13557
  • Ubi91
    Sziasztok!

Régen, még a megjelenésnél játszottam a játékkal, de akkor feladtam. Most valamiért érdekelni kezdett megint, és szeretnék pár tippet kérni :) Hogyan érdemes mégis belevágni egy kezdőnek?
  • nyirog
    processzor optimalizálóval nem lehet megoldani a szaggatást? teszem azt pl dual -core optimalizer-vel, ott beállítani h a játék használja a procinak mind az x magját?
  • I.C.ram
    Köszi. Nagy nehezen gugli kidobta a régi oldalt. Simcity.comra állandóan a hülye sims jött be.
  • Kodlovag
    Természetesen a hivatalos weboldalról. Csak egy eredeti játék kell a regisztrációhoz.
    (Ha az esetleg nem volna, akkor innen.
  • I.C.ram
    Cities XL-t próbáltátok?
  • I.C.ram
    Valaki nem tudja, honnan szedhetném le a hivtalos utólag hozzáadott landmarksokat?
  • Benevolens

itt dolgozik a maratoni futó
  • krisz940122
    ok köszi :)
  • I.C.ram
    esetleg megpróbálhatod kikapcsolni a hardware rendert. Pár embernek segített.
  • krisz940122
    tehát akkor élvezzem a szaggatást?
  • I.C.ram
    Egyáltalán nincs optimalizálva a több magos procikra. Csak egy magot használ.

Scrollozásnál, nagyobb városnál nálam is beszaggat, pedig 4 magos i5-ös procim van, 1 gigas vga-val +4 giga rammal.

Sajnos a Sim city societies után leszarja az EA az SC4et. Patchet se csinálnak már hozzá, pedig van még bug benne...

SC5ről meg már álmodni se merek, miután kijelentette Will Wright, hogy túl bonyolult volt az SC4... Egyre gyökerebbek a játékok.
  • krisz940122
    császtok. az hogy lehet h a gépigény 5X-e is megvan és szaggat a játék? van 3gb ramon 320 gb hdd 2 magos 2 ghz es proci, a videókártya integrált intel 384 mb os de ezen a cod 4 is futott ez a kis játék meg csak szaggatva? win 7 van rajta, és laptopról van szó de az 5 éves asztali gépem is jobban vitte a játékot amibe 512 mb ram van egy magos 2.4 es proci stb stb. szerintetek miért szaggat? ja és minimum grafikán is szaggat. ja és a 320 gb-ból 280 gb szabad tehát megterhelve sincs.előre is köszi
  • Zsod1
    Nekem meg a fenekem remeg, hogy elmegyek ide nyaralni (mármint az igazira és a valóságban) :D
  • LeWyTy
  • Benevolens
    semmi, rájöttem, csak nem olvastam végig az üzenetet. De akkor is tök jó ez a Korzika :)
  • Benevolens
    ez a korzikás srác te vagy?? Láttam simtropolison. Szép
  • Kodlovag
    Ha csak a belefektetett munkát és a hasznosságot nézzük, akkor egyáltalán ne is játsszunk.
    Én nem azért játszok, hogy egyszerűen csak működjön. 6 évvel ezelőtt már otthagytam egyszer a játékot, mert az összes működő városom unalmas volt. Kitűzöl egy célt: valami szépet, különlegeset, eredetit... akármit. És megvalósítod. Lemásolni egy igazi várost/régiót a legnagyobb valósághűséggel. És még működjön is. Na az kihívás. És kizárt dolog, hogy ne vegyem fel a kesztyűt.

Nézzétek meg például ezt a képet. Nem én csináltam. Sajnos. De remeg az ujjam az egéren, hogy én is megpróbáljam.
    Corsica
  • I.C.ram
    Leszedtem az Industry Quadrupler modot. Azt csinálja, hogy 4x több munkahely lesz az ipari épületekben. A tököm tele volt már azzal, hogy a város felét a hülye ipar foglalja el, még ha az hi-tech is. Nevetséges volt, hogy egy 3x3-as üzemben kemény 80 ember dolgozik, miközben egy ugyanekkora lakóházban meg 2-3ezer.
  • I.C.ram
    Közben utánaolvastam.

Elvileg csak medium/hard-on kapod meg.

A nagy pályaudvar esélyeit növelheti, ha lenyomsz egy U-drive küldetést.
  • Benevolens
    passz, de én a nagy vasútállomással jártam így. Még soha nem volt legálisan :) A reptér az nem úgy bővül, hogy megkérdezi tőled a közlekedési tanácsadó, hogy akarod-e bővíteni?
  • Benevolens
    én azt játszom, hogy dizájnos várost csinálok. Működőt már tudok. Szóval az nem jó játék már :)
  • I.C.ram
    a másik, hogy valamiért nem kapom meg a űrsikló kilövőállómást. 45ezer a hi-tech munkahelyek száma kb, megvan az advenced research center is, de nem kapom meg valamiért :(
  • I.C.ram
    Repteret hogyan kell bővíteni? Emlékszem, hogy lehetett valahogy, de arra már nem, hogy hogyan. (Small internationalt szeretném bővíteni, mert közel maxon pörög már)
  • Zsod1
    De minek akartok mindig ennyire bonyolult dolgokat? Az oké hogy dizájn meg minden, de belefektett munka nincs arányban a hasznosságával. A hagyományos út+vonat+metró teljesen megfelel a célnak. Részemről már a normál autópálya is száműzve van. Mér kell neked ennyire a RHW? A (G)HSR meg igazából monorail, csak más fazonban. A metrónak normális esetben nincs tetőáramszedője, igy az ELrail-nek sem, elvégre ugyanaz a metró, neki nem is raktam be a catenaryját.
    A négyzetrácsosság adott dolog, bár az utakat lehet átlósan húzni, de az épületek alapjain nem lehet változtatni, azokhoz kell igazodni.
  • Benevolens
    és ez olyan béna :(
  • Big Bad Ryder
    Megerősítem, hogy a szennyezés nem jut át a város határokon.
  • Hay #10930
    Én még nem tapasztaltam, hogy átment volna másik városba, de lehet, csak figyelmetlen vagyok...
  • I.C.ram
    A szennyezés be tud szivárogni a szomszédos területekről is? Vagy csak az adott város területéről jön?
  • Hay #10928
    Hát ya...
  • Benevolens
    nekem ezekkel a régiókkal az a gondom, hogy túl jók. És sajnálom szétrombolni őket az otromba városépítéssel. A legkevésbé sincs a régiók formálhatóságának színvonalán a városok formálhatósága :(
  • I.C.ram
    Már megoldottam :)
  • I.C.ram
    Valamit nem értek.

Ezt írja: 1) Download the config.bmp and greyscale image reunionisland.jpeg from simtropolis.com

De honnan a fenéből kéne ezeket letölteni? Sehol nem találtam a STEX-en.
  • I.C.ram
    Én asszem ezt választom. Csinálok még egy folyót, és pár kisebb szigetet is :)
  • Kodlovag
    Ez jó kis régió.
    Én ezen fogok játszani Invermere Valley Tenger nincs, de lehet hogy csinálok majd valamilyen folyótorkolatot. 12x12 nagy térkép méretű.
  • I.C.ram
    ja és ha lehet, akkor sziget legyen körbevéve vízzel :)
  • Benevolens
    én szeretem őket :) Különben köszi. Nekem ez a tapasztalatom a maxislan pályán (vagy hol)keletkezett és ott van a nagyváros-oktató, és azzal nem kezdtem semmit és lehet, hogy onnan vannak a R$ simek ilyen nagy mennyiségben.
  • I.C.ram
    Túl picik a parcellák, és túl sok a hegy :) Kicsit laposabb kéne, inkább csak dombos, és baziiiiinagy parcellákkal, hogy hatalmas egybefüggő várost tudja létrehozni, amihez hozzá csatlakozik sok kisebb városka.
  • Kodlovag
    Ezt a két táblázatot ugye ismeritek?

Az első azt mutatja meg, hogy adott típusú munkahelyen milyen simek dolgozhatnak. Ez egyben megegyezik azzal, hogy egy adott munkahely megjelenése milyen igényt fog generálni a lakosságra. Azaz CO§§ épületben a munkahelyek 10%-át tölthetik fel R§§§ dolgozók.

A második ennek az ellentettje, azt mutatja meg, hogy adott oktatottsági szinten lévő simek milyen munkahelyekre generálnak igényt.

Ha a város össze van kapcsolva a szomszéd városokkal (rendszerint igen), akkor az ő összes igényük együtt számolódik. Azaz regionális szinten megy a demand. Ha a szomszéd városban van egy halom R§-od, vagy nagyon alacsony szinten oktatott bármilyen lakosságod, akkor lesz igény CS§-ra. Még 5%-nyi igény is nagyon sok tud lenni, ha már félmillió lakosból kell számolni.

A táblázatokból szerintem világosan látszik, hogy akármennyire is nem szeretjük az R§-t, szükséges egy város működéséhez.
  • Big Bad Ryder
    Azt hiszem ez a neked való. Van benne minden és bazi nagy. A kis képen nem jól látni, de amúgy nagyon jó darab.
  • I.C.ram
    Kéne nekem egy bazinagy régió, amiben minél nagyobbak a parcellák, és van benne hegy, tenger, folyó, stb. Tehát változatos a terep, de azért legyen nagy sík terület is. Tudtok ilyet mondani?

Az alapjátékhoz járó New York régió nem jó, mert túl kicsi, és kevés a nagy parcella. :(