Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kicsit tegyél le szerintem,legalább addig amig nem méred fel a szemét mennyiségét.
Más: Valaki nem tudja mi van a simtropolis.com mal mert napok ota nem tudok semmit csinálni rajta. Marha lassú,és nem tudok róla letölteni.
Ha valakinek van esetleg valamilyen nagy kapacitású iskolája azt szívesen átvenném.( közép és általános suli kéne.)

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Carlos
Egy egyszerü kérdés.
A szemétégetõ erõmühöz kell az a nagy szemétlerakó zóna, vagy anélkül is müködik (szemetet éget, eltünteti az utcákról a szemétkupacot, etc.)?

Þór vígi þessi rúnar

Reggelj ide: http://kep.tar.hu/
Ide annyi képet raksz fel amennyit akarsz méghozzá ingyen.
Miután felraktad a képeket, idedobsz nekünk egy linket , hogy hol találhatjuk meg a képeket. 😊

Carlos
Vip regisztráció szükséges a fórumhoz.
SMS-ben kell küldeni, nem vészes összeget.
Szerintem megéri:

Fizetés emeltdíjas SMS segítségével: 480 Ft / 4 hónap
Fizetés bankkártyával: 960 Ft / 12 hónap

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok! Hogy tudnék képeket feltenni ide a forumba? Csináltam a városaimról képeket,de nem tudom hogy hogy kell betenni öket.

Carlos
Az mit jelent egy épület leírásánál, hogy plopable?
Magától jelenik meg, ahogy fejlõdik, vagy akármikor lerakható?

Þór vígi þessi rúnar

A szemét eltüntetésének legjobb és leggyorsabb módja, kihasználni a játék sok hibája közül az egyiket. Ha ugyanis építesz egy szemétégetõt az ugye termeli az áramot a szemét égetésével, de iszonyú drágán. Viszont ha nullára húzod az áramtermelést a szemétégetõre kattíntva a szemetet továbbra is elégeti, viszont egy árva simleonba sem fog kerülni neked. Egyetlen hátránya az indokolatlan környezetszennyezés, amit szerencsére a simtropolisos srácok megoldottak és létrehoztak egy kezdeti költségben hatalmas de teljesen tiszta szemétégetõt, pont mint ahogy az a valós életben tervezték.
Aki regelve van simtropolison az innen húzhatja:
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?page=1&keyword=Wastetoenergy&type=all

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

A másik városodban a következõk legyenek:
- szeméttelep
- szemétégetõ ( amennyi képes kordában tartani a szemetet )
- sok-sok ipari zóna ( ezek szépen befognak épülni )
- tûzoltóállomás
- az elsõ városodbõl vezessen ide egy autópálya meg vasút
- és ezt a várost is lásd el vizzel

Carlos
Köszönöm!
Asszem ezt kipróbálom.
(akkor kell épiteni egy második várost) Az milyen fejlett legyen? Vagy csak ezért legyen épitve?
Azzal is úgy kell játszani, mint egy normális várossal?

Þór vígi þessi rúnar

A legjobb megoldás a szemétkérdéssel kapcsolatban mégpedig az , hogy exportáljuk a cuccut a szomszéd városba. A szomszéd városban lehetõleg csak ipari zónák legyenek. Itt elégetik a szemetet és megy vissza az áram a feladóhoz. Igy a városod két tekintetben is nyer:
1: Viszonylag olcsón megszabadulsz a szeméttõl
2: Nem lesz környezetszennyezés

LeWyTy
sokat játszottam már de ien még nem volt:kb a 60-évnél járok van minde ami lehet de csak 5763-an laknak a városban.pedig már ojan is volt hogy az 50.évre már voltak 50000... nemértem <#wilting><#wilting>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Carlos
Lenne mégegy kérdésem a profiktól.
18K a lakosság és megjelentek az utcán szeméttengerek.
Eddig volt 2K hasznom havonta körülbelül, úgyhogy úgy gondoltam, csinálok szeméttelepet.
Namost. Kijelöltem egy kábé 7x7-es területet szemétlerakónak és egy szemétégetõ erõmüvet tettem mellé. 3 hónap múlva megtelt az egész szemétlerakó és a 2K-s haszonból lett 1K-s veszteség.
Van valami ötletetek, hogy mi lenne az észszerü megoldás? (kevesebb legyen a szemét, de a haszon is megmaradjon (nem mentettem, mert meg akartam nézni mi történik, úgyhogy szemétlerakás elõtt van a mentésem))

Þór vígi þessi rúnar

Köszönöm, hogy válaszoltál.
Megnéztem az általad említett oldalt, de sajnos lövésaem sincs, hogy mi az a NAM.
Töltöttem le egy patch-et hátha erre gondoltál.
Ha elbénáztam írd meg légyszives mi az a Nam.
Köszi
LeWyTy
Kööööööööööööööszi<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
Vagy ha szépen megkérlek átküldöd az SimCityLocale.Dat-filet.Mondjuk msn-en légyszi.

Tuvok
LeWyTy
tudom bocsánatot is kérek:bocsi!De ezt a magyarosítást honnan tölthetem le?
Amúgy meg a régiód cool <#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>.

az az én városom képe 😛 , csak mondom xD

LeWyTy
Köszy!

Tuvok
Elméletben nem, de pár év alatt össze lehet hozni . Kell víz, meg sok iskola rögtön az elején .

Carlos
Köszi srácok, kipróbálom!

Þór vígi þessi rúnar

LeWyTy
Valaki felrakná a linkjét ennek a magyrosításnak:[/img]!!!!Légyszi!!!!

LeWyTy
mit,hogy tegyek hogy már a játék elején high-tech iparom lehessen?ha lehet eggyáltalán?

Tuvok
pakolj le ipart, az mindig megoldja . rövidtávon . aztán majd gazdagodnak és tanulnak a munkanélküliek, és átpártolnak a kereskedelemre .
ipar ugrodeszkának mindig jó, aztán majd eldúrod .

Mi az a no job ikon?
A kék negyed a commercial azaz kereskedelmi negyed. Ott akkor lesz fejlõdés ha az iskolázottság magas, rendelkezik kellõ vizzel, alacsony a légszennyezettség, valamint kellõ igény van rá. Tegyél le a lakónegyedekbe parkokat, a kereskedelmi negyedeknél szintén, az ipari negyedet tedd minél messzebb a várostól és kösd össze uttal és tömegközlekedéssel,mint például magasvasút, vagy egysinûvasút. A lakónegyedközepére tedd le a magasvasút megállóját mellé tegyél le parkolóházat,valamint a kereskedelmi negyedbe is tegyél le megállót, és az ipari zónába is tegyél le párat. Ha jól csináltad elkezd fejlõdni a város és megnõnek a bevételek. Folyamatosan nézd az iskolák és korházak mutatóit és csak annyival támogasd õket amennyi az igényük.
Igen 293fõ lakhat benne de csak 273 fõ lakik benne. Ez nem fontos egy házban sem laknak maxon kivéve ha nem fejleszted a lakónegyedet.

Carlos
Kérdésem lenne a profikhoz.
Elsõ városom most olyan 9.000-es populációnál áll. Van higt tech ipar (kicsike) vannak szép nagy téglaházak (250-es férõhellyel) kommersz dirty ipar is van meg kék negyed (C).
Van metró, busz, klinika, iskolák.
Mostanában vettem észre, hogy sok no job ikon jelenik meg és vannak abandoned épületek (abandoned commute time miatt). Ez utóbbi mitõl van? Ottvan mellette a subway és a buszmegálló.
Mitõl lehet no job ikonok?
Valamint az mitõl van, hogy egy residental épület ilyet ir: 276/293.
293 max ember lakhat ott. De miért csak 276 van benne? Miért mentek el?

Þór vígi þessi rúnar

Tuvok
nem

Tuvok! Te az a Tuvok vagy, akinek a weboldala http://www.tar.hu/tuvok1/ ? 😊
Ati Radeon 9600 XT 256 MB felejtsd el nem szereti a játékokat. Nekem is ilyen van és mindig kidod a gamebõl. Ati 9600 SE 128 MB ez a legjobb. Vígan elfut még a legdurvább grafikájú játék is. Csak nem nagyon lehet kapni.

Carlos
Újabb kérdés!
Tegnap este 9-10 felé regisztráltam szériaszámmal a simcity.com-on. A jóváhagyós mail azóta sem érkezett meg a valid mail címemre.
Meddig kell várin, hogy megérkezzen?

Þór vígi þessi rúnar

Szia!
Nos hasonló cipõben jártam én is. Bár nekem a gép nem indult újra csak kilépett a játékból. Nekem az volt a gondom ,hogy mindíg akkor lépett ki amikor az autópálya négyes keresztezõdése mellé építkezni akartam. Én ezt úgy oldottam meg hogy egyszerüen kihagytam azt a helyet ahová a keresztezõdést terveztem körbeépítettem,majd utána csináltam meg az autópálya keresztezõdést. A patch amit az ea ajánlott (mert én odáig jutottam hogy felhívtam a forgalmazót)az egyszerüen lebutította a grafikát,de anno erröl volt is itt szó róla.Nekem amióta a NAM-ot feltettem nem csinálja,hogy kidob.(bár lekopogom).Remélem tudtam segíteni.A NAM-ot megtalálod a www.simtropolis.com oldalon regisztrálsz és több 10000 kiegészitõt tudsz felrakni. Remélem tudtam segíteni.

Megoldódott a proplémád? Mert én is ebben a cipõben járok
Sziasztok!
Megkaptam az eredei deluxoe-t, nagyon élveztem a játékot mindaddig amíg ki nem lépett. Már mindent megpróbáltam a videó frissítéstõl az újratelpítésig de semmi nem változott.
Ha valaki tudna nekem segíteni megköszönném.
Paraméterek: 2800 proci, 1gb ram, abit Nf8-as alaplap. Ati radeon 9600 Xt 256-os.
Carlos
Kérdeznék egy lámert.
Tervezem a játék megvásárlását (deluxe edition).
A FAQ végigolvasása után kellene pár olyan link, ahol hasznos tippek vannak az elinduláshoz, hogy ne csõdöljön be az elsõ városom, meg ilyesmik.

Köszönöm!

Þór vígi þessi rúnar

Elõzõ kommentem nagyobb része neked szólt. 😊)

Nagyon szépen köszönöm a pozitív kritikádat!!! Rettentõen jól esik.
Még az elején folyamatosan raktam fel képeket, ahogy épülgetet a régióm és akkor kaptam elég sok gratulációt ,
de te vagy az elsõ aki ilyen részletes és bõ formában fejti ki véleményét. Még az egyik itteni fórumos (Kexi) msn-en nevezett úgy, hogy "simcity Isten". 😊)
Mondjuk ettõl még elég messze állok.
A régió kapcsán megjegyezném, hogy számomra azért nem volt olyan kicsi ez a terület 😊 , sõt...
Szenvedtem bõven , hogy beépitsem az egészet. 😊

Én bõven megelégednék azzal , ha felraknál néhány képet a városaidról, mivel szeretem nézni mások munkáit.(csak ez kevésszer adatott meg)
Azzal kapcsolatban , hogy dolgozok-e más területen sajnos azt kell mondanom : nem nagyon.
Ezzel a régióval is elment elég sok idõ és igyekeztem minél hamarabb befejezni , hogy megoszhassam másokkal. De továbbra is érdeklödõk a téma iránt. 😊
Megj.: a 60-70 milliós régiót alig várom 😛 .

"Válasz 'pzolika978' üzenetére" : Majd megfogod figyelni a régiómban , hogy van olyan több km-es autópálya szakasz ami 500%-os terhelésnek van kitéve:
12 ezer autó, 10ezer busz. Lehetetlen elkerülni egy több milliós régióban az útak nagy terhelését. Minél kevesebb kétsávos útat épits ,
mert utána ezeket lecserélni egy városon belül elég maceráns. Városban sugárútak, Városok között csak autópálya.A gazdag lakosok inkább kocsival mennek,
ezzel nem sok mindent lehet tenni. :S

Én meg megköszönném a magyarítás készítõének, Norbyl-nak a fáradozásait

Sziasztok!
Nekem fönn van a RH, csak kiírkálja néha, hogy "not text in database" , bár attól ugye gondolom minden benne van a játékban (épületek, stb..), mert mûködik minden, csak kérdem: van e hasonló problémátok?
Asszem újra elkezdek játszani vele, csak kár, hogy anno faterom befoglalta a 4x akkora területet, mint amelyiken az én városom van XD
Így én már nem tudom tovább tuningolni az "elitvárosomat" 😊 A küldetések szerintem tönkreteszik a játékot, millió pénz jön be belõle, így lehetetlen csõdbe jutni, mert ha megszorulsz, legfejjebb mész pár kört, és jön be a cash 😞 Ez így nem jó, ti mit gondoltok?
(bocs a sok kérdésért)

VILLARREAL CF mindörökké!

Szia!
Lementettem, és majd otthon megis nézem, és alkotok róla majd véleményt. Én sajna nem tudom feltenni a városaimat egyrészt mert idõ hiányában nem tom építeni, másrészt meg még sehol nem tartok. Az úthálozat terhelésével folyamatosan küszködök pedig tettem le mindenféle tömegközlekedést, de az R$$$-as lakosság nem igazán akarja használni. Igérem majd teszek fel néhány képet a régiómról.

Tsippsy2
Látom senki nem írt neked. 😞
Én most fogok, és kritikát adok a munkádról!

Kiváló, tökéletes, gyönyörû!
Imádom, ahogy meghagytad a hegyeket, sé az úthálózat, ba***us, egyszerûen ááá. Pedig az értnekem is van 5-6 milliós városaim, de ez, és ilyen pindurnyi helyen lol. Remek, csoda, hogy még senki meg se dicsért.
Óriási munka lehet benne. Öröm nézni, na!
És pluginok nélül ilyet összehozni 😊 Szép
Nekem az én városhomhoz már egy 500Mb-os plugin pakkot is kéne adom, hogy meg lehessen nyitni 😊
De az így nagyon korekt és pötyke.
Csak így tovább.
Bárcsak lennének még olyan emberek akik megmutatnák az ilyen brilliáns munkáikat! Egyszerûen, áá nagyon jó!
Remélem most egy óriási területen dolgozol 😄 az az igazi élvezeté én leszedtem egy NY mapot hatalmas. Nagyon tetszik, van rajta meló az biztos, deakkora város lesz, hogy 60-70 millónál is tbben símán elfognak rajta férni 😊

Még egyszer köszönjük year a munkád 😊

\"Az élet kellős közepén is a halál leselkedik ránk.\"

Hali mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék. Nemtom mi a különbség a BAT és LOT fájlok között.
Elõre is köszi.
Én csak nagy általános iskolákat raktam le, a sûrûn lakott területen olykor (közel egymás mellett) két nagy iskolára is szükség volt, hogy kielégitse az igényeket.Egy kb. 200 ezres város nálam már megérdemelt egy nagy középsulit is. De ha jobban érdekel az iskolázottság és minden más kiépitése lentebb #6886 hozzászólásnál van egy link a régiómról.

Sziasztok
Nagyon enyhült a fórum érdeklõdése! Nos én most építem az 5.városomat. A közepére tervezek egy kanálist , már töltöttem le hozzá mindenfélét. Year-tõl szeretném kérdezni hogy sima iskolákkal hogyan oldotta meg az iskolázottságot. Korházat töltöttem le simtropolisról( 150e fõt képes befogadni), de iskolát nem nagyon találtam olyat ami tetszik is, és bár csak 450ezer lakosu a legnagyobb városom,az iskolák fullon vannak.

A munkaerõ áramlást csak úgy tudod megnézni, hogy a szomszédos városból jövõ autópályát , vasútat és metróvonalat mennyire használják a simek.

A munkaerõ áramlást mutatja valahol? Mert én nem veszem észre se az igényeken se a munkanélküliség csökkenésén.
Ahol 200 ezres lakosságot értem el 40 év alatt biztos nem az volt az elsõ városom. Az elsõ városomban szenvedtem 220-230 évig biztosan, mondjuk az 1 millió fõs. Úgy épitettem a városokat , hogy csak kereskedelmi zonákat pakoltam le. 4-5 év alatt rengeteg pénzt szereztem és utána könnyû volt kiépiteni a városokat,de ez elég monoton volt.. :S , de nagyon praktikus. és azért volt nagy igény a kereskedelemre , mert a szomszédos beépitett városból áramlott be a munkaerõ. Igy épitettem be (röviden) a régiómban a legtöbb várost.

nem lesz tele, mert az R§, R§§, R§§§-ra ugyanaz lesz az igény, csak késõbb nem úgy fejlõdik a városod hogy csak családi házak meg közepes lakóépületek lesznek, hanem mikor az RCI Demand Bar-on eléri valamelyik az 1-2 ezres igényt akkor kapásból épül meg az 1-2 ezer lakóval bíró toronyház. A létszínvonal attól nem változik, csak bezsúfolódik egy sokkal nagyobb épületbe <#vigyor2>
Tuvok
Csak így tele lesz a város csórókkal .

Simán fel lehet, nekem is sikerült, High Density-s telkeket raktam le mindenbõl, csak akkor már eleve úgy kell építkezned hogy késõbb tudd fejleszteni az utakat, mert 2-3 egymás mellé épült 2-3000 lakásos épületbõl átlagosan 2-3000 autó biztos jönni fog, ami a sima útnak már egybõl kevés is <#smile>
Tuvok
Kérdésem van: hogy a túróban lehet 40 év alatt 200ezres várost felhúzni ? Rögtön High Density-vel kezdesz ?

Okxa, ha van észrevétel, vélemény nyugodtan ird meg. 😉