13557
  • light01
    Ez van!
  • heradam
    nem igaz nem lehet visszaolvasni pár hosszászolást!!!! 9 hozzászolással lejebb van belinkelve, figylejetek már oda kicsit!
  • 6000p
    Hali valaki tud magyarosítást hol lehet letölteni ?
  • tsipa
    Öööö... nekem se tetszik a Sim City Societies. Ha nem lenne ott a Sim City jelölés, akkor elmenne Societies néven, valszeg nem irritálna ennyire... 1etlen jó tulajdonsága az egyben legnagyobb hibája is, ezek pedig a csak félig-meddig kidolgozott elég hiányos társadalom leosztás. Kipróbálni csak a nagyon bátraknak ajánlom, ne érje őket meglepetés. Még hogy külön-külön kell az épületeket lerekni, na ez nem is SC. PFUJJ!!!
  • jimyke1
    okés köszi, igy már könnyebb
  • NorbyI
    ST-Exchange alatt vannak a pluginok.
    De csak az utolsó 100-at látod, ha régiek kellenek arra rá kell keresni, név vagy készítő alapján. Egyébként az oldal keresőmotorja, durván jó.
  • jimyke1
    hali, regeltem a simtropolisra. a kérdésem az lenne hogy hol találom a letölthető épületeket, vagy cuccokat? pl. a kanális, vagy valinél tescot is láttam? mert én cask programokat láttam, valaki légszi segítsen, köszönöm
  • hakagyi
    Huuuuuu a Sim city Society egy kalap fos ne hogy meg vegyétek vagy kiprobáljátok nem érdemes ,a Sim City 4 sokkal jobb !
    Societyben nagyot csalódtam pedig nagyon vártam !Semmi simulátor, mindent magátol csinál szinte semmit nem kell figyelni csak épiteni az is unalmas nincs semmi kihivás ebbe a játékba !

Sim City 4 forever !
  • bartucz91
    thx ,így már könnyebb már van egy kemény 1300fős városom és 400-as a bevétel havonta
  • Armi555
    Letöltöd, Bemész a SimCity mappádba, ott az English mappában lévő SimCityLocale.DAT-ot áthelyezed máshova, hogy meglegyen.. DE ÁTHELYEZD!
    És oda beilleszted amit letöltöttél.

• bartucz91
    de azt hogy kell használni vagy mit csináljak vele?
  • Armi555
    Sim City 4 magyarítás itt elérhető (folyamatos frissítés):
    http://members.chello.hu/csonka.norbert/SimCityLocale.DAT
  • bartucz91
    hy all
    még új vok itt és lenne egy-két kédésem...
    van magyarítás a simcity4-nek mert tetszik a játék de nem igazán megy a jól...
    főleg a pénzügyekkel van gondom nem tom hogy az adókon kiívül honann lehetne pénzt szerezni...
  • heradam
    letöltöttem... ezért a játékért nem érdemes pénzt kiadni föleg nem 12ezret...
  • Armi555
    http://youtube.com/watch?v=TllobYYAvAo

Na erre mit szóltok? :D
    Tutorial SimCityhez
  • light01
    Honnan szerezted?Kipróbálnám én is,már csak összehasonlításképp is .
  • Hay #8020
    Szívesen.
    Lehet, hogy megint felteszem inkább e 4-et a Delux-al.
  • drot
    jah egybkent teljesen magyar lett de azt nemértem hogy ultra grafikán miért szaggat mint a fos mert nekem a pro street fullon meg a dirt se szaggat de a sim city meg igen hát ez enyhén lol:)
  • donatus13
    Sokan azt mondják simcity 5 öt maxis csinálja a soc... meg csak lett és kész de szerintem soc az 5 rész mert simcity 5 röl egy szót se mondanak:)
  • drot
    köszi szépen egybkent már kerestem sim city társadalmak fórumot találtam is de a legutóbbi komment október közepén volt:pnem gondoltam hogy sim city 5 ön keressek rá de köszi szépen:)
  • Hay #8016
    A societes topicban leírt konfigon simán megy a Deluxe.
  • Hay #8015
    Menj át a Society topicba, nekem az ott leírtak alapján sikerült magyarítani a Societest.
    Ez az, ha minden igaz
  • Armi555
    bolt? letöltésbe még nem láttam..
    nem hiszem hogy ki fogom valaha próbálni azt a játékot :S
    nincs jó gépem hozzá.. SC4-hez is kevés a ramom.. de karácsonyra szerzek..
    És még mindig várok válaszokat az alábbi kérdéseimre :)
  • drot
    váá megvan a sim city societis de angol nem tud vki vmilyen magyar verziót?
  • Armi555
    Ja és a magyarítás most hány százalékosan van kész? Mik nincsenek lefordítva? Mert láttam hogy van új verzió :)
  • Armi555
    Milyen modokat ajánlotok?
    Simtropolison nézem de nem nagyon értem hogy mire való néhány..
    pl. valaki említette hogy van olyan modja ami figyelmezteti X percenként hogy mentsen játékot.

Meg mi az a NAM és mire jó?
  • Armi555
    *Deluxe
  • Armi555
    köszi, hát majd mindenre rájövök ha sokat játszok :)

Most raktam újra a windowst és most települ a SimCity 4 Deluce Edition..
    tehát az új win miatt gyors lesz és játszok vele :)

• Tuvok #8008
    Na a városod lakossága nő, a fogyasztás is megnő vele együtt (víz, áram, szemét, oktatás), így finomhangolni kell mindent, hogy az arány megfelelő legyen . A víz és áram költséges dolog, mindig állítsd a lakosság igényének megfelelően, de sose legyen belőle felesleg .
    Oktatás szintén, széles városokban jobban megéri 2 iskolát alacsony kapacitáson működtetni, míg kisebb, tömörebb városban jobb, ha egy van magasabb kapacitással . Amikor pedig új zónákat hozol létre, sajnos többnyire a szegények fognak beköltözni, ezt kiküszöbölheted, ha van oktatás, kórház, rendőrség lefedettsége, az adózás jól van beállítva, azaz a -nemjuteszembe a neve- környéken minden zöldben van, így a gazdagabbak jönnek . Tömegközlekedés is fontos, de nem hamarabb mint kell (busz 2000-, metro 12-15000-), legyenek parkok, de felesleges ajándék meg látvány épületek nem kellenek . Tűzoltóság tejesen felesleges, akkor rakd le mikor tűz van, könyvtár, múzeum se fogadjon több népet, mint amire szükség van .
    Igazából sosem értettem a túl nagy kiadás problémáját, mert a város kezdeti állapotában mindig van pár száz hasznom, és ez csak nő a város fejlődésével, sokszor nem tudom mire költeni a bevételt . Tehát meg lehet oldani a dolgot, csak túl kell adni a felesleges pénznyelőkön .
    Másik megoldás, ha a küldetésekből tartod fenn a város, így lehet nagyobb kiadás, de egy idő után unalmas tud lenni ugyanazokat a küldetéseket csinálgatni, ha meg evil a küldi, a tetszésed rontod vele .
  • Armi555
    sziasztok, jelenleg nincs fent de meg van a simcity deluxe edition..
    Van egy új városom.. építek és több haszon mint a kiadás..
    ez eddig jó.. de ha több lakó zónát építek ez megváltozik.. és több lesz a kiadás.. és ha most nem építek akkor jó lenne.. de akkor soa sem építsek vagy hogy? egy idő után mégtöbb haszonom lesz ha nem építek?
    Lehet értelmetlenül fogalmaztam de aki kigobózta az válaszoljon, köszii :)
  • heradam
    játszottam ezzel a societiessel.. hát mit ne mondjak teljesen más mint a 4. nekem nem jön be annyira, egyáltalán nem olyan realisztikus, kevésbé lehet átlátni a dolgokat, egyebek.. szal én maradok a 4 nél annál is inkább mert szaggatt mint állat a gépemen :(
  • Benevolens
    Nem az adórendszeremet írtam le, hanem a különböző jólétű házak arányát a tételes adóbevételek alapján. A beépítettség mértéke, ami minden zónában három féle lehet, nem egyenlő a jóléttel. ($, $$, $$$)A lepusztlt házaid között valószínüleg sok R$ jólétűt találhatsz.
    Le lehet tölteni olyan metró- és buszmegállókat, amikhez nem kell hely, az útra tudod építeni. A buszmegállókat nem kellett volna mind metróvá alakítani, mert a busz arra megy amerre igény van rá, a metró pedig arra, amerrer az alagút. Megnövelheti az ingázási időt. És sokba kerül.
  • mintir
    Nálam az adórendszer a következőképpen alakul:10%R$ 8%R$$ 6%R$$$,
    10%C$ 10%C$$ 8,5%C$$$ 8,5%CO$$ 8,5%CO$$$, Ag:nincs 20%dirty 16%manifacturing 5%high tech

A lakosok mind $$ és $$$ csak egy-két kis kertesház van,azok is csak azért mert nem jutott nekik nagyobb hely.A többi mind felhőkarcoló.

Nálam is van sok magas irodaház,ahogy nő a népesség, úgy sokszorozódnak az irodaházak is,ezzel nincs bajom.

Buszmegállókat nem tudok a lakók környékére tenni,egy felhőkarcolót nem akarok felrobbantani egy buszmegálló miatt.A környékük meg teljesen bevan építve ajándéképületekkel.A metróhálózat hatalmas mint mondtam,majd teszek fel egy képet,a lényeg,hogy sokkal sűrűbb mint a vízvezetékhálózat :D.

Alapítottam a szomszédban egy ipari és kereskedelmi várost,de itt nemnagyon van igény iparra,csak üzletekre és irodákra.Viszont a két város közt a megemelt vasutat annyian használták,hogy rögtön 4 vágányt kellett lefektetni.
    Mikor városkat tervezek,nálam a közúthálózat az első.Mindig arra törekszem hogy szabályos és ha lehet szimmetrikus legyen.A buszmegállókat is már az elején beletervezem,ne kelljen velük később bajlódni,aztán ha már túl sokan használják ledózerolom az összeset és metrómegálló lesz belőlük:)
  • Benevolens
    Vidd lejebb az adókat, mert így semmire nincs igény, próbálj meg a szolgáltatásokon spórolni, de csak ahol lehet! Az alacsony adó megnöveli az igényeket. Az alacsonyabb jólétű városrészeket költöztesd ki a másik városba. Így megnő a népesség, több munkahelyre lesz szükség.Ezek lehetnek gyárak, vagy belvárosi irodák :-) Az adócsökkentés elején nem leszel nyereséges, de a lényeg, hogy építkezések induljanak. Később megtérül.
    Egyébként: Ne küzdj az alacsony jólétű épületek ellen, mert felborítja az adórendszert és gátoja a fejlődést. Ha arra lesz igény, épül gazdagabb is. Nekem 10% $, 45% $$, 45% $$$, a lakóházak aránya és 65% a magas jólétű irodaházaké.(adóbevétel alapján.)A tömegközlekedés túlhasználata nem jelent semmit, arra viszont jó, hogy mellé gyorsan fejlődő üzleti zónát rakj. Viszont az üzemeltetési költség túl magas. Nem is értem...
    Nekem az adóval azonos mértékű bevételt hoz (30 000 körül)kisebb költséggel. Használj buszt (is)! A tömegközlekedés a városok között szokott beindulni igazán (a vasutat és a buszt különösen szeretik)
  • mintir
    Igen a szomszédolást próbáltam már,de annak az lett a vége,hogy eredeti térképen tönkrement egy rakás munkahely, és mivel az új térképen(ahol az iparnegyed volt)előbb-utóbb mínuszba jutottam volna, inkább hagytam az egészet a francba.
  • pzolika978
    Készíts szomszéd várost,és kösd őket össze. Meglátod majd a fejlődést.
    Egyébként nekem is probléma a házak kiüresedése,így én most azon vagyok,hogy a városban több kis iparnegyedet,kereskedelmi zónát és lakónegyedet építek. Valamint most kezdtem új régiót,és arról majd dobok fel képeket,ha lesz már valami használható,mert még nagyon kezdetleges minden.Most a tömegközlekedést fogom fejleszteni.
  • mintir
    És van egy-két problémám:

A lakosság 197.000 fő és ezek kiszolgálása mostanra kicsit nehézkes.5 kórház,két nagy ált.iskola,két középiskola kell, ami még nem is oly nagy baj,de a kiadásom 64.000, a bevétel viszont csak 59.000 Simoleon(remélem jól írtam).Az adók nagy része 10%-on van(kivéve high tech és a tehetősebb lakosok:5-6%)

A másik, hogy a lakóépületek fele teljesen levan pusztulva, és sok házban nincs munka.Az emberek elhagyják házaikat mert túl nagy az ingázási idő.Sajnos ez ellen nem tudok mit tenni,túlságosan nagy kiterjedésű a város.

És még egy:A város minden szeglete elérhető metróval,havi 1.500-ba kerül a metróhálózat, a hozzátartozó épületek 6.500-ba kerülnek,de még ez is kevés!! Ha rákattintok az állomásra akkor a kihasználtság a legtöbb helyen 110-130%!!Mit tudok még ezügyben tenni?
  • mintir
    Üdv ismét!

Itt van egy kép a belvárosról és egy kis Hallowen :

Belváros

temető
  • Fülüke
    CSá Tuvok. Visszatértem XDXDXD
  • Tuvok #7997
    Dokumentumokban .