Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a transit fix-k azert kellenek, mert egyes uttipusok talalkozasa eseten hibasan mukodik a program igy hosszabb commute time-t szamit, egyszoval BUG
a plugin meg egy lehetoseg, a jatek bovitesere, amit ajtek keszitoi helyeztek el a jatekban
es ez meg csak nem is drasztikus valtozas
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
amúgy énse szeretem a kis FIX eket meg a MOD okat mert míg sc4 -be elment mer szar volt a szimuláció addig itt minden (majdnem) rendbenvan..
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
HLPPLS!http://szefoo.uw.hu
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
ez utobbival magara az utakra lehet tenni a busz es metro megallokat, sokkal surubb busz halo hozhato letre
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Nektem fel megy a Simcity 4 re a Rush Hour és a Transport Addon? Nekem ha minden igaz az Alap SimCity 4 Deviance!
A Rush Hour, pedig vmi soulg... nem tom mi!
Emailban válaszólnátok légyszíves! Köszönöm!
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
rush hour kieg meg van valakinek még rar ban mert kéne a 33-tól kezdve a 42. fileig, ha valakinek megvan pls szoljon es ako dc-n leszednem vagy hasonlo (persze egy link is jo ahol fentvan de ne smsweb pls 😛)
2. nem itt kéne hirdetni
3. legujabb jatekbol egyszerre csak egy lehet mert a többi már nem a LEGújabb max új...
kb enyi észrevételem van igy elsõre 😛
az avenue a maximalis sebessegben is magasabb, nem csak dupla kapacitasu
Mitõl versenyképesebb az avenue mint két párhuzamos egyirányú út?
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Számomra eddig a leghasznosabb eszköznek a "route tool" tûnik, amely megmutatja az egyes épületek, utak "útjait", azaz hogy ki hogyan jut el odáig, hová megy, milyen áthaladó útvonalakat használnak, stb.. Legutóbb az igen gyászos emlékû Traffic Giant-ban láttam hasonlót, de ez sokkal hasznosabb, sokkal jobb. Sztem az igazán hatékony tömegközlekedés kialakításához majdhogynem nélkülözhetetlen.
Ahogy észrevettem, a kéregvasút és a buszrendszer is jobb lett, a kihasználtságuk sokat javult az alapjátékhoz képest.
Az utak forgalma viszont sztem nõtt, de az új avenue-k elég jól besegítenek a tehermentesítésbe. Amennyire észrevettem, a párhuzamos road-okról is inkább átmennek az autóutakra, még ha kerülõt is kell tenniük emiatt. Szóval sztem is sokat javult az útkeresési algoritmusuk.
autópályát csak jól kell letenni mer különben nagy dugó lesz a felhajtón és nem használják..
iskolákkal ezt nem láttam még..
de persze a peccset én is várom 😊
Elsore nagyon tetszett minden ujitasa, az osszes regi varosomat RH-sitottam. T-autopalya keresztezodesek, avanue, nagyobb iskolak, adozo farmok...
DE! Ebben sokkal tobb, es sokkal bosszantobb hiba van, mint az alap SC4-ben! Peldaul tucatnyi R$$$ epuletben rosszul van beallitva a lakosok szama (ez az SC4-ben is megvolt, de most meg tobb epulet rossz). Ugye laknak benne valamennyien, ha lepusztul, akkor tobben, ha csak $ manusok laknak benne, akkor azok mar nagyon sokan. Csakhogy sok epuletnel ossze vannak cserelve a szamok. $$$ allapotban tobben vannak benne, mint $$ allapotban. Es ugyanez ervenyes nehany $$ epuletre is, persze jellemzoen a legnagyobbakra. Valaki irta is, hogy ha a regi varosait betolti, akkor azok iszonyu lengeseket produkalnak, mielott beallnak. Na az azert van, mert hirtelen megduplazodik, megtriplazodik a lakosok szama bizonyos epuletekben. Iskolak, korhazak tulterhelodnek, no job, commute time megno, ossze-vissza demandok... Es persze nem konnyu eszrevenni, hogy ez a hirtelen lakossagszamnovekedes miatt van, mert az nem latszik a kiirt lakossagszam erteken, mintha mi sem valtozott volna, csak a population/job grafikonon van egy hirtelen ugras a lakosok szamaban. Par ora munkaval csinaltam egy modot, ami ezt korrigalja, ugyhogy a regi varosaim most mar jok.
De vannak mas hibak is. Peldaul nem mindig sikerul elsore letrehoznom egy connectiont a szomszedhoz. Ketszer kell megepiteni az utat.
Altalanosan jobb az utkeresesi algoritmus, hasznaljak a tomegkozlekedest, de nagyon nem hasznaljak az autopalyat.
Aztan ami meg nagyon hulye hiba, az az oktatas finanszirozasi rendszere. Valoszinuleg csak segiteni akartak, de rosszul sult el. Regen ugy mukodott a dolog, hogy az iskolak koltsegveteset egyenket beallithattam. Ha elfelejtettem a lakossag szamanak novekedesekor utanallitani, finanszirozasi hiany miatt sztrajkoltak. Most sose sztrajkolnak, mert a program alapbol utanallitja a koltsegvetest. Ha keves, hozzatesz. De ez visszafele nem mukodik! Ha nagy a koltsegvetes, nem vesz el a penzbol. Igy aztan az oktatasra kiadott koltseg nem csokken. Ez igy ugye meg nem volna baj, sot, leveszi a terheket szegeny polgarmester vallarol, csak neha-neha kell csokkenteni nehany suli koltsegveteset. Csakhogy: ha egy suli koltsegveteset csokkentem, nem csokken az oktatasra forditott osszkoltseg, mert amit az egyiktol elvettem, automatikusan elosztja a kisebb koltsegvetesuek kozott. Es ezzel elvettek egy nagyon eros lehetoseget, megpedig a kiadasok csokkentesenek lehetoseget az egyes intezmenyek finomhangolasaval! Mert kepzeljunk csak el egy 170k lakosu, mar csak igen lassan fejlodo, inkabb folyamatosan valtozo meretu varost 20 altalanos iskolaval, 5 gimi, 5 konyvtar + nagykonyvtar, fosuli, egyetem, muzeumok. A folyamatosan mozgo lakossag folyamatosan valtozo igenyeket general az oktatassal szemben, amit viszont regen manualisan konnyeden be lehetett azert szabalyozni. Ebben az automata rendszerben viszont ha valahol hiany keletkezik, automatikusan emeli a koltsegvetest, de soha nem csokkenti, osszessegeben elkepeszto hulye dolgokat tud produkalni, es ami a lenyeg, akar 1000-1500$-ral nagyobb oktatasi kiadast tud letrehozni. Ez egy szukos koltsegvetesre nezve vegzetes lehet. Lehet persze az oktatas koltsegveteset altalanosan csokkenteni a penzugyi panelben, de akkor az minden egyes oktatasi intezmenynek ugyanannyi szazalekkal lehuzza a koltsegveteset, es lehet kezdeni a finomhangolast elolrol, mikozben az automata folyamatosan novelgeti a koltsegvetest. Ugye nem en vagyok bena, es regen tenyleg mashogy mukodott? Es ha a jelenlegi rendszert lehet ertelmesen mukodtetni, akkor hogyan kell? Es valoszinuleg ugyanez igaz az egeszsegugyre is, csak ott nehezebben latszik, mert korhaz joval kevesebb van.
Es meg valami, ezt meg nem ellenoriztem, csak az egyik varosban szemet szurt a dolog. A commuter shuttle survice, az automobil emission reduction act es a clean air act koltsege pontosan megegyezett, 892$ volt. Pedig a clean air act regen 20$ volt...
Annak az egynek viszont orulok, hogy szemetet tovabbra is ingyen lehet megsemmisiteni.
Azt hiszem, nagyon varom az elso RH patchet, vagy a javito modokat. Es hat eddig meg csak nagyon keveset jatszottam, valyon mennyi rejtett hiba van meg?
No felnyomigáltam az RH-t, sajna alig tudtam túrkálni, de elsõre igen aranyosnak tünik. Melyik fokozatban nyomjátok?, az easy-ben ültem hozzá kb. 1.5 órát de ez nagyon piskóta és egy indokoltalan nagyvonalú kiköltekezés után is van még min. 350 ezer$. A medium milyen, azt látom a hard azonos az alapgama beállításával. A szemétégetõnél nem szedték ki a szvsz. bugot, 0 költséggel is letakarítja az összes szemetet😊! Nagy csalódás az ikerpályás út, szépnek szép, de nagyon drága, az egyirányú viszont naccerû😊. Milyen a magasvasút, mi a különbség a szintes és az emelt autópálya között, változtatjátok-é a 9%-os adót? Egyáltalán írjatok 1000l!!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
egy kis sample az elso RH-s varoskambol 😊
Eddig csak egy kisvarosra volt idom, de arammal, vizzel, iskolaval, korhazzal, rendorseggel nagyon hamar pozitivba allt a bevetel.