13557
  • Doian Gray
    Tényleg? Ha ati kártya a gond? LOOOOL Nemáá...
  • Benevolens
    ha ati kártyád van akkor kapcsold ki az árnyékot, mert akkor szokott kifagyni még mindentől
  • Benevolens
    elszúrtam :(

• Benevolens
    azt Kodlovag csinálta. De szerintem nem dobta piacra. Csinálhatsz építészeti stílusokat, ha letiltod a játék saját épületeit, és letöltesz egy csomó azonos stílusú házat. De egyenként kell. De ha csak letöltesz sok épületet, és nem tiltod le az alap épületeket már akkor is egész jókat lehet.
    Például én ezeknél nem szedtem ki az alap épületeket. Az elsőnél a mattb325-féle családi házak lenyomják az alapjátékot, mert többek laknak bennük,mint az alap családi házakban. a másodikban sorházakat raktam az európai háztípusba. De azért elég bizarr lett...

http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841273263276.jpg
    http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841273263242.jpg
  • Doian Gray
    hát, megvan a NAM 2009 Marc. És így is megdöglik a játék a villanyosnál. Én ezt nem értem.
  • lordnix
    Üdv emberek, nem vagyok sajnos jártas a kiegészítések meg addonok terén, lehet hogy hülyeséget kérdezek.
    Le lehet szedni építészeti stílusokat, vagy egy stílusba tartozó épületcsomagoket vagy ilyesmit?
    Jó volt a sztenderd pár évig, most is jó, csak jó lenne újabb stílusú házakat is látni.
    Asszem régebben olvastam hogy van amsterdami, meg bécsi, csak gőzöm sincs hogy lehet és honnan beszerzni ezeket.

A segítségeteket előre is köszi!
    Lord Nix
  • Benevolens
    a puzzle-elemeket end és home billentyűkkel forgatjuk. A kis ajándékcsomag azért van, mert nem szedted le a plugin dependecijét. (ahol letöltöd ott elméletileg fel van sorolva) A villamosos problémádat nem értem. Ha nincs NAM-od, akkor nincs villamos. A NAM-ban van felüljáró, aluljáró, újfajta csomópontok stb. A villamos azért fagyhat ki, mert nem a legújabb NAM-ot használod. Ez sokáig probléma volt, de már megoldották.
    A villamosos problémád többi részét nem értem. Meg több egyebet sem. Próbáld meg nem szlengeben leírni még egyszer.

Hay: a pachnek meg a namnak nincs semmi baja egymással. Lakóövezetnél az elején van olyan, hogy megjelenik az áthúzott autó, de el szokott tűnni magától. Ez akkor van például ha túlzsúfolt út mellé rakod. Az esetek nagyobb részében meg szerintem bug.
  • Doian Gray
    Jónapot, már jó ideje elkezdtem játszani a játékkal, magyarítás fent van meg egy két plussz cucc, de van pár kérdésem.

Van nekem fent egy mód vagy mi amitól elméletileg villamost is kéne tudjak, namár most, ez eddig oké. Meg is van a villanyos, sinek, sőt még a HQ-ja is megvan. De egy kicsi probléma van csak. Akármit is rakok le ami villamossal kapcsolódik egyből kalács. Aztán, a villamos sínek elég idétlenül helyezhetők csak el, vagyis hogy semmiképp ne tudjon az ember a két oldalára mondjuk utat rakni, pedig a képeken amik a rar-ban voltak, pontosan hogy nem így volt.

Másik, szedtem le egy ilyen tavas mit tom én mit, lehet vízesést, meg minden vackot lerakni, csak egy hatalmas bajom lenne ezzel. Párszor pont nemtudok össze rakni egy gyökér tavat se mert mindíg úgy álnak be az elemek hogy pont ne legyen jó. Megpróbáltam az utak segítségével oda oda illesztgetni. Nos ez úgy ahogy megy is, de még mindíg nem az igazi. Hogy tudom forgatni amit le akarok rakni? Lehet forgatni? Hogy pl ne jobbra legyen az úthoz csatlakozó nyíl hanem balra?

Volt egy kieg vagy mi amit a villamoshoz mondtak hogy le kell szedni. Leszedtem, asszem hogy am ez a Nam vagy mi volt. Nah mindegy, szal leszedtem, de semmi egyebet nem látok. Változást, vagy hogy működne.

Másik. Volt egy ilyen buszmegállós vacak nemtom mi. Felraktam mert buszpálya udvar is volt benne amit szerettem volna. Volna. De csak volna. Ha lerakom az az R4v akármi Construiction setes kis cuccot, várni kell, oké, de utánna ahogy megnyitja a busz állomásokat tök fölösleges lerakni mert egy nagy postai csomagra emlékezteteő szarság van az adott épület helyén. Most ez micsoda? Mit csesztem el? Én má nemtom mi miben rossz...

Kéne egy kis help. Megtudnám köszönni és hálás lennék.
  • Hay #11148
    Nnna, a következő van:
    XP-n is feltettem először a Deluxot, majd peccselés rendben, magyarítás rendben, mediterrán víz (Koddlovag linkje régebbről) rendben.
    2009.Jún-Júl. NAM is felkerült. Belépek a játékba, leteszek egy bármilyen utat, mindegy, milyen lakóövezetet, felgyorsítom az időt, és mindenhol kicsi zöld autók (a lakóövezet nem kapcsolódik úthoz féle szöveggel). Üzleti és gyári zónáknál nem, csak lakosságiaknál. Most unistallt adtam a NAM-nak, máris nincsenek kicsi zöld autók, igaz, a NAM lehetőségei sem...

Lehetséges, hogy a hivatalos peccselés és a NAM ily módon nem fér meg egymás mellett? Vagy van erre valami megoldás szerintetek? XP-n és Win7-nél is ez a gondom.
  • Hay #11147
    Yaya, ezt már letöltöttem, de azé' kösz :-)
  • Hay #11146
    Oksa, kösz.
    Amúgy átraktam Xp-re, megnézem, itt is kidobál-e, mint win7-ben...
    Ha lesz érdemleges bemutatni-valóm, jelzem :-)
  • Benevolens
    jaj, nem "rar"-t hanem tömörített állományt. Csak nekem rarom van :P
  • Benevolens
    önálló. A hivatalos honlapról lehet leszedni, de ha rámész itt fent az Épületek világíttatása fülre, akkor letöltet veled egy rart, és abban is benne van. Sőt innen jobb, mert kell hozzá gmax és az is van itt.
  • Kodlovag
    A Building Architect Tool a GMax 3D tervező szoftverhez kiadott plugin, amivel épületeket tervezhetsz. Szóval GMax kell hozzá, és ne az SC4 könyvtáraiba pakold.
  • Hay #11142
    Nnna, végre itt is 990 Ft lett a Tes(c)óban a Deluxe, mondjuk volt összesen 3 darab... Az egyik hazaért :-)
    Win7-re raktam, hivatalos oldalt kis keresgélés után megtaláltam, onnan megpeccseltem felment a NAM, meg átmásoltam az év eleji városokat.
    Előzőleg nem Deluxe változat volt fennt, lehet, hogy azért van az, hogy szépen bejön egy adott város, és rövid időn belül nem találnak utat a simek, pedig NAM-mal készültek anno.
    Sebaj, megint belevetem magam a kezdetektől :-)

Building Architect Tool ez ugye önálló progi? Vagy ezt is a pluginok közé kell telepíteni, és "benntről", a játékon belül indítható?
  • Benevolens
    én az ázsiai háztípust szerettem benne :) Ez a város nem tetszik. Továbbá az újabb gépeken nem fut :(
  • Kodlovag
    Na de ez egy SC3000-es város. Én már rég nem emlékszek, hogy mennyi volt ott a normál lakosságszám.
  • perko
    Hatmillió lakosú Sim City város!
  • Iblisz
    Köszi a válaszokat.
    végül ugy oldottam meg, hogsy német nyelven telepítettem fel. s majd felrakom a magyarosítást, ha nagyon nem menne, bár németet is tanultam 6 évig... pontosabban látogattam a német órákat:)
  • Kodlovag
    Át lehet állítani a játékot jobb oldali közlekedésre, ha brit angol változatot sikerült telepítened. Két lépés van:
    1. UKEnglsh mappa átnevzése Englishre
    2. Registryben nyelvi verzió átírása 1-re.
    Részletesen lásd lentebb

How To Switch From Right To Left Hand Drive.
    By Etherian

There are two major steps.

Part one of two
    1. Locate and go to the directory where you have installed SC4, usually it is C:\Program Files\Maxis\SimCity 4 Deluxe
    2. Within this directory, you will see a folder name English, it should contain a file called SimCityLocale, if it does, you are looking at the correct folder.
    3. Now rename this folder from English to UKEnglsh (not a typo!)

Part two of two
    4. From your START menu, select Run.
    5. Type in regedit into the field and click OK.
    6. On the left hand directory tree, expand HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Maxis > SimCity 4 > 1.0
    7. Change the Language value by right clicking it and selecting Modify.
    8. Leave it as Hexadecimal and enter 13 into the Value Data field. Click OK.

With these two major steps complete, your sims will now start driving on the Left! If you wish to switch from the Left to the Right - rename the folder to English in step 3, and enter 1 into the Value Data field in step 8 instead.
  • Benevolens
    telepítésnél a nyelv kiválasztásánál nincs olyan, hogy amerikai angol?
  • Iblisz
    hogy' érted "amerikai" ?
  • Benevolens
    nincs olyan választás, hogy amerikai? Nekem angolul volt fent és valahogy megoldottam
  • Iblisz
    Sziasztok!

A SC4 Deluxe-ban a jobb oldali közlekedést ugye csak ugy lehet megoldani, hogy nem angol nyalvü, hanem pl német nyelvü változatot telepítem?

próbáltam az UKEnglsh mappa átnevezésével pl Englishre vagy Hungarian-re, ami szintén megoldás a balrol jobbos közlekedésre, de ugyanakkor a szöbegmezők amik pl a hirek ablakban vannak vagy bármilyne más ablakban értelmetlen karakterekké válnak sőt, van, ahol eltünnek (pl egyenleg ablak)

a NAM2009 juniusi - tudtommal lefrissebb - változata sem ad megoldást a balrol jobbra valo közlekedésnek.. csak az utak felfestését változtatja meg de a jármúvek haladását nem!

kár hogy németből nem voltam jo....:(
  • Benevolens
    jó ez. És főleg: nincs jobb :P
  • 1Emese
    Azt írja, hogy már használom a directx-et vagy már nem olyan verzióm van :(
  • pzolika978
    Nem ér meg ez a játék 1000 forintot? Emese és annó 14000 HUF-ért vettem. És nem bántam meg mert 6.éve játszom vele.
  • wetsom
    Azért, mert a processzor csere után történt a driver frissítés, ezért én a processzora gyanakodtam, és nem a driver-re.
  • Kodlovag
    Én ezt az SC4Terraformerre írtam. Én magam még sem Vistát, sem Win7-et nem használtam, addig nem cserélek le egy jól működő XP-t, amíg valami rá nem kényszerít.
    Egyébként miért nem raktad vissza a korábbi drivert, ha azzal működött?

OFF: Az nVidia driverek egyébként állandóan hibásak (mint általában minden, amit folyamatosan frissíteni kell). Itt a cégnél speciális display megoldásokkal foglalkozunk, és sok nVidia kártyát használunk. A szoftveres srácok közvetlen kapcsolatban vannak az nVidia driver teamjével, pár bugot már találtunk nekik. Aztán reménykedünk, hogy kijavítják.
  • Kodlovag
    Simán megér a program 1000 forintot, csak vedd figyelembe, hogy ez egy hét éves játék. Mai napig nincs jobb a műfajban, a számtalan moddal és pluginnal együtt pedig még sokáig verhetetlen lesz.
  • Kodlovag
    Küldtem privit, csatoltam a fájlt hozzá.
  • 1Emese
    SC! Mapper is ezt csinálja, amúgy nekem már az idításkor folyamatos egyszerűen kilép a programból (eredeti van) Bár így utólag, nem ért 1000ft-t...
  • 1Emese
    Onnan nem bírom leszed, sehol egy közvetlen letöltés link, esetleg valaki nem tudná, valami értelmes helyre, pl saját szerverre feltenni?
  • wetsom
    Win7-el kapcsoltban, a most kidobott NVIDIA driver végre megszüntette az örökös kifagyásokat :D
    Fél év után ismét tudok rendesen játszani. :)

Novemberben valami hibás driver-t adtak ki ezek a marhák, és a hiba csak mostanra lett kijavítva, azért ez gáz...
  • WinStar
    és eredeti!
  • WinStar
    Szioasztok.Van egy eladó Sim City 4 Deluxe Edition-om....1000 Ft-ért vihető.Részleteket pü-ben!!Hibátlan!!+500 Ft posta(Budapesten vehető át)
  • Kodlovag
    Ezt a programot XP-re és DirectX 9.0c verzióra írták. Azért szerintem mennie kellene újabb dolgokkal is. Nem sokan panaszkodtak még arra, hogy Win7-tel nem megy, vagy ilyesmi.
    Továbbá szükséged lehet a következő fájlra, ha indításkor hibaüzenetet kapsz: MSCVP71.dll Másold be a program könyvtárába az .exe mellé.

Ha nagyon nem megy, próbálkozz az SC4Mapperrel, ami elvileg ugyanazt tudja, mint a Terraformer, csak nem 3D-s, és nem tudsz terraformálni, de ugyanúgy létrehozhatsz régiókat SC4M fájlokból és beolvashatsz meglévőket...
  • 1Emese
    Traceback (most recent call last):
    File "SC4Terraformer.py", line 4, in ?
    File "zipextimporter.pyo", line 78, in load_module
    File "SC4TerraformerApp.pyo", line 3, in ?
    File "zipextimporter.pyo", line 91, in load_module
    ImportError: MemoryLoadLibrary failed loading tools3D.pyd
    Traceback (most recent call last):
    File "SC4Terraformer.py", line 4, in ?
    File "zipextimporter.pyo", line 78, in load_module
    File "SC4TerraformerApp.pyo", line 3, in ?
    File "zipextimporter.pyo", line 91, in load_module
    ImportError: MemoryLoadLibrary failed loading tools3D.pyd

Nem megy XP kompatibilis módban sem!
  • harang9
    Honnan lehet olyan villamosos modot leszedni amely nem lép ki állandóan?
    Két megállót kirakok és kilép :S. És járművet honnan tudok leszedni?
  • Kodlovag
    Attól függ, milyen formátumban van a mapod.

- Ha .jpg vagy .png képed van.
    1. Másold a képet Documents/SimCity 4/Regions/<Régió neve> könyvtárba a hozzá tartozó config.bmp képpel együtt.
    2. Indítsd el a játékot, és töltsd be a régiót
    3. A játékban nyomj control+alt+shift+r
    4. A felugró ablakban kiválasztod a képet és OK-t nyomsz.
    5. Vársz, amíg a játék lerendereli az új régiódat. A térkép méretétől függően ez akár 30 percet is igénybe vehet.

- Ha .SC4M formátumban van a régiód, akkor külső programra van szükséged. Például SC4Terraformer (vagy SC4Mapper).
    1. Terraformer elindít, nyisd meg akármelyik régiót
    2. Azután File / Create region, és kiválasztod az .SC4M fájlod.
    3. Nevezd el a régiót
    4. Azután File/ Save region. Ez eltarthat pár percig.
    5. A játékban nyisd meg a régiódat. Furán fog kinézni, de ez normális. Miután minden egyes kockát megnyitottál és elmentettél, olyan lesz, mint a többi. Ha a kockák megnyitásakor felajánlja, hogy Reconcile edges, akkor a válasz NEM (vagy Cancel)! Ez fontos.

Ha nem sikerül, írj és segítünk.