Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok

Az a problémám, hogy amikor telepítem a játékot, és pont amikor beugrana a telepítés befejezõdött ablak, akkor hirtelen újraindul a gép... Nem tudom mi lehet az oka, mert korábban már játszottam a játékkal.

Tudtok segíteni? Elõre is köszi
Twetr0x
Simtropolison fenn van minden program, csak meg kell keresni. Nevét viszont nem tudom.<#sir>

btw, miért kellett 2x ugyanazt leírni? (csak érdekel, nem beszólok<#vigyor5>)

HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x

Tehát "2" Helló !

Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Elõre is köszi : ------
Helló !

Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Elõre is köszi
mindenkinek aki szereti ezt a játékot!
LeWyTy
kinek mondod?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Örülök hogy vannak igazi rajongók
Örülök hogy vannak igazi rajongók
Hy
fölvettelek
LeWyTy
de légyszi vegyél fel

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

De nem sokra mentem vele.Egy rohadt régió sincs rajta.A Landscape designerrel pedig dettó ennyire mentem:szép,meg jó,de még véletlenül se olyan régiót csinál,amit kéne.<#falbav>
LeWyTy
felvennél msn-re?
[email protected]

Nekem sikerült!!!
LeWyTy
Valaki írjon már légyszi egy tutorialt hogy hogy kell regisztrálni a www.simtropolis.com-on mee má vagy 15-szõ próbáltam de semmi sem történt e-mail se jött.<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

Hi nem tudjátok véletlenül hogy hova menti a SM 4 a városokat? Ugyanis ujrapakoltam a wint (régi másolata még megvan) és nem akarom ujrakezdeni.

AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu

Helló !

Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Elõre is köszi
Na 3*ra megcsinálta.1025*1025öst csináltam,azt,aminek a jobb oldalán tengerpart van.Úgy csináltam,hogy csak nagy város raktam,és a 5 kis kimaradt résztbe raktam kis várost.erre még véletlenül se úgy csinálta.telerakta kis szar városokkal
Ha a renderelést megszakítod akkor onnantól kezdve mindent elcsesz. Szal nem szabad taszkot váltani meg cseszegetni a progit. Ha neked úgy pusztul le a progi hogy hozzá sem nyúlsz és nem piszkálod akkor ott valami teljesen más baj lehet. Igazából ilyet nem tapasztaltam szal nincs sok ötletem. Próbáld rendereltetni másik gépen. Hátha összejön. Sajna tényleg nincs más ötletem.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

eddig én is eljuttottam.Aztán elkezdi csinálni,majd úgy 5 perc után lerakja a játékot a tálcára és ennyi.
simcity 4 senkinek sem kell???????????

Carlos
Fúúú...ez még nekem is jól jött!
Köszi!

Þór vígi þessi rúnar

Bár nem tudom mit értesz az alatt hogy köztes tér meg átfedés, de akkor csak neked csak most egy kis tutorial hogy hogyan kell a landscape designerrel (LD) meg a SimCity-vel egy teljesen egyedi régiót lerendereltetni.
Elindítod a LD-t és rányomsz a generate terrain gombra.
Files menüben nyomsz egy New terraint neki. A párbeszéd panelen beállítod hogy legyen mondjuk 1025*1025 a szélessége és a hosszúsága a térképnek. Ez a szám lehet más is csak jegyezd meg mert késõbb pontosan ekkora config filet kell csinálnod.
Ha rányomsz az ok-ra akkor kapsz egy domborzati térképet amit az oldalt levõ gombokkal (surface enhancement) tovább alakíthatsz. Finomithatod a terepet durvíthatod kiemelheted a magaslatokat vagy csökkentheted azokat. Forgathatod tükrözheted és invertálhatod az egész térképet. Vízszintet emelheted vagy csökkentheted. Egy dolog nagyon fontos, jelenleg domborzati térképet használsz amit nem tud értelmezni a SC4 renerelõje ezért az egészet át kell alakítani grayscale-é. Szerencsére automatikusan megteszi a program helyettünk szal ne csodálkozz ha elmented és az egész egy fekete fehér massza lesz.
Most hogy van egy tereprajzunk el kell dönteni hogy hogyan legyenek felosztva a városok. 3 fajta térképméret létezik. Kicsi közepes és nagy.
A kicsi egy egység a közepes 4 a nagy 16.
Ez teljesen tõled függ hogyan rendezed és osztod fel a térképet.
Szóval indítsuk el a ConfigBitmapCreatort. File menü New. Itt állítsd be újra azokat az értékeket amiket az elején megadtál (1025*1025). Most látsz egy rácsot oldalt. Ez a térképed kis városokra felosztva. A piros szín fogja jelölni a legkisebb területet. a Zöld a közepest a kék a nagyot. Mindig a legélénkebb színt használd. Nyomj rá mondjuk a zöldre és fedd le vala a térképet úgy hogy mindenhova egész 2*2 es terület essen és ne lógjon le sehol. Mert ezt késõbb üres területként fogja generálni. Célszerû valamelyik sarokban kezdeni és sorban haladni. Ne hagyj üresen egy mezõt sem. Ha valahol már csak egy hely van akkor azt is töltsd fel egyes területettel különben üresen marad generáláskor. Ha megvagy akkor mentsd el. Fontos hogy config.bmp legyen a neve mert csak így fog mûködni. Egy nagyon kicsi mértetû bmp képfile lesz a végeredmény.
Na ha eddig eljutottál akkor most jön a lényeg. Indítsd el a SC4-et és készíts egy új régiót. Legyen tök sík de ez teljesen mindegy a késõbbiek szempontjából. Most válts taszkot és a Document and Settings\Saját név\Dokumentumok\SimCity 4\Region\ mappában megtalálod amit most készítettél új régiót. Töröld ki a config.bmp filet és másold bele amit te csináltál. Most térjünk vissza a SC4-hez és nyomd be a CTRL+ALT+Shift +R kombót. Itt kapsz egy párbeszéd panelt keresd ki a jpg filet a domborzati térképedrõl amit legeneráltattál elsõnek. Majd ha leokézod akkor elkezdõdik a renderelés. Ez eltart fél óráig legalább, attól függõen mekkora és mennyi térképpel dolgozol. Ha nem jön fel panel akkor a config.bmp és a térkép mérete nem egyezik meg vagy rosz filet olvastattál be.
Sok sikert hozzá, remélem elég érthetõ volt.
Ha nem jönne össze csak szólj.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Ok,akkor azt mond el légyszi,hogy hogy lehet csinálni egy régiót,városokra felosztva,úgy hogy sehol ne legyen köztes tér,illetve átfedés.
Twetr0x
faq

LeWyTy
de a végén létrejönnek a képek azokból hogy kell régiót csinálni?

Mit tud a Landscape Designer (kb 2 perces nézés után +1 perc az install):
Regionév generátor, Terület generátor véletlenszerûen amit késõbb nagymértékben lehet módosítnai, config.bmp készítõ.
Tényleg nem kell hozzá túl sok ész. Csak nyomkodod a gombokat aztán majd csak kijön belõle valami. 😊

A Landscape designerhez kell minimum középfokú angol nyelvvizsga,meg programozói ismeret.
LeWyTy
vlaki nagy sim city 4-es felvenne msn-re sokmindenben szeretnék segítséget kérni.lényszi valaki.elõre is köszi<#worship>

én is várom a választ a 7074 esre de addig is felrakom újra hátha..szereintetek hogy lehet jobb patch nélkül vagy vele? mármint a patch lehet-e a megoldás/baj?
Twetr0x
Valaki válasz? #7070

sziasztok
van egy kis gondom és nem tudom mitõl van,hátha ti tudtok segíteni:
elinditom a jatekot és változó idõközönként de mostanság a pálya betöltésekor egyszerûen kilép...(patchelt verzió)

légyszi ha tudtok irjatok
Köszi.A magyarítás király.A programmot viszont hagyjuk.Hogy kell ezzel régiókat csinálni?
Kérésre a Landscape Designer.
Fogyaszd egészséggel.
Jah és aki új annak itt a link a magyarított felíratohoz. Történt némi változás csak azért mondom.

a www.simtropolis.com-on kívûl hol tudom letölteni a landscape designert?ugyanis 2 napja hiába próbálok regisztrálni,amikor az adatlapot megpróbálom elküldeni,akkor kiírja,hogy az oldal nem létezik.
Twetr0x
Szevasztok!

Nemrég kezdtem el a játékot, tök király. Viszont az a helyzet, hogy Csak Low Density Residental-ra van igény. És én építem, építem, de csak erre van igény. A másik: Sárgából szinte csak mezõgazdaságiból va igény, viszont ha azt lerakom, akkor nem jelennek meg rajta növények, stb. Valaki segítsen plz! Nem akarok kis 10k-s városkát 😞

LeWyTy
én má 1 napja várom!!<#falbav>!!Pedig q**va jó cuccok vannak rajta!!<#wilting>!!

LeWyTy
Szerinted mééééé van ott a ((((((((( ? )))))))))

Tuvok
nekem anno azonnal jött a megerõsítõ mail .

Tuvok
egyszerû progi, 10 perc rájönni

Te megtaláltad?Hol keressem?
LeWyTy
és a www.simtropolis.com-ná mennyit kell várni hogy kezdjenek valamit a regisztrációmmal?

LeWyTy
Van valami magyarnyelvû tutorial hogy hogy kell használni a (Landscape Designer)-t????

Tuvok
np

Egyet találtam,de azt meg nem lehet letölteni.Nagyon király a régiód.
A kongresszusi központAmi Office városban található.Fantsic meredek autópályájaFantsicez tetszikMcDonaldsVárosi strandTengerpartCirkáló hajó
Hát tömören ennyi.Majd még teszek fel képeket ha gondoljátok. Várom a véleményeteket.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

A régióm
Kb.ilyen most.

Igen össze lehet kötni metróval két várost. Letölteni régiókat a www.simtropolis.comoldalon lehet.Csak regelni kell,nem számít ha tört játékod van.

Ok.Köszi.Még lenne két kérdésem:az egyik,hogy metróval össze lehet-e kötni két várost.A másik,hogy hogyan és honnan lehet letölteni régiókat,és azt hogy lehet berakni.(a játékom nem eredeti)??