13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
pzolika978 #8716 1:igen van,bár a régió első városában nehéz,aprólékosan kell fejleszteni,ajánlom figyelmedbe a játék kezdőrégiójában a mintavárosok végigjátszását. A különböző középületeknél folyamatosan nézd az igényeket. (?-el rámész és állítasz a csuszkán.)
2: Az az útdíj kapu plusz bevételi forrás,de nem ajánlom.
3: A bevételt az adók növelik.Ez lehet lakossági valamint kereskedelmi,és ipari. A panelen van egy $jel arra klikk és kijön a bevétel ,kiadás. ha erre klikkelsz előugrik egy nagy panel. Ha erre is klikkelsz előjönnek a különböző részletek.Itt tudsz állítani az adókon.
A kereskedelmi részek és az iparii területek az igények alapján alakulnak ki.
A kanális és a nagy füves parkot simtropolisról szedtem le.A parkoknak elméletben nem kell úttal érintkezniük.
(Help: Ha az autópálya felhajtóknál TAB-ot nyomsz különböző lehajtókat tudsz építeni,valamint felüljárókat is tudsz csinálni.Vannak ilyen apró trükkök.)
Ha nem vagy nyereséges a következőt ajánlom:
1: ha nagy a $ lakosok aránya nekik sem víz,sem oktatás nem kell,építs nekik rengeteg gyárat,nagyon minimális kereskedelmet,kórházat. Rendőrség nem kell legfeljebb ha nagy a bűnözés. Tűzoltóságot csak akkor építs ha tűz van.Múzeum meg ilyenek nem kellenek. Az adókat tedd 9%-ra mindenkinél.Csak buszmegállókat építs az út mindkét felére. A sugárutakat csak a fontos útvonalakra tedd mert sok a fenntartási költség. Hát most ennyi,ha valamit segíthetek írd meg. -
SlaCker #8715 Lenne pár kérdésem.
1.-Van olyan,hogy a bevétel több mint a kiadás??
2.-Van az a kapu amit a négysávos+sztrádára tudunk tenni.Az mirejó??
3.-A bevételt mik növelik??(Gondolom a Cs$,Cs$$,Cs$$$,Co$$,Co$$$)
4.-Számomra nem volt világos a dolog pedig elolvastam a játékleírást.Most a Commerical-nál a Cs$,Cs$$,Cs$$$,Co$$,Co$$$ ezek véletlenszerűen alakulnak ki???Meg ugyan ez van a gyárrésznél?
Pzolika978 te,hogy csináltad a kani falát vagy ez alapból van a játékban?
Meg azt aszép nagy füves részt?Én még nem láttam ijen tárgyahat sem!
Ha igen ne mondel,hogy kell majd rájövök!(egyszer biztos :D)
Ja a parkoknak gond ha nem az út fele néz a bejárat,vagy az nem baj,ha út nincs mellette?
Ja és pzolika978 nagyon tutik a képek! -
pzolika978 #8714 Farmer falva :
almaföld , dolgoznak a simek , A falu piaca , üvegház , almaszüret , távoli kép , farmok , élet a piacon , farm2
Remélem így jobban tetszik. -
pzolika978 #8713 Betudnád linkelni azt a képet? Kiváncsí lennék rá! -
#8712 Farmer-Falva=LOL
Amúgy irigyellek a türelmedért. -
light01 #8711 3 kérdés:
1.városi bevételeknél van olyan,hogy "útdíj" és "jegybevétel".Ezekből hohy lehet bevételem?
2.szomszédos üzleteknél "vámok":itt sincs bevételem,mit kell csinálni,hogy legyen?
3.simtropolison láttam olyan képet városról,hogy a városközpontból ki volt tiltva az autóforgalom,csak az autóbuszok mehettek be.Ezt hogy lehet megcsinálni? -
pzolika978 #8710 Én mindíg belinkelem képtárról.
Csináltam pár képet:
Ilyen most a régióm , ez a közlekedési térkép , kanális1 , kanális2 , kanális3 , nagy park1 , kanális hidak , kanális messziről , gondola kikötő , nagy park2 , kanális4 , kanális5 , kanális6 .
Ezek a képek kezdetlegesek, még nincs úgy kiépítve ahogyan szeretném.
Sajna mostanában nincs sok időm játszani. Papíron már tervezem a legnagyobb városom megalkotását,amin igyekszem majd a legnagyobb lakosságszámot elérni. De ez még csak távlati terv.
Csináltam egy olyan kis falut is amin csak farmok vannak, 3000 lakossal és pár üzlettel.
Ennyi,várom az észrevételeket. -
albiman #8709 Hello! Nekem az lenne a kérdésem, h ti milyen program segítségével készititek a képeket, mert nekem a paint túl nagy méretű képeket készít és nem tuom feltölteni ide:( -
KeEeX #8708 És laza 30 perc alatt megcáfoltam magam...Gyorsan öszedobtam egy 80ezres várost, és egész kis területen van az a 80ezer lakos!:) Amúgy a szmogtól semit se látok szinte, pedig vannak fák és parkok...:) -
pzolika978 #8707 Jó kis város!
Kicsit hiányolom a fákat.Ha a gyárak és a lakóházak közé fákat telepítesz,akkor jobb lesz a levegő.
Az ingázási idővel én is sz@p@k,sajna valamit ki kell rá találni egyénileg.
-
viktor0320 #8706 VALAKI SEGÍTSSSEN!
HOGYAN TUDNÁM CSÖKKENTENI AZ INGÁZÁSI IDŐT?
MERT MÁR MINDENT MEGPRÓBÁLTAM, AMIT CSAK LEHET...
jah és mikor érdemes magas vasutat és gyors vasutat építenem?
és hogyan építsem meg őket, mert alig használják... -
KeEeX #8705 Irigyellek titeket!:D Ilyen városokat összerakni...És a vonat is működik!:D Nekem ki se használják...Szerintem rosszul rakom össze őket. -
#8704 70k -
#8703 Mennyi lakos van ? -
#8702 Nekem Bejönnek grat hozzá, nekem sajnos nincs időm játszani vele mostanába=( -
#8701 Összedobtam egy városkát:
egy
kettő (a legújabb városrész)
három (épülgetnek a ht ipari épületek is)
négy
Az utóbbi városrész (régi) tele volt commute time miatt elhagyott épületekkel (van jópár magasvasút, vasút, metró, busz, út a büdös parasztoknak), most mögéjük építettem egy kereskedelmi negyedet, a régi gázerőművek helyére, amiket végre miután hajlandó volt elérhetővé válni naperőművekkel cseréltem le, és megszűntettem a farmokat is, amiken senki nem dolgozott, és mostmár hajlandóak dolgozni, kezdenek visszaköltözni. -
pzolika978 #8700 ? Általában csinálni kell a határon visszafordítót. Szerintem nem bonyolult. -
SlaCker #8699 Ja tényleg elég!
Köszi,hogy elmondtad! :)
Ja és még kérdezek.A vasútközlekedés miért ijen bonyolult??
Csiálok ugye vasutat és két sinpárvan namost mikor rámentem hogy vezessem akkor a mozdony pont a sínpálya vége felé ment!Miért van ez?? -
pzolika978 #8698 Milyen kieg? Ha a Roush hour-ra gondolsz akkor elsősorban a közlekedésben lesznek változások,pl kétsávos sugárút,egyirányú utca, moló,pár ajándéképület,és egy vezető mód amivel tudsz a városban közlekedni a különböző járművekkel,és vannak különböző küldetések. Ennyi változás szerintem eléggé sok. -
SlaCker #8697 Még lenne 1 hülye kérdésem.Hogyha a kieget. felteszem akkor gondolom csak újj épületek meg 1-2 appróság változik,de amit leír abban semmi változés nem lesz? -
SlaCker #8696 Ez tökkéletes lesz.
Köszönöm a segítséged.
Amúgy már játszotam vele és naon bejött csak azért mégse össze vissza építkezzek már!
Mégegyszer köszi a linket! -
pzolika978 #8695 Hali
sim city 4 guide Ez a teljes játék leírása. Jó játékot -
SlaCker #8694 Hali mindenkinek.
Kellene egy kis segítség.Tudna valaki egy ojan linket vagy cikket adni vag y bár mit amiben a játékkal kapcsolatban le van írva minden.
Magyarul:tegyük fel,hogy s.g hülye vagyok a játékhoz és megszeretném ismerni.
Leírja,hogy mi is a lényeg mi mire jó mi a jó meg nem tom megfogalmazni :D:D:D:D
Remélem értitek mit akarok kinyögni :)
Légyszi segítsetek már!
Segítségeteket előre is köszönöm! -
pzolika978 #8693 Egy ötlet!
A lakóházakat ne tegyed sugárút mellé,mert a forgalom nagy. Tedd rendes főút mellé.Sok parkot és fát telepíts,én nem is gondoltam volna,hogy a fák milyen fontosak. Van a játéknak egy óriási segítsége mégpedig a saját sim(my sim),és itt beköltöztetsz valakit a házba amit meg akarsz nézni,és megkérdezed mire van szüksége.Ez óriási segítség. -
ntex #8692 Én játszok vele csak nálam az a gond hogy amit most utoljára építettem várost már 65.000 en laknak benne, de akárhogy parkosítok, rendőrség, tűzoltóság, iskolák, kórház stb. úthálózat is jó, metró is, minden megvan, mégis elkezdenek feketedni a lakóházak főleg a §§§-sek lefokozódnak §§-re, meg a kereskedelmi épületek elhagyatottá válnak arra hivatkozva hogy nincs rá kereslet.
Lehet hogy a a forgalmi zaj miatt ? Mert azt viszont mindenhol azt írja hogy magas...
Kezd már kicsit bosszantani hogy akárhogy építem a várost mindig előjön ez a probléma -
pzolika978 #8691 Hát nagyon kihalt a fórum.
Senki nem játszik már a játékkal?
Én most a hétvégén elkezdtem egy kanális építését.Ha lesznek már körülötte elfogadható épületek akkor dobok majd fel képeket,bár nem tudom ki nézi majd meg. Jó városépítést! -
#8690 oké nemszóltam semmit..telepítéssel volt valami..mostmárjó -
#8689 hmm de fentvan "NetworkAddonMod_PC_june2007" ez meg "NetworkAddonMod_Update_January_2008_Windows" ez, ahogy kivettem readmeből mind2 kell, és mégse találkoztam még kanyarodósávval -
pzolika978 #8688 A NAM része. -
ntex #8687 A Network Addon Mod tartalmazza -
#8686 irodaház1-nél lévő kanyaródósávot feltudnád valahova tölteni?
mert simtropolisról nemlehet letölteni :\ -
pzolika978 #8685 Aki nem érti:
Autópálya egyirányú utcáról -
pzolika978 #8684 Pár kép:
tűzoltás
irodaház1
iparnegyed
lakóház1
irodaház2
öböl
Remélem tetszenek a képek.
Talán van megoldás a közlekedési útvonalak koordinálására, mégpedig az egyirányú utcákkal.Ezekkel tökéletesen szabályozható a forgalom.Az egyirányú utca beletud csatlakozni a sugárútba,a sugárút pedig az autópályába. Így kénytelen az ipari területre autópályán menni. -
pzolika978 #8683 Összességében egy a lényeg:
Az autópályát városok között használják,ugyanúgy mint a vasutat.
A forgalmi dugókat a tömegközlekedés javításával lehet csökkenteni.Alapvetően azt kéne tudni,hogy egy városban hány fő az ideális.Ha sok a felhőkarcoló akkor biztosra vehető a forgalmi káosz. -
#8682 Na jó, rájöttem te már nem kötekedsz, hanem nem is akarod érteni . :)
Végülis nevezheted összemosásnak az okokat, ha nem tudod őket megkülönböztetni egymástól, és nem tudod eldönteni mikor miért kapod az okozatot, az üzenetet . Végülis biztos a vizet is azért raktam oda, hogy összemossam az ingázási idővel, mintha köze lenne a kettőnek egymáshoz (:D), de úgytűnik kár bonyolítanom a dolgot, azt is csak összemosod . Itt írtam megint egy csomó magyarázatot, de inkább kitöröltem, hisz felesleges . Majd ha leírod konkrétan mit nem értesz, akkor a magyarázat is egyszerűbb lesz . :) -
year #8681 Pont ezt nem tartjuk ésszerűnek a logikában, hogy a sim nem veszi figyelembe az útak forgalmát. De ez lehet azért van, mivel ha az egyik utasitás szerint figyelembe veszi, akkor az összes sim egy másik útvonalat keresne és akkor az dugulna be. Sztem ezt úgy kellett volna megoldani, hogy az autópálya magasabb szinten helyezkedne el, és igy a simek "B" ponthoz a lehető legtöbb útat autópályán tennének meg. Az auótpályát leginkább csak akkor használják, ha más útvonalon nem tudnak eljutni a munkahelyre. -
pzolika978 #8680 Itt a gond a játék motorjával van.Gondolom a kis utcák voltak meg előbb,majd utána építetted az autópályát.Nos a simek járnak a maguk kis útján,majd jön az okos polgármester,és épít egy autópályát.Persze nem a kis utca helyére hisz akkor az ott található házak megsemmisülnének,vagy nem lenne kapcsolatuk úttal.Így viszont a játék továbbra is a régi utcát használja,az autópálya meg marad parlagon , városon belül. -
Androidus #8679 Valami ilyesmi lesz az igazság, bár volt, hogy nekem akkor se mentek rá, amikor ott mentek át alatta a felhajtónál. Volt sugárút is, autópálya is, és a kis utcán dugultak vérpirosan. Begurultam, leromboltam, átmentek a másik kis utcára. Leromboltam azt is, megkerülték az egész hóbelevancot, de nem mentek rá az autópályára. Megszüntettem az összes kis utat, akkor inkább nem mentek sehova arra.
Csináltam én már olyat is, hogy az út a lakótelepen magába harapott, vagyis onnan közúton ki sehova :) Mentek metróval lelkesen, és tulajdonképpen működött is, csak baromi magas commute time-ot eredményezett. -
Androidus #8678 Szerintem menjél politikusnak :) Most felsoroltál három okot, amiket azonos üzenettel összemos a játék, de előtte kijelentetted, hogy nem mos össze. Nincs veleje annak, amit mondasz, vagy aminek van, azt is megkérdőjelezi, hogy össze-vissza keresztbe magyarázol. -
pzolika978 #8677 Hűha!
Nos a közlekedési logikája a játéknak a következő. Van "A" és "B" pont. A sim elindul "A" pontból folyamatosan "B" pont felé.A játék programja néz egy légvonalat a két pont között majd elinul az utakon. NEM nézi milyen az adott út és,hogy milyen a forgalom azon az útszakaszon. Ha az autópálya felhajtója nem esik bele adott útszakaszba az istennek nem fog autópályán menni a sim.
Megoldás:
Folyamatosan nézni a simek útvonalát és az alapján megépíteni az autópálya felhajtókat, valamint a tömegközlekedést úgy szervezni. A metró és a forgalmasabb buszmegállókhoz a lakóövezeteknél célszerű parkolóházat is építeni.Nekem ez bejött,bár most 500e főnél kezdek ismét besokalni.
Szoljatok ha esetleg hiba van a logikámban.