Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát pont ezt.
Hogy én is csak BUG osat találtam .
De itt pár embernél láttam hogy van olyan is ami jól mûködik.
Azt szeretném ha valaki belinkelné

szerintem mindegyik bugos, de mit értesz az alatt, hogy "jól mûködõ"?
Sziasztok
Tudnátok nekem linkelni egy jólmüködõ villamos packot ?
Elõre is köszönöm

nem töltötted le a szükséges dependenciket. Van egy lista ott, ahol letöltötted azokról a textura model és egyéb csomagokról, amiket az épület használ. (Dependencies) Azokat is le kell tölteni és feltelepíteni.
Letöltöttem 1-2 szép házat meg ilyesmiket a simtropolisról.
De nem épülnek fel, vagyis felépülnek de csak egy dobozt lehet látni. Ilyenkor mit lehet csinálni, hogy látszódjon rendesen a ház?
Hm 1 millió lakos, szép eredmény, minden elismerésem!

Az általad említett bugot nekem szerencsére még nem sikerült reprodukálnom. Ha lesz hasonló majd tudatom a jelenlévõkkel.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Na de hoztam ám mást is, nem csak bogarat.

lényeges plugs: industry4x, TS:perfect-pathfinding5, C stage caps, errorfix_v2, crime_lefojtó
Viszonylag stabil. Párezret ingadozik ideoda, de ez természetes. Vagyis no-job se sok van. Már a növekedés is szép egyenletes volt. Lehetne még fokozni ezt is, ha csak Rezidensek lennének, de most ennyi volt a cél, lélektani 6ár.

Jóészakát
Lemaradt a link. Mégegyszer:

és

1 kisesti jáccás. Találtam mégegy épület eltûnést. Gyûjteni kéne.
Az üres placcon hasonló torony volt, ha nem ugyanolyan, mint a baloldalon. Kis hátsó épület felhúzása leradírozta.

Késõbb a baloldali torony is követte példáját szolidaritásból. Ikertornyoknak annyi.

Az elsõ toronynál még mintha nem vesztette volna el a munkahely funckióját, csupán optikailag tûnt el, demand nem emelkedett. A másodiknál viszont talán mégis hatással volt, mert a demand annyival fölment. De lehet véletlen egybeesés. Szerencsére trükkös módszerrel le lehettet radírozni, elõbb dezónolni kellett, csak utána engedte buldózerni az árván maradt proppokat és placcot.
Kielégítõ válasz volt, most már értem, kösz szépen <#worship>

tényleg, ez a válasz. 😊 amit én mondtam az csak egy elhelyezési taktika ha már megvan a létszámod Az én agyamban nem forognak a stage capok. 😞
Kodlovag
A felhõkarcolók akkor épülnek, ha elérted a stage 7-re és 8-ra vonatkozó limiteket. Ezek azok az épületek, amik már csak high density zónán épülnek. A stage 7 kezdete ~26000, a stage 8-é ~44000. Ezt úgy kell értelmezni, hogy pl CO§§§ stage 8 épület addig nem épül, amíg a CO§§§ munkahelyek száma el nem éri az egész régióban összesítve a 44ezret. Ezután annál könnyebben épülnek, minél több CO§§§ van már. Egy adott város mérete vagy lakosságszáma ebbõl a szempontból közvetlenül nem számít. Ugyanezek a számok érvényesek R§§, R§§§ és CO§§-ra is. R-nél nyilván a lakosságszám számít. R§-ra sokkal könnyebbek ezek a limitek.
Ha a limitet elérted, és épülhetnek a felhõkarcolók, akkor már csak megfelelõen magas desirability és demand kell, hogy egy 5-6000 fõs épület megszülethessen.

akkor, amikor Co$$-re és Co$$$-ra elég magas lesz az igény. Csökkentsd az adójukat, növeld az oktatást, hogy legyen elég munkaerõ és alakíts ki egy területet egy nagy forgalmú út mellett, ahova épülhetnek. Az én tapasztalatom az, hogy a zöld desirability nem jelent semmit. Nekem például van egy helyem, ahol zöld a desirability, megépül a kívánt épület és hamar elhagyják attól függetlenül, hogy az igény nem csökkent. És ez mindig ugyanott történik. Ezen a helyen egyszerûen van, vagy nincs valami, amitõl ez történik .De még nem tudtam rájönni, hogy mi az.
Hali, azt szeretném kérdezni, hogy ideális esetben, tehát egy tudatosan tervezett jól menõ városban, kb. mikor kezdenek el épülni felhõkarcolók? Lakosság 160.000 fõ, kereskedelem 60.000+, ipar 30.000. A város 40 éves, a demand a Cs§, -§§, -§§§ állandó, viszont a Co§§§-ra már elég pici, pedig van szép repterem, convention centerem, a városközpontban desirability zöld. Valaki? 😄

mrmilan
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Úgy néz ki, sikeresen felfuttattam az egyik városomban az oktatást. Mintául szolgál majd ez az összes többi településem számára. Ugye volt kezdetben az általános iskola, amibõl szépen lassan kikoptak a tanulók. Majd ezt szépen megspékeltem egy középiskolával, deficit nélkül. Tíz év múlva jött egy fõiskola, majd nemsokára az egyetem. A könyvtárakról, múzeumokról nem is beszélve. Nem is sír azóta az emberek szája. Az oktatás grafikonja szárnyal, 160 feletti az értéke (leegyszerûsítve) a 20-51 év közötti aktív lakosságnak! Az öregek is jól képzettek, a "tökös" népesség is kezd csírázni.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

nyirog
Gondolkodtam 😄, valaki anno kérdezte h hogyan lehetne nagy lakosságot elérni, a válasz: Colossus Addon Mod. Ez megnöveli a betelepülõ simek számát és az ehhez a modhoz készült házak befogadóképességét.

nyirog
http://simshungary.hu/lexikon.php?cikkid=2049

Valaki leírja h mien paraméterrel kell elindítani ahoz hogy 1440X900 ban tudjak jáccani ?

ez azért van, mert a legáltalánosabb városfogalom a középkori városfogalommal azonosítható. A torony meg már sokkal korábban a reprezentáció eszközévé vált.
Az elsõ város még Colombus terrain volt a második harmadik már Missouri Breaks Terrain Mod. Élethûbb picit.
A legtöbb dolgom Simtropolisról van és SC4devotion-ról. Bár szereztem még sok más helyrõl is amikre már magam sem emlékszem. Meg volt már pár amit saját kezûleg is alakítottam át. De csak nagyon amatõr módon.
Örülök hogy tudtam valami újat is mutatni neked. Már jó a napom 😄

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Kodlovag
Nagyon jó Norbyl. Mármint a születõ régiód. Ugye a Colombus terrain modot használod? Vagy valamelyik másikat? Van 1-2 épület is a 3-ik oldalon, amit még sose láttam. Mindened a simtropolisról van?

Kodlovag
De azért ugye te is látod a minõségi különbséget a gazdag és a szegény között? Oktatás nélkül csak az elsõt kaphatod meg.

Amit Kodlovag leírt az már szerepelt itt párszor és szerintem Õ is leírta már egy-kétszer. (ez persze nem szemrehányás és jó hogy fel van elevenítve) Csupán csak megjegyeztem és jól jön a felelevenítés a többieknek is. Természetesen Kodlovagnak ettõl még jár az elismerés és a láda sör is a mesternek.

A felhõkarcolókhoz hozzászólva, én is imádom õket és ha tehetem építtetek is, de most még csak a külsõ régióknál tartok. Az igazán nagy városok majd késõbb készülnek el amikor már elég népesség lesz a régióban, hogy az ilyen magas városok könnyebben épüljenek.
Ha valaki esetleg kíváncsi hol is tartok most itt megnézheti. Ha van kedvetek akár kommentet is írhattok, akár még magyarul is. Mindennek örülök. 😊

nyirog
én is pártolom az emeletes házakat, anno elkezdtem építeni egy futurisztikus megalopoliszt, mindenféle égig érõ jóság volt benne a csúcstechnológiás felhõkarcolótól a kommunista 100 emeletes vágyálomig 😄. Kár h elvesztek a mentéseim 1 éve már lassan :\, mostanában fontolgatom h újra fel rakom az SC-t 1 év után és újra tervezem a plugin mappám összeállítását 😄

mrmilan
"Maradnak a szegények égig érõ kockaházakban."
Imádom az égig érõ kockaházakat<#vigyor>. Nekem nem is igazi város az olyan, ahol nincs legalább egy-két tízemeletes. Ez lehet hülyén hangzik, és nem is ért vele egyet mindenki, de egy település presztízsét emelik (az én szemszögembõl) a középmagas/magas épületek. Úgy vélem, kevéssé tûnik porfészeknek egy település, ha van egy két szép (vagy éppen nem szép, de jó magas) "tornyocska". Nyilván nem ez a legfontosabb egy település szerkezetében, de szerintem igenis mérvadó tényezõ, fõleg az én településmérnök szememmel. Huh, kis kirohanás "kockaház" ügyben. Én egyenesen ujjongok, ha az SC4-ben végre elkezdenek épülgetni a min. 30m magas tömbházak 😊

mrmilan
Na végre! Végre, végre, és végre!!!!!!! Mocskosul köszönöm, ki fogom próbálni! Totálisan rátapintottál a problémáimra. Már belehülyültem ebbe az RCI demand-os dologba. Van egy marha jól felépített régióm, 12 várossal. Némelyik kisebb, némelyik nagyobb. Legalább a váza megvan a fejleszthetõ testnek.
Kodlovag!
Mégegyszer fõhajtás, rekesz sör...ect . Jelzem majd, hogy mire jutottam barátom!
<#eljen>

Kodlovag
RCI. Van zöld, kék és sárga. Sorrendben lakossági, kereskedelmi és ipari igény. Ezen belül is van bontás. Zöldbõl van három: R§ - szegények, R§§ - közepesen gazdagok, R§§§ - gazdagok. Amelyik pluszban van, arra van igény. Tehát ha pl az elsõ zöld csíkod nagyon pluszban van, a második kettõ meg kicsit negatív, akkor nagy igény van szegény lakosságra, és nincs igény gazdagabbakra, sõt egy kicsit többen is vannak a kelleténél.
Na most a könnyû összekeverhetõség kedvéért van három fajta zóna. Light, medium és dense. Ezek azt határozzák meg, hogy mekkora házakat lehet az adott zónán építeni. A lighton csak kertes házakat, a dense zónán felhõkarcolókat is. A zónasûrûségeknek semmi köze az RCI grafikonhoz. Light zónán is tudnak a gazdagok puccos villákat építeni, és dense zónán is tudnak a szegények tömbnyi méretû bérházakat felhúzni.
Ha jól emlékszem, nálad a következõ a történet. Telehúztad a városod light zónákkal. Ezek be is épültek, csupa kertes házakkal. Aztán sokáig nem történt semmi. Letettél egy iskolát, ami elkzdte oktatni a népességet, egy darabig jártak oda. Aztán ahogy telt az idõ, a népesség elkezdett öregedni. Mivel az általános iskola csak a fiatal népességet oktatja, ezért az iskolából kikoptak a diákok. Ha csak ez az egy ált. iskolád van, akkor ez azt jelenti, hogy megszûnt az oktatás. A népesség ezért elkezd hülyülni. A nem oktatott szegények csak koszos ipart, mezõgazdaságot és óccsó boltokat akarnak. Amik viszont csak szegény lakosságra generálnak igényt. Ezért az RCI mutatódban csak az elsõ zöld oszlop pozitív, a gazdagabbakra vonatkozó igény nulla (ha nem éppen negatív). Ebbõl a körbõl rendes oktatás nélkül nem tudsz kitörni. Az öregedõ népességnek másfajta iskolák kellenek. Tegyél le középiskolát, könyvtárat. Ha sok az öreg, múzeumot. Kapcsold be a pro reading campaign ordinancet. A jobban oktatott népesség igényt generál gazdagabb üzletekre, irodákra és manufaktúrákra, ami majd meghozza az igény a gazdagabb lakosságra.
Most, amikor elkezdtél medium területeket zónázni, az történt, hogy engedélyezted az adott területeken nagyobb házak építését, így a szegények elkezdtek oda sorházakat és közepes méretû bérházakat építeni. A médium zónákra már sokan beférnek, és az újonnan beköltözõk mindig fiatalok. Újra van fiatal népesség, ami az általános iskolába járhat. De ha nem raksz le más iskolákat, minõségi fejlõdést sohasem fogsz elérni. Maradnak a szegények égig érõ kockaházakban.

(Azt is kell nézni, hogy a különbözõ pénztárcájú lakossági-üzleti zónáknak mennyire kívánatos az adott terület.)
mrmilan
Üdv. mindenkinek!
RCI, a bûvös kombináció. Van pozitív és negatív állása, ha úgy tetszik felsõ és alsó szintje. Amire igény van, az a pozitív, vagy a negatív állásban lévõ grafikon jelzi? Kezdek a tudásomban kételkedni. Páran emlékeznek még, az oktatással bajlódtam sokáig. Most mondom építek már medium cuccost is a light mellé (csak a light volt állandóan pozoitív állásban, a többi sehol). Volt olyan, hogy 1 diák volt a 19000-es városom egyetlen kibaszott iskolájában. Most, hogy elkezdtem a zónákat fejleszteni, megugrott a nebulók létszáma. Szóval RCI segítség most és utoljára! GURUK, mind ide!!!

néhány kép:

Normális az ha 120000es lakosságnál elkezd ugrálni a kiadás/bevétel ilyen 1000eseket havonta? Végülis nem zavaró de az elõzõ városomat sikerült ebbõl kifolyólag csõdbe vinni és most nem szeretnék oda jutni. 😄

Hali, lenne olyan rendes valaki és leírná nekem hogyan kell telepiteni egy letöltött régiót. Már mindenféle guide szerint próbáltam de valahogy nem akar mûködni. Elõre is köszi.

Életkép😊
"Ha a szomszédba vezetõ kapcsolat..." mármint útra gondolsz?
Kodlovag
Ha a szomszédba vezetõ kapcsolat közelebb van, mint a legközelebbi szabad munkahely a városon belül, már mennek is át.

Nekem is Windows7 van minden oké vele.

Azonban játék nálam továbbra is ki-ki fagy, amióta kétmagos proci van...
Az mitõl függ, hogy mikor kezdenek átmenni a régió egy szomszédos városába dolgozni? A lejjebb található váûros mellé kezdek egy ipari várost, oda kell-e lakóövezetet letenni, vagy csak az ipari zónákat, és majd elkzedenek átjárni? Szóval mikor kezdenek átjárni?
Kodlovag
Nem szabad, hogy bekavarjon. Menniük kell simán.

ha felteszem a patcheket az ugye nem kavar be a pluginoknak?

én is, de az nem sim city-zett 😄
Én sem vok oda win-ért, de a 7-et tudtam a leginkább "testemre szabni"... Ezért is próbáltam ki rajta a SC4-et.
Kodlovag
Macen lehet simcityzni. De én még csak életemben egy emberrel találkoztam, akinek Macje volt.

nyirog
nekem sose volt bajom a win-el, de nem is vagyok fan, annyi történt h a vistánál fényévekkel jobb az xp. és azért nem használok xp-t mert a gépemen a vista jól testre szabva fényévekkel jobban megy mint az xp, dupla magos amd-m van és az xp a felét se használja ki teljesen, a win 7 meg a vista pedig jól támogatja a 2 és azoknál több magot, win7 meg már aktívan használja a video kari memóriáját is. meg aztán amióta win vistát használtam a gép is csak egyszer fagyott ki nem úgy mint anno xp-nél, a win 7 eddig meg nem fagyizott. am ha nagyon bajban van a win-nel akkor használj ubuntu-t ott minden testre szabhatsz ha meg nem akkor még mindig ott a mac ^^

Kodlovag
A hivatalos patcheket fel kell tenni. Újabb hibákat nem csinálnak, és sokmindent helyrehoznak.
A TV stúdiós bugoddal még sosem találkoztam, igaz nem is romboltam még le soha.

ja, ez is csak egy pillanatfelvétel, a munkanélküliség és sok más dolog ide-oda ingadozik. Az a jobb oldali dolog talán a trafihurokkal van összefüggésben, korábban már mutogattam ezeket a képeket. Elõbb-utóbb csinálok nekik egy rendes honlapot is. Én is a szép egyedi város illuziójával kezdtem, csak mindig megakadtam ennyi-annyi ezernél, azóta csak létszámra jáccok. Igazából mosmár arra kéne rájönni, hogy a régión belüli összekapcsolt városokat hogy lehet bogártalanítani - a többivel együtt. Ezért is érdekelne, kinek mi a tapasztalata pl a tv stúdió dolog felõl. Próbáltam paccsokat keresgélni, de nem igazán meggyõzõ, melyik mit javít,nem lesz-e több baj tõle.
(a szennyezés tényleg nem megy át, ezt ki lehet használni)
Kodlovag
Uhh... Nekem ha kész lesz, akkor az egész régiómban lesz ennyi a népesség. Vagy egy kicsit több. Most 520ezer. De nem is érzem úgy, hogy el kéne érni a milliót. Inkább legyen szép és egyedi, nekem ez a nagy cél. De látom, neked sem megy könnyen, a kép jobb oldalán egy csomó munkanélküli van.
Én tegnap egy letöltött épület miatt akadtam el. Valamit csinált a CO§§§ demand capnak, és lenullázta az igényt. Egy órámba telt megtalálni a hibát és kijavítani az épületet. De a teszt még csak ma este jön... Remélem, sikerült a javítás, mert nagyon hiányozna az az épület.

Egyébként miez a win7 õrület? Meg úgy általánosságban a vindóz mánia? Korábban még mindenki utálta, mer egy #@%!§*. Illetve bizonyos szempontból még most is az. Televan tömve mindenféle csiricsáré ingyombingyom zizergõ örökmozgó szarokkal, napos meló testreszabni, viszont az életbevágó fejlett funkciók, undelete, scandisk, particinálás ki vannak ölve belõle, hogy külön meglehessen vásárolni.

Na, hellyel közzel megint tudok képelni. Lehet azért milliók fele építkezni, csak nem eccerû. Pár oldallal korábban ilyenekrõl volt szó.
Zenélni nekem simán megy a winamp mögötte, játék sound-music off. Sound onnal nem tudom, összeakad-e, én tudom nélkülözni, nem nagyon van mit hallgatni a városi zörejeken.
Nnna, saját zenét mégiscsak lejátsza, csupán nem jelenik meg a játékon belül a listában.