13557
  • Toroco
    hát igen ez a legnagyobb méretü pálya. én minimum grafikán játszom, csak a képek idejére teszem fel maxra, mert iszonyatosan akad már min grafon is. nagy város kevés memória(256MB).

igen jól látod két út között van a buszmegálló. egyik végén buszmegálló, a másikon metróállomás. elkezdtem az autópálya mentén végigrakni busz és metró megállóval, de azzal még nem végeztem, egyenlőre az autópálya alsó vizszintes szakaszánál van. elég sok helyen vannak olyan 10*6os zónák amiben csak parkok vannak, vagy korház, suli rendörség, meg parkok és fák. ott is vannak buszmegállók, és metrók

minden zónám egyforma alapterületű, ezért egyenes minden út. mindig először az utat rakom le 120*80 dolláros területre, azaz 10*6 zónáim vannak. egy 10*8as zónában asszem már lesz olyan rész ami nem kap üt csatlakozást.
  • PLackó
    szép!
    Fél millió lakos és sehol áthúzott táska!
    nah nekem ezt nem sikerüt megoldani már 300 000 lakosnál sem.
    Milyen tömegközlekedésed van?használják is?
  • NorbyI
    Toroco, hogy szépen helyesen foalmazzak az basszottul ott van szeren.
    És nahogy látom 60 éva alatt lett ilyen.
    Gondolom úgy csinálod hogy az elején szinte minden pénzedet elköltöd az építésekre, és mindenből a legmagasabb sűrűségűt rakod le igaz?
    Minden elismerésem.
    Van még melett más város is vagy ez magától lett ilyen?
  • Rettenthető
    Hmm. Ekkora pályának én még neki sem mertem állni, én csak a közepesen próbálok megélni.
    Két út közé van bezárva a buszmegálló jól látom? És csak oda teszel, vagy egyéb innen nem látható helyekre is?

Mekkora alapterületű a játékban a legnagyobb kereskedelmi- és lakóépület, 4x4 esetleg nagyobb?
  • Toroco
    na itt vannak a mostani képek. a két kép elkészítése között elég sok házat felújítottak :D

• Toroco
    én rakokbe képet a városomról még ma. ezt a commute times dolgot énsem értem. építettem egy új részt, és a város legszéléről a város közepére mennek dolgozni, amikor ott a munkahely mellettük. elég hülyén van megcsinálva.
  • NorbyI
    Nagyon sokban nem értek egyet én sem lubikével, de ha megdob pár képpel lehet hogy modosítom az álláspontom. Szerintem eddigi tapasztalatiam szerint egy város életképtelen az elején ipar nélkül, jah és minél hamarabb kezded el az oktatást annál hamarabb jön az üzleti és a high tech ami a kulcs a továbblépéshez. Kórház iskola rendőrség és szemétszállítás nélkül már a 10000 -es város is egy nagy lepratelephez hasonlít nem beszélve arról hogy a tanácsadók meg az emberek is szétrinyálják az agyukat miatta. Egyébként számomra is a szemétkérdés a legmegoldhatatlanabb probléma. Nagyon magas a szennyezése és ha teljesen lehúzom (mert így is takarítja a szemetet valami bug miatt) akkor is nagyon magas a környezeti hatása.
    Szal lubike pls egy kép képet hadd ámuljon a jónép. Be is rakhatnád a a FAQ oldalra.
  • Rettenthető
    Eszembe ötlött már, hogy mi a fő problémám.
    Nem az a gond, hogy nem települnek be a népek, mert jönnének nagyon is, hanem az, hogy folyton ott virít a ház felett (persze csak a burzsujoknál) az aktatáska áthúzva. Hiába van elég munkahely, meg hiába van a szájában a busz/metromegálló a magas commute time miatt ki sem teszi a lábát a házból, és ez krva idegesítő ám.

A másik, ami így hirtelen érdekel, hogy azt a "fullos" várost, vagy amit ti annak neveztek, azt úgy azért mikorra éritek el? Mert ha ..50-re akkor kushadok, de ha ..500-ra, ja hát úgy könnyű.
  • Toroco
    na igen ezt én sem értettem
  • laslandes
    én már kicsit régen játszottam a játékkal, de mi az összefüggés a vízszennyezés és a vasúti pályaudvar között?
  • Toroco
    én azzal nem értek egyet hogy 100k városban 1 korház van, meg csak akkor jön az általános. 100k s városba a 4 korház is éppen csak elég. én ha teszek le általános iskolát akkor teszek mellé középiskolát is, de csak nagyokat. most 500k a városom, éss legalább 15 korház van benne, és sok helyen 3 van egymás mellett és még igy is reklamálnak néha.
  • Tuvok #5865
    Minden forgalmas helyre szoktam rakni tollboth-ot, igen szépet lehet velük kaszálni 1-1 nagyobb városban:)

Ja, és dobálóztok itt 100-200k lakossal, akkor dobálózzatok képekkel is plz :D (ha lehet látszódjon hanyadik évben vagy)
  • lubike
    Na hello, thelesnek igaza van 1-2 dologban de nem mindenben.
    a lényeg, hogy az elején nem kell ipar, ha azt fel akarod nyomatni, eccerűen hagyd ki a helyet neki majd megy. ált hardon nyomom és a kutyának nem hiányzik az ipar, amugy 100.000 emberig 1 kórházat, és iskolát nem rakok le, a kórházzal kezdem utána iskolás, középiskola csak 500k fölötti városban van, de egyetemet építek mindenhová, nem kell a kockázással nagyon hülyülni, 2*2 tól kb 7*8 ig minden legyen cask az elején hagynio kell üreseket a rendőrségeknek iskoláknak stb..
    erőmű: elején 1 szén ha megtelt még egy, utána köré nap, 170-190 ezer emberenként kell 1 szemétégető, ezek köré-ezeket sarokba rakod- építesz kis zöld parkokat és befásítod őket, pukk, légszennyezés megoldva, egy 1 millás városban ahool van 6 szemétégető mindeössze 87 a légszennyezésem, persze ez nem csak ezért van, hanem azért is mert ügyes vagyok :)

erőmű: amint lehet szenet lebontani, helyére nap-> ebből hidrogén ha kell.

vízszennyezés ha 20 felett van az gáz mert nagyon rontja az adózási hajlamot, de ha végképp nem tucc mit csinálni vele,akkor ad1 valamit elb**tál, ad2építs a környékre 2 nagy vasúti pályaudvart és akkor azon a részen ez nem lesz gáz.

lóvé: a kulcs a tömegközlekedés abból kell és lehet is akasztani, vasút metró busz, ez a fontossági sorrend de nem az építése először vaqsutat rakod le, utána a buszt a metrót pedig közben megépítgeted, mert a bevételi oldalt egy buszról metróra való átállás nagyon megbillentheti, ezért aprónként hogy nem fájjon, mert a metró nem hoz annyit, mint a busz

légszennyezés megakadályozására amugy sok park, rendeletek, jó tömegközlekedés, meg toolbothok a gáz helykre, ezeket ne a lóvé miatt rakd le soha, mert ha áttérnek buszról metróra nagyon pofára eshetsz.

kompbol lehet ot kell is mindkettő, autóshoz kell parkolóház is. egy út legyen a komphoz és arra egy toolbothot rakj le. dől a lé
    autópályát építs ha nincs közlekedéset összeomlik. nem óccsó de jó :)

na ennyi ha valakinek fáj vmi kérdezzen bátran.

• Toroco
    nekem eddig csak a legnagyobb városomban van hidrogén erőmű, de nem kellett hozzá 10 naperőmű, 2után kaptam. az 5565 ös hozzászólásban van a kép San Angelesről, abban van a hidrogén, és ott a két naperőmű is. ha jó gondolom akkor pont kitakarja egy részét a napos gomb, és az úgy kaptam hogy felajánlották, mint az egyetemet. szerintem ezt inkább az energia fogyasztás mértéke váltja ki.
  • Toroco
    eddig még nem omlott össze a városom, de majd megpróbálom úgy is amit te irtál.
    én is mindig pluszban vagyok, a profit mindig 10000 felett van.

én sajna küldiket nem nagyon csinálok mert azt nem birja a gépem ha már ekkora városom van. sajna csak 256MB memória van benne. amikor kaptam kölcsön 1GB memóriát akkor nem volt gond.
  • Thaleske
    Rettenthető:

1.: az erőmű nem nagyon zavarja a levegőszennyezést, ha okosan csinálod. általában egy sarokban kezdek el építkezni, és az erőművet mindig a túlsó sarokba rakom. mire egy közepes várost félig beépítek, addigra úgyis megkapom a naperőművet. nagy városnál a 10. naperőműnél meg meglesz a hidrogén erőmű, és akkor már azt rakom le. egy fullos nagy méretű városba kell kb 2 hidrogén, és 2-3 naperőmű. és persze nincs légszennyezés. ami még gondot okozhat, az a szemétégető. de annyit kell csinálni, hogy 4-5kockányit be kell fásítani 10-20 évente, és kész. azzal se lesz baj. el is lehet adni más városba, de az emberek nem fognak szeretni miatta, ugyanis a szemét esetében úgy vannak vele, hogy amit szemetelnek, azt takarítsd is el

2.: az arány kb 1:1, de inkább több a kereskedelem.

3.: "papíron tervezgetem a városom" totálisan felesleges, mivel a játékban úgyis minden másként alakul. ha tudnád mennyi épületet rombolok le néha. pl ha nagy a forgalom az utakon, egyszerűen ledózerolok 6 kockányi sávot, és csinálok egy autópályát...

toroco:

1.igazad van, jól jön a pénz az elején. de ha "az egész ipart ledózerolom" sémával dolgozol, akkor megeshet, hogy összeomlik az ipar, ami hatással lesz a kereskedelemre és a lakosságra is. nagy a valószínűsége, hogy kedzheted előről a városépítést...

2. "egy elég vaskos tőkével rendelkezem": nekem sosincs gondom pénzzel, mert mindig plusszba vagyok. ha pedig sok kell egyszerre, akkor ott van a tankos küldetés...

3. ne állj megy 200 ezer lakosnál. én még 1 milliónál se állok meg, mindig csinosítgatom a városaimat
  • Toroco
    tessék

Serial: SGKJ-XXJ4-5ELE-3W5S
  • tothbalint88
    ja amúgy a sim city 4-hez kéne a kód egyébként!:)
  • tothbalint88
    jó estét mindenkinek!
    Valaki nem tudna nekem mondani a játékhoz egy cd-key-t mert a sajátomat sajanos sikerült elkeverni.Nagyon kéne!!!
    Köszi!
  • Toroco
    kezdetben jól jön az ipar a városban, mert sok pénzt hoz és 12% adóval is megmarad. miután eléri a városom az 50000 lakost az egész apirt ledózerolom és kezdek neki egy új régió, ami csak ipar és erőmű. az alapvárosban a szennyezés meg hamar megszűnik, és egy elég vaskos tőkével rendelkezem a folytatáshoz, és onnantól csak HT ipart építek a városban. és ez a kezdő jól fizető koszos ipar teszi lehetővé, hogy minden iskolám korházam, rendörség, stb támogatások maxon legyenek az elején ami gyors fejlődést segíti elő. és miután kiüztem a koszos ipart, pillanatok alatt lehet csinálni 200000 fős várost az 50000 ből anyagi nehézségek nélkül.
  • Rettenthető
    szeretem, amikor tudok ragzani.
  • Rettenthető
    Mivel úgy nézem, hogy Te igencsak vágod a témát így akkor legyen.

1., Szal az alaptematika az stimmel nálam is, magam is csak akkor építettem mindig ipart, amikor már az IQ 160 körül mozog, addig kuss a témának. A levegőszennyezettséget azonban nem csak a koszos ipar eredményezheti, hanem a még koszosabb, bár jó ár/teljesítmény arányú szénerőműből is. Én ezt városon kívűlre (másik régióba) rakom, de vajh, ha azt a régiót nem fejlesztem ahová az erőművek kerülnek, akkor az nem fog-e záros határidőn belül problémát okozni? Mert ki akar koszos erőművektől hemzsegő, szeméttelepekkel körbevett városban élni? Vagy ilyen lepratelepeket is kell azért létrehozni?

2., lakosság : kereskedelem telekarány kb. mekkora?

Én egyelőre "papíron" tervezgetem a városom, és ha el van rendezve minde, akkor majd nekilátok és jönnek a nagy pofáraesések.

3., Apropó, van még valaki, aki megvette a SC4 Deluxe-t.
    Csak én vagyok teljesen vak, vagy tényleg csak UK angol választható nyelvként az angol nyelvterületről? Mert amolyan probléma merül fel az UK English telepítés után, hogy a forgalom az út baloldalán történik, ami a U-drive -ok (vagy mi) teljesítésekor igen meglepő lehet... (kénytelen leszek német nyelvet választani és azt magyarítani).
  • Thaleske
    beni01: töröld le az összes városodat, és kezd előről az egész régiót...
    oka: a régióban az első városhoz viszonyul a második, a harmadikhoz az első kettő. vagyis ki kell maxolni a legelső várost (tökéletes iskolázottság, egészség, rendőrség, tűzvédelem, stb... + összes ajándék épület). érdemes a legnagyobb területű városok közül választani az elsőt. és csak utánna kezdd el a másodikat. ha így csinálod, a másodikba sokkal könnyebben jönnek a simek, könnyebb lesz felépíteni. tudom, hogy nagyon sokáig tart megcsinálni az elsőt, de megéri. amikor az első város félig készen van, építheted a másodikat. így mindkettő jobban fog fejlődni a lakosság-ingázás miatt.

toroco: olvastam a hozzászólásaidat a városaidról, és megvan a hiba. minek telepítesz mezőgazdaságot, koszos ipart és manufaktúrát??? mindegyik károsítja a környezetet. csak high tech-et kell építtetni. vagyis a megoldás: pl első városban csak akkor rakok le ipart, ha már van egyetem. az kb 100-150 ezer lakosnál van. az iparadókat felhúzom 15%-ra, a high tech adót 2%-ra. és csak high techet fognak építeni. ha véletlenül építenek mást is, ledózerolom... miután leraktad az "advanced research laboratoryt" (asszem ez a neve), akkor adó 4%-ra, miután pedig az űrkikötőt, akkor meg 6%. és ez a vége, nem húzom tovább az adót. légszennyezést a metró oldja meg a városban. vízszennyezésre meg ott a víztisztító.

jön a kérdés: ipar nélkül hogy lehet megéni? a válasz egyszerű: le kell venni a kereskedelem adójait, így könnyebben épülnek majd. hogy mennyire, azt tapasztald ki:) és ha nem épül a kereskedelem, az első indok a vízszennyezés. arra kell figyelni.

ha van még kérdés, jöhet, válaszolok...
  • Toroco
    ez egyedi úthálózatra azt érted, 02-ben a főút olyan hogy van 2-3 út egymásmellett, aztán egy kocka kihagyás, aztán megint 2-3 út egymás mellett? mert ha erre gondoltál akkor ez nem egyedi, mert én már ezt csináltam hónapokkal ezelött is. nézd meg az #5565, és az #5179es hozzászólásomat. ott vannak a képek a városaimról.
  • NorbyI
    Hát nem pontosan, de lehet hogy úgy is jól menne. Viszont 08 nagyon gyorsan fejlődne mert mindkét oldalán van már város. Én a helyedben 02-őt eröltetném még egy kicsit, elég sok beépítetlen terület van rajta. Aztán 08 és vele párhuzamosan 06. Szerintem így jól be fog indulni mindkettő.
    Jah és vedd le a kereskedelem adóját rendesen. Akár 7 alá is mehetsz vele, csak hogy nagyon akarjanak beköltözni. A koszos ipart meg űzd ki ha már elég okosak a simek.
  • beni01
    értem akkor 06 és 02 öt beépítem és beindul!
    Az ipartelepre tegyek lakokat? Vagy csak ipar jó magába?
    Szerintetek jó utón haladok?
    A különböző doc-okat nem olvastam el mivel egyedit akarok alakítani így az úthálózat egyedi lett
  • NorbyI
    Szerintem jobban fejlődne a nagy vásosod ha a körülötte levőket is építgetnéd. Ahogy látom semelyik térkép sincs tele teljesen, ahogy én tapasztaltam a nagy irodák akkor kezdenek betelepülni amikor sűrüsüdik a lakosság és a térkép nagyrésze már be van építve. Valamint a legmagasabb kereskedelem nagyon igényes alacsony szennyezés és szemét jó közlekedés és nagy népsűrűség kell neki valamint gazdag lakosság akik ott dolgoznak. Aztán persze lehet még dolgokkal fokozni de lényegében ezek kellenek.
  • beni01
    Hello minden Fan-nak én is űzöm a gémet 1 ideje de nem valami profin
    Most elkezdtem 1 új lapot és eddig ez az ami jól néz ki és megyeeget
    A profit majdnem mindenütt + ba van!
    Az oktatás jó. okosak az emberkék! És jönnek is csak a kereskedelem nem akar menni + az iroda tornyok alig jelennek meg
    3 város lenne sim01 az pici nagyon 02 az nagy kb 100 ezer ember (itt vannak a gondok) és sim06 ami közepes!
    Sim02 körül vannak ipari telepek 03,05,04 + sim02-be van 3 ipartelep is!
    Szerintetek hogy lehetne ezt tovább építenem hogy mégjobb legyen?

• NorbyI
    Bocs innen
  • NorbyI
    Megtaláltam amire gondoltál.
    Az angol eredetiben Wealth-nek van feltüntetve. Ezt jólétnek fordítottam le, szerintem fedi a valóságot. Nem tudom ki keverte össze a health-el de sajna az ilyenek miatt már át kellett néznem párszor az összes bejegyzést.
    Történt még némi frissítés is.
    Innen szehetitek az újat.
  • latymatyoka
    Az elöbbi köszönetem azt neked cimeztem Norbyl
  • latymatyoka
    Szia!
    Köszönöm a segitséged,megpróbálom.
    Ha még béna leszek akkor majd sipátolok ha nem baj!!!
    Köszi!!
  • NorbyI
    Asszem simán mólónak fogom elnevezni mert a rakpart csak a kikötő egy része szal eléggé félrevezető lehet. Bár játék szempontjából nem vészes.

Ha meg tudnád mondani mi volt az angol megfelelője és akkor ki tudnám keresni és átírnám, ez nekem is szembetűnő volt csak nem tudom hol lett elrontva, így sajna majd át kell néznem mind az 5000 sort.
    Egyébként köszi az ötletet, ilyenek jöhetnek nyugodtan.
  • Rettenthető
    Most nincs előttem, hogy is néz ki a Seaport (még nem volt tengerparti városom), de azt nem lehetne "Rakpart" -nak fordítani.
    A rakpart jelentése a Magyar Ért. Kéziszótár alapján akár meg is felelhet neki:
    "1., Kikötő- és rakodóhelyül is szolgáló kiépített parszakasz"

És akkor a kikötő mehetne a Marina -nak.

Más.

Az épületeken belül (Res. és Comm.) található egy olyan pont, ami a fordításban "Egészségügy" -nek van feltüntetve, holott az valójában az épület vagyoni(?) besorolását mutatná (§,§§,§§§).
  • Tuvok #5842
    kishajó kikötő, csónakkikötő, csónaklekötő, kikötőponton, kikötőmóló, vitorláskikötő
  • Toroco
    a "móló" nem jó a marinának? nemtom helyesen irtam e.
  • NorbyI
    Én is kérnék egy kis segítséget. Mire lehetne lefordítani a "Marina" szót.
    Tudom hogy kis kikötőt jelent ahol nem teherszállítással foglakoznak hanem csak hobbi szerű kikötő, de semmi értelmes szót nem találok rá. Sajna a kikötő szó már foglalt mert a Seaportot annak fordítom és van pár küldi ahol nagyon bezavarna ha mindekettőnek ugyan az lenne a neve.
    Szal dobáljatok ötletekkel.
  • NorbyI
    Szívesen segitek, ha elmondod mi a gond.
    Ha a játékban nem tudod megnyitni akkor nem törölted ki az eredetit, ha az iLiveReaderrel nem tudod megnyitni akkor tudok segíteni.
    open file ide betallózod a modosított filet és ok egy kicsit szüttyög majd mintha nem történne semmi oldalt megjelenik a file.
    Ezután az oldal közepén rányomsz a Fill the list gombra és már nyílik is.
    itt úgy tudsz keresni mint egy baromi hosszú listában. Ha egy sorban módosítást végzel akkor meg kell nyomni fölötte az append gombot. Ez átindexeli a filet. Ezután menteni is kell különben nem lesz meg amódosítás.
    He nem ezekre gondoltál akkor passz.
  • latymatyoka
    Szia!
    Sajna nem tudom megnyitni a magyaritás fájlt,amit forditasz, segitenél ha nem gond?vagy én vagyok balfék?
    Köszi!
  • Toroco
    én mindig 10*8 as méretben építem a városom