13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#8276 Ami a simcity.extra.hu-n van, azt mind saját kezűleg írtam, nálatok pedig az van ott 1 az 1-ben . Az oldal többi része nem érdekel, de amit átmásoltatok távolítsátok el . Azt hiszem nem nagy kérés . Köszi . -
#8275 Szia Tuvok! Sorry de most halottam először a honlapról! Nem onnan lett kimásolva az egész szöveget kb 13 honlapon használják mert tükörfordítása a hivatalos angol nyelvű honlapnak!
Tényleg nem történt másolás ha gondoljátok felteszünk titeket is mint magyar weblaot a hivatalos oldalra! De sajnos az eltávolítás nem megoldható!
Légyszi vegyük fel a kapcsolatot és beszéljük meg a részleteket! IDE ÍRJ: [email protected]! Előre is köszönöm!
Üdv: BiTi -
#8274 Mivel engedélykérés nem történt, és a forrás sincs megjelölve, ezért amiket a simcity.extra.hu-ról másoltatok át (pl. adózás, városi rendeletek, stb) legyetek szívesek eltávolítani az oldalról . -
#8273 SZIASZTOK SIM CITY 4 KEDVELŐK! NÉZZÉTEK MEG A WWW.SIMCITY4.HU HIVATALOS MAGYAR HONLAPOT MELY MOST NYITOTTA MEG A KAPUIT! FÜGGETLEN FÓRUM VÉGIGJÁTSZÁS FOLYAMATOS FELTÖLTÉS!! MINDEN AMI EGY JÓ JÁTÉKHOZ KELL! ÜDV: BiTi
HONLAP: HTTP://WWW.SIMCITY4.HU
FÓRUM: HTTP://FORUM.SIMCITY4.HU -
Androidus #8272 Örülj neni, ha csak ennyi. Felraktam a namot, nem csinált semmi olyat, amitől hasraestem volna. Leszedtem, ügyelve rá, hogy ne maradjon semmi tartalom a városban, amit a mod tett fel. Azt nem gondoltam, hogy az útkereszteződést is annak kezeli. Még szerencse, hogy gazdag várossal történt, mert újra kellett húzni a teljes úthálózatot. Az a mod, amelyik a kiemelt épületeket lakná be, meg úgy száll el, ahogy van, hiába csak azt a dat file-t teszem be, amelyik épületet telepítettem. Szarok ezek. Eddig egyedül a hírpurgáló működik nálam. -
Androidus #8271 Oké, megoldottam. Sajna igaz volt a tipp, amit valaki írt valahol: a space-porthoz hard fokozaton kell kezdeni. -
NorbyI #8270 Hiányzik néhány dependency?
Nézd meg a leírást, hogy mi kell még hozzá.
Ha nem megy dobd át a nevét majd megmondom mi kell neki. -
light01 #8269 Az miért van,hogy pár simtropolisról letöltött plugint ha lerakom a városba,csak egy nagy doboz van,rajta simcity.om felirattal?
-
Androidus #8268 Kipróbáltam, milyen pénz nélkül elkezdeni a játékot. Hát, vagy már rutinos vagyok, vagy a 4-es nem olyan, mint a régebbiek, de gyakorlatilag semmi nehézséget nem okoz.
(Csak tudnám, mi hiányzik a space-porthoz.) -
light01 #8267 Kár,hogy csúnya,meg hogy marha drága(építési költség egységenként 100,míg a sima vasúté 8)! -
Androidus #8266 Tanusítom, hogy a Deluxe-ban is. -
pzolika978 #8265 Nekem ilyen gyors vonatom van. Ezt a játékban egysínű vasútnak nevezi. Nekem elég szépen használják. -
#8264 Igen, csak RH-ban van . -
KeEeX #8263 Na asszem az pont Rush Hourban van, szerintem, mert nekem csak 1 kérdőjelem van, és nekem sincs Rush Hourom!:D -
Androidus #8262 Van két kérdőjeles eszköz, az egyik általános adatokat mond, a másik, alatta lévő pedig a jövésmenést. Ha az utóbbival kattintasz házra, megállóra stb-re, kirajzolja, merre járnak. -
#8261 munkábajárás útvonalát hol nézem meg?
nincs rush hourom csak sima sim city 4 em. -
Androidus #8260 A metró kicsit háklisabb, de a buszt nem értem. Nézed a munkábajárás útvonalait, ugye? Ha van buszmegálló a két végéhez közel, akkor fogják használni, egy bizonyos százalékban. A metró egy picit lutri.
Nekem volt olyan, hogy a város kellős közepén, a sűrűben épült egy 3700-as medium residential, ami egy szép nagy dög. 1200 autóval mentek munkába a szűk utcákon, tiszta vörös volt a traffic meg a pollution is. Megnéztem az útvonalat, háztól-házig vihette volna őket a busz. Le kellett volna rombolni a komplett városközpontot, hogy megcsináljam nekik az úthálózatot. Én inkább ezt a felhőkarcolót dózeroltam el...
A másik véglet, amikor csináltam 6x6-os kockákból egy 2x2-es high density lakóparkot. Köré egy sor park, a négy sarokba egy-egy metró- és buszmegálló. Az egészet körbeépítettem kereskedelmi zónával, és a metrót hozzáalagutaztam a város többi részéhez. Most inkább az a probléma, hogy egyetlenegy metróállomásnak van 7500-as forgalma :)
Szóval van, hogy elfogadják, van, hogy nem, de statisztikailag működnie kell, szerintem. -
light01 #8259 ilyesmire gondoltam:
gyorsvonat -
light01 #8258 Mindenképp össze akarom kötni a két várost vasúttal!
És milyen távolságra rakjak le teher illetve személyállomást?
Ingázási időt csökkenti?
Gyorsvonat? -
speedy06 #8257 Hali!Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogy oldjátok meg a forgalmat.Mert nekem egyedül a vasut működik tökéletesen.Ha metrót építek akkor nem használják, ugyanígy a buszt sem.És ugye ez elég fontos dolog egy 220 ezres városban.Pedig mindennel támogatom a közlekedést.Előre is kösz! -
#8256 Hát erről sajna nem. :(
Viszont a vasútról annyit, hogy csak akkkoe működik (ki tudja miért) ha összekötöd a másik városoddal. Ügyelj arra hogy legyen heyl neki amikor tervezed a városod. nekem bevált. van személy meg teherforgalom is. De ahol nincs csatlakozás más várossal hiába nyílegyenes a vasúti pálya egy darab vonat sincs...
Az állomásokról annyit hogy amikor le akarod rakni a Home és End billentyűkkel forgasd úgy, hogy az út felé legyen és lehetőleg mögötte menjen a sín. látni fogod ha jól csináltad hogy érintkezés van egy részén a vasúti sínnel. Ja és mindig tegyél bzszmegállót a személyi állomás mellé!! -
Androidus #8255 Nekem is lenne kérdésem. Már az összes lehetőséget kipróbáltam, de nem akaródzik megjönni a star-port. Hetven éve 25 ezer fölött van a hi-tech, ledózeroltam és újraépítettem az advanced research centert négyszer, ki is léptem, át is léptem, fölléptem, leléptem, de csak nem akarja megadni. Tudtok erről valamit? -
Androidus #8254 Kipróbáltam a vasutat, és most is az a véleményem, hogy használhatatlan. Úgy tűnik, hogy csak nyílegyenes sínt hajlandó elfogadni, a teherpályaudvart pedig kockafeldobásos alapon. Hiába hordja rá a sínre a portékát az összes, aki vele érintkezik, a távolabbiak nem hajlandóak a pályaudvarig elmenni, inkább a vágánnyal párhuzamosan végigviszik teherautóval a cuccot. -
Androidus #8253 Én úgy szoktam, hogy két iparteleppel dolgozom. Az elsőt megtölti a koszos, mert az elején csak arra van igény. Mellé építek kereskedelmet, amellé lakózónát, és már amikor pörög a dolog, de elkezdenek köhögni, akkor fogok neki a túloldalon, a tiszta részen az új ipartelepnek. Előtte fölrakom a dirty adóját 20%-ra, hogy addig is tejeljenek, amíg ki nem pucolom őket. Ezzel megakadályozom, hogy az új telep is elszennyeződjön. Ha már elég erős az új telep, akkor jöhet a dózer. Persze kell víztisztító és park is, különben sose lesz a régi telep helyén élhető környezet. Sok (50%) parkkal megoldható, hogy a manufacturing és a hi-tech együttéljen, de a hi-tech akkor is szereti a parkot, ha magában van. Noha csak a forgalma szenyezi a levegőt, szívesebben épül parkok közelébe. -
Androidus #8252 Ha ki akarsz űzni valamit, vedd az adóját 20%-ra, és csak utána buldózer. A naperőműnek pedig megvan a maga feltétele (népszerűség x fölött, meg még valami). Ha elmúlik valamelyik feltétel, szerintem visszaveszi a lehetőséget. -
Androidus #8251 Szerintem azért van benne az Empire State Building, hogy a New York nevű régiót élethűen fel tudd építeni :D Magyarul dísz mindegyik ilyen látványosság. A biztonságba pedig beleszámít a tűzoltóság is. -
Androidus #8250 Akkor passz. Én folyton iroluk-pirulok, mert aszingyák, mindenki tudós nálam, olyan jól képzem őket. Pedig csak a darabszámra hajtok, hogy ne csússzak le egy adományról se :) -
#8249 Hát nem tudom ehhez nem értek. :(
Viszont ezt elárulhatná valaki, hogy hoyan lehet a koszos ipart végleg kiűzni a városból?
Mert ha minden környezetszennyező ipart lebontok és csak IT lesz akkor felszöik a kisüzemek iránt az igény. Viszont a jobb módú lakosságmeg nemjön mert a város teljesen tiszta részei már rág betelltek 30.000fő kb. egyszerűen "befagyott" a játék. DEMAND CAP?!?!
Mit lehet ilyenkor csinálni? -
pzolika978 #8248 Hali! Boldog új évet mindenkinek. Simtropolison van valami új NAM,csak nem beszélem az angolt így nem tudom mit írnak róla. Ha valaki tudja az segíthetne. Köszi szépen előre is. -
#8247 mivel elfogyott a hely és iparra volt leginkább igény (azon belül is High Tech meg kisüzemekre) eért elkezdtem a kis csereped házak helyére íépíteni de csak high techet mert anna knincs környezetszennyezése. ez igaz? Felzónáztam a területet és ha nem high tech épült akkor bulddóze általába elsőre max másodikra a jó épült...(Biofokozás, gyorsítás ilyenek)
Viszont felajánlotta a muki hogy legyen naperőművem. felépítettem és gondoltam lebontom a szénerőműveket és helyére építek de nem elérhető!!! Ez hogy lehet? Ha felajánlja akkor onnantól kezdv automatikusan elérhetőnek kell lennie nem? -
#8246 Nos már a fülemen folyik ki a pénz 1000000 felett jártam amikor úgy döntöttem beruházok az empire state buildingre. szerény 240.000be kerül. De mire jó???????
A másik kérdésem, hogy közvéleménynél minden a maximum közelébe van kivéve a biztonság, annak ellenére, hogy vagy 3 rendőrség van egy alig 20.000fős városban. Miért van ez mégis? Esetleg itt is a lefedettség annyira számít?
-
#8245 Már meg van minden építve, a képzőművészeri múzeum, és a nagy könyvtár is, de az sem elég neki.. -
#8244 Azt elfelejtettem írni, hogy ezt csak a lakosságnál csinálom. Szoktam oylan városokat csinálni, ahol csak lakosság van; ott ez az ötlet jó.
Melelsleg BÚÉK Mindenkinek! :) -
#8243 BUÉK mindenkinek.
Neke mamúgy nem okozott problémát a vasút kiépítése/hozzáépítésa a városhoz. -
Androidus #8242 Az adócsökkentéssel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe az egyes populációk eltérő viselkedését. Például a dirty iparnak hiába veszed 20%-ra az adóját, szegények keservesen kiperkálják, és tapodtat se moccannak. Próbáld meg ugyanezt a hi-tech iparral, 5 perc múlva már csak a fekete romok fognak rájuk emlékeztetni :)
Az oktatásnál pedig fontos, hogy komplett legyen. Szerintem érdemes megcsinálni mindent, mert előjönnek tőle mindenféle további jóságok, és csak a beruházást kell kipengetni, utána leveheted az igény szintjére a költségvetést. -
Androidus #8241 Láttam már az előzőt is, de én nem szoktam vasúttal nyomulni. Vagyis egyszer próbáltam, és nagyon-nagyon macerásnak tűnt hozzáépíteni a várost. -
#8240 Amúgy boldog új évet minden simcity fan-nek -
#8239 Jah hát érd el, hogy arra már ne kerüljön sor :) -
#8238 Szeméttelepet úgy lehet gyorsan eltüntetni, ha mellette van egy égetőt magas költségvetéssel .
Senkinek se ajánlom, hogy szeméttelepet üzemeltessen, korábban volt szó róla miért . -
Androidus #8237 Tudom, hogy ki lehet törölni, de nem ott zavar, hanem amikor kidobja a piros ablakot, indokolatlanul.