13557
  • 1Emese
    Hogy tudok betenni mapot? Kell valami program vagy mi? régen elég volt bemásolni...
    Meg simtropolisról már szint nem is lehet tölteni, órákig jön 10kb...
    Valaki leírná? van egy hegyvidékes map az kéne nekem!
  • nyirog
    neten vannak hozzá tutorialok, meg videók, írd be google-be
  • Benevolens
    ja igen, ez egy kérdés akart lenni. tudja valaki használni a gmaxot?
  • Benevolens
    én nem tudom a gmaxot használni, mert a BAT, mint plugin nem üzemel, ha berakom és csak teáskannákat tudok csinálni :(
  • capa07
    Inkább nem próbálkozok vele, elég bonyolultnak tunik!
  • Kodlovag
    Az ikonokat az ID number alapján automatikusan rakja sorba. Az ItemIcon propertyt és az ikon ID-jét kell módosíthatod az SC4Lot fájlban.
    (De ha a lot ID alapján rendez sorba, akkor bajban vagy ,mert: az ikonnak, a lot és building examplar filenak, az xml filenak, stb. rendszerint megegyező ID-jük van, ezért az összes ID-et és kereszthivatkozást módosítani kell. Ha már egyszer belejöttél, akkor 5 perc per lot. De egy olyan lotnak az ID-jét, amit már egyszer letettél egy városban, nem módosíthatsz, mert nem fogod tudni betölteni a várost.)
    Szóval vagy figyel erre a lot készítője, vagy az utólagos módosítás nagy macera.
    Az igazi megoldás persze a menürendszer módosítása lenne, de az a mai napig nem sikerült senkinek, valószínűleg nem lehetséges. Vannak próbálkozások ennek a kiváltására, a DAMN a legígéretesebb. Ezzel tulajdonképpen pont azt csinálhatod meg, amit szeretnél.
  • capa07
    Koszi kodlovag a segítséget, így már sikerult! A régi víz modot nem találtam meg de sebaj!
    Viszont van még 1 kérdésem: elég sok letoltott pluginom van, a gond csak az, hogy a menuben nem egymás alá rakja. Például a park menuben a Canal darabokat nem egymás alá rakja, beékelodik kozeje egy két másik plugin is és így néha elég sokat kell keresnem az egyes darabokat. Van erre valami modszer vagy trukk? Remélem sikerult érthetoen leírni!
  • Benevolens
    Fúúúú, de megszívtam.
    van 10 dependenciem ilyen formátumban linkelve:
    PEG_CDK--IND_205.dat;http://simpeg.com/forum/index.php?action=tpmod;dl=item42
    És a link nem oda navigál, ahol a cucc van, mert a simpeg közben át lett alakítva. Hogyan tudnám ezeket megkeresni?
  • Benevolens
    van. Csak kell építeni megállót is. A játék egyébként magasvasútnak tekinti. Ha letöltesz hozzá megállót meg villamost, akkor tök jó, ahogy megy a városban :)Viszont a magasvasúton is villamos megy akkor. Bár láttam egy modot, ami szétválasztotta a kettőt. Külön járművekkel is használható volt. Csak nem tudom, hogy hol volt...
  • harang9
    Sziasztok!Villamos vonalat építeni van értelme?mert nállam senki sem használja
  • Benevolens
    vettem :( Én nem találom ezt a topikot
  • nyirog
    szerintem ezt tőle is meg lehetne kérdezni angolul a CJ-jén belül, biztos h többet tud róla mondani :D. amúgy meg egy rakás oldal van amin pluginok vannak, már csak a japán és kínai fan oldalokból egy rahedli van, ha össze is lehetne gyűjteni a legtöbbet, akkor átláthatatlan lenne :S, simtropolison meg a fórumban van külön olyan topik ami ezzel a témával foglalkozik- szerintem érdemes lenne azt is olvasgatni\nézegetni :D
  • Benevolens
    a cirill betűs dolgokat honnan szedi, meg a 4 vágányos sínen parkoló szoci vonatot?
  • Benevolens
    azt tudom Van még ugye a http://www.simtropolis.com/ a http://www.sc4devotion.com/ meg a http://kurier.simcityplaza.de/.
  • Big Bad Ryder
    Épületeket és hasonlókat a tag a http://www.simcitypolska.pl -ről töltötte le, ha érdekel.
  • Benevolens
    ebben is van egy-két olyan plugin, ami nekem is jól jönne, ha létezne. Nem kéne összeszedni egyszer azokat a honlapokat, amikről pluginokat lehet letölteni? Hátha ráakadnánk olyanokra, amit a másik még nem ismer?
  • nyirog
    http://www.simtropolis.com/cityjournals/?p=toc&id=319#

ettől eldobtam az agyam, bírom az ilyen panelrengetegeket :D, jól fest a játékban - kicsit olyan Half-Life 2-es utánérzésem volt pár kép után :P
  • Benevolens
    hát abból elég kevés van simtropolison nézd meg a Corsicát City Journalsban. (ha a top rated-re mész, akkor az első :P)

Tud valaki olyan füvet, ami benyúlik híd alá?
  • LTomi
    Kicsit gondolkodtam és arra jutottam, hogy egy mediterrán, tengerparti várost szeretnék építeni. Tudnátok esetleg segíteni pár már bevált, ilyen stílusú moddal?
  • Benevolens
    passz, hogyan építetted?
  • quastic
    Sziasztok!
    Miért van az, hogy elkezdtem buszmegállókat építeni, és megnőtt az ingázási idő, de kb a duplájára?
  • Benevolens
    sajnos ugyanaz, de azért köszi
  • Kodlovag
    Már majdnem el is felejtkeztem a problémádról. OK, tehát van két modod:
    - Wide Railway Curves Textured (WRCT)
    - NOB's Railway Base Textures Mod
    A képeken látszik, hogy a WRCT szabályosan betöltődik, a NOB viszont nem, mert a normál síntextúrák a NAM-ból vannak. A probléma az, hogy a NAM később töltődik be, mint a NOB mod, és így felülírja azt. A NOB modnak kellene később betöltődnie. Feltételezem, hogy a WRCT.dat fájlt a Zz_wrct könyvtárba tetted, ahogy a zipben van, ez így jó is, működik. Javaslom, hogy másold be mellé a RR_green.dat fájlt a NOB modból, úgy mennie kellene. A stone.dat-ot kitörölheted, az egy másik textúra szett, ne zavarjon fölöslegesen. Így a textúrák már nem fognak különbözni.
    Az üres kockákra nem tudok mit mondani, hátha a betöltési sorrenddel automatikusan megoldódik. Egy biztos, lot editorral ehhez nem tudsz hozzányúlni. Ha nem oldódik meg, akkor a NAM-on belül kell turkálni a kihagyott textúrák ID-jei után, ha egyáltalán van textúra azokon a kockákon. Innen kezdve már bonyolult a probléma, vagy akár megoldhatatlan is lehet a NAM módosítása nélkül...
  • Benevolens
    bhaaa!! :( ez az a kép

• Benevolens
    Hű, jó rég nem voltam. Kodlovag, ha emlékszel, amit kérdeztem a vasúttal kapcsolatban, akkor az van, hogy nem találom a képet, de az a lényeg, hogy a íves sínek itt vannak és a másik, ami a textúrát az alap sín mellé tesz a, NOB's Railway Base Textures Mod, ami be is van linkelve alatta. A probléma meg egyrészt az, ami a képen is van, hogy a készítő több mezőt kihagyott a textúrázással, ami szemre nem része az ívnek, de része az elemnek. És ezért nem lehet egységes felületet csinálni, a másik, ami kisebb, hogy nem azt a textúrát használja, mint NOB, hanem hasonló de más árnyalatot. (Nekem egyébként megvan a helyes textúra) Nincs valami ötleted, hogy mit lehet ezzel kezdeni? Én max a lot editorban tudok variálni :(

a kép:
    http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841270072069.jpg

Különben én úgy tudtam, hogy az installos cuccokat oda kell rakni, ahova a telepítő felajánlja. Nekem egy csomót nem rakott be a Plugins mappába, hanem mellé rakta simán csak a Sim City 4 mappába
  • Big Bad Ryder
    Megpróbálhatnád még felpatchelni, ha eddig nem tetted volna meg.
  • Rettenthető
    Azért kösz, hogy próbáltál segíteni.
    Na mindegy. Ezek szerint így jártam :-(
  • Kodlovag
    Mindent a Plugin könyvtárba. Különben nem találja meg a játék. A Plugin könyvtáron belül kedvedre csinálhatsz alkönyvtárakat, hogy rendezett állapotban tarthasd.
  • Big Bad Ryder
    Network Addon Mod a neve. Simtropolis.com -ról töltheted le.
  • harang9
    Sziasztok!Segítségre volna szükségem.Van egy sugárutam merőlegesen egy autópályára(emelt), de csak sima útról tudok felhajtót csinálni.Egyszer láttam egy képet ahol a sugárútról közvetlenül az autópályára lehetett hajtani.Ha valaki tudja hogy mit és honnan kell letölteni ha van ilyen akkor kérem ossza meg velem.
    A segítséget előre is köszönöm.
  • Mattheeew
    Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Mert annyira idegesítő, hogy polgármester azt mondja, hogy hozzak létre irodai zónát. Egyharmad lakosság és kétharmad iroda van ott és mégis munkanélküliség van. :( Mi lehet ez a gond?
  • star9005
    A dependency-ket hova kell installalni?
    Egyebkent vannak olyan epuletek meg dolgok is, amelyeket installalni kell. Gondolom Plugins folder..
  • Kodlovag
    Az attól függ, mit állított be a készítő. A legtöbbször minden stílusban nőnek. Máskor valamilyen szinten be vannak állítva, hogy ne nagyon lógjanak ki a játék saját stílusaiból.
  • Rettenthető
    De nincsenek.
  • star9005
    Tehát a letöltött épületek "kellemes összevisszaságban" fognak nőni, viszont ez érvényes mindengyik stílusra? Chicago, New York, Houston és Euro-Contemporary... ezeknél mind-mind meg fognak jelenni? Elég fura. De azért természetesen le fogom töltögetni őket. :)
  • Kodlovag
    A dependencies szó szerint tartozékot, függőséget jelent. Olyan dolgok, amiket pluszban le kell töltened, hogy az adott épület vagy akármi hibátlanul működjön. Ha nincsenek meg, az változatos problémákat okozhat: barna csomagot az épület helyén; üres és unalmas telket, mert hiányoznak az egyéb objektumok (prop-ok); de lehet az is, hogy csak egy jelentéktelen kis prop fog hiányozni, amit észre se veszel; vagy éppen nem fog működni az épület lekérdezése; stb... Általában kellenek a teljes értékű működéshez.
  • Kodlovag
    Magát a várost sehonnan, az csak az én gépemen van.
    Az épületeket belőle a simtropolisról, én is onnan szedtem. A holland épületek három szerzőtől vannak, keress rájuk: meurdos, vanderaap és haarlemmergold. Ez összesen kb 100 épület. Az amszterdamos képeken vannak még angol épületek gascookertől is.
    Viszont ettől még nem lesz Amsterdam (meg Boston) tileseted, mint a képeimen látod. Az egy saját gyártmányú, félkész állapotban lévő mod. Neked a letöltött épületek a többi játékbelivel együtt fognak nőni, kellemes összevisszaságban, de még így is változatosabbá teszik a játékot.
  • Big Bad Ryder
    Én plugin problémára gyanakszom. Ha vannak, akkor törölj ki párat, a gyanúsabbakat, vagy amiről nem tudod, hogy mi, aztán próbálj játszani. Ha megint kilép, akkor próbáld meg, hogy kitörlöd vagy átteszed az összes plugint.
  • Rettenthető
    Az érdekelne, hogy a spontán kilépés ellen mit lehetne tenni?
    Eredetiben van meg a (deluxe) játék, és kicsit zavaró, hogy eljutok benne valameddig, de belefeledkezve a játékba, nem mentek, és egyszer csak pikk-pakk kilép.

A gép garantáltan elegendő hozzá, az op. rendszerem pedig win 7.
  • star9005
    Honnan lehet megszerezni Amszterdam tesztvárost? :) Meg egyéb városokat? Azokat is a már említett két site-ról?