13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#11396 Pontosan. A nagy szennyezőket a sarokba kell telepíteni. A sarok a szennyezés 3/4-ét levágja, a szomszéd pedig semmit nem lát belőle. -
#11395 Az én értelmezésemben ez egyáltalán nem minősül forgalmi káosznak. Csak a kereszteződések közvetlen szomszéd kockái pirosak. Elsőre azt mondanám, nem közlekedési gond.
Az is furcsa, hogy egy egész nagy terület minden lakóháza függetlenül attól, hogy §,§§ vagy §§§ mind munkanélküli. Ha ténylegesen nincs munkahely, az általában csak az egyik gazdagsági fokot érinti. Ha minddel baj van, akkor valószínűbb, hogy nem tudnak oda jutni. Pedig az § lakos sokat is hajlandó utazni.
Ha mégis közlekedési gond, akkor több dolgot próbálhatsz:
1. Építs metrót befelé az irodákhoz és kifelé a szomszédba az iparhoz. Már néhány vonal is sokat segíthet.
2. Drága a metró? Úgy látom nincs túl sok pénzed... Cseréld le a NAM traffic simulátort valamelyik nagyobb kapacitású verzióra. Ennek azonnal meg kellene oldani a problémát.
Szerintem azomban valami más nyűgje van a játéknak. Spekuláció következik, legalábbis részben: A munkába járás számításakor a házakat sorban értékeli ki (délről északra, majd ha kész egy sor, akkor halad nyugatról keletre. Irányok régiónézet szerint. Megy végig a térképen növekvő irányban, mint egy koordináta rendszeren) Nálad kimaradt a vége. Pl mert nem jutott rá idő. Lehet, ha valamennyi ideig nem jut oda az algoritmus, hogy munkát keressen az épületnek, akkor munkanélküliség lesz. De az is jó kérdés, hogy mi történt, ami miatt az egész várost egyszerre akarja újraszámolni. Az újraszámolás általában a ház vagy a munkahely kapacitásváltozása (pl bűnözés miatti kapacitáscsökkenés, új épület építése a régi helyére...) vagy az útvonal megszakadása (ledózeroltad az út egy kockáját...) miatt következik be, továbbá ha mentesz, az útvonal is le lesz mentve, hogy betöltéskor ne kelljen mindent újraszámolni. Azaz normálisan nem kell mindent egyszerre újraszámolni. -
addamm #11394 Sziasztok.Először is meg szeretném köszönni a segítségeteket.Másodszor egy újabb kérdés: Miért nem fejlődnek a házaim és a boltjaim 49/49 a munkások száma és mégse. -
#11393 Ezek szerint az egyik régi szélén lehet mérgező is a levegő, a túloldal meg semmit nem érez belőle? Ej... -
#11392 Nevetni fogsz, ahogy rombolok és nő az átlag fejlettség zuhan a dirty igény. Tehát először van kevés manuf. és közepesen sok dirty. Aztán ahogy rombolok úgy lesz egyre tisztább. Drága, de megéri. -
gezu1025 #11391 Ebben a helyben is van még tartalék -
Benevolens #11390 van egy letölthető régió, ahol ekora helyen 1 700 000 lakost hozott össze az arc -
gezu1025 #11389 Elnézést kimaradt a valódi problémája a város munka nélküli részének, tehát ez a gond:
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1PGAVQ -
gezu1025 #11388 Tiszteletem mindenkinek!
Jöttem a városommal eldicsekedni és egy kis segítség is kéne, de főleg dicsekedni fogok
Úgy döntöttem eddig tapasztalataimat fölhasználva belevágok az 1 millós város tervbe. Sikerült is kiviteleznem, az eredményt a nem túl szakszerüen belinkelt képeken láthatjátok.
De először tisztázzuk le egy alap SimCity 4 Deluxe-t használtam. Csak a NAM-ot tettem föl hozzá.
Először legyen a régió ami egy véletlen generált régió.
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1MEgVQ
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1PEAVQ
Mint látható van a város és körülötte az ipar ami a munkát biztosítja és a rendkívül olcsó, de szennyező szén energiát. A vizet a városban termeltem és a szemetet is ott égettem ( itt olvastam egyszer, hogy ingyen lehet égetni a szemetet, hát örömmel jelentem 5 égető elbír 1 milla lakost is )
Az elhelyezés mint látható kivül van a lakosság és belül a kereskedelem, így a lakosság a kettö közé szorul és odaér mindenhez.
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1MRwVQ
Ez az a zóna elhelyezés ami nekem tökéletesen bevált.
És most a városról pár kép.
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1MFAVQ
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1MFwVQ
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1MFgVQ
Mint látható azért van gond, negyedekben csináltam az építést és a régebbi fele a városnak igen nagy gondba került, és amit lepörgetek még 1-2 évet a lakosság olyan szépen lemegy 7-800k közé, és nem értettem mi a baja, de kezdek rájönni, hát nem más, mint ez: http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1MGQVQ
Minden máshol rendben van a forgalom de ezen a részen ( szerintem itt jóval sürőbb a lakosság ) kezd gond lenni. A városban csak és kizárólag 4 sávos sugárút van ( és semmi más !!! ja meg egy majdnem full kapacitáson üzemelő hatalmas reptér ) , és a környező ipari telepeken is. És szerintem ez a forgalmi káosz ami kialakuló félben van okozza a gondot, ezzel kapcsolatban kérnék segítséget.
Szeretném még megemlíteni a szennyezést ami csak az utakon alakult ki mind a víz és mind a levegő teljesen elhanyagolható szerintem:
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1MFQVQ
És legyen itt még az adózás és a bevétel-kiadás, a 980K-s lakosság megrekedésen csak 0.5 pontos lakossági adó csökkentéssel tudtam túljutni, de meg kellett tennem mert a 980k nem 1M és ez azért mégis sokkal jobban mutat itt. ( a 98ezres egészségügy és oktatás kiadás sem csunya )
http://imagerz.com/QEMTC0tvAwJQUw1PEQVQ
-
Benevolens #11387 nem érdemes lerombolni. Egy jó városban úgyis kell koszos ipar is, max annyit tehetsz, hogy külön városrészbe/régióba rakod. Csak ne azt csináld, hogy egy ipartelepet képzel és azt bővítgeted, mert ott először koszos ipar lesz, ami légszennyezést okoz, aztán ha elfogy a koszosra az igény akkor gyártó aztán üresen maradnak a zónák, mert a high-technek nem felel meg a légszennyezés -
#11386 Azért nagy érték épületek most sen nagyon akarnak jönni, pedig a sávok szép zöldek.
Az ipari területek visznek őrületbe. Kijelölsz egy városhoz közeli területet. Legyen medium ind. A fele szennyezővel beépül a másik fele meg manufacturinggal. Lerombolod a szennyezőt és sokszor a helyén szintén mf-lesz, mert a többi közben felhúzta az értéket. Csak ez egy 20 ezres városnál is időrabló. Mi lesz itt 100k felett? -
Benevolens #11385 legalábbis egy ideig :) -
#11384 Az összes környezőt megpróbáltam rendezni. Nem engedni. Csak a nagyot. Ami meg kellemesen be van építve. Nekiálltam átépíteni az egészet, hogy legyen pénzem és törlöm a problémás zónát. Már 20k lakos felett vagyok. AZ avenue csodákra képes. -
Benevolens #11383 szerintem azért, mert a két szomszédos kisebb és még nincs tereprendezve. Tehát csak a nagynak van domborzata. Ezért a játék a kicsiknél nem ajánlja fel, mert azok a többi szomszédjukkal stimmelnek.. -
#11382 Hát mégsem. A két szomszédos régiót nem engedi reconcileozni. A nagyot igen. Lerombol egy rakás épületet és ez 50k dollárba fáj.
Fasza. Kellemesen buta a program. -
Benevolens #11381 Ez még kicsi nagyobb zónának. Nem kell erőltetni. Majd jön Az avenue tényleg vonzza a nagyobb épületeket, mert a nagyobb lakóházakban sokan laknak és nagyobb kapacitású út kell hogy normálisan tudjanak közlekedni, illetve az avenue összegyűjti a forgalmat, mert azon gyorsabban haladhatnak a kocsik ezért magas a forgalom, azt meg a kereskedelem szereti. Az ipar meg, mert gyorsabban lehet rajta haladni és rövidül a szállítási idő. -
#11380 Asszem 15 vagy 16 ezer és a 2. legnagyobb négyzetet teljesen beépítettem már. Állandóan mezőgazadásgot akartak, a térkép 40%-a kb. az...
Volt egy előző városom, ami a legnagyobb négyzet kb. 1/8 részét foglalta el. Ott voltak szép nagy épületek. A fura az, minta maga az avenue használata nagyon megemelné azt, hogy mi épülhet mellette. a sima út mellé derogál a komoly dolog. -
Benevolens #11379 mekkora a városod lélekszáma? -
#11378 Ja, akkor túloldalt látni kellene a kapcsolatot, ha az egyik városban már megcsináltam?
űaz igényeket meg nem értem. A kívánatosság mindenhol szuperzöld. A land value-t leszámítva minden a felső 80-90%-ban van, az 75% táján és a R igény szinte maxon van. Erre csak kis házakat enged építeni... -
#11377 Asszem csak elnéztem, mert két kis régióval határos az egy nagy és csak az egyik kicsit igazítottam a nagyhoz. Ezért van az, hogy a nagyba visszamenve azt akarja buzerálni. A másik kicsit is meg kell igazítani és akkor a nagynak kussolnia kell. Esztétikai szerepen kívül van valami funkciója is? -
Benevolens #11376 az gubancot okozhat, például átvezeted az utat és nem jelenik meg a másik oldalon csak a nyíl, és ha utat húzol oda akkor nem kérdezi meg, hogy akarod-e a kapcsolatot, hanem vége lesz az útnak, ha meg lerombolod az utolsó kockát, akkor meg a nyíl is eltűnik. Ha ezután áthúzod az utat és felajánlja a kapcsolatot és elfogadod akkor meg a másik oldalon csinálja ugyanezt. -
#11375 Ha nem akarod egymáshoz hangolni, nem kell. Ki is lehet kapcsolni, hogy szóljon érte. -
Benevolens #11374 közben változtattál valamit a domborzaton és most újra akarja, vagy kicserélted a tereptextúrát. Én most például valami dél-olasszal játszom és a mellette lévőt magasabbnak értékeli, amit még nem mentettem el az új tereppel és ezért ha kiegyengetem akkor a pálya szélén kb egy 30 egység sziklafal keletkezik.
A legtisztább, ha egyben csinálod meg a régiót és utána kezded a városokat. Illetve attól, hogy az egyik helyen egymáshoz igazítottad még a másik akarhatja szintén ugyanezt, mert lehet, hogy egy következő szomszédja felé nincs kiigazítva és nem azzal van a gondja, amit már hozzáigazítottál.
Nagy zónát csinálni akkor enged ha nagy a városod és van rá jó nagy kereslet. A szórakoztató épületek ezt nem befolyásolják, max lokálisan, de akkor is ha nincs kereslet, a nagyobb parcella simán feldarabolódhat -
#11373 A különböző régiók közötti munkaerő vándorlást hogyan tudom megnézni? Miért van az, hogy állandóan egymáshol akarja a régiók határát hangolni, mikor az egyik oldalon megtettem?
Még most sem világos, hogy mikor enged fejettebb házakat építen és nagyobb zónát kijelölni. Nagyon sűrűn rakok ki szórakoztató épületeket (mindenfélét), de sokszor semmi hatása nincs. -
Benevolens #11372 ha ez meglenne rhw-s textúrával betonfal nélkül, a csomópontok is működnének a textúrával és lenne jó összekötő elem rhw-val meg avenueval akkor nem kéne szarakodni, hogy rhw-val összerakjam a csomópontokat, amik úgyis nagyon bénák és sok helyet foglalnak... -
#11371 Ahh..
Csak most esett le hogy 4 sávos... bocsi.
Nem tudom. -
Benevolens #11370 jó de akkor ezen is három sávban mennek a kocsik?? -
#11369 EZ csak egy textura. -
Benevolens #11368 hát ez engem is érdekelne, főleg ha rhw texurával is megy -
Benevolens #11367 ezek csalások. Egyébként úgy, hogy felhúzod a lakosság oktatási színvonalát és akkor irodában meg high-tech iparban kezdenek dolgozni és akkor kipusztul a szennyező ipar. A vizet meg víztisztszítóval tudod tisztítani. Meg van az ősi módszer a légszennyezésre: a fa! -
adambatyam #11366 Ez a 4 sávos autópálya letölthető valahonnan? -
capa07 #11365 Én ezt használom. -
kri555 #11364 Ezzel:
Ez csak a levegőt tisztítja!
Vagy:
Ezzel, de ez a levegőt és a vizet is tisztítja! -
addamm #11363 Sziasztok!Eyg kérdésem lenne.Hogy kell csökkenteni a környezetszennyezést? -
harcos95 #11362 ÚÚÚÚÚÚÚÚ,kösz "kodlovag" jól műkszik. :) -
#11361 a 2. módszernél hogy tudom megcsinálni hogy a config képen minden zöl... de ha elkészítem a mapot akkor nem közepesek a városok? -
Benevolens #11360 ha találok valamit majd szólok, ha esetleg kell. -
#11359 Az a baj, hogy egyszerűen nincs több mediterrán stílusú ház. Már mindent áttúrtam többször. Mások képein sem láttam ennél többet. Tulajdonképpen épületből éppen van elég, az eredeti Maxis tilesetekben sincs több. Lotokat kellene még gyártani. Mert minden épülethez általában csak egy van. Mondjuk W2W stílusnál ez nem üti agyon a városképet, de egy 2 egység mély épülethez jó lenne sokszor, ha lenne 3 egység mély lot is. -
#11358 Emlékeim szerint nVidia driverhiba. Egy bizonyos felbontás fölött csinálja csak. Kicsit böngészd a fórumokat, talán javítható. -
#11357 A lila nekem se tetszik, azt valószínűleg kidobom. A kék meg Co, amiből abszolut hiányban szenvedek, úgyhogy kényszerűen marad. De a többi szerintem OK.