13557
  • Feck
    Én is erre gondoltam... Akkor majd maguktól épülnek gondolom... bár az alapépületeket amik a játékban vannak, remélem nem firkantotta felül...
  • nyirog
    van pár textúúra hiba, azazért van mert belekontárkodtam atetúra filékbe :D, próbáltam én isépületket csinálni, de mondom ezek kb másfélhónappal ezelötti képek,igaz azótanem sokat javítottam a városon, de van pár nagyobb újítása:D ,majd azokról is hozok képeket :P
  • nyirog
    SECRAMDETH madártávlatból
    alagút ami levezet a gyártelepi hegyről
    egysínű vasút
    farm térség a föld alatti autópálya hálozattal
    a gyártelep hegy
    a gyártelepről levezető régi út
    jómódú lakossági térség
    a városon belüli kis város: Dunakeszi
    új kerület
    új város rész épüléseváros mag
    a villamos hálózat garász pályája
  • nyirog
    sztem LKI épületeketszedttél le (kereskedelmi,lakossági,ipar, angolúl RCI azaresidental,commercial,industryal ) azokata játékmagától építi a znákon, persz vannak hozzá népességköveteléek is :D tpl felhőkarcoló csak 50ezer lakosságfölött fogépűlni :P holland házaknál nem tudom mennyi a minimum követelmény, deha az a bajod,h nem jelnik meg rendesen, akkor azért van,mert vmelyik dependenci(s) nincs meg (kelléket jelent ) ezek nagy gyakorisággal txtúrák,és a letöltésnél fel vanmindig tünteve,hogy melyik dependeci kell azéppen aktuáli letöltéshez :D
    @pzolika: bocsi,hognem tudtam még keépket hozni a városmról :D kicsit időhiányban vagyok, új épket csak a jövőhétfolyamán fog tudni feltöölteni, de régieket még ahéten megpróbálk hozni :)
  • Feck
    nyirog, köszönöm a kimerítő választ, hasznos infókkal láttál el!
    Amint tudom -még a nap folyamán- ki is fogom próbálni...

pzolikának pedig a képfeltöltéseket köszi, mert sok érdekességre lesz figyelmes az ember! :)

Már csak 1 rejtély maradt számomra megfejtetlenül: Letöltöttem a simtropolisról holland és német házakat, be is másoltam a plugins mappába, de a játékban nem tudom hogyan tudnám előhozni őket, mert nincsenek ott, ahol a többi cumó...
    (Azt csendben megjegyzem, hogy a pluginsba nem ömlesztve pakolom be a letöltött elemeket, hanem mindegyiknek létrehozok 1 külön mappát, hogy átlássam mi van meg, és mi nem, mert rengeteg épület van... de kizárt, hogy ez lenne a gond)

A villamos csodával határos módon, most nem fagy ki azonnal, így lehet, hogy ahhoz is töltök le 1-2 okosságot.
  • pzolika978
    Bocsesz! Nem voltam fent sg-n,de látom nyirog leírta. Én mondjuk,csak a falat töltöttem le,és úgy kerestem rá,hogy beírtam,hogy pegasus a keresőbe, és előjött sok egyébb hasznos és jó dologgal együtt. Én mondjuk ezt a talajkiegyenlítőt nem használtam (ez látszik is az általad feltett képemen) de engem ez nem is zavar igazából. Viszont ezt a ctrl x -es dolgot én sem tudtam köszönet érte nyirognak

Nyirog tehetnél fel egy két képet a városaidról,kiváncsi lennék rájuk,azért is ,hogy látnánk,hogy miket használsz.
  • nyirog
    a nevegondolom highway walls trükkösen (autópálya falak) nem enézésből mondom, félre neérts csak úgy :P XD, am a telje neve rural sunken highway walls. Az új NAM-ban pedigminden bene van ami a régiben benne volt, sőt egy-két dologtextúráin sokat javtottak,és igen nem törli leargit, hanem rátelepűl, amúgy megmegjegyezném, hogy azújabb verziók általban magukban foglaljákrégebbi verziók dolgait is+ a régebbi NAM-ot használó letöltéseid menni fognak az újjal is, és nem csinál semmiféle gagyvaszt a gépeden. Arural sunkne walls linkje ;) :
    http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results
    és erről az linkről ezeket szedd le:
    Rural Sunken Highway Walls T Intersection Skin
    Rural Sunken Highway Walls Corners And Diagonals
    Rural Sunken Highway Walls Menu Management Construction Lot
    Rural Sunken Highway Walls Bridge Skins
    Rural Sunken Highway Walls Straight Sections

ezekhez kell még a Hole Digging Lots ,hogy pontosan tudd mélyíteni\emeni a földet:
    http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?id=3599

itt pediga hole digging lotss használatáról olvashatsz:
    http://simpeg.com/forum/index.php?PHPSESSID=204d040e3e305d2bb7c9665994ae8867&topic=5330.0
    - a NAM az kell hozzájuk, most pedig a sajt tippemet mondom elamitegy msik fórumra írtam le( a hangnemért bocsesz, de akinekírtam ezt arra már kivoltam bukvaegy csöppet:D )
    "Megjegyzés: mivel ( ez nálam is volt jó hosszú ideig ) a telepítés utána csak egy-két fajta fal fog megjelnni jelenik meg az elektromo dolgok\eszközök között, nos a többitt úgy hívhatjuk elő, hogy lerakjuk ezt az építés alatt lévő falat, és utána ( a biztonsgá kedvéért ) , nyomunk egy ctrl+x -et és beírjuk a consoleba, hogy You don't deserve it, és lám a többi eszköz hirtelen meg fog jelenni"
    remélem nyomon tudtad követni:D
  • Feck
    kép
    Letöltöttem du. egy nagy halom plugint, viszont nem tudom hogyan keressek rá arra a nemtudommire, ami az autópálya 2 oldalánál van végigrakva...
  • Feck
    Még annyit, hogy le kell törölni a régi NAM-ot, mielőtt felteszem az újat? A városokban nem lesz kavar e-miatt? Mert gondolom nem szerepel benne minden, ami az előzőben benne volt...
  • Feck
    Nagyjából érthető, de ennyire nem vágom az angol... :) Azért köszi!
    Valaki felrakta esetleg? Jobb, mint az előző?
  • nyirog
    am a villamos csak akkor fagy ki,h, ha akurzór épités közben pirosra vált ;)
  • nyirog
    Here's a list of changes:

* Double-height Elevated Rail and Monorail puzzle pieces have been added.
    * GLR bridge has been added.
    * New GLR-in-Avenue puzzle pieces have been added, including Avenue Roundabout with GLR crossing.
    * New Rail Viaduct puzzle pieces have been added.
    * Diagonal Highway on-slope puzzle pieces have been added, existing on-slope puzzle pieces have been revamped to eliminate shadow bug.
    * All overpasses have been modified to eliminate the color shift of the network that crosses under another (both Maxis and custom overpasses).
    * Elevated Rail to GLR transition has been improved visually.
    * Double-decker puzzle pieces have been improved visually.
    * Elevated Rail and Monorail over Elevated Highway overpasses have been improved visually.
    * Various other overpasses and puzzle pieces have been improved visually.
    * Diagonal Highway shift by one tile is now possible.
    * Oneway-Road arrow removal plugin has been updated.
    * Custom Menu plugins have been added to reorder icons in Rail and Misc Transportation menu.
    * A new set of Traffic Simulator (Traffic Plugin) files have been added, outdated Traffic Plugin files have been removed.
    * A variety of RUL, texture and pathing errors have been fixed.
    * NAM Controller contains RULs for updated RHW (Rural Highway mod), updated SAM (Street Addon Mod) and new HSR (High Speed Rail) plugins (released separately).
  • Feck
    Ez a NAM miben tér el az eddigitől?
    NetworkAddon_(April_2008)
  • Feck
    Sziasztok!
    Örömmel látom, hogy nem halt ki a topic, hamarosan bekapcsolódom én is, de újra kéne tennem a játékot, és a mentett régióimat a pluginokkal visszapakolni... :( Majd rakok fel pár képet, a fél évvel ezelőtti városomról! :)

Van azóta valami változás? Amit érdemes leszedni a Simtroploisról? Villamos még mindig kifayg? A Network Addon módot megint felteszem, és pár épületet amit leszedtem anno...
  • pzolika978
    Hát igen ATI Radeon 256mb-os kártyám van.
  • Benevolens
    Állítólag az ATI kártyák nem teljesen kompatibilisek, de gondoltam az elmúlt öt évben esetleg csináltak valami javítást a játékhoz, ha már egyszer tömegprobléma a dolog.
  • pzolika978
    Már nem azért,de a letöltött épületek nekem sem világítanak,és én fényefektes dolgot NEM töltöttem le. Valamit biztos le kéne szedni,csak nem tudom mit. Így csak nappal játszom.
  • nyirog
    vagy van fennt olyan fényeffekt ami nem kompatibilis a letöltött épületek megvilágitásával, speckó nálam is ez van :D a sárga lámpa mód mellett nekem nem működnek az épületek megvilágitűásai, nélküle meg igen...
  • Benevolens
    Igaziból mindegyikről, amit letöltöttem ,tehát ami nem az alapjáték (Rush Hour)része.
    Szerintem hiányzik valami pachcsem.
  • laslandes
    pontosan melyik épületről van szó? linkt!
  • Benevolens
    Még mindig nincs senkinek valami okossága arra,hogy hogyan tudok fényt csiholni az éjszakába a letöltött épületekben?
  • Greiver
    koszi.jo vick :D
  • pzolika978
    Bár a számlámra utalhatnál
  • pzolika978
    Igen ingyen.
  • Greiver
    Meg egy utolso kerdes:ezekrol ingyen lehet letolteni igaz-e
  • nyirog
    igen ez alap dolog az iyleneknél :D
  • Greiver
    Koszi.Ezekre az oladalakra regelni kell?:D
  • nyirog
    simtropolis, sc4devotion, simpeg, simforum példáúl :P
  • Greiver
    Sziasztok.Tudna nekem valaki jo linkeket ajanlani hogy honnan lehet jo cuccokat szerezni a sim city 4(rush hour)-hoz?A simshungary.hu-n kivul?
  • nyirog
    most nézem h elírtam csatorant írtam :P pedig csatornát akartam volna :D, na mindegy itt van pár youtubeos video amik segítenk a network addon mod használatában, itt meg információt találsz arról h miért lép ki a játék a villamos épitése közben .
  • PENGEinno3d
    Köszönöm a válaszokat!
  • nyirog
    hy, itt néz után a kanálisoknak
    http://simshungary.hu/letoltesek.php?letid=816&ppage=2

csatoran néven szerepelnek ( mert ugye a canal= csatorna ), az oldal letöltései közt is nézelődhetsz mert vannak olyanok is amik speckó a simtropolison nicsenek, vagy pedig törőlve lettek onnan :D, meg itt az is le van írva, hogy mit kell tenned ahoz, hogy elindúljanak :D, am megjegyzésként mondom, h hiába van a simshungary -n sok dolog, de a simtropolis nyomába soha nem érhet és nem is fog, hiába hivatolsa magyar rajongói oldal ....
  • pzolika978
    Szia!
    A kanálisokat a canalis kiegészítővel lehet csinálni. Érdemes regisztrálnod simtropolisra,mert több mint 10000 kiegészítő van fent.
    A játékot érdemes megvenni 3000ft körül lehet beszerezni.

Elkezdtem építeni ma a lehető legnagyobb városomat. Eddig tervezgettem papíron,meg alakítgattam a szomszédos városaimat,hogy minnél több ember tudjon lakni a metropolisomban. Az ingázási időt megpróbálom a minimálisra csökkenteni. Ha már lesz valami érdemi dolog akkor teszek fel képeket is.
  • PENGEinno3d
    Hello! köszi a gyors vállaszt! Akkor a warez verzió kavarhat be, mert a virtuális memoriát 4gb-ra állítottam és a nem fontos alaklmazásokat is bezártam és így is szaggat! Sikerült felrakni azt modot jólenne csak 4fps-el nem az igazi:\
    jah és még1 kérdés... a #8824 komment első 4képén lévő kanális féleséget milyen modal lehet megcsinálni (bocs már hogy ennyit kérdezek :S)

• nyirog
    hopp kicsit elírtam :D, az innen szócskát a ha szó után akartam volan írni :P
  • nyirog
    A játékod ,elhet, hogy azért xaraxik, mert kevés a virtuális memóriád, vagy túl sok alkalmazás fut, de lehet, hogy ha warezos a gémed, akkor az kavar be. A network addon modot, a simtropolisról is le tudod szedni, de ott elötte regisztrálnod kell, viszont ha szeded le akkor nem kell regisztrálnod ;)

innen
  • PENGEinno3d
    Sziasztok ! Hosszú idő után ujra felraktam ezt a nagyszerü játékot!(deluxe verzió)
    Az a problémám vele hogy kb 10000 lakos után 4!! Fps-el megy! Még a régi gef2 mx-en is sokkal jobban ment! Probáltam már low grafikán, de semmi javulás :\ jah és kb 20 perc után kinyírja a gépet, kifagyaszja (a többi játék hibátlanul megy)!
    Más...Pár oldalt vissza olvasva láttam hogy van vmi "Network Addon Mod"
    rákerestem googleban, de nem tudom leszedni mert nem működik az oldala!
    Valaki tudna adni egy működő linket ahonnan letudnám szedi?
    előre is köszi!
  • pzolika978
    OK!
  • nyirog
    Majd fellesznek :) csak jelenleg még nem volt rá időm, hogy megnézzem őket, de úgy érzem ,hogy minőségi munkát fogok majd látni a képeiden :), majd én is hozok ide is képeket a városomról :D....
  • pzolika978
    Szép város részlet. Tennél fel több képet is?

Nyirog : A képeimet fel tudtad használni?