13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#11436 A NAM tool használata és dolgok állítása okozhat gondokat egy már meglevő váronál? Az autó használata ingyenes minden lakó számára az adatok szerint. Nincs 'fare' értéke. Akkor miért választaná bárki a tömegközlekedést?
Picit megemeltem az árát. Elképesztő, de 50-80 mező távolságra gyalog járnak az emberek és így is fejlődik a város. Ez nomrális vagy bug? Van egy Avenu részem, mellette brutálmagy, 300-400 fős lakóházakkal. Az infó szerint NULLA autó használja, de mégis mindent úgy feltápolt, hogy ehaj... -
#11435 Ja, a NAM tooljával megnéztem a számadatokat. Még a legalacsonyabb NAM mellett is problémamentes a közelekdés ott ahol már egy kisvárosban gond van.
Akkor az alapjátékkal hogyan lehetett egyáltalán metoropoliszt létrehozni? A NAM-mal nem túl könnyű? (Mármint csak a közlekedés része.) -
#11434 Próbálok a régiók között valamiféle kapcsolatot kialakítani. Össze van kötve úttal, vízvezetékkel és árammal is. Mégsem enged vizet eladni és a szemét export is nevetségesen kicsit lehet. Vajon miért?
Lehetséges akkora exportot előállítani, hogy eltűnjön a szemét az egyik régióból? Lehet landfill nélkül játszani? Egy idő után nem fog mindent elárasztani? Csak szemétégetőval lehet 100%-ban elimimnálni? -
addamm #11433 De mindig azt mondják van egy jobbos és egy balos de hol választok?XD -
Benevolens #11432 azt nem tudom sajnos. A másikat tudtam volna azért kérdeztem. A másik egy gyakori hiba. -
addamm #11431 Jó akk úgy fogalmazok: Rákattolok a menüben és kilép. -
Benevolens #11430 mi az, hogy "rámész"? rákattintasz a menüben vagy főlé mész egérrel, amikor már megépítetted? -
addamm #11429 Mit csunáljak ha rámegyek az új elemekre kilép és kiírja hogy hiba!Mit tegyek -
Benevolens #11428 a tökföld a stage 1-es mezőgazdaság. Ha mást is akarsz, akkor vagy letöltöttet használsz, vagy csinálsz mondjuk egy 6000-res települést, ami mezőgazdaságból él és akkor lesz akkora igény meg méret, hogy nagyobb is épül. Bár szerintem az alapjáték farmjai nagyon bénák. Én egy olyat használok, ami évszakonként máshogy néz ki. Különben vannak modok, amik megnövelik az industrie-ban dolgozók számát. (például nálam a tökföldön tízen dolgoznak, ha mégis épül) -
addamm #11427 Rányomtam a középső gombra ott ejött egy de nekem az nem jó.Jó sokat bénázok de akk hogy választom ki a másikat? -
addamm #11426 Na simerült -
addamm #11425 Bár nem tudom miért kellett regizni, de hogy kell letölteni? -
addamm #11424 Akkor regisztrálok is meg le is töltöm és meglátjuk mi lesz -
#11423 Téves adat. Asszem 6x6 vagy 4x4 a legkisebb terület, amit ki tudsz jelölni. Csinál egy nagyot vagy sok kicsit. Aztán a grafikonon nézd meg, hogy hányan dolgoznak a mezőgazdaságban. A nagy területnél is csak 2 embert ír ki, de mégsem annyi a diagram szerint. -
dupla0 #11422 mivel most inkább egy kisebb falut akarok építeni ezért próbálom a mezőgazdaságot, viszont csak 2 álláslehetőség van tökföldenként ,
ezért akarom fejleszteni hátha több munkát fog adni -
#11421 Lényegtelen szerintem a típus, az csak grafika. -
dupla0 #11420 Sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy lehet e valahogy fejleszteni a mezőgazdaságot, mert nekem eddig csak tökföldek épültek.
a válaszokat előre is köszönöm -
Zsod1 #11419 Szia! Neked milyen géped van? És milyen gyorsan/lassan teker egy ekkora várost? Nekem egy 2G-s athlon már egy párszázezres várost is alig teker nagy méretű kockán, közepesen nincs gond. Több magos proci nem számíthat elvileg, hanem csak egységnyi mag ghz-e lenne érdekes, ami most se sokkal több 2G-nél. -
adambatyam #11418 Nagy valószínűséggel amerikai angol lesz, de ha felrakod a jobbkezes verziót és nem jó, akkor uninstallozod a NAM-ot és felrakod a balkezest. -
addamm #11417 de azt se tom melyik az enyém de sztem angol de magyarítva van és nem naon tom -
Benevolens #11416 de igen. De egyrészt kitapasztalod, másrészt meg mindenkire ragad egy kis angol, szóval ha eddig nem ragadt és nem is tudsz, akkor most fog :) -
addamm #11415 Vagyis ha jól értem akkor ha nekem magas házak kellenek csak növeljem a népességet de az oktatásról se feletkezzek meg és a NAM-ot meg le kellene tölteni.Viszont az én játékom magyarítva van és ha azt letöltöm telerakja angol cuccokkal nem? -
kisbesi #11414 Feltelepítettem de sehogy se akar összejönni
Most ez a hiba
Windows 7 van fent.
nem tudjátok mi lehet a hiba? -
kisbesi #11413 Köszönöm
megpróbálom -
#11412 Az attól függ, milyen verziójú a játékod. Ha UK angol, vagy éppen japánul játszol, akkor balost. Minden más esetben, ide értve az amerikai angolt is jobbost. -
#11411 Tőlem kérdezed? Én is akkor Sim 4 nood vagyok, mint állat. :)
A Sim 3000-re játszottam pár órát, de Sim 2000-et is azt sem tudom, hogy hány éve láttam utoljára... -
kisbesi #11410 A Bal vagy a jobb kezes verziót telepítsem?
És a capacitásból melyik a legideálisabb? -
kisbesi #11409 köszi -
#11408 Itt. -
kisbesi #11407 Sziasztok
Be tudná nekem linkelni valaki a NAM ot?
Előre is köszönöm -
#11406 A NAM egy halom közlekedési komponens összessége, ezek egyike a Közlekedés szimulátor. Van belőle Low, Medium, High és Ultra verzió, telepítéskor választhatsz, melyiket akarod használni. Ezek az utak kapacitásában különböznek egymástól.
Továbbá a NAM-hoz van egy kb 10 html oldalból álló leírás, ami a telepítővel együtt jön. Érdemes olvasgatni (persze angol), sokat lehet belőle tanulni a NAM-ról, de a játékról is. Leírja az egyes komponenseket, segít, hogy milyen opciókat válasszunk a NAM telepítésekor, az általad kiemelt mondat is innen van. -
addamm #11405 A NAM-nak pedig az ultra vagy milyen verzióját válaszottam telepítéskor, mert az írta az kell a nagy városokhoz.
Ezt a mondatot nem értem annyira ez most mi is? -
addamm #11404 Köszönöm a segítséget.Talán tudok egy jó várost létrehozni. -
#11403 Most gondolj bele. Egy 200ezres város generál mondjuk 100ezer fő forgalmat (a szomszédból jövő forgalmat nem számolom). Egy 1milliós város kb 500ezres forgalmat generál, amit nagyjából ugyanannak az úthálózatnak kéne elvezetni. Egy 1milliós város még elmegy Low szimulátorral, ha masszív metróhálózat van. De ha fölrakod a CAM-ot, ahol egyetlen nagy kockányi város sokmilliós is lehet, ott egyszerűen nem elég az utak kapacitása, akárhogy is szenvedsz. Ilyenkor jönnek a nagyobb kapacitású szimulátorok. Amire egy kevésbé sűrűn lakott régióban semmi szükség, csak elveszi a realisztikusságot.
De mindenki máshogy játszik. Tegyük fel, hogy te egyáltalán nem akarsz azzal szenvedni, hogy jó úthálózatot alakíts ki. Mert nem az a célod. Csak menjen rendesen, oszt kész. Ilyenkor is jól jön a nagyobb kapacitás. -
#11402 Ezek szerint a NAM--nál azt kell kiválasztanom, amekkora várost akarok építeni? Hááááááááááááááát... -
#11401 Az Ultra simulator ennél jóval nagyobb várost is el kell vigyen gond nélkül. Ez nem közlekedési probléma lesz. Én a Low simulátort használom, és jó forgalomszervezéssel egy 1-200ezres várost nagyjából zölden elvisz. Leggyakrabban az elrail dugul be.
Nem hiszem, hogy el tudod kerülni, hogy visszaessen a város. És pont a régi területek, amik már magas oktatási szinttel rendelkeznek. Helyette buták fognak visszaköltözni, ez a C és I $$$ igény csökkenését is maga után vonja majd. De idővel vissza fog nőni. Csak valami ideiglenes problémád lehet.
És ne pörgesd az időt túl gyorsan. -
gezu1025 #11400 Az érdekes még, hogy amit pörgetek egy kis időt először a lakosság lezuhan 800k környékére majd teljesen lemegy az igény iroda helységre és azok is elkezdenek pusztulni. A forgalommal fogok majd próbálkozni. Főleg a metróvala pénz nem lesz gond. A NAM-nak pedig az ultra vagy milyen verzióját válaszottam telepítéskor, mert az írta az kell a nagy városokhoz. -
#11399 Igen, pontosan ez van. Lerakok oktatást és minden más szép dolgot. A kevés §§ ipar felhúz lakóterleteket is és azok meg ipart is. Egy ideig öngerjesztő folyamat, csak rombolni kell. Lakóépületeknél még nem próbáltam ki. Lehet, hogy ideje lenne? -
#11398 A 49/49 nem számít semmit. Amikor felépül, automatikusan annyi, később meg a desirability arányában kisebb.
Ha nagyobb házakat akarsz, növelni kell a lakosságot. Ha gazdagabbat, az oktatást kell tolni. -
#11397 A dirty igény azért zuhan, mert csökken a § lakosságod, vagy a § lakosság egyre okosabb lesz. Ezzel együtt ha csökken a dirty igény, érdemes rombolni (de legalább ritkítani), mert a manufaktúrák maguktól nem képesek átépíteni a masszív dirty területeket a szennyezés miatt.