Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na most vagyok marha ideges!! Feltettem a simcity-t rush hour-ral együtt, de ez a gyökér még mindig kiírja: NOT_IN_TEXT_DATABASE
Amikor tutorial-ra megyek, és némely épület neve továbbra is összevisszaság :S
Mit csinálok rosszul? Amikor letöröltem a SC4-et a mentéseket is le kellett volna szedni a géprõl? az rh után felraktam azt a patch-et, de így is sz@r.
A játék megy természetesen, de akkor is idegesít ez a database-s bizbasz...

VILLARREAL CF mindörökké!

Renben, köszi! Holnap le is kapom a simcity-t a géprõl, újrateszem egy az egyben, és remélhetõleg kifogástalanul fog mûködni, és nem jön majd a sok NOT_IN_TEXT_DATABASE kiírással, és menni fog a RH tutorial is. 😊(mert eddig az nem indult el)

Ez elég sok hibát kijavít amit az RH-ban vétettek. Erõsen ajánlott a feltétele. A legtöbb mod is csak ezzel együtt mûködik. Mindneképpen az RH felrakása urán installáld, máshogy egyébként nem is engedi.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Hali! No megvan egy másik -remélem normális- verzióbn a RH, van itt valami patch (ez a neve: Simcity 4 Rush Hour - Patch v. 1.1.638.0). Nos, ezt a RH felrakása elõtt, vagy után tegyem fel? Egyáltalán mire jó? (mármint ez a patch)

Persze folyamatosan csinálom ahogy idõm engedi, de még elég sok hátra van, még a felénél sem járok. 😞

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Norby lessz majd mostanában további magyarítás???Az eddigi nagyon jó sokat segített.Köszi a tippet este ki is próbálom az iparral de annak már az adóját 21% ra feltoltam és nem is panaszkodnak.
Ha az oktatási szint elég magas és van igény a fejletteb iparra akkor azért nem települhet be mert túl magas a szennyezés, ezt nem szereti a fejlett ipar. Vagy dózerolj le egy ipari területet vagy próbálj meg emelni a koszos ipar adóján. Esetleg még a tiszta levegõ kibocsátási rendeletet is benyomhatod.
Ha nem mennek el akkor dózer nekik, persze csak szép apránként.

Üdv.nekem most olyan gondom van hogy állandóan visszaszól az üzi hogy fejlesszem föl vagy építsek új ipart, de ez már nem megy mert teleépítettem a teret és hiába jelölöm ki hogy magasabb technológiára hogy fejlõdjön át ,de nem teszi!!!!minden ipar a legalacsonyabb szinten marad. ez miért van??miért nem fejlõdik közepes sûrûségûre föl??
köszike a válaszokat!!
Igen, de ha nem akarom erõteljesen szennyezni a levegõt, akkor inkább a szomszédba teszem az ipart, melyre véleményem szerint nagyobb a kereslet, mint a szolgáltatás-ra, bár ez lehet változó is. Nálam a gyáraknak szánt terület sokkal hamarabb kiépül, mint az üzleteké (nagy többségben).
Az "alvó települések" a legjobbak, melyek közvetlen az agglomerációban vannak, hisz tiszta a környezet, nincs nagy zaj és forgalom, nincs lepusztult paneldzsungel, a munkába pedig átjárnak a szomszéd iparövezetbe, városokba. /Ez csak elképzelés, azt hiszem kipróbálom majd, remélem így fog mûködni 😊/
A héten elõreláthatólag meglesz a normális RH, és azzal már nem lesznek problémák, s így ismét belevetem magam a világ egyik legjobb játékába! 😊

Automatikus a hatás gyakorlása meg az átvándorlás is.
Így növekszik brutálisan az ingázási idõ. Pláne ha metró megy a szomszéd városokba.

Legszivesebben nem csinálnák küldetést, de amikor szorul a hurok, nem birok ellenállni a kisértésnek! 😉
A Régióról: Ha mondjuk beépítek 2-3 "parcellát", akkor elkezdek játszani az egyik várossal... A körülvevõ városok automatikusan jó hatást gyakorolnak rám, vagy külön be kell állítani a játékban az együttmûködést? (Mert energia, víz, stb. be lehet állítani, ezt tudom)

Én szeritem nem mondható cheatnek a küldetésbõl származó pénz mert valamennyire viszi elõre a játékot, arról nem is beszélve hogy néha nagyon jól jön egy kis extra lóvé.
Volt már olyan városom amit ilyen küldetésekbõl tartottam el annyira veszteséges volt.
Szerintem a Maxis ezzel akarta kivédeni hogy az emberek ne a pénzkódot használják hanem kûzdjenek kicsit a lóvéért.

Értem, köszi 😊
Én már a Simcity 5-öt várom, de egyelõre semmi hír róla 😞

Tuvok
A Rush Hour az SC4 elsõ és utolsó hivatalos kiegészítõje .
A Deluxe csomga tartalmazza az SC4-et és az RH-t is .

A Deluxe edition-t az RH elõtt kell fel tenni? Mit tartalmaz? (mert nekem az még nincs meg) Bocs a sok kérdésért...

Hali mindenkinek! Már egy jó ideje nem simcity-ztem. Szóval a Rush hour-t ahogy feltettem ment a game, de a tutorialt pl. nem tudtam elindítani, mert valami ilyet írt ki: 'Not text in database' És a játék közben is van, hogy néhány épületnek fura neve van :S Lehet, hogy be kéne szerezni egy másik verzió, hátha azzal mûködne. Nektek volt/van hasonló problémátok??
(Vannak ugyebár ezek a küldetések a RH-ban, csak kicsit nagyon könnyû így szert tenni komoly pénzösszegre, ez nem kéne a játékba sztem :S Mert pl. megcsinálok egy küldetést, és van, hogy egybõl kapok 20000 $-t vagy mit!)

Igen ebbe már én is belefutottam, fõleg akkor jön elõ amikor a városod egyedül van a régióban és nincs többi város ami felhúzza már kezdéskor.
Igazából, eddigi tapasztalataim szerint, elõször elvileg be kellene építeni az egész térképet és csak utána kezdenének el fejlõdni a magasba, akkor jönnének a felhõkarcolók, de azért ez sem mindig igaz.

Pl ha az elején leraksz magas sûrûségû zónákat és leviszed az adót akkor rögtön jön jópár magas épület, így kb két három év alatt el lehet érni az 50000 lakost, de ennek az az ára hogy kiegyensúlyozatlan lesz a város. És a késõbbiekben nehéz lesz ezt helyrehozni.

Az is lehet hogy túl magas valamelyik szennyezés és ez gátolja.
A vízszennyezés jó ha 10 alatt van a légszennyezés pedig 40-50 körül még elmegy. Viszont ha a bûnözés 10 fölé megy az eddigi tapasztalataim szerint a kereskedelemre van rossz hatással.
Az ipar sosem lesz nagyobb sûrûségû ott az 50-100 fõs gyárak a leggyakoribbak. Viszont a kevéssé szennyezõ HT (magas technológia) ipar csak kiváló oktatás és alacsony szennyezés mellett jelenik meg.
Én általában csak erõszakkal tudok megszabadulni a szennyezõ ipartól amikor már elég magas az IQ a városban. Vagy egyszerûen nem is rakok le addig ipari zónát amíg nincs igény a HT-re.

üdv. Norby ez elég jól sikerült azt szeretném kérdezni hogy miért nem fejlõdnek föl a lakóépületeim pedig van mellettük park,út,víz és elektromos ellátás,iskola,és elég forgalmas az út és a legkissebb sûrûségû épületek is alig épülnek föl pedig már kb 50 ezres a lakosság. és ugyanez van az iparnál is.
Válaszokat köszönöm!!
Nem túl nagy az aktivitás.
Egy kicsit elszórakoztam pár pluginnal és szeretném megkérdezni nektek mi a véleményetek róla(én elfogult vagyok):

Jah mellesleg megint van változás a fordításban(egyel lejjebb a link).
Aki leszedi nézze már meg hogy megy e neki a nagyváros oktató. (nekem sajna kifagy tõle a SC4. 😞

Frissítettem a feliratot néhány dologgal, sajna nem volt túl sok idõm foglalkozni vele.
Innen szehetitek. Aki talál benne hibát nyugodtan mondja és javítom.
Ha esetleg valaki érez magában annyi elszántságot hogy fordítson akkor csak szóljon nekem és egyeztetünk.

na ezt aztán magyarul írtam, de azért remélem érthetõ
küldök, küldök, csak meg nem mostanabna nem érek rá sc4ezni, nem naon foglalkozok vele 😞, mikor lesz idõ, csinálok 1 halom shotot és felrakom, addig epekedjetek 😊
dudlibond
cd kód

Cujo01
muti pls képeket róla 😊

Ezt most én sem pontosan értettem mi áll meg és mit nem mozgatok? Bocs kicsit lassú a felfogásom.

Simtropolisról eddig még mindent le tudtam szedni a mi megtetszett. És igen mindegyik mûködik is faszán.

1,5 millás város, b+ örülök ha 100k fölé megyek.

azt ugy tudod elõhozni, hogy megnyitod az adózási ablakot, és ahol állithatod az adót az alatt keresd a "városi rendeletek" feliratot.

szerintem ha maxon van a grafika nem fog eltünni. nálam is eltünik ha mozgatom a kamerát, de ugy is vissza tölti, szal meglehet szokni. nekem már felsem tünik ez a dolog annyira megszoktam.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

bazza
hi all!
Pár gyors kérdést ha felteetnék...Szóval: hogyan lehet elõhívni azt a panelt, ahol dönteni tudok pl. a szerencsejáték engedélyezésérõl stb. A másik, hogy ha mozgatom a kamerát, eltûnnek a fák, a kocsik, meg egy csomó minden. Nem lehet vhogy megoldani, hogy folyamatos legyen kamera mozgatása közben is?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

mindig is minimum grafikán játszottam vele. kevés a memória a gépben. mitõl áll meg az idõ? ezt nem vágom

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

toroco: vedd le a grafikát minimumra, és ha van mellette city a belépéstõl számítva 3-6 hónapra megáll ugy 3 percre az idõ, ha nem piszkálod a pénzügyi részt, nem építesz új cuccot, ami pénzt hoz, akkor nem rángat, ha igen, akkor megáll
gratula hozzá. az én gépem sajna 500k lakosnál már nagyon szaggat

sehogyse sikerül 1,5 milla fölé vinni a várost, miért? 😊)))
3 óra alatt 1 milláról felnyomtam másfélre, de több nem megy bele, de kááár 😊

bocs, nem tudtam kihagyni ekkorát még nem csináltam, pedig már pár extrém cityt felhúztam, de ez kész
Tuvok
Ki nem engedi ? 😊

Kenny85
cff csak van olyan amit nem enged hozzá letölteni

Tuvok
Ha tudod, minek kérded ? 😉

ha vissza keresel a hozzászólásokban,találsz egy linket a nevem alatt ahonnan leszedheted a patchet, ha még nincs meg.

Kenny85
és ha valamihez oda van írva h Dependencies akkor az ott felsoroltakat is telepíteni kell hozzá h müködjön rendesen?

Tuvok
igen .

Kenny85
hi
simtropolis.com-ról szedett már le valaki cuccokat? és tette be a játékba mert én nézegetem õket egész nap meg próbálgatom de nem nagyon akar menni a dolog

Tuvok
kapcsold be az automatikus átirányítást a böngészõdben úgy jó lesz, mert a news.php-t veszi kezdõoldalnak, extra hibája, sajna nincs mit tenni

Nem, csak a CD-t, de nem emlékszem, hogy ezelõtt felraktam volna. Megpróbálkozom, köszi a tippet.
Jó az csak be kell írni a címsorba hogy www.simcity.extra.hu , ha simán rányomsza akkor nem megy.

Suxen: a patchet is felraktad hozzá?

Kit--Kat
a FAQ meghalt:/

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy eddig az alap és a RH kombinációjával játszottam, tökéletesen mûködött, aztán újra kellett rakni a gépet. Most a Deluxe van fenn, de van néhány kételyem. Vannak még más easter eggek is a Deluxe-ban, az alap és a RH kombinációjához nézve, mint az új tanácsadók?
Mert olyanokat észrevettem, hogy mintha gyengébb lenne a gépem, és úgy futna rajta, pedig teljesen ugyanaz, mégis néha 'eltûnnek' dolgok, pl a szélerõmûnek csak az alapja látszik, csak késõbb jelenik meg a teteje. Meg ha odébbgördítem a képet, és vissza, akkor az épülõ utak is így eltûnnek. Metró építése közben pedig most csak hol látom, hol nem az utak vonalait, és így nehéz pontosan vezetni a vonalat. Ezeket lehet valahogy javítani? Esetleg a game érzékelte gyengébbnek a gépet és lejjebb vett valamilyen beállítást?
Sanyix
Eléggé hülye tud lenni a játék az a baj. Nekem pl most néhány helyen eléggé megnõtt a commute time, amikor a ház lábánál ott van az egész várost behálózó metrórendszerhez csatlakoztatott 7%-os kihasználságú megálló, és mellette a buszmegálló, nemmessze meg monorail, és vasút, és persze az összes közlekedési hálózat több helyen össze van kötve+autóutak, autópályák, sugárutak.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mint mondtam minden a maxon van, iskola, rendõrség, orvosi ellátás, és a mayor rating is. Az igény valahogy mégis nagyon alacsony. Jah és szerintem a szennyezések s még elég jó szinten vannak.

Jah egyébként nálatok elõfordul olyan hogy a bûnözés hirtelen megugrik amikor betöltötök egy régi pályát?

Tuvok
Nem tudok érdemben nyilatkozni, 2 éve nem tudtam 50 ezer fölé vinni várost, ami még tetszik is 😊
Tények: kereskedelmi felhõkarcolókhoz 45 ezer Commercial összmunkahely, lakó felhõkarcolókhoz 30 ezer Residental lakos kell .

Cujo01
Én pont tegnap csináltam 50e-bõl 120e lakost.
Szerintem már ott rontod el, hogy beépited az egész területet 😊 (inkább a minõségre menj, mint a mennyiségre)
Nagy felhõkarcolók:
-legyen iskola (általános, közép)
-kórház
-rendõr
-munkahely (vagy jó közlekedés hozzá)
a közelben. A tûzoltóságot nem tudom, mert nálam anélkül is megjelentek. Nem árt 1-2 park sem 😊
A szegények adóját felemeled? Akkor sosem fognak meggazdagodni, hogy felhõkarcolókat épitsenek 😉
A koszos ipart én is tegnap irtottam ki 😊 Csodás volt látni, ahogy eltünik a lég- és vizszennyezés.. szóval annak nyugodtan emelheted, ha már tanult a lakosság és találnak helyette más munkát...(üzlet, high tech) viszont, amig szegények, addig ott "szeretnek" dolgozni.

Helló mindenki.
Volna pár észrevételem és ezzel kapcsolatban pár kérdés is felmerült bennem, most hogy újra elkezdtem játszani.

Odáig már nagyon megy a game hogy beépítem az egész térképet, de itt álltalában megtorpan a játék. Egy-két ezres épületek ugyan elszórva már vannak de a az igáz nagy felhõkarcolók nem akarnak elõjönni.
A kérdés az hogy ti mit attok még a népnek, nekem szinte minden érték a maxon van, de a város 80 ezer fõ környékén megtorpan. Lehet hogy az a baj hogy nem szabad a szegények és a koszos ipar adóját túlzóan felemelni de ezt még nem tudom bizonyítani.
Aztán, lehetséges az hogy azért nem fejlõdik egy város mert mondjuk csak egy temetõ van? Ez is olyan tapasztalat hogy elég furán néztem amikor egy temetõt leraktam és hírtelen elkezdett pár épület elõbújni.
És egy érdekesség még, nektek elõfordult már hogy egy koszos szemétégetõt eldózeroltatok és a helyén a szennyezés megmaradt? Nagyon csodálkozom rajta de két vérosomban is ez a helyzet.
Aki tapasztalt hasonlókat az létszi ossza meg velem.
Köszike

egy régió, 2/3 készen -New York- tömörítve 190 mega, csak hogy tudd, és ingyér senkinek se adnám oda, ilyet normális embertõl ne kérj.
Fõleg ha belevesszük azt az idõt ameddig azt megcsinálja az ember.
Jester: ha dobsz egy mailcímet akkor elküldöm neked azt a doc filet amire te gondolhatsz. De ne fûzz hozzá túl sok reményt, annyira nem jó.