár kis parkot, és tegyél lakó negyedbõl bõven, itt-ott ne csak utca, hanem út is legyen
végül gyorsíts idõt ...
az ipari területet tedd messzebb a lakó negyedektõl, ahogy az erõmûveket is, és dróttal kösd össze
vizet, rendõrséget, tûzoltóságot felejtsd el, ahogy a mezõgazdaságot is
csak kórház (abból nagy), és általános iskola
tegyél a lakó negyedekbe pár kis parkot, és tegyél lakó negyedbõl bõven, itt-ott ne csak utca, hanem út is legyen
végül gyorsíts idõt ...
hali. kezdõ simcity-s vagyok, és igazából nem értem nagyon az elejét. Miért nem költöznek be a sim-ek. Mellékelek egy képet is. Ha megnézzük a zónaigény mutatót, akkor ez azt jelenti, hogy kevés van mindenbõl? Köszi😊

tud valaki olyan felüljárót, ami kanyarodik?
Amúgy erre rálehet jönni egy kis logikával, meg figyelmességgel. Már a magyarítás neve is sugallja (SimCity 4 + Rush Hour\ Deluxe magyarítás), hogy igen mûködik a delux-val. Én tényleg nem értem a legtöbb embert, csak feljebb kéne vinni a a tekintetet a monitoron pár centivel és megkímélné magát meg minket is a fölösleges és ostoba kérdésektõl <#szomoru1>#szomoru1>...
Jó.
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el játszani a játékkal és lenne egy olyan kérdésem, hogy a fejlécben található magyarítás jó-e a Deluxe Editionhoz is?
Nemrég kezdtem el játszani a játékkal és lenne egy olyan kérdésem, hogy a fejlécben található magyarítás jó-e a Deluxe Editionhoz is?
A loginnal szoktak bajok lenni nekem is. Alaphelyzetben regisztrálás után rögtön mennie kéne, se aktivációs mail, se 24 órás melegítési idõ (mint ez a fórum) nem kell neki. Nem is szoktam megadni semmilyen valós adatot, mail cím is kamu.
Ennek ellenére néha tényleg rájön az ötperc, regisztráltam újat, de azzal se ment. Szerintem szerverprobléma lehet, vagy épp túl sokan vannak bejelentkezve. Meg kell próbálni késõbb.
Ennek ellenére néha tényleg rájön az ötperc, regisztráltam újat, de azzal se ment. Szerintem szerverprobléma lehet, vagy épp túl sokan vannak bejelentkezve. Meg kell próbálni késõbb.
köszön9m a tanácsokat-Amúgy a magyarítás nagyon jó elsõre homályos volt de már jó.
Majd dícsérem, csak most nincs idõm kipróbálni, mert a vizsgaidõszakom hajrájában vagyok.
Na azért ne keseredjetek el, majd jönnek itt még a köszönömök. Nagy munka volt, grat. Én magam ugyan soha nem játszottam semmit magyarul, még akkor sem, ha esetleg elérhetõ lett volna. A játékokból összeszedett angol jelentõsen hozzájárult a nyelvtudásomhoz.
Itt az új NAM linkje, kell természetesen id simtropolisra, itt meg az új NAM Essential.
Úgy tûnik senkibõl sem váltott ki különösebb érzelmeket a nagyarítás egy újabb mérföldköve. :S
Úgy tûnik senkibõl sem váltott ki különösebb érzelmeket a nagyarítás egy újabb mérföldköve. :S
valaki linkelje már be az új nam linkjét.
Kösszi
Kösszi
Ez az új nam szír, azt írják, hogy villamos építésnél már nem fog annyit fagyni a játék 😄..... Majd valamikor kipróbálom 😛
Az hogy a ház elfeketedik nem azt jelenti hogy leég, hanem hogy az adott házba olyan népréteg költözött ami alacsonyabb színtû mint ami a ház valójában. Magyarul, egy épület megüresedik mondjuk a hosszú ingázási idõ miatt és beköltöznek szegényebb Simek. Ezt úgy tudod ellenõrizni ha az épületre kattintasz a kérdõjellel és a Jómódnál vagy Wealth angolul egy vagy két $ jel elszürkül. Innen lehet tudni hogy a ház ugynevezett dilapidation-ön ment keresztül (megüresedés vagy elnéptelenedés).
Ha tûz van akkor jön a riadó és kiküldheted a tûzoltókat és látsz lángot is. A játék pedig megáll. Észrevétlenül egy épület sem ég le.
Na mi a vélemény a magyarítással kapcsolatban? Gondok, panaszok, bíztatások, köszönömök?
Ha tûz van akkor jön a riadó és kiküldheted a tûzoltókat és látsz lángot is. A játék pedig megáll. Észrevétlenül egy épület sem ég le.
Na mi a vélemény a magyarítással kapcsolatban? Gondok, panaszok, bíztatások, köszönömök?
Hát a gyárak már csak ilyenek, szennyeznek. Telepíts oda egy csomó fát, az tisztítja a levegõt. A HT ipar nem szennyez.