13557
  • Hay #10796
    No, 1xűbb volt, csak először nem voltam alapos... Most megprósza belépni a játékba...
  • Big Bad Ryder
    Töltögettem plugineket, az lenne a kérdésem, hogy a játék felismeri a mgefelelő fájlokat, ha a nem pusztán a plugin mappába van pakolva, hanem mind külön mappába? Esetleg ha a mappákban vannak még mappák?
    Például van egy Hotel nevű mappa, azon belül még van pár mappa , és azokban vannak a fájlok, akkor felismeri?
    Remélem érthető voltam :)
  • Hay #10794
    Na, kb. 2-3 kb/s(!!!) sebességgel elindult... ez így nem o.k.
    Viszont találtam ezt:
    http://www.moddb.com/games/simcity-4/downloads/network-addon-mod-june-release-july-update
    Ebben is ott a 2 exe fájl, mi a sorrend a telepítésüknél?
  • Hay #10793
    Hi!
    Beregisztráltam a simtropolisra, a #10759 alapján jártam el, a letöltés viszont bár látszólag elindul - megjelenik a letöltő ablak, megadtam, hogy hová töltse le -, de aztán az ablak látható, de nem tölt. MOst megpróbálom mégegyszer.
    Ha sikerül leszedni, hogyan kell feltelepíteni? Telepítve jelenleg a SimCity 4 + Roush Hour expansion pack van.
    Ez már egyszer sikerült:

NetworkAddonMod_Essentials_January_2009.exe
    NetworkAddonMod_Setup.exe

Csak nem tudom, hogy kell-e mindegyik (nyilván a júniusival), s ha igen, milyen sorendben kell telepíteni.
  • LeWyTy
    Van valami régió editor.(a nevére már nem emlékszem)
    Azzal meg lehet csinálni.
  • sirzollee
    Hali!
    Érdeklődnék,hogy hogyan tudok csak nagy régiókat létrehozni?
  • Benevolens
    köszi, rájöttem mi volt a probléma. sugárúthoz való villamosmegálló mellé nem szabad közvetlenül buszmegállót vagy metrómegállót tenni az útra. (a RTMT- csomópontokat nem használom, mert nem tetszik és mert minden dependencie ellenére néha egy doboz. Valami tehát hiányzik, de nem tudom, hogy mi.)
  • Kodlovag
    És kit érdekel, hogy mit mondanak az advisorok? Nehogy már ők tudják jobban, mit akarsz építeni. A magas RCI mutató nem jelenti azt, hogy köteles vagy építeni. Ha pedig csak low density lotokat raksz le, akkor sose nő túl a kertes házakon. A megoldandó problémák sem világosak: kell nekik áram és más semmi. Falut építeni a legkönnyebb.
  • Kodlovag
    Itt van például ez: BSC No Maxis Files
    De vannak más hasonló, egyenértékű modok is.
    Azóta egyébként gondolkodtam, és rájöttem, hogy nem is akarom az összes Maxis fájlt kiirtani. A low density lotokra szükségem lehet, és a sorházakat is meg akarom tartani. Már előre félek, hogy mekkora macera lesz a válogatás. A másik oldalról nézve pedig gyűjtenem kell helyettük R, CS és CO típusokat, stage 1-től 6-ig mindenféle lotméretet 1x1-től legalább 3x3-ig, mind a négy tilesethez. Uh huh...

Nekem abszolute minden rendben van a villamossal. A sima vonallal is, meg a tram on road típusokkal is. Kipróbáltam nagyjából az összes puzzle piecet. Nem felejtetted el esetleg aktiválni az állomásokat? A sima villamosmegállón végig kell húzni a magasvasút sínjét, a tram on road és tram on avenue megállóknál pedig egyirányú utat kell végighúzni a megállón. Youtube videók arról, hogy kell építeni
    Tram on avenue stop
    GLR stop és Tram on avenue
  • LTomi
    Szép ez is, meg Kis Hong-Kong is. :O
    Nekem sajna nem megy ilyen szinten a várostervezés. Hiába akarok pl. falut építeni, a végén úgyis metropolisz les belőle, mert ahogy építem, egyre több probléma jön elő, viszont amint ezeket megoldom, megállíthatatlanul nő a város, az RCI mutatók a magasban lesznek és folyamatosan csesztetnek az advisorok, hogy építsek, építsek. A végén pedig szinte mindig ugyanazt az unalmas várost kapom, sakktábla-szerű utcákkal, semmi egyediséggel. Viszont most elkezdek egy új várost, remélem jobb lesz. :D

A bal oldali közlekedés problémáját egyébként sikerült megoldanom a UKEnglish mappa English-re nevezésével.
  • Benevolens
    hát ez tök jó lett. :) Nekem mindig az a problémám, hogy olyan helyzeteket állítok elő, hogy nem tudom kitölteni az objektumok közé szorult területeket.:( Viszont lenne két kérdésem. Neked nem bugos a villamos? Normális forgalmi szimulációja van? A másik meg, hogy hogyan lehet tiltani az alap épületeket?
  • Kodlovag
    Egy kép mára is. Lassan befejezem a mostani régiómat, ezzel már gyúrok az új régiómra. Vidékies régió európai stílusú városokkal. 12x12 nagy kocka. Gondoljatok csak bele, 49km x 49km! Az már nem semmi terület. Elvesznek benne még a nagy városok is. Hatszor nagyobb, mint a mostani régióm. És már ezt is 10 hónapja építem. Persze szántóföldeket azért sokkal könnyebb telepíteni, mint metropoliszokat. Le fogom tiltani az összes eredeti épületet, mert azok közül egyik se nevezhető európai stílusúnak, és csak letöltött épületekkel játszok. Egy biztos, felhőkarcolók nem lesznek.

• Kodlovag
    Már korábban beépítettem 14 várost összesen kb 400,000 fős népességgel. Ezután már könnyedén épült minden. Mondjuk az irodaházak ploppolva vannak, mert ott sok az azonos lotméret, és maguktól nem egykönnyen épülnének pontosan oda az épületek, ahova szeretném. Olyan is akad, aminek csak ploppolható verziója van. De azért már ebből is látszik, hogy nagyon alaposan meg van tervezve a város. Úgy 2 hónapig építettem. Na persze nem minden nap. Kis Hong Kong népessége olyan 340,000 fő, és még ~200,000 munkahely. Kb 125 éves, még kellett volna futtatni vagy 20 évet, hogy minden lakos EQ-ja elérje a maxot, de már lusta voltam. Rengeteg avenue, 3 villamos és 5 metróvonal sok összefonódással, vasút és HSR, plusz autópálya. Mind befelé visz a városközpontba az irodákhoz. Elég jó a közlekedés, csak kevés helyen van dugó, elsősorban a metróban és a villamosokon, és néhány fontosabb kereszteződésben. (Traffic simulator Z Low.)
  • pzolika978
    Szedd le a gépedről a játékot, és telepítsd német nyelven. Így a legkönnyebb, hogy jobbos legyen a közlekedésed. ( Én így oldottam meg)
  • Big Bad Ryder
    Marha jol nez ki. Had kerdezzem meg, hogyan csinalsz ilyeneket? Szep lassan epitkezve, megtervezve a varoskozpontot, vagy mar vannak szomszed varosok lakossaggal es iparral amik hamar ilyen felhokarcolokat szulnek?
    Ezer bocs az ekezetekert, nem otthonrol irom.
  • LTomi
    Akármi, ami élethűbbé teszi a játékot, majd körülnézek azon a honlapon. :D
    Pl.: Norbyl River Valley Project-je nagyon tetszik a Simtropolison, mintha egy teljesen új játék lenne.

Norbyl: A beszerzési forrásról nem tudok, mert karácsonyra kaptam anno, de könnyen lehet, hogy Tesco volt. Ezt az átnevezgetést ki is próbálom.
  • Kodlovag
    A modoknak legalább a felét a simtropolisról szedtem, vagy ott is megtalálható. Konkrétabban milyen modok érekelnek, épületek?
  • NorbyI
    Köszi a választ kicsit bonyolultnak tűnik így elmondva de biztos nem vészes.
    Azért megy baloldalon minden autó mert angol (brit) területre szánt játékot sikerült megvenned. Ez előfordult már sokakkal itt. Gondolom tesco volt a beszerzési forrás.
    Pontosan nem tudom hogyan kell megváltoztatni de nem nagyon bonyolult. (Azt hiszem a 'UKEnglish' mappát kell csak átnevezni 'English'-re) Nyifi kolléga ha majd erre jár biztos beírja mi a pontos módja. Párszor már elmondta itt a fórumon, rákereshetsz arra is.

Kodlovag: ez igen, nem találok szavakat, nagyon komoly amit itt alkottál, brutálisak a mozaik képek, azokon látszik csak mennyit pepecselhettél egy két területtel. Gratulálok, nagyon szép város, barátom. Csak így tovább.
  • LTomi
    Először is az asztalon csináltam egy SimCity4 nevű mappát és az 1-es CD-ről mindent átmásoltam. A CD-t kivettem és a mappában lévő setup.exe-t indítottam el. (Nem sikerült elsőre elindítani, csak miután újraindítottam a gépet.) Amikor a telepítő kérte a második CD-t, letettem a tálcára (nem zártam be). A SimCity4 mappából mindent kitöröltem, az Autorun, a DirectX és a Support mappák kivételével. Beraktam a második CD-t és megnyitottam rajta az Autorun mappát. A CD Autorun mappájából mindent átmásoltam az asztalon lévő könyvtár Autorun mappájába, minden fájlt felülírva, de ami előzőleg is az asztalon lévő mappában volt, azt nem töröltem ki. Ezek után a CD-ről az Autorun mappán kívül mindent bemásoltam az asztalon lévő könyvtárba. A másolás végeztével kivettem a CD-t. A telepítőt "felszedtem" a tálcáról és a 2. CD-t kérő ablakot leokéztam. Ezek után a telepítés rendesen végigment és működött a játék, azóta már a Rush Hour-t is feltelepítettem. Ami9kor az alapjáték feltelepítődik, az asztalról ki lehet törölni a SimCity4 mappát.

Viszont most lenne egy kérdésem, ami már azóta zavar, amióta megvan a játék: Nálam az autók miért az út bal oldalán mennek? Hiába raktam fel a patch-eket és a Rush Hour-t, még mindig bal oldali közlekedés van, a vezetgetős küldetéseknél is ha bekapcsolom az úttartást, a bal oldalra tesz.

A másik kérdésem pedig, hogy ezeket a szép modokat a Simtropolisról töltitek? Tudnátok esetleg pár jó modot ajánlani?
  • Kodlovag
    Mozaikok újra.
    Mozaik 1 1280x6856, 2MB
    Mozaik 2
    1280x2016, 601kB
  • Kodlovag
    Összenyomta a mozaikokat. Hová tudok feltenni ekkora képeket?
  • Kodlovag
    Üdv mindenki, itt vagyok újra. BÚÉK!

Játszottam egy kicsit, és befejeztem Kis Hong Kongot. Íme néhány kép, a majdnem végleges állapotról. Először is két mozaik.
    Mozaik 2 1280x2016, 615kB
    Mozaik 1 1280x6856, 2MB

És még néhány kép

• NorbyI
    Elmondod mi volt a titok, vagy a trükk? Kíváncsi vagyok rá, és lehet másnak is hasznára válna.
  • Benevolens
    uff
  • LTomi
    Mégse kell újra megvennem, sikerült feltelepíteni egy Új-Zélandi (!) oldalon található leírás segítségével.
  • LTomi
    Kösz a gyors választ! Majd utánanézek itt a környéken, hogy hol lehet és mennyiért újra megvenni.
  • NorbyI
    Ha egyszer már működött a telepítés erről a CD-ről és most nem akkor nyílván a cd hibásodott meg. Mivel ilyet nem nagyon lehet garisan érvényesíteni, ezért két lehetőséged maradt.
    Vagy megveszed újra a játékot (már nagyon olcsón hozzá lehet jutni), vagy letöltöd és arról telepíted, használod az eredeti kódod és nem teszed rá a cracket hanem az első CD-t, ami elvileg jó, használod. Más ötletem nem nagyon van sajna.
  • LTomi
    Üdv!
    Már régóta megvan eredetiben a Sim City 4 és a Rush Hour is. Eddig hibátlanul működtek, viszont pár hónapja meguntam őket, ezért letöröltem. Most újra kedvet kaptam a játékhoz, de nem tudom feltelepíteni. A problémám a következő: Beteszem az alap Sim City 1-es CD-jét, végigmegyek a lépésen, elkezdődik a telepítés folyamata. Kb. a felénél kijön az üzenet, hogy kéri a 2. CD-t. Kiveszem az 1.-t, berakom a 2.-at, rákattintok az ablakban az OK gombra, de ezután nem folytatódik a telepítés, hanem lefagy a telepítő és csak a feladatkezelővel lehet bezárni. Már sokszor próbáltam, de nem sikerült. Ezután felmásoltam a 2 darab CD tartalmát a merevlemezre és ISO fájlt csináltam belőlük. Be mountoltam az elsőt, idáig jól működött, amikor a másodikat kérte, akkor azt is be mountoltam az első helyére, de a probléma így sem oldódott meg.
    Kérlek segítsetek, már nagyon szeretném építeni az új városomat. Előre is kösz!
  • mrmilan
    10 gigás a C partíció, nem a vinyó! Egyébként egy 200GB Samsung és egy 250GB WD van a gépben.
  • mrmilan
    Köszi szépen. Azt hiszem elagyalok ezen is egy kicsit :)
  • NorbyI
    Vannak olyan pluginok amik vígan elvannak a játék plugin könyvtárában (nem a doc&settings alkönyvtár). Viszont a NAM és hasonló dolgok alapból oda települnek és nem is ajánlatos máshová rakni őket, mert nem fognak működni, és a játék is fagy ha rossz helyen vannak. Viszont az olyan pluginokat amik nem módosítják a játékot csak adnak hozzá (pl épületek parkok lakóházak) azok mehetnek a Játék plugin mappájában.
    Ha valaminek spec hely kell azért a telepítő vagy a leírás szólni fog.

(Nekem is csak 10 GB a C meghajtó :D de azért el lehet férni)
  • Zsod1
    ...vagy az egész dokumentumaidnak másik helyet adsz meg és akkor minden máshol lesz, nem csak a simcity.
  • Zsod1
    10giga? Vingyóznak? Gyorsabb proci, mégtöbb ram, mégnagyobb hdd. Mellesleg én is kiszuperált vinyókat rakok op rendszer alá, nyúzza, darálja azt. Nem mintha olyan drága lenne már párszáz giga új hdd.
    Ntfs-ben van valami állomány linkelés, azonbelül is a hardlink. Ezzel a trükkel fizikailag máshol lehet az egész dokumentumok/simcity pakk, de a játék mégis a helyén látja. Én még nem foglalkoztam ilyen linkeskedéssel, de biztos valahogy meg lehet csinálni.

BÚjjÉK mindenki!
  • Benevolens
    én csak mezei felhasználó vagyok, de úgy vettem észre, hogy nem. Lehet, hogy telepítésnél megkérdezi, hogy hova telepítse.
  • mrmilan
    Sziasztok!
    Lenne, egy szerintem nem bonyolult kérdésem. A SimCity4 plugin mappája ugye default-ból a c:/dokumentumok mappában van. Nekem csak 10gigás az XP meghajtója. És ugye így nagy helyet foglalnak a pluginok. Van erre valami megoldás? Műármint a plugin mappát valahova máshová tenni? Utólag ez necces tudom, de a faszért a "C" meghajtón van az a mappa, mikor a játék egy tök másik meghajtón van. Köszi.
  • Benevolens
    szerintem inkább ne rakd be mappába, mert ha jól emlékszem nekem volt olyan pluginom, amit beraktam mappába és nem ment tőle, de olyan is volt, ami ment. Szóval kipróbálhatod, de nem ajánlom, hogy rászokj. Viszont a rart ne töröld le, hanem rakd egy olyan mappába, (mondjuk "SimCity-s Pluginjaim") ahol tudni fogod, hogy micsoda. Ha le akarod törölni a Plugin mappából a cuccot, megnyitod az eltárolt rarodat, megnézed a tatalmát és azt törlöd a Plugin mappából. És akkor nincs gubanc. Meg tegyél a rarba képet (lemented onnan, ahonnan letöltötted) hogy tudjad mi az, aminek a rarját nézed. Érdemes elkezdeni egy ilyen rendszerezést, mert hamar több giga letöltött cuccod lesz. Szerintem a NAM-nak meg a RTMT-nek is installja van. Vagy legalábbis van az is. Az installoknál hagyni kell, hogy oda tegye, ahova akarja. Ez gyakran nem a Plugins mappa, hanem csinál mellette a Sim City 4-en belül egy sajátot.
  • kisbesi
    Köszi a magyarázatot
    Letöltöttem csak még az az 1 kérdésem vagy hogyha nincsen telepítő akkor az is jó hogyha belerakom egy mappába?
    vagy azt a sok fájl-nak ott kell lennie kinn a plugin ba?
  • Benevolens
    Mindenképpen le kell töltened a Network Addon Modot Ebben vannak benne a villamossínek. Megállókat külön-külön is lehet találni, de vannak csomagok is. Egyes megállókhoz tartoznak járművek, amik a megállókból jönnek ki, de ezek nem a forgalom volumenét jelzik. Villamost is külön kell letölteni. De olyat válassz, amit el tudsz viselni a magasvasút sínjén is, mert azt is lecseréli.
    Linket nem tudok adni, mert a letöltéshez regisztrálni kell az oldalakra Viszont adok címeket:
    A Network Addon Modot (NAM) a www.simtropolis.com-on találod meg a legkönnyebben. Regisztrálsz, belépsz, fölső kék sávban rákattintasz a ST Exchange-re, kidob egy listát, fölötte két sorral, az egyik az oldalszámok a másik "New", "Popular", "Top Rated", stb Rákattintasz a "Popular"-re Első oldal, listán az első a Network Addon Mod (NAM june 2009) for PC. Ezt kell letölteni. Ezzel megvannak a villamossínek továbbá alul-és felüljárók az utakhoz, új autópálya-csomópontok stb.
    A simtropolis egyébként a legnagyobb anyag letölthető dolgokból a játékhoz, csak nehéz benne keresni és kicsit lassú. Villamosmegállóhoz egy másik oldalt ajánlok, mert ezen könnyebben megtalálod, mint a simtropolison. www.sc4devotion.com. Jobbra a dátum fölött BSC fileXchange (ilyen humorosan van leírva)Ide rákattintasz, regisztrálsz belépsz, Power Search, és a Maxis Category-ban kiválasztod a Transportot. Itt találsz egy csomó mindent. Az egyik legkomplexebb a Road Top Mass Transit (RTMT). Ebben mindenféle megállók és átszállómegállók vannak. A leírásban lejjebb található dependenciket is le kell tölteni. Általában vannak linkek. Először a NAM-ot kell feltelepíteni utána a RTMT-t. Ha nincs neki install verziója akkor a Dokumentumok/Sim City 4/Plugins mappába kell berakni a rarokban lévő fájlokat. Ugyanide rakod a villamos járművet. Simtropolison beírod a keresőbe, hogy "tram" és kaid egy csomót, sc4devotion-ön pedig ugyanott van, ahol a RTMT-t is megtaláltad.
    Remélem nem magyaráztam túl.
  • kisbesi
    Linket tudnál adni ehez ami neked van?
  • Benevolens
    na várj, korábban az volt a "bug", hogy kifagyott, de most már nem fagy ki. Tehát mindegyik építhető. Viszont úgy vettem észre, hogy nem működik a forgalmi szimuláció. Pontosabban nem mindig. Például volt egy metróvonalam, amit átépítettem villamosra és 200%-ról 0-ra csökkent a kihasználtsága. Ráadásul a többi metróvonalam is meg a vonat is drasztikusan lecsökkent, pedig nem szüntettem meg átszállási lehetőségeket. Tudtommal a játékban az átszállás nem "riasztó" tényező Meg akkor sem 0-ra kellett volna csökkennie, ha igen. Szóval ez egy bug, ami miatt a közlekedési 22000$ bevételem -18000-re fordult. De különben rohangálnak a villamosok a síneken, és egész izgalmas lett a vonal is.