13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Yag #11196 Rush Hour Tutorial. A nagyvárosival nem volt gondom eddig.
Próbáltam tutorialon kívül is építeni másik pályára ... semmi. -
Yag #11195 Gondoltam már én is mindenre de valahogy nem értem.
Ez egy Tutorial. Vagyis gyakorló bemutató. Pont oda tettem az elemeket, az állomást is és a magasvasút síneket is ahova a tutorial mondta. Máshova nem is tudnám tenni.
Kiléptem a tutoriál részből a szabad építési részbe, forgattam jobbra ballra ezeket az elemeket. A terep teljesen síma. Terraformáltam. Körbe lebontottam már mindent de se jobbra se ballra nem enged csatolni.
Sőt. A másik fajta magasvasúti elemet is kipróbáltam (Monorail) és az sem kapcsolódik össze az állomásával. A Metró-magasvasuti vonal kapcsolódó elem se csatlakozik. Csak a Metróvonal-Monorail állomás, vagy Metróvonal-Elevated állomás kombináció müxik. Tanácstalan lettem mert nem értem. A játéknak autómatikusan ezeket az apró magasság különbségeket ki kellene egyenlítenie.
Megfigyeltem, hogy az Elevated állomás talapzata furcsán türkizkék színű. Szemmel érzékelhető hogy van vagy lenne némi magasság különbség de ezt a játéknak le kelle kezelni és áthidalni. Ennyire mértani pontossággal értelmetlen lenne a játék ezen része. Szerintem .... :(
-
Benevolens #11194 ja igen még annyit, hogy ha jól látom ez a nagyváros tutorial. És ott tényleg elszúrták a magasságokat. Ha jól emlékszem nekem is volt vele gondom -
Benevolens #11193 nem. :( És találtam még egy hibát. Bár az igaziból a projektek problémája. Ugye egyrészt van a NWM és az ezek szerint már április óta létező fordulósávos NAM plugin. A NAM pluginban a kereszteződések miatt van 6 sávos elem. Viszont a NWM 6 sávos avenue-ja nemcsak, hogy nem avenue-val építendő, hanem ráadásul a a sávok nem esnek egybe a NAM fordulósávokkal. Tehát ha olyan 2X3 sávos avenuet akarsz csinálni, aminek a végén a belső sáv kanyarodósáv akkor nem tudsz csinálni csak úgy ha a az avenue-ra rárakod a puzzle-t a NAM-ból, aztán visszaképzed kétsávos avenue-ra és a NWM-összekötő elemmel az avenue-t újra kiszélesíted három sávosra, amit utána a road végighúzásával már tudsz tudsz folytatni. És ezzel a legnagyobb gond, hogy nem lehet hozzá összekotő elemet csinálni, mert a két modnak nem azonosak a sávszélességei. És ez különösen szomorú, mivel rokonprojektekről van szó. Sőt, a NWM a NAM 2010 májusira épül -
Benevolens #11192 Közben kettőt is találtam. Az egyik nagyon lankás, a másik kicsit meredekebbet is enged, ha jól látom -
#11191 2x3 sáv avenue és 1x3 sáv one-way. Nem csináltak hozzájuk connector puzzle piecet? -
Benevolens #11190 igen, az a gond, hogy a magasvasút, vasút, márnasvasút nem tud akármilyen meredeken menni. Az állomás ugye 3 egységnyi egyenes sínszakaszt jelentene, de az előtte lévő mezőben a magasvasút olyan meredekségű, hogy csak akkor lehetne összekötni, ha az állomás kockái is lejtősek lennének. Szóval az a lényeg, hogy túl meredek. Ha road kockákat teszel egymás mellé (nem végighúzod, hanem minden mezőbe teszel egyet az egy jól bevált terepegyengetési megoldál. Iletve van egy mod, ami nem engedi az irreális meredekségű dolgokat. Ha azt használnád akkor nem lenne ilyen hepehupás az út, magasvasút stb. De ennek meg az a hátránya, hogy mivel sokkal lankásabbra veszi a figurát, ezért hegyvidéki környezetben óvatosan kell vele bánni, mert elbontja a fél hegyet egy street miatt. Ha kell megkeresem neked, bár most nem emlékszem a nevére -
#11189 Ha jól látom, hegyoldalban próbálsz építkezni. A szintkülönbségek kicsit megzavarhatják a dolgokat, bár elvileg nem kéne. Az lehet a probléma, hogy szintkülönbség van az állomás vége és a sín vége között (fal látszik a két kocka határán), amit nem sikerül automatikusan kiegyenlíteni (bár lehet, hogy ekkor Failed to raise terrain, vagy valami hasonló hibát kéne adnia). Bontsd vissza a síneket az utca másik oldaláig, legalább 1 szabad kocka maradjon. Próbáld a sínt az állomásból indítani a másik sínvég felé.
Ha ez sem megy, akkor bontsd le az állomást és a közvetlen szomszéd kockákon épült ipart (a zónát is), majd rakd le újra az állomást, és abból indítva húzd a sínt. Ha így se megy, akkor passz.
Ha jól látom, balkezes játékod van. A NAM-ot balkezesen tetted fel? De igazából ennek se kellene számítania. -
Yag #11188 Így látom én.
A "hibaüzenet" a következőt mondja : Cannot place on top of reserved tiles
-
Yag #11187 Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot és kedvet kaptam egy kis építéshez, de meg is akadtam egyben. Régi SC4 CDm elkopott így kértem és kaptam egy Sim City 4 deluxe edition collectiont (4,2GB), amiben - ahogy elnézem - a világmindenség kiegészítője is benne van. Pontosabban TOOLS MODS & ADONS, és PLUGINS hegyeket találtam a csomagokban. Ettől eltekintve csak az alapokat telepítve (+NAM) egy szerintem tök egyszerű de mégis rendszer szintű hibába ütköztem amire eddig - a visszaolvasott hsz-ekben legalábbis - nem találtam megoldási ötletet.
Hátha valaki okosabb nálam.
Történetesen az van, hogy a magasvasút állomást nem tudom csatlakoztatni a magasvasúti sínekkel. Mókásnak tűnik de egyszerűen semmi sehogy pedig normál körülmények közt egy mozdulat lenne ... szerintem. Jelenleg a Rush Hour tutorialt pörgetném ki, de ennél a momentumnál nem tudok tovább jutni. Makacs egy dolog. Van rá ötlet hogy mit tudnék tenni ? -
Benevolens #11186 de nem tud kanyarodni és már hibát is találtam benne. Van 2X3 sávos avenue, és 1X3 sávos oneway. Elméletileg ezek folytathatók lennének egymásban, mert forgalomtechnikailag ugyanaz jelentik. De az avenuet roaddal kell építeni az onewayt meg onewayel és így nem lehet olyat csinálni, hogy a 2X3 sávos út szétválik két 1X3 sávosra, például, hogy kikerülje a templomot :(( _De különben remek, sőt én igaziból csodálkozom, hogy csak most csináltak ilyet, mert amikor én először játszottam a rush hourral,akkor ez volt az első dolog, amit hiányoltam. -
capa07 #11185 Sikerult megoldani, a NAM Essential-t kellett újrarakni! Nagyon jó ez a NWM 1-2 csatlakozast leszámítva, amelyek nem pontosan passzolnak! De ennek ellenére nagyon jó! -
#11184 Nekem aktuálisan éppen nem volt fenn NAM, új telepítéssel simán működött minden, de még nem nagyon turkáltam át az új lehetőségeket. -
capa07 #11183 Feltettem az Essential-t (May), de így se mukodik! Holnap még megpróbálom eltávolítani a NAM cuccokat, majd megint felrakni. -
Benevolens #11182 megvannak az új csomópontok... -
Benevolens #11181 szerintem a street körforgalmat cseréld inkább roadra, hogy ne törjön meg a főút aszfaltja. -
Benevolens #11180 ja igen, ez hangulatos lett Én is éppen egy európai tanvárost csinálok és én is a mattb325-öket használom. -
Benevolens #11179 ez így van, de már régebben. És végre lehet egymás fölött átvinni őket. Viszont van egy puzzle elem, aminél nekem csak színes kockák vannak. Ez zavar. Illetve még mindig nagyon eltér a puzzle elemek textúrája a folyamatosan húzhatóktól. Sokkal pixelesebb és sokkal intenzívebb a színezés. Milyen leforduló sávok? Én eddig semmiféle leforduló sávot nem találtam. De alapvetően szerintem bezavar a 2009, amit már letöröltem de valahogy mégsem :(
capa07, fel kell tenni szerintem a NAM 2010 May Essentials-t is. -
capa07 #11178 Felraktam a NWM-et! A gondom az, hogy lerakok egy ilyen elemet, de az nem jelenik meg (ott van, leraktam, de nem jelenik meg, nem látok semmit). Feltettem a legujjabb NAM-ot is. Esetleg kell valami más is? -
#11177 Megjelent az új RHW v4.0 is. Állítólag javítottak a diagonális használhatóságon és újfajta kereszteződések is vannak. -
#11176 Ezt alkottam tegnap. Ezek a Bécs tileset kertes házai.
-
#11175 Nekem a MAVE-4 és a MAVE-6 (amiről pont nem raktál be képet) tetszenek a legjobban. Végre egy hatsávos avenue. Városközpontba való.
Egyébként csak most olvastam az új NAM readmejében, hogy volt áprilisi NAM verzió is. Abban a leforduló sávok voltak az újdonság. -
Benevolens #11174 Zsod, ilyen a network widening mod. Nekem tetszik. Csak az alább leírt hibák vannak vele. Ilyen utakat lehet csinálni, amik funkcionálnak is, meg kereszteződnek is rendesen meg folytatódni is tudnak egymásban a megfelelő puzzle elemekkel, csak asszem nem mindegyik kanyarodik. :(
-
Benevolens #11173 egyáltalán nem. Ezek hurokvégállomások. A hiányzó helyere a megállót kell berakni.Végre van értelme a huroknak! Közben végignéztem és van még benne egy-két más dolog is, bár főleg villamosos. Én viszont még egy csomó mindent ki tudnék találni a játékhoz. Csak sajnos fű vagyok a géphez :( Például egy normális sétálóutca még alapvetően hiányzik. Meg hogy a járdán nincs térbútor meg fasor meg lámpa még ott sem, ahol elég széles. A metró még mindig rohadt primitív. A vasúttal is el kéne sütni ami a NWM-ben van, hogy lehessen sűrű vágányhálózatot egymás mellé rakni. A csomópontok még mindig nagyon gagyik. De ezek csak apróságok. Nincs egy normális vasútállomás. Valahogy a készítők azt képzelik, hogy minden vasútállomás a város szélén van. Nincs egy olyan, aminek mind a két oldalán van fogadóépület vagy bejárat, és nem valami béna kerítés meg fasor meg parkoló övezi. (pontosabban egy van, de ott meg a sín közepén szemétkupacok hevernek a jó ég tudja miért.)
Egyébként alapvetően például megcsinálnám RHW-ban a másik autópálya csomópontjait, plusz még egy pár elemet és dobnám az autópályát a fenébe, mert idegesít, hogy béna a méretaránya. A sugárút körforgalma nagyon gagyi. Illetve nagyon idegesít a játék a járdákkal, hogy adott épület az út mentén akárhol épül, akkor van ha másik akkor nincs járda. Nem lehet belőni a megfelelő diagonal elemet.A NAM felüljáróit is revízionálni kellene már. Túl meredekek a feljárók, és csak derékszögben tud kanyarodni. Nincs egy rendes támfal aminek normálisan végződése lenne és hgyoldalban nem lehet egymás melletti mezőben párhuzamosan utat húzni csak ha egy szintben van mert nem tud töltést építeni. Ezért például nem lehet olyat csinálni, mint a Rakpartokon, hogy az egyik sáv a fölsőről lemegy azt alsóra, mert ahhoz előtte ki kell téríteni egy kockával oldalra. A villamosmegállók mindenhol olyanok, hogy egy szürreálisan csíknyi peront benyomorgatnak a sín mellé, amikor a valóságban ezt rohadtul nem így oldanák meg. Eddig még sehol nem találtam a villamosnak felsővezetéket. És a mágnesvasutat dobnám a francba és abból kiindulva építenék egy teljesen új metrót az magasvasutat meg átképezném light rail-é (ami nem a villamos szinonimája, mint a játékban) Ha meg tudnám csinálni...
Ha föciből középre mész, akkor szerintem nem kell nagyon izgulni, sőt ha emeltre mész talán még akkor sem. Nekem volt mind a kettő és rettenetesen primitív volt. Bár az már 4 éve volt... -
#11172 habár már sok minden nem lehet rajta újítani :D, már szinte mindent kiveséztek :D, most már lassan a troli buszt kéne kitalálni a NAM -ba :D -
#11171 hát nem tudom, jelenleg így föci előrehozottra való készülgetés közben nem igen látom még át a gyakorlati hasznát ezeknek az új GLR puzzle-eknek (pontosabban azoknak amik csak simán lekanyarodnak az útról és aztán vissza, érzem h ez a 2010-es NAM nem fog hozni annyi újítást mint a 2009-es :S ). -
Benevolens #11170 az NWM-ről beszélsz? Hát ez a világ legjobb cucca. Jó akkor teszek képet erről is mindjárt. Csak nem tud kanyarodni (mivel nem puzzle, úgy működik mint a villamos az El trackkal) és nincs hozzá buszmegálló :( Meg a kereszteződésekben lámpa. De amúgy remek. :) Jobb a RHW-nál. -
Zsod1 #11169 Szóval mi újat is add hozzá ez a kütyü? Ok, hogy nyögöm az inglist, de a "variable width / surface network extensions / Medianless Avenues" nekem semmit nem mondanak, illetve hogy milyen 10-ből 5 meg 5. Képek alapján jobban érteném esetleg, de abból nem sok van és az is hangyányi. Annyi látok, hogy másképp néz ki. Mint valami optikai tuning. Azt hogy érted, hogy nem lehet vele kanyarodni? Kanyarodni semmivel sem lehet, azért vannak a wrc-k.
Nem tűntem ám el, olvasgatok, időm kevés, meg ötlet se sok. Nagy pálya beépítésére meg gyenge a kompjúter. Üdv mindenkinek! -
Benevolens #11168 jó ez az NWM csak egy baj van vele: Nem lehet vele kanyarodni :( -
Benevolens #11167 én gyakorlatilag csak ennyit találtam, de lehet, hogy több van csak nálam bezavar a 2009-es
-
Benevolens #11166 én raknék, de nem találom a régit és nem tudom letörölni. :( Segítsen valaki -
#11165 valaki nem rakna fel képet az új nam főbb újdonságairól? (nekem per\pill nincs fenn a játék) -
Benevolens #11164 pfff, hát ennek én is örülök, de ezt a NAM-ot megint úgy kell feltenni, hogy letörli az ember az előzőt, és minden hozzá kapcsolódó egyéb dolgot és újra felrakja? -
#11163 Megjelent a Network Widening Mod (NWM), és ezzel együtt a NAM-ból is új verzió van. Tehát mostantól 2010 májusi a legújabb NAM.
Pont ilyen régen várt dolgok kellenek ahhoz, hogy visszahozzák a játékkedvem. -
#11162 Tedd fel filefront.com ra vagy hasonlóra. -
#11161 esetleg torrentben ? -
#11160 A bécsi, mediterrán és egyéb stílusú épületcsoportokat én készítem. Nagyjából kész is van, csak egy kicsit meguntam a játékot és egy hónapja már el sem indítottam. Motivációhiányban szenvedek. De előbb-utóbb visszatérek, és tervezem az eredmény közzétételét is. (Csak már most úgy látom, hogy több száz MB-os letöltésre kell készülni, és gőzöm sincs, hogy ki ad ehhez tárhelyet és sávszélességet, pláne ha esetleg még népszerű is lesz...) -
Hay #11159 Oksa, akkor felrakom újra a NAM-ot, aztán hagyok a városnak időt. Majd írok, rendbejött-e. -
Benevolens #11158 szedd le az állomások dependeci-jét és telepítsd azt is, és akkor nem lesz doboz. -
#11157 Végül csak sikerült vilanyost is lerakni és minden mást. Báár.. van még max 3 állomásom amik dobozban vannak de nem érdekel.. leszarom.. A többi megy, a játék is fut, mostmár nem akard le a villamosnál azonnal. Úgyhogy victory. :D