13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
K.András #1822 Jöhet oda is... -
#1821 a #1808-ra is válaszolj lécci! -
K.András #1820 Felfejlödik az annyira hogy meg tudd épiteni, én akkor álltam neki amikor 250 ezren voltak a városban... -
#1819 Semmi csak gondoltam kidobálom. :o)) -
#1818 Én probáltam,bár akkor gyorsitott időben játszottam mindkét várossal. Meglehet csinálni,de normál időben nem probáltam. Sok utat és vasutat kell átvezetni a másik városba. -
K.András #1817 Meg van az összes temetö, miért neked mi történt vele? -
#1816 Emilre küldhetem??? -
kisviku #1815 Ja ha már így összejöttünk.Azt meg lehet csinálni - mert a Maxis szerint igen- hogy az egyik városba (szinte) csak gyárat telepítek a másikba meg egy igazi belvárost(csak residential meg commercial) és majd a lakók az egyik régióból a másikba "átutaznak" dolgozni? -
#1814 valamit 5let? -
#1813 8 év alatt!
Bevétel 100 alatt!
Nemtom. Nem akarnak jönni a residental lakói!!!
És egyszerűen nemtom, hogy miért.
Víz van. Kórház van, egy ált. suli van.
Ennyi...még... -
#1812 Amit elfelejtettem,nekem asszem a max volt 2500 lové/hónap és akkor épitettem. -
#1811 Nekem van autópályám / http://free.x3.hu/scynetyc/scyn-land.JPG / és nem csitelek! Előre elterveztem,hogy hol szeretném megépiteni, kihagytam neki a helyet. Szakaszonként épitettem fel. Szerintem abból az általad irt bevételből szépen fellehetne épiteni. -
kisviku #1810 Jaj még egy dolog.
András nem akarsz Budapest polgármestere lenni?
Szívesebben vennélek mint ezt a fa*opó demszkyt.A mai nap bementem az opera mögé egy kis utcába és olyan undorkeltő volt amit láttam ,hogy az nem igaz.Lerobbant házak, kutyasz*r tonnaszámra,szétrepedt utak és olyan görök hogy majd' a nyakam törtem ki.Asszem megyek simcity-zni...és egy kicsit tisztább várost építeni... :) -
kisviku #1809 Köszönöm a szinte azonnali hozzászólást András.
Namost,azt én is tudtam hogy ha rámegyek akkor megmutatja hogy melyiket nem használják.De azért köszi mégegyszer.Kár hogy nem lehet a tömegközlekedési TARIFÁT állítani.Pedig azért a demszkynek is van beleszólása a bkv áraiba....talán.Eddig én minden csít nélkül nyomtam a simcity-t,de szerintem ez így realisztikus,hogy ilyen nehéz vagy nehezen jön be a lóvé.Kicsit soknak találom az iskolák/oktatási intézmények és a kórházak/eü.intézmények díjait.Ha mondjuk megnézzük a magyar valóságot és elmész egy kórházba akkor ott nem látod a sok pénz "rááldozását" de ez mindegy nem ide tartozik.
Az autópálya építése meg számomra csak egy álom.Elmondom miért.Ugye kezdesz 100.000 credittel.Ez oké.Elkezdesz építkezni,nagyjából elköltöd mindet,van egy városod,de helyed már alig.Vagy visszbontsam a várost hogy elférjen az iszonyú drága autópálya aminek a fenntartása is eszméletlenül sok?Arról nem beszélve,mennyi helyet foglal el.Én teleépítettem a képet most van egy 80 ezres városom.Tudom,nem nagy,de várok még vele.Bejön kb 3-5 ezer havonta pedig asszem elég sok mindennel elláttam a kis sim-jeimet.Legalább 2 kórház,hozzá 3 kicsi rendelő,két gimi,6 ált.iskola,meg egy tucat rendőrség és tűzoltóság.Majd megpróbálok képet is közölni hozzá.Szóval ha az ember nem csíttel áll a dologhoz hanem a bevételtől függően nőveli a várost akkor hogy juthat el pl az autópályához? -
#1808 Hali K. András!
22 klinika , 7 korház , 1 desarc labor, ,11 ált.iskola, 3 Főiskola, 1 kollégium, 3 könyvtár,2 muzeum,1 university van az embereimnek lerakva.
Minden épület egyessével beállitva a lovétakarékosság miatt. Nekem a körzethatár a minimálisra van állitva,hogy ne legyenek tulterhelve.Az lenne a kérdésem,hogy annak a 110 ezer emberkének ez sok-, vagy kevés? -
#1807 Ha visszaolvasol asszem nekem válaszolt hasonló kérdésre K.András . Feltette a képet a zonáiról amit én kértem tőle. Leirta mekkora kockákat rak le és hogy rendezi be. Igy csináltam én is ,olyan sürüséggel tettem a megállókat és nálam müxik. Szal olvass vissza! -
K.András #1806 Klikk rá odamegy ahoz a buszhoz amit nem használnak és törlöd. -
#1805 Játszottam vele most gyorsitva, de nem mentettem el,mert nem tetszett amit láttam. 120e lakos jött össze akkor volt 130 éves a városom. Bevételem volt tisztán 2000. Gondoltam egyet hogy legyen sok lovém és teljesen levettem az egészség és kultura szintet. Jött is havi tiszta 10-15 ezer lové.Elöször elment vagy 10 ezer emberke ,de utána jött 20ezer ugy hogy,nem volt semmi eü. és kultura.Na meg összejött 2-300 ezer lové.Utána visszaadtam nekik az eüt éa kult.szintet, és egyből sirt a szájuk,hogy nem elég!!! Na persze és elment csomo ember. Lehet rövidtávon ilyen pénzinjekciózást csinálni,de nem éri meg szerintem, ezért is nem mentettem el. Leraktam CityHall-t, de a pörgetett időben, nem vettem sok hasznát,semmi fejlődést nem vettem észre.András te nálad meg vannak még a temetők? -
kisviku #1804 Régóta nem írtam a supergamez fórumra,úgyhogy itt az idő.
Olvasgatom a hozzászólásokat és látom,hogy nemcsak nekem nem sikerül sok bevételre szert tenni, hanem másnak sem.
Habár én azzal szoktam megoldani a problemát,hogy szemetet veszek másik várostól vagy kiegészítem víz és energia eladásával.Igaz, hogy ehhez már kell legalább két-három másik város a régióban de megéri.Érdemes megépíteni (még ha szennyez és drága isÖ) a szemétégető erőművet,mert egy idő után elfogy a sok szemét a tárolóból ergo még többet vehetsz a szomszéd városkákból...
Azonban abban kérnék segytséget,hogy a buszmegálló és a vasútállomás hogyan működik teljes kihasználtsággal.Mert én logikusan próbálom elhelyezni és a kedves lakók megjegyzik,hogy semmi haszna ahová raktam.Ez persze lehet,hogy attól van hogy olyan "magyarosan,BKV-san" telepítem,tehát nem minden sarokra és nem öt centinként.
-
K.András #1803 Zonárol rakjál fel képet meg a kiadásokrol. -
K.András #1802 De hogy a picsába? -
#1801 Nade!
Nekem eddig még 2000 ember a rekordom!
Szóval azért még mindig Te vagy a jobb! -
#1800 Pönge a Site!!! -
K.András #1799 Na ez már 100 ezer felett van,bár most fog ez még kiépülni rendesen, sokan lesznek itt is.Én már átléptem az 500 ezret, egész pontosan 515 ezer 170 év. -
K.András #1798 #1711 Itt az találhato!!! -
#1797 Hát ezek nem városok, hanem inkáb régiók, de azért jók lesznek. :)
-
#1796 Nem is kicsit, mert ez a helyet még nem ismertem. Lassan megyek haza, aztán csinálok pár shotot épületekről, hogy melyik tulajdonság mit jelent a commercial-nal, a residental-nal, meg az industrial-nal, meg azt is leírom, hogy mire jó, ugyanez lesz a budget ablakban a rendeleteknél.
Valamint még szeretnék csinálni egy károst sok screenshottal, hogy azt rakjam be kezdők tutorialjának, magyarul a legelejétől kezdek egy várost, és mindenről rakok fel képet. Már csak az kéne, hogy értsek is a játékhoz, mert eddig a max városm 20ezer fős volt, de az is csódbe ment, de mind1. :D
-
#1795 Szia!Gondolom ismered ezt az oldalt : http://www.simszone.de/simcity4/downloads/regions.php?aktseite=3 !!! Innen is lehet letölteni városokat. Honlapodról belinkelheted ha akarod. Remélem segitettem , egy kicsit :o) -
#1794 A sárga szín, csak kiemelei azt, hogy az milyen nagy hatással van arra a részre, semmi különöset szerintem, bár nem tudom, emrt egy német oldalról szedtem e táblázatot, de szerintem csak ennyit jelent.
-
#1793 A sarga szin mit jelent a tablazatban? -
#1792 A Nimby&Yimby táblázat feltöltve. Szerintem az egyik leghasznosabb kellék, ami kellhet ahhoz, hogy jó várost tudjunk csinálni, magas desirability értékkel.
-
#1791 Ma egy kicsit sok dolgom volt, ezért nem volt frisítés még. Elolvastam a simtropolis.com-on, a faq-ot is, és a hogyn kezdjünk várost, de sajnos semmi újatt nem tapasztaltam azokhoz képest, amiket leír az official tips&tricks, csak máshogy van megfogalmazva. Szóval azt le sem fordítom, mert semmi értelme. A Nimby&Yimby táblázat fel fog ma kerülni, holnap pedig beüzelem a letöltés szekciót. -
#1790 Szia Andras! a zonakrol nem tudnal kozelebbi kepet csinalni? foleg a lako zonak erdekelnenek! Elore is koszi! -
#1789 Sziasztok. Tudom, hogy régen nem jelentkeztem, de sajnos sok dolgom volt a hétvégén. Holnap nekülök lefordítani a hogyan kezdjünk várost a simtropolis.com-ról, majd utána megpróbálom a letöltés részt is egy kcisit kipofozni. letölthető várookkal, régiókkal, utána játékból próbálok meg képekkel lefordítani dolgokat. Pl. ha rákattintasz kérdőjellel az épületre, akkor mi az amit kiír, illetve ezeket a "város rendeleteket" szeretném lefordítani. Ha ez mind megvna, kkor jöhetnek az egyébb ötletek, hogy mit lehetne felrakni. Nah mmsot mentem aludni, holnap jövök.
Ha szeretnétek, hogy a ti városotok is letölthetővé váljon, akkor küldjétek el mailben egy kis leírással, és feltszem.
Jó éjt mindenkinek.
-
#1788 A http://free.x3.hu/scynetyc/scyn-land.JPG a mostani amit újrakezdtem. -
#1786 Ok, köszike! :o) -
K.Attila #1785 High tech nem fog magasra nöni csak jol fog kinézni,fösulibol nem kell annyi mint álltalános sulibol leraksz egyet és meglátod mennyien járnak bele ha sokan akkor majd leraksz mégegyet,kollégiumot meg egyetemet bárhova rakhatod, mert azokra nem vonatkozik a hatosugár azok az egész várost lefedik!!!Ja nem vagyok otthon azért nem a saját nevemel irok... -
#1784 A High-Techek is megnönek magasra?Egy 80 e fős városra neked mennyi főiskola szokott lenni? -
#1783 ok, köszike! -
K.András #1782 Szerintem te is parkokkal csináld, rakjál le egy párat minden commercial zonába...