Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Ha az 5-ik résznél a Societies-re (vagymire) gondolsz, akkor nem lesz benne. Az egy nagy rakás fos lesz.
12 éves vérpistikéknek, gazdaság nélkül...

Þór vígi þessi rúnar

Más: Nem tudom emlékeztek-e rá,de sim city 3000-ben úgy volt a víz,hogy volt külön édesvizi,és sós vizi pumpa. Érdekes hogy a 4.részben ezt nem így csinálták. A 3000-nél úgy volt ha ?jellel rámentél a vízre kiírta,hogy édes vagy sós. Ez pl. tök életszerû volt,de most ilyen lehetõség nincs.Csak reménykedem,hogy az 5.részben az eddigi jó dolgokat beleteszik,a hibákat meg kijavítják.<#szomoru1> (Bocsi a nosztalgiázásért,lehet,hogy ez nem ide tartozott volna)

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Ha nem mûködik, akkor minek tették bele a NAM-ba. <#falbav> Na mindegy eddig is megvoltam villamos nélkül. Tegnap éjjel kicsit fejlesztgettem Fantsic városkámat. Volt egy kis anyagi mélypont,de gyárak telepítésével,valamint a tömegközlekedés fejlesztésével,és Office várossal mégegy autópályával való összekötéssel sikerült nyereségessé tenni,bár 30évbe került,de megérte. Most kb havi 6500$ nyereséget produkál. Veszi a szemetet Office-tól,és Nyek-tõl és ugyanezen városoknak áramot ad el.Bár most csökkenteni akarom a légszennyezést,ezért lehetséges,hogy elbontom a szemétégetõket (light01:16db szemétégetõm van a város peremén és mind fullon megy.)és alternatív megoldást keresek (pl:létrehozok egy külön kis várost a szemétnek)

Nyistaszomoru2]
Bocs!Megvan a villamosmegálló
A simtropolison eddig még nem találtam olyan megállót, ami a villamosos sugárúthoz való lett volna. Különben korábban már összehoztam, hogy mûködjön a villamos (Megjegyezném, tök gagyi, hogy mivel magasvasúnak kezeli, ezért, ha felteszel villamost - az én esetemben Tatra villams set+Calgari transport-metró helyett is az kezd járni, arról nem is beszélve, hogy egy csomó megállóhoz tartozik saját villamos)
Különben köszi pzolika978
A szemétégetõ,csak annyi szemetet éget el amennyi a kapacitása. 1 égetõ kb 500T/hó szemetet éget el.Ehhez termel x mennyiségû áramot. Ha többet akarsz égetni akkor több égetõt kell leraknod. A pénzügyi részen bemész a szomszéd üzletekbe és ott a max szemét tömeget felvásárolod,majd a megtermelt áramot eladod,ha igénylik. Nem nagy tõle a nyereség,ráadásul saját tapasztalat,hogy a szemétégetõnek eléggé rövid az élettartama, és annyi idõ alatt nem termel ki annyit,hogy megérje vele sokáig foglalkozni. Bár én nem szeretem az ilyen dolgokat,de simtropolison van olyan égetõ ami nem szennyez,és sokkal nagyobb a kapacitása. A szemét telepnél nem tudom mekkora a teljesítménye 1 kockának,de szerintem ez nem is annyira lényeges,a lényeg hogy minnél kisebb részen tudjad tartani a szemetet,mert magas a fentartási költsége a szeméttelepnek. Az iparnál igen a 6000 az a munkaerõ igény,de csalóka mert lehet,hogy épül két gyár,és utána megszûnik az igény. Ez a játék egyik hibája. Ha nem épülnek gyárak az valószínüleg a busz közlekedés hibája.Az út mindkét felére tegyél buszmegállót.
7445: A villamos megállót simtropolisról lehet elvileg letölteni,de miután kifagy a villamosnál ezért nem érdemes vele foglalkozni. (szerintem!)

LeWyTy
nekem a szméttelep/szemétégetõ mindíg mûködött, ien gond sose volt.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Szóval szerintem erre senki nem jött még rá.
Válasz 744-re: Szerintem erre eddig senki nem jött rá(ez kb olyan mint a tomegközlekedésnél a százalékok- Ajáték magánügye<#crazya>
Bocs a szóismétlésért!
Más is észrevette, hogy a 2007-és NAM-ban nem mûködnek ugyanazok a keresztezõdésmegoldások, mint a korábbiban.
(Különbaóen van valakinek régebbi változat?)Különben a villamossínes sugárúthoz milyen megállót lehetne használni? (Ha mondjuk nem lépne ki folyton)?
Valaki,akinek már régi a városa:a koszos városba építettem egy szemét égetõt.Ott nincs is szemét.Ez után a játék fölajánlotta,hogy a két szomszédos városnak is kezeljem a szemetét.Meg is csináltam.Ennek ellenére a két szomszédban nem csökken a szemét.És a szemétégetõn csak a termelt áram mennyiségét lehet állítani.Amúgy ha szeméttelepet építek,azt mekkorára.van valami mérték,hogy egy kocka hány ember szemetét bírja el.A másik:a koszos városban a koszos ipar igénye majd 6000.Csináltam neki új zónákat,ahol a legkívánatosabb,víz,villany van,közlekedés jó.Mégse épülnek az üzemek.Míért?Amúgy mi az a 6000?ennyi munkahely,vagy mi?
Azzal tisztába vagyok, de nagyba befojáslólja a külsõ hõmérséklet is. Assszem újra kell majd telepítenem a SC4-t.Hát ez van mert csak annál fagy ki a gép...
na mindeegy
Carlos
Attól még a proci lehet 70 fokos!

Þór vígi þessi rúnar

hát nem tom
én beraktam a gépházhoz egy digi hõmérõt
és most csak 24,2 -t muatat
LeWyTy
Érd el hogy lefaggyon...! 😛

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Carlos
Kint 36 fok van, az én szobámban most 29 (tetõtér).
Izzad a gép... 😛

Þór vígi þessi rúnar

Már csak a gép resetr kell megoldást lalálni
Idáig jó volt
csak miután a NAM -ot felraktam,elindúl a játék és pár perc múlva resetel
Ok köszönöm szépen
Tuvok
A város nagyságától és a benne mûködõ (tömeg)közlekedési lehetõségektõl függ . Minél kisebb annál jobb .

Van Székesfehérvári ház vagy Villamos de ez nem tölthetõ le,vagy Bp domborzata vagy Bp regio hungary garden hát kb. ennyi.

Nah és az vajon miért van,hogy elnidítom a játékot
éjraindítja a gépet......
mennyi a jó commute time?

Sziasztok!
Létezek magyar épületek valahol?
Plussz van valakinek képe arról a bizonyos villamosról?
Puszta kíváncsiságból
Sziasztok!
7422 - Azt hittem én vagyok a béna,de próbálkoztam tegnap a villamossal én is,mivel a 7418-ra nem válaszolt senki ezért szedtem le megállót és építettem,egyszercsak kilép se kép se hang kész. Visszalépek próba ismét,erre megint kidob a game. Úgyhogy villamos nem lesz,hacsak valaki nem segít,hogy mit kell leszedegetni hozzá.
7420 - ra a válaszom,már én is jártam így,nekem a hyundai torony csinálta. ( ? jellel rámész és kiírja az épület nevét.) Ha zavar leszeded,éngem zavart,hogy üres flaszteron 7300-an dolgoztak.
Ha lesz idõm teszek majd fel képeket ( ha van rá igény)

Tuvok
Sajnos ilyen a játék, a commute time örök probléma .
Az egy dolog, hogy a lakosság egy kis része a szomszédba megy melóba, a másik fele meg a város másik felébe, a commute time átlagol .

Tuvok
Egy alagút kreálási tutorialt nem csinálnál esetleg ?

miért van az hogy az emberkék a szomszéd utcába mennek dolgozni, ingázási idõre meg azt irja hogy hosszú?<#szomoru1><#szomoru1>

Mivel van Simtropolison Vista fórum ahol azt kérdezgetik hogy az egyes Pluginok hogyan viselkednek a Vista alatt, nos ebbõl bátorkodom azt állítani hogy menni fog.
Azt már csak halkan jegyzem meg hogy nagyon sok pluginnal baj volt, és nem mûködött, vagy rosszul.
A véleményem az hogy nem tenném fel a retek vistát.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Ezek is mind pluginok és ezeknek is valószínû kell valami plusz textúra. Bár ez messze nem biztos.
Pl most néztem utána a WTC-nek, aminek létezik külön prop packje és textúra packje is ami tuti hogy kell hozzá. A Hyundai-nak is kell valami bár nem tudom melyik van telepítve. A többit nem találtam meg. Talán más néven.
Ha a frogface féle TGV mod van fenn azt elvileg a játék Plugin könyvtárába kell rakni és nem mydocs-ba:
"Install this into the main plugins folder, not the "mydocuments" one"

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Hecker007
hali
most készülök felrakni a vistát és érdekelne hogy ez a game menni fog-e raja?

Ez nem csak egy bizonyos épület(szerintem).Mert nem mindig egyforma az alap.Épületes pluginom (ami az épületek dizájnjára vonatkozik)nem is igazán van legalábbis nem tettem fel.
Csak tornyokat:WTC,LG,Hyunday,GS Tower.
Még azt nem értem,hogy elvileg lenni kéne TGV-mnek,de nem találom.Hová tegyem,hogy elérhetõ legyen?(Program,vagy My documets)
Vagy várni kell rá?

Ha valaki tud válaszolni három kérdésemre, azt nagyon megköszönném, mert már régóta szarakodom vele:
1 A simtropolisról leszedett épületek nem, világítanak éjjel, csak, ha az feltesszük a simcity.com-ról az update-t,de nekem ilyenkor sem világítanak, ráadásul eltûnnek a parkolók meg a kerti bútorok és csak az alap textura marad fogalmam sincs, hogyan kéne megoldai a problémát
2Eddig akármelyik NAM-ot használtam, villamosépítésnél, mindig kivágott.(Mást is kivág? Kéne az update? ??)Jobb esetben a megállóig eljutok.
A BAT telepítéséhez mindig G-maxot kér és van egy link is, de a G-max nem található az oldalon (Úgy tudom ez egy ingyenesen letölthetõ program volt de már nem létezik, de ez nem biztos)Ezzel kapcsolatban mit lehet tudni?
Bocs, ha hülyeségeket kérdeztem, de senkit nem ismerek magamon kívül, aki Sim City -izik, tehát fogalmam sincs, hogy mi a helyzet Sim City fronton

Elõre is kösz!
Ez elvileg egy plugin ugye?
Mert ha igen akkor két dolog lehet, (bár nem vagyok biztos benne)
Vagy sérült a plugin amit leszedtél vagy hibás.
Esetleg még elõfordulhat hogy hiányzik neki valami cucc (dependency), de ezt le tudod ellenõrizni. Mi ez az épület és honnan van?

Valaki tudja,mitõl van ez?Elkezdi építeni a házat.Amikor elkészül,akkor meg ilyen lesz.Mint az alsó kép.

LeWyTy
Most en lettem leorditva!Aze nem olvastam vissza mert siettem, mast is kellett neten csinálnom.
De tenyleg bocs hogy nem olvastam vissza.
Nemetbe vagyok. Es csak tegnap meg ma voltam 1-orat net közelben,de hetfön mar otthon leszek.

Nincs mit!
Én is kérdeznék,és lehet,hogy hasonló reagálást kapok érte,de azért megkérdezem. A NAM-on szerepel a villamos. Nincs neki megállója és így szerintem használhatatlan (bár még nem mertem építeni),valamint csak egyenesen tud menni (a sint csak kockánként lehet letenni) Kérdés: Ha Simtropolisrol szedek le megállót akkor lesz villamosom,vagy szedjek le villamost is. Elõre is elnézést ha hülyeséget kérdeztem,de szerintem ez még új dolog.

De azért köszike szépen!
Nah tudtam-....ezért is írtam,,,××××××××××××××××
Közlekedést javító cucc,és simtropolis!!!!!!!!!!!!!!!!!! Reggelsz és leszeded. Felinstallálod, kijavítod a törlödött keresztezõdéseket és csendben játszol!<#falbav> Mielött kérdezel<#fejvakaras> és<#nezze>!
Ok?

LeWyTy
Ja!mire jó a NAM?,és honnan tölthetem le?

nah! most tudom megint le leszek ordítva, de nincs most idõm a Fórumot végig nézni, ezért inkább itt kérdezem meg mire jó a NAM?.
Carlos
pfff... <#ravasz1>

Þór vígi þessi rúnar

Bocs, már megvan!

Honnan lehet letölteni a NAM-ot?
Elõre is kössz!!

Én a múltkor ugyanígy jártam,eltûntek a keresztezõdések az útakon.
És ott csesztem el,hogy mikor újra feltettem a NAM-ot,az installnál nem tettem pipát a kanyarodósávhoz.
(Click to select Turning lanes->Road Turning lanes)

Carlos
Ma este:

16.5K, 210K, 89K, 9K

Þór vígi þessi rúnar

Feltettem a NAM új részét,és az alábbi problémám jelentkezett, az összes városomban. Nektek volt hasonló problémátok?