13557
  • Marki
    Amióta leszedtem azt az egyetlen plugint, ami fent volt, rendben működik.

És a felrakása előtt sem volt gond.

Fura..
  • Tuvok #8355
    4 éves kb, a p4-es procikban mindben van ha jól tudom, 3-akat passzolom .
  • Androidus
    Mikori technológia ez a HT? Mert nekem elég fatengelyes gépem van, de azért sikerült neki kilépegetnie.
  • Androidus
    Azt írják, hogy a simában nincsen avenue (sugárút). Ez igaz? Ha így van, akkor sajnos semmi meglepő nincs benne, hogy nem indul el, amit teleraktam vele. Kiszedhetem, de akkor valószínűleg még lesz másik 876 objektum, amit nem ismer fel a te verziód, úgyhogy inkább hagyjuk.

Mondjuk sugárút nélkül is lehet létezni, épp most próbálgatok egy zöldmezős várost (csak semmi régiózás), és noha még csak egy kis koszfészek, toronyház nuku, de nem hinnétek el a forgalmi statisztikákat. Első a gyalogos, szorosan mögötte a busz, aztán negyedannyi autó (!), és majdnem ugyanannyi metró. És persze a dugótérkép olyan, mintha csak zöld vonal létezne :) Kíváncsi leszek, hogy a növekedéssel párhuzamosan elromlik-e.
  • Tuvok #8352
    Gyakran kell menteni ...
  • Tuvok #8351
    Nekem is rendszerint kilépett, utánanézegettem fórumokon és olyasmit találtam, hogy csak hyperthreading-es intel procikkal lép ki, mert az sc4 valamiért akad a virtuális második procival . Nem emlékszem, hogy írta-e valaki, hogy AMD-vel is kilépkedett volna, de ott is csak tippelgettek . Viszont én csatlakozom hozzájuk, már a 2 . HT-s intelem van, és változatlanul kilépked néha .
  • pzolika978
    A régi gépemen nekem is gyakran kilépett. Érdekes,hogy a laptopon még egyszer sem lépett ki. Ki érti? Pedig ugyanazok a programok vannak fent.
  • tyler82
    nincs deluxe-om semmi plugin semmi mod. csak a Sim City 4. ennyi. Magyarosítás van hozzá semmi más.
  • Marki
    Én is gyakran mentek az utóbbi időkben.

Lehet, hogy a pluginnal van a gond, de egyetlen egy van fent, a téglautas.

Mellesleg abban a városban asszem, nincs is utca, ami téglaútként jelenne meg. De azért kipróbálom, kösz!
  • Marki
    hát asszem, az lesz
  • Androidus
    Nekem is ez volt nemrég, sajnos nem tudom azóta se, mi okozta. Gyakori mentéssel vigyáztam a városomra, aztán egy idő után elmúlt. Több várossal is előfordul? Ha újat kezdesz, új régióban, akkor is? Ha leszedsz minden plugint, akkor is?
  • Androidus
    Nem lehet kompatibilitási probléma? Nekem deluxe van. És neked? Többiek, tud valaki arról, hogy a normál/deluxe/rh hogyan bírják elindítani egymás file-jait?

A zippelésen meg ne izgulj. Az pont arra jó, hogy ha ki bírtad tömöríteni, akkor tuti nem sérült meg szállítás közben a file.

Valószínűleg azért kisebb a file, mert kb. 40 kilométernyi kettős dűlőutat aszfaltoztam le sugárútnak, és az kevesebb infó. Épületből is kevesebb van, mert elférnek a nagyok :)

Egyébként meg sokmindent nem látnál benne, mondom, teljesen új várost kellett volna építenem belőle, hogy istenigazából működjön. Rá se ismertél volna. Végighuzaloztam az utakat, középre letettem pár rendes zónát, és babráltam a kiadásokat. Ennyi, de ezt nagyjából le is írtam mailben.
  • tyler82
    reinstall
  • Marki
    Nem tudjátok, mi okozhatja azt, hogy ok nélkül kilép a játék?

Egyre gyakrabban fordul elő, és van olyan város, ami alig töltődik be, egyből kilép.
  • tyler82
    Üdv.
    sana valamiért nem jó a fájl amit küldtél. nem tölti be a várost. :(
    ha visszamásolom az enyémet akkor jó de amit teküldtél valamiért nem működik. kissebb is a fájlmérete, mondjuk ettől még működnie kéne. Küldd el mégegyszer de ne csomagold be, vagy töltsd fel FTPre

üdv.:Tyler
  • Gregorius
    Sziasztok!

Bocsi, hogy ideszemetelek, de nem akartam neki külön topic-ot nyitni.

Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol lelhető fel, - ha egyáltalán - az eredeti SimCity, még a jóöreg DOS-os verziónak a leírása? A játékszabályra gondolok, hogy mi mivel járul hozzá a városhoz, és miknek kell megfelelni bizonyos dolgokhoz.
  • tyler82
    Oksa.
    Ahogy érzed.
  • Tuvok #8339
    10 alatt nem veszek egeret :D
    ms intellimouse explorer 3.0-ám van már vagy 4 éve (ugyanaz az egy), tökéletesen megszolgálta az idejét, akkor 12 volt, most 7-8 körül láttam, szvsz maradok ennél :)
  • tyler82
    Ajánlom a Logitechet. Nekem most is az van, Nagyon gyűröm, mindent bír. Kakaó, lekvár, sör, unicum. Nem kell fullosat venni, sztem max 1500-2000HUF ért már lehet venni. de az már nagyon jó.
  • Tuvok #8337
    meglesz priviben
    holnap dolgozom és pesten lesz időm szétnézni, ha a nyugati környékén találok valami infós boltot akkor nézek valamit
  • tyler82
    ÁÁÁ a fene vigye el.
    :(
    Mind1 most vizsgaidőszak van úgysincs időm játszani nagyon pár napig.
    A címet rakd/mentsd el.
  • Tuvok #8335
    köszi tyler majd megnézem de az egeremben behalt a mikrokapcsoló, most csavarhúzóval érintkezőnyomkodós módszerrel vegetálok, fogalmam sincs meddig
  • tyler82
    ment mail androidus.
  • Androidus
    My Documents/Simcity 4/Plugins.
  • tyler82
    ment a cím.
  • speedy06
    Az lenne a kérdésem, hogy hova kell bemásolni a simtropolisrol letöltött modokat. A pluginsba? Meg még anny hogy mit kell csinálni, ha doboz van az épület helyén?
  • Tuvok #8330
    Megnézem persze, de légyszi dobj egy privit a címmel, nemtom hova írtam fel
  • Androidus
    Nekem meg most az a bánatom, hogy elkezdett elszálldosni a legnagyobb városom. Volt egy olyan, hogy leraktam körbe egy avenue-t egy kockányira a szélétől. Úgy látszik, ezt nem kellett volna. Próbáltam átkötni a szomszédba, de aszonta, azt már nem bírja megoldani. Jó, akkor áthúztam a szomszédból, mondom, erre varrj gombot, haver. Varrt is: közölte, hogy össze kéne fésülni az éleket. Persze eszem ágában se volt, pláne hogy a sűrű részekből is beleesett volna. Vissza a szomszédba, és ott csináltam meg. Lerombolt a szélen mindent, mert áthúztam egy, azaz egy darab utat, tereprendezés nélkül. Jó, ez hagyján, de sajnos azóta 10 percenként ellszálldos a nagyobbik város. Hogy a fenében lehetne ezt az ügyet elsimítani?
  • Androidus
    Egy ilyet úthálózat akkor is elvinné döcc nélkül, ha faltól-falig felhőkarcolók lennének. (Persze betemetné a várost a szmog, de az más kérdés.) Úgyhogy nem hiszem, hogy kihasználják. Többet nem tudok mondani így kép alapján, de ha felteszed a várost is, betöltöm, megnézem.
  • BiTi9
    Itt van még pár kép! A parkok száma 233! szerintem túl sok! de rakok le még! az iparról is van képem! a link mindjárt! Viszont a 2x2 sávos utat nagyon kihasználják mert állandóan csúcs van rajta! De amit te feltettél útformát az is király! Az nem lehet a baj hogy kicsi területen van? mert olvastam guideba hogy javasolját a nagy terjedelmet??!! A képeket a nink alatt megtalálod 2 db http://www.simcity4.hu/kepek.htm A segítségedek köszi!
  • Androidus
    Hát, fene tudja. Ránézésre nem rossz város ez. Kérdés, hogy hova akarod fejleszteni. Ami kapásból eszembe jut itt is, hogy a 4x4-es nem az igazi telekméret. Aztán nem tudom, hogy mennyi belőle a high density zóna. Medium esetén ennél sűrűbb beépítés szerintem nem lesz. Aztán egy kicsit sok az avenue. Vagy felesleges a forgalom szempontjából, vagy ha kihasználnák, akkor meg a park kevés mellé, mert ennyitől simán belefulladnak a szmogba. Lehet, hogy már most is rossz a légszennyed, mert bár nehéz így silabizálni, de mintha az a pár épület, ami szürke, az pont a háklis hi-wealth lenne. Aztán látni kéne, hogyan fogadták el a metródat. Nekem rossz tapasztalataim vannak a highway elfogadásával (magyarul b@sznak rámenni, inkább torlódnak a vele párhuzamos sikátorban). Az ipari zónáról meg az jut eszembe, hogy ha együtt akarod a manu és a hitec ipart, akkor ahhoz sok park kell, mert különben a hitec húzza az orrát. De ha meg van sok park, akkor indokolatlan szivatni a hosszú utazással a lakosokat. Hát kábé ennyit tudok mondani kép alapján.
  • NorbyI
    Ötülnék ha a jogi vitákat és sérelmeket a jövőben e-mailben folytatnátok.
    Ezen a fórumon csak a játékkal kapcsolatos dolgoknak van helye.
    BiTi: nem tudom nézted-e de ez több mint 8000 hozzászólásos fórum ami már közel 5 éve működik és megfordult itt szinte minden ember aki játszott valaha Magyarosrszágon az SimCity4-el. Már azt várom hogy mikor fog felbukkanni a magyarításom az oldaladon. Remélem előtte megkérdezel. :)
  • BiTi9
    Kedves Androidus!
    Szeretnék segítséget kérni tőled és persze mindenkitől! A városomban 100.000 és 105.000 lakos között ingadozik a népesség. Tele vagyok parkal metroval buszal nagy teherbírású utakkal a várostól kicsit odébb van ipari negyed hi.tech és manu.. együtt. A városban van 3 db kórhát 4 db tűzoltóság és jópár rendőrség az ajándék épületeket nagy gondossággal helyeztem el hogy mind elérje a hatást! De megált a fejlődés! Légyszi dobj egy pillantást a városra! Köszi Üdv: BiTi

Link: http://simcity4.hu/kepek/varosok/biti.jpg
  • Androidus
    Na végre sikerült valami olyat csinálnom, amit 4 éve nem. Van egy olyan utcaelrendezésem, ami bírja a nagy sűrűséget, mégis nulla légszennyezéssel elvan. Ehhez már kép kell, nem tudom elmagyarázni. Tessék:

http://androidus.freeblog.hu/files/Resident.jpg

Ha esetleg valaki azt mondaná, hogy túlzás minden utcasarkon metró, elárulom, hogy a traffic congestion térképen minden zöld, kivéve a metróvonalakat :) 5 ezer környékén pörögnek a metróállomások.

Egy kicsit macerás, mert a parkjait az egyirányúak közé bepötyögtetett egy kockásak adják, de szerintem megéri. Ami a képen van, az kábé 100 ezer lakosnak a tömbje. A város szélén van, azért feketedik néhol, és ezért húzzák a szájukat a kereskedők (még :).

A közepét majd akkor fogom véglegesen parkosítani, ha kialakult, hogy hány kórház, iskola, egyéb szolgálja ki őket.
  • Androidus
    Én csak a kép alapján tudok tanácsot adni. Először is, a nagy házak 3x3 vagy 3x4 kockásak. Túlságosan beutcáztad a várost, illetve gyaníthatóan hagytad, hogy amikor zónázol, maga utcázzon. Ne tedd. Ne add alább 6x6-os tömböknél (följebb se :). Így most nem derül ki, hogy hol lenne esetleg olyan hely, ahova szívesen húznának pár izmosabb épületet, mert nincs neki hely.

A másik, hogy én ezen a térképen eltévednék. Vigyél bele valami rendszert. Képezz egységeket, hagyj közöttük helyet stb. Akkor jobban átlátod, hogy miből mennyid, hol van.

Aztán nem látok parkokat. A környezet csak azért ilyen jó, mert nincs forgalmad, de egyébként is ennek a desirability faktornak a hatósugara korlátozott. Lehet egy merő neonzöld kocka a kívánatosság térképed, a hi-tech akkor is csak ímmel-ámmal épülget. Pöttyints bele egy parkot, és mint az őrültek, építik körbe.

Aztán látok ám én ott manufacturing ipart is. A közelében feketék is a házak.

25 ezernél a tömegközlekedés még nem vészes, de lehet, hogy a sok fekete, és a túl sok utca miatt annyira széjjelépítetted a várost, hogy elkélne valami. Nem tudom, hogy próbáltad, lehet, hogy nem jól.

A biztonságod is csak középszerű. Vagy a rendőrség, vagy a tűzoltóság nem fed le mindent.
  • Androidus
    Ez így már jobban hangzik, kár, hogy nem ezzel kezdted. A legutóbbi verzió még az volt, hogy "MINDENKI MENJEN AZONNAL..." stb. Kár, hogy ez a domain nem olyan kezébe került, aki konyít is a játékhoz. Ott kezdődne ugyanis a dolog, hogy elkezdesz rá gyártani olyan tartalmakat, amik nem máshonnan vannak összeollózva, hanem saját gyártás. Ami urambocsá' senki másnak sincsen meg. Akkor lenne miért megnéznem. Így sajnos nincs.
  • tyler82
    Ha építenék valami zónát (akár ipar, akkár, kereskedelem, vagy lakossági) nem akar megépülni. Akárhová próbálom nem akar egyszerűen Terézváros fejlődni. A házak is kezdenek elnéptelenedni. Most közepes közlekedésnél nehogy már ne tudjanak dolgozni mennni mert eret vágok magamon....Amúgy úthálózat jó, de kipróbáltam metróépítést meg buszmegállót, de le se sz.rják ezek....
  • tyler82
    Üdv.
    Megint lenne egykis problémám. :(
    úgy 25.000 főnél leáll a fejlődés. A legfurcsább, hogy a szimulációt ha felpörgetem akkor is csak "lassan pörög", nem tudom másképp mondani. van iskola egyetem, golfpálya ami kell. Több százezer pénz, oktatás fullon, környezetszennyezés semmi, közlekedés is jó fogjuk rá... Ipar tiszta hi tech már szinte. Megnéztem desibarility-t vagy mit.... és full zöld. Kívánatos vagyok. :)
    De valami nem stimmel akkor se...

Tuvok ha felyomom FTPre rá tudsz nézni majd? Terézváros.
    Előre is köszöntem.

• pzolika978
    Szép kis városka lehet.Ha valaki ennyit ér el 3 hónap alatt,akkor az ne akarjon honlapot csinálni,meg független fórumot.Ez is független fórum,amikor elkezdtem a játékot sokat segítettek nekem,amikor meg kitanultam én is segítettem pár emberkének,és folyamatosan dobok fel képeket. Ha esetleg nem sértelek meg és még látogatod ezt az általad nem független fórumot tehetnél fel képeket,vagy ide vagy a honlapodra.
    Csak egy kis infó neked a most épülő városomról: 287000 sim 1437000 simoleon. Havi bevétel:67541 simoleon Havi kiadás: 59874 simoleon. Mindenkinek van vize a szemetet maga dolgozza fel,hidrogén erőművek vannak 4 tűzoltóság, 3 rendőrség, 4 kórház, stb, gyakorlatilag mindent építettem bele. Tehát várom az infókat kedves Biti9.
    (Bár 5 városom van a jelenlegi régiómban,és mindegyik szépen fejlődik nem jutott eszembe honlapot csinálni).
  • BiTi9
    Én kb. 1 éve kezdtem el játszani a játékkal bár eleinte nehezen ment, mert 10.000 lakosnál befuccsolt aztán rájöttem, hogy mit rontok, persze 3 hónapra rá most már 90.000 lakosa van annak a városnak és nekem ez jó igaz a bevétel kiadás nem a legjobb, mert be 23.000 ki pedig 21.000 pénz megy! Az oldalt ezért csináltam és ezért keresek szerkesztőt, aki ért hozzá sokkal jobban, mint én pl.: Tuvok és ezért akartam független fórumot is csinálni, hogy segítsem mindenkinek! Nem tehetek róla, hogy itt visszafelé sült el és azt hiszitek, hogy feltűnési viszketegségem van! Tehát azt hiszem én ezen a fórumon most jártam utoljára nem is zavarlak titeket és hát további jó játékot!