13557
  • SyneT
    Hi all!

nagy nyomorék vagyok help pls

szal ayi lenne gondom hogy állandóan csőörés van és nem tudok csinálni semmit a csőtörést hogyan lehet megoldani??? ( azon kívül hogy folyamatosan betmködöm )

thanks
  • Toroco
    Hát most nemtom hogy lesz a magyarítás. én jövőhét elején utazok el, ugyhogy nem tudok fordítani. az idő tartam kérdéses. és a hétvégén sem tudok mit csinálni, mert az autót kell felkészíteni az utazásra. öregjószág és alaposan át kell nézni.ahogy olvastam NorbyI elkezdte és jól is halad vele, aki akar segítsen neki. megbeszélitek ki hányas bejegyzéstől hányasig csinálja. viszont hogy kivegyem a részem a munkából, az összemásolást bevállalom, és megcsinálom ha hazaértem.
  • vodMarci
    Valami jó fordító programmal jobb lenne a fordítás.:)...ha lenne olyan...:)
  • H0ri
    sc4 a legjobb :D
  • Sanyix
    Most így hogy játszogatok az sc4-el, kezdek rájönni, hogy eléggé elcseszett játék. Rányomok egy házra(ami mellett metrómegálló van), hogy megnézzem merre mennek munkába, és autóval gyönyörűen követve a metróvonalat mennek munkába ahol ott van mellette a metróállomás. Aztán sírnak a hosszű commute time- miatt, pedig ott a metró ami az egész várost behálózza, vasút is van, busz is van. Meg pl vicces amikor a a rendőrség egy bűnözési központ... Aztán a monorail-nek, meg az elevated rail-nek is sok értelme van... ugyanúgy végig kell rombolni az útvonalát mint a sima vonatsínnél, merthogy nem mehet a pálya az út fölött mint a valóságban, ráadásul tehervonatok se mehetnek rajta... Akkor meg mire jó? Ja meg az is szép dolog, mikor elhagynak egy házat az emberek a ingázási idők miatt, csak éppen a ház mellett van egy metróállomás(ami behálózza a város nagy részét), egy személyszállító vasúti állomás(ezis elég sok helyre jut a városban), egy buszmegálló(ebből is sok van), és egy főút. Teljesen logikátlan brutális hülyeségeket csinál a játék.
  • Sanyix
    Nem egy gyár, gyártelep. Amúgy nemtom iskolázni, az embereket, mert van ahol több iskola van egymás mellett, a lakónegyed közepén, könyvtárral mindenn, hely is van bőven az iskolákba, az iskolák max pénzt kapnak, mégis iskolázatlanok. A furcsa az, hogy van pár régebbi lakónegyed, ahol iskolázatlanok voltak az emberek, és egy idő után változtatás nélkül magasan iskolázottak lettek. A rendőrséggel is ez a helyzet, rohadt sok van, mindent lefednek, bizonyos helyeket többszörösen is, de még mindíg van bűnözés. Pl ha lerakok egy repteret, vagy mondjuk egyetemet, akkor az már a lerakás pillanatában közepes bűnözést jelent azon a területen. Ja meg persze az environent... a város környezete sűrűn tele van fával, van jósok park, mégis fullosan lent van.
  • Tuvok #5750
    A kérdőjel alatti kis eszközzel (traffic tool, vagy isten tudja) nézd meg jár-e oda valaki dolgozni . Ha csak teherszállít-s folyik, akkor nyugodtan dózerolhatod . De ha elfér, akkor gondolj bele, 1 gyár nem sokat szennyez, és 20% adót fizet ...
  • NorbyI
    Amíg van rájuk igény (dolgoznak bennük iskolázatlanabb emberek) addig nem mennek el. A dózer valószínű megoldaná a problémádat, de lehet hogy páran visszajönnének. Iskolázd az embereket 100%-ban. Akkor talán nem akar senki sem ott dolgozni.
  • Sanyix
    Van egy városom, és az új ipari zónákban, már csak high tech, és manufacturing üzemek épülnek, de a régi gyártelepeken meg maradtak a füstösek... 20%-os adó van rájuk, de nem takarodnak el. Hogy lehet rávenni őket, hogy eltakarodjanak? :D Vagy szépen le kell dózerolni és annyi?
  • NorbyI
    Eléggé leült a topic, mindenki nyaral?
    Mivel mondtátok hogy el akarjátok kezdeni a teljes magyarítást, kicsit utána néztem a dolognak. Találtam is egy progit amit említettetek plusz a 2005 -ben abahagyott firdítást is előástam és megpróbálkoztam a fordítással.
    Mivel eléggé ráértem munkahelyen, lefordítottam 150 bekezdést. Nem igazán lehet gyorsan haladni mert álltalában a 200 karakter feletti részek nincsenek fordítva és ezekkel elég jól el lehet tökölni, meg elég érdekes a nyelvezete is helyenként.
    Ha ilyen tempóban haladok akkor kb másfél két hónap alatt végzek is vele. Ha valaki segíteni akar természetesen szívesen veszem, megegyezünk hogy melyik részt kezdje és ha kész akkor én összemásolom a cuccost.
    Emailben el is tudom küldeni a szerkesztőt meg a nyelvi filet. (2 MB)
    Ha valaki segíteni akar szóljon.
    ui. Nem felejtkeztem el a landmarkokról sem csak gondok vannak az FTP tárhelyemmel, szal türelem.
  • NorbyI
    Jövő héten szerintem meg tudom csinálni hogy felrakom egy ftp tárhelyre a fontosabb és szebb cuccokat, aztán azt leszeheti mindenki vagy belinkelhetitek az oldalra, esetleg leszeditek és saját helyre feltöltitek. Addig irjatok hogy mi érdekelne még az oldalról a puccos landmarkokon kívül. Bár szerintem a simtropolison a többi cucc fenn van ahogy nézegettem.
  • Tuvok #5745
    Ha leszeditek onnan és elkülditek vagy valamilyen módon elérhetővé teszitek, akkor természetesen felrakom, ha igény van rá .
  • vodMarci
    Én onnan akartam leszedni őket,csak eredeti game kell mert regelni kell a CD-kulcsot is,szal jó lenne ha felkerülne a FAQ-ba.
  • NorbyI
    Innen minden megvan. Ezek speckó landmarkok máshonnan tudtommal nem lehet leszedni őket. Plusz vannak az oldalon tengernyi modok. Azok közül is bármelyiket le tudom szedni. Hatalmas mennyíségű anyag ne várjátok hogy listát írjak róla.
  • Tuvok #5742
    Tegyél be egy listát a cuccokról, ha valamelyik érekel valakit, vagy hasznos, felrakom őket
  • NorbyI
    A hivatalos fórum FAQ-ba én tudnék szolgáltatni egy csomó anyaggal. Registrálva vagyok a simcity4 oldalon és jó csomó cuccot lszedtem már, esetleg feltölthetnék pár dolgot. Ha kell szóljatok.
  • NorbyI
    Szisztok, hallottam hogy el akarjátok kezdeni a teljes magarosítást, nos ebbe én is szívesen beszállok, ha kell még segítség.
    Apropó imádom ezt a játékot.
  • Tuvok #5739
    Köszi, csak írni kéne még bele ezt-azt, amit meg is csinálnék, csak időm nincs gondolkodni, hogy mit :D
  • vodMarci
    Kira a FAQ!
  • Gyocsika
    A bal felső sarokban van egy földgömb szerű gomb arra rámész és ott hogy load region kiválasztod és kész!
  • Fülüke
    Elég hülyén fog hangzani a kérdés, de, hogy kell betölteni mondjuk az egész new york régiót?
    Légyszives segítsen valaki! Sürgős lenne. Köszi. :)

• bigapó
    kösz a doc-ot, kedvet kaptam egy új város-projekt beindításhoz:))
  • latymatyoka
    tudom,hogy imádsz,és képzeld beütöttem a keresőbe de nem igazán segitett.Hátha van ujabb verzió
  • vodMarci
    Annyira szeretem az olyan embereket,akik még véletlenül se olvasnának vissza.a keresőbe(lent) beírja,hogy magyarosítás,akkor már is kidob egy csomó dolgot róla.
  • latymatyoka
    Köszönöm a segitséged
  • Toroco
    ahoz nincs. a kiegészítőhőz van a magyaritasok.hu-n, de az jó a simához is, ugy is alig van magyarra fordítva benne valami.
  • latymatyoka
    Sziasztok!
    Valaki megtudná nekem mondani,hogy az alapjátékhoz hol tudnék magyarositást letölteni? előre is köszike
  • Fülüke
    Helósztok! Elég hülyén fog hangzani a kérdés, de, hogy kell betölteni mondjuk az egész new york régiót?
  • Tuvok #5728
    Ok, másfél órát szarakodtam, hogy szép táblázatba tegyem a u-drive it küldetéseket, elmentettem, majd mikor megnyitottam, tök üres volt az egész .
    Most megyek és széttörök ezt-azt a lakásban, aztán megölök pár embert .
  • takraj
    A szerzőjét nemtom, hogy ki, de nekem bejött amikor ez alapján építkeztem. De tényleg jó lenne már, ha a FAQ linkje bent lenne a topic fejlécében.

Lehet, hogy egyeseknek nincs szükségük ilyesmi féle help-re, de sztem sokan vannak még akik azt se tudják, hogy miként kezdjenek neki. Nekik sztem jól jönne.
  • Tuvok #5726
    Szvsz senki nem egy ilyen kisregényen fog megtanulni játszani, hanem inkább tutorialok, vagy saját bőrén, de vannak benne használható dolgok . Kérdés, hogy egyes adatok mennyire hitelesek ... a szerzőjét jó lenne tudni kicsoda .
    Mindenesetre egyes dolgokat talán megérné kiszedegetni belőle és vagy pdf-be konvertálva letölthetővé tenni, vagy beírni a faq-ba, valamint az egész doc-ot egy kis plasztikázás után szintén pdf-ként elérhetővé lehet tenni .
  • takraj
    Nem én írtam, csak megmentettem egy régi SC4-es honlap fórumáról. Annó amikor olvastam nagyon jónak tünt és kimentettem, nehogy elvesszen. (jól tettem, mert időközben megszünt az oldal)
  • vodMarci
    Te írtad?Sztem nem rossz...
  • takraj
    Valaki sztem szóljon már a modiknak hogy rakják be ezt a linket a fejlécbe.

http://saddalim.uw.hu/sc4rh-varosepites.doc

Valamikor belinkeltem, de így elvész.

Vagy aki csinálja az SC4 FAQ-t akkor az rakja már be a honlapjára és a honlap címét rakassátok be a fejlécbe. sztem
  • Tuvok #5722
    Nézd, látatlanban senki se fog tudni használható tanácsokat adni .
    Szóval komolyan vagy küldd el a régiód és megcsinálom / elmondom mit érdemes változtatni, vagy írd le részletesen mi van a városodban, de így hasztalan .
  • Gyocsika
    :)
  • Tuvok #5720
    Add ide a városod ,)
  • Gyocsika
    Egyszerüen nem megy a lakosság mindig elszegényedik és nem tudok velül mit csinálni volt kb 12 ezer ember de megint több votl a kiadás mint a bevétel
  • Gyocsika
    Szuper köszi mindent megpróbálok4
  • Tuvok #5717
    Ha idővel meg akarsz szabadulni az R§-től, akkor low density-vel kezdj és maradjanak is a zöld zónák úgy, amíg el nem tűnnek .
    Ha nincs gondod az R§-rel, akkor kezdhetsz medium density-vel is .