Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt ahonnan nagy városokat lehet letölteni? Mert nekem nem megy a város építés

Találtam valamit a jobbos közlekedésre majd kipróbálom

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Nézegettem korábbi hozzászólásokat,de nem találtam semmit a jobbos közlekedésre. Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm. Nézegettem régebbi városképeket és nagyon jók. Én is az életszerüségre próbálok összpontosítani. A NAM tartalmazza a körforgalmat?

pasz
Köszi
Még egy kérdés: A jobb oldali közlekedést hogy tudom beálítani? ( De luxe verziom van)

A város fájlt a Dokumentumok\SimCity 4\Regions\régiónév hozzáférési útvonalon találod. A magyarosítást ide kattintva éred el. Bemásolni pedig a C:\Program Files\Maxis\SimCity 4 Deluxe\UKEnglsh könytárba kell. (Persze csak abban az esetben ha jelenleg angol a kiválasztott nyelv. NAM ügyben nem vagyok iletékes. Annyit tudok róla, hogy javitja a közelekedést de a 3 közül csak egyet lehet felrakni.
Sziasztok
Bocsi Hegyitomi de nem találtam a városom fálját, de holnapra megkeresem és elküldöm. Azt szeretném megtudni,hogy a magyarosítást honnan tudom leszedni?(és hogy kell felrakni) Valamint a jobbos közlekedést h tudom beállítani. A NAM mit tartalmaz és mellé tehetek e villamost.Láttam a simtropolison a BKV villamosát de nem engedi letölteni.

Ja, Ha már ennyire az esztétikáról van szó ti is fetehetnétek pár képet.
Én maradok a szénnél. Habár a mostani pluginektõl már 3 szélerõmû eég 80 000 emberre, úgyhogy annyira nem égetõ a kérdés.
milyen csalásokra gondolsz ??? ( cheatek ) .én is nagyon fontosnak tartom az élethûbb városokat pl.: követem a domborzatot , vizpartokat stb... és még arra is figyelek h a repterek környékén ne legyen felhõkarcolo mert a valóságban sincs mert eléggé veszélyes lenne a légiforgalomnak meg még rengeteg apróság van amire odafiygelek...

Pedig az atom a legjobb. Kis helyet foglal és elég sokat termel, és nem szennyez semmit. Nekem még soha nem sírtak miatta.

Az a legnagyobb gondom az esztétikus városok felépítésével hogy csak csalással lehet igazán jókat csinálni. Mondjuk engem már nem érdekel hogy hogyan érem el csak az számít hogy minél élethûbb legyen. Tudok csalás nélkül is jövedelmezõ várost építeni szal most más utakat próbálgatok.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

atomot nem szoktam, a környezetvédõk útálják 😄
Ez sajnos igaz. Én mindig elkezdem szépen csinálni de egy idõ után minden szabad részt beparcellázok. Szerintem ez ennek a játéknak a szépsége, hogy:
- Elöször meg akarja az ember tanulni, hogy kezeli a játékot
- Aztán el akar érni egy bizonyos lélekszámot
- Meg akarja oldani a sok emberrel járó problémákat. (közlekedés munkanélküliség)
-Majd jöhet az esztétika
Ez a játéknak az egyik debeilitása. Ha megfigyelitek a szénerõmû termeli a legolcsóbban az áramot. Viszonylag jó a kapcítása alacsony havídíjért.( pedíg az életben minél nagyobb tömegben állítasz elõ vmit annál olcsóbb. A régebbi városaimban jelentkezett problémaként, hogy egy idõ után annyi szénerõmû volt , hogy nagyon elszenyezte a levegõt, hogy ellehetetlenítette a játékot. Ezért én kitettem egy régióba. 😊 Egy haver mondta, hogy lecserélte atomerõmûre az erõmûveit és a felesleg áramot eladta egy másik városnak. Amikor a másik városban játszott arra lett figyelmes, hogy a már szépen beállt büdzsé fejreállt mert drágábban kapták az áramot. <#felkialtas>
Szerintem az már vmilyen plug in lehet. De biztos sosem vagyok benne mert csak felrakom õket aztán egyszer csak megjelenik vmi új. <#eljen>
Érdekes hogy mindenki arra megy rá hogy minél több és minél magasabb épületet építsen a városban, arra senki sem figyel hogy életszerû legyen a városa. Igaz az elején én is erre mentem rá de nagyon hamar beleuntam az egyhangúságába. 😊 Most próbálok valami életszerûbbet kreálni, így viszont nagyon hosszadalmas egy város felhúzása.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

nekem 48 városom van a régiómban és egyetlenegy szénerõmû sincsen . áramot én is hidrogén , nap , és atomerûvel teremtem meg 😊 a szemet kérdést meg ugy oldom meg h kialakitok olyan városokat ahol gigantikus szeméttelepek vannak ahol elégetem a cuccost és az igy megtermelt áram megy vissza a feladóhoz. ( ez szennyez bõven 😊 )
de attól ezek a gigantikus szemétégetõ városokban és dukál az élet ( felhõkarcoló dögivel 😊 ) majd én is feldobok pár képet. üdv.

én azt nem értem h. minek kell oan város ahol csak áramot termelsz, nekem általában mindegyik megoldja, és csak nap vagy hdrogén erõmûvel -a többi szennyez. a szemetet meg helyben semmisítem meg, papiros rendelet+ 80-100k lakosonként 1 újrahasznisító, ehhez 200k lakosonként 1 égetõ, 1 égetõ légszennyezését körülötte 6 kocka távolságig ültetett fák/parkok semlegesítik
amugy télleg jól néz ki az a felhõkarcoló <#nevetes1>
Nagyon jók a városaid , csak kevés képet raktál fel 😛 . amugy mik azok a hosszu nagy kék felhõkarcolók , elég sok városodban van , az vmilyen kereskedelmi épület vagy landmarks ?

Pipec kis város. De sajnos nekem sem nagyobbak az ipari negyedeim. Ezért nem is nagyon erõltetem az építésüket. Kivéve az erre szakosodott városokban, ahol a kutya nem lakik így nem baj ha nem lehet látni a szmogtól Megpróbálok pár képet felpakolni szólók majd ha kész.
Központ

a fenti linken van a régióm legnagyobb városa ( 1 003 000 fõs )
és ahogy láthatod a kereskedelmi és a lakossági zonákban semmi probléma sincs de az ipari negyed ( a tenger part mentén és a repülõtér környékén) elég gyeszorák és ez igaz a többi városomra is. Kiváncsi lennék a te a városaidra és azok ipar negyedeire, talán találok vmi okosat... 😊

Szerintem erre nincs megoldás. Haveomnak sem nekem sem épültek olyan gyárak, melyek felszívnának annyi munkaerõt mint mondjuk egy 6-7 ezres üzlet. Azonkivûl szennyezi a levegõt is. Én úgy vettem észre, hogy ha ki van építve aZ OKTatás akkor épülnek a szép nagy felhõkarcolók ahol megy a biznisz.
értem, köszi. Én csak a simcity 4et és annak kiegészitõjét használom (rush hour) + a magyarítás. és nem hiszem h felrakok a gémhez ilyen javításokat mivel én igy szoktam meg a játékot. Sokat játszottam a simcity4 - el és ugy érzem mindenre rájöttem ami egy nagyon szuper mûködõképes régióhoz kell , de egy nyitott kérdés fenn áll számomra...
Vhogy nem akarnak épülni nagyobb gyárak , se a koszos- , se a gyár- , se a higtech iparban vagy ha épülnek azok ritkák. Pedig nagyon kevés területet adok az iparnak :S szval erre a problémámra egy megoldást várnék. 😊 elõre is thx

A plug-in: A fõ programhoz gyártott fájl, amitõl sokrétûbb lesz a program tudása ill. kijavíthat hibákat. Pl javít a közlekedésen vagy megnöveli a korház kapacítását stb.
Igen, plug-in-ek nélkül értem el ezt a lakosságot , mivel nem tudom mi az :S 😊 de ha elmondod h mik azok örömmel venném, thx

köszi a helpet 😊 ennek örömére raktam is fel képet: http://sgupload.uw.hu/1174637166.jpg

akyyy
sg-be mindenkinek vannak gallériái, a forum föoldalán eléred😄

vagy sgupload.uw.hu

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Hello mindenkinek, ejj de rég jártam erre 😄
lassan befejezem a regiomat, ha igy haladok kb 40-42 millioan elnek majd benne, minden pöpec, max legszennyezes 70 asszem.
pluginokat hasznalok, de olyasmiket, h. tobb park, par szep landmark, es hazak, mast nem, ez is fel giga, majd gyartok ha kész pár képet, es belinkelem
itt találsz párat igaz ezek csak landmarkok Link.
Ha igazán sok cuccot akarsz akkor neked a simtropolis.com -on a helyed. És lehet simán regelni nem kell a játék kódja. És kb 10000 plugin van fenn.
Jó vszemezgetést. 😊

oks. várom. Van régiókapcsolata a városodnak vagy teljesen egyedül van?
szia Ha elküldöd a képet emilben feldobom egy szerverre az enyém mellé. Irigyellek a öt millió emberért! Plug-inek nélkül érted el? A címem [email protected]
Szia hegyitomi
Szombaton elküldöm neked a városomat. Köszi

Re!
Megszeretném mutatni a régiómat ( 5,4 millió lakossú , a legnagyobb városom meg 1 003 000 körül van ) csak nem lehet linket adni a képfeltötés.hu oldalról :S hova töltsem fel a képet h ide dobhassak egy linket nektek ? 😊

Sziasztok! A simcity 4 honlapjáról lehet letölteni különbözõ épületeket de mivel ( sajnos 😞 ) nincs eredeti játékom igy accountom sincs. Gondolom vki ezeket letöltötte akinek van origi géme ... annak nagyon megköszönném ha elküldené 😊 elõre THX !

Kit--Kat
Közbe meglett-.-

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
Ezt a NAM-ot betudnád linkelni, nem találtam az oldalon.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

nem baj. Az élet úgyis a fórumon van.
Hi

szerettem volna regisztrálni a faq-ba de nem sikerült, az aktiváló link 404-es error...
Nem régóta játszom egyébként, még sehol nem vagyok tulajdonképpen de nagyon tetszik <#eljen>

\"They\'re falling one by one!\" MSN hack: http://www.hacktools.atw.hu/msn.php

Lehet, hogy az utak nem bírják el a forgalmadat tehát hiába parcellázol nem tudnak eljutni oda
egyébként mire "marha nagyok" az igények?
Szerintem sehogy. Ha megnézed a régióképemet http://users.atw.hu/hegyitomi/San Francisco.png akkor láthatod, hogy a legnagyob város Nagyvázsony körül 7 zónában csak ipar és kereskedelem van (azóta épült még egy) ennyi tudja csak felvenni a munkaerõ kinálatot.
Én megtanultam együtt élni a kifagyással. Nem tudom hogy a játék hibája-e vagy a windowsé esetleg a sok plugin teszi, de nálam is elõ szokott fordulni. Ez van. Egy ház elnéptelenedést úgy a legegyszerûbb megelõzni hogy több várost építesz egymás mellé és összekötöd õket megfelelõ tömegközlekedéssel és utakkal. Amióta több városom van egy régióba nincs is ilyen gondom. És mindenképpen rakd fel a NAM plugint. Ezáltal messzebb hajlandóak utazni a Simek a munkába és jobb lesz a tömegközlekedés kihasználtsága is. Nem beszélve egy csomó más áldásáról.

ha gondolod küld át a város fájlt emilben és belenézek. cím: [email protected]
Még egy kérdés: Hogy lehet nagy gyárakat építeni, mert nekem csak ilyen 10-40fõs gyárak épülnek.

Sziasztok Az Operaház és a múzeum benne van alapból. Nekem is volt amikor még nem volt fent semmi a gépen. A tömegközlekedés nálam sem szuperál, a metrónak alig van kihasználtsága, pedig elég jó a lefedetség. A városom 190ezer lakosú. A villamost leszedtem én is,de nem építettem. Ha valaki tudna segíteni abban a kérdésben, hogy az igények marha nagyok, de nem akar senki odaköltözni. Megépül egy felhökarcoló pl.3800lakossal, majd megjelenik a tetején egy aktatáska és elkezd romlani a ház állaga. 190000lakosra van 85000iroda 47000 ipar. Napokig nem fagyott ki a játék, de tegnap este ismét elkezdte a kilépést. Most minden beruházás után mentenem kell. Az EA hunt felhívtam, de érdemi segítséget nem kaptam.Ha valakinek van ötlete írjon. Köszi

Történt egy újabb frissítés a magyarítás terén.
Innen húzható.
Köszönet hegyitominak az értékes segítségéért.

Hy

Felraktam a sim City 4 rush hourt és amikor el akarom indítani kiírja, hogy Unable to find game data. Pedig a sima sc4 az ment....mi lehet a problem?????
Sziasztok!

Pár hónapja felvetettem egy problémát a jobb és balkezes közlekedés megcserélésére. Ez azoknak szól, akiket hozzám hasonlósan idegesítették, hogy a közlekedés brit mintára zajlik.
Nem is értem, hogy akkor miért nem találtam rá, talán azért, mert az angoltudásom abban a pillanatban cserbenhagyott. A link a következõ:

http://www.simtropolis.com/modding/index.cfm?page=5&view=all

ott a left to right hand driving switch (milyen meglepõ...)
én ökör azt hittem, hogy a right hand az a jobbos kormányra utal...mindegy, lényeg hogy mûködik, hála a jóégnek!

Viszont lenne egy kérdésem azokhoz, akik használnak ground light rail-t, azaz villamost. Ennek az építésére ugyebár van egy opció, de abban nincs megálló. A kérdés, hogy miféle megállót kell letenni, esetleg plusszban le kell tölteni?! Valamint, ha valaki használja, akkor milyen tapasztalatai vannak vele?
Köszi elõre is!