Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem semmit
Elõbb az alapokkal kell tisztában lenni, mi hogyan mûködik. Nem egyszerû. Néhány grafikon és dataview modd azonban nem árt ha van, pl a "GraphModd_V2".
Tehát sima útnál fele-fele irányonként?
Ez azt jelenti, hogy a standard út kapacitása negyede az 1irányúnak 1 kockára számolva? (1irányú/1kocka=2000 -> 2irányba/2kocka=4000; út/1kocka=500-500irányonként -> 2út/2kocka=összesen2000=1000-1000irányonként)
A keresztezõdésre meg már rá se kérdezek, mert ott 4 irány van.
Inkább annak van jelentõsége, hogy a munkába járás idõre milyen hatással vannak az utak terheltségei.
Hali,

Nekem egy olyan kerdesem lenne hogy egy total kezdonek melyik pluginokat erdemes hasznalni ?

Vagy csak egyszeruen best of a Simtropolisrol? 😊

Kodlovag
Igenis megéri egyirányú utat és avenuet építeni, mert a felsorolt kapacitások kockánként érvényesek. Az egyirányú út esetén a teljes kapacitás egy adott irányba érvényesül, míg a sima út esetén a visszafelé haladó forgalom használja el a kapacitás egy részét. Az avenue meg eleve két kocka széles, azaz teljesen úgy mûködik, mint két egyirányú út.

nekem még soha nem jött össze a tranzitforgalom. Mindig csak az szomszédos régióba mentek át.
Különben az észt Konrad Lorez osztja, de ez offtopic dolog.

<#crazya>
Javítom magamat megint. Szóval nem megy be semmi, de ennek ellenére tökéletesen mûködik, átveszi a demndokat, épül, adózik, boldog.
Na, de ne csak én osszam már észt folyton.
Kezdés: ha osztott pályásan csinálod (egyik város=lakó, másik város=ipar) akkor már 200000 ezerrel kezdesz, ha egypályásan, akkor is ki lehet jönni, csak koppanósabb. Vagy gondolom könnyû fokozattal nyomod, akkor meg be is építheted a pályát rögtön. Mindegy, én a 100000-es variációt leírom, ha az megy, megy a többi is.

Legalább közepes pályán érdemes kezdeni, de erre se fog sok elférni, kivéve ha industry4x plugint berakod. A legkisebben csak egy féle negyed fér el.
Mindenhova high density - nagy sûrûségû zóna, lakosnak lehet mediummal kezdeni és akkor több építhetõ (2.5ször annyi), illetve késõbb se muszály áthúzni legsûrûbbre, mert nagyon tömören lesznek, alig lehet gyõzni supporttal (iskola, kórház, közlekedés).

Egyik sarokba nagyjából 20000ért húzol egy lakózónát, ez kb 6-8 6x6-os tömb (nagy sûrûséggel). Ha nem RTMT állomásokkal dolgozol, akkor minden sarokra buszmegálló, illetve egy kocka kimarad a metrónak is, végsõsoron egy csík lejön, mert parkok is kelleni fognak. A legjobb, ha vasútvonalakat is tervezel. Másik sarokba raksz egy szénerõmûvet (10000 pénz), esetleg egy szemétégetõt is (25000 pénz), amit hagyhatsz késõbbre, de sokat nem nyersz vele, csak a kezdeti balansszal biztosabban nem mész minuszba. Idejön az ipari zóna is szintén kb mint a lakossági. Kevés C zóna akárhova, inkább a lakossághoz célszerû. Buszmegállók ide is. Út összeköt. 1db kis víztorony mondjuk a lakossághoz, ott nincs szenny. Az áramot is összeköt (lásd a tippek közt) ahogy tetszik. Valszeg 1-2db nagy farmra is szükség lesz a demand felhajtása végett, ezt a harmadik sarokba, mert nem barátkozik a többiekkel, úttal összeköt, hogy azért valaki menjen dolgozni, de ezt se muszály, mert a farm csak a demandnak szokott kelleni (pálya függõ). Víz beköt lakónegyed és ipar, farmra nem kell. Ha jól csinálod, elvben marad kb 10000 pénzed, eddig érdemes lemenni.Adók beállít csak a § lakosra,iparra és C-re (9%), vagyis a §§ éa §§§ mindenhol 20%ot kap. Az elején csak zavarni fognak. Tiszta §-vel indulunk. Erõmû beállít kb 10%ra. Alapozás kész van.

Pörgés indul! Film forog.
Grafikonon figyelni az energiát és vizet. Amikor épp eléri a határt, erõmûvön mindig húzni fölfele, víznél újabb kistorony épít (a hetedik kistorony helyett már egy közepes torony épül, a kicsik ledózerol). Mivel a fenntartása 7kicsi=1közepes, tehát jobban megéri. Egyébként már a 4.-5. kicsi helyett is lehet majd közepeset rakni. Elvileg elég hamar átfordulsz nyereségbe: pár száz kiadást kb 1-2százzal lépi túl a haszon. A lakózóna kb1-2ezer fõig kertváros marad, addig után kell zónázni, hogy ezt a határt elérje. Ha átbillen, akkor elkezd megállíthatatlanul városiasodni és azon kapod magad, hogy 10-20ezer lakos. Menetközben persze energia, víz figyel, utánállít, közlekedésre is figyel (120 percnél már kritikus, az túl hosszú -> sok no job), de nem lesz gond vele, ha van busz, pláne vasút. Szóval innentõl már megy a dolog és pár ezerrel nyerõbe vagy. Számold ki mire tellik: egy-két rendõrség kelleni fog, illetve már biztos kellett túzoltó is, mert valahol volt tûz. Azt is csak akkor kell építeni, ha kiüt a tûz, addig nem és akkor is egy kicsit. Késõbb már jobban le lehet fedni nagy tûzoltókkal is, mert több pénz lesz rá. Nagy kórházból annyi amennyi kiszolgálja a lakosságot, de a vonzáskörzetét minimumra (lásd korábbi írásom).
A §§ beköltöztetéséhez (adók 9%ra) már kelleni fog ált iskola, hogy a manufaktúrához legyen agyuk. Kb 30-40es iq körül kezd megtáltosodni a manufaktúra demand és beindul a körforgás. A piszkos ipar demandja lemegy, viszont a manufaktúra nem építi át a helyét, kézzel kell ledózerolni vagy új zónázni, de nem nagyon lesz helyed.

Na, satöbbi... majd szólj ha elakadtál. Én szoktam olyat csinálni, hogy elõbb a pályát telerakom §-el, amennyit lehet és jól felsrófolom a vagyont akár egymillióra is, hogy késõbb legyen mibõl gazdálkodni, bár a balansznak akkor is jelentõsen pozitívban illik lennie. Pályánként eltérõ lehet a "demand cap" (populációs limit), lapozz vissza jó pár oldalt, valamikor tavasszal volt errõl szó. Javasolt kezdések a maxis pálya bal oldali szigetén, vagy London nagy (vagy bármelyik közepes) pályája, ott aztán lehet dorbézolni (várost kitöröl város nézetbõl robbantással). Illetve biztos vannak még jó helyek, csak keresni kell.
Sõt! Jobbat mondok! Most csináltam egy olyan város(oka)t, ahol az egyikbõl kimegy több ezer ember és a masikban nem jön be semmi! Vagy csak kevesebb, mint ami kimegy. Jó játék.

NAM sim-Z low:
capacity (földút=Rural Hiway / utca / út / 1irányú / avenue / autópályák / összes sínes)
6000 / 1000 / 2400 / 2400 / 2400 / 9000 / 10000
tök jól látszik, hogy sugárutat (avenue) és 1irányút nem éri meg építeni, mert ugyanakkora kapacitást adtak meg neki, holott duplája kéne, mert dupla széles.
sebességek megegyeznek a Zhigh-val és gondolom mindegyik Z-vel.

Egyébként a standard is elbír párszázezer embert, de félmilliót is akár ha okosan van megcsinálva. A busz viszont tényleg túl jól sikerült (nagyon pirosodik), még a megállóba gyaloglással is simán kiüti az autót, egyszerûen verhetetlen, mindegy buszozzanak ha nekik jó.

Az intercity hurok ellenszereként talán el fogom vágni az összeköttetéseket, csak csillagpontos vonalak lesznek a centrumtól.
Zsod1! #10433-nál és 5. kép te, hogy csináltad, hogy a bevétel több legyen, mint a kiadó? Mert nekem fordítva és úgyis csõdbe ment. :S
Ja, de amerikában 14 éves kortól a legcsóróbb segédmunkásnak is autója van, amit a játék jól ad vissza, de tenni kellett valamit, hogy valahogy buszra szálljanak és így oldották meg, hogy gyorsabb a busz az autónál. Illetve van még tömegközlekedésre szállás-hajlandóság vagyoni fokozatok szerint is, de ennek a hogyanját még nem fürkésztem és úgy vettem észre, hogy se a NAM se más pluginok nem változtatják.
Ilyen intercity hurkom nekem is van, nem is egy. Átszállással körbe-körbe utazik több tízezer ember, helyenként ellentétesen a reggel-esti iránnyal. Hiába pörgetem több évet is a városokat, nem múlik el, csak akkor ha a központi város pár százezer embernyit összedõl. Metróval kimennek Rigth-Low-ba, ott átszállnak buszra Rigth-CL-be, ahonnan metróval megint visszamennek a központba. Illetve CentralLowerCRbõl is jönnek busszal, ahova vonattal mennek ki a központból. Viszont legalább azzal jönnek be a másik városba, amivel egyikbõl kijönnek.

A monorail és magasvasút állomások terheltségébe az átmenõ forgalom is beleszámoltatik, megtévesztõleg hatva. A példában csak kb száz ember száll ki a farmokhoz, a többi sokezer továbbmegy. Ezt a NAM se javítja, vagy nem tudom mit kéne csinálni. (a farmok munkahely kapacitása egyébként tévesen van kijelezve, pedig terület arányosan mûködik)
/készült: NAM standard

A traffic data view volume-nál a 100% nem egyenlõ a hálózatok kapacitásaival (amit korábban ismertettem). Fele, haramada, mikor mennyi.
Kodlovag
Én például a Simulator Z Low-t használom. Párszázezres városnál még mûködõképes, csak rákényszerít, hogy hatékony közlekedést alakíts ki.

A busz pedig a valóságban sem versenyképes az autóval. Csak az használja, akinek nincs kocsija, vagy nem akar 2-3-szor annyit kifizetni benzinre, mint bérletre.

Próbáltam, semmi. Egy idõ után elkezdenek szétesni a városok. Gondoltam olyanra, hogy túl sokszor vettem ki és tettem be a városokat egy nagyobb projekt elõtt és valami végleg szétesett. De az "expedíciós ingázásra" nem tudok mit mondani.<#shakehead> Meg a vasút is elég fura, mert az emberek nem a hozzájuk legközelebbi, hanem a pálya széléhez legközelebbi megállót használják és odáig mással mennek.
Igen, ilyennel én is szoktam játszani. Próbáld meg a városokat felváltva pár hónapot pörgetni, hátha helyreáll. Közbe rájöttem, hogy a földutat talán a Rural Highway-hez használják föl, azért van a NAMba autópálya sebessége+gyalogolni is lehet. De létezik rendes földút plugin is. Végülis a neve mindegy, bármilyen textúrát rá lehet rakni. Én jobban örülnék ha a villamosnak lenne külön hálózata, autópályának már így is van kettõ: a földi és a magasítottat két külön hálózatként kezeli a játék.

Nekem ez a Simulator-Z nem igazán szimpatikus, nagyon elszállt értékei vannak (az autó gyorsasága miatt kiüti a buszt), persze nem feltétlenül kell a high/ultrával nyomni. A simulator A B Z között úgytûnik csak a gyalogban van különbség, de nem néztem mindet végig. Ha valakit érdekel valamelyik, kérdezzen rá, illetve egyedit is lehet csinálni.
ez tök jó, remek információk. Viszont nekem ehhez képest van egy bugom. (ha az) A lakosság egyszerûen értelmetlen tömegközlekedési útvonalakat használ. Három háztömbbel arrébb kellene mennie és körbemetrózza a várost. Meg kocsival elmegy a vasútig és a következõ megállónál kocsival folytatja, és kilép az egyik városból 40 000 busz és 27 000 autóként érkezik meg a másikba. Pedig raktam fel NAM közlekedésszabályzót. ( z-akármit)
nahát a táblázatomat jól összezanzásította, köszönöm szépen
Munkába járás idõ - Commute Time (CT)

Folyton ezzel szívunk, de lássuk mitõl döglik - a munkás.
Egyszer fogtam magam és lemértem úgy szubjektív módon, hogy egy adott távolságra mennyi idõ alatt jutnak el a különbözõ jármûveken. Közepes pályát választottam keresztbe (nem átlósan). Egyik felébe kis lakónegyed, másik felébe ipar és C és a kettõ között meg variáltam az utakkal és néztem a CT grafikonon, hány perc. alahogy így nézett ki: I,C------út-------R. (Most nincs kedvem képet szerkesztgetni.) Kis település, néhány száz vagy ezer fõs. A mérés eredménye(út,utca,pálya autóval):

Eredeti SC4 változat
utca/út/pálya/vonat/metró: 120/75/45/35-40/35-40 perc

SC4 deluxe - Rush Hour
utca/út,1irányú/avenue(sugárút)/pálya/vonat,mono,magas,metro: 150/90-100/70-80/45/90-120(elég változó) perc

A vonatokat leszámítva gyakorlatilag minden maradt a régiben, de a vonatok mért lassultak ennyire le? A közlekedésért a programon belül egy Traffic (közlekedés) szimulátor nevû egység felel (továbbiakban TS). Ez nem csak a NAM TS-je, hanem mindegyikben van, az alapjátékban is. A muksók mindig azon a vonalon közlekednek, ami a leggyorsabb. Kaputól kapuig két féle módon lehet eljutni: gyalog vagy autóval (illetve a teherszállítás közúton, vonaton is közvetlen kapuba megy, ezért nem kell tehervonat állomás az ipari zónába). Minden egyéb átszállásos. Az átszáldogálások pedig extra idõt vesznek igénybe. Lakóhelytõl autóval át lehet szállni pl vonatra (parkolóházak), de vonatról újból már nem tud autóra szállni a munkahelyig, mivel az autója ugye a felszállóhelyen maradt és nincs kettõ autója - logikus. Tehát: |R,C zónán belül busz --------vonat--------- R esetleg busszal megtámogatva| elrendezésben nem kell közút, csak tömegközlekedni tudnak. Ha ez az elrendezés lassabb, mint valamelyik közút, amit párhozamosan hozzáteszünk, akkor a népek mindjárt átnyergelnek autóra, mivel az gyorsabb és a tömegközlekedés elnéptelendik. A közlekedési vonalak terheltségének befolyása van a CT-re, minél zsúfoltabb, annál lassabb. A második esetben a vonataim vélhetõen azért voltak lassabbak az útnál is, mert nem raktam megfelelõ mennyiségû busz állomást, anélkül pedig csak gyalogolhattak.

Most pedig lássuk a hivatalos adatokat a TS-ekbõl. A natúr SC4 változat paraméterei megegyezõek az RH-val, eltekintve attól, hogy kevesebb út típusa van.

-kapacitások (ezek nem az állomásoké, hanem a hálózaté). Hogy ez ember/óránkéntet jelent, nem tudom, egymáshoz viszonyításuk a fontos.
földút / utca / út / 1irányú / avenue / pálya / összes sínes
natúr, RH 0 / 100 / 1000 / 2000 / 2500 / 4000 / 3000
NAM perfect5x 10000/ 500 / 5000 / 10000 / 12500 / 20000 / 15000
NAM Z-high 15000/1600 / 6000 / 6000 / 6000 / 22500 / 30000

-sebességek. Mintha mérföld per óra lenne eredetileg.
|natúr, RH| földút / utca / út / 1irányú / avenue / pályák
gyalog 0 / 3.5 / 3.5 / 3.5 / 3.5 / 0
autó 0 / 21 / 31 / 31 / 40 / 82
teherautó 0 / 21 / 31 / 31 / 40 / 82
busz 0 / 31 / 46 / 46 / 60 / 100
személyvonat 110
metró, magas, tehervonat 150
mono 200
------------------------
|NAM perfect5x| - teljesen változatlan, csupán a földúton tudnak tépni 80-90-nel
------------------------
|NAM Z-high|
gyalog 10 / 15 / 15 / 15 / 15 / 0
autó 120 / 35 / 50 / 50 / 50 / 120
teherautó 110 / 25 / 40 / 40 / 40 / 110
busz 120 / 25 / 40 / 40 / 40 / 120
személyvonat 200
metró, magas, tehervonat 150
mono 250

Persze a közlekedést nem csak ezek befolyásolják, van még egy sor más jellemzõ, vagyoni fokozatok szerinti közlekedési típus választás, stb. A földútnak meg nincs nagy jelentõsége, hiszen az utca se nagyon jut szerephez. A jelek szerint mégis a monorail a leggyorsabb, pedig nem volt érzékelhetõ. Elnézést ha túl hosszú voltam vagy untató.
ja, az hogy az útkeresztezõdésekben nincs út, ne zavarjon senkit.
Csak a teljesség igényével. Apró trükkök. Ipari város.

A szénerõmû a legolcsóbb. Szennyez? Na és. Jó távolra vagy át a szomszédba. Az áramot pedig nem kell bedrótozni, fenntartásáért fizetni kell és szikrázni is szokott. Helyette elvezetik a zónák is, mivel minden zóna és épület 2 kockányit továbbítja az áramot ingyér. Csak ne legyen út kapcsolata a nem kívánt beköltözés végett.

A frissen lerakott úttal azonban vigyázni kell! Valamiért elvágja az áramot.

Általános probléma, hogy a szemétégetõ bár ad áramot cserébe, de jó drágán teszi. Köszönjünk, nem kérjük. Azonban a szemetet elégethetnéd - ingyér. Szennyezettsége megoldása pedig a szénerõmûjéhez társul.

Áram szolgáltatónak egyedül még a propeller fogható be az egyszerûség kedvéért. Vizet meg veszünk onnan, ahol tiszta. Csõvezeték fenntartása nem szignifikáns. Bárhonnan jön víz, nem kell tó mellõl, az csupán díszítés.

Az iskolázás területén is érdekes felfedezést tettem. Egyedül csak akkor kell, ha a R§§§-at is be akarjuk költöztetni, akkor is bõven elég az általános iskola. Az már máskérdés, hogy a 0 IQ-s lakosságból évtizedek alatt fejlõdik ki a R§§§, ahogy okosodnak. Aztán húzza maga után a I(HT)§§§-t és C§§§-t. Olyan 100 IQ körül már jó, ha jól emléxem ált.isk-val 120-ig is felmászik. Próbálgasd. Építs olyan várost, ahova nem raksz iskolát, hagyd ki a helyét, majd ha már akarsz R§§§at, akkor pakolj le csak általánost.
A C=kereskedelem, I=ipar. A lakosság szempontjából mind a kettõ munkahely. Paraszti ésszel én is úgy pakoltam elsõre, hogy a C-t az I és R zóna közé, mivel amit legyártanak, azt a boltban adják el, illetve munkába megy, hazafele bevásárol és egy útba esik. Azonban a játék nem így mûködik. R-C-I helyett inkább a C-R-I elrendezés nyerõbb, hogy a lakossági zóna legyen középen, mert így két fele mennek dolgozni és nem lesz akkora út terheltség, jobban elférnek és a munkába járási idõ is jobb, mert nem kell átmenniük C zónán az ipari dolgozóknak. Persze egy jó nagy városnál, mint az enyém is, már nem nagyon lehet variálni, ahogy fér, illetve lakossági zónába is lehett kisebb C zónákat, amire kis üzletek, trafikok épülnek, hátha az is kell, más lehet a funkciója. A vásárló erõ (customers low-high) szimulációjára nem jöttem rá, de nem is igazán tûnt befolyásosnak: kell, odaépül, adózik oszt jó.
Zsod1! Nagyon köszi a választ, de komolyan mondom! Kipróbálom, ahogy mondod. 😊
Szóval ilyen kis sárga pamacstól egyáltalán nem kell megijedni. Ha már lényegesen rontja a desirability-t, nagyon pampognak, akkor esetleg. A szennyezõ telepen meg úgy reklamálhat a fickó, ahogy akar, kutyát se érdekel, mûködjön oszt jó van. Az emberek egészségére leginkább a lakóövezetekben lehet hatással, ipar népessége ebbõl a szempontból nulla.
Ez amit korábban is felképeltem, a legutóbbi városom. Tanulmányi kocka, tájékoztató jellegû. Kicsit rendezettebb formában igyekeztem pakolni a képeket (kattints rájuk a nagyításhoz):
- desirability
mindenki boldog, egyedül a Co§§§ finnyás kicsit
- légszenny
leginkább az utak szennyeznek, kisebb mértékben némelyik ház is, talán a HT ipar is, de mivel olyan minimálisan sárga, hogy nem is érdemes foglalkozni vele. Erdõ egyáltalán nincs a városban, parkok is csak a lakóövezetben desirabilityt növelendõ.
- vízszenny
ez meg méginkább elhanyagolható
- közlekedés
a NAM legtöbbjüket a tömegközlekedésre kényszeríti, autó forgalom minimális
- adók
igazából 8.5 is elbírná szerintem, csupán az egyszerûség kedvéért húztam le az adókat, több helyen 0-ra. Végsõsoron az egész C-kereskedelmet nyugodtan futtathatnám 0-val. A szennyezõ ipar 20-assal ki van tiltva. Szomszéd városokban is annak megfelelõen van konfigurálva az adó, hogy mit akarok telepíteni. Egyikba megy a szennyezõ, másikba kereskedelem és HT, stb.
- zónák
- belülrõl madártávlat
- régióból

Pluginok (Sc4 deluxe Rush Hour):
-NAM. Ez még az egyel korábbi, tavaszi vagy melyik. A traffic controller files-ból a "perfect pathfinding 5x" van beállítva. Fõleg emiatt lehetett ílyen mûködõen megcsinálni. A NAMtalan változathoz képest jelentõsen csökken a munkába járás ideje.
-industry 4x
-crime doesn't pay = 4 darab delux rendõr elviszi a várost, különben ebbõl is annyit kéne pakolni, mint iskola és kórházból.
-RTMT, hogy a megállók se foglaljanak helyet
-office stage caps = kicsivel hamarabb jönek a nagyobb irodaházak.
-egyebek, amik javítják a dataview-t, de nincsenek befolyással a játékmenetre.

Szennyezés lefojtására nincsen pluginom, elvileg ez rendesen ilyen. Persze a szennyezõ város fölött teljesen piros az ég - és alattuk a víz.
A város még azelõtt készült, mielõtt felraktam az új (júniusi) NAM-ot, már Simulator-Z (high vagy ultra)-val. Kb 5 oldallal korábban készült képemen jól látszik a közlekedés nézet részletezõjében egy különbség, szerintem a NAM-ba is tettek valamit és összekeveredik a másikkal: a mostani congestion 300%ot ír ki világos kékre, pedig azok csak épületek. Ha most elindítom, a város pár év alatt összeomlik. Vélhetõen a különbözõ közlekedési vezérlés miatt. Tehát lehetõleg elõre ki kell gondolni, mi települjön, menetközben meg ne nagyon variálni. Ja meg annyit hozzáteszek, kimaradt korábbról, hogy nagy kórházat, nagy iskolákat érdemes pakolni a kicsik helyett kertvárosba is, mert egységnyi dokira/tanárra számolt tarifa több beteget/tanulót ellát (terheltség függvényében kalibrálandó).

Bocs, de a saját magam által készített képnek jobban hiszek 😊

androidus.freeblog.hu

Tekintettel, hogy most zónáztam ki, ez kizárt. De mondjuk nem értem, miért ragaszkodtok a nullához. Szerintem szépen látszik, hogy nem nulla, hanem 0,001 a szennyezése, viszont ha tisztességesen építkezel, a parkok ezt úgyis eliminálják. Szóval csak elvi jelentõsége van, szerintem.

androidus.freeblog.hu

az nem lehet, hogy a high-techbe belekerült vagy bennmaradt 1-2 I$$?
Aha értem! Az IQ piros vagy alacsony, akkor több iskola kell hozzá. Androidus képrõl nekem a lakossági utak is szennyeznek és a high tech is kör alalkú szennyezett.
Ez csak annyit jelent hogy túl nagy a forgalom, kezdenek veszélyessé válni az utcák a sok autó miatt.
Az hogy milyen munkahelyet teremtesz nagyban függ attól mennyire tanultak a simek. Ha magas az IQ akkor mehet inknább iroda (kék) ha kevésbé akkor inkább ipar (sárga). Persze mehet mindjettõ is csak az arányokat találd el.

Most sajna nem tudom bizonyítani de a High Tech tuti nem szennyez, max a sok jármû ami ott halad. Készítek majd egy képet ha a játék közelébe jutok.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

No, a kedvetekért csináltam egy ipartelepet egy félig beépült lakossági városomban. Szerintem tisztán látszik a különbség. Nézzétek meg a bal felsõ sarkot, az ott lakossági zóna. Szennyeznek az utak, amik bekockázzák, de az utak között tiszta zöld lukak vannak. A jobb felsõ részen van az ipari rész, ahol szintén a legerõsebb szennyezõ a közút, de közte bemaszatolódik a folt, mert az ipar hozzátesz.

androidus.freeblog.hu

Szia NorbyI!
Tudom, hogy kell hozzá munkahely csak nem tudom, melyik zóna kell(kéket vagy sárgát építeni). Ja és a polgármesternél, nem fordították le magyarra és azt írta angolul, "Roads Rule in x város, buts Streets Becoming Endangered." Akkor ez valami baj vagy mit jelent pontosan?
Én nem szeretnék vitatkozni, a High Tech szennyez, de brutálisan. Nekem szennyez!
A High Tech nem szennyez, ha valami pamacsot láttál az szerintem csak annyi hogy az a dott épületbõl felszáll ugyan valami de attól még nem szennyez. Ez tuti. Csinálj egy olyan zónát ahol csak high tech települ. Ha megnézed a légszennyezési adatokat akkor nem fogsz rajta semmit sem látni, se sárga színt se pirosat.

Munkanélküliséggel meg csak azt lehet tenni hogy több munkahelyet biztosítasz nekik vagy a szomszéd városban és összekötöd vele. Így még extra tömegközlekedési bevételre is lehet szert tenni.

River Valley Project 😄

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Még van egy kérdésem, hogy munkanélküli van, akkor mit csináljak azzal?
most a high-techrõl beszélünk?
Azért szennyez, mert láttam. Lehet, hogy valami kiegészítés ezt módosítja? Én csont eredetivel nyomom, és tisztán látszanak a pamacsok az ipartelepek felett, ha nincs a közelben park. Nem, nem az utak felett, hanem a beépített rész felett.

androidus.freeblog.hu

A legális változat az 3490 forint most,de ha megtudom máshonnan ingyen szerezni úgy hogy mûködjön akkor inkább az
Ja és azt szeretnék kérdezni, hogy van három sík(zöld azaz nép, kék azaz munka, sárga azaz ipar), ha mély van, akkor mit csináljak azzal? Próbáltam csökkenteni az adókat, de nem vitte föl.
esetleg bolti eredeti legális változat? Egyiknap kezembe került egy korabeli úkság: már 4 éve is pár ezer forintért meg lehetett vásárolni a deluxot. Gondolom ma meg fillérekért. Én is elgondolkoztam, hogy megveszem legálisan, ennyiért röhögve megéri, csak még mindig nem tartom - eléggé - játszhatónak. A DatGen4 meg egyszerûen azt nem csinálja, amire ki lenne találva: dat generálás. Amit csinál, attól rögtön megfekszik a játék már betöltéskor. Meglévõ datot is próbáltam teljesen ugyanúgy, változtatás nélkül elmenteni, de valamit csak megváltoztat benne. A funkciói sem világosak, az importálás nem megy.

Szennyezéshez: minden szennyez, a közlekedés is legfeljebb parányi mértékben, amira ráé lehet fogni, hogy tiszta. Egyszerû trükk, amit én is használok: szennyezõ ipar szomszéd városban, lakópark meg ideát. Igy a bûnözéssel sincs gond, mert az meg nem terjed el az ipari zónában.
Köszi a választ NorbyI-nak! Én próbáltam ültetni fákat és raktam parkot is, de nem csinál semmi. Ja és úgy csináltam, hogy apró terület legyen az ipar a lakosok közé.
Üdv!
Még hétvégén kölcsön kértem haveromtól a Sim City 4et okés felraktam elakarom indítani nem ír ki semmit utánna eszembe jut hoppá a crack oksa meg crackelem akkor azt írja h rakjam be a CD-t berakom nem mükszik se az 1essel se a 2essel haveromnak semmi gondja vele 1 kis help kéne ez ügyben.Elõre is köszönöm 😊
Nem szennyez, mert nekem egyáltalán nincs ott parkom. De miért is szennyezne egy szoftverfejlesztõ cég vagy egy fizikai kutató?
Szerintem a hi-tec ipar is szennyez, csak azért tûnik úgy, hogy nem, mert finnyás, és amennyi parkot leteszel neki, hogy kedve legyen települni, annyi már el is tünteti a szennyezését. De ha netán valahol olyan nagy az igény, hogy park nélkül is megtelepül, bizony látszik a szennyezése.

androidus.freeblog.hu

A faültetés és a parkosítás a legjobb módszer a légszennyezés csökkentésére. Egy dolgot azonban figyelembe kell venni, ha van iparod az szennyezni fog, ez így van a való életben is. A játékban annyi a könnyítés hogy a high tech ipar semmit sem szennyez. Ha szeretnél ipart és szennyezést nem akkor próbálj átállni erre. Jó iskolarendszer kell hozzá és sok tanult sim, meg jó teherszállítási útvonal (szomszédba).
Egy másik trükk ha kicsit szellõsebben építed az ipari zónákat és nem egy kupacba tömöríted õket akkor könnyebb elbánni a szennyezéssel és alacsonyabb is lesz, mert nem erõsítik egymás hatását. Még egy jó tanács, érdemes a térkép szélére tenni a nagyon koszos ipart mert ott felezõdik a szennyezés (erõmûvekre is igaz).

adambatyam: ahány kikötõje van annyi teherhajója is. Ezek egyébként pluginként tölthetõek, mint ahogy a hajók is.

Frissült a CJ-m, nézzétek meg ha arra jártok. 😊 Véleményeket szívesen fogadok, akár oda is.

Üdv. Mindenkinek! Azt szeretnék megkérdezni tõletek, hogy ha légszennyezés van, akkor mit csináljak azzal? Nem szeretnék lebontani azokat az iparokat, mert az fontos és a környezet pedig teljesen piros lett. :S Kérlek segíts!
Nekem az lenne a kérdésem hogy hogyan van ennyi nagy teherhajód? Nálam mindig csak van egyszerre...
bevásárlóközpontokat?
régi verziót raktál föl. Az újak már a csomópontot is színezik
Mit építsek Északra <#buck>
mrmilan
Tudom, az alap sem az igazi, de a mostani kurvára nem jön be. Az összes csomópont az alap autópályához van konfigurálva. Tehát nem egységes valami miatt az egész rendszerem. Ajjaj, na mindegy, valamit csak kitalálok.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM