13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#8516 Na mi az, nem is olyan könnyű az RH ? :) -
#8515 Na az a helyzet hogy elkezdtem Big Ctiy Tutorialt építeni. de hamar kiderült hogy alapbol rossz az úthálózat. Ezért raktam le sugárutakat meg átzónáztam, ne csak egy helyen legyenek összetömörítve pl. a kereskedelem. mindennel lefedtem a várost: iskolák, korházak, rendőrségek, tűzoltóságok stb. de 25000főre elapadt a lakosság és nemigazán jön új, habár az igényességi grafikon szerint jönnének gazdagok de ingázási iső miatt megüresednek...hiába raktam le 60.000ért metrót meg még ezen felül buszmegállót, nem használják. Van magasvasút is meg hagyomnányos is. ez utobbít használják rendesen, főleg teherszállításra, ezzel ninc is gond. Probáltam azt is hogy a lakoövezethez közelebb építek kre/HiTech ipar zónákat, de nem segít az se.
Mi az az ingázási idő amire le kell szorítanom hogy normálisan fejlődjön a városom? 15 perc????
Avicc az, hogy megnéztem egy kis házat, hova megy a muki dolgozni belőle. ÁTMENT A TÚLOLDALRA GYALOG! Ennyi volt. erre meg azt írja ki, hogy ingázás hosszú....
Nem értem... -
ezeradam #8514 hi! megvettem a deluxe installáltam meg minden csak kicsit gázos az egész mer mindig kilép a játékbol amikor jáccom és ha utána megprobálom elindítani mégeccer azt irja higy hibát észlel stb és újra kell indítanom a gépet h el tudjam indítani. mi lehet a gáz? -
#8513 Van. -
Androidus #8512 Ha már megvan az RH, a nyilas kérdőjellel rá tudsz kattintani a metrómegállóra (vagy bármire) és kirajzolja, pontosan mely házakból voltak hajlandóak elsétálni addig. Na annyi a hatósugara :) -
Androidus #8511 Akkor válts naperőműre, ha már teljesen át akarsz állni hi-tech iparra és jómódú, kvalifikált népességre. Csak ők fogják értékelni, és az adóikkal eltartani. Ha bőven van rá pénz, akkor valamire nem költesz, amire kellene.
A víztisztítást meg térképpel csináld. Egyetlen tisztítóműnek van akkora hatósugara, hogy egy közepes várost kiszolgáljon. A lényeg, hogy tűnjön el minden folt. Ha nincsen koszos ipar, ez elég könnyű. -
Androidus #8510 Szerintem leírták, hogy vidd rá az egeret, és megmondja. Ha jól emlékszem, 4 ezer hi-tech népesség kell. Nézd meg. -
#8509 Nem lenne rossz.Ez a kép vagy 2-3éves... -
N3ro #8508 Hello!
Arra lennék kiváncsi h van e olyan cheat amivel a város épitése közben lehet ingyért rendezni a terepet, tájat?? -
#8507 Mennyi a metróállomások meg a buszmegállók "hatóköre"?
Vagyis milyen sűrűn kell építeni??
Mert nekem nemigazán válik be... -
#8506 Zsír nagyon.
Hiába tűzdeltem tele a városz buszmegálókkal az ingázás miatt elhagyják a pecót az emeberek. 50.000volt a lakosság átrendeztem az útvonalakat stb. leesett 25.000re és nem akar visszamenni akárhogyan is zónázom...Mi leht a gond?
-
pzolika978 #8505 Hali! SIM CITY 5000 Na hogy tetszik? Vélemények? -
Eddig jutottam. Itt megáll a tudomány. Ingázással kéne mit kezdeni de ahhoz le kéne dozerolni a fél várost?!? -
#8503 Mikor érdemes váltani naperőműre?
A pénztárca bírja....csak nem tudom mikor optimális. 70.000es lélekszámnál két neperőművem meg egy szénerőművem van...
A másik dolog a szemét: van egy szemétfeldolgozóm meg egy szemétégetőm aminek levettem a kiadását max 100 lehet de olyan 50-100között van általában. Ha rázoomolok klátom hogyhalomba hordják oda a szemetet a teherautók, már ki se látszik az épület belőle....Olyankor ledozerolom és építek másikat. Nekem tökre megéri anygilag.
A vízszennyezéssel akpcsolatban: mi az "optimális" szennyezés, ami nem gátolja a további fejlődést? Megnéztem grafionon 60 volt. építettem egy víztisztítót leesett 30ra. De más különbséget/hatást nem észleltem... -
#8502 "Az egész várost veszélyezteti a blablabla...házasítani kéne a tömegközlekedést...."
De minek, mikor a meglévőt se használják. kiépítettem a metrót, (magasvasútra nincs hely), de átlagban 7-8% a kihasználtság. Parkolóházakat is húztam fel melléjük, de nem igazán segít... -
#8501 Korábban raktam be linket . -
#8500 Na ma nem megy nekem ez a képfeltöltés. :(
[img]http://photohost.extra.hu/up/images/thumbs/thumb_1201769669.jpg[/img][/url]]Itt
megtekinthető....talán. -
#8499 -
#8498 -
#8497 Lefedtem az egész várost rendőrséggel mégis elég sok a támadás. A biztonság nem akar javulni (zöld csík nem kúszik feljebb)
Van deluxe is meg minden.
-
#8496 50.000 elérve.
Napnak nyoma sincs... -
Toroco #8495 Ma töltöttem fel neki, szal csak ezért rakta fel most.
Tyler! H jól tévedek, akkor 40-50000 lakosnál lesz naperőmű, de ha ráviszed az egeret az ikonjára, akkor kiirja a feltételeit. -
#8494 Nem fostam a szót hónapok óta, hogy rakjad fel ? :D -
#8493 Na felraktam az RH-t. Azt vettem észre, hogy SOKKAL KÖNNYEBB a játék így. Legalábbis nekem úgy tűnik. alig 30.000lakosság de dől a pénz. ipar már alig van pár kocka. Kereskedelem tombol. Golfpálya, egyetem, reptér amit akrnak mindent megkapnak. Koszos ipar és csoro népek adója felku.va 20%ra.
Mivel a tutorial várost kezdtem el ezért az erőmű picit rossz helyen van, de sajnálom a pánzt lebontani és újat építeni. :)
Azt várom már napenergiát megkapjam. Mikor lesz az már?
Amúgy sugárúttal gyerekjáték normális közlekedést kreálni. SC4 nagyobb kihívásnak éreztem, de itt legalább van sikerélmény. -
Androidus #8492 Fogalmam sincs, nálad hogy van. Az RH nagy újdonsága, hogy lehet nézegetni, ki merre megy. Nem tudom, a te verziódban ettől függetlenül ugyanúgy számolja-e. -
Androidus #8491 Kevéssé a területtől, sokkal inkább a kiszolgálástól függ a dolog. Egy 3x3-as felhőkarcolóban simán lakhatnak 3700-an. Az laza 15 ezer lakos, egyetlen 6x6-os lakótömbben. De persze ahhoz nagyon durván föl kell pörgetni dolgokat, hogy ezt tényleg meg is építse.
Egyébként nem azt mondtam, hogy akkorán 20 ezer, hanem hogy azon a ponton lehet elkezdeni átzónázni nagy sűrűségűre. Csakhogy az nem ám annyi, hogy van pénzem, és áthúzogatom az egérrel. Az infrastruktúra magába dőlne, ha azon a ponton csak úgy megengedném a felhőkarcolókat. Vagyis hirtelen felhúzná őket, aztán el is feketednének.
Hely szempontjából inkább az ipar macerásabb. Azt nem bírod tömöríteni. Ha nem régiózol, az foglalja el a város nagy részét. Mondjuk egy nagy alapterületű városban lehet 1 millió lakos, félmillió kereskedelmi és 200 ezer ipari népesség mellett. Mondjuk, mert sose sikerül pont úgy. Namost a nagy kocka négyszerese annak, amit te választottál, viszont előnyei vannak. A közepes városméret nem bírja el a nagy repteret, és húzós a központi múzeum, az opera, központi könyvtár stb. (Bocs, ha ezekből nincs neked valami.) Szóval nem hiszem, hogy egy működő közepes várost fel lehetne tolni 250 ezerig.
Egyébként meg ez is olyan, hogy mit akarsz. Egyszer régen kitököltem egy nagyon frankó elrendezést, de az olyan, hogy nem szabad sehol se eltérni tőle. Mit mondjak, uncsi. Jobban élveztem a te keszekusza városodban az úthálózatot bogozni :) Szóval nem csak a méret a lényeg. -
Androidus #8490 Bocsi. Direkt igyekeztem olyan dolgokat lerakni, ami neked is van. Ezek szerint nagy park és nagy iskola sincs. -
#8489 Ha letöltenéd valahonnan a SimCity4 Rush Hourt akkor lenne nagyiskolád meg egy rakás más cucc is. -
Toroco #8488 Nekem most kb ekkora, vagy nem sokkal nagyobb a városom, és 60000 a lakossága. Szel ekkora is elég ahoz, hogy felhőkarcolók épüljenek. Ez egész azon múlik, hogy milyen az életszinvonal. Ha rendesen elvannak látva korházzal, és egészségesek, jól iskolázottak, van rendörség ami megvédi őket, tiszta a víz és a levegő, jó a közlekedés, vannak parkok és sok fa, akkor jönnek a népek rendesen.
Buszmegálló minden hova kell, nem elég csak 3 az iparnál. Nekem eddig kb 30 buszmegállő van a városomban. Majd teszek fel képet, csak a másik gépemen van a játék. -
#8487 Ja meg, a bzszmegállók: szóval a program nézi a megálló "mindkét végét"?
Látom az iparhoz raktál kb. 3mat, de a város másik végéra is kell vagy elég az a 3 és a program már úgy generálja a dolgokat tovább, hogy eljutnak az arcok a melóba? -
#8486 A másik kérdésem, hogy kb. hogyan lehet megállapíteni hogy X nagyságú területen mennyi nép fér el? Pl. mondtad hogy ekkorán 20.000kb.
Mert kezdésnek nem fogok csak egy nagyon kis várost építeni és fulrra feltöltöm/felfejlesztem.
Eddig úgy voltam hogy nem jön ember akkor építek még lakónegyedet...Aztán azt vettem észre, hogy a térkép betellet és 35.000főnél megállt a tudományom.
Szoval átlagosan kb. egy 40X40 lakóövezet, (leszámítva az utakat benne) az mennyit bír, ha fullra fejlesztem? kb. 10000-12000 talán nem?
Mert gondolom akkor nem áll összefüggésben a térkép beépítettsége a fejlettséggel...Szóval ha csak a térkép 40% át építem be, a többihez hozzá se nyúlok, attól még épülhetnek felhőkarcolók stb.? -
#8485 Na akkor én nem ismerek pár dolgot:
-két kis általános iskola helyett központi nagy. Nekem ilyen nincs vagy legalábbis nem találkoztam vele...
-egy kockányi parkokat tudok csak lerakni, nagyobbat hogyan lehet?
Amúgy zsír vagy, köszi. -
Androidus #8484 Te őrült :) Nem volt víz. Nem volt kórház. Nem volt rendőrség. Nem volt szeméttelep. Az lehet, hogy mindent akarsz egyszerre, de ehhez képest semmit se tettél le.
- kipucoltam az úthálózatodat úgy, ahogy látod
- átzónáztam az új úthálózatnak megfelelően
- átzónáztam mediumra, amennyire futotta
- kitisztítottam a zónákat, hogy áttekinthető legyen: külön kereskedelem és lakó
- becsöveztem
- leraktam víztisztítót
- bekapcsoltam majdnem az összes intézkedést.
- beállítottam az erőművet, hogy ne termeljen túl
- tettem le nagy rendőrséget középre, és a kis tűzoltóságodat is lecseréltem egy nagy központira
- két kis általános iskola helyett is tettem egy központi nagyot, mellé meg egy nagy kórházat
- raktam pár buszmegállót is
- az egy kockányi parkokat lecseréltem 3x3-asokra, mert akkor látszik, hogy hol van
- felraktam a koszos ipar adóját 20%-ra, és amikor már elég jól befeketedett, ledózeroltam
- persze közben lepakoltam szorgosan, amiket megadott, és amire futotta (temető, városháza, szobor, rádió)
- ahogy igényelte, fokozatosan beépítettem kereskedelemnek az ipar és a lakó övezet közötti sávot
Most kábé 20 ezres a lakosság, van bőven hi-tech ipar is, sehol nincs dugó, és szépen kéri a zónákat. 6500 körül van a bevétel és 5500 körül a kiadás, szóval szépen termel is. Kábé ennyit lehet csinálni ekkora beépített területen, most már lehetne kezdeni terjeszkedni, és sűrű zónát letenni :)
Így néz ki (ha az sg k. anyja is engedi):
-
#8483 Amúgy lehet az a baj, hogy hirtelen akarok mindent, hogy legyen a városomban. Sajna kevés időm van játszani lehet azért kapkodok. -
#8482 Küldtem privit. Proba a város neve. -
Androidus #8481 A játék baromira ki van egyensúlyozva. Ez azt jelenti, hogy tökéletes várost egyszerűen nem lehet csinálni. Nekem dübörögnek milliós nagyvárosaim, de olyan, ami minden szempontból hibátlan lenne, nincs közöttük. Egy ilyen tényező például a dugó. Ahol sokan vannak, és pörög az élet, ott dugó is lesz valamilyen szinten. Ja, meg tudod akadályozni, ha megszünteted az összes értelmes közlekedési útvonalat. Nem lesz dugó mert, nem lesz forgalom, ugyanis kihal a város. Vedd észre, hogy a dugó egyben azt is jelöli, hogy ott sokan mennek át, tehát sokan dolgoznak, sokan laknak. Persze, meg kell próbálni fölszámolni, hogy a szint még magasabbra kerüljön, de nem olyan áron, hogy visszafejleszted.
Ha átküldöd, szívesen átrajzolom az úthálózatodat, megadóztatom a koszos ipart, aztán csinálok egy screenshotot ugyanebben a nézetben, hogy lásd a különbséget. -
#8480 Na az utakkal kapcsolatban egy észrevétel: Ha sűrű kapcsolódási pontokat (kereszteződés) hozok létre iszonyú nagy lesz a dugó már ilyen kis településnél is. Ezért gondoltam úgy, hogy lesz néhány "magasabb rendű" út aminek a lényege, hogy a gyors közlekedést teszi lehetővé az ipari negyedbe. Ha nincs agyonkötve a többi úttal akkor meg az a baj, amit mondtál...
Ha meg felviszem már az elején a koszos ipar adóját 20%ra nem lesz gond? -
perko #8479 Helló!
Honnan lehet letölteni 2008-as NAM-ot?
A gugli a simtropolist hozza és ott a 2007 júniusi van. -
Toroco #8478 Még fent vannak a képeim régről. Nézd meg azokat a városokat. Az #5565 hozzászólásban vannak. Ilyen sorrendben is építettem őket. Ami látszik is, mert a harmadik már kidolgotott terb alapján épült. -
Androidus #8477 Mondom sorban.
1. Az ipari terület eltávolítása rossz módszer, hagyj fel vele. Van a koszos ipar, azt nem tudod olyan messzire tenni, hogy ne koszoljon mindent tele. Van a gyártó ipar, annak a szennyezését parkokkal és víztisztítóval már le tudod nyomni. És van a hi-tec, ami gyakorlatilag nem szennyez, annak meg azért kell a park, hogy kedve legyen megtelepedni. Szóval, vedd fel a koszos ipar adóját 20%-ra, és a nyereséget kezdd el visszaosztani környezetjavító kiadásokkal. Amikor már van elég gyártó iparod is, dózerold le a koszosat.
2. Olyan, mintha direkt szivatnád az embereidet. Le van téve egymás mellé 4 út, de nincsenek összekötve. A temetőtől számolva a második hosszkás lakótömbnek nincs is a képen a bekötése. Tehát amelyik sim ott lakik 20 kockányira a gyártól, előbb el kell, hogy autózzon 50 kockát ellenkező irányba, aztán vissza. 20 egységnyi helyett 120 egységnyi utat okoztál neki. Így persze, hogy túl messze van minden.
3. Már elmondtuk korábban is, hogy az utakat át kell gondolni. Pakolod le sűrűn a rengeteg utat, de ahol kell, ott meg pont nincs. Lehet, hogy neked így jobban tetszik, de tudomásul kell venni, hogy a tetszik és a működik két különböző eset. Egy unalmas berácsozás az utakkal sokkal jobban kiszolgálja a várost.
4. Szerintem a tömegközlekedés még korai. 4 ezer lakosnál nincs is bevétel rá, és jól elhelyezett utakkal dugó sem lesz.