13557
  • Tuvok #8676
    Sztem nem mos össze semmit . Van pár dolog, amire kiírhatja a commute time dolgot, de az összes alapja ugyanaz, az ingázási idő .
    Miknél jönnek elő:
    - Nincs kapcsolat út és zóna közt (zöld kis autós jel): ingázási idő max, azaz el se tud indulni a vakhangya .
    - Nincs jó közlekedés: adott a beérési idő, tartózkódási idő (munkaidő), és hazajutási idő . Ha beérési idő mehet a munkaidő rovására, de csak egy bizonyos fokig, a sim "beleun", azaz egy kapcsolót elér, jön a No Job, vagy talál más helyet, vagy munkanélküliként elszegényedik, "befeketeik" a ház .
    - Ha kitörlöd a munkahelyet, nem lesz hova menni . Megintcsak commute time max, ismét vagy talál másik munkahelyet, vagy nem .

Hamar rá lehet jönni, hogy mikor miért van az üzenet, csak ismerni kell a pár okot, amitől lehet . Extrém és abszurd baromság, de pl ha a sim nem tud kimenni az útra a házából, az is végtelen ingázási időt jelent . Ez van, így írták meg . Az üzenet mindig ingázási időre vezethető vissza, vagy így, vagy úgy . Sokan küszködnek is vele .

Víznél pl meg ez .
  • Androidus
    Még mindig nem érted. mit mondok.

Van egy dolog, és annak a két fele, ami a kölcsönös igény. Ha van munkahely, fog épülni a sok lakóhely hozzá. Ha van sok lakóhely, épül a sok munkahely neki. Ha lerombolod a munkahelyet, elfdeketedik a lakóház, ha lerombolod a lakóházat, elfekezedik a munkahely. Munkahelynél azt fogja kiírni, hogy low demand, ami korrekt, lakásnál viszont azt, hogy commute time, ami nem korrekt! Összemos dolgokat.

És most ne keverd össze a három kommunális szolgáltatás hiányával. Ha nincs áram, vagy víz, akkor nem kell díszdoktori, hogy egyedül rájöjj, mi a baj. Persze, akkor azt nevezi meg. De ha nem, akkor a commute time-ra fog hivatkozni akkor is, amikor valójában low demand van. Igazad van, ez rohadt összetett, de a commute time üzenetből semmi következtetést nem lehet levonni, mint ahogyan a józan ész is csődöt mond itt. Ki kell tapasztalni, nincs mese.
  • Tuvok #8674
    Itt van a kutya elásva . Az Abandoned due to commute time a legfontosabb üzenetek egyike a játékban, az oka az ingázási idő nagysága, az elcseszett közlekedés, okozata a munkanélküliség, elszegényedő / nem fejlődő városrészek, városok . Kaphatsz üzenetet túl sok szemétről, vagy kevés áramról, fogsz egy csúszkát, feljebb tolod, és a probléma meg van oldva . Viszont ha az Abandoned ... megjelenik, azt jelenti gyökeres problémák vannak a városban, és ez az a logika, amit nagyon nehéz kiismerni, mivel nem sok benne az ésszerűség . A közlekedést viszont nagyon nehéz egy már felépült városban átszervezni . Így pedig nevezhetsz egy számodra ismeretlen / nem értett dolgot hülyeségnek, viszont ezzel a problémával küszködik a játékosok legalább több, mint fele .
  • Androidus
    Persze, csak még mindig ott tartunk, hogy Tuvok mondott egy hülyeséget, amit én helyesbítettem, és azóta magyarázza, hogy de márpedig. Már régesrég ugyanazt mondja, mint én, de hogy ebből hogyan következik, hogy a hülyeség nem hülyeség, azt nem tudom :)
  • Androidus
    Az "Abandoned due to commute time" üzenetnek kb. annyi köze van bármihez, hogy az adatbázisba azt gépelték be a residential-hoz. Lehetne az is, hogy "Abandoned due to Monika Lewinsky", vagy bármi. A játék működésére nem lehet belőle következtetni. Ahhoz, hogy levonj belőle következtetést, az kellene, hogy legalább bizonyos esetekben ne azt írja ki. De mindig azt írja ki.
  • Tuvok #8671
    Ez lenne a lényeg, igen .
  • Tuvok #8670
    Ha a kettő ellentmondana egymásnak, nem kapnál olyan üzenetet, hogy Abandoned due to commute time . Ennél egyszerűbben mondani már tényleg csak józan paraszti módon lehetne .
  • year
    Igen, talán rossz szót használtam/unk. Ahogy Tuvok is mondta a logika nem mindig ésszerű, és teljesen igaza van. A játék minden része logikus, de nem minden helyen ésszerű.
  • Androidus
    Biztos, hogy minden tekintetben logikusan működik a játék. Csak éppen igen bonyolult, ezért csak hézagosan tudjuk kiismerni. Ott van például, hogy az egyes bevételeket, kiadásokat pontosan mi alapján számolja. Ha nem merül fel, sose nézek utána, hogy a rendeleteket a lakossággal arányítja. Vagy itt van a feketedés, ami nálam van, nálad nincs. Nézem a városodat, de nem jövök rá, hogy mit csinálsz jellegében másképpen.
  • Androidus
    Ez:

"Gondolj bele, ki szeret órákat tölteni munkábajárással, és emiatt 1-2 órával korábban felkelni ?"

és ez:

"Egy programban minden logika alapján működik, hiszen bele van programozva minden egytől-egyig, legfeljebb az a logika rossznak tűnik a célod elérése szempontjából, vagy pedig nem ismered a logikát ."

ellentmondanak egymásnak.

Most vagy ki lehet találni a dolgokat ilyen józan paraszti meggondolással, vagy pedig saját, semmihez nem hasonlítható logikája van. Szerintem utóbbi, ezért helyesbítettelek, amikor éppen az előbbit mondtad.

Annyiban igazad van, hogy vitatkozni nem tudunk, mert ahhoz mindkettőnknek kellene, hogy legyen álláspontja :)
  • Tuvok #8666
    Abban az értelemben véve a logikát, mint ésszerű, racionális, természetesen sokmindenre nem mondható el . Nekem a vesszőparipám a munkahelyek kiválasztása (valszeg random működik, bizonyos feltételek teljesülése mellett), de mondhatjuk a közlekedést, hogy hogyan, milyen úton jut el a sim A-ból B-be .
    A logikát abban az értelemben véve, mint utasítások sorozata, ahogy mondtad, annak is megvan az oka, hogy miért megy a leglehetetlenebb útvonalon a sim, miért nem a leggyorsabbon . Nem ésszerű, de mégis valamiért bele van írva a programba, nekünk pedig meg kell bírkózni vele .
  • year
    Sztem egy kicsit félreértelmezted Androidust. Természetesen egy program logikus utasitások sorozata. De ezek nem biztos, hogy mindenki számára logikus. Aki irta annak biztos,vagy elszúrta :). A hétköznapi logika alapján egy ember azon az úton halad amelyen hamarabb elérhet céljához, de itt a simcityben nem igy van, megy szépen a sugárúton 8000 másik autóval, nemhogy felmenne az autópályára. Mondjuk te is emlitetted a közlekedést, de nem csak ebben a részben nem teljesen logikus a játék…
  • Tuvok #8664
    Te vitatkozhatsz, én inkább eszmét és tapasztalatot cserélek :)
    Egy játékról beszélünk, ami kapcsolókra, előre megírt logikákra van alapozva . Néhány random kapcsolót leszámítva az egész mindig ugyanúgy működik . Ahogy már mondtam, az útkeresés a játék gyengéje, de abban is megvan a játéknak a logikája (legyen akármilyen rossz), hisz valami alapján a sim eljut A-ból B-be, és onnan vissza, ez legtöbbször közel sem a legrövidebb, és leglogikusabbnak tűnő út, de a programozók mégis belecsináltak a programba olyasmit, ami alapján a sim közlekedik . Egy olyan játékról beszélünk, amiben minden egytől egyig kiismerhető, hogy miért történik, és ha megteszel 'x' dolgot, tudható, hogy vagy 'y', vagy 'z' fog történni attól függően, hogy előtte 'v' volt vagy 'w' .
    Egy programban minden logika alapján működik, hiszen bele van programozva minden egytől-egyig, legfeljebb az a logika rossznak tűnik a célod elérése szempontjából, vagy pedig nem ismered a logikát .
    Az már tény, sok logikátlannak tűnő dologgal nem lehet mit kezdeni, legfeljebb javítani, pl közlekedés .
  • year
    Eleinte én is igy kezdtem. Kihasználtam a szomszédos városokat, de később kinőttem a várost és már nem tudtam hova terjeszkedni. Igy a szomszédos városokat kedztem el teljesen kiépiteni és igy tovább, majd végül az egész régiót. :)
  • Androidus
    Hát ez kábé olyan, mintha én csináltam volna. Talán annyi a különbség, hogy én nem vásárolnék be szemétből. Koszol nagyon az az égető.
  • Androidus
    ÉLjen a szent és sérthetetlen vitaszellem :)

Ha minden úgy lenne, ahogy mondod, akkor year városa már belefulladt volna a szmogba. Akkor többet használnák az autópályát. Akkor nem kéne a vasútnak átlógni a szomszédba ahhoz, hogy szállítsanak rajta. Akkor az ipari területek nem csak a szomszédba lennének hajlandóak szállítani árut. Akkor ha berácsozom a városom hézagait utakkal, nem egy, azaz 1 darab cikkcakkos útvonalon torlódna az összes jármű, hanem elkerülnék a dugót. Akkor ha egy zsúfolt buszmegálló mellé leteszek egy másikat, megfelezné a forgalmat. Soroljam tovább a hétköznapi logikának ellentmondó jelenségeket, vagy megelégszel ennyivel?

Én csak annyit mondtam, hogy _nem_minden_ megy a sima logika szerint. De persze lehet vitatkozni vele, akár ész nélkül is.
  • Tuvok #8660
    Pedig de, ha kiismered azt a pár kapcsolót, ami ebben részt vesz, akkor már nem okoz problémát .
    Ha a HT meg a dirty együtt van, a HT mind "low demand" miatt kiürül, főleg a víz és légszennyezettség miatt .
    A lakosság segge alatt pedig ha nincs megfelelő közlekedési mód, belefullad a dolog az ingázásba .
    Persze az útkereséssel vannak gondok, de azon lehet javítani ezzel-azzal .
  • viktor0320
    hát ez elég paradox.
    ha a közös autóhasználatot meg ezeket jelölöm meg, azt írja hogy csökken a forgalom, de nő az ingázás idő.
    nos, ez a gyakorlatban nem így van. bejelöltem a közös autóhasználatot és egy másik izét is, nem jut eszembe a neve. végül is segített és télleg csökkent az ingázási idő is. a városom gyorsabban fejlődik, bár azt a redvás vasutat még mindig nem akarák használni, pedig 521 185 ember lakik jelenleg a városomba!
    kicsit a városomról:
    az iparról annyit hogy nem környezet szennyező, mert csak high-tech ipar van. a többinek 20%-os adó van. így nem épülnek.
    a közepeseknek és a gadagoknak 6.5%-os az adó, a szegényeknek pedig 20%!! így végre teljesült a vágyam és alig több mint 40 000 csórika él a városombam az 521 ezerből. gazdagból sincs sokkal több sajnos.
    a metrót többen használják mint a kocsit, de a legtöbben gyalogolnak vagy buszoznak. bár elég sűrűn helyeztem el metró állomásokat. áramot, vizet nem adok el, mert nem érné meg. viszont van egy szemét égetőm, amivel elégetem szomszédos városaim bőséges szemetét.
    igazából csak kihasználom a többi városaimat!:p
    nagyjából ennyi.
    jah a dugók sűrűk, viszont az oktatás és az egészségügy elég jó szinten van. szerencsére sokkal több bevételem van, mint amennyi a kiadásom! köbö ennyi
  • Androidus
    Ne higgy neki. A munkahelyeknél low demandot jelöl meg minden esetben, lakásnál pedig commute time-ot. (Ha nem konkrét ok, pl. vízhiány miatt.)
  • Androidus
    Nem minden ilyen hétköznapi logika szerint működik a játékban.
  • Androidus
    Hát ez nem volt jó ötlet. A közös autóhasználat és egyebek pont a dugó ellen vannak, vagyis csökkentik az ingázási időt. Fontos? Fene tudja. A légszennyezettségről is azt gondoltam, hogy fontos, amíg nem láttam year városát :) Annyi biztos, hogy számít. Ha csinálsz munkahelyet, először a közelében lesz kívánatos a lakás.
  • Androidus
    Nem tudom, hogy Óz ingázik-e, de a simeknek egyrészt a távolságtól, másrészt a dugótól nő a munkába jutási ideje. A dugó vonatkozik minden közlekedési eszközre. Ha a metró piros, akkor hiába váltottad ki az autót.
  • ntex
    Erre én is kiváncsi lennék, mert a legtöbb kiköltözés ez miatt történik (commute time)
  • viktor0320
    jó. akko fontos csökkenteni az ingázási időt.
    de akkor hogyan csökkentsem?
  • Tuvok #8652
    Gondolj bele, ki szeret órákat tölteni munkábajárással, és emiatt 1-2 órával korábban felkelni ?
  • viktor0320
    visszavontam azt a rendeletet hogy bérletes ingajárat, közös autóhasználat.
    ettől azt vártam hogy a forgalom sajna nő, de csökken az ingázási idő.
    a forgalom nagyon sokat nőtt, az ingázási idő is.
    ezért meggondoltam magam.
    csak még az az egy kérdésem van, hogy fontos az ingázási idő csökkentése?
  • viktor0320
    a óz ingázási időt hogyan tudnám csökkenteni?
  • year
    Igen, a füstjelző rendeletet is lakosság után számol, de ezenkivül még egy párat is.
  • year
    1. 3. 5. - Ezeket már eléggé kiveséztük, és nem is tudok plussz dolgot hozzátenni.

6. Csak az a baj, hogy a simek nem szeretik az áramtakarékossági rendeletet. Csökken a népszerűséged tőle. Egyébként mindenki maga dönti milyen rendeletek használ és tart fontosnak :).
    10. A 69 város szemetét 11 városban dolgozzák fel, ami elfogadható szerintem.
    11. Ezt az átlag jövedelmet nem értem, a lakosság átlag jövedelme vagy a költségvetés ?
    12. Megporbálom kidolgozni, csak én leginkább a régiózáshoz értek, nem egyetlenegy város felvirágoztatásához. HA megnézed, városaim nagy bevétele a tömegközlekedés. Ennek köszönhetően tudom magas szinvonalon tartani a városokat. A szomszédos városokból jönnek (vasút , metró , busz ) és ez nagyon nagy bevételt hozz. Egyik városomban 14 ezer körülit költök a közlekedés finanszirozására és 35 ezer a bevétel. De ezt az arányt elmondhtajuk az össze városomra. Ettől függetlenül megnézem mit tehetek. :)
  • LeWyTy
    Jó!
    De naygonszar hogy semi nincs.
    Máemint cak a házak meg az utak
  • Androidus
    Nos, az van, hogy a lakosság után számolja az intézkedések költségét. Van egy városom, ahol csak 100 ezer ipar van, na ott 0, azaz nulla az áramtakarékossági rendelet költsége :) Csak ezt eddig nem figyeltem. De mivel én kedvelem a hi-tec ipart, nekem még akkor is megéri bekapcsolni, ha vegyes a városom.
  • Androidus
    Köszi ismét :)

1. Hát én próbáltam régiózni, de akkor is volt egy hullámzás. Amikor van igény, lelkesen elkezdi építeni, ettől az igény mínuszba vált, és akkor meg jön a feketedés. Még nem jöttem rá, hogy ezt hogy lehet máshogy.

3. Kipróbáltam, de akkor is olyat épít utána, amit újból elhagy.

5. A busz és a metró forgalmi térképem olyan, mintha sötétkékkel berácsoznád az egész várost. Azt valahogy használják. (Meg az egysínű vasutat is használnák, de azt nem szeretem, mert macerás.) Csak a vonatot nem akaródzik.

6. Ezeket meg fogom sasolni, mert pl. a takarékossági programoknál úgy vettem észre, hogy fillérekből megoldható a jelentős csökkentés. Ami egy drága erőmű mellett komoly spórolás.

10. Igen, így nem lehet probléma. De akkor minden negyedik városomat áldozzam be koszfészeknek? Nem szimpatikus.

Megint jutott eszembe.

11. Azt hogy csinálod, hogy az átlag jövedelem 12 ezer? Én most egy koszfészket próbálok kikupálni, és már 70 ezer fölött van.

Nem érdekel egyébként egy ilyen küldetés? Készítettem egy kifejezetten "anti-várost". Lementettem ősállapotban, a feladat kibogozni azt a sok szörnyűséget.
  • year
    1. Amikor a nagy városomat (1,13 millió fő) „magára hagytam” és elkezdtem a régióm nyugati ( bal oldali) részén lévő szigetcsoportokat kiépíteni akkor ebben a nagy városban nagy kereslet volt, mind a kereskedelemre mind a lakosságra. De miután befejeztem a nagyszabású beruházásokat a szigeteken :) , megcsappant a kereslet. Ha ismét belépünk ebbe a nagy városba regenerálja magát és ismét lesz kereslet. Ebben sokat segit a régiózás.

3. Mikor egy háznak lemegy az értéke vagy szegényebbek költöznek be, akkor midenképpen rombold le, mivel a koszos ház rontja a telek értékét. Igy az elküldött lakosok építenek maguknak megfelelő ingatlant. :)

5. Azt mondtad , hogy nálad nincsenek dugók. Talán ezért nem használják, mivel ha autóval is eltudnak jutni a munkahelyükre fennakadás nélkül akkor minek használják a vasútat. :)
    6. Nem tudom , hogy magyarítva játszol-e, de leirom én mely rendeleteket nem használom, mert felesleges , meg sok pénzt visz:
    - Viztakarékosság
    - Áramtakarékosság
    - Papírhulladékcsökkentés
    - Környékfigyelő
    - Kijárási tilalom
    - Járművek légszennyezést csökkentő rendelet

8. Nem kell annyira a dugókkal foglalkozni az egy egészséges város része.
    9. A kaszinó hatása a bűnőzés nővekedése, de nem számit,
    a rend őrei majd vigyáznak rájuk. :) Igen, nem a +300 miatt engedélyeztem, hanem azért mert nagyon pofás. :)De sok városban azért jól jön a + pénz.

10. Hát ez a legmaceránsabb probléma. Ezt nagyon meg kell szervezni. A szemétégető városod mindig az legyen amelyik a legtöbb várossal kapcsolatban tud lenni. Általában középen legyen. A másik dolog amit figyelembe kell venni, hogy olyan helyen legyen gigantikus szemtégető ipar , ahol kevés a lakos vagy jobb esetben nincs.
    A Régióm szemetét nem egy helyre gyűjtőm , hanem „csomópontok” vannak.
    Ne ugy csináld, hogy minden szemét egy helyre kerüljön , és a városok egymásról küldik oda a szemetet. Közvetlen menjen a szemét a szemtégető városba.
  • Androidus
    Úgy 1,13 millió, hogy a harmada tenger és hegy :)
  • Androidus
    Hű, ez gyors volt :)

1. Úgy tudom, hogy ráadásul nem is max a 100-as rating, csak a műszer méréshatára van ott. Legalábbis láttam modokat, amik kitolják a kijelzést több százig. Munkahely? Hát pont ezt nem értem. Kiveri a plafont a kereskedelmi és az ipari igény is. Ennek azt kéne jelenteni, hogy nincs elég, legalábbis az én kis paraszti logikám szerint ;) Biztos a régiózás miatt lehetséges valahogy.
    3. Persze, tudom hogy nem marad az az igény mínuszban, nekem minden jól sikerült városom úgy működött, hogy lenn van a béka feneke alatt az igény, lenn van, lenn van, aztán hopp, egy pillanatra felugrik, és máris szaporodtunk. Ha jól vannak kialakítva a zónák, és van elég, akkor egyből épít, és a pluszos igényt egyből leüti. Szóval ez oké, de nekem eközben azért megy a feketedés rendesen. Például nálma a középosztály nem hajlandó a neki épült ingatlanban lakni ;) Ha épül valami nagy, az szinte tuti a gazdagoknak, akik laknak benne egy keveset, aztán az első adandó alkalommal ki, és már ott is van a helyükön a középréteg. És persze szürke a ház.
    4. Ezt nem néztem eddig. Köszi.
    5. Nekem akkor se használják a vasutat, ha rézfánfütyülő fűzangyalt telepítek mellé, és körbekötöm vele az összes városomat.
    6. Hoppá. Én minden rendeletet akkurátusan fizetek. Melyik az, amelyiket nem szeretik?
    7. Na még egy, amit nem tudtam.
    8. Igen, én is pont úgy tapasztaltam, hogy marha jó az autópálya, mert rámennek, _ha_nincs_más_út_. Anyjukat. De ha meg így nézem, akkor a lehajtó, felhajtó, lóhere-csomópont, végeredményben azon a területen több szál sugárutat végigvezethetek. És azon mennek is, becsülettel.

Köszönöm, hogy válaszoltál. Van még:

9. A kaszinó milyen hatással van? A szövege riasztó, és gondolom, nem a havi 300 miatt engedélyezted :)
    10. Nem szokott probléma lenni a szemét-kereskedelemmel? Én egyszer próbálkoztam, hogy összegyűjtsem a régió szemetjét egy helyre, de egyszer becsúszott egy kis galiba, és az egész összeomlott. Nem is engedi egy lépcsőben visszakapcsolni, szívtam vele órákat, mire újraépítettem a láncolatot.
  • year
    AZ előző kommentem neked ment. :)
  • year
    Fogalmam sincs milyen packet kérhet, mivel én nem raktam fel semmit. Igen, egy landmark-ot használok - egy csini kis felhőkarcoló - ha érdekel innen leszedheted.

1. Nálam a mayor rating-el sose volt problem, pedig azt mondják a legfontosabb mutató :). De meg mondom őszintén nem tudom pontosan mért max a mayor rating majdnem minden városomban. Az alapvető dolgok természetesen kellenek amiket elmondtál: rendőrség , tűzoltóság, oktatás , stb. Sztem az lehet a titka , hogy a városok összevannak kötve minden lehetséges módon. A legfontosabb, hogy a simeknek legyen munkahelyük, ezt valahogy nagyon szeretik :).
    2. Az ipart mellőztem az egész régióban amennyire csak lehetett, mivel elég nagy terültetet igényelne, ami meg nincs :). Megprobáltam máshogy teremteni munkahelyeket (kereskedelem). Sztem elegendő az az ipar ami jelenleg van régióban.
    3. Igen ezzel a kiköltözéssel én is sokat szenvedtem az elején. Gondolom az 1 millió fölötti városomat nézted, és ott igen alacsony a kereslet a lakosságra. Ha megnézed a többi városomat ott van kereslet. Kicsit felgyorsitod az időt a városba és egyből lesz ott is kereslet :)
    Egy épület leginkább azért üresedik meg leginkább mert nincs elegendő munkahely, de nálam ez nem nagyon fordul elő, mivel ha nincs helyben munka, mennek a szomszédban. :)

4. Ahogy nőveljük a tömegközlekedés támogatottságát nő a kapacitása is. Ugyanigy van ez az útaknál. Ha nőveled az útak finanszirozását, akkor nó a kapacitása. Talán ez lehet a titka a full mayor rating-nek :)
    5. A vasút a városok közötti közlekedésre a legjobb. A vasútállomások mellé tegyél metró- , ill buszállomást és használni fogják. A rendeleteknél pipáld be amelyik támogatja a tömegközlekedést.
    6. A narancssárga szmoggal nem kell foglalkozni azt az autók okozzák, az ellen nem sok mindent lehet tenni. Talán a rendeleteknél van egy olyan ami kicsit korlátozza de azt nem ajánlom mert a simek nem szeretik.
    7. A landmark-ok nagyon fontos része a városaimnak. Én nem szeretek parkokat , plázákat építeni, mellőzőm őket. Inkább használom a felhőkarcoló landmark-okat. Ugyanaz a hatásuk vagy talán jobb és szebbek is. :)
    8. AZ autópályák látványelem de egyben nagyon fontos is. Igen, városon belül nem nagyon használják, de a városok között isteni, persze csak akkor ha városokat más úttal nem kapcsolod össze, mert akkor az autópálya helyett azókat használják. Én a nagy városok csak autópályákkal, vasúttal, metróval kötöm össze.

Hát röviden ennyi. Ha van még vmi nyugodtan szólj ;)

viktor0320: A legnagyobb városom 1.130.000 fő
    ntex: köszi
  • viktor0320
    ez a kérdés year-hoz szól:
    hányan laknak a legnagyobb városodban?
  • Androidus
    Belekukkantottam, és ámulok-bámulok. (Egyébként valaminek a nyoma ott van, mert valami bonus pack 10-et, vagy mit hiányolt, és egy Korea mittomén milyen landmark helyén doboz volt.) Belenéztem a legnagyobb városodba, és tele vagyok kérdésekkel. Mondhatom? Mondom :)

1. Azt hogy csinálod, hogy a mayor rating egyből fölpattan 100 fölé? Iskoláim nekem is mind megvannak, lefedem őket rendőrséggel, tűzoltósággal, közlekedéssel, mégis alig bírom 80 fölé küzdeni. Pedig még a légszennyezést is lent tartom, és nálam dugó sincs.

2. Hogy-hogy elketyeg a város ipar nélkül? Néztem, a szomszédban sincs több, átjárni se tudnak. Mitől él meg mégis a város?

3. A lakossági igény mínuszban van rendesen, mégse feketedik semmi. Ezt hogy a rákban csinálod? Nekem állandó a kiköltözés-beköltözés mizéria, és a vele járó feketedés.

4. Látom, hogy az útfenntartást és a tömegközlekedést masszívan pluszba húztad. Én úgy vettem észre, hogy 90%-on még nem kátyúsodik, és nem sztrájkolnak. Ehhez képest milyen pluszt nyújt a nem kevés plusz költség?

5. Látom, neked működik a vasút. Hogyan? Tehát konkrétan: hogyan kell őket rávenni, hogy azt az istenverte vasutat, amit klasszul odaépítek nekik, használják is?

6. Mitől van az, hogy a gyakorlatilag teljes várost lefedő narancssárga légszennyezettség látszólag nem zavarja őket?

7. A sok landmark dísz, vagy befolyásolja a várost?

8. Látom, hogy az autópályát nálad is olyan lelkesen használják, mint nálam ;) Vagyis foltokban, szórványosan. Megéri mégis létesíteni, vagy inkább csak látványelem?

Hirtelen ennyit szerettem volna :) De majd még nézegetem. Előre is kösz, ha kisegítesz valamivel.
  • ntex
    És még mindig nem találtam a te régiódnál f*szábbat