Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rámész ? jellel az épületre és leírja.Külön zóna nincs a boltoknak és az irodaházaknak. Azt hiszem a c$ a kis bolt A c$$$ a nagy boltok,valamint a CS$ a szegény/kis iroda épület , a CS$$$ a gazdag/nagy irodaépület.(de lehet hogy fordítva van.
Tuvoknak köszönöm a képet.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Mindenkinek aki most kezdi el a játékot, annak azt javasolhatom hogy szánjon rá pár napot és olvassa végig ezt a fórumot. Tudom hogy sok de itt minden legalább ötször le van írva. Nagyon sok jó tanácsot és ötletet lehet innen meríteni. És mielõtt megkérdeztek valamit írjátok be a fórum keresõjébe. Kb havi rendszerességgel van feltéve ua. a kérdés.
OLVASSATOK VISSZA
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
A Rush Hour-t érdemes feltenni?
AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu
Régebben játszottam a SC 2-vel, akkor jól is ment de az már rég volt, az újjal meg nem megy 😊
Nem tudtok olyan oldalt ahol nagyjából le van írva hogy mit hogy kell, valami alap stratégia, milyen patcheket kell feltenni,stb.
Thx
AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu
Persze az eredeti jól jön a gyûjteménybe, de bizonyos szempontból felesleges pénzkidobás, még ha tényleg nem is drága .
Szerintem jobb, mint az eddigi részek.
Þór vígi þessi rúnar
Nagyon régen játszottam a régebbi Sim Citykkel (2000/3000 -Ezek lenyûgöztek<#worship>#worship><#vigyor2>#vigyor2>) és az lenne a kérdésem, hogy ez van-e olyan jó, vagy esetleg jobb-e mint azok. A másik kérdésem, hogy nektek eredeti/másolt, eredetibe/másoltba szerezzem-e meg. (mondjuk már nem olyan drága)
Elõre is köszönöm a válaszokat.
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
belinkelnéd?
Szeretném töled megkérdezni,hogy a 4851-es hozzászólásodban írt városodról van-e képed,és ha igen akkor hol lehetne megnézni.Köszi elõre is. Csak azért szeretném megnézni,mert én is egy dimbes dombos területet akarok kialakítani. És most ötleteket szeretnék gyüjteni.
Köszönöm szépen a gratokat,a gond az hogy nem tom,hogy kell linket betenni.Anno fotót is akartam de nem sikerült,csak piros x volt a helyén. Na mindegy akit érdekel az megtalálja. Most nem nagyon van idõm foglalkozni a játékkal,de majd igyekszem. Szerintem is jó hegyre építeni,bár abban igazad van hogy macerás,de sokkal szebb és jobban variálható. Ez az elsõ város amit ilyen merész domborzati viszonyokra építettem, de majd a régióm hátsó felében már csak dimbes dombos terepet akarok kialakítani. Még messze van nagyon a vége, hiszen összesen 5 város van még csak a régiómban,és ehez kb. 600000lakos.A legnagyobb város Office város ott 280000 lakos van. Ehhez kb. 8000 fõt dolgoztató gyár, és 128000 fõt foglalkoztató irodaházak találhatóak. Mivel a szomszédos területeken van elég munka ezért nincs munkanélküliség. Nyek városomban 29000fõ lakik, ehhez van 2800fõt foglalkoztató gyár, valamint 32000 fõt foglalkoztató irodaépület.Mindegyik városom nyereséget termel,bár Fantstic város bevételeinek többsége jelenleg a szemét felvásárlásból,és az elektromos áram eladásából származik.5 szemétégetõ,és egy 5x8-as szeméttároló szükséges a szemét hasznosításához.Sajna ez viszont nem tiszta bevétel mivel eléggé sok hitelt kellett felvenni (a hegyre építés és a türelmetlenség ára)így a bevételek nagy része elmegy a kamatokra.Még kb. 8év és már le is megy a törlesztés.
light01: Az elején ne a bevételt nézd, hanem kérdõjellel nézd meg a buszmegállókat. Ha ott is nulla a forgalom akkor valami gáz van. a buszmegállókat az út mindkét oldalára le kell tenni, mert ahogy megy dolgozni valahogy vissza is kell jönnie.(kivéve egyirányú utca) Tehát úgy kell csinálni mint a valóságban.Utána majd nézd meg hogy mûködik-e.A tömegközlekedésbõl egyébként ne várjál nagy nyereséget, jó ha fenn tudja magát tartani, viszont az utak tehermentesítésére jó. Különösen a metró, magasvasút, egysínû vasút.
VILLARREAL CF mindörökké!
A simtropolis-ról szedtem le egy üzleti épület típust, valami Asian Blocks, csak nem tudom a fájlokat hova kéne bemásolni, mert nem akarom elrontani! 😊
Valaki tud segíteni?
Megnéztem a képeidet, nagyon szuperek, csini városkákat hoztál létre 😊.
Sztem ad meg a linket a képekhez mert biztosan többen néznék meg. Nekem fõleg az a városod tetszett amit a hegyoldalba építettél, én is szeretek a hegyre építeni, mondjuk elég maceráns de élvezetes 😊.
Pedig énis kiépitettem mindenfélét, de úgy kongott az ürességtõl, mint az atom. Aztán sírnak, hogy sokáig tart odaautózni. Persze banyek...pfff...
Þór vígi þessi rúnar
Tapasztalat.. Elég ha a RAMot bõvítem?
Azt hiszem úgy fogom megoldani, hogy amikor autópályát építek letörlöm a patchet, utána visszateszem, mert egyébként nagyon jó!! Csak ez az 1 dolog, ami zavaró...
Nem tud valaki körforgalmat?
light01: Tömegközlekedés? A csoró lakosság( R$ ) gyalog jár (egy része)Na pont õk nem tudnak eljutni a munkahelyükre, vagy a másik verzió, hogy gazdag lakosság lakik ( R$$$ )na õk meg már basznak dolgozni mert válogatnak. Csinálj iskolákat fõiskolát múzeumot,könyvtárat,ezekben is dolgoznak,és növeli a kívánatosságot,hogy nagyobb irodaházak épüljenek.
#7018 as üzenetre : www.simtropolis.com regisztrálsz és a modokban megkeresed ( bár én nem szeretem az ilyeneket).Pénzt lehet csinálni küldetésekkel, adókkal kereskedésekkel.Fejleszteni szépen apránként, és a siker garantált.
Ja!és nem tudja valaki honnan lehet letölteni azt a patch-ot hogy ne foggyon a pénzem?vagy amivel pézt lehet csinálni?
Amúgy nekem c látja el árammal a-t és b-t.c-ben csak az erõmûvek illettve gyárak vannak(3000 munkahely),b-ben vannak mezõgazdasági területek(800 munkahely),és a-ban laknak emberkéim(4600) és itt vannak a kereskedelmi munkahelyek(900).Tehát több a munkahely mint a lakos,mégis kirak 20-25 olyan jelet,hogy nincs munkálya.Miért???És ráadásul nem is szétszórva,hanem egy kupacban.
Hogy tetszettek a képeim?Írjatok véleményt. www.kep.tar.hu keresöbe pzolika978 vagy sim city 4 .
Nekem is csõdbe ment az elején az összes városom, betüre végigolvastam 100x a kézikönyvet és rájöttem az elején nagyon óvatosan kell építeni,utána ha már kellõ lakossággal rendelkezik a város akkor már lehet fejleszteni. Nekem most Office a legnagyobb városom mintegy 7600 $ a nyeresége havonta és kb.1500000 $ van a kasszában. Most Fanstic várost fejlesztem a domborzati viszonyok miatt eléggé nehezen. Elkezdtem egy sík részen a kanális építését, kiváncsi leszek mennyire fog bejönni. Talán ha lesz idõm a jövõ hét végére kész lesz. Akkor majd teszek fel képeket.
Úgyis eltûnt az összes mentésem, sajnos nem tudom, hogy hova, lehet egyszer letöröltem õket 😞