13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#6077 Passzolom, nem foglalkozom ilyenekkel .
Simtropolison szoktam látni skineket . -
Toroco #6076 Norby, feölötem a régiót az ftpr-re. tanulmányozd át a várost. gothamon nem sokat javitttam, de kicsit fejlődött. a középső városhz nem nyultam, azon próbáld ki amit irtam. -
#6075 Cső Tuvok lenne még egy kérdésem hozzád illetve mindazokhoz akik a felvetett témámmal kapcsolatban hozzá tudnak szólni. A kérdés az lenne, hogy létezik e, illetve csinált e valaki már a SC4-ben szereplő járművekhez (nem vonat+magasvasút+ilyesmi), konkrétan közútiakhoz (autó, busz) skineket? egyszer rábukkantam egy oldalra, ahol a srác a 4-es golftól kezdve más mai autókat is valahogy belevitt a játékba csak nem tudom hogy hogyan. Érdekel még valakit ez a téma? Tapasztalatok? Az oldal címét sajna nem tudom, és nem is találom, de azt hiszem anno a SimCity Fan Site oldalai között volt, de lehet megszűnt azóta. Várom az érdeklődőket a témával kapcsolatban. Hi -
Toroco #6074 ya amit elfelejtettem, hogy ha a szomszéd várost is felfejlődik, akkor ez is növekedni fog még, de a szomszédban több üzleti zónát kell rakni.
Meg lehet hogy az is segít, ha atomerőmű helyett naperőművet teszel. -
Toroco #6073 előszor is átnéztem mindent a városban. Az adók jók voltak. aztán minden zónát lecseréltem nagy sűrűségüre. Néháyn zöld terület rovására telepítettem HT ipart. Lerektam még pluszba egy csomó buszmegállót. ezek hatására kb 10-15ezer plusz lakos lett. A zónák lecserélése után rázoomoltam a városra, és minden házat leromboltam, ami kicsi volt. ezek halyén sok hely nem épült be, és ezekre a helyekre tettem le némi üzleti zónát. Az egyik baj amiért nem fejlődik a városod, hogy túl kevés üzleti zónád volt benne. a másikakban nemtom hogy van. a következő lépésben leromboltam azt a sok általános- és középiskolát. a helyettük 2 nagy általánost, és egy nagy közép iskolát tettem, ami le is fedi az egész várost. a korházakkal ugyan ez. Leromboltam az összes klinikát, és most 5 nagy korház van a városban. ezek után, egy hatalmas fellendülés következett. Az atomerőmű öreg volt ezért ujra cseréltem. Sajnos még igy is veszteséges volt a város, mivel kicsi a terep, nem volt hely plusz ipar építésére, ami nagyon kellett. ezért létrehoztam egy iparvárost a szomszédban, és ez segített elérni nagyobb lakos számot, ahoz hogy nyereséges legyen a város.
Most megnézem azt a Gothamet is. -
NorbyI #6072 Érdekes te tényleg mester vagy.
Igazából az a városom nem is volt veszteséges hanem 400 hasznom volt kb havonta.
Mond csak hogy miket csináltál úgy tűnik neked nagyon megy a téma.
Igazából Gotham város a legproblémásabb, ott jelentkezett legdurvábban az alant vázolt probléma.
Minden mondatodra figyelni fogok, taníts létszi. :) -
#6071 -
#6070 Pontosan . -
Toroco #6069 Norby!
Elkezdtem a New Chope nevü városodat fellendíteni. Mostanra 200000 lakosvan, tele van toronyházakkal, és sikerült nagy nehezen csinálni 800-1000$ profitot is, igaz ezze ráment 700000$ de most legalább nem 2000$ veszteség van. Holnap megnézem a többi városod is, azokon is alakítsak, vagy csak mondjam hogyan gyarapítanám? -
#6068 Köszi Tuvok a cuccot, sikerült a dolog, jobboldali a forgalom, nagyon örülök neki!!! THX -
Toroco #6067 elvileg meggazdagodnak az szegények és kicsit fellendül a város -
NorbyI #6066 És ez miért jó nekem, mit fogok kideríteni / látni belőle? -
#6065 Csak próbaképp csináld azt, hogy leveszed a csórók adóját 9-10-re, és a város valamelyik sarkába leraksz egy adag koszos ipart-t (aminek az adója max 8-9; és legyen oda busz, metró), aztán figyeld pár évig a várost .
Ha nem történik semmi évekig, akkor mentés nélkül ki tudsz lépni . -
Toroco #6064 Gondoltam hogy összefüggnek a városok, és bajos lenne külön.
Na az a gond, hogy nem tudom letölteni a linkedről. Mi lenne, ha feltöltenéd az én FTPm re? Priviben elküldöm az adatokat, és akkor nem kell link sem.
-
NorbyI #6063 Köszi szerintem ezt megpróbálhatjuk de sajnos régióban vanés elég nagy az ingázás is a városok között. Azt hiszem inkább betömörítve felrakom az egész régiót.
Ha minden igaz innen le tudod szedni. -
Toroco #6062 hát igy nem nagyon tudok mit mondani. küld el az egyik ilyen városodat emailben, ha gondolod, és megnézem tudok e valamit kezdeni vele. [email protected] a címem. -
NorbyI #6061 Ha már a Láma kérdéseknél tartunk akkor nekem is lenne egy.
Szerintem ez az egész játék legnagyobb buktatója.
Szóval adott egy közepes városka modjuk 60-100 ezer emberrel (eddig ez volt a trand).
A városban szinte minden megtalálható sok park az összes ajándék épület teljes lefedettségű orvos iskola rendőrség, viszonylag jó közlekedés, metró és/vagy busz, autópálya és/vagy sugárútak.
Mégis stgnál az egész város nem hiába van kiűzve a koszos ipar, nem hajlandóak elmenni a szegények csak a drasztikus módszer hatására(20% adó+dózer).
Viszont se a magas kereskedelem se a magas lakosság nem akar beköltözni, nagyon gyenge az hogy évente egy két épület jön létre.
A térkép szinte minden esetben tele van építve, szinte csak magas sűrűségű zónát építek, de mégis nagyon ritka az 1000-es épület vagy annál magasabb. Kereskedelemből meg talán ha kettőt láttam eddig a városaimban.
Akinek esetleg volna építő ötlete bombázhtna mert láttam itt olyat akinek már egy ötven éves városban is iszonyat magas toronyházak díszelegtek (nem landmark).
Köszi a választ.
ui: úgy tűnik lesz segítségem a fordításban (előre is köszönet neki) -
#6060 A mailt kösz,de még nem volt időm ránézni a gaméra,priviben van még egy (nemisolyan) LÁMA kérdésem:) -
#6059 Köszi, lementettem, ha megnéztem szólok hogy sikerült e, köszi szépen!!! -
Toroco #6058 tényleg ez egy jó eset amit a faqba belehet vezetni
-
#6057 Elment a mail, tömören leírtam mit kell csinálni a simtropolis fórumban írtak alapján, asszem beírom a faq-ba is ha odáig jutok .
Ha vmi gáz van szólj . -
#6056 Ezt nem is akartam, csak fasza lenne ha működne (egyébként az EA bekaphatja, ezért!) -
#6055 Ne ugorjunk a dolgok elébe ,) -
#6054 Ezer köszönet barátom, ha a tesztelési szakasz lezárult tájékoztatlak a fejleményekről. Király gyerek vagy, és mégegyszer kösz. -
#6053 Szerintem jól vetted ki -
#6052 Ment a privi, majd nézd meg és köszönöm szépen. Ezt az ún. Simlocale.dat-ot is felül kell írni a telepítés után? Tehát ha jól értettem, akkor németül toljam fel, majd ha megvan, ezt az US simlocale.dat-ot másoljam rá a németre (gondolom german simlocale.dat) és máris jobbos lesz a forgalom. ? THX -
#6051 Igen el, add meg priviben -
#6050 Okés most úgyis dolgozom, majd estefelé leszek otthon. Az e-mail címemre el tudod küldeni? És ezer köszönet előre is!!! -
#6049 Ha vársz úgy 2-2,5 órát, én elküldöm neked, nekem amcsi verziós van . -
#6048 És azt honnan tudom megszerezni (tudom nagy az internet). Megvan a sima Sim City 4 2cd-n + a Rush Hour kiegészítő is külön. Illetve most vettem meg a Sim City4 DELUXE Editiont. A régiben bent lehet ez az úgynevezett US simlocale dat? (ha hülyeségeket írtam bocs) -
#6047 Ez biztos, hogy működik, mert én is ezzel szoptam, korábban jeleztem is, de úgy látszik másoknak nem volt ez probléma...
Ja és Germany... -
#6046 Ne felejtsd el szerezni egy us-en simcitylocale.dat-ot ,) -
#6045 Megpróbálom majd így és jelentkezem az eredménnyel, nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget! -
#6044 Kb . ugyanezt javasolják azon a fórumon is :D -
#6043 Tehát ha felrakom pl német nyelven, akkor a deutsch dat.ot felülírom a cd-ről english.dat ra és kész? -
NorbyI #6042 Szerintem a legegyszerűbb megoldás ha felrakod újra a játékot úgy hogy a közlekedés a jobb oldalon van, aztán felülírod a nyelvi filet angolra, vagy a kezdetleges magyarításra, amit linkeltem. -
#6041 Well, the number in 'Language' determines which folder to look in for SimCityLocale.dat, your date and money format and the side you drive in (probably more stuff, but that's all I've determined).
1 stands for the 'English' folder, m/d/y $xx and right hand driving.
13 (19 in decimal) stands for 'UKEnglsh' and left hand driving.
5 stands for 'Spanish', d/m/y xx$ and right hand driving
I haven't tried all the possible numbers, but you get the idea, right?
Ezt löki a srác a simtropolison.:) -
#6040 Ja még annyi, hogy a rendermad instrukciója a simtropolis fórumában jó erre a problémára? Magyarul állati jó lenne. -
#6039 Nagyön köszi, de az igazság az, hogy az angol tudásom azért kifogásolható. Ez az angol nyelvű fórum tuti jó, csak sok mindent nem értek. Nem tudnál magyarul segítséget adni, nagyon megköszönném. Át kell írni valamit a SIMLOCALE.DAT-ba? -
#6038 Itt valószínűleg megtalálod a megoldást .