Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia!
Rámész ? jellel az épületre és leírja.Külön zóna nincs a boltoknak és az irodaházaknak. Azt hiszem a c$ a kis bolt A c$$$ a nagy boltok,valamint a CS$ a szegény/kis iroda épület , a CS$$$ a gazdag/nagy irodaépület.(de lehet hogy fordítva van.
Tuvoknak köszönöm a képet.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

A deluxot kellett volna megvenned abban benne van a rush hour kiegészítõ is.
Mindenkinek aki most kezdi el a játékot, annak azt javasolhatom hogy szánjon rá pár napot és olvassa végig ezt a fórumot. Tudom hogy sok de itt minden legalább ötször le van írva. Nagyon sok jó tanácsot és ötletet lehet innen meríteni. És mielõtt megkérdeztek valamit írjátok be a fórum keresõjébe. Kb havi rendszerességgel van feltéve ua. a kérdés.
OLVASSATOK VISSZA

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Honnan tudom megkülönböztetni,hogy melyik üzlet milyen?mert ugye az adóknál van alacsony,közepes*2,magas*2 érték üzleti,de amikor zónát akarok csinálni ott csak alacsony,közepes,nagy sûrûségû van.
Twetr0x
Nah, megvan az eredeti, tényleg nem volt drága. Viszont itt van egy újabb kérdés<#nevetes1>: Mivel ez egy 2003-as játék, és eddig nem találtam hozzá meg a kiegészítõt eredetiben, ezért az lenne a kérdésem, hogy a Rush Hour-t meg lehet-e szerezni másoltan valahol, és felmegy-e eredetire?

HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x

JAh még annyit h magyarítást honnan lehet leszedni?
A Rush Hour-t érdemes feltenni?

AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu

Sziasztok

Régebben játszottam a SC 2-vel, akkor jól is ment de az már rég volt, az újjal meg nem megy 😊
Nem tudtok olyan oldalt ahol nagyjából le van írva hogy mit hogy kell, valami alap stratégia, milyen patcheket kell feltenni,stb.
Thx

AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu

Tuvok
Sztem felesleges eredetit venni . Patchek is felmennek törtre, probléma sincs vele .
Persze az eredeti jól jön a gyûjteménybe, de bizonyos szempontból felesleges pénzkidobás, még ha tényleg nem is drága .

Carlos
Szerintem mindenképpen az eredetit szerezd meg, nem drága.
Szerintem jobb, mint az eddigi részek.

Þór vígi þessi rúnar

Twetr0x
Sziasztok!

Nagyon régen játszottam a régebbi Sim Citykkel (2000/3000 -Ezek lenyûgöztek<#worship><#vigyor2>) és az lenne a kérdésem, hogy ez van-e olyan jó, vagy esetleg jobb-e mint azok. A másik kérdésem, hogy nektek eredeti/másolt, eredetibe/másoltba szerezzem-e meg. (mondjuk már nem olyan drága)

Elõre is köszönöm a válaszokat.

HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x

Tuvok
cuccot ?

LeWyTy
és hogy kell a kész cuccot berakni a játékba?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
köx<#worship>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Tuvok
simtropolis, vagy faq -> segédprogramok

LeWyTy
de a Landscape Designer progit hol találom?
belinkelnéd?

Tuvok
ez lesz az

Szia!
Szeretném töled megkérdezni,hogy a 4851-es hozzászólásodban írt városodról van-e képed,és ha igen akkor hol lehetne megnézni.Köszi elõre is. Csak azért szeretném megnézni,mert én is egy dimbes dombos területet akarok kialakítani. És most ötleteket szeretnék gyüjteni.

Tuvok
Ha egy adott területen a régiók négyzeteinek megosztására gondolsz, akkor a config.bmp-t kell átrajzolni hozzá, de a Landscape Designer progival egyszerûbben is meg lehet csinálni .

Hát elméletileg van rá valamilyen mod simtropolison, de a nevét sajna nem tom.

LeWyTy
a régiók felosztását lehet valahogy alakítani, szabájozni vagy valamit??

Szia!
Köszönöm szépen a gratokat,a gond az hogy nem tom,hogy kell linket betenni.Anno fotót is akartam de nem sikerült,csak piros x volt a helyén. Na mindegy akit érdekel az megtalálja. Most nem nagyon van idõm foglalkozni a játékkal,de majd igyekszem. Szerintem is jó hegyre építeni,bár abban igazad van hogy macerás,de sokkal szebb és jobban variálható. Ez az elsõ város amit ilyen merész domborzati viszonyokra építettem, de majd a régióm hátsó felében már csak dimbes dombos terepet akarok kialakítani. Még messze van nagyon a vége, hiszen összesen 5 város van még csak a régiómban,és ehez kb. 600000lakos.A legnagyobb város Office város ott 280000 lakos van. Ehhez kb. 8000 fõt dolgoztató gyár, és 128000 fõt foglalkoztató irodaházak találhatóak. Mivel a szomszédos területeken van elég munka ezért nincs munkanélküliség. Nyek városomban 29000fõ lakik, ehhez van 2800fõt foglalkoztató gyár, valamint 32000 fõt foglalkoztató irodaépület.Mindegyik városom nyereséget termel,bár Fantstic város bevételeinek többsége jelenleg a szemét felvásárlásból,és az elektromos áram eladásából származik.5 szemétégetõ,és egy 5x8-as szeméttároló szükséges a szemét hasznosításához.Sajna ez viszont nem tiszta bevétel mivel eléggé sok hitelt kellett felvenni (a hegyre építés és a türelmetlenség ára)így a bevételek nagy része elmegy a kamatokra.Még kb. 8év és már le is megy a törlesztés.
light01: Az elején ne a bevételt nézd, hanem kérdõjellel nézd meg a buszmegállókat. Ha ott is nulla a forgalom akkor valami gáz van. a buszmegállókat az út mindkét oldalára le kell tenni, mert ahogy megy dolgozni valahogy vissza is kell jönnie.(kivéve egyirányú utca) Tehát úgy kell csinálni mint a valóságban.Utána majd nézd meg hogy mûködik-e.A tömegközlekedésbõl egyébként ne várjál nagy nyereséget, jó ha fenn tudja magát tartani, viszont az utak tehermentesítésére jó. Különösen a metró, magasvasút, egysínû vasút.

pozika:megcsináltam mindkét városban a buszmegállókat,de a városi bevételeknél a jegyeknél 0 van.Be kell jelõlni a városi rendeleteknél az agglomerációs ingajáratot?Vagy mit csináljak,hogy legyenek utasok?
Jah, bocsi, rájöttem! 😊

VILLARREAL CF mindörökké!

Sziasztok!
A simtropolis-ról szedtem le egy üzleti épület típust, valami Asian Blocks, csak nem tudom a fájlokat hova kéne bemásolni, mert nem akarom elrontani! 😊
Valaki tud segíteni?

Szia!

Megnéztem a képeidet, nagyon szuperek, csini városkákat hoztál létre 😊.
Sztem ad meg a linket a képekhez mert biztosan többen néznék meg. Nekem fõleg az a városod tetszett amit a hegyoldalba építettél, én is szeretek a hegyre építeni, mondjuk elég maceráns de élvezetes 😊.

hy most raktam újra a játékot pár napja és 1 olyan problémába ütköztem amit még sosem tapasztaltam. a helyzet az hogy van 1 60ezres városkám minden szép ás jó! na de kb 3-5 havonta megjelenik néhány épület felett a munkanélküliséget jelzõ ikon, ezzel együtt a házak és kereskedelem rombolódik befeketedik 1 rakat épüet és megint 3-5 hónap elteltével az egész eltûnik. az egyetlen dolog amire én gondoltam az az hogy messze van a munkahely de hiába építettem a közvetlen közelbe újjakat megépülnek szépen és ugyan úgy rombolódnak ezek is (most már ott tartok hogy szépen beépítettem a munkanélküli házak környékét különféle munkalehetõségekkel már nem is igényel a város többet csak lakosságot de ahogy lerakok 1 zöld zónát megépül és mind munkanélkül marad itt is 3-5 havonta vmi oknál fogva lesz munka aztán megint a gondok...)
A Toxic-os épületet nagyon nem komálhatják az emberkék, mert ahogy leraktam, sokat esett vissza a Mayor rating 😞

4500 fõs városba metrót,meg autópályát?aztán meg csõdbe megy a város.
Hát nem tudom ti hogy vagytok vele,de nekem van olyan metró állomásom ami 215%-os kihasználtsággal mûködik. Az autópályákra olyan helyekre kell tenni lehajtót ahol sok az autó, és pl.a lakónegyedet és az ipari zónákat elég ha csak az autópálya köti össze, és akkor tuti hogy használni fogják. A lakózóna közepébe tegyetk egy tömegközlekedési csomópontot buszmegállóval,metróállomással,és egy parkolóházzal, ugyanis ha a simek nem tudnak hova parkolni, akkor nem tudják otthagyni a kocsijukat, és nem fogják kihasználni a tömegközlekedést.Az ipari és kereskedelmi részekre pedig sürûn tegyetek le megállókat.Na így mûködni fog a tömegközlekedésetek,és a város is jobban fog mûködni.Arról nem is beszélve,hogy egy jól kiépített tömegközlekedéssel a kereskedelmi kívánatosság emelkedik.

Carlos
Jaja.
Pedig énis kiépitettem mindenfélét, de úgy kongott az ürességtõl, mint az atom. Aztán sírnak, hogy sokáig tart odaautózni. Persze banyek...pfff...

Þór vígi þessi rúnar

Igen, nagyon memória-zabáló a játék, bár azon is sok múlik, hogy milyen grafika mellett akarod vinni.

Azért nem csinálok tömegközlekedést,mert ahogy carlos is írta úgyse használnák.Iskolákat meg azért,mert kevés a lélekszám.
Armi555
1.5-ös procival és 256mb RAM-mal leég lassú a játék igaz?
Tapasztalat.. Elég ha a RAMot bõvítem?

Na igen ám, de akkor minek hagyta benne a patch a játékban az alacsony autópályát, mikor arról nem lehet lesorolót csinálni? Csak annyiból zavar, hogy az iparvárosom autópálya rendszerébe beleöltem már nagyon sok pénzt, most zúzzam le akkor? 😊
Azt hiszem úgy fogom megoldani, hogy amikor autópályát építek letörlöm a patchet, utána visszateszem, mert egyébként nagyon jó!! Csak ez az 1 dolog, ami zavaró...

Ez nekem is így van,de engem nem zavar,általában városon belül csak magas autópályát csinálok.

Ahhoz kell patch, hogy körforgót tudj csinálni! (az a Network added... valami) Csak sajna nekem az autópálya csinálásnál 9 módot enged, és megemelet autópályához jók csak a lesorolók 😞

LeWyTy
bocs hogy iet kérdezek de én nem talátam.
Nem tud valaki körforgalmat?

LeWyTy
kösszke

Sziasztok!
light01: Tömegközlekedés? A csoró lakosság( R$ ) gyalog jár (egy része)Na pont õk nem tudnak eljutni a munkahelyükre, vagy a másik verzió, hogy gazdag lakosság lakik ( R$$$ )na õk meg már basznak dolgozni mert válogatnak. Csinálj iskolákat fõiskolát múzeumot,könyvtárat,ezekben is dolgoznak,és növeli a kívánatosságot,hogy nagyobb irodaházak épüljenek.
#7018 as üzenetre : www.simtropolis.com regisztrálsz és a modokban megkeresed ( bár én nem szeretem az ilyeneket).Pénzt lehet csinálni küldetésekkel, adókkal kereskedésekkel.Fejleszteni szépen apránként, és a siker garantált.

LeWyTy
a régiók felosztását lehet valahogy alakítani, szabájozni vagy valamit??
Ja!és nem tudja valaki honnan lehet letölteni azt a patch-ot hogy ne foggyon a pénzem?vagy amivel pézt lehet csinálni?

Pont a városnak abban a felében,ami a legközelebb van a munkahelyhez?!
Valószinûleg azért jelzi ezut mert a közlekedés ugyan megoldott a munkahely és a lakások között de nem elég gyors ill nagyon messze van. Általában egykis forgalom átszervezéssel útépítéssel a probléma orvosolható.
Megoldódott.Elõször le kell venni a már eddigi árameladást,amit a-nak adtam,ezután kinálja föl,hogy mennyit akarok adni a-nak és mennyit b-nek.Kár,hogy 1000-renként lehet.
Amúgy nekem c látja el árammal a-t és b-t.c-ben csak az erõmûvek illettve gyárak vannak(3000 munkahely),b-ben vannak mezõgazdasági területek(800 munkahely),és a-ban laknak emberkéim(4600) és itt vannak a kereskedelmi munkahelyek(900).Tehát több a munkahely mint a lakos,mégis kirak 20-25 olyan jelet,hogy nincs munkálya.Miért???És ráadásul nem is szétszórva,hanem egy kupacban.
Valószinü ez azért van mert: 1,vagy nincs akkora kapacitásod, 2, A szomszéd városnak nincs szüksége áramra. Nekem az egyik városom 3 várost lát el árammal, 2 városnak nyeli el a szemetet, és két várost ellát vízzel. Arról nem is beszélve hogy a lakosság bizonyos része oda jár dolgozni.

Valaki próbált már olyat,hogy egy város üzletel mindkét szomszédos városával?Mert nekem csak az egyiknek ad áramot valamiért.
Azért áll meg a fejlõdés mert csak egy városod van a régión belül. Tegyél a szomszédba mégegy várost, és elkezd megindulni a fejlõdés,minden vonalon. Kösd össze öket autopályákkal, magasvasuttal tegyél mind a két városba buszmegállókat, és a fejlõdés nem marad el.

Sziasztok!
Hogy tetszettek a képeim?Írjatok véleményt. www.kep.tar.hu keresöbe pzolika978 vagy sim city 4 .
Nekem is csõdbe ment az elején az összes városom, betüre végigolvastam 100x a kézikönyvet és rájöttem az elején nagyon óvatosan kell építeni,utána ha már kellõ lakossággal rendelkezik a város akkor már lehet fejleszteni. Nekem most Office a legnagyobb városom mintegy 7600 $ a nyeresége havonta és kb.1500000 $ van a kasszában. Most Fanstic várost fejlesztem a domborzati viszonyok miatt eléggé nehezen. Elkezdtem egy sík részen a kanális építését, kiváncsi leszek mennyire fog bejönni. Talán ha lesz idõm a jövõ hét végére kész lesz. Akkor majd teszek fel képeket.

Carlos
Énis!

Þór vígi þessi rúnar

na mind1, mehet a reinstall! 😊
Úgyis eltûnt az összes mentésem, sajnos nem tudom, hogy hova, lehet egyszer letöröltem õket 😞

Én ezért csináltam telepítés után rögtön az összes régióról egy biztonsági mentést 😊
Na most csináltam egy marhaságot... Úgy töröltem ki egy várost, hogy a területet is, vagyis sík füves lett az egész 😞 Vissza lehet állítani az eredeti domborzati viszonyokat?