13557
  • Eszter
    Helló, merre találom a mentett állásokat? Telepitenem kell a rendszert és nem akarom hogy elvesszen a megépült városom.
    Köszi
  • mintir
    Sziasztok!

Nekem a Deluxe Edition van meg.Már jóideje játszom egy pályával,sikerült elérnem,hogy a lakosság 135.000 fő legyen, és mostmár nem tudok a várossal mit csinálni,minden ajándéképület megvan,illetve az összes küldetés kész (kivéve a hajókkal).

Képet,hogy tudok feltölteni, ha az enyém 1,3 mega?

• NorbyI
    Külön könyvtárban van ha olyan hogy szét lehet őket választani, ha nincs szeparálva akkor bukta, akkor nem tudod csak együtt használni.
  • light01
    És azt hol találom?Már úgy értem melyik fájl,mert általában van egy SC4LOT fájl,néha van még egy SC4DESC vagy SC4MODELL fájl
  • NorbyI
    Ha nem akarod megépíteni csak a játékra akarod bízni hogy használja akkor ki kell törölnöd a ploppable verzióját az épületnek, ha van, ilyenkor a menüben nem látod majd de a játék random használni fogja.
  • light01
    Azon goldolkoztam,hogy van egy csomó olyan leszedett pluginom,amit nem akarok megépíteni,hanem azért szedtem le,mert a játék majd használja.Pl leszedtem nagy társasházkat,amit nem akarok lerakni,de a játék magától használja majd,így változatosabb lesz a város.Nos ezeket nem lehet valahová máshová átrakni,hogy a menüben ne legyen?A játék főkönyvtárában is van egy pluging menü.
  • NorbyI
    Ezt már kipróbáltam korábban, és nem jött be igazán a használata.
    Úgy működik hogy pl egy típusu plugin, mondjuk a forest track egy cunstruction menü alá kerül. Amikor használni szeretnénk valamelyiket a forest trackből akkor le kell raknunk ezt a cunstruction ikont (meg kell építeni), és pár nap szimuláció után a menüben megjelenik az összes rejtett ikon. Majd amikor kilépsz a játékból és vissza akkor a menü újra összemegy, és újra el kell játszani az előző procedúrát.
    Szóval körülményes és nem is működik csak egy kevés számú pluginnal. Én gyorsan elfelejtettem.
  • LeWyTy
    ok köcce
  • light01
    Köszönöm szépen a hullámtörőket!
    Én találtam egy menüszerkesztőt,de nem bírok rájönni,hogyan is működik.Menü szerkesztő
  • NorbyI
    Nincs én nem tudok róla, elvileg a plugin tartalmazza hogy melyik menüben és hol jelenjen meg.
  • NorbyI
    Bocs elrontottam a CPT szóra keress rá simtropolison.
  • NorbyI
    Innen válogathatsz a talajtextúrák közül.

Ez meg a hullámtörő
    Ezt már nem tudom honnan szereztem, így felraktam a tárhelyemre.
  • light01
    Van valaki olyan progi vagy mód,amivel rendbe lehet rakni a menüt?Mert most például a kikötőt az iskoláknál találtam meg.
  • LeWyTy
    Mien móddal ijenszínű a föld?
  • light01
    #6481 4.képen a strand jobb oldali végén,
    #7976 1.képen a hajó eleje mellett
  • NorbyI
    A Simoleon az a fizetőeszköz, az embereket csak simán simeknek hívják.

light01: akkor talán arra kéne rákeresni, mondjuk: sea wall vagy diagonal wall rural wall, esetleg egy jeronij nevü srác is nagyon sok faltipust készített. Minden van csak keresni kell.
    #6481 második képére gondolsz mondjuk?
  • light01
    Leszedtem párat,de én nem igazán erre a rakpartra gondoltam.Hanem,mint pl. Pesten a Duna-part.Arra a kövezet partra.
  • Fülüke
    Üdv. Sikerült lefényképeznem az éppen meghalt simoleonomat. (piros karikában) Élt 102 évet. :)

• NorbyI
    Simtropolis természetesen.
    Keress rá a pegasus nevű feltöltőre, talán benne is van a top10-ben, és tölts le mindent ami úgy néz ki mint egy rakpart.
  • light01
    De hol találsz rakpartot és hullámtörőt?
  • NorbyI
    Szerencséd van pont most álltam neki egy városnak és szinte mindig a rekparttal kezdem, pár kép izelítőül, de még nagyon kezdeti státusz ezt vegyétek figyelembe:

Egyébként tök egyszerű, megcsinálod az egyenes partszakaszt, majd rádobálod a megfelelő rakpart részt, és vagy épületet, esetleg csak sima hullámtörőt. A kiegészítőkben van a titok.
  • light01
    Nem bírok képet dobni,mert mérgemben kitöröltem az egész régiót.csináltam egy újat,ahol teljesen sík a terület és utólag csinálok God módban tengert,Így már jó.
    De ha már följött:hogy lehet rakpartot csinálni.Régebben akartam,de nem sikerült.És folyópartot?Kell hozzá valami?
  • LeWyTy
    De a simtropolison lévőt nem tudja valaki hol lehet ingyé letölteni?
    Mer nekem nincs a:"(STEX Collector's Edition DVD Volume 1-2 - "The Dream City DVD (Best of 2005)"-re 20-30-45$om!
  • NorbyI
    Tudom hogy poén volt de van rá mód igaz fizetni kell érte.
    Simtropolisról tudsz rendelni CD-ket amik dugig vanank pluginnal.
    De ezt persze te is megcsinálhatod csak sokat kell vele szenvedni, meg tesztelni.
  • LeWyTy
  • LeWyTy
    Nemtud valaki valami letölthetö building csoagot?pl:1-2ezer épület...
  • NorbyI
    Dobjál pár képet, így nem tudom pontosan mire gondolsz. A sima zonázás nem módisítja a terepet. Viszont ha Rakpartot építesz azt elég nehéz belőni sokat számít hogy milyen mély a tenger mellette.
  • light01
    Erről én nem tudtam.Kipróbáltam,tényleg király.Megcsináltam tök egyenletesre a terepet.Erre amikor lerakom a zónát,fogja és néhol megemeli néhol lesülyezti a terepet.Nem tudom miért csinálja ezt.
  • LeWyTy
    Jó tudni!
  • NorbyI
    Használd a Shift + 1,2,3,4,5 billentyűket amikor aktív egy tereprendező és azzal meg tudod változtatni a kör méretét ezzel együtt pedig azt hogy mekkora területre hasson. Attól is fűgg milyen nézetben vagy.

De ezt mintha már leírtam volna ezelőtt.
    Van új fordítás, húzzátok ezerrel.
  • light01
    Azt hiszem most fejezem be a játékkal.Csináltam egy új régiót,olyan Los Angeles szerüséget akartam:homokos tengerpart,stb.Na ez felejtős.Mert vagy homokos tengerpart van és mögötte hullámvasút szerű domborzat,vagy sima terep és nincs sima tengerpart.Ugyanis a tereprendező eszközök akkora átmérőben dolgoznak,hogy lehetetlen vele aprólékos munkát végezni.
  • Benevolens
    Letöltheted, de azzal mindig csak probléma van, bár ezt csak halottam, nekem eredeti van. Szerintem inkább vedd meg!
  • grannie
    2-4eFt körül lehet talán, sztem bevállalom, mert nagyon jo kis game!!
    Milyen más megoldásra gondoltál?
  • light01
    Akkor nem nálam van a gond.Ugynais nekem sem engedet útra náző zónát építeni.Így viszont nincs is értelme a villamosnak.
    Ami a Societiest illeti,tényleg szar,semmi köze a Simcitykhez.De az EA oldalán azt lehet olvasni,hogy ez a Simcity sorozat folytatása.Remélem ez csak vicc.
  • NorbyI
    Korábban írtam már hogy mi kell a villamoshoz.
    Én akkor nem használtam mást csak a NAM-ot legujabb verziót. Egy két villamos megállót és pár villamos modelt, amit nem látsz sehol, csak majd a villamos sineken közlekedni.
    Sajna a sugárút közepén futú villamosal az a baj hogy nem lehet az útra néző zónát csinálni (lehet csak nem lesz autóval megközelíthető), ez szerintem A NAM hibája később talán majd javítják.

Sokaktól hallottam hogy náluk nem megy vagy kifagy, nos mivel nálam nem volt ilyen ezért két dolog lehet, bugos a NAM és nem szeret minden gépet, vagy olyan plugin van feltéve amivel összeakad a NAM villamos része.

Igazából még nem jártam utána mert csak kisérleti jelleggel építettem egyszer villamost, bizonyítandó hogy lehet, de mivel a barátnőm nem rég vágott ki így most lesz időm vele játszani és ha minden ok az új városomba tervezek egy egész villamos hálózatot.

Addig türelem.
    Jah és a fordítás bár az utóbbi időben szünetelt azért nem adom fel.
    Sim City Societies pedig már látatlanban is egy rakás hulladék, meg sem közelíti az SC4 bravúrját, az ötről meg nem sokat hallottam sajna.
  • Benevolens
    Szerintem keríts valahonnan egy Rush Hourt. Megéri. Most már nem is annyira drága, és van persze más megoldás is.
  • light01
    Van olyan,akinek megy a villamos?Ha igen,tegye föl a kezét!
  • grannie
    Sima sim city-t tolok, asszem akkor ez lesz a probléma!
    azért köszi...
  • heradam
    igy van
  • light01
    Én is ezt gondoltam,de akkor nézd meg a hivatalos oldalt,vagy bármely magyar Simcityvel vagy játékokkal foglalkozó oldalt.Mindenhol azt írják,hogy a Simcity-k folytatása a Societies.