13557
  • NorbyI
    köszi
    ma kész vagyok
  • PLackó
    így szerintem jó lesz
    Kiterjesztés nagy betű,ezt is figyelembe kell venni.
  • NorbyI

No Comment
    Ha ez sem jó akkor nem szarakodok többet.
    Miért nem lehet editálni az előző hsz-t?
  • NorbyI
    Szokás szerint megin rossz a link. :)

Ez a jó.
  • NorbyI
    Azért egy kicsit visszaolvashatnál vagy kereshetnél, kb minden 15 hozzászólás a magyarításért sír. Még nincs teljes de gőzerővel dolgozom rajta. Kb hetente tolom fel az újjabb verziókat, el fog tartani egy darabig de meglesz a teljes.
    Innen szedheted. Pár cuccot még felraktam mellé ami érdekes lehet.
  • Herti1
    Oksi !!! Kösszike a tippeket és a segítséget !! Rendesek vagytok ! Nah kösszke
  • Toroco
    Van egy leírásom amit egyszer valaki belinkelt. Latöltés
    Vannak benne jó dólgok az alapokhoz, de az a legjobb ha kitapasztalod mi hogyan jó, persze mi is tudunk sokat segíteni, csak mindig részletesen, pontosan ird le hogy mi a probléma amin segítenünk kéne.

Amire rögtön felhívom a figyelmedet, hogy az úthálózatot jól alakítsd ki, sugár utakat alakíts ki rendesen. Tanulmányozd az #5905 #5872 es hozzászólásban a képeket a városom útjairól.

a #4673-as hozzászólásomban van pár javaslat a kezdésre (13.oldal). De javitok benne, ne tegyél kisssürüségű zónát, csak nagyot, meg egy kevés közepeset, és rögtön nagy iskolákat. Azt hiszem 6000 lakosnál már megkapod a nagy iskolákat.
  • Toroco
    az inkább 25 vagy 35% os magyarítás. a magyaritasok.hu-ról is lehet szedni egyet, de az csak 10% körül van.

Előszőr csináld végig a tutorialokat, és utána próbálkozz várost építeni.

szerintem a FAQ oldalon van valamilyen leírás.
  • Herti1
    Jah és nincs vhol a játékrol leírás ??
  • Herti1
    Ityu17 a patch hibajavító nem pedig ilyen kisebb kieg. De néger van a tanácsadóknál !! De én felraktam a patch-et elég bonyolult volt..
  • Herti1
    Hali !! Már rég megtudtam volna szerezni ezt a játékot de nem hittem h ilyen jó lesz..szedtem le a Simcity 4 Rush Hour -hoz egy magyarosítást de most látom h csak 75%-os van vagy nem ?? nincs 100%-os ?? Me nekem kéne me most kezdtem el és naon nehéz ez a játék magamtol jöjjek rá mindenre ?? :D Segítsetek köcce
  • Ityu17
    Még mindig nem mondtátok el, hogy hogy veszem észre, hogy a patch fönt van... Vagyis mit nézzek meg a játékban aminek meg kellett volna változnia, ha a patch telepítve van.

Viszont egy érdekes dolgot vettem észre, a taanácsadóknál--- pl ilyen szalmakalapos, meg néger nem is volt benne az előzőben, vagy igen?
  • Toroco
    működik az a link csak rá kell kattintani az ide feliratra és bejön

de itt a közvetlen címe: http://simcity.extra.hu/news.php?
  • NorbyI
    De működik csak ésszel kell használni (cut&paste).
  • Amergin
    Én is szívesen olvasgatnám a FAQ-ot, de a fenti link nem műxik
  • latymatyoka
    Hi!
    Légyszi segitsetek,a Rush Hour kellene csak,de nem lehet külön megvásárolni csak az alapjátékkal együtt,ha lenne valaki aki ebben is tudna segiteni megköszönném.
    Eredeti kiegészitő lenne jó.
    köszike
  • Tuvok #5941
    Ha egyszer háborgás helyett érthetően leírnád a problémádat, akkor talán tudnánk segíteni is .
    Ha annyit hajlandó lennél megtenni, hogy átnézed a FAQ-ot, akkor találsz ilyeneket ott:

Ilive Reader v0.9.3
    DAT fájlok olvasására alkalmas program (pl. simcitylocale.dat - magyarítás fájl).

Abandonment mod v1.2
    Megakadályozza az épületek visszafejlődését, elhagyását.
    Installáláshoz olvasd el a Readme-t.

Nem hülyeségből írkáltam oda, de ennél azt hiszem szájbarágósabban nem tudom csinálni, de ezekután gondolkodom egy 'readme.txt keresés és olvasás tutorial' elkészítésén is . Azért van, hogy elolvasd, vagy esetleg esti mesét is olvassunk fel neked ?
    A 3DS Max modellkészítő program, minimális köze van az SC4-hez, hacsak nem épületeket akarsz modellezni .
    Az éjszakai világításhoz pedig általában külön (BAT) fájl kell, bár félve mondom, de a readme-ben bennevan melyik is kell .
    Ha nem kell crack, akkor nem teszed fel, ennyi, nemtom mit kell ezen problémázni .
  • takraj
    Én a Simtropolis fórumán olvastam régebben, hogy ez kell hozzá, hogy legyen világítás. Én még nem próbáltam. :)
  • NorbyI
    Nem jön be a kép.
    Látatlanban tipp:
    1. DX probléma
    2. VGA driver probléma
    3. WIN reinstall
  • NorbyI
    Kinn van az oldalamon a fordító progi is, tőlem azt kezdesz vele amit akarsz, de mivel nagyon nem mutatsz semmi önállóságot, ezért inkább hagyjuk az egészet.
    Melyik régióju a delux edition, európai vagy amerikai? Ettől függ hogy tudod- patchelni vagy sem.
    Ahhoz hogy ne fejlődjenek vissza az épületek két file kell a hétből. Az egyik az csak egyfélében lelhető fel ez a: Plugin_No_Dilapidation.dat A másik meg a hat közül valamelyik attól függöen hogy hány évig ne feketedjenek el az épületek ha üresek vagy nem használják őket elegen ez meg 1,2,5,10,100,180 év mindegyik filenévben benne van pl: Plugin_5year_Abandonment_Modd.dat ezzel 5 évig nem fog elfeketedni az épület.
    Egyébként erről a readme.txt ról dumáltak a srácok de mint a ráutaló jelek bizonyítják feleslegesen.

VERSION 1.1:
    -------------
    Includes a modd that prevents dilapidation from $$$ to $$ and $$ to $ demotions.
    Use the Plugin_No_dilapidation along with one of the Abandonment plugins.
    The prevention of dilapidation will occur when the building is rebuilt
    on an existing city.

This modd "does" prevent a building from dilapidating to a blackened state
    for a max period of 180 years; enough time for a city to recover
    from disasters like power/water outages.

To ensure the satisfaction of all Simcity Players, different "time to abandon"
    plugins have been included, ranging from 1 year to 180 years.
    Select only one of the plugins.

INSTALLATION:
    -------------
    Copy one of the Abandonment Plugins to
    c:\Program Files\Maxis\SimCity 4\Plugins

Dilapidation Modd
    Copy Plugin_No_Dilapidation.dat to
    c:\Program Files\Maxis\SimCity 4\Plugins
  • Forton
    Üdv!

Amikor elindítom az NFS: Most Wanted játékot, bejön a menüje, akkor így néz ki: http://fotf-clan.uw.hu/nfs.jpg . Hasonló a helyzet a simcity 4-nél is, de érdekes hogy a Victoria normálisan fut. Mi lehet a probléma?
  • Ityu17
    Szóval akkor nem adsz olyan progit amivel talán peletudnék dolgozni a fordításba, még saját célra sem. OKé, elfogdaom... majd akkor valaki mástól szerzem meg.

Bemásoljam a readme szövegét?
    Annyira nem érthető, hogy az már nem érthető! Mit kell ezen ennyit magyarázni...
    Melyik fájlokat másoljam be ahoz, hogy ne fejlődjenek vissza az épületek? Ezt mért nem lehet leírni ide? HMmm...?

A 3Ds Max 8-ról meg annyit, hogy akkor mért van hozzá ez a vacak BAT készítő simcity-s program? Most akkor az nem is kell?

Amúgy leszedtem a világítás készítőt, vagy mit, és naná, hogy eredetin nem megy!
    Ugyanúgy sötétek az épületek...

ÉS hányszor mondjam még nekem nem kell már semmit crackelni, mert megszereztem, igaz csak kis időre a SimCity 4 Deluxe eredeti lemezeit!!!!

• NorbyI
    Ez hihetetlen, már megint elcsesztem az URL-t.
    Szal nem kell elé a www.
    Valahogy így.
  • NorbyI
    kb 1400 nál járok és sajna lassan haladok a bonyolúltsága miatt.
    Ityu17 nem akarlak megbántani de ha egy patchot nem tudsz rendesen felrakni akkor inkább hagyd a magyarítást is rám, tényleg nem személyes. Viszont ha nagyon akarsz segíteni akkor tudok mondani részt amit elkezdhetsz fordítani, egy problémája van hogy ugye egyszerre nem lehet fordítani, szal amit te megcsinálsz azt nekem újra be kell másolnom az eredetibe hogy egybe legyen.
    A patch azért nem mehetett fel mert lehet hogy már átmásoltad a crackelt exe filet az eredeti indítófilera, vagy esetleg rossz régióuju verzióhoz próbálod a patchat felerőltetni.
    Amiket én adtam azok szerkesztők, neked meg szerintem plusz texturák kellenek.
    Felejtsd el a régieket és próbáld meg az
    oldalamra kirakottal.
    A magyarítás is meg a szerkesztő is ott van.
    Épp ma frissítettem pár dolgot.
  • Toroco
    én a többihez nem értek, csak azt tudom, hogy Norbyl biztosan csinálja a magyarítást, ha ideje engedi munka közben. Vele beszélj majd ez ügyben. nemtudom hogy az 5664 bejegyzésből mennyít fordított, és hogy melyiket osztaná ki neked.
  • Rettenthető
    Igazán nem akarom letörlni ezt a komoly lelkesedést, de ha neked a 3D Studio MAX csak valami program, akkor jobb ha ezt a részét elfelejted a dolognak... (mármint hogy új modelleket kreálj a játékhoz).
  • Tuvok #5931
  • PLackó
    Hát vajon hol.Ezt komolyan kérdezed?
    Nézd csak meg mégegyszer a letöltött mód csomagolt fáljait..
    Readme.txt
  • Ityu17
    És vajon hol találom a readme-t???
    Talán egyszerűbb lenne egy közvetlen linket adni, és akkor nem kérdeznék, annyit!
    És egyáltalán, hol milyen readme?
    Csak úgy mondtál valamit!

És még mindig nem kaptam a sok kérdésem közül szinte egyikre se választ!
    Egyáltalán mit kéne felraknom, hogy az épületek este világítsanak( azok az épületek, amiket a simtropolis oldaláról szedek le)!
    Szereztem egy eredeti SC 4 Deluxe-t!
    Felteszem, és este a letöltött épületek nem világítanak!
    Na meg az 1.1.638-as patch :( valami szar hibát ír ki az egyik fájl felülírásánál... Aztán igaz folytat valamit, de szerintem csak végig megy a csík de már nem csinál semmit!
    Most le se tudom ellenőrizni, hogy egyáltalán fel rakta e a patchet, de valaki mondona pl olyat ami nem volt benne patch előtt!
    Akkor talán megtudnám nézni!
    Amúgy mondom, szívesen fordítanák! Ismétlen Segítenék fordításban!
    Vagy már nem cisnálja senki?
  • Tuvok #5928
    A readme-ben le van írva melyiket kell berakni .
  • Ityu17
    Ne szórakozzatok már, hogy ez tényleg kell...
    Az error-ban ezt a linkjet adja a BAT készítő progi: www.discreet.com/gmax/
    na és akkor erre az autodesk-es oldalra navigál át...
  • Ityu17
    Most nézem ez egy 1 Gb anyag ----
  • Ityu17

Amikor fent vagyok az oldalon ezt a vackot dobja be!
    Én meg csak nézek...
    Most le kell tölteni hozzá egy 160MB programot? valami 3d max 8-at?
    Aki használi ilyen bat készítőt az is dolgozott már vele?

http://nct.digitalriver.com/fulfill/0049.034/download/2006-87078aa1bb95aa394e00e0bd4c0b2564-3

• Ityu17
    Valami gmax kell a BAT-os linked hez Norbyl..
    De amit ad oldalt onnan nem is lehet letölteni.
    A LOT-nál pedig valami nagyon vacak hibát ír ki:
    "Unable to process (Makeshortcut) command."
    PEDIG ez az eredeti SImCity 4 Deluxe lemez!
  • Ityu17
    Norbyl, ha küldenél valami jó kezelő programot a magyarostani való DAT-hoz, amivel pl. látom mit fordíthatok, akkor egy két dolgot lefordítanák még, mert szerintem azok nagyon fontosak lennének :D
    És persze fel is tenném ide!
    ???
  • Toroco
    az #5848 as hozzászólásban van a link. Norbyl csinálja a magyaritást.
  • Ityu17
    Bocs Tuvok, hogy itt értetlenkedek, de ami az oldaladon van fönt mod: Abandonment mod v1.2, miután kicsomagolom a síma plugins mappá tegyem be mindegyiket? És akkor amiket házakat felépítenek azok mindig jobb "minőségűek lesznek" szóval nem lesz ilyen tönkremenés, elhagyás?
    Mert ebben rengeteg fájl van.. vagy 12
  • Ityu17
    Jó, végre megértettem!
    Most elérkezett az idő, hogy magyarosítást keressek..
    De egyáltalán van? Mert itt ilyen 10%-os dolgokról esett szó...
    ÉS ha van akkor a legújabb mostani anyag linkjét kérhetném?
    Légyszi?
  • Tuvok #5919
    Először is mihez kéne patch ..?
    SC4-hez és RH-hoz is fent van a FAQ-ban a letöltések között a legújabb folt . Mivel a Deluxe tartalmazza az RH-t, így értelemszerűen ahhoz az RH patch kell .
    GCW-n pedig van mindkét patch-hez törés is .
    Ha a patch a nyelvi verziódhoz nem stimmel, akkor Google a barátod .
  • Ityu17
    De nekem valami ilyen patchem van 1.1.638