13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#8196 .bin .cue -
#8195 Patchelni kell a 2.CD .bin .cie képfájlokat.
sim.city.4.cd2.ppf.patch-deviance én ezzel csináltam. Bevált. -
Szaky11 #8194 sziasztok. nekem nem indul le a játék, mert a windows mindig hibát észlel a parancsikonnal kapcsolatban, már mindent megprobáltam de nem inditja el. lécci segitsetek -
light01 #8193 Az nem olajpaca,hanem kátyús az út.nagyon levetted az utakra költhető lóvét. -
#8192 Iskolák, kórházak, víz költségvetését finomhangoltad ? Adózás be van állítva ? Tűzoltóságból elég eleinte akkor építeni, ha tűz üt ki, utána rombolhatod is, később is elég egy kicsit tartani, tűz esetén kiküldeni .
Alap SC4-et nem igazán tudom már hogy működik, neked is javaslom az RH-t . #8174 -
#8191 mostmár rendben....viszont nem értem hogyha nincs elég ipari negyed akkor nincs lé a fejlődéshez. ha meg már megszedték magukat van iskola is meg minden elkezdem az ipar helyébe a kreskedelmet építeni de akkor átmegy mínuszba a költségvetés...hogy van ez? -
#8190 Kiküldtem én a políszt de semmi....:( -
#8189 semmi ördöngősség azokon kívül, amiket már itt felsoroltunk :)
megvan sajnos a bosszantó része is a szép városnak ... felépült egy berlini stílusú kétezres R§§ felhőkarcoló, rá pár perce felette megjelent a no job táska, és nem akar eltűnni ... rombolhatom le :( -
#8188 dispatch police :) -
#8187 nem értem hogyan lehet ilyen gyorsan fejleszteni? meg a bevétel is jóval nagyobb mint a kiadások... Innen is látszik hogynem vagyok a mestere a játéknak. -
#8186 Na az a helyzet hogy zendülés töt ki vagy mi...szóval ilyenkor megáll a game menteni se lehet....meddig tart ez? mert hiába építettem víztisztítót de ha nem "megy " tovább a játék akkor nem fogjaérzékelni. A zendlés miatt a pause-ról nem tudom elindítani a szimulációt! :(
most ilyenkor mivan?? -
#8185 Ilyen most :) -
#8184 Az olajpacát nem tudom, ilyet még nem láttam . Lehet a szennyezés miatt ? Szemetet égeted szomszédban ? -
#8183 az össze sárga és piros street-et fejleszd road-ra, a road helyére meg próbálj avenue-t tenni . -
#8182 az irtózatosan nagy szennyezésre tippelek . próbáld csökkenteni ...
oktatás, kórház lefedettség megvan ? clean air act ? -
#8181 Kb. 50.000főnél "lefagyott" a város.... Valamidugolehet a gond....de egyszerűen nem "él" tovább a város hiába kattintok a gyorsítóra... -
#8180 hogyan kell összekötni másik régióval?? -
ntex #8179 Ez azárt van, mert látszik a képeden is, hogy rettenetes szmog van a városodban. Ekkora összefüggő koszos iparzóna rettenetes légszennyezést csinál, és ez miatt települnek ki a városodból az emberek. Szerintem az iparzónáidat telepítsd át egy másik régióba, és kösd össze a lakózónával egy vagy két autópálya segítségével. -
#8178 Arra lettem figyelmes hogy hiába telepítettem buszmegállókat ilyen 6% a kihasználtásga...1000fős a kapacitása és 60-70ember használja...Ez miért van? Hogyan lehet hatékonyabbá tenni?? -
#8177 Na szóval ez az áthúzott táska dolog még jelen van... most hogy építettem metrót meg buszmegállókat valamivel jobb de nem az igazi még mindig. Utakat is építettem 2-3 sávos. Ki is használják rendesen…
Amúgy az mindegy hogy „utcákat” vagy „utakat” használok? Mert én hosszú távolságba is „utcát” építek az ára miatt…
Csak nem értem mi ez a sok olajpaca?
Meg csinál olyat némelyik városrész hogy [URL=http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/kiegett.jpg]"kihal"[/URL] egyszerűen. Leég aztán kész. De egy ház néha leég az oké, eloltom. De aztán meg az egész tömb hal ki. Semmi tűzriadó….
-
#8176 Sok fát, és parkot kell telepíteni, attól változik.
Vagy jó tömegközlekedést, és csökken a forgalom valamelyest. -
#8175 A környezet szintet mivel lehet növelni?
Mert az teljesen lent van a városomban. a többi szerencsére jó...
Víztisztítót már építettem és elég jól tisztította a lakosságnál (iparnál nem, de az érthető nem?) de ugyanúgy lent van a környezet.
Nem vagyok valami szuper polgármester, de majd ha lesz több RAMom többet játszok és lesz tapasztalatom.... Meg valami normális várost is elkezdek... -
#8174 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!RH, ha valakinek nem lenne meg:
http://rapidshare.com/files/63582667/SC4-RH.part1.rar
http://rapidshare.com/files/63586318/SC4-RH.part2.rar
http://rapidshare.com/files/63590132/SC4-RH.part3.rar
http://rapidshare.com/files/63594667/SC4-RH.part4.rar
http://rapidshare.com/files/63598956/SC4-RH.part5.rar
http://rapidshare.com/files/63599412/SC4-RH.part6.rar -
#8173 aha oksa. most "elfáradt" a plgármester megy aludni majd holnap utánanázek ezeknek a dolgoknak. amúgy kössz a helpet. :)
-
#8172 Commute time ha magas, tulképp a munkanélküliség okozója . Ez ugyanis a munkábajárás ideje . Lehet short, medium, vagy long . A long után jön a no job-os táska . Javítani a közlekedés javításával lehet, gyorsforgalmi utak, busz, metro, stb ...
Ahhoz, hogy ne prolik lakják a városod, négy dolog kell:
1. kórház lefedettség
2. (általános) iskola lefedettség
3. munkahely, ami főleg dirty ipar
4. kurvasok türelem
Ha ezek megvannak, el fog kotródni (meggazdagodik, átalakul) a proli, így csökken is az igény a koszos iparra, lehet óvatosan eltüntetni, de csak amelyikre nincs igény, nincs kihasználva .
Lehet a fejlődést gyorsítani, parkosítás meg cicoma, landmarkok, városi rendeletek finomítása, stb, de a lényeg, hogy dolgozzanak és tanuljanak -
#8171 Na hát beépítettem az összes területet amit lehet. és hát 10.000fő fölé nem megyek...kereskedelmi negyed van. viszont a lakosság nagy része proli, annak ellenére hogy lebontottam az ipari negyedet már....
mert kellett a hely a kereskedelminek..na most a következő a helyzet. a gazdag egyre gazdagabb de csak pár tömb az a többi meg egyre szegényebb...
A commute time mit takar?? -
#8170 aha hát nem rossz... :)
-
pzolika978 #8169 Pár téli kép a városomról:kut.központ télen , az egyetem , távoli kép , Boldog karácsonyt. -
#8168 Látkép
Bűnözés (még dolgozom rajta)
Commute time
Szemét (soha ne hagyd ennyire elhatalmasodni)
Oktatottság
Szmog (vízszennyezés grafikon is ilyesmi) -
#8167 ja, meg nem látok kereskedelmi zónákat :)
legyen könyvtárad is, illetve a city ordenances-t állítsd be (magyarul nemtom, talán városi rendeletek), majd Norbyl megmondja, ő a magyarosító :) amúgy FAQ-ban találsz leírost róluk -
#8166 alacsony desirability ...
telepítsd tele fával az egészet, tegyél parkokat, játszótereket
legyen 1 nagy kórház, meg általános sulival fedd le az egészet
adózás 9-en jó
amúgy úgy látom nincs RH-d, ajánlom esetleg beszerezni -
#8165 Szerinted mi lehet a gond itt?
Az a baj, hogy kevés a kereskedelmi $$ és $$$ és a kereskedelmi hivatali $$ és $$$ valamint a lakossági $$ és $$$ réteg. pedig van suli kórház amit akarsz...:(
-
#8164 na várj küldök képet... -
#8163 kezdj mindig low density-vel
a pumpákat nézd meg, hogy biztos be vannak-e kötve a csőhálózatba, és figyelj, hogy messze rakd az ipari területektől, mert ha szennyezett területen van, akkor nem fog működni, de a " ? " eszközzel ezt is meg tudod nézni
én sosem rakok víztornyokat, mindig akkor rakok le vizet, mikor már _nagyjából_ beépítettem azt a területet, amit széltében akartam, low density nem igényel vizet, ha szegények lakják, így elég akkor, ha már felfelé akarsz építkezni, pl medium density
majd mutatok képek a városodról, egész pofás lett, és remekül bírja a kirohanásaim, a sajátjaim nem mindig szokták :) sikerült megfelezni a commute time-ot, kiebrudaltam a koszos ipar nagy részét, csomó szép kereskedelem van, stb stb
köv nagy terv a metro, de annak rendesen neki kell ülni, sok tervezést igényel -
#8162 aha. :) nagyon zsír.
csak nem értem midig abba bukok bele h nincs víz már 2000lakosnál szopok...4 vízpumpát ápítettem de nem elég...nagy sűrűségű ipari meg lakossági zónákkal...
-
pzolika978 #8161 Sziasztok!
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepet kívánok minden sim city játékosnak -
#8160 Felismered még ?
:)) -
#8159 amivel itt probléma van, az tényleg a szemét . mikor megláttam a diagram mellett a mennyiségét, azt hittem elfakadt az epém :)
3 szemétégetőm van, de a diagramon alig számottevő változás van évek alatt .
a másik dolog, vagy inkább javaslat, soha ne kezdj high density zónákkal, de még mediummal se, mivel ezeknek víz kell, a low-nak nem, és ezért nincs munka, folyamatosan jönnek a csórók felhőkarcolói, már 60k fölött van lakosság, de gyorsan feketednek is be commute time miatt -
NorbyI #8158 Ez egy általános tévedés a szemétégető ingyen is elégeti az összes szemetet max nem termel áramot. De ilyen drágán nekem nem is kell. Szóvla ha lerakoda zonnal húzd le nullára a támogatást. És ha megnézed a jelentések között akkor látod hogy a szemét szintje egyre jobban csökken. Szeméttelepet nem szabad lerakni. -
#8157 amúgy ha visszamész FTPre ott megtalálod a leírást word formátumba amit én használok. nagyon hasznos közel 40 oldal. ott az írja szemétlerakó az kell mert égető nagyon drága....