Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kodlovag
Minden mod felülírható. Ha két modod van ugyanarra a dologra, az fog megjelenni a játékban, amelyik késõbb töltõdik be. Úgy garantálhatod a késõbbi betöltõdést, hogy a Plugin könyvtáradban létrehozol egy alkönyvtárat, aminek a neve zzz-vel kezdõdik, és abba teszed az új water modot. (A betöltés betûrendben történik, és egy könyvtáron belül az alkönyvtárak késõbb töltõdnek, mint a fájlok.)
Általában véve azonban egészségesebb, ha egy dologra csak egy modod van. Próbáld a régit megkeresni és törölni. Esetleg betehetnél egy képet a vízrõl, hátha valaki felismeri, és meg tudja mondani, mit törölj.

A vasút nálam se mindíg mûködik, lehet, idõ kell neki. Mondjuk lakossági "város" és ipari "város" között a közvetlen állomásoknál van forgalom.
A lejjebb látható üzleti város mellett jobbra van egy ipari, alattuk meg a lakossági, szóval mûködik szelektív építés.
I.C.ram
140ezres város, jelentõs hi-tech iparral.
I.C.ram
Építettem vasutat egy nagyobb ipari központ mellé. Összekötöttem a szomszédos régiókkal is (még üresek) valamint a városközponttal, és egy msáik ipari központtal is.

Valamiért nulla a forgalmam a vasutnál. Se teher, se személyszállítás nincs 😞 Mi lehet a baj?
Hogy az ingázási idõ mennyivel nõ, azt nem tudom, de amit leirtál az egy bevált módszer, nyugodtan felépítheted az iparvárosodat.

I.C.ram
Értem, köszi.

Szeretnék egy nagy, egybefüggõ várost létrehozni. Viszont kéne ipar is, amit nem szeretnék a város közelében tudni. Azt megcsinálhatom, hogy egy szomszédos régióban építem fel az ipari neygedet, és összekötöm a két régiót úttal, busszal, vasúttal, stbvel? Nem lesz gond a távolság?
csak a megállókat összekötögeted
Nem muszáj kivezetni. Én simán összekötöm.
I.C.ram
Metrót hogy érdemes építeni? Ki kell vezetni a felszínre mindenképpen? Vagy kellenek hurkok, stb? Vagy simán csak össze kell kötni a két megállót?
Azóta már 12 ezres (fõ), kellenek azok oda :-)
LeWyTy
<#wilting>Nem sok oda kicsit az út?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

PEGhez szokozz kelleni a sötétebb víz
Egyik megyeszékhelyünk belvárosa, szinte "arányosan" :-)
Atlantis, elsõ város, már + büdzsével.
Nem túl szép, de magamhoz képest nem totál kockás végre...
I.C.ram
Valaki nem tud ilyen jó kis letölthetõ pakkot, amiben van csomó újítás? Új épületek, lehetõségek, új pályák, stb. Tehát, amiben egyben van csomó dolog, és nem kell egyesével leszednem a dolgokat.

Köszi!
Az is elképzelheto, hogy egy letoltott kikotohoz járt a water mod, mert nem emléxem, hogy ilyen modot toltottem volna le, de lehet hogy tévedek! Esetleg nincsen olyan water mod ami felul tudja írni?

lehet, hogy csinált magának egy külön mappát. Ez általában a plugin mappa mellett a Sim City 4 mappában van. Nagy szívás viszont, ha véletlenül beleraktad a plugin mappán belül egy másik mappába. Mert akkor mindent végig kell nyálaznod, hogy megtaláld. Felülírni nem nagyon lehet.
Nekem az lenne a gondom, hogy nem tudom megváltoztatni a jelenlegi water modot (ez most egy sotétebb árnyalatú víz ami nemnagyon tetszik). A plugin mappában nem találom a plugint. Próbáltam letolteni más modot, hátha felulírja, de nem írta felul. Azt akarom kérdezni, hogy hol találhatnám meg ezt a plugint? Esetleg egy másík mappában lenne? Vagy egyéb otletek hogyan tudnám lecserélni?

tud valaki normális modern átmenõ pályaudvart?
10 perc alatt megcsinálta :-) És megvan, most megyek, építek Atlantisban valami várost...

Kösz a segítségeket!
Igen -)
Megint visszaolvastam, a fekete-fehéret kell betenni, most megprósza.
LeWyTy
Szerintem ha sokat kell várnod akkor a jót választottad.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Mert akkor lehet, hogy csak fél óra múlva tudtam volna megint írni, de akkor meg minek kérdeztem meg a #10880-at? :-)))
LeWyTy
Mért nem próbálod ki valamelyiket?

Megnéztem, mind a kettõt látom az ablakban... szóval, melyiket válasszam? :-)
O.k., kösz, még egy lükének tûnõ kérdés: a jpg-t vagy a bmp-t nyissam majd meg a "Ctrl+Alt+Shift+R, kijön egy ablak" után?
A fekete-fehér képet elmented ugyanúgy a kis bmp-t is ( a zöld,kék kis kép az oldaladon). Egy mappába természetesen. Belépsz a játékba, csinálsz új régiót. Ctrl+Alt+Shift+R, kijön egy ablak, abban kikeresed a mappát ahová elmentetted a fentieket, megnyitod a képet. A játék elkezdi kreálni a régiót, ez eltarthat több mint fél óráig is, a régió méretétõl függõen.

letölréssel=letöltéssel
Gombkombináció itt megvan, nem az a gond. Magával a letölréssel bajlódom, a többi a visszaolvasás alapján menni fog szerintem.
LeWyTy
Hú valami progival kell?
Meg van valami gombkombináció régió módban.
Neked ezek kellenek.
De sajnos többet nemtok mondani.<#buck>

Na, segítséget kérnék...
Itt van pl. ez a régió, ha rákattintok a Downloadra, bejön a kövekezõ oldalon a fekete-fehér map, aztán ennyi...
Visszaolvastam itt, kellene egy ilyen képnek lennie, meg egy pici bmp-nek, az utóbbit nem látom. Vagy a linkelt oldalról kell mentés másként-el lementeni a bal oldalon látható kis színes map-ot?
Vagy hogy van a menete egy régió letöltésének a Simtropolisról?
Ezt beraktam, nem semmi...
Nekem kiírta, hogy nem tud valami 10-es kiegészítõt megjeleníteni, de ami megjelenik (az én szememnek minden), az nem semmi...
Esetleg valaki már látta/próbálgatta?
szerintem is a négyzetrács az átok közepe. 😞(
Kodlovag
Sajnos a játék alaptermészete, hogy a négyzetrácstól nem lehet megszabadulni. Én minden kínomat a játékkal ebbõl vezetem le. A CitiesXL ilyen szempontból jó próbálkozás volt, csak más szempontok szerint meg messze alulmaradt az SC4-gyel szemben, pláne ha az összes pluginjával is verenyeznie kell. Kíváncsi vagyok, lesz-e valaha SC5, és valójában milyen szintet kellene megugrania ahhoz, hogy a játékosok és a modkészítõk otthagyják az SC4-et miatta.

biztos igazad van, de a NAM-ban ettõl még csak kétféle csomópontot lehet csinálni. Meg a normál autópálya, fõleg a felhajtók, annyira primitív. Meg a méretaránnyal is gond van. Szóval én nem szeretem és kész. Bár RHW-val még valóban nem sikerült rendes csomópontot csinálni elemek híján. A Sim City pachelhetõsége csak aránytalanná tette a játékot, mert némely részei jól kidolgozhatóak voltak mások meg menthetetlenül egyszerûek maradtak. 😞(
Kodlovag
Lehet, hogz az RHW a jövõ, de még jelenleg is újfajta autópálya típusokat terveznek ahelyett, hogy rendesen befejeznék a jelenleg már meglévõket (pl a diagonális keresztezõdés elemekkel, MIS rampokkal...). Szóval sokáig kell még rá várni.
A transport mapon pedig nem jelenik meg, és ez nem is moddolható, ez tisztán benne van a readmeben. Csak cheat megoldás létezik, ami szerintem rosszabb, mintha egyáltalán nem is jelenne meg.

Ez mind igaz, de szerintem a RHW a jövõ.(és vannak transport map modok, ahol megjelenik) A NAM-ot primitívnek tartom. És abban még kevésbé lehet kompakt keresztezõdéseket csinálni. Tulajdonképpen semmilyen keresztezõdést nem lehet benne csinálni, csak 4 irányú derékszögût meg körforgalmasak. Bár egyszer csináltam egy egész jót.
Kodlovag
Én nem értem, miért imádják ennyire az RHW-t. Egyszer kipróbáltam, és meg kellett állapítanom, hogy rendkívül körülményes tervezést igényel, kompakt keresztezõdéseket abszolut nem lehet építeni, és a diagonális keresztezõdések majdnem minden eleme hiányzik. Tényleg rengeteg helyet igényel bármilyen keresztezõdés. Jól néz ki, de a sima NAM sokkal használhatóbb. És még a transport mapon sem jelenik meg.

én meg mindig elkezdem és mindig összetöri a szívemet, mert nem tudom megcsinálni, amit akarok 😞
LeWyTy
El kéne kezdeni Újra játszani.
De lusta vagyok megint mindent összeszedni<#idiota>

hát annak nincs túl sok értelme. Ezek szerint át kell szerkesztenem a csomópontot. Már egy csomó ilyen hiányt találtam a játékban. Egyszerûen hiányoznak elemek. RHW-nél gyakorlatilag a fele. (nincsenek balos elágazások csak jobbosak)
Kodlovag
A sima út át tud menni diagonális RHW fölött. Puzzle piecekkel. Azt hiszem...

A hidamra nem tudtok valamit?
Kodlovag
Kodlovag
No nem baj, közben azért én is tanultam sokmindent. A lot editorról. Késõbb még jól fog jönni.

uff, kardomba dõlök. Most mûködik Az volt neki a gondja, hogy a zipben volt egy mappa, és abban négy fájl. A négy fájlt külön is beraktam, de a mappát is valamiért(pedig ezt nem szoktam, esetleg mással foglalkoztam, benéztem, barom vagyok, stb.) Tehát kétszer volt berakva. A mappában lévõk rossz helyen lehettek a betöltési sorrendben vagy ilyesmi. Ezt a problémát most vettem észre, mert éppen beraktam egy peget de meg volt nyitva a plugins mappa és véletlenül belecsomagolta a London Underground Station mappájába. Az LTU Aréna meg ott volt mellette, mint mappa. Kitöröltem és most normálisan mûködik
Nagyon sajnálom, hogy miattam szenvedtél ennyit, amikor én vagyok a barom. <#rinya>
Kodlovag
OK, értem miért látszik háromféle textúra. Megõrizte a próbálkozásaimat a textúraválogatásról. Milyen alaptextúrát szeretnél? Nagymintás sötétszürkét, vagy valamilyen aprómintásat (sötét/világos/téglaszínû, kockás/átlóskockás/szabálytalan köves minta)?

Kodlovag
Légyszi arról mutass egy képet, hogy az eredeti állapotában, mindenféle módosítás nélkül hogy nézett ki. És a fájlnévben ne legyen és ékezetes betû, mert az elsõ kép (dat nélkül) nem jött át.

a "Most" és a "textúra" közül kimaradt, hogy "három"