13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Androidus #8316 Igen, engem is ez zavart leginkább. Jön egy arc, aki nem mondott semmi okosat, amikor problémám volt, és kérdeztem. Segíteni vagy nem tud, vagy nem akar, csak az érdekli, hogy van neki egy ilyen izéje, és hű-hű-hű, menjen oda mindenki. -
Androidus #8315 Hidd el, észrevennéd, ha belédkötöttem volna. -
pzolika978 #8314 #8248-ra valaki tudna feleni? Persze ha vége a birósági tárgyalásnak. -
pzolika978 #8313 Érdekes,hogy miken tudnak vitázni emberek.Én eddig azt gondoltam,hogy van itt pár emberke aki jókat játszik egy értelmes játékkal,de kezdek rájönni,hogy mindenki túl okos akar lenni.Ezeknek a jogvitáknak semmi értelme,hisz minden le van írva a sim city 4 könyvében. Sorry ha valakinek nincs meg.Tehát tulajdonképpen nem tud egyik honlap sem újat mondani.Biti honlapja egy kissé esetlen próbálkozás,hiszen pontos számokat nem mond.Pl.:hány lakosnál éri meg közepes,vagy nagy lakózónát lerakni.Mindenki megnézi és tovább áll.Én Tuvok honlapját is megnéztem,talán reggeltem is,de ennyi.Azóta sem néztem meg.Amit meg akarok tudni azt itt megtalálom,ha nem akkor meg itt megkérdezem.
Ha meg azt kezdjük el vizsgálni,hogy ki mit tett le az asztalra,akkor Biti igencsak lemarad,már csak azért is,mert itt még nem láttalak eddig,míg Tuvok itt sok embernek segített Norby! val együtt.És akkor a magyarítást még nem is említem amit ingyen tesz elérhetővé.
Tehát kicsi jogászok inkább játszatok és osszátok meg polgármesteri sikereiteket itt a fórumon. Tegyetek fel sok sok képet. -
#8312 "Ide csak kiirtam hogy megujjult erre belémkötöttel!" Ezt elírtam! belémkötöttek! -
#8311 Kedves Androidus!
A honlap mármint a simcity4.hu bevált olbal már 1 éve csk nő a látogatosság! Ide csak kiirtam hogy megujjult erre belémkötöttel! Tehát elnézést kérek mindenkitől akit ezzel zavartam illetve megbántottam! Még 1x bocsi mindenkitől! És köszönet annak aki 1 éve folyamatos látogatogatásával megtisztelte a honlapot! És nyugi nem fogom szétírni a képernyőt ilyen baromsággal hogy caps loch hírdetés! Sorry!
Üdv: BiTi -
Androidus #8310 Megköszönném, ha nem kellene a továbbiakban naponta négyszer olvasni a beragadt capslockos hirdetését annak az oldalnak. Nem ettől lesz népszerű, és te se szeretnéd, hogy mások szétbarmolják a fórumodat. Mert most itt kábé az történik. Mondjuk olyanról, amiről már mindent megírtak, nem nehéz pár óra alatt összedobni egy honlapot. Mondjuk nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyenek pár hónap alatt elsüllyednek, aztán maradnak a bevált helyek. -
Joybull #8309 8203 hsz-ben van linkelve. -
#8308 passz, nálam működik
extra.hu-nak vannak hülyeségei, van akinél jó, van akinél nem, nem tudom mitől függ . ezerszer áta akartam már rakni máshová, de már rég nem foglalkozok vele, mivel a játék kifutóban van, igaz a societies sikertelensége miatt sokan maradtak a 4-nél . majd talán az 5 ... -
#8307 Mi van fenn ott? -
Joybull #8306 Látom jót vitatkoztok.
Egyébként szinte egy az egyben a pcguru oldalon is fenn van, így nem nehéz tartalmat fejleszteni. -
#8305 Tuvok nézd meg ezt ezt küldte regisztrációnál de nem müködik! Ez az amit mondtam!
A következő linken aktiválhatod hozzáférésed:
http://simcity.extra.hu/news.php/register.php?activate=fd2f0de7f0b30aa58e5e3064bfe6cf86 -
#8304 előre is köszi -
#8303 1. ellenkezőleg, de ne kezd újra ...
2. pont
3. éljen
miben tévedtem ? :D abban, hogy a saját írásom láttam vissza egy oldalon, vagy hogy ezt szóvá mertem tenni ? :D -
#8302 majd körbenézek! megkeresem neked! de sok helyen jártam már! visszanézem őket! -
#8301 hol találtad akkor ? linket légyszi . -
light01 #8300 1.Épp most írtad le miért nem sértet jogot BiTi.
2.amennyiben gondolod,vidd bíróságra a dolgot
3.épp ingyen reklámot csinálsz az oldalnak
BiTi kár a vitáért.Az olyan ember aki nem ismeri be,hogy téved,úgy sem tudod meggyőzni.Inkább ne is foglalkozz vele.Amúgy is csak szét ofoljátok ezt a fórumot.Az oldal jó,mindenkinek ajánlom!
www.simcity4.hu -
#8299 Nem veszem sértésnek! Sőt köszi hogy szóltál csak egy dolgot kérlek érts meg nem a te oldaladról származik az a tartalom!Lehet hogy más lemásolta! Azt már én nem tudom és sajátjának tüntette fel azt sem tudom! Modósítottam majdnem mindet már nem is egyezik átfogalmaztam tehát különbözö! Láttam hogy segítőkész vagy! Nem is az a bajom csak rámparancsoltál hogy vegyem le a tartalmat! Holott én nem is tudhattam hogy ezt akár te írtad! ráadásul erről az oldalról még életemben nem halottam sőtt a google keresőben sem szerepelt! És 2-3 vagyok a google.com on és bevallom csak az első 25 öt szoktam nézni és ott nem voltál! de szerencse hogy itt összefutottunk és nincs belőle nagyobb galiba! Amugy egy Fórum moderátorit sem fogadsz el?? Mert nállunk is szükség van a segítségre! -
#8298 17 ember regelt az oldalra, most is elérhető, így a hiba a te készülékedben van . egyébként meg régen nem érdekel a faq, akinek itt tudok segítek, ezt a többiek tanúsíthatják, de láthatod is ha visszaolvasol .
szerintem neked marhára nem lenne okod haragudni, bár ha mégis teszed az a te dolgod, de mégiscsak te másoltad le az én írásom, amiért én jogosan szóltam, kvázi te hoztad magad kellemetlen helyzetbe . mivel azt se tudom ki vagy, közel sem az érdekel, hogy lejárassalak (egy nicknevet nem is igazán lehet), pont ezért hívtam fel a te figyelmed is a személyeskedés kerülésére (szomorú, hogy még nem fogadtad meg)
nem veszek részt a szerkesztésben, mert se időm se hangulatom ilyesmivel foglalkozni, de köszi a megtisztelő felajánlást . inkább maradok itt, és próbálok segíteni másoknak . neked meg sok szerencsét, és a tartalmat próbáld magad összeállítani, sok vitától kíméled meg magad .
tanultam jogot kemény 1 évig, elég is volt, azóta is utálom :D jópár jogi vitám volt már, pereskedtem is nem csak emberrel, de céggel is, soha 1 fillérembe nem került, de mind1, ez nem ide tartozik
egy jótanács: az emailed ne nagyon írkáld így be, pláne a szolgáltatódét, sokan visszaélhetnek vele, ill. spambotok is az ilyesmit keresik . de bocs ha ezzel is véletlen sértelek :D -
#8297 SZIASZTOK SIM CITY 4 KEDVELŐK! NÉZZÉTEK MEG A WWW.SIMCITY4.HU HIVATALOS MAGYAR HONLAPOT MELY MOST NYITOTTA MEG A KAPUIT! FÜGGETLEN FÓRUM VÉGIGJÁTSZÁS FOLYAMATOS FELTÖLTÉS!! MINDEN AMI EGY JÓ JÁTÉKHOZ KELL! ÜDV: BiTi
HONLAP: HTTP://WWW.SIMCITY4.HU
FÓRUM: HTTP://FORUM.SIMCITY4.HU -
#8296 Nah halod fáraszál mást a ....-el nekem mára ennyi elég! Van nekem ennél komolyabb dolgom is minthogy itt vitázzam veled! Átírtam amit kértél szálj le rólam aztán ha van időd a regisztrációs aktiválós rendszereden javíts mert nem tudok nálad regelni!! azt írja nem elérhető az oldal ha gondolod küldöm a linket! Én itt a szerzői jogvitát lezártam arról írsz amit akarsz!ez a fórum a Sim City 4 ről szól! Nem a jogokról ha gondod van akkor megtalálsz! A [email protected] e-mailcímen! Ha pedig szeretnél résztvenni a simcity4.hu szerkesztésénél akkor is írhatsz! És ez utobbi minden kedves lelkes játékosra vonatkozik!Tuvok te meg tanulj jogot ahogy én... és ezt nem rosz indulatból mondom! Csak nehogy rátalál egyszer egy olyanra aki nem csak nevet rajtad mint én hanem cselekszik is mert akkor komoly problémád lehet! Én nem vagyok haragtartó rád sem haragszom pedig lenne rá okom hogy itt megpróbáltál lejáratni több száz ember előtt! De mindegy! ha kell valami segítség akkor írsz! Szia!
-
#8295 :DDD
Most lássuk el egymást jótanácsokkal ? -
#8294 :DD
De az EA műve nem szerzői jogvédett, vili ?
Nem szerzői joggal védett mű másolása nem hoz létre szerzői jogi védelmet, amennyiben azt eredeti formájában közlik, valamint az nem jár vagyoni haszonnal. Egy mű fordítása azonban létrehoz szerzői jogi védelmet akkor is, ha az eredeti mű szerzői jogi védelme már lejárt. Ugyanez vonatkozik a digitális tartalomra is. Ilyenkor a szerzői jog a szerkesztőt, azaz a mű fordítóját illeti. -
#8293 Jah és tanuld meg értelmezni amit leírsz vagy kimásolsz!
Tobábbi szép napot kívánok neked Tuvok! -
#8292 Már meg ne haragudj de ez sajnos nem a te müved hanem az EA angol emberéé aki kitalálta a játékot! EZ MINŐSÜL MŰNEK!
18. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. (Nem te vagy a szerző.)
a) a mű anyagi hordozón való - közvetlen vagy közvetett - rögzítése, bármilyen módon, akár véglegesen, akár időlegesen, valamint (az internet nem anyagi hordozó)
b) egy vagy több másolat készítése a rögzítésről. (pontos másolat nem történt!)
(2) A mű többszörözésének minősül különösen a nyomtatással megvalósuló mechanikai, filmes vagy mágneses rögzítés és másolatkészítés, a hang - vagy képfelvétel előállítása, a sugárzás vagy a vezeték útján a nyilvánossághoz történő közvetítés céljára való rögzítés, a mű tárolása digitális formában elektronikus eszközön, valamint a számítógépes hálózaton átvitt művek anyagi formában való előállítása.(ÉN ANYAGI FORMÁBAN NEM ÁLÍTOTTAM ELŐ) Az építészeti alkotások esetében többszörözés a tervben rögzített alkotás kivitelezése és utánépítése is.
ISMÉTLEM HA PERESKEDÉSSEL AKARSZ SZÓRAKOZTATNI AKKOR PERELJ BE!!!!
Szia!
-
#8291 Parancsolj:
A többszörözés joga
18. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Többszörözés:
a) a mű anyagi hordozón való - közvetlen vagy közvetett - rögzítése, bármilyen módon, akár véglegesen, akár időlegesen, valamint
b) egy vagy több másolat készítése a rögzítésről.
(2) A mű többszörözésének minősül különösen a nyomtatással megvalósuló mechanikai, filmes vagy mágneses rögzítés és másolatkészítés, a hang - vagy képfelvétel előállítása, a sugárzás vagy a vezeték útján a nyilvánossághoz történő közvetítés céljára való rögzítés, a mű tárolása digitális formában elektronikus eszközön, valamint a számítógépes hálózaton átvitt művek anyagi formában való előállítása. Az építészeti alkotások esetében többszörözés a tervben rögzített alkotás kivitelezése és utánépítése is. -
#8290 lÉGYSZÍVES LINKED BE A DIGITÁLIS TARTALOMRA VONATKOZÓ TÖRVÉNYT MERT ELŐTTEM ITT A PTK ÉS SZÉTOLVASTAM MÁR DE NEM TALÁLOM EZT!!!! bOCS
-
#8289 tudod, hogy mi az ára . de nem vagyok a haverod :) -
#8288 1. minden digitális tartalmat véd a szerzői jog, ha fel van tüntetve, ha nincs
2. lévén azóta már módosította, sőt táblázatba is rendezte (wow)
3. linkeket légyszíves . mivel az sc4 készítői a hivatalos leírást szabadon fordíthatóvá és terjeszthetővé tették, így nem engedélyköteles .
4. nem érdekel a konkurencia, a faq-kal se foglalkozom jó ideje, abból a mondatomból a személyes írásom lemásolása miatt érzett dolgok beszélnek . te biztosan nem tennéd szóvá . vagy de ? -
#8287 LESZÁLSZ RÓLAM??? -
#8286 1999. évi LXXVI. törvénya szerzői jogról
IV. Fejezet
A SZABAD FELHASZNÁLÁS ÉS A SZERZŐI JOG MÁS KORLÁTJAI
Általános szabályok
33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően.
-
#8285 TUVOK ÉN ITT LEZÁRTAM ÉS NE ZAKLASS HAVER! -
#8284 Köszönöm light01!! Már keztem azt hinni mindenki ellenem van! Tényleg Kösz! Szia! További szép napot! -
#8283 Ha tisztességes vagy, és tényleg kerülöd a vitát, akkor teljesíted a kérést .
Hogy az eredetit (angolt a hivatalos leírásból) hogyan fordítod, az a te dolgod, ott le van írva, hogy szabadon fordítható . Azzal szabadon gazdálkohatsz, de az én írásomra nem kértél/kaptál engedélyt, kellett volna .
Folytassuk még, vagy megcsinálod végre ? -
light01 #8282 Kedves Tuvok!
Átnézvén az általad reklamált részeket,megmutattam azokat jogász rokonomnak.Az alapján lenne pár észrevételem:
1.az oldaladon semmilyen szerzői jogvédelem nics.Másrészt ha lenne,erről figyelmeztetést kellene kapjon a látogató.
2.megnéztem mindkét oldalon az általad kifogásolt tartalmat és arra a következtetésre jutottam,hogy nem másolás.Igaz NÉMILEG hasonló,de két magyar ember ugyanarról a témáról még jó,hogy hasonlóan ír.Másolásnak pedig ugye csak a szószerinti egyezést tekinthetjük.
3.a te oldaladon lévő íráshoz hasonlót én magam is kb. 6-8 oldalon találtam.S mivel a te oldaladon lévő szöveg is nagyon hasonlít több korábbi oldal tartalmára,így aztán teljesen nem értem te miért reklamálsz.Szóval te kitől kértél engedélyt,hogy leírd ezeket az oldaladon???(kezdve az oldal címében lévő "simcity4"-el)
4.a " A tartalmat eltávolítod, és nem módosítod..." kezdetű mondatod pedig egyrészt kicsinyes,másrészt jogsértő,mivel a szólásszabadsághoz való jogot sérti.Amúgy ebből a mondatodból jöttem rá,hogy belőled a konkurenciától való félelem beszél.
Szóval szerintem nyugodj meg.Ha nagyon nem tetszik,akkor fordulj bírósághoz,de kb 3 év és 5-600 ezer forint befektetést után rájösz,hogy nincs igazad.
Elnézést az offolásért,de ezt tisztába kellett tenni.
-
#8281 Szia PZOLIKA978
Én az alagutra gondoltam de azért javítom köszi!
További szép napot!
Regisztráljatok a http://forum.simcity4.hu oldalon vagy csak nézelődjetek a http://www.simcity4.hu oldalon! -
#8280 Amugy azért mert te lefordítasz valamit akkor már más nem fordírhatja le??? A lényege ugyanaz marad! Vagy tévedek??? Nyalókát is sokan gyártanak sőt van olyan tv ami egy és ugyanaz csak már a márka jel rajta! Tehát a személyeskedést kerülve a lényeg hogy nem csak te meg én meg a xy fordíthat szavakat mondatokat hanem akárki és az oldalunkon fenn szereplő adatokat megtalálod az ea oldalán angolul is! tehát onnan én lefordítom ... ahoz kell töled engedélyt kérni??? Vagy lehetek önnáló? És mégegyszer elmondom hogy nem halottam se rólad se az oldaladról! Csak azt mondogatod hogy a tied.... Nem szeretem a vitát inkább kerülöm! Én tisztességes ember vagyok csak ugy mint itt mindannyian! Ugyhogy a továbbiakban vagy személyessen megkeresel a problémáddal vagy én is be tudlak perelni nyilvánossan elkövetett személyi jogsértésért! Ugyanis ez nem tartozik több millió vagy csak százezer emberre! Asszem! A digitális médiáról pedig annyit hogy olvasd el mégegyszer azt a törvényt: a PTK 86-87.(paragrafus) szabályozza a szellemi alkotásokhoz füződő jogokat, ebben a digitális média nincs nevesítve!!!!!! Adatvédelemről: PTK 83.(paragrafus)!!!!!! Mivel nem szolgai másolás történt, és az oldal tartalma közismert, semmilyen jogsértést nem követtem el. A polgári pereskedés költséges, ezeket a felperes fizeti! Amenyiben elveszti a pert, ezt a költséget ő viseli.
Szerintem zárjuk le ezt az! A jogi tanácsadóm megvizsgálta az ügyet!
Üdv: BiTi -
pzolika978 #8279 Szia! Megnéztem a honlapot. Találtam benne hibákat,pedig csak a közlekedést olvastam el. A metrónál azt írtad,hogy nem használ helyet a megálló.Nos 1×1 területet foglal el a metrómegálló.Egyébként szép a honlap. -
#8278 Ha akartál volna, itt el tudtál volna érni, hogy engedélyt kérj, nem történt, így a kérésem jogos . A tartalmat eltávolítod, és nem módosítod, mert a kék nyalóka helyett a piros is még mindig nyalóka . A szerzői jog a digitális tartalomra kiterjed, a módosított tartalom pedig megtévesztő, szintén tiltott . Ezt vedd figyelembe . A személyeskedést pedig kerüld .
Törlendő:
'városi rendeletek magyarul' menüpont
'adózásról bővebben' menüpont
További jót neked . -
#8277 Hát jó! ELTÁVOLÍTOM DE: Megírom én sajátkezüleg és akkor már nem nyavajoghatsz, tényleg próbálok normálissan hozzá állni a dolgokhoz még egyszer mondom hogy nem halottam az oldaladról de módosítok a tartalmon! Megpróbáltam regisztrálni az oldaladon de nem sikerült! ÉS mivel nincs semmilyen személyes e-mailed meg kapcsolat menüpont ezért kénytelen voltam ide írni amit gondolok! Sajnálom ha megbántottalak de ugy viselkedsz mint egy gyerek! Ugyhogy írd ide mit kell eltávolítanom mert a kisujjamból nem tudom kiszopni!!! KÖSZI Remélem nem nagy kérés!