13557
  • vandrewhun
    köszönöm a segítségedet holnap meg is próbálom:D
  • adambatyam
    Amúgy én se szeretem a kocka városokat, de néha muszáj azt építeni hogy könnyen, gyorsan, hatékonyan támogassa a mellette lévőt. Én pl azt tűztem ki célul hogy a lehető legnagyobb lakosságot akarom elérni a legnagyobb méretű négyzeten a régióban, és már van egy pár szomszéd ami csak a támogatás végett épült, azok annyira épültek kockásra amennyire a terepviszonyok engedték.
  • adambatyam
    Amíg nincs kihasználva a kis reptér addig szerintem tök fölösleges a nagyot megépíteni. A házakra ha rányomsz a kérdőjel eszközzel akkor kiírja hogy miért hagyták el, ha meg nincs munka és nem akarnak átmenni a szomszédba akkor minél több összeköttetés kell, bár célszerű terelni az embereket ezzel is. Nekem pl csak autópálya, vasút és metró megy a szomszéd városba, de mindegyik legalább narancssárga a közlekedési térképen. Ahhoz hogy vonat menjen a kiadásoknál van egy "City Ordinances" ahol mindenfélét lehet engedélyezni, ott van egy "Commuter Shuttle service", én úgy tapasztaltam hogy csak ennek hatására járnak át az emberek vonattal a szomszédba.
  • vandrewhun
    jah és miért van h a vasúton nem megy semmi ? egyszer ment aztán meg semmi h lehet elérni h menjen?

jah most a második városom ilyen ipar város lett elektromosság meg víz ellátó is de a nagy városban gáz van, jön be a pénz minimális 2000 vagy 1000 havonta mert két repterem van egy kicsi meg egy nagyon nagy de a házak meg tornyosodnak de egyrészt meg egyre szegényebbek és nincs munka, mit tudok tenni? a másik városba bezzeg meg ház kéne miért nem hangolódik össze?

elnézést a bénaságomért de pár napja játszom csak vele
  • kisbesi
    A májusi van meg
    1 hete de azóta nem játszottam.
  • Benevolens
    mikori a NAM-od? Mikor telepítetted?
  • kisbesi
    Sziasztok
    Mi szükséges ahhoz hogy a villamospályán villamos is menjen?
    Mert sajnos nekem nem megy sőt a játék ki is fagy
    Pedig a NAM ot jól telepítettem.
    előre is köszönöm a válaszokat
  • Benevolens
    nahát Kodlovag, nem is gondoltam volna
  • Molnibalage
    AZ ilyen szabályos város számomra unalmas. Meg úgy látom, hogy ez teljesen sík terep. Mi ebben a kihívás és élvezet? Majd rakok be képet az enyiméről. Okádni fogtok. :)
  • Kodlovag
    Régen az én városaim is kockásak voltak. És egymás után mind olyan lett. És mivel mind tök egyforma volt, és egy mintára készült, jól meguntam a játékot. Ez itt az első régióm, még 2004/5-ből. Majdnem a végleges verzió. Volt simtropolisos city journalom is.
    Forest Heights
  • Hay #11466
    Ya, Kódlovag&Benevolens többet tud jóval segíteni -)
  • Hay #11465
    Régebben csináltam olyan régiót, ahol külön városok voltak a lakó-mezőgazdasági-ipariüzleti-zónák. 1 város csak egy féle. Az ipari adta az áramot meg a vizet mindegyiknek, és mindegyik hasznot termelt. Igaz, ezek nagyon "kockásak" voltak, és ahogy az itteni nagymenők :-) is írják, mára már a tetszetős város a lényeg :-)
  • Kodlovag
    Az összekötött városoknak egy közös, régiószintű igénye van. Amit a helyi viszonyok azért módosíthatanak. Mint pl a demand capok, az adószint, meg bizonyos rendeletek (pl clean air act).
  • vandrewhun
    nem tudom nekem bejött a közös igény vagy nem tudom lehet h csak én látom bele de a nagy városban télelg nincsen munka nélküliség és biztos h valahogy kapcsolódik különben nem lenne értelme
  • Benevolens
    én tennék két kiegészítést.

1, ha a pályák szélei nagyon nincsenek összehangolva, akkor nem fog tudni átvezető utat építeni.
    2, Szerintem az összekötött városokban nem egy közös igény van. Nekem van olyan városom, amiben súlyos lakóépület-felesleg van, mellette meg drasztikus igény. Ennek valahogy máshogy kell működnie ezek szerint
  • vandrewhun
    kezdek ráérezni:D csináltam még egy várost a nagy város mellé és az újban is vannak házak de inkább gyárak és így nicns munka nélküliség a nagy városban:D és a nagy város szemetét átadom a kicsinek mert ott van bőven mi elnyelje :D összhangban működnek:D
  • Molnibalage
    Ha nagyon eltérnek, akkor átlagolja őket? Vagy hogyan komenzál bizonyos dolgokat?
  • Kodlovag
    Az összekapcsolt városokban egyetlen, közös igény van.

Más szempontból a városok függetlenek, a helyi kívánatosság, szennyezés stb nem hatnak a szomszédban.
  • vandrewhun
    köszönöm a segítségeket:D de akkor úgy néz ki csak az ég felé tudok már építkezni a mostani városomban:D
  • Molnibalage
    Ez így elég vicces, hogy ott áll az idő, de máshogy nem megy ezek szerint. Gyorsan felhúzol minden vicvackot kint - szeméttelep, erőmű stb. - a másik nagy régió meg megvesz mindent. 0 pollution stb.

Ha az egyikbe sok ipart rakok, akkor a másikban is lakosság igény lesz? A térkép széleit hatnak egymásra az kívánatosság szempotnjából? Ha sok §§§ vagy a szélen, akkor a másik is erre lesz hajlamos, vagy csak saját régió értékek számítanak?
  • Kodlovag
    Amíg az egyik várossal játszol, addig az összes többiben áll az idő, nem történik abszolút semmi. Nem épül és csődbe se megy.

Ha a szomszéd városok szélei nincsenek egy szinten, az működési szempontból nem jelent semmit. Csak hülyén néz ki régiónézetben.

Ha ez egyik városban utat húzol a terep széléhez, akkor fel fogja ajánlani kapcsolat létesítését a szomszéd városhoz. Ha elfogadod, akkor mikor legközelebb belépsz a szomszéd városba, a megfelelő pozícióban ott lesz a szomszédból jövő útvég. Sárga nyíl jelzi a kapcsolatot.

Ha összekötöd a szomszéd városokat, attól ők pénzügyileg még függetlenek maradnak. Viszont a simek át tudnak majd járni dolgozni a szomszéd városba, és ami fontos, hogy az igényeket, hogy mi épüljön, már együtt fogja kezelni.
  • vandrewhun
    http://www.simshungary.hu/letoltesek.php?letid=815

innen lehet ha ilyen térképre gondoltál még egy előbbi kommentben
    csak így lehet 30 napig még beszurnom az url címeket
  • vandrewhun
    hát nem csak az idő, hanem a pénz szal ha lenne egy evszteséges város akkor kezdesz melette egy másikat és akkor a veszteséges ott megáll nem megy csődbe és pl ha egy nyereséegs akkor annak a házai sem szépülnek meg tornyosodnak mert ott megáll az idő vagy nem?

meg h kössem össze pont ugyan ott kell kivezető út vagy azt jelzi?
  • Molnibalage
    A régió lakossága külön lesz az egész pénzüggyel, de a régió térképen a régiók összlakosság fog látszódni.

Számomra az a rejtélyes, hogy az idő hogyan telik, ha egyik régióban vagy, a másikban meg nem.

Azt továbbra sem tudom megemészteni, hogy állandóan reconcile-t akart a gép csinálni, ha új régiót nyitok. Baromira idegesítő.
  • vandrewhun
    köszi Hay h segítesz:D és ha össze kötöm akkor egy város lesz? vagy két külön város ami össze ér? és ha nincs egy szinten a széle mert sokat lebontana akkor is össze tudom kötni?
  • Molnibalage
    Ja, és honnan lehet térképeket letölteni? :)
  • Molnibalage
    Hogyan épülnek egymás mellé ennyire szabályosan az egyforma épületek?

Ha jól látom szép nagy mezőgazdasági területek vannak neked. Azok a régiók hogyan tartják el magukat?
  • Kodlovag
    Többé-kevésbé készen van a W2W modom, már csak néhány nehezebben megfogható hibát kellene kijavítani. Mint pl az eltűnős épület a Boston tilesetben. Csak mikor észreveszem, hogy eltűnt, már nem tudom melyik épület volt ott. Így nehéz javítani. És még egy rendes dependencies lista kell. Utána akár közzé is tehetném.

Ide fejlődött Amszterdam tesztváros.

Ez pedig most a régió. A galériámban fenn van az összes kép a fejlődési stádiumokról.
  • Hay #11448
    A régióban kezdj másik várost a meglévő mellett, kösd össze közlekedéssel, adj el neki áramot-vizet, aztán így tovább :-)
  • vandrewhun
    Sziasztok

pár napja játszom csak és van egy városom ami 100 000 lakos fölötti a pénz 5000 havonta profit és toronyházak is eléggé mennek:D meg a mutatók is jók:D csak egy a baj h beépítettem az egész területet nem lehet valahogy növelni? már a kis házak helyére teszek munka helyet mert kevés a munka és a toronyházasodás miatt egyre több az ember és még vmi h lehet az h egyre kevesebb legyen a piszkos ház ?(csövesekXD) most kevesebb igaz de csak lassan fogynak az oktatás max on van már a tengertől veszem el a területet

ha vki segít azt nagyon megköszönöm:D
  • addamm
    Nem tudom miért de akár hogy rakom fel mindig kilép ha új elemet akarok lerakni
  • Molnibalage
    A spontán kilépés nálam is néha megvan, de azért elég ritka. 10-15 percenként mentek.

Azt viszont nem vágom, hogy hogyan lehet a kis térképeken élertképes várost létrehozni, hiába van ingázó forgalom, importálg gigantikus mennyiségű szemetet és ad el áramot a másik városnak. Gyakorlatilag üres a térkép és 1000 dolláros sanitation día van. Fingom nincs, hogy miből...
  • Kodlovag
    Nekem is van scrollozós hiba, de messze nem ilyen durva. Csak egy picit csíkos hatása lesz a kép tetejének, ha fölfelé scrollozok. Nem tudom mióta lehet meg, úgy fél éve vettem észre.

Fagyizásra próbálgasd a legújabb video drivereket. (Vagy a nagyon régieket, ha régi kártyád van) ATI kártyánál vedd le az árnyékot. Ha többmagos géped van, próbáld rákényszeríteni, hogy csak egyet használjon. +Az összes többi futó programot kikapcsolni, szokásos blabla...

A legutolsó patch az 1.1.640, de az csak a letöltött épületek éjszakai világítását javítja.

Útra telepíthető megállók Road Top Mass Transit. RTMT. Van hozzá 3.51 és 3.60 addon is, Simtropolison könnyen megtalálhatod.
  • Mutans Zombi
    Helló mindenki!

Van pár apróbb problémám a játékkal, amit nem tudom, hogyan lehetne orvosolni, de jó lenne, mert szeretnék játszani a játékkal:

1., A játék spontán kilép, kiszámíthatatlan idő elteltével.
    Van, hogy 2 óra játék után, de van, hogy 10 perc után.

2., Scrollozásnál, akár a jobb egérgombbal, akár a képernyőszéléhez húzott kurzororral teszem, az átlós irányú elmozdulásnál szétkenődik a játék:
    A probléma

A játék eredeti, deluxe kivitel, fel van telepítve a 1.1.638-s patch, illetve két módosítás van fent, a NAM és a magyarítás, de ezeket a hibákat ezektől függetlenül is generálta. A 2., pontnál leírt hiba más gépen is jelentkezett. Az operációs rendszer Win 7.

Nincs valami újabb patch, vagy valami, ami korrigálja ezeket a hibákat?

Ja és még egy játékbeli kérdés, hogy nincs olyan buszmegálló, ami az útra telepíthető és nem ilyen 1x1 négyzetet az út mellett elfoglaló házikó?
  • Molnibalage
    Csak azért kérdezem, mert van nyíl rajta. Egyébként a parkoknak is határosnak kell lenni úttal vagy út + sétálóutcával, hogy eljussanak oda? Sima fatelepítés és park között gondolom nagy difi van.

Egyébként a kezdőnek rész alatt fel van sorolva, hogy minek mekkora pozitív hatása van. Hát sokkal-sokkal többet és gyakrabban kell letenni, mint a hatósugár leírt. Nekem a 20 ezres városban majd 1000 dollárt visznek el a parkok és egyebek...

Kinek mi a jól kinéző? Mert a mostani városom eléggé egymásradobált, mert egy kisebb / dombra hegyre épül. Nagyon nem szabályos. Szerintem az olyan város amúgy is unalmas. Az ipar sík területen van, az rendezett.

Az viszont botrányos, hogy a terep rendezése funkció mennyire használhatatlan. A hídépítés is elég érdekesen van megoldva.
  • Benevolens
    azon csak gyalogos tud menni. Pontosan arra jó, aminek látszik. Sétálóutca. Egyébként például arra, hogy helyzetbe hozd a tömegközlekedést. Csinálsz belőle egy utcát, ami mellé tudnak épülni házak (asszem kis sűrűségű lakózónánál áthúzott kocsi van)és beraksz a közepére egy metrómegállót, és akkor helyzetbe van hozva a metró. Azt azért nem mondanám, hogy NAM-mal túl könnyű. De különben ennek a játéknak a kihívása nem az, hogy olyan várost tudsz-e csinálni, ami a program értékei szerint "jó". Mivel erre van egy recept és nem ügy Hanem mennyire tudsz jól kinéző várost csinálni.
  • Molnibalage
    Rájöttem, hogy mi a gond. Bekapcsoltam valami pipás opciót a bal felső sarokban.

Azt kell hogy mondjam a NAM bármelyik modját használva túl könnyű a játék. Semiféle közlekedési gond nincsen. Az alap értékek nem is rosszak, esetleg egy 1.1-1.3-as módosítót rá lehet tenni.

Még nem olvastam el a teljes dokumentációt. A buszt most sem akarják nagyon használni, de ott azért segített, ahol a kereszteződés forgalma túl nagy volt.

Az új fajta sétáló utca/tér szórakoztató 1 mezős elem az mire jó? Pont olyan mint a park, vagy közlekedési funciót is betölthet?

Ja az durva, hogy egy 18-20 ezeres városnál a lakossági adóbeveételeknél - azonos kulcsok mellett - a §§ lakosoktóá már nagyobb arányt képviselnek, mint a § lakosok? A §/§§/§§§ arány kb. 2,5/3/1,5 arányban vannak!
  • addamm
    oksa köszi
  • Benevolens
    ott, ahol azt is kérdezi, hogy melyik részeket akarod telepíteni. (ahol a nyilakat a fordulósávot lehet bepipálni meg hogy milyen színű legyen a lábon álló rail)
  • addamm
    Hol válasszam ki hogy jobb és bal? NAM-ra gondolok)