13557
  • star9005
    Kösz a sok tippet, segítséget! Egyetlen kérdés maradt még: mik azok a dependencies-dolgok?
    Másképp fogalmazva elég, hogy a Plugin mappába másoljam be a letöltött file-okat, és működni fognak? Ugyanúgy fognak megjelenni a játékban a baloldali menüben, mint a többi Maxis épület?
  • Big Bad Ryder
    Gondolkodom rajta, hogy feltegyem a játékot de valami egyedi és király várost kéne összehozni, csak nincs meg az ihlet. Nem tudtok valami jó oldalt vagy bármit ahol találnék közel- és távol-keleti épületeket?
  • Big Bad Ryder
    Nem sok minden van rajta, de lehet, igen. A simtropolis és az sc4devotion szerintem minden téren kielégítő felhozatallal bír, ott összpontosul a modder közösség így ott vannak a legjobb letölthető cuccok.
  • star9005
    http://simcityhun.uw.hu Ezt is lehet ilyesmire használni?
  • Kodlovag
    Van egy hivatalos, az EA által kiadott csomag (Building Architect Tool, BAT) egy ingyenesen elérhető 3D design szoftverhez (GMax), amivel bárki szerkeszthet épületeket. Egy tehetséges ember bekötött szemmel is jobb épületet csinál, mint az eredetiek a játékban. Általában valódi épületek alapján dolgoznak, jópár igazán kimagasló alkotás született. A legjobbak szerintem profi 3D tervezők, akik otthon kikapcsolódásból csinálják az épületeket. De igazán akárki belekezdhet.
  • star9005
    Ok, még egy kérdés lenne :)

Kik csinálják ezeket az extra épületeket stb.? Mármint kik tervezik ezeket,honnan vannak?
  • Big Bad Ryder
    Ha körülnézel, akkor rájössz hogy' mennek ott a dolgok, de többségében az épületek külön vannak. A játékhoz úgy adod hozzá, hogy bemásolod a Dokumentumok / SimCity 4 / Plugins mappába.
  • star9005
    Kösz szépen :) Ezeken az oldalakon külön-külön le kell tölteni minden cuccot? Miután letöltöm, hogy "adom hozzá" a játékhoz?
  • Big Bad Ryder
    Le lehet tölteni a hivatalos oldalról (eredeti játék kell hozzá) vagy a simtropolis.com -ról és sc4devotion.com ról ( ezek fan oldalak, jobb cuccok vannak rajta).
  • star9005
    Sziasztok! :)
    Jó pár hónapja SimCity-zek. Szükségem lenne pár tippre. A kérdés az, hogy hogy lehet megszerezni különleges épületeket, új stílusokat, mindenféle extrát, amivel kiegészíthető a játék, és sokkal színesebb lesz tőle. Más fák esetleg, különféle textúrák.
    Nagyon megköszönném bárki segítségét :)
  • Christian88
    Sziasztok tudnátok linkelni vagy feltölteni egy olyan plugint, amivel szép Parkot lehet csinálni? Láttam pár képet és megint megjött a kedvem a simcityhez =)
  • Hay #11065
    A vizes csövek lerakása úgy, hogy pont elég legyen: pl. a terep szélétől a 6. kockán el kezded, majd haladsz tovább úgy, hogy 12 kockát szabadon hagysz, a 13.-ra mehet megint a cső, majd 12 üres, stb. Szóval 2 futó csővezeték között 12 csőmentes övezet kell.
  • Benevolens
    a sok toronytól ilyen nincs. Építs egy tornyot, vezess bele áramot és húzd rajta keresztül a vezetéket. Utána indítsd el az időt. Kis idő múlva beindul kék lesz a vezeték mellett. Az esetleg lehet, hogy nagyon kiterjedt hálózatot csináltál és kevés a vízmű. Ilyenkor a csőtől 6 kocka távolságú hatósugár lecsökken akár drasztikusan 0 kockára is. Ilyenkor a kék kockák csak néha tűnnek fel 1-1 helyen. Ha továbbra sem tudod megoldani, akkor csinálj képet, hátha látunk rajta valamit.
  • KaOz
    Nem metrózok! Csak vizezek.
    Próbálgatom, lehet, hogy amiatt tünk el egy idő után a víz, mert sok pumpát és sok tornyot építettem meg telehálóztam a földet vezetékkel.
    De most megpróbálom lassabban, logikusabban. Köszi a tanácsot.
  • Benevolens
    ugye nem metróalagutat építesz vízvezeték helyett? Csak mert az drága és az is földalatti nézetben van
  • Kodlovag
    Leteszel egy víztornyot vagy pumpát, ezek szolgáltatják a vizet. (Olyan helyre tedd, ahol nincs túl brutális vízszennyezés, különben leáll.) Ezután vízvezetékkel behálózod a város alját. A vízvezetéknek kapcsolódnia kell a víztorony csőcsonkjához. Azután a vízvezeték 6 egység sugárban teríti a vizet.
    A $-$$ alacsony sűrűségű területek simán megvannak víz nélkül, csak a gazdagoknak ($$$) és a nagy sűrűségű területeknek (nagyobb épületek) kell mindenképpen víz. Kis faluba elég a víztorony, nagy városba pumpa kell. Tény, hogy a víz egy kis település költségvetésével mérve drága mulatság, de a fejlődés előfeltétele. Majd jönnek a nagyobb épületek, és azok már adóznak rendesen. Ha beindul a fejlődés, lesz miből fenntartani.

A dominó se rossz, de a SimCity azért egy-két nagyságrenddel jobb játék. :)
  • Androidus
    Hát pedig nem bonyolult a vízhálózat építése. Ha a víztornyaid mellett ott a kék pötty, akkor még nem szennyezted el a vizet, nem az a baj. Össze kell kötni a csöveket, és be kell kötni hozzá a víztornyokat, pumpákat. A költségvetését nem szabad lehúzni, mert akkor kilukadnak a csövek. Ha mégis kilukadt, akkor újra kell csövezni. Ennyi :) Nem értem, hol lehet a probléma.

És egyébként meg egyáltalán nem drága. Nem ez a drága.
  • KaOz
    látom kicsit siettem az írással,bocs a pontatlanságért...
  • KaOz
    Sziasztok!

Valaki segítsen nekem.
    Nagyon kezdö Sim city-s vagyok és akadt egy problémám.
    Egész szépne fejlődik a városom, majd egy pontos megáll,rájöttem, hogy vízvezetésekt kell építenem az embereknek, akkor jobban megindul a népesedés. Igenám de egyrészt nagyon drága, így lezabálja a pénzem és egy idő után elfogy a víz és amikor meg akarom nézni a vízhálózatot, csak 1-2 ponton jelöli a vizet, ahol a víztornyaim vannak, hiába építek vízpumpát, az sem segít. Mit lehet itt csinálni? látom más képeket, hogy akkora városokat építenek mint állat, nála memg kipusztul minden.
    Lehet inkább dominóznom kellene???
    Szóval előre is köszi a segítséget.
  • Kodlovag
    Vasútállomás: vda Station Driebergen Zeist
  • nyirog
    pár sarok ház tényleg nem ártana, amúgy jó, ami engem érdekeken az a vasútállomásod, nagyon tetszetős :), esetleg ha tudnál egy letöltési linket adni akkor nagyon hálás lennék ^^
  • Kodlovag
    Buszmegállóból csak egy kell.
  • Kodlovag
    A referencia képet is be tudnád linkelni? Csak hogy lássam, mi az elérendő cél. Ha fórumból van, jöhet az is. És honnan vannak az alátextúrázott NAM vasúti elemek? Tudom hogy láttam már, de nem találom.
  • Ubi91
    Sziasztok!

már egész jól boldogulok az alapokkal, ez a város most lépte át a 13k lakosságot, és elkezdtem "bezónázni" néhány helyen közepes sűrűségűre. szerintem kezdő létemre ez nem rossz, de szeretném ha ti is véleményt mondanátok! :) ezek az átlós utak beváltak, már látom benne legalább a logikát, hogyan kell elhelyezkednie :D

+1 kérdés: a buszmegeket le kell rakni az út mindkét oldalára, mint a valóságban, vagy az AI-nak mindegy?

és a képek:

• Benevolens
    nem tudod véletlenül, hogy a valahol alább berakott vasút-textúra gondjaimat hogyan lehet javítani?
  • Kodlovag
    De vannak sarokházak, csak hibásak a lotok, és nem sarkokon épülnek. Már rajta van a listámon, hogy ezt javítani kell. Persze C épületeket lehet cheattel ploppolni, és akkor minden sarokra leteszek egyet. A többi nőhet. Egy igazán gondosan megtervezett városban ezt be lehet vetni.
  • Benevolens
    nem kíméletlenül, hanem célszerűen. Ha annyira akarod, akkor előtte szüntesd meg az útelérését és elköltöznek. És akkor nem lakoltattad ki őket.

Kodlovag, szerintem ezzel az Amsterdam szettel az a gond, hogy nincs sarokház. A low density CO tényleg kilóg.
  • Kodlovag
    Amszterdam tesztváros. Nem vagyok vele túl elégedett, de azért látom benne a potenciált. Talán csak nagyobbnak kellene lennie, hogy homogénebb belterület legyen. Meg gyakorlatilag nincs low density CO, az eredeti Maxis épületeket kell használnom. Annyira kilógnak.

A pálmafákat pedig sürgősen el kell tüntetnem. És európai út textúrák is kellenek.
  • Ubi91
    Ha valamit át kell építeni, akkor kíméletlenül romboltok? nekem nincs szívem kilakoltatni szegény simeket :)
  • ntex
    építsd ki az oktatásrendszert (általános és középiskola minimum, aztán mehet kolesz és egyetem is. Ja és a könyvtárat se felejtsd ki hogy az öregek is tudjanak fejtágulni).

Idővel be fog indulni az igény és az iparzónák el fognak néptelenedni
  • Wasse 1
    Hello! Az irodákra hogy tudom a keresletet növelni?
  • Ubi91
    ok, köszi. majd lesz vele valami előbb-utóbb :)
  • Benevolens
    Megtarthatod, ha el tudod viselni, hogy üresen áll. Előbb-utóbb kelleni fog úgyis
  • Ubi91
    mert építettem egy rakás ipari zónát, de lehet hogy átzónázás lesz a vége. meg majd szeretnék egy olyan várost építeni, ahol az ipar a hangsúlyos
  • Benevolens
    ne. De előbb-utóbb lesz igény. Miért olyan fontos neked, hogy gyárra legyen igény?
  • Ubi91
    tehát akkor ha nincs igény, nem is lesz, és ne is erőlködjek vele?
  • Benevolens
    ha nincs rá igény, akkor nincs rá igény. Alapvetően a pályaszéli helyeket szereti, mert ott rövid a szállítási idő. Nincs túl sok jelentősége, hogy milyen távol rakod a lakózónától, max az ingázási időt növeli, ami szélsőséges esetben okoz csak gondot
  • Ubi91
    az iparral mit tegyek, hogy fejlődjön? már levettem az adóját 3%-ra, de így is csak az irodákra van kereslet. és kb. milyen távolságra érdemes elhelyezni az ipari zónákat a lakásoktól?
  • Benevolens
    hát ha ilyen kockában akarod, akkor szerintem 6x12-est mert a stage 6-7-8-as épületek nagyrészt 3x3/3x4-esek. Így egy tömbben elfér 6-7-8 épület. Bus blocker szerintem van a simtropolison.
  • ntex
    hmm érdekes, ki fogom próbálni. Még ami érdekelne ezzel kapcsolatban hogy hányszor hányas blokkokkal érdemes ezt csinálni ? És ez a busz blocker hol van ? ez is addon lenne ?