13557
  • Androidus
    Hát én szégyenszemre tegnap jöttem rá a játék egyik kulcsmomentumára. Egyszerűen képtelen voltam a régióban a lakóvárosomat pénzügyileg rentábilissé tenni. Megfizethetetlennek tűntek azok a szolgáltatások, amit a jómódúak elvárnak. És akkor beugrott. Ugye egy 100 ezres lakótömbhöz kell 3 nagy klinika fullon. Tegyük fel, hogy nagyon tömören van építve, és nem kell ambulancia, az akkor is 3600 doll... izé, simoleon. És ez csak a kórház. Kell még 4 fajta iskola, múzeomok, könyvtárak, tűzoltóság, rendőrség, kutyafüle. Megnéztem, 80 ezer szegény fizetett 5 ezer valahány száz adót. 100 ezer fizet mondjuk 6 ezret. Bakker, a szegények nem tudják megfizetni a teljes infrastruktúrát! Vegyes városnál egyértelmű, hogy a kereskedelem tartja el őket (a kereskedővárosomnál folyton csak lefele húzogatom az adókat, mert betemeti a pénz), de ha csak lakosság van, az gáz. És nem tudom különválogatni, hogy csak a jómódúak járhatnak abba a kórházba.

A megoldás nem túl humánus, de működik. Fölraktam a szegények adóját 20%-ra, hogy elkezdjem kifüstölni őket úgy, mint a koszos ipart. És csodák csodája, ahogy áramlottak ki, úgy töltötték fel a népességet a jómódúak, akiknek előtte nem volt szimpatikus a városom. Megfogták a létszámot valahol 20%-kal a korábbi szint alatt, és nem engedték lejjebb. Persze közben az adó meglódult, és pillanatok alatt kitermelte a teljeskörű szolgáltatásra valót. Azóta szárnyal a város, kezd iszonyatos léptéket ölteni.

Ez csak nekem volt új?
  • Androidus
    Fogalmam sincs, de nem hangzik túl jól. Más tekintetben egyben van a látvány?
  • Armi555
    Mert amúgy a többi megy
  • Armi555
    Miért van hogy a régió nézetben a városom üresnek látszik?
    Talán a szélkiegyenlítés miatt? vagy nem tudjátok?
    Nem annyira zavar, de jól nézne ki ha látszódna :)
  • Tuvok #8392
    Próbáld ki :)
  • Hecker007
    ezt az erőmű elhasználódást nem tudtam, ha teljesen lemegy az erőmű állapota 0-ára akkor mivan? felrobban az erőmű?
    mert ha igen valahogy kipróbálom milyen mikor az atomerőmű felrobban
  • Androidus
    Ja, és a közlekedésnél ne ess kétségbe, ha nem akarják elfogadni mindenhol. Nem biztos, hogy benned van a hiba. Néha megőrjítenek, amikor leteszek egy sugárutat 3 kockányira a torlódó úttól, és megy rajta 100 autó, az úton meg dugózik 3 ezer. Vagy van három háztömböm, mindegyik szép 2800-as. Autóval járnak. Leteszek melléjük a sarokra egy metrómnegállót, erre a két távolabbi közül az egyik egyből ráugrik, és átáll, a másik két ház továbbra is autózik. Vagy lerakok két egysínű vasútvonalat, mindkettő a szomszéd városba visz. Ott van a háztömbtől 3 kockányira az állomás. Mit csinál? Autóba száll, és átmegy a másik vonal megállójához, 6 háztömbnyire, majd azzal átmegy a szomszéd városba. Namost tekintve, hogy odaát nem folytatja az útvonalakat, ne tessék már nekem mondani, hogy az lett volna közelebb. Az ilyen példákat sorolhatnám, a lényeg, hogy a forgalomnak mindig csak egy részét sikerül rábírni a tömegközlekedésre, a többinek kell az út. (Vagy ha valakinek sikerült az összeset, mondja meg, hogyan.)
  • Androidus
    Én úgy vettem észre, hogy ha az ingázási idő a gond, akkor egyszerűen otthagyják a házat. Ha van kereslet szegényebbek részéről, akkor azok belakják, ha az sincs, elnéptelenedik. Közben nem jelenik meg a nincs munka ikon. Szerintem a nincs munka ikon kifejezetten azt jelzi, hogy olyan fajta munka nincs, amit azok ott igényelnének. Lehet, hogy tele vagy koszos iparral, de mondjuk abban a házban jómódúak laknak, akik a hi-tech ipart, vagy a gazdag kereskedelmi irodákat keresnék. Nézd meg az igények grafikonját részletesen, valami tuti ki fog ugrani. Ha megvan, mi hiányzik, jöhet a desirability térkép, hogy van-e olyan területed, ahol egyáltalán hajlandó megtelepedni az a fajta munkahely.
  • Armi555
    Köszi, már 65 ezer lakos, mint tegnap most is fórum nézés közben játszok, és Deluxeom van tehát van minden!
    Megcsinálom először majd a megállókat! :)
    Köszi mégegyszer
  • Armi555
    Grrr.. :@
  • Androidus
    Hú, hát ez egy bonyolult kérdés. Nézd meg a traffic congestion térképet, tuti tele vagy pirossal. Ha az RH-val játszol, akkor azt is meg tudod nézni (a legpirosabb közepére kattintva a nyilas kérdőjellel), hogy mely területekről gyűjti össze a forgalmat. Na azt kéne megcélozni tömegközlekedésileg. Fontos, hogy a játék algoritmusa szerint a simek kizárólag munkábajárás céljából közlekednek. Munkahely az iparterület, a kereskedelem, és a közintézmények, amiket lepakolsz (bár ez nem oszt, nem szoroz). A lakóterületek és a munkahelyek között kell megteremteni az átjárást. A busz elsőre azért praktikus, mert nem kell neki pályát húzogatni. Elfér, és olcsó is emiatt. Ráadásul a metró, magasvasút, egysínű állomások 2000 fősek, míg egy mezei buszmegálló is 1000, tehát nem azok az arányok, mint az életben. Viszont a busz ugyan dugót nem csinál, viszont szmogot igen, én legalábbis így vettem észre. Ha nem akarod megdózerolni erősen a városodat, akkor bizony metró kell. Mint azt nemrégen írtam, egy igazán tömör belvárosi részen a 6x6-os tömbök minden egyes sarkán 5 ezres forgalommal dübörögnek a metróállomások. Szóval lehet pakolni dögivel. Viszont az alagút árát ki kell termelni előbb. Ja, és arra is figyelj, hogy még ha van is tőkéd, ne pakolgasd össze-vissza a tömegközlekedést, mert a fenntartása pénzbe fog kerülni. Ha tényleg csak oda pakolod, ahol szükség van, még nyereséges is lehetsz a viteldíjakból, egyébként viszi a lóvét.
  • Godefroy
    Nem értesz te ehhez (se)
  • Androidus
    Pedig olyan egyszerű, ahogy ott elmondják :)
  • Armi555
    és most növekszik a forgalom, mit tegyek? 55 ezer lakos és még semmi tömegközelekedés, mivel kezdjem? mivel érdemes? hogyan?
  • Armi555
    talán busz? metró?
  • Armi555
    ééés..
    Az lenne a kérdésem, hogy mitől van hogy változóan néhány ház felett megejleenik a nincs munka ikon?
    Talán az ingázási idő miatt? Mert a térkép másik szélén (nekem felette, nem a város mellett) vannak a koszos iparok, az a kék (nem jut eszembe a neve most :S) van a városban is..
  • Armi555
    Elkezdtem az új városomat, nagyszerűen jön a pénz, minden oké benne, remélem ez már jobb lesz :)
  • Armi555
    Igen, végigcsináltam
  • Androidus
    Nektek is be kell loginolni minden alkalommal? A fene érti, mi ütött ebbe az izébe. Ha a világ összes többi site-ja fel bírja ismerni a böngésző cache-t, akkor csak nem nálam van a gond. Hiába kattintgatom az ilyen olyan megjegyzés checkboxokat, oda se bagózik rá.
  • Androidus
    Bakker, most először az életben kipróbáltam a színtisztán régiós alapon való közlekedést. Hát, nem semmi. Teljesen másképp viselkedik a három város. 20 ezer lakosnál még elketyegett a lakóváros egy, azaz egy darab víztoronnyal. A kereskedőváros meg alig akart megindulni, aztán beturbózta magát. És naná, hogy annak az egynek nincs anyagi problémája :) Az iparváros meg belefullad a szmogba, és nem győzöm a víztisztítókat pakolni, hogy legyen egy talpalatnyi hely a kutaknak. (Még az elején vagyok, nincs pénzem leirtani a koszos ipart.) A lakóvárosban meg föl kellett emelnem az adót 9% fölé, mert különben nem bírom finanszírozni a teljes oktatást, ami a hi-tech igénye odaát. És még így is jönnek lakni :)
  • Androidus
    Végigcsináltad a money making tutorialt?
  • Armi555
    Nah most még igazán itt maradnék nézni mikor ír valaki és játszanék de mennem kell anya miatt.. hát a szülők.. nah mindegy :)
    majd irányítok holnap várost tovább
  • Armi555
    Már csőd van, kész káosz :)
    Jelenleg is fut ablakban a játék itt nézem mi van, áramkimaradások, vízpumpák nem elég, már minuszban vok semmit nem építhetek
    hát legközelebb más városom lesz vagy ezt kiviszem a sz*rból :) bocsi a kifejezésért
  • Tuvok #8373
    Nincs olyan, hogy csőd ! Tessék koncepciót váltani, felakasztani a főpolgármestert és a miniszterelnököt, hidd el javulni fog a helyzet :D
  • Armi555
    Hamarosan csődbe megy a városom
    Búcsúztassuk együtt
  • tyler82
    oksa megpróbálhatom...
  • Tuvok #8370
    Tyler ! Kipróbáltam Terézvárost (ma voltam is ott :D)
    Pár javaslat, amitől nekem rögtön beindult a város fejlődése:
    - városi rendeleteket (City Ordinances) állítsd be !!!
    - fekete épületeket mind dózerold le
    - vannak zöld autós zónák piros körben, azaz nem éri őket út, azokat szedd fel és tedd le újra, hogy érjen utat
    - rengeteg helyen vörösben van a közlekedés, a közlekedési térképet nézve az utcákat fejleszd utakra a vörös túlzsúfolt helyeken
    - rengeteg fölös iskola van: tegyél 2 általános sulit bal és jobb oldalra úgy, hogy a lefedettség épp érje a város szélét, emellet legyen privát sulid, 1 könyvtár és 1 múzeum középen, és egy középiskola szintén középen, untig elég
    - a kórházad nincs beállítva, maxon nyeli a pénzt . a két kicsit szedd fel, a nagyot rakd be középre, és állítsd be az igényeknek megfelelően .
    - tegyél rengeteg fát a szénerőművek köré illetve fásítsd, parkosítsd a várost is !!!!

Egy fontos dolog főleg kezdőknek:
    Az erőművek elhasználódnak idővel, a Plant Condition (magyarításban nemtom hogy van) mellett %-ban mutatja az erőmű állapotát, figyeljetek rá, hogy ne menjen 90 % alá, olyankor pause, dózer, és új a helyére . Ugyanis minél jobban romlik az erőmű állapota, annál több pénzt igényel, és 70 % körül vagy alatt már sokszor elég 1 jó erőmű 2 szar helyett (fele pénzért) .
  • Androidus
    Én ezt mér nem tudtam?? Köszi :)))
  • Rettenthető
    Erre gondolsz, vagy teljesen félreértemezek valamit?

4x4 nagy városnak kiszabható telek

Amennyiben erre gondolsz, akkor nagyon egyszerű:
    Én a New York régióból kimásoltam egy új régiókönyvtárba (Syrius) a config.bmp-t, beolvastam a legsötétebb kéket a PS-sel, lefestettem vele az egészet és save.
  • Androidus
    Tud valaki olyan editort, amivel létre tudok hozni egy 16x16-os régióban 4x4 nagy várost? Hiába nyomogatom a create region gombot, csak a vinyót tölti, de 3-nál több nagyméretű várost egyszer se tesz le. Nézegettem a Terraformert, és hát nem. Ezt nem tudja.
  • Androidus
    Mivel a városok nem kommunikálnak egymással valós időben (csak indításkor beolvassa a szomszédos városok mentett adatait), eléggé nehezen értelmezhető az "egyszerre" fejlesztés. Igen, átmásolhatod a gyerek gépére a régiót, és amikor azt akarod, hogy frissüljön, indítás előtt tükrözöd a másikat. Ennél értelmesebb lehetőséget nem tudok.
  • Dracon
    Kössz szépen, szerencsére egy reinstal a kieg meg az alapjáték részéről elég volt.
  • pzolika978
    #8325 alatt megtalálod a magyarosítást.
  • Marki
    azt gondoltam :D

de azt hittem, ellenőrízettek legalább. Így nem fogok foglalkozni vele, elég volt egyszer :(
  • catyus
    Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy hol találok a deluxe edition-hoz magyarositást?
    Nekem megy az angol, de a gyereknek is megtetszett a játék, de neki nagyon jó lenne a magyarositás.

Másik:
    Lehet a játékot multiban játszani valahogy? (pl 1 régiót ketten fejleszteni két különböző gépen egy idejüleg?)

Előre is köszi

JÓ JÁTÉKOT!

Szia Tuvok!
  • Androidus
    Három variációt tudok elképzelni.
    Egy: leakad az idő, valamit agyonszámol, mielőtt befejezné az építést. Ha ez van, akkor nem pörögnek a dátumok se. Bírja a géped szusszal? Enyém öregecske, és néha csítában is elmélázik fél percet egy dátumnál (aztán felpörgeti) a 800 ezres városnál.
    Kettő: pörög az idő, de nem bírja befejezni a házat. Nem végez az animációval, nem lakják be, nincs forgalma. Szerintem ez reinstall.
    Három: befejezi az építést, házban laknak, jönnek-mennek, csak épp a látvány nem frissül. Nézet váltogatására (földalatti, zónás stb.) észhez tér. Ez meg DX reinstallnak hangzik.
  • Androidus
    A biztosítékot mindig egy plugin veri ki. Az nem úgy működik, hogy egyik félig kiveri, a másik meg befejezi :)
  • Dracon
    Hello! egy kis segítségre lenne szükségem. Most raktam fel a Rush Hourt és az építkezéseknél ugye amíg fel nem épül a ház, barna alatta a talaj, és utána füvesítik be. Na nekem ezt a füvesítést nem akarják megcsinálni, hanem marad a sártenger az udvaron. Mit lehet ennek csinálni?
  • Marki
    De hogy már egy is kiverje a biztosítékot..
  • Tuvok #8357
    Ja hát igen, pluginok ...