Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez még egy régebbi városom, az XP-s korszakból.
Végül is miért ne most...
Átmásoltam néhány mp3-at a Radio/Stations/Mayor/Music mappába, a játékba belépve a régiónézetben bejelöltem, hogy saját zenéket is játssza le, de nem.
A fenti város még elég kezdõ-típus az eddigi városaimhoz képest, és persze megint beleestem a négyzetes építkezésbe, ahogy majd fejlesztgetem, megpróbálok ebbõl kitörni...
Na, majd lassan felteszem az elsõ képet a most indult városkámról, addig egy kérdés:
Saját, mp3-as zenét be tudok tenni, hogy menet közben azt hallgassam?
Próbálkoztam ilyesmivel is de menthetetlenül munkanélkülivé vált majdnem mindenki pedig a szomszédban egy 60.000 munkahelyet kínáló iparváros.
nyirog
akkor még egy lehetõség ha ami a anagy térképen van város azt csak is lakó várossá csinálod, a többi kockába meg csak munkahelyeket teremtesz jóformán, így a a népesség csak abban a kockában fog nõni ahova lakózónákat húztál fel, sõt talán ez így még jobb is mert ha van koszos iparod akkor az nem a lakó városodat fogja fõként szennyezni hanem csak az iparvárost (igazából azt nem tudom h a szennyezett levegõ az átterjed a város határain egészen ki a régió többi városa felé)

Hát... Most kb. 10 város van a régióban átlag 120.000-s lakossággal és azokról is elmondható, hogy elég fejlettek. Csak az ilyen kisebb lakóépületekben - ami normálisan 100-200 lakosra lett tervezve - laknak 1000-n, ahelyett, hogy nagyobb épületeket húznának fel.
nyirog
nyilván befolyásolja az is a terület népességét h a régióban mennyi város van és azok milyen fejlettségi szinten állnak....

De egyébként, hogyan tud valaki 4 milliós várost összerakni a legnagyobb területre?? Nekem a legnagyobb a 380.000 volt és ott is csak high-tech ipar, iskola minden sarkon, rendõrség, kórház, faxa közlekedés stb. de egy idõ után nem is népesítették az új területeket viszont a már meglévõekben sem akartak felfelé építkezni nagyon. 😞
nyirog
tuti a win lesz a gondja mert a win 7 másfajta mappákba rakja alapból a programokat mint az xp, telepítsd manuálisan...

Na, feltettem, Rush Hour-t is, minden o.k.
Most elkezdem legelõrõl, nem "hozom át" az XP-s telepítésbõl a régiókat-városokat, kiváncsi vagyok, hogy boldogulok.Ez egy onnan való, régebbi városom.
O.k., megprósza, kösz a választ.
Hola!

Nekem olyan gondom lenne, hogy a SimCity oldaláról szedtem le néhány épületet és azt mondja, hogy a Plugins mappába menti õket. De amikor megnyitom a mappát nincs benne semmi és a játék se látja az új épületeket. Elég érdekes a dolog, mert miután lementettem egy épületet és még egyszer le akarom tölteni ugyanazt akkor rákérdez, hogy felül akarom-e írni a meglévõ fájlt, holott nincs is semmi a mappában. oO

Egyébként Win7-t használok, lehet az a gondja? 3 éve XP-m volt még és akkor minden további trükközés nélkül felismert és kezelt mindent ami a Plugins mappába került.
nyirog
persze, szerintem magától is felmegy, de ha nem akkor a program kompatibilitási módját rakd win xp-re!

Win7 op. rendszerben ezt fel lehet telepíteni?
Azt nem értem, hogy mit kérdeztél. A képet azért raktam be, mert eléggé hasonlít a játék repülõtéri épületére. És nem gondoltam, hogy találok ilyet. Egyébként egy kongresszusi központ Tenerifén
melyik részét? bocs hogy csak hetente reagálok.
Kodlovag
De majd akkor mekkora rakás lesz ha elkészül...
Ja és azt mondtam már, hogy Kis Hong Kongnak hívják a várost?

én éppen egy teljesen HK metropolist kezdtem építeni. Szóval jó az 😄
Jók azok, én is használok párat😄
nyirog
Ahogy elnézem a képet egy rakás HK épületet látok rajta 😄

Kodlovag
Kapcsolj god modeba, ott beállíthatod, hogy csak nappal, csak éjszaka, vagy váltakozzon

napszakváltozás miért nincs?
Kodlovag
Fejlõdés

tessék? Nem értem...
nyirog
Beverly Hills feeling 😛

A kép lemaradt, képként <#vigyor2>
Rég voltam, itt 😊 Villásodtunk😊
http://users.atw.hu/wetsom/x/gaz.png
Ennyire ne bonyolítsuk túl, elõre le kell dúlni és jó. Az mondjuk érdekelne, hogy a többieknél ez hogy van. Ha estleg páran megnéznétek. Ha nem bogaras, érdekelne a játék verzió is. Tényleg, ezt hol lehet megnézni?, mert mindenhol kerestem.
köszi megnézem.

Kodlovag
A víz Joergs Water Mod, ez egy tízes csomag, az enyém a mediterrán.

nézzétek mit találtam 😄

<#taps>gyönyörûek! A sima víz honnan van?

Kodlovag
Inspiráló képek. Iparterület és az új épülõ városközpont.

nyirog
Én nem erõltetem a németet, finoman szólva is hadilábon állok a német nyelvvel és a tanárral 😄

tudom és neki is. Én már attól megõrültem volna, hogy olyan szöveget kell fordítanom, ami tele van ismeretlen szavakkal. Meg német szövegnél finom még a hatszázas-infinitív-szerkezetek tömege. Egyszer kellet egy olyan német szöveget fordítanom, hogy "Milánó Róma fel vezetõ városkapujának frízén a reliefek, mint a város önálló entitásának reprezentációja" Ekkor szakadt el valami...<#vigyor>
nyirog
nem csak én csinálom hanem Norbyl is, egyedül már megõrültem volna 😄

hello

van esetleg olyan program ami segit kiigazodni a pluginokban? és ami nem tetszik az kitörölhetem?
fantasztikus kitartásod van 😊
nyirog
Kerekítve 6000 darab van benne összesen ( 😮 ), amúgy az angol tudásom negyedét én is a játéknak köszönhetem, egy rakás szakszót megtanultam belõle 12 évesen anno 😊. Ennek ellenére fontosnak érzem h magyarul is lehessen vele játszani, mert már szinte minden játék kijön pc-re magyarul is - szóval az miért pont ez maradna ki a sorból (?). Amúgy is mindenkinek egyéni joga h magyarul vagy angolul fog -e játszani vele, sose volt kötelezõ egy játékot magyarul játszani vagy egy filmet magyarul nézni hogy ha te az angol tudásodat akarod fejleszteni.

és úgy, hogy terepeszközzel csinálsz alá egy lyukat, vagy egy hegyet vagy egy simítását a simító cuccal?
Angolul megtanulni szerintem egyszerûbb. És maradandóbb haszna is van. Persze nem a fordítást akarom lebecsülni, de azt a néhány szót meg lehet nézni a szótárban. hm... 600 dialógus? Hol van ennyi beszéd? És ez csak az 5%? Road, railway, RCIzone, graph, map... ennyit kell tudni.

A stúdiót semmivel nem lehet felülírni, mindent próbáltam. Még önmagával sem, mert az épület már létezik (asszem). Talán valamelyik peccs javítja.
nyirog
kéne pár inspiráló kép 😊 ^^, igazából már jó régóta nem irogatoka fórumba idõhiányában sajnos, néha csak rá-rá nézek hátha akad pár jó ötlet. Nem sokára visszakerül az sc4 a gépemre és aztán és is újra elkezdem nyomatni. Magyarításról meg annyit h jelenleg stagnálunk idõhiány miatt , tudom azt gondolnátok h a fene már 5 százalékot csak ki lehetne bírni, de az az öt százalék több mint 600 dialógust takar :S, meg utómunkálatokból is van egy csomó, tehát aki várja nagyon a teljest attól kis türelmet kérünk 😊.

azokon a helyeken, ahol 5 kockánál távolabb van az egyik létesítmény a másiktól, vezetéket kell vezetni. Az út, vasút és hasonlókon kívül minden "vezeti az áramot", még a park is, tehát ha ott nincs áramod, ahol a környéken semmi nincs, akkor ez a gond.
Szerintem ne tartsd maxon az erõmûveket, mert nagyon hamar elhasználódnak
Hali. Van egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Miért van az, hogy megfelelõ power capacity mellett is vannak a városban olyan helyek, ahol egyszerûen nincs áram? Van egy 80 000+ os városom, 3 coal plant és egy solar plant adja az energiát. Az utoljára épített coal plant kihasználtsága csa 50-60 %-os, a többi plant költségvetés csúszkája maximumon van. A power térképen mégis "lyukak" vannak a lefedettségben. Na ez mitõl van? Elõre is kösz.

fogjuk rá. NAM-mal lehet utcának minõsülõ gyalogos térkövet csinálni, de annyira szegényes, hogy nem nevezném sétálóutcának. Ami jó lenne, az meg parknak számít, tehát az épületek max az oldalukkal érintkeznek vele.
sétáloutcákat lehet épiteni?
nem tudsz rá építeni valamilyen középületet? Mert ha tudnál, és azt lerombolnád, akkor eltûnne ez is. Nekem szokott mûködni hasonló grafikai bugokkal
Hazai hírek. Úgy jó óra alatt megcsináltam London komplett úthálózatát. Nyomom save. Nem történik semmi, bár valamit zörgött a lemezen. Várok jó sok percet, hátha... Aztán már csak reszetelni lehetett. Gyorsan start game, mi történt. Nem mentett semmit. (az elõzõ mentés meg az üres pálya)
Na de szórakoztam ám még mással is, ami által bogárcsaládom új taggal bõvült:

(sajnos most csak thumbnail a fórumról, mert az extra...)
Remélem jól látható. A TV studio közvetlen szomszédságából zónázott épület ha dózerolásra kerül (dezone által is), akkor lekapja a stúdiót is és semmit sem lehet vele már csinálni.
Kezd kimondottan idegelni, hogy egy játékdélutánt, hétvégét nem tudok normálisan lezavarni.
Na, meg kell különboztetni 0 terheltségû vonalat és úgy nem jár rajta semmi, illetve nem megjelenített automatát. Ugyanis a busz, gyalog, vonat, stb mind automatának nevezik és tulajdonképp csak díszítésként szolgálnak. Akkor is mozognak ha egyébként nincs terheltség és független a mennyisége is. Illetve biztos van valamilyen viszony, de nem mérvadó. Pl nekem elég kis terheltség mellett a vasuton kis szervízkocsi szokott nyargalászni. Azonkívül ha jól tudom csak legnagyobb zoomban (RH-ban x5=x6) jelennek meg és attól is függ, mekkora beállításra raktad a city detail(?) vagy melyik opciót - most fejbõl nem tudom.
De meghuztam a magasvasut vonalát van pár megálló és nem jár rajta semmi, villamos detto. a kezdõ és a végpontnak összekel érnie? vagy mi?