13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
year #8636 Üdv! (re)
Ismét elővettem e remek játékot és egy kicsit feltuningoltam a régiómat. Jelenleg a lakosság száma eléri kicsiny országunkét a 10 millió főt. (pontosabban 10.150.241) Tettem fel néhány képet, hogy megkukkantsátok hogyan is fest az egész, az alábbi linken vannak a képek -> KÉPEK
Jó szokásomhoz híven, aki közelebbről és részletesebben akarja meglesni a régiót, annak feltöltöttem ide -> RÉGIÓM
Megj.: Nem használok semmiféle letöltést, se modot, semmilyen plussz dolgot. Csak a simcity 4 + rush hour. -
#8635 Jópofa... -
#8634 wáwáw elrontottam első képet
-
#8633 na elkezdtem egy város ~ 20 ezer lakos
-
#8632 Ó, hogy ez mekkora aljasság !
Adott egy város 11.000 - alacsony iskolázottságú - lakossal, amiből az következik, hogy szükség van egy méretes ipari területre . Ez meg is van, de a légszennyezés miatt nem a város mellett közvetlenül, hanem egy kicsit arrébb . A parasztok által lakott területet az ipari negyeddel közút, valamint vasút köti össze . A vasút egy kiváló dolog, ugyanis - tapasztalataim alapján, mondom ezt kicsit szubjektívan (:D) - ezt az utazási módszert kedveli a nép a legjobban, mivel gyors, és nagy a lefedettsége, lévén az állomások egyben parkolók is, leteszik az autót, átszállnak a vonatra, és bejutnak dolgozni . A kihasználás nagyon korrekt, valóban a legközelebbi állomást veszik igénybe, nem a legtávolabbit (ebben gyanítom a NAM mod kezességét ...) .
Viszont abból a szociális fennforgásból kiindulva, hogy az ember a vonaton nem viszi magával az autóját az következik, hogy az ipari területen sok állomás kell, hisz a gőzöst elhagyva csak gyalog vezet a gyárba az út .
Erre jön a kiváló közlekedés-stratégiai elgondolás, fedjük le buszmegállókkal az ipari területet, így a kedves termelő vakhangya a Job-expresszt elhagyván egy rövid buszozás árán máris kényelmesen eljut a munkaügyi hivatal által számára kijelölt foglalkoztatási vesztőelyre . Mekkora ötlet, nem ?
És most jön a kurva anyját része: a kedves utas - miután Zsiguliját elhagyva vonatra szállt, nem hajlandó mégegyszer, mozdonyfüst után Ikarusra szállni ! Nem ! Gyalogol ! Így vajon mennyi a buszmegállók kihasználtsága ?
0 ! -
viktor0320 #8631 megtaláltam!!!
csak nem a sima keresőben kellett volna keresgélnem!
azt hittem hogy nagyobb lesz! -
Androidus #8630 Észrevettétek már, hogy a különböző népek durván eltérő mértékben adóznak? Én most kicsit nézegettem, hogy tulajdonképpen miből is él a város, és meghökkentem. Az egy dolog, hogy a középréteg kétszer annyit adózik, mint a szegények, a gazdagok meg négyszer. A kereskedelmi irodák alig fizetnek, viszont ha elüldözöd őket, az visszahat másra. De ami megagigabrutál módon fizet, az a jómódú kereskedelmi szolgáltatás. 120 ezres város, 66 ezer kereskedelem, 25 ezer ipar. 18 ezer jómódú lakos fizet 4500 körül, 90 ezer középréteg 9 ezer körül. És ugyanezt a 9 ezres nagyságrendet kb. 6 ezres létszámmal (!!!) befizeti a jómódú kereskedelmi szolgáltatás. Kár, hogy az ő létszámukat a legnehezebb fölfele tornászni ;) -
#8629 mert st-exchangre menj rá és ne a modds and downloads-ra, és ott keress rá -
#8628 Your search returned 75 file(s) for 'canal'
Your search returned 21 file(s) for 'canal set'
Keresgélj csak tovább -
viktor0320 #8627 Hy!
Beírtam a keresőbe hogy canal vagy canalis, a simtropolison!
és semmit nem talált, pedig mind2-vel probálkoztam!
akinek megvan, az küldje már át msn-nen!
(a fájlokat)
itt a címem: [email protected]
előre is köszönöm! -
pzolika978 #8626 Ez a kép az egyik városomból van. Simtropolison írd be a keresőbe hogy canalis vagy canal. Van azt hiszem 3 változata is,és ha nézegetted a képeimet mindenféle kiegészítés van hozzá. -
#8625 Kellenek még fájlok a működéséhez . Olvasd el a readme-t, általában a "prop", vagy "independency" szavakat keresd, ott le vannak írva, hogy mit kell még letölteni mellé . -
#8624 és miért vannak olyanok h a betett cuccok helyén csak doboz jelenik meg, -
#8623 Jók ezek a csatornák, nekem is megvan az egyik változat, csak elkövettem azt a hibát, hogy nem néztem meg van-e fenntartási költsége, és egy viszonylag kis városba leraktam egy komplett csatornarendszert, és "unpause" után lett hirtelen több tízezres deficitem . :o) -
#8622 ezt a betonos partoldalt simtropolisról le lehet szedni?
meg ha valaki tudná a nevét azt szívesen venném mert kb 1 órája nézegetem :D
-
Vazzeazze #8621 Köszi a segítséget! Kicsit félreérthető voltam, úgy vagyok kezdő, hogy csak 1 db várost csináltam eddig, de az nagyon komoly lett :) (224 ezer lakos, kereskedelem+full High-tech ipar, igaz, hogy EASY fokozatban indultam...) Ti gondolom már régóta toljátok. Nem használtam eddig semmilyen kiegészítőt, mégis jó lenne még szebb városokat csinálni. Le akarom másolni Miskolcot, Kazincbarcikát. Ezért érdekelnek ezek a dolgok. Egyik haverom adta kölcsön nekem a nem éppen eredeti SimCity-ét, abban csináltam a városkámat. Azonnal úgy döntöttem, hogy megveszem eredetiben. Ekkor szembesültem ezzel az ellentétes közlekedés problémával. A parkoknak örülök, mert sokkal pofásabb lehet a sziti ha nem kell mindegyiket út mellé rakni.
Na, nem is untatlak Titeket tovább, ha valmi problémám van majd ide írok! Köszi, bye! -
szabchee #8620 Szerintem is próbálgatni kell. Én példul már jó ideje próbálkozom egy-két várossal, de egy idő után valahogy rájövök, hogy valamit elszúrtam. Ilyenkor persze mindig kiirtom, és kezdem újból.
A parkoknál én is azt tapasztaltam, hogy nem kell neki semmi. Tedd oda, ahol éppen van helyed! -
Androidus #8619 Szerintem először is próbálgasd sokat. Ez a játék már alapban is irtózatosan jó, nem is értem, miért akarod egyből tökéletesíteni. A kiegészítőkre nincsen recept, kinek melyik tetszik. De mondom, van kiegészítő nélkül is élet.
Szerintem meg a parkoknak nem kell érintkezniük úttal. Még csak "áram" se kell neki, vagyis ha egy zónázatlan blokk közepébe pöttyinted úgy, hogy semmivel nem érintkezik, akkor is kifejti a hatását. -
pzolika978 #8618 Hali!
Szedd le a játékot a gépedről,ez tudom szívfájdalom,de ez van. Instalnál válaszd a német nyelvet.Így rendesen a jobbkéz szabály alapú lesz a közlekedés. Sajna ez a legegyszerűbb. Majd tedd fel a magyarítást.Ami a kiegészítőket illeti,nekem nagyon sok van fent,ha megtetszik valami leszedem,kipróbálom,és ha működik fenthagyom a játékban.Amit a képeimen láttál (körforgalom,kanyarodósávok,stb) azok a NAM mod részei.Ha az utaknál,néhány parknál használod a TAB gombot,érdekes dolgokat tudsz építeni.Körforgalomba úgy tudsz építeni,ha a közepén lévő 2*2-es részt kitörlöd,és beleépíted azt amit akarsz.
A parkoknak elméletileg kell érintkezniük úttal.
Remélem tudtam segíteni,ha problémád van írj nyugodtan. A magyarítást ha visszaolvasol megtalálod,és azt is hogyan tudod telepíteni.
Jó építést,és ha tudsz tegyél fel képeket. -
Vazzeazze #8617 Hi!
Segítsetek légyszi! Nekem a Deluxe változat van meg és feltettem hozzá a 638-as patch-et is. Az a baj, hogy az autók a bal oldalon közlekednek (előre). Mint Angliában. Vajon miért? Hülyén néz ki így és nem hiszem, hogy ezt én át tudtam volna állítani valahol. Az utak viszont jobbosak rendesen (felfestések stb...). A másik kérdés : a simtropolis-os letöltések közül miket érdemes felrakni a játékhoz? Melyek a legjobbak, leghasznosabbak? (pl a képeken tetszenek a kanyarodósávos utak, az átjárók, gyalogosoknak ösvény, körforgalom stb...) Ja és legfőképpen melyek teszik még TÖKÉLETESEBBÉ és ÉLETHŰBBÉ a játékot? A harmadik kérdés : A parkoknak, nyílt füves tereknek ésatöbbinek nem kell érintkezniük utakkal? (a képeken nem mindegyik érinkezik csak azért...)
KÖSZÖNÖM ELŐRE IS a remélhetőleg kimerítő válaszotokat!
Egy kezdő, de már rajongó :) -
pzolika978 #8616 Hát nagyon meghalt a topik. Vagy ennyire elriasztott mindenkit a képeim? -
pzolika978 #8615 A metróállomást letöltöd ,a körforgalom a NAM része. A 2007 juniusit szedd le. Ez benne van a top 50 letöltésekben simtropolison. A körforgalom közepét lebontod 2*2-es terület,majd oda beépíted a metró és buszmeállót,és ennyi. Az aluljárók nem működnek. Felüljárók szintén a NAM részei. A falakat a simtropolison beírod a keresőbe,hogy Pegasus és ott megtalálod. -
Samuel9 #8614 Már csak egy kérdés, azokhoz, akik tudják a választ.
Töltöttem le aluljárókat, de nem engedi összekötni az utakkal.
Mit kell vele csinálni? -
Samuel9 #8613 Nekem is van pár kérdésem!
-Hogy tedded a körförgó közepébe azt a metróállomást, és azt a díszt?
-Hogyan csináltál az autópályához olyan felüljárókat, és olyan lehajtót?
-Nincs kedved elküldeni nekem ezt a régiót? -
albiman #8612 Lehuztam pár épületet, kicsomagoltam a plugins mappába, de vhogy nem nagyon akarnak megjelenni.nem tom mi lehet a baj
-
albiman #8611 köszi
-
pzolika978 #8610 Hát ezt nem tom,azt viszont igen,hogyhafelmész erre,és regisztrálsz utána tudsz válogatni az épületek között. Letöltöd,beteszed a plugins mappába és játszól. Nekem sok sok épületem van innen. -
albiman #8609 Lehet, olyan kiegészítést bemásolni amiben csak uj épületek vannak?
Ha igen, vagy ha nem, akkor lécci küldjetek egy linket ahonnan ezt letölthetem, kössza -
pzolika978 #8608 Tény,sokminden van a városomban ami nem eredeti,de ezek nem csalás épületek,hiszen a játék magától építi be,miután betettem a plugins mappába. Ettől jó szerintem és megpróbálok az életszerűségre törekedni. -
Androidus #8607 Szép-szép, de igazából nem tudok hozzászólni, mert a fele olyan, ami nincs az eredetiben. -
Androidus #8606 Szerintem nézegessed a teleshopot :) Ott szokott olyan lenni, hogy kockahas minden erőfeszítés nélkül. Biztos időnként ajánlanak olyan módszert is, hogy egyedi sim-város, idő-ráfordítás nélkül. -
Androidus #8605 Van egy olyan data view, hogy fire hazard. Ott pofás körök mutatják, meddig oltanak a tűzoltók maguktól. Ha nem akarsz vele bíbelődni, fedd le teljesen. Ja, és fogadok, hogy minden esetben ipari épület gyulladt ki. A lakóházaknál nem olyan vészes a dolog, ezt egyébként ugyanabban a nézetben a szín is mutatja. -
ntex #8604 Frankó a városod, látom te is használsz plugin épületeket, nekem az velük a bajom hogy némelyik hibásan jön elő a játékban (belelóg a másik épületbe, hiányzik a textúra a talajnál stb.), meg éjszaka nem világít egyik sem. A másik ami miatt hamar ráunok mindig az új város kezdéséhez az az hogy ki kéne már valamit találnom arra hogyan tudnék úgy építkezni hogy ne "szabványvárosnak" tűnjön a városom, szóval kikerülni valahogy ezt a parcellázós megoldást, mert így minden városom szinte ugyanúgy néz ki... -
pzolika978 #8603 A tűzoltóságnál nézd meg a támogatottságot.
A kiegészitők a simtropolison vannak, nem tudom mindegyiket felsorolni. -
albiman #8602 pzolika szép város,milyen kiegészítőt hazsnálsz?
PATCH Version 6.50 - RTPatch(R) Professional - Software Update System
nekem vmi ilyesmi van, de látom neked vannak más épületek is, naon tetszenek.
-
KisDeák #8601 Sziasztok! Hogy tudom csökkenteni a tűz esetek számát? Mert a veszélyes helyeken már két nagy tűzoltóságot is építettem és még így is 2-percenként tűz üt ki -
#8600 És még én is! -
Samuel9 #8599 Én is!
Én örülök, hogy ha meg tudok építeni egy várost, úgy hogy működjön!
Nagyon szép város, és nagyon aplólékos.
Mennyi időbe telt ezt megépíteni? -
#8598 Irigyellek a türelmedért . -
pzolika978 #8597 Egy kicsit hanyagolva lett a fórum
Most már viszonylag kész félig az új városom és pár részletet megörökítettem. Itt a yacht kikötő látható ,Belváros , szép ház , sok fát telepítek ,Autópálya kereszteződés keleti városrész , Sugárút fal valamint az autópályának is ugyanolyan fala van.Van ilyen átjáró van ilyen is és vannak ilyen átjárók is. Van autópálya alagút , ez is autópálya alagút Egy Belvárosi kép Itt a városháza És Régiókép1 Régiókép2. Hát ennyi. Várom az észrevételeket.