Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

progeny
Honnan lehet letölteni õket? Mert az sc4-rõl nem.

http://szefoo.uw.hu

hat majdnem minden rendben van

a transit fix-k azert kellenek, mert egyes uttipusok talalkozasa eseten hibasan mukodik a program igy hosszabb commute time-t szamit, egyszoval BUG

a plugin meg egy lehetoseg, a jatek bovitesere, amit ajtek keszitoi helyeztek el a jatekban
es ez meg csak nem is drasztikus valtozas

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

[HUN]PAStheLoD
maxx! te nem jácchaccc ezzel neked ez túl bonyolúT! 😊)

amúgy énse szeretem a kis FIX eket meg a MOD okat mert míg sc4 -be elment mer szar volt a szimuláció addig itt minden (majdnem) rendbenvan..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

TopGun
Fel kell tenni a patch-eket es lesznek felhokarcolok!

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

progeny
Hello, sima sc4-em van és nem akarnak felhõkarcolók épülni. Mi lehet a baj?HLPPLS!

http://szefoo.uw.hu

ut közepén menõ villamos ala budapest rulz ;PPPPPPPPP

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Ignore this!

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

pontosan az igy ügyeskedned kell. valószinüleg a fejlesztõk se ok nélkül csinálták igy. Legközelebb már a vasutat is az útra fektetheted

pontosan az igy ügyeskedned kell

hat hatalmas cheat, hogy a buszmegallo nem foglal egy kockat a beepitesi teruletbol

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

nem kumálom az ilyen cheat megoldásokat

jah ezzel elvéve egy nehézségi fokot a játékból

egyebkent erdemes leszedni a Simtropolisrol a Rush Hour-hoz a megjelent Traffix Fix-ket, valamint naon jol hasznalahto plugin a Road Top Mass Transit

ez utobbival magara az utakra lehet tenni a busz es metro megallokat, sokkal surubb busz halo hozhato letre

alapgame es rush hour egy csomagban

TopGun
Ez mi? ez a Simcity4 DELUXE?? mikor jelent meg?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

[HUN]PAStheLoD
hát a másikat nem éri meg szVsz

[HUN]PAStheLoD
souldrinker
és nem kell a transp addon!

[HUN]PAStheLoD
neked a sim city 4 DELUXE kell

GyaxyBoy
Keresem azt a SimCity 4 családot, amiben megvan a Alapgame, a Rush Hour és a Transport addon! Nekem az alapgaméra nem lehet a 2 kiegészítõt rátelepíteni! Tudnátok címeket mondani, ahonnan le lehet tõlteni õket?
GyaxyBoy
Sziasztok!

Nektem fel megy a Simcity 4 re a Rush Hour és a Transport Addon? Nekem ha minden igaz az Alap SimCity 4 Deviance!
A Rush Hour, pedig vmi soulg... nem tom mi!
Emailban válaszólnátok légyszíves! Köszönöm!
PetruZ
Az advanced options-ban vannak mindenféle detail-es állítgató dolgok.
TopGun
Hello Mayan! forditasra van idod mostanaban valamelyik verziohoz? vagy mar csak az RH-t forditod?

megszerzem ako máshonnan 😄DDDD

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Deviance verzio? Ha jossz holnap merc-ezni, akkor odaadom. 😊))
hi
rush hour kieg meg van valakinek még rar ban mert kéne a 33-tól kezdve a 42. fileig, ha valakinek megvan pls szoljon es ako dc-n leszednem vagy hasonlo (persze egy link is jo ahol fentvan de ne smsweb pls 😛)

[HUN]PAStheLoD
szebb

1. nem tudsz még magyarul se
2. nem itt kéne hirdetni
3. legujabb jatekbol egyszerre csak egy lehet mert a többi már nem a LEGújabb max új...

kb enyi észrevételem van igy elsõre 😛

az egyiranyu ut csak kapacitasban dupla egy adott iranyban
az avenue a maximalis sebessegben is magasabb, nem csak dupla kapacitasu

PetruZ
Nem tudom, de én úgy lattam több route rajzon is, hogy inkább átmennek (nem mindenki, de úgy a felük). Valószínûleg a népesebb, betelepült környékeken az avenue-k közepén megjelenõ fasor vonzza õket, vagy nem tudom. 😊
Sipocz
Hi!
Mitõl versenyképesebb az avenue mint két párhuzamos egyirányú út?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

[HUN]PAStheLoD
igen de azért az egyirányú utcákkal beszopnak néha 😊

PetruZ
Még valamit elfelejtettem: sztem a fejlesztõk sokat játszottak a Mobility-vel. 😊
PetruZ
Én is ma próbáltam ki az RH-t, eddig tetszik, sztem elég jó irányba ment a fejlesztés, nem csak x+1 új épületet kaptunk.
Számomra eddig a leghasznosabb eszköznek a "route tool" tûnik, amely megmutatja az egyes épületek, utak "útjait", azaz hogy ki hogyan jut el odáig, hová megy, milyen áthaladó útvonalakat használnak, stb.. Legutóbb az igen gyászos emlékû Traffic Giant-ban láttam hasonlót, de ez sokkal hasznosabb, sokkal jobb. Sztem az igazán hatékony tömegközlekedés kialakításához majdhogynem nélkülözhetetlen.
Ahogy észrevettem, a kéregvasút és a buszrendszer is jobb lett, a kihasználtságuk sokat javult az alapjátékhoz képest.
Az utak forgalma viszont sztem nõtt, de az új avenue-k elég jól besegítenek a tehermentesítésbe. Amennyire észrevettem, a párhuzamos road-okról is inkább átmennek az autóutakra, még ha kerülõt is kell tenniük emiatt. Szóval sztem is sokat javult az útkeresési algoritmusuk.
[HUN]PAStheLoD
az örök harc igazából egyedül a trafficra jellemzõ van már több 100K-s városom és avenue-k nélkül már rég kirugtak vóna..

[HUN]PAStheLoD
hát nem tudom te milyen RH-val jáccol de nálam ezek a " hibák " vagy fícsörök nem nagyon jelentkeztek 😊)

autópályát csak jól kell letenni mer különben nagy dugó lesz a felhajtón és nem használják..

iskolákkal ezt nem láttam még..

de persze a peccset én is várom 😊

Kodlovag
Mult het vegen meglett az RH nekem is. Azota viszont gepkozelben sem voltam, ugyhogy meg nem sokat nyuztam.
Elsore nagyon tetszett minden ujitasa, az osszes regi varosomat RH-sitottam. T-autopalya keresztezodesek, avanue, nagyobb iskolak, adozo farmok...
DE! Ebben sokkal tobb, es sokkal bosszantobb hiba van, mint az alap SC4-ben! Peldaul tucatnyi R$$$ epuletben rosszul van beallitva a lakosok szama (ez az SC4-ben is megvolt, de most meg tobb epulet rossz). Ugye laknak benne valamennyien, ha lepusztul, akkor tobben, ha csak $ manusok laknak benne, akkor azok mar nagyon sokan. Csakhogy sok epuletnel ossze vannak cserelve a szamok. $$$ allapotban tobben vannak benne, mint $$ allapotban. Es ugyanez ervenyes nehany $$ epuletre is, persze jellemzoen a legnagyobbakra. Valaki irta is, hogy ha a regi varosait betolti, akkor azok iszonyu lengeseket produkalnak, mielott beallnak. Na az azert van, mert hirtelen megduplazodik, megtriplazodik a lakosok szama bizonyos epuletekben. Iskolak, korhazak tulterhelodnek, no job, commute time megno, ossze-vissza demandok... Es persze nem konnyu eszrevenni, hogy ez a hirtelen lakossagszamnovekedes miatt van, mert az nem latszik a kiirt lakossagszam erteken, mintha mi sem valtozott volna, csak a population/job grafikonon van egy hirtelen ugras a lakosok szamaban. Par ora munkaval csinaltam egy modot, ami ezt korrigalja, ugyhogy a regi varosaim most mar jok.
De vannak mas hibak is. Peldaul nem mindig sikerul elsore letrehoznom egy connectiont a szomszedhoz. Ketszer kell megepiteni az utat.
Altalanosan jobb az utkeresesi algoritmus, hasznaljak a tomegkozlekedest, de nagyon nem hasznaljak az autopalyat.
Aztan ami meg nagyon hulye hiba, az az oktatas finanszirozasi rendszere. Valoszinuleg csak segiteni akartak, de rosszul sult el. Regen ugy mukodott a dolog, hogy az iskolak koltsegveteset egyenket beallithattam. Ha elfelejtettem a lakossag szamanak novekedesekor utanallitani, finanszirozasi hiany miatt sztrajkoltak. Most sose sztrajkolnak, mert a program alapbol utanallitja a koltsegvetest. Ha keves, hozzatesz. De ez visszafele nem mukodik! Ha nagy a koltsegvetes, nem vesz el a penzbol. Igy aztan az oktatasra kiadott koltseg nem csokken. Ez igy ugye meg nem volna baj, sot, leveszi a terheket szegeny polgarmester vallarol, csak neha-neha kell csokkenteni nehany suli koltsegveteset. Csakhogy: ha egy suli koltsegveteset csokkentem, nem csokken az oktatasra forditott osszkoltseg, mert amit az egyiktol elvettem, automatikusan elosztja a kisebb koltsegvetesuek kozott. Es ezzel elvettek egy nagyon eros lehetoseget, megpedig a kiadasok csokkentesenek lehetoseget az egyes intezmenyek finomhangolasaval! Mert kepzeljunk csak el egy 170k lakosu, mar csak igen lassan fejlodo, inkabb folyamatosan valtozo meretu varost 20 altalanos iskolaval, 5 gimi, 5 konyvtar + nagykonyvtar, fosuli, egyetem, muzeumok. A folyamatosan mozgo lakossag folyamatosan valtozo igenyeket general az oktatassal szemben, amit viszont regen manualisan konnyeden be lehetett azert szabalyozni. Ebben az automata rendszerben viszont ha valahol hiany keletkezik, automatikusan emeli a koltsegvetest, de soha nem csokkenti, osszessegeben elkepeszto hulye dolgokat tud produkalni, es ami a lenyeg, akar 1000-1500$-ral nagyobb oktatasi kiadast tud letrehozni. Ez egy szukos koltsegvetesre nezve vegzetes lehet. Lehet persze az oktatas koltsegveteset altalanosan csokkenteni a penzugyi panelben, de akkor az minden egyes oktatasi intezmenynek ugyanannyi szazalekkal lehuzza a koltsegveteset, es lehet kezdeni a finomhangolast elolrol, mikozben az automata folyamatosan novelgeti a koltsegvetest. Ugye nem en vagyok bena, es regen tenyleg mashogy mukodott? Es ha a jelenlegi rendszert lehet ertelmesen mukodtetni, akkor hogyan kell? Es valoszinuleg ugyanez igaz az egeszsegugyre is, csak ott nehezebben latszik, mert korhaz joval kevesebb van.
Es meg valami, ezt meg nem ellenoriztem, csak az egyik varosban szemet szurt a dolog. A commuter shuttle survice, az automobil emission reduction act es a clean air act koltsege pontosan megegyezett, 892$ volt. Pedig a clean air act regen 20$ volt...
Annak az egynek viszont orulok, hogy szemetet tovabbra is ingyen lehet megsemmisiteni.
Azt hiszem, nagyon varom az elso RH patchet, vagy a javito modokat. Es hat eddig meg csak nagyon keveset jatszottam, valyon mennyi rejtett hiba van meg?

TopGun
Mit jelent az, hogy normal utnal gyorsabb? melyik az?

Szerintem csinald vegig a RH tutorial-t, ott sok mindent megmutatnak. 5-10 perc az egesz. En ugy vettem eszre, hogy ha a normal utvonaluk kozeleben csinalsz egy gyorsabbat, akkor atszoknak arra.
Az avanue szerintem nem olyan veszesen draga, es inkabb a nagyvarosoknal lesz ertelme. Magasvasut viszont szerintem nagyon sokba kerul, joval tobb, mint a normal. Nem emelt autopalya joval olcsobb, mint az emelt. Viszont keresztbe utat csak feluljaroval csinalhatsz. En a $$ es a $$$ adokat lejjebb vittem kicsit.
TopGun
Sziasztok! nekem is megvan vegre a hon ahitott RH. van par kerdesem: hogy lehet beallitani es hol, hogy pl. az 1890-es Chichago-i stilusban epuljon az osszes epulet es olyan kocsik jarjanak, egyszoval az egesz olyan legyen! A masik kerdes: hogy lehet szabalyozni? ill. lehet-e egyaltalan, hogy merre menjenek a gyalogosok es az autosok dolgozni? magyaran szabalyozhatom-e, hogy milyen utvonalon kozlekedjenek a munkahelyukre?

Sipocz
Hi!
No felnyomigáltam az RH-t, sajna alig tudtam túrkálni, de elsõre igen aranyosnak tünik. Melyik fokozatban nyomjátok?, az easy-ben ültem hozzá kb. 1.5 órát de ez nagyon piskóta és egy indokoltalan nagyvonalú kiköltekezés után is van még min. 350 ezer$. A medium milyen, azt látom a hard azonos az alapgama beállításával. A szemétégetõnél nem szedték ki a szvsz. bugot, 0 költséggel is letakarítja az összes szemetet😊! Nagy csalódás az ikerpályás út, szépnek szép, de nagyon drága, az egyirányú viszont naccerû😊. Milyen a magasvasút, mi a különbség a szintes és az emelt autópálya között, változtatjátok-é a 9%-os adót? Egyáltalán írjatok 1000l!!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

ha jol emlekszem olyan 60-70k-s a varos

Nem rossz, en meg messze nem tartok itt. Hany lakosod van?

egy kis sample az elso RH-s varoskambol 😊

[HUN]PAStheLoD
easy 500 K kezdõ pénzel nyit..

[HUN]PAStheLoD
aha.. semmi változtatás péz van elég ha ügyi vagy

Azert hozza kell tenni, hogy az alap SC4-ben induláskot az adók 7%-on vannak. Ellenben a RH-ban 9%-on vannak. Az alapjatekban is az elejen felallitva 9%-ra az adot, siman pozitiv volz mindig a mérleg megfelelo gazdalkodassal.

TopGun
Aham, ertem ok. mar alig varom, hogy elmehessek vegre megvenni a jatekot!

Szerintem eddig is voltak, de ha igaz, akkor csak az indulasi penzosszeg fuggott tole. Most lehet hogy valtoztattak mast is, de en meg csak az easyt neztem.

Eddig csak egy kisvarosra volt idom, de arammal, vizzel, iskolaval, korhazzal, rendorseggel nagyon hamar pozitivba allt a bevetel.
TopGun
ezekszerint mostmar fokozatok is vannak? de attol meg lehet szabadon epitkezni?