13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
light01 #8236 Tanács kellene olyanoktól,akiknek van vasútja.
Szóval lenne két tiszta városom,ahol csak minimális ipar lesz,de tengerparton vannak.Illetve lenne két ipari város,ahol viszont csak ipar lenne.Szóval ezeket szeretném majd összekötni vasúttal,elsősorban személyszállítás(ingázási időt csökkenteném) gyanánt,de a későbbiekben az ipari városoknak akarok egy iparvágányt a kikötökhöz.De nem igazán tudom,hogy csináljam.
Milyen gyakran tegyek le személy illetve az ipari városban teher állomásokat?
Kell leszednem vonatot illetve valami kiegészítőt a simtropolisról?
Esetleg lehet valahogy gyorsvasutat csinálni(pl tsv)?
Öszze lehet kötni az ipari városokat a kikötővel? -
Androidus #8235 Eltűnt a szeméttelep!!! :) Vagyis, eltüntettem. Amikor már csak 6 kockás volt, és sehogyan se akart belőle fogyni (persze körülötte fölszedtem a zónát, nehogy véletlenül...), akkor úgy ragadt száz évre. Aztán egyszercsak eltűnt két kockányi szemét, és amikor azt a két kockát megdózeroltam, hopp! eltűnt az egész. Úgyhogy most hurrá van, mert se szeméttelep, se égető, se recycling, se semmi. Sanitation kiadás 0,000 simoleon. Hihi :) (Jó, tudom, a szomszédnak fizetni kell érte, nade megéri!) -
#8234 Persze hogy igazuk van, de jobb az adócsökkentés, mert akkor jönnek új lakosok, ha felemeled, akkor viszont elmennek.
Még az oktatásért felelő nő ilyen; mindig azt mondja, hogy nincs a simek fejében semmi, pedig még főiskola és egyetem van, az IQ mindenütt magas. -
#8233 90 %-nál szól az áramért, csak úgy, mint a vízért .
Egyébként ha az üzenetekre kattintasz alul, előjön a teljes üzenetlista, ott a legfelső X-re kattintgatva hipp-hopp ki lehet törölni az összes üzenetet .
Amúgy nemtom mi a baj a tanácsadókkal, és soha nem szoktam foglalkozni egyikkel se . :) -
Androidus #8232 Attól, hogy ellenkezőeket mondanak, még mind a kettőnek lehet értelme. Hiszen pont arról szól a játék, hogy ezeket az ellentmondó szempontokat mérlegeld. Viszont a utility advisor kb. 5 percenként riogat, hogy most lesz mindjárt katasztrófa, mert nincs elég áram. Mindannyiszor megnézem, és mindannyiszor pontosan az a nyugodt túltermelésem van, ami órák óta. Aztán amikor tényleg kifutok az erőműből, azt onnan veszem észre, hogy villámlanak a házak. És amikor már javában intézkedem, akkor közbeszól, hogy ja, kevés az áram.
Arról nem is beszélve, hogy hiába járatom csúcsra az erőműveimet, ha 100 gigawattot termelnék túl, akkor se lehetne lebeszélni róla, hogy most tényleg katasztrófa közelébe sodorja a várost a szomszédnak eladott áram mennyisége. Persze ezt is 5 percenként. És a vízpumpákkal is eljátsza ugyanezt.
Egyébként nekem az összes többi tanácsadó kussol. Ez az egy óbégat folyton, ok nélkül. Furcsa, így kellett lennie négy éve is, de valahogy nem emlékszem rá. -
#8231 Engem ő idegesít a legkevésbé :D
Ő legalább hasznos dolgokat mond.
Amikor egymás után így az ősz csávó, meg a pénzügyes csaj, hogy csökkentsem az adókat, a másik meg azt mondja, hogy emeljem, na AZ idegesítő :D
(nameg hogy az út telítve van) -
#8230 Az engem is idegesített.... -
Androidus #8229 Á, ez csak egy fél driver. Nem tudom elindítani a beállítóját, ezért valami alapértelmezett frekvencián nyomja. Mindegy, majd babrálok vele, de előbb a játék :) Már komoly elvonási tüneteim voltak.
Kérdeznék a játékkal kapcsolatban is. Ha egy szeméttelepet sehogyan se akar elhordani, akkor van valami módszer? (Nem fér hozzá, van másik, és eladom a város összes szemetét másiknak, természetesen.)
A másik, hogy a tanácsadókat lehet-e egyénileg kikapcsolni? Nem emlékszem rá, hogy anno ilyen idegesítő lett volna az a sisakos fószer, de most 5 percenként megütném. -
#8228 Próbálkozz tovább, valamelyik drivernek működnie kell . A vibrálás lehetséges attól is, hogy az előző driverből fent maradt valami, aminek nem kéne . -
Androidus #8227 Kösz, bejött :) Igaz, hogy most istentelenül rossz geometriával vibrál az asztal ettől az ilyenolyan drivertől, de legalább megy a játék! -
light01 #8226 Kezdtem egy új várost és tanács kellene olyanoktól,akiknek van vasútja.
Szóval lenne két tiszta városom,ahol csak minimális ipar lesz,de tengerparton vannak.Illetve lenne két ipari város,ahol viszont csak ipar lenne.Szóval ezeket szeretném majd összekötni vasúttal,elsősorban személyszállítás(ingázási időt csökkenteném) gyanánt,de a későbbiekben az ipari városoknak akarok egy iparvágányt a kikötökhöz.De nem igazán tudom,hogy csináljam.
Milyen gyakran tegyek le személy illetve az ipari városban teher állomásokat?
Kell leszednem vonatot illetve valami kiegészítőt a simtropolisról?
Esetleg lehet valahogy gyorsvasutat csinálni(pl tsv)?
Öszze lehet kötni az ipari városokat a kikötővel? -
#8225 oksa köszi a segítséget. kár hogy nincs időm játszani mert már a szakdolgozatom megírása került veszélybe, ezt pedig egy jó "polgármester" nem hagyhassa!! -
#8224 én simtrop
Benevolens: mi van vele ? :) most jó . -
Madmaxx #8223 Lotokat ti honnét szereztétek? Simtropolis vagy Official site?
Mondjuk kicsit herótom van a csalós lotoktól :( -
#8222 MX400-hoz használd az akkor hozzá megjelent drivereket, próbálgasd a gyárikatat, meg a nem hivatalost is (nemtom nvidiánál mi a neve), valamelyikkel csak elindul . Ha nem, akkor más gond van, sérült a játék, reinstall, stb . -
Androidus #8221 Sziasztok! Tanács kéne.
Kicsit nosztalgiázni akartam, de sehogyse akar elindulni nvidián az sc4. Már végigzongoráztam mindent. dx rendbenn, driver rendben, nyilván 5 évvel fiatalabbak, mint a játék maga. Addig bírok eljutni, hogy ha a 640x480/256-os alapállásból váltom a videó módot, akkor az egérkurzor legalább bejön, de egyébként csak fekete képernyő + hang. Öreg kártya (mx400), de vinnie kéne. Van esetleg valakinek tippje? -
Benevolens #8220 Tudja valaki, hogy mi van a simtropolissal? -
#8219 képekben:
kerüld az ilyesmi útvezetést
szintén
utat nem érő zónák, kerüld -
#8218 Na megnéztem Leningrádot, és így jártam . :D
Nincs ipar ! Nem elég a szomszédban lennie, valamennyi mindig kell a saját városodba is, elsősorban a commute time miatt .
Pár javaslat az ipar mellé:
- az isklák és kórházak még mindig nincsenek beállítva, használd mindig a ? (kérdőjeles) eszközt !!!!
- egy nagy kórház, és egy nagy általános iskola bőven elég, mivel szegények lakják a várost, ja és mindkettőt a város közepére, lefedettségi kört úgy állítva be, hogy érje a város szélét .
- egy kis könyvtár és múzeum szintén a belvárosba, ? eszközzel beállítva !!
- city ordinances nincs beállítva !! clean air act, free clinic, smoke detection alap !!!
- sok helyen következetlen az útvezetés, sok zsákutca, egymást mellett össze-vissza cikázó kereszutak ... felesleges ! csúnya a kockaváros, de hasznos, ne összevissza vidd az utcákat, hanem valami logika szerint .
- sok helyen zöld áthúzott autós házak vannak, azaz nem éri őket út . a zónázásba is vigyél logikát, ne használj sok 1x1-es zónát, mert (asszem) stage 5-nél nagyobb épület nem épül rá, csak 1x2-es, vagy 3-as zónákat csinálj .
- jó, hogy sok parkod van, de ne a szénerőmű mellé tedd :D be inkább a városba, lakóházak közé
- ja igen erőmű, van kettő de fölös . 1 db szénerőművel bőven elláttam a várost 100-as költségvetés körül
szemétről ahogy én csinálom:
kicsi városnál nincs értelme állandóan használni az égetőt, mert eleve a költségvetés se bírja el, másrészt irtóan szennyez . viszont miután elégetted a szemetet, lehet 0 költséggel használni, így áramot nem termel, de elégeti a szemetet . viszont a plugin nem csalás, ha nem kerül kevesebbe ... mivel a készítők nem csináltak tiszta szemétégetőt, csak elavultak, így ajánlott letölteni egy nem szennyezőt, ami kb ugyanannyi pénzbe, vagy akár kicsit többe kerül, mint az eredeti . namost tisztát használva 0 költségen (a szemétégetés költségét így is elviszi, sanitation képernyőn írja) olcsón és tisztán égethetsz szemetet . de csak mondjuk 8-10ezer fő felett, addig csak addig legyen égetőd, míg el nem égeted az összeset (diagramok -> garbage)
másik megoldás a szomszédba való eladás (ahol van égető), de idővel marhadrága lesz . -
pzolika978 #8217 Hy!
Az a baj,hogy türelmetlen vagy. Rombold le az iskolák nagy részét,csak egy általános sulit,és egy középsulit csinálj,kórház sem kell az elején,csak a pénzt viszi. Kereskedelmi zónát csak azokra az utakra tegyél ahol a simek mennek dolgozni.Erős ipart tegyél mindenhová. Ha ez megvan várj egy kicsit. A hatás nem marad el. A középületek csökkentésével költséget takarítasz meg,a szegények meg úgysem fogják kihasználni. Amikor elkezdenek gazdagodni,(ez egy kis időt felemészt)akkor már csinálhatsz kórházat,könyvtárat,múzeumot. Ezek nyomják majd az okos simeket.Ilyenkor már szoktam nekik adni olvasás támogatást a városi rendeletekben,turisztikát is támogathatsz,stb.Mindíg aprókat fejlessz,mert különben eladósodsz.
Más: A város a fejlődésben egy idő után megáll ha nincs mellette szomszéd város. Ezeket kösd össze autópályával. Ennyi remélem tudtam segíteni -
#8216 megvan, lejött már
újrahajítom a win-t, aztán majd sc4-et is vmikor
nem ígérek semmit, bocs csak örökké szívok a géppel -
#8215 várj megnézem
próbáld majd megint kb 5 perc mulva. -
#8214 de az is kurvajó, hogy az asus honlapjáról a driverek jönnek 6-8k-val, 2 óra mire leér, addigra pedig már rég újratenném az xp-t
az ember meg fizesse a 8 megás adsl-t
nem idegölő ... -
#8213 hát én nemrég vettem új gépet, de eddig csak szívtam vele
eleinte kékhalál, driver bajok, meg minden baja volt, aztán egy időben megjavult, és amikor olyan kedve van, akkor kurvajó ls kurvagyors
sajnos egy értelmes xp sp2-t se tudtam szerezni, csak az új gép miatt kellett (ati driverhez) sp2, egyébként fel se raktam volna, rengeteg a baj vele . szal így most pakolhatom fel külön csomagban, megy vele directx, szal fél nap mire értelmesen összerakódik minden
nem akar lejönni a leningrádod, 1 mega az egész, de csak 6%-ig jut el -
#8212 oksa
rendben.
OFF:Nekem nincs ilyen gondom, stabil XP sp2 nagy SATA vinyón és mobilracken kicsi 40GB hanyományos ATA vinyón Vista 64bit.Tartalék/tesztrendszer :) ON: addig építek egy új várost... -
#8211 ok csak ati drivert akartam frissíteni, de az újat meg nem engedi telepíteni, így most xp 640x480-ban van és már a maradék kevés hajam is kitéptem az értelmetlen hibaüzenetek miatt
szóval ha talpraállítom a rendszer (úgytűnik xp reinstall lesz), kipróbálom -
#8210 El..tam nem örs vezér hanem Leningradot tltsd le arról beszéltem!!
Csak hülye vagyok... -
#8209 felraktam FTPre Örs vezér város neve amiről beszéltem #8202ben -
#8208 dettó...
csak nem értem 10.000fő már betellet a térkép és kellene még nép....de az istennek se jön. :( -
#8207 Pl múltkor tyler városában épült egy 600 fős R§§§ gyönyörű ház, még be sem fejeztem a gyönyörködést benne, máris no job táska, és a vicc az, hogy közvetlenül mellette (!!) busz és metro állomás ...
ez a NAM ... -
#8206 Kezdésnek jó az a guide, de mivel minden város egyedi, minden városnak saját igényei vannak, hogy mit hova és mennyit tegyél, így nincs értelme számszerűsíteni a dolgokat . A rutinod, és a városod kiismerése fogja meghozni a fejlődést, illetve hogy a te igényeid a várossal szemben, és a városod igényei mikor találkoznak, abból ne csőd legyen ... mert lehet szép várost csinálni gyorsan is, de előbb-utóbb rámegy a pénzed, vagy a lakosság . Mondhatja az a guide, hogy neked ennyi meg annyi iskola kell, és az így meg úgy beállítva meg fog felelni, de mivel az sc4 fejlődése csak néhol van táblázathoz kötve, egyébként a rendszere random, ezért lehet, hogy marhára nincs is szükség arra az iskolára ott és akkor . -
#8205 Nekem az RH-n rajta van az utolsó patch, van NAM is, és látszanak a sávok . Viszont hogy mennyit ér a NAM azt nem tudom, mert így is ritka fos az útkeresés ... -
#8204 Köszi, de ezt már átnyálaztam. kis is nyomtattam. De akkor se segített az előbb említett problémákban. :( -
ntex #8203 Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, itt le van írva a problémádat hogyan kell kiküszöbölni :
Sim City 4 Guide -
Nem értem egyszerűen miért nem fejlődik a városom továbbb....A grafikon szerint lakosság kell még de nem költözik be...Nem nő a népesség viszont már nincs több beépítésre szánt terület. És mindig csak kis házak épülnek. Nincsenek nagyobb lakóépületek. Adó alacsony légszennyezés, vízszennyezés alacsony/nincs. Általános iskola, középiskola kórház, rendőrség, tűzoltóság van. Népszerűségem magas. Vannka parkok is. De mégse jó valami elhalnak a kereskedelmi egységek is mert kevés a lakosság. Közlekedési szempontból is rendbe vagyok. (utak jók, nincs leterhelve, zöld szinte mindegyik, jó, kb.90%uk)
A népességnek kéne nőnie de 10.000főnél alig több. Nm értem.
A másik meg hogy nehéziparra nincs szükségem a grfikonja olyan magas negytív irányba hogy kilóg a képernyőről. :( Viszont kisüzemek kellenének(Manufacturing) de hiába építeném fel nemépül , inkább helyette koszos cementgyár. Pedig a program szerint nem az kell, és ahova építeném mindenben megfelel(ne) a kritériumoknak...
Szóval hogyan lehetne ezt "szabályozni", hogy mondjuk ne nehézipari hanem magas ipari vagy manufaktúrás ipari zóna épüljön??
-
ntex #8201 Network Addon Mod (NAM) -ot a sima vagy a Patchelt Rush Hour -ra érdemes feltenni ? Mert ha patchelve van a játék akkor a kereszteződéseknél nem látszanak a lekanyarodósávok úgy vettem észre. Tapasztalatok ? -
#8200 Rossz mappába másoltam a fájlokat.
C:/Felhasználók....-be kellett énmeg a feltelepített játék mappájába másoltam. F:/SIM CITY 4.Nem tudom miért. -
#8199 Import ? :) -
#8198 Már megoldottam. Én voltam a béna. -
#8197 Technikai okok miatt uninstallálni kellett a játékot. Előtte kimentettem a városok fájljait. Miután megvolt a reinstall bemásoltam a fájlokat a régió mappájába, de amikor elindítom a játékot nincs ott semmi...Mi lehet a gond??