13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Benevolens #11276 én is éppen tesztelek. Inkább az idegeimet... (amúgy utcaképeket)
Mindenesetre összeraktam egy pályaudvart. Leszámítva a csúnya grafikai modot (Nob's railway base textures mod vagy micsoda, eddig lusta voltam kivenni)sötétben és jó messziről ez már kezd úgy kinézni mint egy vasútállomás
-
#11275 köszi!
onnan mit kell letölteni mert az nem igazán tiszta nekem? -
Benevolens #11274 mondom. a japán cuccok a legjobbak lennének, ha nem lennének elcseszve.
-
#11273 Tényleg gigantikus. De ha ennyire kevéssé flexibilis, akkor inkább nem kell. Egy darabig most úgyse fogok repteret csinálni. -
Benevolens #11272 ja igen, a buborék elemek itt nem látszódnak. -
Benevolens #11271
-
Benevolens #11270 ez ugyanilyen. Én is úgy csinálok repülőteret, hogy kifutópályát külön és mellé a terminálrendszert. Ez egy high-tech terminál. Nem emlékszem, hogy honnan szedtem le, de majd megkeresem délután Addig teszek képet. Sajnos nemcsak szar, hanem nincs befejezve. Nincs lezáróelem az üvegfolyosó végére. A képen be van karikázva a főelem, ami 2300 co$$, de nem csak az van benne. A többi park A legbénább, hogy van benne egy reptéri mágnesvasút, ami csak egyenesen tud menni és puzzleként rakható park elem. Viszont az egész tök jó gigantikus.
[img]http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841274446573.jpg[img]
(ha nem lesz meg a link akkor úgy is jó, ha feltöltöm valahova?) -
#11269 Dokumentumok/Sim City 4/Plugins és azon belül tetszőleges alkönyvtárba. Ne felejtsd el letölteni a dependencies-t is. -
#11268 Légyszíves oszd meg velünk az üvegbuborék linkjét. Kíváncsi lennék rá.
Működő repülőteret moddolni nehéz. Egyetlen ilyen letöltésről tudok. Az viszont jó és illeszthető az igényekhez. Ami eredetileg a játékban van, az nagyon kicsi egy valós repülőtérhez képest. Ezért általában mindenki a fenti letöltést használja + épít magának mellé egy kifutópályát és tetszőleges terminálrendszert, hogy úgy is nézzen ki mint egy valódi. -
#11267 és ezeket hova kell bepakolni.tudom alap kérdés nem találtam róla semmi infót így hirtelen a fenti oldalakon.readme meg egyikben sincs -
Benevolens #11266 engem feltétlenül érdekel. :) Most találtam egy mocskos jó japán repülőteret. Egy nagy üvegbuborék az egész. Csak egy apró gond van vele. Hogy nem repülőtér, hanem park vagy 2300 Co$$. Már a somy-féle kikötővel is így jártam. Hülyék ezek a japánok. Megcsinálják rohadt jóra az épületet és használhatatlanná teszik. A másik meg, hogy a tök jó és véletlenül használható épülethez a maxis eredeti parkolóit meg kertjeit pakolják hozzá. Aztán jó undorítóan néz ki -
#11265 industrial logistics lots (I-HT)
industrial manufacturers lots (I-M)
industrial manufacturers small lots (I-M)
industrial complex lots (I-D)
A képen ezek vannak.
Nekem sem nőttek az alatt a néhány perc alatt, amíg próbáltam várni rájuk. Merthogy állítólag könnyen nőnek. Végül csalással ploppoltam őket. Most hogy mondtad, hogy neked sem nőnek, belenéztem a lot fájlokba. Mindegyik Stage 1-es. Ami azt jelenti, hogy ha már van némi ipar a városban, akkor a Stage 3 lotok számának növekednie kell, míg a Stage 1 aránya csökken, ahogy települ az ipar. Ez praktikusan azt jelenti, hogy 2-3000 ipar megléte után Stage 1 lotok nem nőnek. Ráadásul egyetlen ilyen lot ad kb 1500 munkahelyet. Tehát ezek a lotok nagyon nehezen nőnek. A készítő nem gondolta át a helyzetet, és nem tesztelt rendesen.
Megoldás: mindegyik lotot át kell moddolni Stage 3-ra.
Továbbá: az egyik (talán a HT) lotcsoport 1 munkahelyet ad az ígért ~1500 helyett, ha mégis nő. Ezt már korábban kijavítottam magamnak.
Majd jövő héten megcsinálom a módosításokat, és tesztelem. Akit érdekel utána megkaphatja. -
Benevolens #11264 fú, hát ez nagyon fasza :) Viszont két kérdésem van. Az egyik, hogy nekem is megvannak ezek a kamionos raktárak de még soha nem működött. Te hogyan hoztad elő? A másik, hogy én is néztem azt a modot, ami az alapjáték gyárait értelmes méretű gyárteleppé pakolja össze, de nem töltöttem le. Most meg nem találom. Kaphatok egy linket? -
#11263 És teszek még be további képeket a Bécs tilesetről. Szép lassan fejlődget a város. Sajnos gyakorlatilag lehetetlen garantálni, hogy a sarkokra saroképületek nőjenek.
És a régió. Sajnos felfuttattam az oktatást, hogy jöjjön a Co, így most eltűnt az igény a mezőgazdaságra.
-
#11262 Ha már iparról beszélünk, itt egy kis ipar.
-
Benevolens #11261 ilyet még akkor szokott csinálni, ha már nagyon megérett a szomszéd város. -
#11260 Nekem is szokott nincs autó ikont adni, mondjuk általában frissen lerakott üres lakózónára, meg mezőgazdasági területre. Idővel meggondolja magát, és eltűnik.
Ipar probléma: igény van-e? Ha túl meredek a terület, az ipar nem települ. Ha túl nagy a szennyezés, a high tech nem települ. Fejlettebb iparnak víz is kell. -
#11259 Na már most, nekem volna egy gondom. Sok a sírás hogy nincs munka a városban, pedig sok helyen megvan hagyva iparnak hely, mind a három típusból. És mégse mennek oda, pedig van busz meg minden vacak ami eljuttatja oda a legnagyobb csövest is.
Másik, építettem egy jókis kertesházakból álló lakóövezetet. Megépült ilyen olyan ház, minden zsír, csak ők kitalálták hogy a ház nincs összeköttetésben az úttal és megjelenik a jól ismert nincs autó ikon. Pedig jópárat 2 oldalról is út határol, a többit meg mindenképp jó oldalról határol út, ergo totál értelmetlenül adja be az ikont. Mér?
Egy kis help most jól jönne. -
capa07 #11258 Köszönöm Kodlovag! -
#11257 A képen szerintem ez van: RRP Wooden Fences ChrisAdams3997. Tudom, hogy a neve szerint ezek kerítések, de az utak is ebben vannak. Ezek lotok, amiket kockánként kell lerakni. Forgalom nincs rajtuk. A 'water utilities' menüben vannak. Előfordul, hogy eltűnik az alap textúra és átlátszik a háttér, ez egy bug a játékban. Tipikusan zoomoláskor és a 'water data view' bekapcsolásakor fordulhat elő. Ilyenkor kattints 'zone data viewra', majd 'all off', és megjavul.
Továbbá a képen az utat növényzet fedi, amit innen tölthetsz le. -
capa07 #11256
Erre gondoltam. Honnan tudnám letolteni? -
capa07 #11255 Olyan utat keresek, aminek csak a 2 keréknyoma látszik. Jobban nem tudom leírni. Ha megtalálom, belinkelem a képet! -
#11254 Kod thx. Értem egyébként már. Am az új nam-os 6 sávos út a legjobb. Azzal lecseréltem a döglődő ave-t és mostmár nincs gondja a forgalommal. Meg a város teljes főutcáját kiegészítettem aluljárókkal, mármint utak egymás alatt mennek át. És azok is kötődnek mindennel, meg még jópár körforgalommal is. Mostmár gördülékenyen gyarapszik a város, és a forgalom sem akadály. :D
Helyes, ezt már szeretem. Egyébként, most jutott eszembe hogy telepítsek néhány metrót is, mert lehet kéne. :D Magas vasútat nem tudom hogy rakjak-e. Megéri-e. Nem sűrűn használtam. -
Hay #11253 Oksa, majd figyelem, kösz :-)
A másikra: oksa, értem :-) -
Benevolens #11252 nem volt túl röviden kihúzva az út? -
#11251 Üdv!
most kezdtem el játszani a játékkal.De elég gyakran hibaüzenettel kilép,ha lenne automata mentés nem zavarna,így viszont (mivel nincs minden 5 percben eszembe ,hogy mentsek) elég sok mindent elvesztek.nincs valami ötlet. EP1 fel van rakva+magyarítva -
Iblisz #11250 sziasztok!
feltettem a legújabb NAM-ot (2010.05 havi) és: a Ground Level Highways autópályával - vagyis az alacsonyan futóval - nem lehet keresztezni a főutat.
Mi lehet a probléma?
-
Benevolens #11249 nekem egyébként vasút-vasút felett szituációban a piros vonalat produkálja a vonat. Valahogy biztos meg lehet oldani, mert a beépített autópálya csomópontokban meg van oldva. Az NWM-es utakat tényleg szeretném látni, mert nekem tényleg nem sikerült még. (kicsit kételkedem) -
#11248 Én nem gyártok épületeket, csak letöltök meglévőket, és összerendezem stílusokba. Hasonlóakat egy stílusba, minden stagehez legyen R/Cs/Co, §/§§/§§§ és a különböző paramétereik ne nagyon üssenek el egymástól és a játékban megszokottól. -
#11247 Ez a város még igen kicsi. Hacsak nem kertes házat töltöttél le, akkor egy darabig még várnod kell a megjelenésükre. Amikor az eredeti játékbeli hasonló méretű épületek megjelennek, kb akkortól számíthatsz a letöltöttekre is. -
#11246 laza 595.896 autó, 169.803 busz. és gyengus 1.896.206 gyalogos
Ez ugye nem egy út forgalma, hanem a teljes városé? A legnagyobb kapacitású utat az új NAM-ban a Traffic Simulator Ultra verziójával lehet elérni, az autópályának van 45000/kocka kapacitása, az avenue csak 12000/kocka.
Út fölött út típusú hálózatokat nem csinálnak, mert a kereszteződéseik rosszul működnek. A hálózatokat és kapcsolódásaikat definiáló RUL fájl nincs felkészítve többszintű működésre. A felüljáró rendszerű merőleges kereszteződés megoldható, de a párhuzamos egymás fölötti futás, illetve ezek kereszteződése nem. Ha különböző hálózatok futnak egymás fölött (pl magasvasút út fölött), az úgyszintén megoldható. Érthettőbben lásd az ákombákomot. Ha a két kék autóutat akarod definiálni, a piros és a zöld is automatikusan lehetséges lesz. De ha felül el-rail megy, akkor az autó és az el-rail külön hálózatok, és nem tud összekeveredni = működik.
-
Hay #11245 Oksa, én is így gondoltam, de azé' megkérdeztem :-D Kösz! -
Benevolens #11244 a letöltött épület ugyanúgy be van sorolva típus zónasűrűség és jólét szerint, mint az alap. Tehát csak akkor jelenik meg, ha a megfelelő zóna és a megfelelő igény megvan (illetve megütötted a megfelelő stage capot) -
Benevolens #11243 akkor, ha kérhetném a leírt kombinációk képes mellékletét, hogy én is tudjam -
Hay #11242 Na, ezzel szöszölök most, itt egy kicsit közelebbről látszik a jelenlegi "központ". Iskola még nics, csak egy tűzoltóság a gyárak körül...
LÁtszik, hogy melyik nem "szabványos" fa, azok elvileg követik az évszakot, ha minden igaz... MOndjuk nem látok letöltöt épületet, de talán később megjelenik majd. -
Hay #11241 Oksa, egyrészt kösz a választ, másrész yó munkát :-)
A B.A.T.-al készíted a házakat? -
#11240 Már én is gondoltam rá, hogy végigtúrom a játék dat fájljait és megnézem, lehet-e 4-nél több tilesetet engedélyezni. De ez egy olyan nyilvánvaló igény, hogy ha lehetne, akkor már rég megcsinálták volna. Szóval valószínűleg nem lehet, de azért egyszer még megbizonyosodok róla magam is.
Jelenleg annyit lehet tenni, hogy egyesével megkeresed és letöltöd az épületeket, és ha nem tetszik a stílus, amibe a készítő helyezte, akkor magad módosítod. Ez 1-2 épületnél könnyen megoldható, de több teljes stílust kitevő épületmennyiségnél (2-300db, vagy több) ez már rengeteg munka. Épp ezért jellemzően senki nem fog neki teljes tileseteket csinálni. Na de majd én... Egyébként több-kevesebb folytonossággal már kb ötödik hónapja csinálom. És 1-2 még biztos hátra van. -
#11239 Az átlós házaknak 1x1 kockás alapterülete van, és a ház kinyúlik róla. Ahogy írtad. És minden átlós épületet ploppolni kell, ezeket is. -
Hay #11238 Yaya, kösz, igen, ezeket is olvastam már (többször visszaolvasok, jókat írtok), csak gondoltam, hátha van valami újdonság :-)
Szóval, ha pl. simtropolison megtetszik egy épület, azt csak be kell tenni a megfelelő plugin mappába, és pár hónap játék után elvileg megjelenik a városban? -
capa07 #11237 Esetleg a metro enyhíthet a gondodon.