Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

laslandes
Nincs hozzá teljes magyarosítás. De szerintem nem is kell hozzá sok angoltudás.

vki tud ehhez a gamehez teljes magyarosítást?

http://www.powerplaymanager.com/r57633

tegnap amint hazaértem folytattam az újra kerdettet és este 6ra már volt egy 50000 fõs városom. és néha volt 2000 profitom.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

az a városom ami a képen van megsemmisült. 😞 az uj várost kitöröltem, de nem csak a város tünt el hanem az egész terep és egy sima felület maradt helyette. visszamásoltam a mentést és és eltünt az képen lévõ városom. ami azért fura mert a mellette lévõ fiatalabb volt és az megmaradt. ugyhogy most minden mentést töröltem ujra telepitettem és kezdem elülrõl az egészet. picsába

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

elkezdtem egy uj pályát Newyork regioban. a legnagyobbat. egyszer csak arra lettem figyelmes hogy amikor az a pályát görgetem a leg távolabbi zoomban a videókártyám fura hangot ad ki magából olyan ciripelés szerüt. és nem a hangszórókból jön mert ki vannak kapcsolva, és a fülem a videókártya mellett volt. Hallottatok már ilyenrõl?

Most nem vagy msnen. itt az én városom képe ha sikerül feltölteni. most 1200 a profitom.

Tévedtem. 26000 lakosa van , de még a térkép felét sem építettem be lakóházakkal.
Szerintem az a baj hogy a mezõgazdasági területek nagyon a város mellett vanak. én a kép jobb felsõ sarkábanlévót lecserélném lakóházakra, azt meg máshova tenném. És szerintem minden utat cserélj ki arra a fekete utra. Felveszlek msnbe. ha vagy elküldöm az én városom képét.

én is simával játszom. kajálok és feltelepítem a gamet és megnézem hogy hogyan van nálam, de ugy emlékszem hogy nekem fele ekkora és olyan 16000 lakos van

A popiláció csalfa mert a város méretének ellenére csak 8000 fõs.
Egyébként ezt sima alap játékkal hoztam ki a rush hourt is feltettem és fényévekkel könyebb és játszhatóbb és akadásmentesebb a game...😊

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

ez az msn címem: [email protected]
A leírás jó de nem ennyire az elejére gondoltam de tényleg nagyon köszi, itt egy kép hol járok de sem a profitot nem bírom növelni, sem az épületeket, sem a populációt és lassan nem férek el a képernyõn 😞
my city

Imp99!

A belinkelt oldal leirása jó. én is az alapján kezdtem, de egy kicsit más arányban tettem le a zónákat. Az elején netegyél üzleti zónákat, ugy is üresen marad. Az egyik sarokban kezd el építeni a lakó zónákat egy jókora területre. az elején csak s kis tipusból építs. Tegyél le egy orvosi rendelõt, rendõr állomást, és egy általános sulit. aztán tegyél mellé egy pár mezõgazdasági területet, és egy szén vagy gáz erõmûvet. Aztán pörgesd fel az idõt egy kicsit. amint beépultek a lakó részek lassitsd vissza és vedd vissza az erõmû támogatását ugy hogy 90% legyen a használt energiája. kb 100 dollár körül. A rendörség korház meg a suli támogatását vedd vissza, ugy hogy lefedje a lakórészeket a hatósugara. a sulinál és a rendelónél ezt lõdd be a páciensek száma alapján. aztán pörgesd fel az idõt kicsit és lassitsd. ujra nézd meg a pénzeket a sulinál meg a rendelõnél, mert valamikor ha már 10 dollárral emeled meg a támogatást akkor már vagy 100 emberrel nagyobb a kapacitás és az felesleges és pénz pazarlás. az adót meg nyomd fel 2 tized %al. aztán tegyél le ipari negyedeket messze a várostól, de ne a high tipusból. aztán az ipari rész közepére tegyél egy kis tûoltó állomást és lödd be a támogatást. a vásosnak nem kell tüzoltóság egy jó ideig. tegyél le ujabb lakónegyedeket, de most már egy keveset a közepesbõl is. Meg egy kicsi üzleti negyedet is. tegyél az adóra még egy tized %ot. Elvileg nyereségesnek kell lennie. néhány 100 dollárral. most már tuti kell vizellátás is. Folyamatosan figyeld az erõmû, a suli, az orvosi rendelõ igényeit, és adagold a pénzt. aztán majd jöhet a fejlesztés és a gazdagabb lakórészek építése. Ha már lesz középiskola meg egyetem majd akkor lesz szerepe az üzleti zónáknak igazán.

Remélem tudtam segíteni és érthetõen irtam le.
De ha nem megy szólj és msnen keresztül játék közben is mondhatom hogyan építs.

Ha 700 as a plusszod az már jó. nagyon sok kis lakóházat kell építeni, és a grafikon szerint a az ipart és az üzleti épületeket. korház és iskolák mindig legyenek a megfelelõen finanszírozva. És rendorség is kell egy. Azt tenni mindig amit kérnek. az adót meg idõnként emeld egy tized %al. 8%nál még vígan élnek a népek.

ezen az oldalon a cheat-ek alatt találsz leirásokat
Ih all! vki tudna adni tippet trükköt vagy oldalt ahol le van írva hogy kéne kezdeni mert iszonyú szenvedések árán tudom csak 100-700 as plusszban tartani a profitot már olvastam hivatalos oldalon a tippeket de sza..t sem érnek... bárki bármit elõre is thx!

PLackó
most leálltam ezzel, a the movies-al játszok 😊

ez nem ér...NEKEM NINCS MEG A RH!!!!
laslandes
A metró kiépítése azért 3-szor annyiba kerül,mint a magasvasút de még így is jobban megéri. A havi költség viszont a metrónál kevesebb (csak 0,3$).

Mutans Zombi
A Rush Hour-ban tudtommal mutatja, hogy honnan hova közelekednek az emberek az úton és én pl. magasvasúttat húztam a legforgalmasabb út mellé (aminek sajnos pár ház áldozatául esett) és 800-2000 között volt az utasok száma egy 17.000-s városban.
Most viszont ha játszanék valszeg metrót csinálnék inkább, mert asszem nem kerül igazán többe, ugyanakkor viszont nem kell lerobbantani érte a házakat.

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

PLackó
akkor lerombolom az összes utat,ne szennyezzék a levegõt és fizessenek a vasútért<#vigyor1>

laslandes
Próba képpen csináltam én is magasvasutat. Mûködik az magától, de szerintem csak akkor járnak rajta szerelvények, ha van elég utas is. Nálam kb. 50-en használták, úgyhogy néha-néha láttam csak a vonatot.<#vigyor> A ?-el rákattintasz az állomásra és ott meg tudod nézni, hogy mennyien használják. Amúgy addig nem fognak sokan vonattal menni, amíg kocsival is kényelmesen beérnek a melóhelyre.<#vigyor>

PLackó
nah az egész magasvasutat lecseréltem sima vasútra.
viszont itt sem járnak szerelvények,csak kis zöld..nem is tudom mik.
hogy lehetne végre beindítani a forgalmat?

SZIASZTOK SKACOK. Segítene vki, honnan lehet letölteni SC4 RH-t? az alap game megvan, legálisan...

Elõre is köszi!
PLackó
oké,köszi 😊

laslandes
Nem hiszem, hogy 1000 MWh lenne a maximum. Ha többre van szüksége a városnak akkor biztos vehet többet is, feltéve ha a másik tud adni annyit.

A magasvasutakról nem tudok nyilatkozni.<#miaz> Csak nemrég van meg a Rush Hour, és a kisvárosaimban nincs szükség ilyen luxusra.<#vigyor>

PLackó
valamint valamiért egyáltalán nem használják a magasvasutat,pedig a szomszéd városban is vannak gyárak,és oda is mehetnének vele.

PLackó
maximum csak 1000 mwh/hónap áramot adhatok el a szomszéd városnak?

laslandes
Igen, az köbméter/hónap. Smallville a szomszéd város, de az is az enyém.<#vigyor>
Nem mondhatnám, hogy rajongó vagyok, csak amikor elkezdtem játszani, akkor pont a sorozat ment a TV-ben, és nem volt jobb ötletem.<#nyes>

jó játék csak qrva nehéz... anno a Caesar3 volt ami kb ilyen nehéz volt:-)
azzal is sokat kinlódtam😛
PLackó
nagyon pörög most ez a téma pedig eddig nagyon punnyadt😊
most kedvet adtatok,én is feltelepítem.

bigapó
a víznél az 1000 cu m/mo az a köbméter/hónap rövidítése lenne? a Smallville az a Te városod vagy a szomszéd? ha a tied, akkor gondolom Superman rajongó vagy😊)

The Matrix has you...

laslandes
A kereskedés csak akkor mûködik, ha az egyik oldalon hiány van, a másikon pedig elegendõ felesleg.

Csináltam egy képet, hogy hol lehet beállítani, aki nem találta volna meg:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051110/sc4.jpg

A háttérben látszik, hogy áramhiány van. A listán egybõl meg is jelent a "Buy Power".<#nyes> Persze, csak akkor ha a másik városban van fölös energia. Vízzel, szeméttel úgyanígy mûködik! De az árat úgy látom nem lehet beállítani, csak a mennyiséget.<#pardon1>

Sziasztok!

Ezzel a városok közti kereskedelem nekem sem jött össze. Úgy akartam, hogy az új, most épülõ városomba nem telepítek erõmûvet csak egy pár "szélerõmûvet" és majd a szomszéd városomból hozok át áramot. Össze is kötöttem az ottani szénerõmûvet az itteni zónákkal de semmi. És a városok közti kereskedelem menüben azt írja, hogy nincs jelenleg elérhetõ kereskedekem vagy valami ilyesmi.

A vízzel ugyanez a helyzet, összekötöttem a 2 város csatornarendszerét, de kereskedni a vízzel nem tudok.

Valakinek van valami ötlete mi lehet a baj? vagy a város ilyen korai szakaszában nem lehet még kereskedni egy fejlettebb várossal?
nincs a pénügyeknél az áram kereskedési lehetõség

laslandes
Elvileg úgy is jónak kell lenni. Csak a pénzügyeknél állítsd be, hogy mennyi áramot akarsz venni, mennyiért.

Azt hiszem a fogyasztót kötöttem a fogyasztóval. de majd megpróbálom közvetlen az erõmûre kötni

laslandes
A Deluxe Edition tartalmazza az alap SC 4-et plusz a Rush Hourt egyben, csak olcsóbbér' lehet megvenni.<#nyes>

Amúgy sokkal jobb a Rush Hour, mint az alap.

Itt egy leírás róla.

mit tartalmaz a rush hour?

van valami uj deluxe edition? ez kiegeszito? tartalmazza a rush hourt?
onmagaban telepitheto?

valaki tudja? :-)
és a havi ki- és bejövetelnél be tod áálitani hogy hány kw energiát szeretnél venni és ki kell fizetni
laslandes
A munkaerõ elvileg magától áramlik, feltéve ha össze van kötve úttal a két régió. Nekem van egy városom, ahol kétszer annyi Commercial munkahely van, mint amennyi lakos.<#vigyor> Szóval a többiek a szomszédos városból jönnek át dolgozni.

A vezetéket összekötötted az erõmûvel az egyik oldalon, és a fogyasztókkal a másikon? Lehet csak úgy mûködik.<#miaz>

a szemetet megoldottam idõ közben. a munkaerõt majd kipróbálom. viszont energiát nem tudtam venni a másik városból. azt is tudod hogy hogyan lehet? vezetéket hoztam be de nem jelent meg a budgeban a lehetõség.

én a munkaerõt ugy csinálom egyik városbol másikba, hogy a lakó város szélére teszem a házakat és áthúzok néhány utat a másik városba ahol a gyárak vannak és az utakat folytatom. a szemét meg annyi hogy az egyik városban van egy nagy szeméttelep illetve égetõ és ahol vannak a város havi ki- és bejövetelei részletezve ott a szomszéd üzleteknél beállítom. A lényegmindnál az hogy az ut hálózat mindenhova elérjen ahova embert ill szemetet akarsz vinni...na röviden enyi lehet nem értetted de megprobáltam :-)
arra már rájöttem hogy vizzel meg árammal hogyan kereskedhetem, de azt hogy a munkaerõt hogyan irányitsam másik városba, vagy a szemetet hogyan vigyem át azt nem tudom, pedig az volna a jó.

<#papakacsint><#papakacsint><#papakacsint>
laslandes
Matyest megtörte a csendet.<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

arpad vezer
Hogyhogy ilyen hirtelen megindult a fórum???
<#wow1><#wow1>

Árpádvezér

bigapó
már egy ideje én sem foglalkozom a KoH-al😊 van helyette más, érdekesebb játék, ami most jobban izgatja a fantáziám. pl az NHL2006, CoD2, Fable...hogy csak az elsõ 3-at említsem😊)

The Matrix has you...

laslandes
Szerintem igen. A hivatalos oldalon legalábbis azt írják.

"SimCity 4 Deluxe Edition is available now! Get SimCity 4 and the Rush Hour expansion pack in one convenient package..."

Oh, hi big. Már nem megy a koh? Nekem szeptember óta, mióta újra dolgozom, még játszani sem igazán volt idõm. A SC4 is megvan már eredetiben, és azóta még nem is volt idõm játszani vele. Mindenesetre, kíváncsi vagyok, mikor jön már az 5? Már elég régen olvastam, hogy vettek fel embereket az 5. rész elkészítéséhez, úgyhogy lassan ideje lenne az elsõ híreknek megjelenni a progiról.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

szerintem nem ugyan az a kettö