Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Hmmm...
Akkor viszont javaslom, hogy szedd le a játékot.
Tedd fel újra. Inditsd el. Molyolj egy kicsit (beállitások, ilyesmi).
Lépj ki. Telepitsd a NAM-ot. Inditsd el a játékot.
Ha ekkor is gubanc van és velódi játékod van, akkor nincs ötletem.
Ha warezzal játszol, akkor vedd meg szerintem. 4000 ft, nem vészes.

Þór vígi þessi rúnar

SimCity 4 Deluxe-m van
Carlos
Ha jól tudom, akkor csak a delux edition-nel és a rush hour-ral megy. Ha simád van, akkor szétakadhat.

Ui: "This download is only compatible with SimCity 4 "Rush Hour" or SimCity 4 Deluxe."

Þór vígi þessi rúnar

sziasztok. remélem nem kérdezek olyat, amit már kérdeztek, igaz nem olvastam végig az egész fórumot. Az lenne a problémám, hogy feltelepítettem a NAM-ot. Utánna amikor használni szeretném, akkor kilép a játék, olyat ír ki, hogy a sim city 4 hibát észlelt, ezért leáll.(nincs más mod feltéve) tudja valaki, hogy ez miért van? választokat elõre is köszönöm.
Carlos
Kezdem elérni a map szélét:

14.5K, 170K, 82K, 9K.

Þór vígi þessi rúnar

Nagyon jók!<#wow1><#worship>
Az én városkám soha nem lesz ilyen.<#lama>

Carlos
Erõs tipp a részemrõl is BAT LOT ügyben ha a simtropolis-os ügyben kérdezed.
LOT file egy leiró file, szerintem (!) ez a simcity-ben található elemeket használja fel egy épület megjelenitésére (átrajzolt házak, ilyesmi).
A BAT file a játéktól függetlenül max-ben maya-ban készült új modell átkonvertált változata.

Þór vígi þessi rúnar

Autópálya felüljáró alatt a 6474 hozzászólás képére gondoltam.
A rakpartra pedig a 6481-es hozzászólásban találtok izelítõt. Az utolsó képen látszik az algút is egy kicsit.
Nah ilyeneket tudok megmutatni ha érdekel valakit.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Úgy látom még mindig nem érted. Szóval megpróbálok olyan érthetõen fogalmazni ahogy csak lehet. Kérlek többször is olvasd el ha értelmezési problémáid vannak.
NINCS olyan mod amitõl több felhõkarcoló (magas épület több száz emelet) épülne. Ilyenre nincs is szükség annyit építesz illetve annyi épül amennyire a demand (kereslet) igényt tart. A super demand mod annyit csinál hogy 500 szorosára növeli az igényeket. Igy már kezdetben is bazi magas 8-as színtû toronyházak épülnek a legkisebb településen is (elég furán tud kinézni). Csak ennyi az észrevétel.
Nem cseszegetés csak kiakaszt az értetlenség.

LOT és BAT fileokról csak halvány fogalmam van (ezért nem is nagyon modnok róla mielõtt engem is leugatnak). Az SC4LOT mindig egy épület vázát teljes leírását tartalmazza, ami az adatokat az SC4Model fileból veszi, úgy mint textúrák meg fények.
BAT fileal még lefordítatlanúl nem találkoztam. Szerintem ezt az SC4 nem is tudja magában értelmezni, szal szerintem ez valami nyers vázrajz lehet(erõsen tipp!!!).

light01: egyrész viszonylag még kicsi a városod, másrészt elsõ tippem az hogy nem esik az iskola vonzáskörzetébe elég lakóépület ahonnan iskolások kerülnének ki. Ezt úgy lehet orvosolni hogy vagy lefeded az egész területet iskolával (túl drága kezdetben) vagy koncentráltan építed meg a lakóövezeteket. Talán ez segít.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Ja,és a 11-21 év közötti lakosság 1600 fõ.
Valamelyik régi játékostól kérdezném,hogy mit kéne csináljak az oktatással,hogy jó legyen?van 4 városom,mind a 4 szépen fejlõdik,kivéve az oktatást.Hiába raktam le a kezdetnek általános iskolát,meg középiskolát,hiába van az iskolabuszok támogatottsága fullon,akkor sem javul a helyzet.A 8-9 ezres városokban van 14!!! középiskolás.Mindenhol van könyvtár és mindenhol be van jelõlve az olvási kedv növelése.Mit csináljak még?Illetve mennyi idõ múltán fog emelkedni az iskolázottság?
© NorbyI!
elõször leugatsz h. mirõl beszélek...milyen mod...és végül kiderül h. mégis létezik olyan mod, amit a kérdésembõl félreértelmeztél 😊 király! 😊

a hozzászólások értelmezésével sztem nincs gond, mivel egy kis gondolkodást feltételeztem a leendõ válaszadómtól, úgylátszik tévedtem. "melyik az a mod ami megengedi h. teleépítsem felhõkarcolóval a várost?" kérdésre azt kellett volna írnod h. vagy eredetileg is teleépítheted vagy ha modról van szó nézzem meg a super demand mod-ot 😊

ui.:ha már a türelemrõl is szó esik, elárulom h. ez a játék is fõleg arról szól 😊

sok türelmet!, a választ meg kösz
Szia! Köszönöm a segítséget,nekem még a januári NAM van fent. Én igyekszem nem hülyeségeket kérdezni, és kérdés elött keresni,vagy visszaolvasni, vagy elõvenni a játék kézikönyvét, stb. Az ipari rakpart,valamint az alagutak felturbózása érdekelne.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Üdv.
Norbyltól szeretném kérdezni, mer még kezdõ vagyok, és sehol sem találtam leírást róla, és csak a kíváncsiság hajt, hogy mi a különbség a Bat és a Lot fájlok között?
Válaszodat köszi.
Carlos
<#worship>

Þór vígi þessi rúnar

Ebbõl is látszik hogy nem értelmezitek amit olvastok. Értem ezt a fórum hozzászólásokra és a modok leírására is. Nem látványosságokról(Landmark) beszéltem, hanem plusz épületekrõl amik alapból nem szerepelnek a játékban. Ezeket lehet letölteni pluginként Simtropolisról.
Nincs olyan hogy egy városban lenne limitje hogy az épületek hány százaléka lehet felhõkarcoló, és hány százaléka a többi. A zoningmod egyébként arra jó hogy nagyobb méretû zónákat lehessen építeni alapból és ne kelljen veszõdni a kicsikkel. Egyébként ennek a modnak nemsok értelme van. Ha lezónázol egy terepet és közben nyomva tartod a SHIFT gombot akkor láthatod hogy a lehetõ legnagyobb zónát fogja elkészíteni ami az adott területre befér. És ha felteszed a modot akkor ennek a mérete nõ nagyobbra. Ettõl még nem biztos hogy ide felhõkarcoló épül. Ha megfigyeled a játék magától is megváltoztatja összevonja kissebb zónák méretét.

A videó jó kár hogy super demand moddal csinálták az egész várost.
Azt javaslom olvass mindig utána mielõtt beszólsz.
Tuvok igazad volt, kezd fogyni a türelmem.

© NorbyI !
a kérdésem a felhõkarcolók limitjérõl szólt(ami kb 20-25% lehet), a valóságban is úgy van h. New York nem = Manhattan-nel.
FELHÕKARCOLÓKAT simán tudok építeni és olyat amilyet csak akarok, ha nem hiszed h. ilyet lehet itt egy linkhttp://www.youtube.com/watch?v=antQ_BSiUmE&mode=related&search=
nézd meg!!!
a látványosságoknál lehet elõhozni h. minden épület fel lesz sorolva ami a játékban szerepel...
...de egy értelmetlen játszani, h. egyesével felépítem a házakat.

Amit kerestem mod-ot a neve ZoningMod ,ami csökkenti a 1es és 2es épületek limitjét és 3as szintûek könnyebben fognak épülni.
Tuvok
Csodálom, hogy még nem adtad fel 😄

Akkor válaszolok mindenkinek, bár hihetetlen milyen butaságokat tudtok kérdezni és válaszolni rá, mindez elkerülhetõ lenne ha egy kicsit utánajárnátok a dolgoknak ahelyett hogy rögtön komment a fórumba.

Szóval a kétsávos (sugárút;avenue) körforgalom csak a legújabb NAM része ami most júniusban jelent meg elõtte nem lehetett duplasávosat csinálni.
NAM-ba érdemes mindent bennhagyni de arra figyeljetek hogy jobb vagy baloldalas a közlekedés mert ha rossz irányút installáltok elég káosz lesz a városban. Olvassátok el a leírást hozzá, elég szépen leírja hogy mit kell csinálni és milyen elõzõ modokkal nem szabad együtt futtatni. Valamint le kell szedni az elõzõ telepített NAM-ot különben szintén gubanc lehet.

Nincs olyan mod ami kell ahhoz hogy felhõkarcolót építs (nem is értem ez hogyan jöhetett elõ valakinek az agyában). Egyszerûen leszedsz egy épületet ami lehet éppen egy 200 emeletes felhõkarcoló, vagy éppen egy kis erdei fakunyhó, rendesen telepíted és örülsz neki amikor megjelenik a városban vagy elérhetõvé válik a lerakása.

Az aluljáró nem alkalmas a forgalom átengedésére, sajnos a Simtropolisos srácok nem tudták megoldani, így csak eyecandy funkciót lát el. Figyelj rá hogy legyen alternatív útvonal is ne csak az aluljáró különben nem tudják majd megközelíteni a területet.

Ha igény van még hasonló tutoriálokra szóljatok, biztos lenne még pár trükk amirõl nem is álmodtatok "hosszú idõ óta folytatott SimCity-s pályafutásotok alatt." (Pl autópálya felüljáró minden úttipussal, alagút felturbózása, ipari rakpart)
Addig is jó játékot.
Ismét frissült a magyarítás.

Carlos
Miért, van ilyen mod?

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Amit ésszerünek tartasz.
Én majdnem mindent beixeltem majd ezután megjelent az utak között a duplasávos körforgalom.

Þór vígi þessi rúnar

ki, milyen mod-ot tölött le?
én eddig a vízet(DarkBlueishGreenish.zip) módosítottam, meg a forgalmat.(RoadTopMT20.zip)
melyik az a mod ami megengedi h. teleépítsem felhõkarcolóval a várost?
Mit érdemes beixelni?<#nemtudom><#fejvakaras>

Igen a dupla sávos út,az a sugárút. Nem emlékszem a telepítésnél pipákra,de uninstallálom a NAM-ot és újratelepítem.Remélem a városaim nem károsodnak majd.

Carlos
Lehet lámer leszek, de a sugárút az a duplasávos út?
Mertha igen, akkor NAM installnál be kell pipálni, hogy tegyen fel azt is. És akkor lesz.
Legalábbis nekem lett.

Þór vígi þessi rúnar

Ne má komoly? Szerinted mivel nyomom 7hónapja? NAM-mal nem tudok sugárutas körforgalmat csinálni.<#falbav> Na mindegy,a másik problemem,hogy simtropolisról töltöttem le aluljárót,de az istennek nem akarják használni. Olyan mintha ott nem lenne út,épületnek tekinti.

Carlos
NAM kieggel lehet ilyet csinálni és sok egyebet! Javaslom a telepitését.
Simtropolisról letölthetõ.

Þór vígi þessi rúnar

Szia! Az lenne a kérdésem,hogy ugyanezt a körforgalmat sugáruttal nem tudom megcsinálni,pedig simtropolison sok kép van,amin sugárút van körforgalomként.Vagy erre van másik kieg?<#wave>

Neked szólt, ugyanis ha visszaolvasol megtaláltad volna hogy ez csak egy kis kiegészítõ (néhány mega) ami semmi mást nem tartalmaz csak pár egyedi jármûvet. És igen, megy Rush Hourral is mivel ez pluginként mûködik, nem patchként.
A beugatás azért volt mert lusta vagy visszaolvasni és használni a keresõt.<#banplz>

mert ha igen akkor üzenem, hogy csak meg akartam kérdezni hogy Rush Hourral is megy -e? és nem kell már rögtön leórdítani, meg bunkózni.nem ma kezdtem én se a Sim City-zést,!!!!!!!!!!!!!!
he.ezt most ugye nem nekem szólt!
<#ejnye1>
Carlos
Hmmm.ez még nekem is jól jött! köszi!

Þór vígi þessi rúnar

Írd be alulra a keresõbe. Meg fogsz lepõdni.
Kicsit kéne gondolkodni mielõtt egy több mit 7300 hozzászólásos fórumba beköhögsz egy ilyet. Ezt már csak azzal tudtad volna rontani ha megkérdezed van-e hozzá teljes magyarítás.<#conf>

Sziasztok!
Hallott valaki a Sim City Transportation Addon nevû kiegészítésrõl?
köszönöm a kis tutorialt, sokat segítettél😊

A másik problémámat lehet én nem tudom normálisan elmagyarázni. Angol közlekedés mintájú van a játékban( jobbkormányos autok😊, én szeretném balkormányosra változtatni, kontinentális rendszerü közlekedést szeretnék! Valamit angyone lszöszmötöltem, de nem müködik:S
Köszönöm még egyszer a bemtuatodat!
Akkor álljon itt egy gyors tutorial, hogyan kell NAM-al körforgalmat csinálni.
Kell egy tiszta terep
Egy kis földmunka hogy tényleg minden sima legyen.
Ennek végén lesz a körforgalom
Elõször kanyarodjon el egy mezõt balraAztán egyet leMajd zárjuk a körforgalmatHúzzunk hozzá egy utat fentrõlMajd a másik két irányból is

Remélem így érthetõ és látható.

Viszont a másik problémádat valószínû félreértettem. Neked most baloldalas a közlekedés mint nálunk, és azt szeretnéd hogy jobboldalas legyen mint angliába?

Köszönet, holnap ki is próbálom, jól fog mutatni! 😊

VILLARREAL CF mindörökké!

Carlos
Mára az uccsó:

10K, 125K, 53K, 7K.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
No, ma este:

10K bevétel, 115.000 lakos, 44.000 commercial, 7.000 industrial.

Þór vígi þessi rúnar

Amúgy találtam a játékban egy hibát.Csináltam próbaként tök egyforma várost.Az egyikbe a játékban lévõ nagy általános iskolát és nagy középiskolát raktam,a másikba a simtropolisról letöltötteket.Plussz még mindkét városba raktam fõiskolát és könyvtárat(olvasási rendelet bekapcsolva).Mindketõben az iskolabuszok támogatottsága nagy az iskoláké pedig mindig kicsit több,mint az igény.
És ekkor jött a hiba:a garfikonon mindkét város 38ról indult és 5 év elteltével (50ezer lakos) is ennyi volt.Ráadásul a segédek minden hónapban javasolták a nagyobb iskolákat,pedig alig volt 30%-os kihasználtság.Tehát teljesen fölösleges iskolákat tenni,az I.Q nem nõ.(mondjuk a 38-as alap I.Q is elég marhaság).
Carlos
Nekem elsõre sikerült, nem volt problémám.

Þór vígi þessi rúnar

Nem az a baj,hogy nehéz,hanem sokszor egyszerûen nem lehet regelni.Valami gond van az oldallal.Nekem is 3xra engedte.
Carlos
No, k***a nehéz regelni ám. Legalább 90-es IQ kell hozzá.
Aki erre nem képes, az meg ne töltse le.

Þór vígi þessi rúnar

Köszi Norbi a gyors választ. Még így is van egy kis gondom: letöltöttem a NAM-ot, installáltam is, de csak avenue roundaboutot találok a játékban. Továbbá ha ujratelepitem a left to right hand switch- modot akkor ugyanugy "bebuzul" a játék..
Remélem sikerült megoldanom a helyzetet, de ehhez kérném a segitségedet. Köszi elõre is!
LeWyTy
Ba**hatod a linket ha csak ojanok tudják megnézi akik be vannak regelvee a
www.simtropolis.com-on.<#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Carlos

Þór vígi þessi rúnar

Szép példány! 😊 Sajna én nem találtam meg az oldalon...

VILLARREAL CF mindörökké!

Hello!
Segítsetek lécci, nem rétem h miért nem akarnak fejlõdni az éületeim felhõkarcolókká, mert csak a kis épületek vannak<#szomoru1>
Please help!!!
Carlos
Lehet, hogy nem ott akar dolgozni.
Egy §§§-s lakos nem fog egy §-s dirty gyárban dolgozni, megha közelben is van.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Szerintem csak a mellette lévõre mennek át dolgozni a jópolgárok...
De ez csak egy erõs szerintem.

Þór vígi þessi rúnar