13557
  • heradam
    használják is? van kihasználtsága az állomásaidnak?
  • laslandes
    Akkor jelennek meg a csomagok, ha hiányzik valamilyen textúra a letöltött épülethez. Ha letöltesz valamit, mindig nézd meg a leírást! Ott keress olyat, hogy "Dependencies:". Ha ott fel van sorolva egy vagy több textúra csomag, akkor azokat is le kell töltened hozzá. Ha nem írnak semmit, akkor elvileg működni fog az épület.
  • andi0811
    Na még 1x
    http://i214.photobucket.com/albums/cc4/andi740811/1-1.jpg
  • andi0811
    Hoppá, a kép lemaradt!
  • andi0811
    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ez hogy lehet?
    Letöltöttem ugyan pár cuccot a Simtropolisról és előfordult már, hogy egy épület nem működött és egy doboz jelent meg a helyette. De az hogy lehet, hogy egy gyárilag a játékban lévő épületben (Városháza)is megjelenjenek ezek a dobozok? Mit lehet csinálni ez ellen? Hogyan tudnám eltüntetni ezeket a csúfságokat?
  • light01
    Miért nem látok vonatokat a játékban?Sínek vannak,állomások is,de vonatot még nem láttam.Miért????
  • Benevolens

Építs bármilyen zónát, ahol dolgozni lehet, előbb-utóbb, mivel az R$$$ megjelenésével igény is támad megfelelő munkahelyre(ez lehet C$$ és C$$$ ill. I$$ és I$$$),a kívánt cucc épül. (nem tudom, hogy milyen nyelvet használsz, úgyhogy a rövidítések: értelemszerűen)
  • Carlos
    Akkor szerintem kezdj el iskolákat épitgetni.
    Aztán rakj le pár magasabb densitású kereskedelmi zónát.
  • heradam
    Ki játszik itt amugy szélesvásznú monitoron?
  • ntex
    nem építkeztem én High Density-vel, csak amíg nem vezettem be a vizet addig csak R$ és R$$ -ek voltak a városban. ahogy bevezettem a vizet elkezdtek megjelenni az R$$$ házak, vagyis a gazdagabb rétegek, de nem találnak munkát maguknak. Erre keresek megoldást vagy tippet hogy mit tegyek hogy találjanak munkát a legtehetősebbek is.

félreértés végett még mindig csak Low Density lakózónákról beszélek mert ugye Low - Medium - és High Density ben is vannak R$ - R$$ és R$$$ rétegek
  • Carlos
    Szerintem kicsit elkapkodtad a high density residentalokat, de mind1.
    Szóval rakj le high density commercial zónákat és akkor elméletileg jönnek a §§§-s cuccok. Bár egy álltalános iskolával nem valószinü, de hátha.
  • ntex
    Üdv!

Kérdésem a következő :

Elkezdtem egy várost, csak Low Densityvel építkeztem, ipar az csak medium, 2000 lakos körül leraktam az általános iskolát, majd nemsokkal később jött a rinya hogy vízhiány van a városban. Leraktam a vizet és lefedtem vele a városomat, ezután elkezdett beköltözni az R$$$ réteg, de kis idő múlva meg is jelent fölöttük a munkanélküliség ikonja.

Mit tegyek hogy az R$$$ lakosoknak legyen munkájuk ?
  • Carlos
    nem
  • heradam
    szisztok!
    Vettem egy szélesvásznú monitort! És az a gondom h a játék nem támogatja a 16:10 es képfelbontást! Lenne hozzá vmiféle patch, javitás, vagy megoldás amivel el tom érni a kivánt felbontási arányt? köszönöm
  • hgabesz
    Abban igazad van 1 giga felett elég nehéz kiszürni, hogy melyik ütközhet. Pedig olyan sok jó dolog van amit fellehetne használni, és még szebbé tenni a várost. Szerintem Norbyl-t kéne megkérdezni. Ő biztos tudna rá választ adni.
  • light01
    A legujabb NAM-ban benne van.
  • Attila889
    hallod hogyan tetted be azt a lekanyarodó sávot?Mert én betttem a dokumentumok/plugins-ba és nem jó :S
    Megpróbáltam a Programfiles/Maxis/Sim City 4/Plugins-ba de ott sem jó.Eredeti Sim City 4-em van.Méghozzá a Deluxe Edition.Nem értem mi a baja :S
  • Attila889
    Sziasztok srácok.Valaki adna egy linket hogy honnan szedhetném le a körforgalmat? :D
    Meg hogy hogy kell betenni majd.
  • light01
    Erre szerintem egy normális megoldás lenne.Ha az EA olyan játékokat csinálna,mihez nem kellenek kiegészítők,javítások.
    Amúhy én is arra gondolok,hogy valamelyik plugin összeakad a játékkal,de 1 gig pluginból elég nehéz rájönni,hogy melyik.
  • hgabesz
    Üdv!
    Nekem is ez a problémám lassan több mint 1 giga plugin van fenn, és a játék legalább 5-8 percig tölt. Ja, és játék közben a városi élet is belassul. Szerintem, (de nem biztos) lehet, hogy egy két plugin ütközik és ez zavarja meg. Asszem azt fogom csinálni, hogy kiválasztom a legszebb, legjobbakat és csak azt rakom fel.
  • markussch
    Nekem ez a stratégia kérdés folyamatosan változott eddig, minthogy vannak időszakok, amikor előveszem a játékot és akkor nincs megállás, játszom amikor tudok. A lényeg, hogy ha valamerre járok itthon vagy külföldön, és megtetszik egy város, vagy egy terület, akkor megpróbálom megépíteni a játékban.A mostani periódus például azért érdekes számomra, mert eddig kevés plugin-nal, amerikai mintára épültek a városaim, most viszont néhány szükséges, de nem túl sok plugin-nal európai mintára. A mostani inspirációt egy Németországban eltöltött nyaralás adta, amikor elég jól sikerült bejárni az országot. Ráadásul, eddig az volt a fontos, hogy minél több lakosú, minél nagyobb várost, óriási felhőkarcolókat hozzak létre, most megpróbálok a minőségre rámenni és szép 100-200 ezres városokat felhúzni. És ami a legfontosabb, és a leginkább odafigyelek rá, az a közlekedés. Ezzel el is érkeztem a kérdés lényegi válaszához, miszerint a városaimat a közlekedés igényeinek figyelembe vételével tervezem. Van egy alapelképzelés, amit legtöbbször sikerül szépen felfejleszteni és ehhez egy olyan közlekedési hálózatot létrehozni, ami az agyamban megszületik, illetve passzol a szituációhoz. Sokszor van, hogy a közlekedési igények kielégítése végett őrült buldózerezgetésekbe kezdek(kedvencem például, ha egy városi autopályát kell valahová bebiggyeszteni), és nem sajnálok lebontani egy két felhőkarcolót, mert ha jól átgondoltan megépítettem a várost, azt máshol egyből felépíthetem mindenféle csalás nélkül.
    Amit még megemlítenék, hogy egy régiót ritkán építek tele, sőt talán teljesen még sohasem építettem be egyet sem, nálam több önálló város van(4-5), amik ugyan összevannak kötve egymással és zajlik a tőkeáramlás, viszont ha elizolálnám őket egymástól, kis zavar után hamar rendbe jönnének.

Kicsit más: néhány hónapja volt itt téma a villamospálya építés, nos nálam sem lehetséges, amint megépítek egy viszonylatot, már lép is kifelé. Úgyhogy lassan belenyugodtam, amint olvastam, hogy nálatok is vannak hasonló problémák és hogy soha nem lesz villamospálya a városaimban. Talán majd az 5. szériában kicsit gondolnak ránk európaiakra is(nem csak ebben, hanem másban is), és nem lesz ez a bugyuta amerikai sztájl erőltetve. De addig még nagyon sok város felépül a 4. széria keretében :D
  • Marki
    Kösz :)

Elég nagy hülyeség amúgy... Angollal elméletileg lehetne amerikai is, nem tudom miért kell bele a balkézszabály
  • heradam
    meg! ha a nyelvi fájlt felülirod egy olyannal amiben jobb oldali a közlekedés! pl a magyaritás is ilyen
  • Marki
    Apropó, a balkézszabályt meg lehet változtatni a játékban?
  • Zigiboy
    Naszólva! NAM felrakva..közlekedés jobbos, csak éppen a kereszteződéseknél fordítva vannak a sávok, nyilak..miért?
  • Zigiboy
    Naszólva! NAM felrakva..közlekedés jobbos, csak éppen a kereszteződéseknél fordítva vannak a sávok, nyilak..miért?
  • Benevolens
    A Tesconál hiányzok valami texturád.(Gondoltam, szólok)
  • pzolika978
    Itt vagyok ismét,bár játszani sajna nincs időm,mivel haza is viszem a munkát.A sima kereszteződések az új NAM miatt tüntek el. Valamiért nem ismeri fel a régieket. Erről már valamikor júniusban már volt szó. Egyszerüen ki kell javítanod,és működik. Csak a kereszteződés közepére teszel egykockát és az egészet kijavítja. Nekem anno egy városomat kishijján csődbe vitte ez a probléma.
    Más: A városaimat én sem tervezem, egyszerűen elkezdek játszani. Tervezgettem már,hogy építek külön gyár várost,iroda várost, valamint lakó várost,de sosem sikerült. Mindíg vegyes városokat kezdtem kialakítani.Pár darab kép a régmúltból az új játékosok kedvéért: strand és vitorlás kikötő , városrészlet , valamint láttam,hogy írtatok a csatornákról itt van pár kép róla: csatorna1 , messziről , gyalog híd , park , sziget , Városkép messziről , De vannak más szépségek is :Múzeum , Tömb házak , Tesco. Hát most kb. ennyi. Várom én is a ti városotokról készült képeket.
  • Benevolens
    Én mindig azzal kezdem, hogy meghatározom, hogy mit szeretnék látni,és megnézem, hogy hogyan érhető el, aztán a dolog menet közben módosul, egyes helyek szinte ordítanak, hogy mit kell velük csinálni (az úthálózatom mindig menet közben alakul ki különböző szempontok alapján), a város megtervezett és spontán alakult részek keveréke, a domborzat, ha nem döngölök mindent elfogaddhatóan lankásra elég sokat segít: Mivel nem szeretem az irreális emelkedőket nagymértékban alkalmazkodom hozzá...
    Eddig még egyik városom sem lett olyan, amilyennek elterveztem.
    Szerintem az egyik legfontosabb:Soha ne építs semmit úgymond ideiglenesen, mert beépül a város szerkezetébe és baromi idegesítő lesz, és még csak ki sem szedheted. Gyakran, főleg, ha átfogó rendezési tervem van előzőleg papírra vetem. A legutóbb egy 700 000-es városhalmazocskát viszont elszúrtam: Ronda lett és van egy rakat akutt közlekedési probléma, a belvárost pedig nem tudtam kordában tartani így a felhőkarcolók körbenőtték a repülőteret. Lerombolni nincs szívem őket. Hát ez van.
    Különben mindenki máshogy épít várost. (a bátyám pl. nem csinál kereszteződést és a faluméretű településekért rajong, amik különben elég festőiek lesznek.)
  • zozohut
    Nekem pedig egy végülis stratégiai kérdésem lenne.
    A várostervezést ti hogy oldjátok meg? Vagy hogyan születnek a csudaszép elképzelések? Hogy kezditek el magát a tervezést? Persze, papír ceruza. De bővebben? Ez érdekelne :)
  • light01
    Jah és a sima utak(fekete) kersezteződései eltüntek.Ha újra akarom rakni,akkor meg egy négyzet lerakása után lerakja úgy ahogy volt.
  • light01
    a nálam régebbi játékosoktól kérdezném,hogy miért van az,hogy miután az eddigi 350 mega pluginomat megnöveltem 1300 megára,azóta egy város betöltése az eddigi 3-5 másodperc helyett 3-4 perc lett?Tudtam,hogy tovább fog tartani,de ez azért mégis csak durva.
  • zozohut
    Azért (is) választhatsz nehézségi fokot egy város indításakor, hogy próbáld meg tényleg csalás nélkül végigcsinálni. Ha téged tényleg érdekel ez a játék olvass vissza a fórumban kb egy oldalt, van egy nagyon király végigjátszás, olvasd át. Ez nem egy akciójáték, nem a half life x. kiadása. Stratégiai játék, és ez a szép benne. Azért még a valóságban sem tud egy polgármester csettintésre dollármilliókat varázsolni...
  • light01
    Mire jó a csalás?Akkor semmi értelme az egésznek!
  • Tuvok #7842
    Csalástól nem is leszel az .
    De komolyan, 6-8 éves gyerekek játszák csalás nélkül .
    Azért vicces .
    Egyébként meg ha annyira fontos, írd be google-ba, hogy sc4 cheats, és olvasd el miket kell megnyomni hozzá .
  • pviktor82
    Na ezzel nem lettem okosabb...
    Légyszi,segítsetek,ha tudjátok,mitől van ez...
  • Tuvok #7840
    Megoldás: ne csalj ...
  • pviktor82
    Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni?Eddig működött nálam a csalás,ctrl+x-el bejött a kisablak,ahová be kellett írni.De most ha megnyomom a ctrl+xet,akkor csak egy kis gyár-jel jelenik meg az egér-nyilam helyén,és nincs kisablak,nem jelenik meg...Pedig nem állítottam el semmit...Szerintetek mitől lehet?Amúgy ha simán nyomok x-et,akkor is ugyanaz a kis gyár-jel jelenik meg,és így olyan,mintha nem működne a ctrl-gombom.Pedig játékon kívül működik...Fene se tudja,mi lehet.
    Tud valaki segíteni?
  • perko
    Bocsika
  • Carlos
    És Carlos...