13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#8596 Szegény városkám nem jó kedvemben talált ... 89ezer lakósbol 31ezer maradt, miután mérgemben elkezdtem rombolni a No Job-os hülyeség miatt ... -
#8595 Fel tudná valaki rakni egy tárhelyre, és belinkelni a sima simcity 2-es lemezén található SimCity_5.dat fájlt? Mert elrohadt a lemez, és ezt már egyáltalán nem tudja leolvasni. -
Samuel9 #8594 Egy másik moddal oldottam meg.
A mod neve: Simoleon RH -
#8593 Hali
hogy oldottad meg, hogy menjen a simoleon mod?
mer énis felraktam és nem működik
előre is köszi -
#8592 Meg szerintem kis köd is. -
Samuel9 #8591 Megoldottam egy másik moddal a dolgot.
Az én városom most 80 ezer körüli, és tegnap kezdtem.
25 millióval kezdtem, és most van 33 millióm. A játékot kb. 7-8 éve kezdtem.
-
Androidus #8590 Hehe, ezt találtam.
Chicago
És az air pollution, vazze? :) -
Androidus #8589 Van egy grafikon nézet, azon belül a jobs & population checkboxos, tehát kapcsolgatni kell, hogy mit nézel. A pontos értéket tudomásom szerint nem lehet "kijelzőről" leolvasni, csak a grafikon alapján saccolni. Gondolom nem pazarolsz, és a leírt erőművek ki vannak használva, akkor a 30 ezres limit többszöröse megvan. Ha még nincs hidrogén erőmű, akkor a hi-tech populáció a gond. Tisztítsd a várost (víztisztító, park, koszos ipar ledózerolása, légtisztasági intézkedések bekapcsolása), és építs ki minden létező oktatási intézményt, akkor fog jönni több hi-tech gyár. -
#8588 na most 2000fős a városom és építettem minden jót: kórház iskola stb. a grafikon szerint kellene lakosság alacsony jövedelmű. De mégse jön...miért?? -
#8587 Hát irigylem azt aki 30perc alatt 9ezres városból 130ezrest csinál. Nekem fél napomba tellt mire nulláról 70ezerre felimádkoztam a népet. Nem értem mit csinálok rosszul... -
Samuel9 #8586 ntex: igen, oda tettem.
pzolika978: már építettem 250 ezres város csalás nékül, de úgy hogy a szomszédjában egy olyan város volt, amiben csak munkahely volt. -
kalapos #8585 Üdv.
A játékban láttam hogy a hidrogén erőműhöz a következő kell:
-Fejlett technikai ipar a városban 4000
-A város teljes energia szükséglete+ üzleteké 30000
Ezeket hogyan lehet megnézni hogy jelenleg mennyin áll?
Jelenleg 2 atomerőmű,6 naperőmű és 6 szemétfeldolgozók adják az energiát és szeretném lecserélni az erőműveket hidrogénra. -
ntex #8584 Szerintem az Industry Quadlupler nem igen számít csalásnak ha pl. azt veszed hogy (most csak a fehérvári gyárakat nézem, mivel itt lakom) :
- Denso -ban kb 2000 ember dolgozik,
- Philips-ben kb 1500 ember,
- Sanmina (IBM) kb 2000-2500 ember
akkor elég kicsinek számít a gyáranként 100-200 ember a játékban (vagy még kevesebb)
Szóval szerintem ez inkább realisztikusabbá teszi minthogy csalás.
A simoleon mod már inkább számít csalásnak, és igen, én is építettem már 200.000 fős várost mindenféle csalás nélkül, csak rendszer újratelepítésnél elfelejtettem a mentést kimásolni és leformatáltam
Csak azért használom, mert nincs kedvem megint a 0-ról kezdeni (egész napjaim mentek rá a játékra akkoriban) -
pzolika978 #8583 Hát ennek akkor semmi értelme. Így könnyü szép városokat csinálni minimális idő alatt.zozohuttal vagyok egy véleményen.Én órákat el tudok pöcsölni,hogy valamire legyen pénze a városomnak.Mondjuk nekem már könnyű várost kezdeni mert 6 városom van a régióban és egymást húzzák fel egyre jobban. Vasutak,autópályák, metrók,magasvasutak,egysínű vasút kötik össze a városokat.Minden városban van minden,de valamelyikben több a lakó,a másikban több az iroda, a másikban pedig az ipar dübörög.Van egy olyan városom is ami csak a szemetet veszi égeti és eladja az így keletkező áramot.Itt csak egy kis koszos ipar van semmi több.Ha lesz időm dobok fel képeket.
Neked meg üzenem,hogy próbáld ki milyen csalás nélkül egy dübörgő várost létrehozni. Nekem egy 300000 főre jut kb. 74000 bevétel és kb.62000 kiadás. Így kb.12000 bevételre számíthatok havonta.Minden csalás nélkül.
(Bár az Industry Quadlupler -en gondolkoztam mert rengeteg gyárat kell építeni és meglehetősen kis befogadóképességüek. A legnagyobb gyárban alig 400-an dolgoznak,míg egy közepes házban 3000 lakos van. Az irodaházakban meg 4000 fők dolgoznak.)Csak röstelem használni mert csalásnak minősül. -
ntex #8582 abba a plugins -ba raktad ami a C meghajtón van a Dokumentumok mappában ? -
Samuel9 #8581 Hello!
Letöltöttem a simoleon modot, be is tettem a plugins mappába, de nem működk.
Amikor elkezdek egy új várost mindíg csak a szokásos összeggel kezdek.
Mi lehet a baj? -
ntex #8580 Hogy őszinte legyek én sem, mert főleg a "U drive it" módban ha sok magas toronyház van akkor nem lehet látni az utat sehol szinte, meg ha sok van egy helyen eltakarják a kisebb épületeket. -
zozohut #8579 Nekem tényleg elég durva csalás :) Én a játék elejét imádom, mikor még putri az egész. A közvetlen utána következő hm időszak, amikor fejlődik a város valami őrült ütemben, na azt IMDÁDOM. A dolog meg csak mégizgibb lesz szerintem attól, hogy taktikáznom kell a bevétel-kiadás dologgal, és meg kell termelnem a nyereséget.
A minap leültem játszani, és fél óra alatt egy 9ezres faluból csináltam egy 130 ezres nagyvárost, őszintén szólva magam sem tudom mitől kezdett el ilyen őrülten fejlődni, de örülök neki. Nem szeretem amúgy a hatalmas felhőkarcolókat néha, nem látom az erdőtől a fát :) Szeretem szépítgetni a városokat... -
ntex #8578 Fokozatonként a következő induló összegeket kapod :
- Easy : § 100.000.000
- Medium : § 25.000.000
- Hard : § 1.000.000
És mindezekmellett megnöveli a bevételt.
Pl. az iménti nagyvárosban §50.000 a kiadás, a bevétel pedig §450.000 körül van, ez durva csalásnak számít, de én azért játszok így hogy minnél nagyobb várost minnél gyorsabban tudjak csinálni -
#8577 De azé az komoly hogy itt nálunk Tompán kb 300.000-en laknak és a 2emeletes ház a legnagyobb.De azá köszi -
pzolika978 #8576 A simoleon mod mit csinál? Valamint a kis mellékutak nem dugulnak be?
Nekem a városaimban állandóak a dugók,pedig lassan minden sugárút. -
ntex #8575 És itt van az elkezdett nagyvárosom, ami már 115.000 lakossal rendelkezik:
-
ntex #8574 Nincs szemétégető, amit a szeméttelep felett látsz az egy hidrogén erőmű :) -
pzolika978 #8573 Szép kis városka. Nyereséges?A vizet honnan veszed? És ha lehet egy javaslatom, a szemetet vagy add el,vagy pedig építs egy szemétégetőt. Ha a szemétégetőt lehúzod nullára akkor nem szennyezi a környezetet bár áramot sem fejleszt. -
ntex #8572 Íme a teljesen beépített város :P
Nem tudom miért de az új épületek nem világítanak éjszaka...
Valakinek van 5lete hogy miért nem ?
-
#8571 jaaa, a pluginokat inkább kihagyon, de azért kösz! -
pzolika978 #8570 Az nem folyó hanem kanális. Két változata van Simtropolison. -
Dracon #8569 Kössz szépen. -
#8568 Ez igen!
Folyót hogy sikerült csinálni? -
ntex #8567 Na haladok a városommal, igaz kicsit (nagyon?) csalok, feltettem az Industry Quadlupler 2x-t és a Simoleon modot + néhány extra épületet
-
pzolika978 #8566 http://members.chello.hu/csonka.norbert
Itt a magyarosítás,nem teljes,de tökéletes. -
Dracon #8565 Hello!
Le lehet valahonnan teljes magyarítást tölteni a RH-hoz? mert amit a magyaritasok.hu-ról leszedtem az elég gagyi -
pzolika978 #8564 Nekem is volt hasonló problémám,igazából néha most is kilép. Nem tudom mi a baj,amikor felhívtam a magyar ea-t akkor ott tanácsolták a javító patch letöltését. Elmondom,hogy ezek nem segítettek,sőt az egyik még butította a grafikát oly módon,hogy a parkolók eltüntek,valamint a kocsibehajtók. Tulajdonképpen amikor kilépkedett egyszerűen másik régiót kezdtem építeni.
Talán próbáld meg ezt,vagy a gépedet pucold ki egy kicsit. Egy ismerősöm mondta,hogy a túl kevés memória is zavart okozhat. Remélem tudtam segíteni. -
Joybull #8563 Valamelyik a sok közül plugins -
Joybull #8562 Ha telepítés előtt hozzáadta és úgy telepítve se indul el akkor passz. Esetleg másik crack? -
N3ro #8561 Jólvan! Annyira profi vagyok hogy sikerült megcsinálnom :D THX! -
#8560 Figyi olvass NFO-t nekem is ez a törés van asszem hozzá. Nekem nincs kiiírva a lemezkép. vinyón tárolom Alcohollal indítom el. Olyan mint démon csak jobb. :)
Ha megpatchelted a CD2 képfájlt csak UTÁNA telepítsd. jónak kell lennie. -
N3ro #8559 Kösz szépen! Bocs, amugy rákerestem és ugyanezt bedobta, de nekem ctrl+shift+alt-nál nem csinál semmit, azé kérdeztem rá ujból és most se nagyon erőlteti magát, szval nem vágom... help me PLS!+++ -
pzolika978 #8558 Ctrl+Shift+Alt és God mód. De egyébként vissza is lehet olvasni.(Nem szégyen) -
högyi #8557 Telepítés elött sem ér semmit...