Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a problémám, hogy amikor telepítem a játékot, és pont amikor beugrana a telepítés befejezõdött ablak, akkor hirtelen újraindul a gép... Nem tudom mi lehet az oka, mert korábban már játszottam a játékkal.
Tudtok segíteni? Elõre is köszi
btw, miért kellett 2x ugyanazt leírni? (csak érdekel, nem beszólok<#vigyor5>#vigyor5>)
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Elõre is köszi : ------
Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Elõre is köszi
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
[email protected]
AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu
Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Elõre is köszi
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Elindítod a LD-t és rányomsz a generate terrain gombra.
Files menüben nyomsz egy New terraint neki. A párbeszéd panelen beállítod hogy legyen mondjuk 1025*1025 a szélessége és a hosszúsága a térképnek. Ez a szám lehet más is csak jegyezd meg mert késõbb pontosan ekkora config filet kell csinálnod.
Ha rányomsz az ok-ra akkor kapsz egy domborzati térképet amit az oldalt levõ gombokkal (surface enhancement) tovább alakíthatsz. Finomithatod a terepet durvíthatod kiemelheted a magaslatokat vagy csökkentheted azokat. Forgathatod tükrözheted és invertálhatod az egész térképet. Vízszintet emelheted vagy csökkentheted. Egy dolog nagyon fontos, jelenleg domborzati térképet használsz amit nem tud értelmezni a SC4 renerelõje ezért az egészet át kell alakítani grayscale-é. Szerencsére automatikusan megteszi a program helyettünk szal ne csodálkozz ha elmented és az egész egy fekete fehér massza lesz.
Most hogy van egy tereprajzunk el kell dönteni hogy hogyan legyenek felosztva a városok. 3 fajta térképméret létezik. Kicsi közepes és nagy.
A kicsi egy egység a közepes 4 a nagy 16.
Ez teljesen tõled függ hogyan rendezed és osztod fel a térképet.
Szóval indítsuk el a ConfigBitmapCreatort. File menü New. Itt állítsd be újra azokat az értékeket amiket az elején megadtál (1025*1025). Most látsz egy rácsot oldalt. Ez a térképed kis városokra felosztva. A piros szín fogja jelölni a legkisebb területet. a Zöld a közepest a kék a nagyot. Mindig a legélénkebb színt használd. Nyomj rá mondjuk a zöldre és fedd le vala a térképet úgy hogy mindenhova egész 2*2 es terület essen és ne lógjon le sehol. Mert ezt késõbb üres területként fogja generálni. Célszerû valamelyik sarokban kezdeni és sorban haladni. Ne hagyj üresen egy mezõt sem. Ha valahol már csak egy hely van akkor azt is töltsd fel egyes területettel különben üresen marad generáláskor. Ha megvagy akkor mentsd el. Fontos hogy config.bmp legyen a neve mert csak így fog mûködni. Egy nagyon kicsi mértetû bmp képfile lesz a végeredmény.
Na ha eddig eljutottál akkor most jön a lényeg. Indítsd el a SC4-et és készíts egy új régiót. Legyen tök sík de ez teljesen mindegy a késõbbiek szempontjából. Most válts taszkot és a Document and Settings\Saját név\Dokumentumok\SimCity 4\Region\ mappában megtalálod amit most készítettél új régiót. Töröld ki a config.bmp filet és másold bele amit te csináltál. Most térjünk vissza a SC4-hez és nyomd be a CTRL+ALT+Shift +R kombót. Itt kapsz egy párbeszéd panelt keresd ki a jpg filet a domborzati térképedrõl amit legeneráltattál elsõnek. Majd ha leokézod akkor elkezdõdik a renderelés. Ez eltart fél óráig legalább, attól függõen mekkora és mennyi térképpel dolgozol. Ha nem jön fel panel akkor a config.bmp és a térkép mérete nem egyezik meg vagy rosz filet olvastattál be.
Sok sikert hozzá, remélem elég érthetõ volt.
Ha nem jönne össze csak szólj.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Regionév generátor, Terület generátor véletlenszerûen amit késõbb nagymértékben lehet módosítnai, config.bmp készítõ.
Tényleg nem kell hozzá túl sok ész. Csak nyomkodod a gombokat aztán majd csak kijön belõle valami. 😊
van egy kis gondom és nem tudom mitõl van,hátha ti tudtok segíteni:
elinditom a jatekot és változó idõközönként de mostanság a pálya betöltésekor egyszerûen kilép...(patchelt verzió)
légyszi ha tudtok irjatok
Fogyaszd egészséggel.
Jah és aki új annak itt a link a magyarított felíratohoz. Történt némi változás csak azért mondom.
Nemrég kezdtem el a játékot, tök király. Viszont az a helyzet, hogy Csak Low Density Residental-ra van igény. És én építem, építem, de csak erre van igény. A másik: Sárgából szinte csak mezõgazdaságiból va igény, viszont ha azt lerakom, akkor nem jelennek meg rajta növények, stb. Valaki segítsen plz! Nem akarok kis 10k-s városkát 😞
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
Hát tömören ennyi.Majd még teszek fel képeket ha gondoljátok. Várom a véleményeteket.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Kb.ilyen most.