13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
perko #7836 Norbyl csinálja, hála neki.
A link-je ott van a #7780 hsz. alján.
Vissza kéne olvasni kicsikét. -
Hosszas #7835 Sziasztok! Valaki megtudna mondani hogy honnan tudnam letolteni a magyarositast ?? Nagyon kellene ! -
#7834 kösz mindkettőtöknek, majd kipróbálom :) -
heradam #7833 Én ugy szoktam csinálni hogy azt a zonát amit éppen megépitek becsövezem h szépen fedje a területet aztán lerakok egy kis vizpumpát meg egy viztisztitot. Ahogy szépen fejlödik a dolog rakom sorba a kis vizpumpákat, ha nagy már 90% nál van a kihasználtsága az elözönek. közbe persze ha van pénz lecserélem a régieket mert ugy nagyobb a hatásfokuk, és mikor kiszámolom h már nem tom van vagy 9 kis pumpám, csak akkor éri meg nagyot lerakni, vagy valahogy igy! Nem szokott gondom lenni a viz finanszirozásával. probálj meg máshonnan pénzt szerezni nem csak az adokbol. pl minden intézményedet ami van meg erömüvet ne járatsd üresen, vedd le neki a kapacitását, igy sokat lehet sporolni. meg a zonák sürüségét megnövelni h több ember tudjon adozni.és az elején mindenböl kicsit kell lerakni: nagy általános iskola, kis rendelö, kis rendörség, kis tüzoltoság.
Bocsi a hosszu megnyilvánulásért :) Jo játékot! -
zozohut #7832 De nem kell harmincmillió nagyot lerakni. Jól kell csövezni (eheh XD). De most tényleg. Most hasra mondom, de kb 10x10-es cellákban kell lecsövezni a területet, és egy kicsi pumpa ellátja az elején! Aztán azt cserélheted nagyra. Így a tisztító sem fáj. -
#7831 Én általában nagyot teszek mindenhova. Meg teszek szűrőt is, az sokszor segít. CSak óriási költségei vannak. -
BYpsilon #7830 Neha at kell nezni es cserelni kell az eloregedett pumpakat. Illetve a nagy pumpa sokszor gazdasagosabb, mint sok kicsi. -
#7829 Most viszont a város gazdasága pont a víz miatt ment tönkre :/
Le kellett raknom vagy 20 dupla vízpumpát, de annak akkora a fenntartási költsége, hogy nem bírtam még az adókból sem finanszírozni.. -
heradam #7828 Jah és még ami eszembe jutott: ha nincs viz akkor nagyobb az esély a tüzesetkre, ami megint negativ hatással van a népszerüségedre meg mindenre -
heradam #7827 Jah és mellesleg a népszerüségedet se növeli ha nincs mindenhol vizellátás -
heradam #7826 Hát egyértelmü hogy a koszos iparhoz semmiképp nem kell vizvezeték, szoval oda tényleg felesleges, de sztem máshova mindenképp érdemes rakni mert gyorsabban fejlödik a város és maga a vizvezeték nem kerül szinte semmibe, kivéve a pumpák üzemeltetése, de alapvetö szükséglet! -
donatus13 #7825 Teljesen más játék csoki ház fojj...Ki tud kitalálni ilyet igy tönkre tenni egy játékot... -
light01 #7824 Valaki tudja,hogy egész pontosan mi is az a Simcity Societies?mert olvastam már olyat is,hogy ez az 5.rész,olyat is hogy ez egy kiegészítő,meg olyat is,hogy ez egy teljesen más játék.Mi az igazság? -
#7823 Én tegnap próbáltam ki, hogy nem építettem vízvezetéket, és végig nyereséges volt a városüzemeltetés. Lehet, hogy csak a szükséges helyekre kéne tenni. -
heradam #7822 Tudtuk h nincs rá szükség, de az a lényeg h gazdag emberek lakjanak a városba meg kereskedök, szal nem árt ha van :) -
#7821 Sziasztok!
4 napja van meg ez a játék, és máris nagyon megkedveltem.
Először a Sim Cuty 3000-rel játszottam, csak sajnos gyakran lefagyott..
Minden tiszteletem a készítőké, de vannak furcsa dolgok ebben a SC4-ben, pl. azt tudtátok, hogy vízvezetékekre nincs is szükség? Max ha valamilyen gazdagabb lakó vagy kereskedő költözik a városba. -
hgabesz #7820 Dubai régiók
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results
Csemegézz.
-
light01 #7819 Sokásos probléma:simtropolis lefagyott -
Benevolens #7818 szerintem nem -
donatus13 #7817 ezzel a játékkal sehogysem lehet multiplayerezni nagyon jó lenne:( -
zozohut #7816 Hopp bocsánat, elnéztem az előző topicban a dolgokat, látszik hogy későn volt. A csatornaépítés számomra már kezd világos lenni, most találtam egy másik témát amiben erről folyik a beszélgetés, még nem értem a végére... -
zozohut #7815 http://www.simtropolis.com/forum/messageview.cfm?catid=23&threadid=75821&enterthread=y
Itt van a csatornaépítés tutorial, ebben a topicban kb a 3. oldal környékén. Ott le van írva mire van szükség. -
zozohut #7814 Amúgy az elején bőven elég abban a kezdő régióban (régió az amit először látsz a képernyőn, olyan mint egy földrész) játszani. A régiónak van elég lakosa, ellátják a városodat.
Az előbbi linket, azaz ezt:http://www.pcguru.hu/pcguru/leiras_vegigj.php?id=31&nev=SimCity_4_guide mindenképp olvasd el egyszer, de tényleg úgy az egészet. Még ha nem is érted meg néhány részét, egy képet kapsz a játék összetettségéről. Aztán kezdd el úgy, ahogy a 11-es fejezetben írja a városépítést. Soha ne parcellázd fel az egész területet, kezdj mindig egy kicsi kis résszel, mondjuk ha a végigjátszást nézzük egy-két 13x13-as résszel. Elsőre építs egy erőművet, mellé egy kis ipart, amellé meg a munkásnegyedet, és egy csepp mi az... commercial negyedet, most nem jut eszembe magyarul. Onnantól te fogod látni hogy s mint fejlődik a városod, mire van igény. Ezt mindig jelezni fogják a tanácsadóid!!! Tényleg indulj el a fent és lent is linkelt végigjátszásból, én kipróbáltam és két óra alatt rittyentettem egy soktízezres várost. Hidd el, úgy nem leszel veszteséges! -
Benevolens #7813 Amikor felrakod a játékot és elindítod, bejön egy régió, amin van három (RH esetén öt) elkezdett város. Ezek tutorialok, ahol megtanulhatod a játék fortélyait. Asszem Timbuktu a neve.
Ez egy elég jó leírás:
-
fegyver #7812 Az mi,és hogy kell megcsinálni?
-
#7811 Tutorial-okat megcsináltad ? -
fegyver #7810 Sziasztok,én még csak most kaptam meg ezt a játékot. Egyelőre nagyon tetszik,de elég pancser vagyok. Olvasgatom itt,hogy ti több ezer fős városokról csevegtek,én megfogadtam azokat a tanácsokat amiket itt és más oldalakon ill. a kézikönyvben lehet olvasni,de nem igazán akar beindulni.A városaim minuszban vannak,alig van ipar és kereskedelem lakos pedig egyáltalán nincs.Egy városomban lett valahogy össz.38 lakó.De nem nő tovább a lakosság száma,mit tegyek? Légyszi segítsetek -
xmark2 #7809 New York Manhattan szigetét Central Park-kal én már megcsináltam(2 millióan laknak eddig)
Most egy jó kis Dubai-os régió kellene! Ha tud vki azt megköszönném!
simtropolison körülnézek:) -
pzolika978 #7808 megint lefagy a játék
nem tudom mit csináljak.elkezdtem egy új várost és azota csinálja. -
light01 #7807 Johet a link. -
zozohut #7806 Nos a csatornákat megtudtam hogy alkották. Van egy kis kollekció erre, ha érdekel belinkelem (ó mire rátaláltam... már pont lemondtam róla). Szóval most meglátom azzal mire megyek. De találtam pl budapest térképet, egész jó, csak nincsenek rajta a hegyek. -
Benevolens #7805 http://nycj.blogspot.com/ :Gondoltam, hogy a Broadwayt, meg a Brooklyn-hidat nem fogja tudni rendesen megoldani, különben az úthálózat nagyon hatásos, bár város még nincs az utak között. Az azért érdekelne, hogy hogyan csinált 3 sávos egyirányú-ill. sugárutat.Ciki az is, hogy egy csomó nevezetes épület nincs megcsinálva SC4-ben (Woolworth, Metlife...)
Autópályát oda érdemes építeni, ahol nagy a forgalom, vagy ahol szeretnéd, ha nagy lenne. Nagyvárosoknál fő közlekedési gerincként is használhatod, mivel nincs rajta célforgalom. Távoli pontok gyors összeköttetését teremti meg. Nincs rá kifejezetten recept.
"lábakon álló metró":ugyanaz, mint a metró,csak olcsóbb. Magánvéleményem szerint a játékba így lett vizuálisan becsempészve valami, ami a valóságban már egy kialakult városhoz alkalmazkodva jött létre. Oda teszed, ahova akarod.
Monorail: Elméletileg gyorsabb mint a metró.Olyan helyekre ajánlják, ahova a magasvasút kevés. Mivel azonban földalattihoz át kell róla szállni, ezért nem biztos, hogy nyersz vele.Átviheted persze a belvároson, de akkor a hangulatos betondzsungeledet kettészeli egy beépítetlen csík a sinek árnyékában, ami nem túl urbanisztikus.
Szerintem senki nem használja. Ezt bizonyítja az is, hogy a NAM-okban sem fejlesztettek rajta semmit. (New Yorkab a reptéri gyorsvasút a GFK-re ilyen)
Van egy mód, ami az irreálisan meredek utak építése helyett alagutakat kínál föl.Különben ha csinálsz egy jó mély gödröt meredek falakkal, akkor felajánlja a játék (ti.az alagút is emelkedhet)
A vasút úgy kerül oda, hogy valaki csinál egy vágatot és letöltött falakkal kibéleli az oldalát. SC4-hez érdemes egy csomó mindent letölteni, mert az alapjáték egy idő után elég kevés vizuális élményt nyújt. -
zozohut #7804 Na közben felmerült egy kérdés, alagút témában. Próbálkoztam, de csak ritkán jön össze az alagút. Hogy is érdemes építeni?
A másik meg hogy sok helyen láttam, hogy pl a vasút egy árokban megy, fönt meg az utak. Nu ezt hogy oldják meg? -
zozohut #7803 Igen, azt vettem észre hogy vagy alatta, vagy fölötte de máshogy nem megy út. Ezt a sugárutas dolgot ki fogom próbálni.
Szerinted amúgy ha most eltekintünk new yorktól, autópályát hova érdemes építeni?
A másik meg a monorail meg a lábakon álló metró, őket érdemes használni?
New Yorkra visszatérve, utánnanéztem és találtam egy embert aki hihetetlen élethűen visszaadta az egész várost. Még a taxikból is megcsinálta a régi és az újfajtákat is. A legviccesebb pedig az volt, hogy az egyik postban pont azt a házat mutatta meg, ahol én meg a párom éltünk :) Meg élünk most is, ha hazamegyünk. Íme a blog: http://nycj.blogspot.com/ -
Benevolens #7802 Sugárútból lesz autópálya, csak húzd végig egy részén az autópályát (emelt autópályával nem megy). Ha megcsináltad, látni fogod azt is, hogy hogyan lehet kereszteződést lóhere nélkül csinálni. Az autópálya nem biztodsít útelérést az épületeknek, mint a sugárút!!
-
zozohut #7801 Köszönöm a kielégítő választ :)
No hát igen, az elmúlt két napunk azzal telt hogy new yorkot veséztük ki sim city szempontból (majd mikor elmentem itthonról a hév felé egy pasi futott el mellettem sim city-s pólóban :D ).
Az autópálya kérdést azóta megnéztem egy gyakorlóvárosomban, no igen mert ilyet is alkottunk. Hat város teszi ki, és vannak meglepetések. Van négy kicsi település, iparnak meg szemétnek. Az első számú nagyvárosban most 140ezren laknak, de azt közlekedés szempontból tökéletesen elcsesztük, és a második városba meg alig költöznek, most élnek ott kb 20--30ezren, pedig a közlekedés ott tényleg tökéletesen meg van oldva, igen ott van autópálya is. Így jöttem rá arra amit írtál, hogy tényleg mennyit segít, de van egy főutam amiről a forgalom fele felmegy a pályára, de túl van terhelve. Mit csináljak vele? Sugár útból nem lesz szalonna, izé autópálya, vagy mégis? Ha meg átalakítom autópályává, kapásból be kéne illesztenem egy lóherét ami az egész területet lefoglalja, és a város kellős közepén átmenne egy autópálya, aminek meg a lakók nem fognak örülni.
Amúgy az alább megjegyzett végigjátszás szerintem zseniális, én azon tanultam meg játszani kb. A legzseniálisabb módszer a parcellázás, a 13x13-as négyzetek.
A letöltéstippet meg köszönöm, annyira nem vagyok jártas ebben szóval nem is tudtam hogy mi mindent le lehet szedni a játékhoz :) Köszönöm mégegyszer. -
light01 #7800 újra lett telepítve a windowsom ezután újra raktam a simcity-t is.Bemásoltam a korábbi mentés a dokumentumokhoz.És a játékban a koltségvetésnél az iskoláknál ez áll:error:file name.Míért?????? -
donatus13 #7799 Hello arra volnék kiváncsi lehet e ebbez ujban vagy kiegészítőben multiplayereln imert az nagyon érdekelne kössz. -
Benevolens #7798 Autópálya főleg városközi közlekedésben jó. (gyorsközlekedési). Városon belül a fel-meg lehajtás bonyolít és meghosszabbítja az ingázási időt.( Bár csinálhatod úgy is, hogy sugárút fejlődik tovább.)
Segíti az ipar és mindenféle kereskedelmi zóna fejlődését.Az előbbi főleg a mindennemű közlekedési összeköttetéstől a szomszédokkal, az utóbbi pedig általában a nagy forgalomú helyeken fejlődik. Manhattanben szerintem csak az East ésa West Side autópálya, ill. a bevezetőutak.( alagutak, hidak) Lehet, hogy Manhattanba csak Nagy-New York megépítésével tudsz életet lehelni, mert a játék eszköztárával lemásolva a várost s legzsúfoltabb üzleti részek viszonylag kedvezőtlen üzleti adottságú helyeken vannak, tehát az egyetlen mód a felhőkarcolóra, ha horribilisre tornázod az igényt.(különben a valóságban is így lettek)
Vasútra Manhattanban nem lesz szükséged, mert alagutakon mennek be a vonatok. Le lehet tölteni funkcionaló Grand Central Stationt, de metrómegállónak veszi. (Van külön New-York-i metrómegállószett is.)
A játék egyik hibája (sztem.),hogy amerikai módra a közúti közlekedést favorizálja, tehát a vasút csak relatív kedvezőbbsége esetén helyenként kihasznált, de általában nem a népszerűbb alternatíva. (Nekem midndig a busz, meg a teherautó válik a fő szállítóeszközzé.) Azért be lehet izzítani főleg utasszállításra és városköziben, ill. ha mindkét végén ráhordasz metróval. Elég nagy városok esetén persze mindent használnak.
A villlámos dolog szerintem bug, előfordul, hogy, ha valahol nincs áram, akkor véletlenszerűen máshol is megjelennek villámok, vagy hogy bennmarad a grafika pl.: egy erőműcsere okozta áramkimaradás után. Kétségtelenül idegesítő.
-
zozohut #7797 Sziasztok!
Csatlakoznék a társasághoz :)
Én nem játszom olyan régóta, vagy olyan elvetemülten, de szeretem a játékot. Eddig a legnagyobb városom ugyan csak 70ezres, bár még nem állt meg a fejlődésben.
Viszont most a házi hímegyedemnek sikerült kötnie egy beteg fogadást, miszerint felépítjuk Manhatten mását, vagy valami hasonlót... Na hát ez meredek :) Néhány tippet az öregrókáktól, elég tapasztalt játékosoktól nagyon megköszönnék! Bár alapvetően nem vagyunk elveszve, azt hiszem az egyik kiemelkedő érdemünk hogy az összes város amit eddig építettünk mind nyereséges.
A következők terén vagyok/vagyunk bizonytalanok:
1. Az autópálya. Hol legyen? Elkerülőként működjön, vagy mi legyen a funkciója? Azt nem vitatom hogy végtelenül hasznos az ipari területeken, nekem eddig a fejlődő iparnál mindig nagyot lendített.
2. A vonat. Hát ez az az ág amit még nem sikerült soha beindítanom, de eddig elvoltam nélküle.
Igazából más kardinális dolog nem jut eszembe. Ma volt egy olyan apró problémám, hogy az erőmű melletti ipari részemen megjelentek az áthúzott villámok, hogy nincs áram, pedig ott voltak az erőmű mellett, és kapacitás is bőven volt. De nem nyígott a villamosmérnököm...
Nu hát ennyi lenne :P