13557
  • aiguo
    Ha valaki lemaradt voln errol...;)
    A "SC4manual.pdf" letolthetoinnen!
  • K.András
    Mondjuk az nem baj ha nagyobb a keret az oktatásnál ha a gazdaságot nem sanyargatja,mert majd "belenönek"...Ha nincsen lefedve az már nem jo...
  • scynetyc
    enyémről megtudod állapitani,hogy jól van-e ki patch-elve?
  • scynetyc
    sok az eü és oktatási épület vagy elég lenne csak a hálót szükiteni?
  • scynetyc
    ok! De dunctom nincs mekkora park kell mennyi emberkének.Jöhetnek a kritikák, szívesen veszem őket,főleg mert elöször játszom a játékkal és elődjeit sem probáltam.
  • K.András
    Csak azért kérdem, mert nekem nem volt 150-200 ezerig egy komoly irodaház sem...
  • K.András
    Most akkor mennyien is vannak 500-800 ezren vagy 50-80 ezren?
  • Amero
    Már egy ideje játszom a játékkal, de még nagy irodaházat (amiket egy két képen láttam) nem sikerült összehozni. A városomban most 560-80ezer ember lakik. Bazinagy metro hálózat, lágalább 25 iskola, 6 gimnázium, 3főiskola, egyetem, 8 nagy kórház. Rendőrség, tűzoltóság maximumon, nem túlzásba vévve. Rohadtt sok park aminek már felére kellett vennem a költségvetését mert nem tudnám finanszirozni+ minden extra épület+ landmarkok. Fúzióserőmű+2db naperőmű, két nemzetközi reptér nagyra fejlesztve, bazi nagy több kereszteződéses autópálya rendszer. Egyébként a növekedés nekem is beállt. A patch elméletileg fent van.

Más, hogy ál ezzel az irodaház dologgal???
  • scynetyc
    ok
  • K.András
    Csak holnap tudom(ha jo akkor), mert töltök lefele...
  • scynetyc
    K.András!

New York mappa 19. sc4 fájlján játszom.Innen letöltenéd a jelenlegi állásomat és megnéznéd miért nem tudom tovább fejleszteni?
    http://free.x3.hu/scynetyc/City - Scyn - Land.sc4
  • K.András
    Azért nincsen igazad ,mert gondolj bele vizböl kell a legtöbb, ergo ha valami megéri már az elején akkor az a vizpumpa, ha összeadod mennyibe kerül a hat torony megépitése bontása akkor rájössz hogy sokkal gazdaságosabb már az elején a vizpumpával kezdeni, de ez nem szentirás csupán az én véleményem...
  • scynetyc
    de nem szolok bele,mert a te városod sokkal nagyobb,mint az enyém :o)
  • scynetyc
    szerintem nem mindegy hogy Csacsi 350 vagy csak 50 fizet vizellátásért. Amikor több bevétele lesz akkor ajánlanám csak a vizpumpát.
  • K.András
    A vizpumpát érdemes mindjárt az elején használni ,csak nézd meg mennyi vizet ad mennyiért, és nézdmeg mennyit ad a torony, ráadásul vizböl kell a legtöbb már az elején is!
    A többit megnézem majd én is ,bár a suliban biztos hogy igazad van meg a korháznál is.
  • Amero
    Már egy ideje játszom a játékkal, de még nagy irodaházat (amiket egy két képen láttam) nem sikerült összehozni. A városomban most 560-80ezer ember lakik. Bazinagy metro hálózat, lágalább 25 iskola, 6 gimnázium, 3főiskola, egyetem, 8 nagy kórház. Rendőrség, tűzoltóság maximumon, nem túlzásba vévve. Rohadtt sok park aminek már felére kellett vennem a költségvetését mert nem tudnám finanszirozni+ minden extra épület+ landmarkok. Fúzióserőmű+2db naperőmű, két nemzetközi reptér nagyra fejlesztve, bazi nagy több kereszteződéses autópálya rendszer. Egyébként a növekedés nekem is beállt. A patch elméletileg fent van.

Más, hogy ál ezzel az irodaház dologgal???
  • scynetyc
    5-6 ezer főnél szoktam letenni az ált.iskolát. Egyébként kérni is szokták. De klinikát korházat csak akkor tettem le ha lassult a szaporodás. Van amikor 1.2. évben már kért tüzoltót ,mert tüz volt. Letettem majd mikor eloltotta atüzet kidobtam. 10e főnél már azért tettem le egyet :o) Rakj még lakoterületet és sok ipart hogy tudjanak dolgozni járni.Ha nem teszel ipart meg üzleteket ,akkor nem lesz kereslet a munkaerőre.
  • scynetyc
    Leszedtem a városod!
    1. semmi iparod nincs
    2 arra a kevés főre nem tettem volna még főiskolát és korházat!
    3.Rögtön a legdrágább vizpumpát tetted fel ami havi 350-be kerül ha jól emlékszem! A másik csak 50 -be kerül. Azt raknék le elöször egyet majd igény szerint bövitem kicsikkel mig azok kiadása fedezi a nagyobbra cserét. 6 db-nál kiszoktam dobni a kicsiket és rakok egy nagyot.

Ez a saját véleményem!! Nem biztos hogy igy van.
  • K.András
    Egyébként az én városom is kezd lassulni, ami a növekedést illeti.Már nem akkora ütemben fejlödik de azért fejlödik rendesen,csak kezdenek jönni a problémák nekem is(föleg a közlekedés), el kell kezdenem több metrot épiteni mert már 570 ezren szaladgálnak a városban, és bizony kezdi megterhelni a buszokat...
  • K.András
    Az a baj hogy most nem tudok játszani mert töltök, de holnap megnézem.
  • Csacsi
    K.András vagy Scynetyc. Nem tölteni le valaki az oldalamról a városomat, és megnézné, hogy mi nem stimmel vele, mert Én sehogy sem tudok rájönni, és kéne egy kis segítség.
    Scynetyc: Most itt vagyok, de nem sokáig, ha bármit szeretnél, akkor írj mailt, azt biztos megkapom, és akkor tudok válaszolni.
  • scynetyc
    Most csináltam egy szomszédos várost amibe tettem kikőtőt, így most az egymással érintkező régiókban mindkét oldalon van kikötő! Igaz itt csak 7000 lakosom van és csak 5 éves a város, de jelenleg nem tudok a hajózással pénzt keresni.
  • K.András
    Az egészhez együtt ir bevételt, de azt nem mondtam hogy nyereséges lenne a busz meg metro...Kb 16 ezer a kiadásom ezen a téren(busz metro), és 14600-at hoz a szállitás nekem...
  • scynetyc
    Igy igaz!!! Akkor félreértettem,mert én úgy értettem hogy ő szeretne személyesen olyan exportálást kivitelezni az árúkkal, mint amilyet lehet a villany,-viz,-szemétszállitással.
  • scynetyc
    Nekem is van pl. 2 kikötőm ami 1000 pénzbe kerül havonta. A Transportation Departmentsben nem ir semmilyen bevételt nekem a hajózáshoz.Ennek ellenére az árú eltünik a kikötőből a hajóval együtt.Nálam nem nyereséges a metró és busz. De ez relativ szerintem, mert ha nem tennék le akkor a kiscsávók gyalog járnának vagy kocsival és lehet hogy nem fejlődne a város tömegközlekedés nélkül.
  • K.András
    #1935 Itt irja, és erre irom hogy pénzt hoz a szállitás!
  • scynetyc
    Szia! Nem értem amit irsz .
  • K.András
    Grrr :)
  • K.András
    2000
  • scynetyc
    Félreértés elkerülése végett nem csak a kezdő oldalt olvastam el, hanem onnan kezdtem el.
  • K.András
    Hát nem tudom, nekem elvileg majdnem behozza azt amit buszra meg metrora költök!!!Most nézegettem 14600-at hoz nekem havonta amit Carlos irt.Valszeg az iparbol és az üzletböl is jön pénz ilyenformán!
  • scynetyc
    Én úgy kezdtem,hogy elmentem az első oldalra ahol nyitott a forum és elolvastam az összes hozzászolást. Nagy segitség volt. Amit fontosnak találtam kiirtam magamnak,hogy ne felejtsem el.Nekem nagyon sokat segitett.Csak ajánlani tudom neked is. Továbá http://simcity4.freeweb.hu/ Csacsi csinálja ezt az oldalt,minden kezdőnek!
  • scynetyc
    Csacsi itt vagy?
  • scynetyc
    Ha exportálni szeretnél akkor, ajánlom a Trains and Trucks nevű játékot! Nagyon sirály,de ott nem tudsz várost épiteni !
  • scynetyc
    Az áram ,- vizellátás szemétszállitás rendezése az a Polgármester hatásköre!! A zoknigyártás meg egy kis cégé aki esetleg megnő nagyra és hajóval kiszállitja az árúját! Ahhoz mi köze van egy polgármesternek? :o)
  • Carlos
    Nade nemúgyvanaz!!!
    Én azért szeretnék árut eladni, hamár áramot, szemetet, vizet is eladhatok!
    Azis export/import!
  • scynetyc
    Ha jól emlékszem K.András irta nekem.

Ha belegondolsz , te most egy várost irányitasz és nem egy Export -Import céget. A polgármesternek /neked/ csak az a lényeg hogy út,- vasut, repülőtér , hajó ,- metró közlekedési összeköttetésed legyen a külvilággal.A cégek majd intézik szerintem maguktól a saját dolgukat.
  • scynetyc
    Én megnézném a kiadásokat és visszabontanék parkokat ,gazebokat stb.helyette simán fát ültetnék és ha lesz lé akkor ismét mehet a park. Minden iskola eü.intézmény könyvtár stb. létszámát csak az éppen aktuális számra állitanám.Sokat szivtam pl. a klinikákkal. Rengeteg klinikám volt amiket kidobtam és helyette korházat raktam.Nézd meg a városodban futó programcsomagokat is és vedd vissza ha sokat fizetsz. Én csináltam olyat hogy az eü. és iskolák vonzáskörzetét a legnagyobbra állitottam a létszámot az éppen aktuálisra, majd mikor kevés volt a lé akkor teljesen megvontam a támogatást, és folyamatosan adtam vissza nekik.
  • Carlos
    Köszi!!!
    Akkor csak hülye vagyok.
    Valaki írta, hogy exportál, csak azt nem tudja, hogy kinek és hova!!!
    Mind1!!!
  • scynetyc
    sajna nem tudom hogy lehet-e egyáltalán a kikötővel exportálni.Ahhoz kellene csinálni egy szomszédos várost is kikötövel,hogy meg lehessen nézni van-e lehetőség inport-export kereskedelemre.