13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Toroco #8476 Ma elkezdtem, volt egy 50000 városom, erre mentéskor lefagyott a játék, és elveszett az egész, most kezdhetem elölről.
De nem is baj mert nem jól kezdtem. valami nem volt jó. hiányoltam a színes toronyházakat. Ekkora lakosságnál, már virítani szokott a városom. Újra bele kell rázódnom a dologba. -
Toroco #8475 Tegyél le buszmegállókat minden fele, meg esetleg építs egy-két metró vonalat. Meg tényleg kell sok fa.
Érdekes az útvezetés, így lehet hogy probléma lesz vele amikor már nagyobb a város. -
#8474 Hol vannak a fák ? FÁT ! Amennyi fér ! -
ntex #8473 na igen ilyet én is tapasztaltam azzal a különbséggel hogy a lakosság feketedik el. Csak Avenue-t csináltam utat (szóval a közlekedésre nem panaszkodhat a játék + metró is volt), minden szükséges lakosságfejlesztő épület le lett rakva (Tűzoltóság-rendőrség-kórház-iskolák-könyvtár-múzeum-parkosítás), mégis ahogy megjelennek a §§§ lakóépületek kis idő múlva el is szenesednek. Ez mitől van ? -
Szerintem rakhatnál még üzleti negyedeket(kék)legalább 1 háztömbnyit.
Okozhatnál valami tömegközlekedést (vonat,busz) és magsavasutakat is lehetne ha beszereznéd a Rus Hourt-is.
És a városi rendeleteknél is bekapcsolhatnád a tömegközlekedés elősegítését meg a közös autóhasználatot. -
#8471 Elkezdtem egy Full új várost. Még az 5000et sem érte el a lakosság , de már azt tapasztalom hogy az ipari negyed "feketedik" szállítmányozási idő hosszú. De közelebb nem akarom építeni a szennyezéas miatt, autópálya meg korai. Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
-
#8470 már megoldottam ^^ -
#8469 Hali
letöltöttem a deluxe-ot és amikor meg szeretném crack-elni akkor mindig ezt írja ki. valami ötlet, hogy miért?
-
#8468 Ne is mondd, engem 1 hétre kitiltottak jogtalanul. És ez ellen semmitse tehetek.
Amúgy az miért jó ha CTRL vagy SHUFT-et nyomm amior a zónákat lerakom? Semmi különbséget nem észlelek, mintha csak simán raknám le... -
#8467 de kilépked de csak XPn
Vista 64biten jó -
Joybull #8466 szia!
Nekem nem lép ki, de próbáld meg juniusit hátha az segít. -
ntex #8465 Aki frissített NAM modot (2008 január) használ, annak nem lépked ki a játék időnként ? -
#8464 -
Toroco #8463 Hali Régi ismerősök, és újak!
Lassan már 3/4 éve nem jártam erre, pontosan 1601 hozzászólás óta. Vissza pörgettem pár oldalt, és csak Tuvok-ot láttam, mint régi polgármestert.
Hogy áll a magyarítás, még mindig Norbyl csinálja?
Gondoltam megint elkezdek várost építeni, de nem tudom folytassam e a régit, vagy kezdjem elölről. Bár már a régió földrajzát megváltaoztattam, és igy jobban tetszik, meg talán nem árt feleleveníteni a régi trükköket.
Annó eddig fejlődött a régióm:
-
pzolika978 #8462 De feltünt,csak mint érdekességként írtam,ha valaki nem tudná. -
Benevolens #8461 A zóna mérete a telek értékével függ össze, ezt pedig a kívánatosság és az igény alakítja. Különben elég fura, hogy eddig nem tűnt fel,hogy a parcellák összenőnek. -
pzolika978 #8460 Igazatok van a város fejlettségétől függ, és általában nekem sugárút mellé épít 4×4-es zónákat. Viszont csinál olyan érdekes dolgokat,hogy ha csak 1db 4×4-es zónát akarok letenni azt nem engedi,de ha többet egymás mellé,azt engedi. Érdekes. De csinál olyat is a program,hogy ha van egymás mellett 4db 2×2-es terület üresen és van akkora igény ,rá épít egy 4×4-es toronyházat. Tehát a zónázás annyira nem is lényeg. -
Androidus #8459 Isten hozott a klubban :) -
#8458 Hát látod fogalmam sincs ... -
Androidus #8457 Csináltam pár próbát, és úgy tűnik, a nagyvárosaimban elég rövid kísérletezéssel elő tudom idézni, hogy hajlandó legyen 4 kockát letenni, a kisvárosaimban, netán kezdő városban pedig képtelen vagyok. Szóval lehet, hogy ez valamiféle módon a város fejlettségétől függ. -
Androidus #8456 Kipróbáltam, de most nincs fent. Viszont előtte is csinált ilyet. Hmmm... nem lehet ez valami olyan dolog, ami a városépítési szokásainktól függ? -
#8455 Ha továbbhúzom, akkor sem lesz magától sosem 4-es . Párosnál 2-es, 2+2-es vagy 3+3-as lesz, páratlannál 1, 3 vagy 2+3 lesz, értelemszerűen háttal egymásnak az utcák felé nézve .
Van NAM-od ? Bár nem hiszem, hogy összefüggésben lenne vele . -
Androidus #8454 Ez nem feltétlenül különbség, mert ha nézed, nálam is ezt csinálta az az alsó két próbálkozásnál. Noha teljes mértékben szimmetrikus a szituáció a középső road mentén. Szoktad próbálgatni, hogy továbbhúzod? Biztos, hogy nálad soha nem engedi?
(Zárójelben teszem hozzá, hogy ugyanazon a térképen, három utcával arrébb már se kereskedelmi, se lakózónával nem volt hajlandó még egyszer 4-eset letenni.) -
#8453 RH .
Kipróbáltam ugyanezt a felállást . Nekem nyomni kell a CTRL-t, hogy 3-nál nagyobb területet ne kezdjen utcával beépíteni .
Medium és low density-nél 4 kockánál már utcát rakott be, high density-nél pedig az avenue mellé épít folyamatosan .
-
Androidus #8452 Az sg seggarcúsága néha felfoghatatlan mértékű. Elképesztő, hogy a http protokoll kihívásával egy évtized alatt sem képesek megbirkózni. No, akkor megpróbálom még egyszer, debil-biztosan:
-
Androidus #8451 Egyébként ilyen, amikor húzom csak úgy, ctrl nélkül. Egyiknél engedi, másiknál nem.
-
Androidus #8450 Tökmindegy. Én 6 ezer munkahelyet szeretnék látni azon a területen :) -
Androidus #8449 Érdekes. Classic vagy RH?
Elmondom részletesen, nekem mit csinál.
- Lakó. Én 6x6-os telkeket szoktam osztani, és a már kész utcarajzon keresztül húzva zónázom, egyszerre a felét, tehát 6x3-asat. Általában magától olyan irányba akarja letenni, amit én nem szeretnék, de általában legalább egyik irányban engedi telibe a 6x3-at letenni. (Ebből a kettőből következik, hogy általában nyomni kell az alt-ot.) Nagyon-nagyon ritkán engedi 4 szélesre kihúzni az utcától, de még nem jöttem rá az összefüggésre. (Kísérleteztem az utcarajzzal, de nem jött be.)
- Kereskedelmi. Annyiban különbözik a lakózónától, hogy ez meg általában jó irányba akarja letenni magát alapban. Tehát itt meg sose kell szinte nyomni az altot. És az esetek többségében a 6x6-on belül engedi elhúzni 6x4-ig az egyik oldalt. Itt se sikerült még rájönnöm, mitől igen, ha igen.
- Ipar. Az is zónáz, de csak akkor, amikor épít rá, és nem jelöli. Onnan lehet tudni, hogy ha átzónázod mondjuk kereskedelmire, akkor az követi a már meglévő, láthatatlan beosztást, és össze-vissza lesznek rajta a "telkek". Egyébként engedi húzni kb. 10x10-ig, és csak akkor tesz bele utcát. Érdekesség még, hogy az ipari épületek átjárnak ugyan egymáson, de érzésem szerint csak az azonos kategóriájúak. Legalábbis erre következtetek abból, hogy amikor elkezdem kiirtani a manufacturing ipart, és a high-tec körbeépíti, egyszer csak elkezdi hiányolni az utcát a telek közepén addig vígan működő manufacturing gyáregység. -
#8448 a pluginokkal egyszer már megszívtam, úgyhogy hagyom :P -
#8447 Nekem 170 embernek ad állást, asszem. -
#8446 Tess:
Commercialnál 3-at enged, 4-nél már utcáz .
Residentalnál 2-t enged, 3-nál már átfordul és úgy engedi húzni folyamatosan, de csak 3x szélesen .
-
#8445 Széltében enged megosztani, pl . 3x3-ra rátelepül 3 db 1x3-as épület, vagy 2 db 1x3 + 1 db 1x3-as . Hosszában nem enged megosztani, mert a hátsó része nem érne utcát .
Az ipari zóna más tészta . -
#8444 Nekem olyat nem enged . Max 3 CTRL nélkül . -
Androidus #8443 Nekem rendszeresen megosztja a zónákat magától. A 3x3-as, egybefüggő zónára például szívesen ráépít három nadrágszíjtelket. -
Androidus #8442 Kereskedelmi zónánál rendszeresen, lakózónánál pedig időnként engedi a 4 kocka széleset anélkül, hogy beutcázná. -
Androidus #8441 Jaaaaaaaa, hogy az a terpeszkedő izé, ami 90 embernek ad munkát és elfoglal akkora helyet, amin elfér 4 db 1700-as torony? -
pzolika978 #8440 Van 6×6-os épület, igaz simtropolison de van. -
#8439 Kisebb, mert nem lesz körülötte annyi parkoló, park . De a felhőkarcoló, ami később a helyére épül nem lesz kisebb, mint ami 6x6-ra épülne .
Én is úgy emlékszem, hogy ami CSAK 6x6-ra épül, olyan nincs . Olyan van, ami ráépül 6x6-ra biztosan, de az ráépül kisebbre is . Ha jól emlékszem ... -
#8438 Ebben igazad van, de pl. 4*4-re kisebb bevásárlóközpont épül. Úgy látszik, valódi 6*6-os épület nincs. -
#8437 Nah, igen, erről beszélek . Adott egy 3x3-as épület . Ez csupán 6x6-on épül meg, mert televan parkolóval, parkokkal . Később erre jó eséllyel jön egy felhőkarcoló, szintén 3x3 alapterülettel, és csomó parkolóval . Azonban 3x3-as zónákkal erre a területre 4 db . ugyanolyan felhőkarcoló elfér parkolók nélkül, 4 db . 3x3-as zónát használva . Ez már teljesen izlés kérdése, de fontos, hogy 6x6-ra épülő felhőkarcoló nagyon kevés van, és míg 4 db . 3x3 zónára ráépül a 6x6-os épület, addig a max 3x3 alapú épület nem fog épülni 6x6-ra, mivel a zóna csak egyik fele néz út felé (a nyilas), zónát pedig a játék magától sosem oszt ketté .