Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
a villamost tényleg nem lehet beizzítani mert én most alakítottam át az egyik ave-t a villamoshoz mondjuk kipróbálni még nem volt idõm

makett.tk

m1garand
vagy iskola vagy kórház kell nekik nálam addi nem akart benépesülni a lakó zóna

makett.tk

Hecker007
nincs munkahelyük szerintem az a gond, legalábbis nálam ez volt a probléma

Miért van az,hogy a sugárút csak 2*2 sávos?Míg a valóságban 2*3 vagy 2*4 sávosak is vannak!!!És a simtropolison sem találok.
ez most miért? mindenhova gazdag házakat építenek és mindegyik üres lesz<#wilting><#help>

Carlos
NAM-nak nincs köze ehhez, szerintem.

Þór vígi þessi rúnar

felépül egy villa, és egybõl nincs munkája, lerombolom, és épül oda egy új villa akinek nincs munkája..

nem lehet hogy ez a NAT program rontja el a játékot, és ez miatt magas a commute time? (még ottis, ahol csak két utcát kell menniük a munkahelyükhöz)<#falbav>

Carlos
nm

Þór vígi þessi rúnar

Bocs, nem.És Norbyl: A Duna Magyarországon 150m-t esik.Különben általános bocs,valamint GTKrisz üzenetéhez még ez:<#kacsint>
Ezt nekem szántad??????
Folyó?

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

És köszönöm, hogy foglalkoztok a fordítással.

Köszi.így már értem.Csak azt hittem,hogy van másik fajta pakk,ami esetleg a kisebb egyenetlenségeket kisímítja magától,hogy ne nekem kelljen minden bukkanóval görcsölni.
És

Láttál már lejtõs vizet?
<#falbav>
Ez a funkciójuk. A legtöbb ajándék épület növeli a népszerûséget mint a landmarkok. Egyébként meg mit nevezel csalásnak. Ha épül egy szép egyedi épület a városban akkor mindenkinek kicsit szimpibb lesz a polgármester, nem?

GTKrisz: minden tutorialban le van írva hogy ezek csak tök sík felületen használhatók vizuálisan megfelelõen. Attól hogy a folyómeder sima mellette még lehet magasabb rész esetleg domboldal vagy csak egy emelt gát.

Történt újabb frissítés Carlos remek munkájának is köszönhetõen.
Úgy néz ki hogy minden menüt és helpet hozzá sikerült befejeznem, valamint minden tutorial is magyarul van már. Carlos külön kérésére, elkzdtem lefordítani a betöltõképernyõn felbukkanó hülye üziket. Nem lesznek igaziak de akinek van jobb ötlete egyes üzikre küldheti.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Kár, hogy nem jó a villamos, nagyon fel tudná dobni a játékot...
Az is fura, hogy a simtropolisról rakat épületet le lehet szedni, csakhát szerintem csalás, mert 30-ról felnyomták 70-re a mayor ratinget :S

VILLARREAL CF mindörökké!

Valaki tudna segíteni?Az a bajom,hogy van egy csatorna pakkom,ami szép és jó,de ha nem "tükörsíma" a felület,ahová tenni akarom,akkor hibás lesz.
Ami azt jelenti,hogy némelyik kocka nem víz lesz,hanem olyan,mintha egy plázát tettem volna oda.Vagy a másik eset,amikor csak a fele lesz olyan.
Dehát nem akarok minden várost tök símára csinálni.

Ott is 0 van.
m1garand
ez a 10.000Ft-os kérdés, én most akarom a tömegközlekedést átrakni villamosra, várjuk a választ

makett.tk

Bocsi, ez nem privát, de nem is az, amit kérdeztél: Szerintem senkinél nem mûködik. Akinél mégis, az kérem ne csak privát írjon.
Köszi!
Akinél mûködik a villamos, kérem írjon privát üzit, köszi!

VILLARREAL CF mindörökké!

Nálam nincs olyan tétel, hogy "útdíj".Az "útiköltség"(alsó) a tömegközlekedési ezsközök viteldíja, a fizetõkapuk bevétele a "vámok"-nál (felsõ) jelenik meg.
Én õket is értettem a gyártók alatt.
Carlos
70-30
60-40
kábé...
Én 70-30 arányban szoktam, de ez nem biztos, hogy jó...

Þór vígi þessi rúnar

mien arányban érdemes lerakni a lakossági/kereskedelmi zónákat, hogy ne nõjön az ingázási idõ, és a kereslet is magas legyen a boltoknak?

Carlos
Nagyon nem értek egyet, de az most mind1.

Þór vígi þessi rúnar

Minek töltsem fel, annyi helyen fennt van.<#kacsint>Nem tudom mennyibe kerül a game eredetibe,de azt a pénzt sokkal értelmesebb dolgokra is el lehet b*szni. mondjuk jól beb*szol <#eplus2> vagy esetleg elköltöd a kedvesedre<#vigyor2>. Soha nem vettem még eredeti játékot és nem is fogok! de a lényeg az , hogy az egyik embertársam segítséget kért tõlem és ha tudok mért ne segítenék? nah mind1 ez simcity fórum

Carlos
Émmeg hajjak éhen mi?
Naszép...

Amúgy bazira nem a "játékgyártók" tehetnek az árakról, hanem a kiadó és a magyar viszonteladó.

Þór vígi þessi rúnar

Benevolens:
Csinálom a pályát a városok között,és a simtropolison találtam díjfizetõ kapukat.Föl is rakom,de nem bírok díjat szedni.Miért?Az útdíjnál 0 van.
Ha olyan a játék amit nem lehet kapni,vagy teszem azt méreg drága akkor megértem,hogy lekell tölteni,de ez már régen nem olyan játék.<#ejnye1>
Én is töltöttem már le játékot,de azt itthon nem lehetett kapni,vagy már nem lehetett kapni. Na mindegy jó játékot kívánok!

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Nem akarok senkit megbántani,de szerintem a warezról csak a játékgyártók tehetnek.És meg is érdemlik!Tudok nem egy olyan sportjátékról,aminek eyg hónap múlva jön ki az új része és még mindig 14-15 ezerbe kerül.Tudom,mindenhol ennyibe kerül.csak mig pl.nyugaton egy átlag ember 11-13 órát dolgozik,addig egy magyar 31-33 órát.És ha levinnék az árakat a magyar viszonyokhoz,biztos vagyok benne,hogy 4-5x ennyi eredeti játék lenne.És ezt a gyártók is tudják.De ha ez nekik így jó!?
OK<#email>
Carlos
Támogassuk a warezt. <#banplz>
Nem akarod kapásból feltölteni is?

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Sárga a szennyezettség.
És mihelyt egy két helyen lecseréltem a négysávosakat sima útra akkor egy-két hónap után megszünt a légszennyezettség és fejlõdött a környék R részlege.

Þór vígi þessi rúnar

5xha-ftuc-37xr-xfth - Parancsolj!

A sárga légszennyezettség nem proboléma, csak a piros, amit, ha utak okozzák, fákkal ki tudsz sárgítani.Különben honnan tudod,hogy amiatt nem költöznek?
Carlos
Hát ezaz...Az utak légszennyezettsége...

Þór vígi þessi rúnar

Biztos elvesztette a kézikönyvet,olyan kicsike könyv, alig 120oldalas
Martin testvér valamelyik supermarketben megtudod venni,ahogy itt sokmindenki más is. Nem olyan egetverõ összegbe kerül (4e Ft.)

Akkor mi a problem?<#fejvakaras>

Carlos
Kedves Martin!
Ott van a kézikönyv hátulján.
Ha nincs meg a kézikönyv, akkor sajnos nem tudunk segiteni!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
1ötlet: Ez nagyjából igy van most!
2ötlet: Ez nagyjából igy van most!

Valószinü elbontom a nagyon szennyezett négysávosakat.

Þór vígi þessi rúnar

tmartin
nagyon fontos lenne!

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

tmartin
sziasztok!
Eltudja küldeni nekem a Simcity 4 telepítõ kódját?
Elõre is köszi.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Ha belegondolsz, ez tök életszerü: Ha egy 27000-es város lefedéséhez 39 metrómegálló kell, ez azt jeleni, hogy nagy a területe, tehát alacsony a népsûrûség.Ilyen helyekre a valóságban sem csinálnak metrót, mert az adott helyen elhelyezett megállóknak túl kicsi a kihasználtságuk( egy 27000-es lakótelepnél ez máshogy lenne:oda érdemes metrót építeni, ha egy nagyobb rendszer része.Különben nincs a világon olyan város, aminek akárcsak minden fontos útja alatt is lenne metró)
pzolika978:Ne add fel, nekem az egyik városomban 35 perc<#hawaii>, a 3 óra különben elég sok
Azt tudja valaki,hogy az egyik városomból 20 000 buszként távozó ingázó a másikba miért 9900 autóként lép be?<#help>
ötlet: Sztem próbáld meg autópályával összekötni az ipari rész meg a lakóövezetet.A négysávos utakat bontsd el.Talán így sikrül. Vagy csinálj tömegközlekedést. Nekem a magasvasút,metró kombináció segíteni szokott.
2.ötlet: A négysávosokhoz tegyél kereskedelmi zónákat.egy egy fõúttal keresztezd és a fõutak mellé lakóházakat. Ennek két elõnye van egyrészt a kereskedelmi zónák gyorsan beépülnek,nagy lesz a vásárló igény. A másik a lakók nem nyafognak a légszenyezés miatt.A négysávosok mellé sok sok parkot,fákat kell telepíteni.

Carlos
Én most jöttem rá az egyik hibámra, ami radikálisan demoralizálja a második városomat.
Az elsõben egysávos utakat épitettem és köré négysávost és autópályát.
Most úgy csináltam, hogy majdhogynem minden négysávos (nincs hiszti a dugók miatt) és csak a bekötö utak (amit zónázáskor lerak) azok egysávosak.
No erre jól stagnál a lakórészleg, mert irgalmatlan nagy az utak szennyezettsége, nem is akarnak oda költözni. (rendelet kiadva).

Szóval most vagy lebontom a négysávosakat és kommersz utakat teszek be, vagy hagyom a csába és: ez egy ilyen város, ez van. <#ravasz1>

Ha van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne csökkenteni az utak légszennyezését jelezze please. (erre vonatkozó rendeletet kiadtam)

Þór vígi þessi rúnar

Megnéztem a linket ami a 7596-on van. Érdekes információkkal szolgált nekem is. Megjelent városomban a hidrogén erõmû,nagyon jó! Az lenne a kérdésem,hogy eddig közülünk kinek mekkora a legnagyobb városa. Az ingázási idõn nem tudom mit problémáztok nekem ez nem jelent problémát,igaz egy pici ipar minden városomban van,sõt van olyan városom ami csak iparból áll,és pár lakóházból.Amit most építek várost (fantsic) ott az ingázási idõ 3óra körül van.Írtátok lentebb,hogy kb.1óra az ideális,hát ha minden ideális akkor sem fog mûködni a város. Pl. Az egyik városomban csak szemétégetõket,szeméttelepet,gyárakat,és pár darab lakóházat (kis sürüségüt) építettem. Panaszkodnak a szmogra piszkosul,de ugyanúgy laknak benne. (Ha panaszkodnak,panaszkodjanak semmi sem lehet tökéletes) Ez életszerü,mert én is panaszkodok mégis itt lakom. A 78 megálló egy kicsit sok,a metrót szerintem egy 20ezres városban még nem kell erõltetni,én azt hiszem olyan 40ezernél kezdtem el építeni,amikor már kezdett gond lenni az utakon.

Megnéztem a linket,amit írtál,abban volt,hogy milyen közönként kell rakni le õket