13557
  • Tuvok #8436
    KÉP

Tehát . A felső zónák 3x3-asak, a balt a CTRL lenyomásával csináltam, a jobbot anélkül . Látható, hogy a balnál nincsenek vonalak, ugyanis ekkor a zóna nagysága a te kezedben van, míg ha CTRL nélkül dolgozol, akkor mindig az úthoz fogja igazítani a zónákat a játék magától .
    A CTRL-lal - mint az alsó 6x7-es zónán látható - bármekkora zónát le lehet rakni, a feltétel, hogy egyik széle utat (vagy utcát, de mindig a magasabb rendű út felé néz) érjen .
    CTRL nélkül max 3x3 zónákat tudsz lerakni, a játék nagyobb épületeinek 99%-a ezen már meg tud épülni . Nagyságrendileg a játékban található 50 felhőkarcolóból 45-nek bőven elég a 3x3-as zóna, de ebből is 25-30-nak elég a 2x3 is (3 széles, 2 mély) . Csak néhány 4x4-es alapú felhőkarcoló van, és csak 1-2 ennél nagyobb, de szerintem ezek is meg tudnak épülni kisebb alapterületen is .
    Csak példaként: gondolom mindenkinek ismerős a Creightview Condo
    A berlini stílus népszerű R§§ épülete (a kedvencem) . Maga az épület alapterülete 2x2, de meg tud épülni 2x3, 3x2, vagy 3x3 alapterületen is, csak egy parkoló vagy játszótér fog hozzáépülni (mint a képen látható) . Ugyanez a helyzet a felhőkarcolók 99%-val is, amelyik megépül 4x4 területen, az parkoló, vagy akármilyen kiegészítő nélkül meg tud épülni pl. 3x2-n is .
    Aki pontosan meg akarja nézni az épületek alapterületeit, ajánlom az SC4Tool nevű programot a hozzá tartozó Image Installerrel (ez tartalmazza az épületek képeit) .
  • Marki
    Még pár kép:

• Tuvok #8434
    Várj, zónát lerakni és rajta valami felépíteni két különböző dolog . A zónát te rakod le tetszésed szerint, az meg majd beépül magától, de 6x6-tal próbálkozni max 100k lakos fölött érdemes, amikor már tényleg van esélye, hogy valami épül is rá, mert a felhőkarcolók java 2x3-as, vagy 3x3-as .
  • Marki
    Nagy bevásárlóközpont csak akkor épül, ha a kívánatosság is jól áll.
  • tyler82
    szli=suli
  • tyler82
    Na nyomkodtam én SHIFTet meg CTRL-t de akkor se tud felépülni. Pedig úttal körberakom. Lehet amit te értesz 6X6-on az nálam nem annyi?
    a legkisebb kockával számoltam én. De az ipari se nagyon akar felépülni 8X8as pláne.
    Elkezdtem egy teljesen új várost. 400főt se érte el tönkrement. Csak kíváncsiságból hagytam kipörgetni a szimulációt. pedig volt kezdésnek minden:tűzoltóság, kórház, szli utak, áram. de akkor se akarta felépíteni...
  • Marki
    hát sajnos az is előfordul, de ha a ctrl nyomva van, ritkán fordul elő.
  • Androidus
    Ez valami poén akar lenni, hogy a 6x6-os mezőt beépíti az 1x3-as, legótvarabb "bevásárló-központtal"? :)
  • Marki
    A Lee bevásárlóközpontokon a lényeg.

Teszek majd még fel képeket, kicsit később.
  • Marki
    Ninsc pluginom, benne van a játékban. Kereskedelmi zóna kijelölésénél nyomd a ctrl-t, meg a shift-et, és jelölj ki 6*6-os zónát, oda meg fog épülni. Én a legnagyobb sűrűségűt használom.
  • Androidus
    Amit én itt látok, az egy Chrysler Building, egy filmstúdió, egy bíróság, és egy Convention Centre, vagy mi a fene. Ezeket mind te építed. Van még egy rakás low wealth commercial services, amiket magától épít. Egyik sem különleges. Mit kell nézni a képen?
  • pzolika978
    Ez plugin vagy alapban van fent a játékban? Tudsz feltenni több képet a városaidról?
    Mostanában megint hülyéskedik a játék. Néha totál belassul,sőt egyszer kétszer ki is lép a játékból. Nem tudom miért csinálja. Új dolgokat nem tettem fel rá,a gépemen sem változott semmi,úgyhogy nem tudom mi a baja.
    Ha lesz egy kis időm csinálok majd képeket.
    Most építem a 6.városkámat. 689000 sim lakik a régiómban (volt már 2milliós régióm is csak szét ment a winyóm) ebből 2 nagy város van a többi kicsi területen van. Az egyik nagyban 278000 sim van a másikban 298000 sim lakik. Érdekes,hogy nem sikerül olyan városokat építenem amik külön vannak szeparálva.
    Honnan lehet letölteni olyan gyárat amiben többen dolgoznak mint pár száz fő mert így rengeteg helyet foglal el az ipari negyed és sosem elég nekik. 43000 simnek biztosítok munkát az egyik városomban és rengeteg helyet foglal el. Olyan megoldás érdekel ami nem csalás.
  • Marki
    Itt egy egész bevásárló-negyed :D

• pzolika978
    tudnál róla képet feltenni?
  • bentamas
    RE:Norbyl

egy külföldi honlapon (fan site) voltak ilyen egyedi épületek, amelyeket az egyes felhasználók töltöttek fel. Az összes ×.bld volt. Próbáltam keresni ilyen jellegű fájlokat a sim city könyvtárán belül, de sajnos sikertelenül. Ezután tévedtem ide a fórumra.
    Esetleg nem tudsz vmi olyan oldalt, ahol ×.dat, kiterjesztésű épületek vannak??

ÜDv.
  • NorbyI
    *.bld filet nem tud kezelni a játék, le kell fordítani valahogy. Ehhez rohadtul nem értek szóval csak tipp de még nem tlálkoztam ilyen kiterjesztésű épülettel. Ha jól tudom csak *.dat *.sc4Lot *.sc4Model *.sc4Desc plugin fileokat kezel.
  • Marki
    ctrl+shift+alt, és kattints a god mode-ra!
  • LeWyTy
    Hogy tudom behozno a terrain editort ha már elundítottam a városépítést?
  • Marki
    Nekem 6*6-on épül a "Lee" bevásárlóközpont.
  • ntex
    Valaki meg tudja mondani hányszor hányas telken épül fel a legnagyobb kereskedelmi és lakóépület ? 6*6 vagy 6*7 vagy mennyi ?
  • bentamas
    Hello!!!!

Nem tudja valaki, hogy hova kell másolni azoknak az épületeknek a fájlait(*.bld), amelyeket editorral készített az ember???

Üdv.
  • Armi555
    Nem... csak TESCO... egyszer néztem ott valamit, és volt, egy utolsó az is ilyen szar állapotban inkább megvettem a media marktban..
    Utálom ha az utolsót kapom meg a polcról és az is kicit ratyi, egyszer máe jártam így mp3 lejátszóval, vissza vittük és szerencsére ne mvolt és kaptam egy jobbat, drágábbat :D :):)
  • Tuvok #8414
    Miért, bomba van a dobozban ? :)
  • Armi555
    bocs.. *letölteni gyanús :D
  • Armi555
    Media Markt
    Tescoban gyanús vásárolni
  • Tuvok #8411
    tesco-ban lehet venni
  • Borsi14
    Hello!
    Lehet hogy hülye kérdés de honnan tudom letölteni ezt a játékot?
    Előre is kössz!
  • pzolika978
    A szemétégetőt leteszed és működik. Ha normálon hagyod termeli az áramot,így viszonylag drága.Ha leveszed a támogatását nullára akkor áramot nem termel,de a szemetet ugyanúgy elégeti tök ingyen. Viszont nagyon szennyezi a környezetet,és a simek nem kedvelik.

A közlekedésnél azt tudod csinálni,hogy tereprendezővel egyengeted a talajt,és utána építesz utat.
  • Armi555
    És nagy a szemét, ez a szemétégető hogy működik rendesen? mert a szemét nem tűnik el
  • Armi555
    alig tudok valami közelekdési dolgot építeni mert "Hálózat építésére alkalmatlan emelkedő" szinte mindenhol ezt kapom..
    SEHOVA NEM TUDOK ÉPÍTENI AHOVA KELL

Mit tehetnék? Hagyjam a dugókat? :@
  • Androidus
    Találkoztatok már olyannal, hogy a város szabályszerűen kiköveteli a high density residential zónát? Nem tudom másképp fogalmazni.

Az történt, hogy kifundáltam egy csöndes kis várost, ahol viszont minden meg van klasszul csinálva. Nem kellenek a felhőkarcolók, torlódás, szmog. Medium density az arcukba. Igen, de egy idő után elkezdett feketedni minden. Nézem, lakják, de nem a high-wealth, akiknek épült, hanem csak a medium. Nézem az igényt, a medium-wealth toronymagas, a high-wealth meg a pincében. Leromboltam neki néhány szürke épületet, erre mit épít helyette? High-wealth-nek valót, ismét. Igény persze továbbra is nuku rá. Ki is halnak belőle, az első adandó alkalommal, és beleköltözik a medium-wealth, hogy megint elszürkítse. Ezt játszottuk addig, amíg nem voltam hajlandó kijelölni pár pötty high density zónát, ahova megépíthette azokat a tornyokat, amik már alapban olyan befogadóképességűek.

Bakker, nem tudok másra gondolni, mint hogy kifejezetten azért épített jómódúaknak házat, hogy a középréteg lakjon benne.
  • Tuvok #8405
    Út mellé tedd :)
    Ill . a zóna lerakása közben nyomjad a CTRL-t, vagy a SHIFT-et, vagy mindkettőt .
  • tyler82
    Hogyan építsem 6X6osra a lakónegyedeket hogy az áthúzott autó jel ne legyen rajta?
  • Androidus
    A másik oldalon megjelenik az útnak a vége, de ha nem húzod ott tovább, nem fognak tudni rajta eljutni a melóhelyre :)
  • tyler82
    csak azt nem tudom hogyan leht összekötni a városokat hogy ne csak fizikailag legyenek összekötve, hanem gazdaságilag is. mert a szélén amikor utakat, vagy síneket építek megkérdezi hgoy össze legyen e kötve
    mondom hogy persze. (ok) de ezzel meg is történt?? mert amikor kilépek és belépek a másik városba nem veszek észre igazán kölönbségeket....
    Persze lehet közrejátszik azis, hogy "fika" városaim vannak....
  • Androidus
    Közben rájöttem arra is, hogy a régiózás sem mellékes körülmény a témában. Ha egy mindenes városban fölrakod az adókat, olyan spirálba kerülsz, ahonnan csak a hirtelen jött bevételek újbóli elköltésével lehet kikerülni. (Ha egyáltalán.) Nem úgy a régiózásnál, ahol a szomszéd város munkaerő-szükséglete be van betonozva. Kipróbáltam, föltettem a középréteg adóját 20%-ra. Lementek 250 ezerig, de fogcsikorgatva maradtak, miközben havi 40 ezer pluszom volt. Ittam egy kávét, 2 millió lett a kassza. Visszavettem, és mintha mise történt volna (tudjátok, mint a templomban), 5 hónap alatt elfelejtették az egészet: a szomszéd visszaszívta a munkaerőt. Ha ezek egy városban lennének, kihaltak volna a gyárak is, és befeketedett volna az egész hóbelevanc.
  • Androidus
    Isten ments! :) Addig jó, amíg azt hiszem, van még elrejtve meglepetés.
  • tyler82
    Ezt énis alkalmazom. Nekem nem válik be de a koncepciód jó amúgy. Nekem más okok vannak amiért nem jönnek az újgazdagok.
  • Tuvok #8398
    Ha tényleg érdekel, van program amivel meg tudod nézni .
  • Androidus
    Banyek, a kereskedővárosomban épített egy 5700-as high wealth commercial office-t. Akkora, mint a Chrysler Building, még szerencse, hogy épp 4 kocka széles telkeket osztottam, mert 4x4-es. Vajon hány olyan épület van még eldugva a játékban, amivel nem találkoztam? :)