13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
dani92 #7716 http://s1.bitefight.hu/c.php?uid=25801, menjetek nyugodtan az oldalra, nagyon jo kis jatek...ja meg erre is...http://s1.gladiatus.hu/game/c.php?uid=27562 -
Christian #7715 meg még beépítettem az egész térképet, pont volt elég ipari és kereskedelmi zóna(a demand nem igényelt többet), és mikor nagy sűrűségű zónákra cseréltem a lakónegyedeket, épült egy rakás felhőkarcoló, az ipari és kereskedelmi demand pedig felszökött szinte maxra... azok is mind nagy sűrűségű zónák, de több hely nincs a térképen hogy építsek belőlük még... -
Christian #7714 thx
miért van az hogy még a város közepén lévő boltoknak is alacsony a keresletük? -
DeenQa #7713 Megcsináltam a tökéletes várost...
Nincs dugó (25perc az ingázási idő), kiváló EÜ és oktatás, nincs bűnözés, a lakosság fele milliomos,(kb 50% gazdag 50% jómódú), nincs szinte légszennyezés(1szemétégető a város szélén), nincs szemét, gyönyörű a környezet és nem zsúfolt, 400éve nyereséges a város szóval most már bármire költhet, az emberek happyk...
itt vannak a képek:
http://files-upload.com/424662/abda.zip.html
vissza fog számlálni ott lennt, és ha végzett akkor megjelenik a letőltőlink. -
#7712 http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results -
#7711 beírod hogy tram
-
Christian #7710 a villamos állomásnak a címét vki be tudja linkelni? nem találom a simtropolison:/ -
Benevolens #7709 Lehet hidat csinálni akkor, ha a folyó túlpartja egy másik városban van? -
Benevolens #7708 Az a legfrisebb. Előtte egy két évvel ezelőtti volt, kevesebb lehetőséggel. (de egy csomó keredszteződés-kombincióval, ami ebben nem működik pl.: nem tudod a ferd sugárút sávjait szétválasztani egyirányú utakká, csak idétlenül stb...) -
Feck #7707 Részben igen is csalásnak minősül, mert bagóért le lehet rakni egyes letöltött felhőkarcolót, üzletet! A játékban amik eredetileg benne vannak, rohadt drágák, szóval kinek mi a csalás...
-
Feck #7706 Bocs, de ti hol találtátok a legfrissebb NAM-ot a Simtropolison? Csak Júniusit látok...
Meg gondolom nem mindegy melyik villamost szedjük le, mert nem mind működik!? Akinek megy, adhatna egy linket, hogy honnan vadászta le! -
#7705 Köszi a TAB-os tippet! Bejött! -
Benevolens #7704 KSZ$$$-nál 2*3 (legnagyobb sűrűségnél)gyakori, nekem a legtöbb embert foglalkoztató ilyeneim 171 lelkecske boldogulását jelentették. Ez elég aránytalan (már ha valóban így van) Simtropolison egy csomó supermarket van, ha kell.( a játék legnagybb supermarketjeiben asszem 60-100 körül dolgoznak) -
Benevolens #7703 Igen ez lehet az is ,de ha nem elég nagy a városod, hogy 7.-8. szintű épületek épüljenek, akkor nem fognak. (stage cap-már ajánlottam az oldalt)Ha felhőkarcolókban gondolkodsz, akkor a 3-mal és a 4-gyel érdemes mahinálni, mert legtöbbnek ekkora az alapterülete (legalábbis nekem nem volt nagyobb) Vannak 2*3- ill. 2*4-esek is Ha nincs telekérték, akkor ugyis csak 1*2-es zónákat építhetsz. Kedvező feltételek esetén ez úgyis összeépul, a lényeg csak az, hogy az útak közötti területek legyenek kiszámolva, valamint, és persze, hogy mindegyiknek legyen útelérése.
Bocs, ha túlmagyaráztam. -
light01 #7702 Az a magas jólétű kereskedelmi szolgáltatás.Most már a KI-$$$-ra(magas jólétű kereskedelmi iroda--ez lehet a magas irodaházak?) is magas az igény. -
Benevolens #7701 Mi az a ksz$$$? -
Benevolens #7700 Nincs egyszerre betárazva az egész, mert zavar,hogy nem világítanak a letöltött épületek éjjel. Így a felhőkarcolókat kiszedtem. Van egy csomó, ami egyáltalán nem működik, így csak a mb-ot növeli.(pl.:nem tudom életre hívni a múlkor kérdezett falat. Azonkívül, hogy az erőművek közé rakja nagyrészt csak egyszer érhetők el indításonként, ami elég bosszantó). Különben elég erős a gépem. Pár perc alatt indul.
Valamint bocsi, hogy rengeteg elfoglaltságod közepette végzett áldozatos fórumi információs tevékenységed keretében háromszori válaszadásra kényszerítettelek magán jellegű kérdéseimmel.
Köszi.
Ez a járda nekem éppen nincs meg. Azért kérdeztem, mert mint írtam nekem pont ilyenek maradnak a parkolók helyén, ha felrakom a pach-et a simcity.com-ról. ( Bár ATI kártyám van, amit úgy látszik mégis le kell cserélnem ) -
light01 #7699 Megvan,csak írtam,hogy nekem csak a júniusi van fönt.De megint lenne kérdésem:elég nagy lett az igány ksz$$$-ra.Mekkora zónákat rakjak neki? 2*2 2*3 3*3 4*4?Vagy sima 1*2 és majd a játék magától kitalálja?
-
NorbyI #7698 Ennyire még sosem értem rá. :)
Az utaknál van a pedestrian mall-ban, legalábbis nálam. De lehet hogy sima járdaként megjelenik a park menüben is.
Ennyi pluginnal mennyi idő mire elindul a játék? -
Benevolens #7697 Asszem full kell telepíteni. -
Benevolens #7696 Akkor lehet, hogy valami telepítési robléma. -
light01 #7695 Nincs fönt előző verzió.Alapból csak a 2007.júniusi van fönt. -
Benevolens #7694 Szedd le az előző verziót, mert nem engedi a frissítettet működni. A cuccot a tömegközlekedéi rovatban találod (ott ahol a metrót stb. van)
Asszem az első a villamos-átjárás másik városba, a második a villamossín, a harmadik a magasvasút út fölött hosszában és talán a negyedik a sugárút villamossal- ha nincs más felrakva-asszem. -
light01 #7693 A júniusi a legújabb?mert nekem az van fönt.Ha igen,akkor honnan tudom előszedni azt a sugárutat villamossal?Mert nem találom. -
Benevolens #7692 Akkor ezt most az utaknál, vagy aparkoknál éred el? (Tipp: Nekem 5Gb pluginom van leszedve. A könnyebb tájékozódás érdekében alkönyvtárakat csináltam, valamint egy képes katalógust) -
Benevolens #7691 A legújabb NAM-ban van sugárút villamossal, ami nem szélesebb, mint az eredeti, simtropolisról pedig le lehet tölteni megállót hozzá. -
Benevolens #7690 Igen. És ha megvan a keresett, akkor mindenki boldog! Szerintem nézd végig az összeset, meg az felüljárókat is az utaknál, valamint a körforgalmat. -
#7689 2: Max fake-zva:
Egy egyirányú út az egyik oldalon, aztán sin vagy magasvasút, majd egy másik egyuirányú út visszafelé. Igy középen lesz a magasvasút. Szerintem máshogy nem lehet. Vagy csak nemtok róla. -
light01 #7688 Két kérdésem lenne a nálam tapasztaltakhoz:
1.
miért van az,hogy mindkét koszos városomban úgy 18-20 ezer össz. munkaerőig jön a koszos és a gyártó ipar,és aztán igény lezuhan -4000-re?Víz van,tűzoltóság van,forgalom alacsony.Adók:koszos 6%,gyártó 5% és hiába viszem lejjebb.
2.
Lehet-e és ha igen akkor hogy olyan sugárutat csinálni,aminek a közepén villamos(magasvasút)van,mint például Pesten is??? -
NorbyI #7687 Igazam is van meg nincs is.
Az eredeti NAM-ban ha nincs melette más plugin akkor nincs benne. Viszont vannak olyan pluginok (járdák amik kompatibilisek a NAM-al, így amikor felrakod akkor beintegrálja magát oda is.)
Szal 1:1. A lényegen nem változtat, ez egy sima járda. Azt viszont nem tudom mi a neve, annyi cuccom van lehetetlenség megtalálni közötte. -
#7686 Ok. Tehát amikor van egy lehajtó, arra klatty, és a játéktéren nyomkodom a TAB-ot? -
Benevolens #7685 Nézd végig az összes autópálya-lehajtót, és mindegyiket nyomkodd végig a TAB-bal. A NAM csoportosította őket típus szerint, ugyhogy mostmár nincsenek kirakva egyenként. Különben egy csomó újat fogsz találni. A kívánt lehajtók akkor is előhívhatók, ha a megfelelő utakat keresztezed az autópályával és van hozzá hely.Ilyenkor engedélyt kér az építésre. -
#7684 Láma kérdés következik, elnézést érte!
Feltettem annó a NAM-ot (legfrisebb júniusi)
Az autópálya fülről pedig eltüntek azok a tárgyak amik a földszinti autópályához kapcsolódnak, plö:
x alakú keresztezödés két földszinti autópálya között, földszinti lehajtók.
Ezek hova lettek? Hogy lehet elővarázsolni őket? Elég gáz, hogy csak T elágazással tudok lejönni az autópályáról ami egy 4 sávos útból válik normál úttá.
Előre is köszi a segitséget! -
Benevolens #7683 TAB 0:fehér téglás, közepén lámpával
TAB 1:Rózsaszin, négyzetminta
TAB 2:szürke, koncentrikus körök
TAB 3:vörös téglák
TAB 4:másféle szürke, téglák
TAB 5: fű
a továbbiakban gyalogosfelüljárók mindenféle élethelyzetre, földutak, és végül egy járda a magas autópálya alatt.
Ilyen tehát nincs. A továbbiakban tehát két dolog lehetséges:
1,Én tévedek és mégis van.
2,Te tévedsz.
-
NorbyI #7682
Az útak menüben fentről az ötödik eszköz. Pedestrian mall tiles. Neyedik vagy ötödik TAB nyomásra jön elő.
Miért kell mindig kötözködni??? -
LVenom #7681 A régióban van egy kis, 100K lakosú szomszédos város, azzal vok összekötve. Van még autópálya, É-ra, D-re, NY-ra, K-re, középen lóherével összekötve. Az ipari területek csak a zóna szélén vannak, és az összes út ki van vezetve. A nagy városban ahol 250ezren vannak, ott 160K dolgozik kereskedelemben, és csak 40K az iparban. Az gond hogy csak high tech ipar van? Se dirty se manufacturing... Azt is megfigyeltem, hogy a meglévő munka helyek sincsenek teljesen betöltve, tehát pl 73 helyen csak 5en dolgoznak. Ennek így kell lennie? THX a válszat -
#7680 Nincsenek magasan az adók azoknál amire nincs kereslet?
Esetleg egy kis adócsökkentés? Vagy télleg a kereskedelem szomszédos városokkal? -
Benevolens #7679 Ilyen térkő nincs a NAM-ban! -
#7678 tipp:a szállítás hogy áll talán nem tudják eladni a termelt árut (vasút, reptér, kikötő, stráda más városokkal) -
LVenom #7677 Bocsánat a kissé hosszú levélért de már ez a 20. városom, ami ettől a problémától megy tönkre. A mostani város a következő: nagy zónában, 250K lakos, az oktatás a grafikonon 190en van, majdnem 200, a várható élettartam pedig 90en... Rengeteg park, fa és mindenhol metró megálló. Teljes tűvédelmi és rendőrségi lefedettség. A gond pedig a következő: mind a 3 lakossági demand a maximumon van, viszont az összes többi, iparé, kereskedelemé, a minimumom van. Ettől akkora a munkanélküliség, hogy becsődöl az egész pedig +20K a bevétel. Egyszer még azt is kipróbáltam, hogy mi lesz ha a high tech ipar, meg a kereskedelmi résznek leviszem az adóját 0-ra (!). A következő történt: SEMMI. Semmi nem történt. A legjobb helyen lévő, large plazaval ellátott területen, alig nőtt ki valami kisebb toronyház, és az is tönkrement low demand miatt. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond, és az összes tippért hálás lennék!!