Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocs, de ti hol találtátok a legfrissebb NAM-ot a Simtropolison? Csak Júniusit látok...
Meg gondolom nem mindegy melyik villamost szedjük le, mert nem mind mûködik!? Akinek megy, adhatna egy linket, hogy honnan vadászta le!

VILLARREAL CF mindörökké!

Carlos
Köszi a TAB-os tippet! Bejött! <#ravasz1>

Þór vígi þessi rúnar

KSZ$$$-nál 2*3 (legnagyobb sûrûségnél)gyakori, nekem a legtöbb embert foglalkoztató ilyeneim 171 lelkecske boldogulását jelentették. Ez elég aránytalan (már ha valóban így van) Simtropolison egy csomó supermarket van, ha kell.( a játék legnagybb supermarketjeiben asszem 60-100 körül dolgoznak)
Igen ez lehet az is ,de ha nem elég nagy a városod, hogy 7.-8. szintû épületek épüljenek, akkor nem fognak. (stage cap-már ajánlottam az oldalt)Ha felhõkarcolókban gondolkodsz, akkor a 3-mal és a 4-gyel érdemes mahinálni, mert legtöbbnek ekkora az alapterülete (legalábbis nekem nem volt nagyobb) Vannak 2*3- ill. 2*4-esek is Ha nincs telekérték, akkor ugyis csak 1*2-es zónákat építhetsz. Kedvezõ feltételek esetén ez úgyis összeépul, a lényeg csak az, hogy az útak közötti területek legyenek kiszámolva, valamint, és persze, hogy mindegyiknek legyen útelérése.
Bocs, ha túlmagyaráztam.
Az a magas jólétû kereskedelmi szolgáltatás.Most már a KI-$$$-ra(magas jólétû kereskedelmi iroda--ez lehet a magas irodaházak?) is magas az igény.
Mi az a ksz$$$?
Nincs egyszerre betárazva az egész, mert zavar,hogy nem világítanak a letöltött épületek éjjel. Így a felhõkarcolókat kiszedtem. Van egy csomó, ami egyáltalán nem mûködik, így csak a mb-ot növeli.(pl.:nem tudom életre hívni a múlkor kérdezett falat. Azonkívül, hogy az erõmûvek közé rakja nagyrészt csak egyszer érhetõk el indításonként, ami elég bosszantó). Különben elég erõs a gépem. Pár perc alatt indul.
Valamint bocsi, hogy rengeteg elfoglaltságod közepette végzett áldozatos fórumi információs tevékenységed keretében háromszori válaszadásra kényszerítettelek magán jellegû kérdéseimmel.

Köszi.

Ez a járda nekem éppen nincs meg. Azért kérdeztem, mert mint írtam nekem pont ilyenek maradnak a parkolók helyén, ha felrakom a pach-et a simcity.com-ról. ( Bár ATI kártyám van, amit úgy látszik mégis le kell cserélnem <#rinya> )
Megvan,csak írtam,hogy nekem csak a júniusi van fönt.De megint lenne kérdésem:elég nagy lett az igány ksz$$$-ra.Mekkora zónákat rakjak neki? 2*2 2*3 3*3 4*4?Vagy sima 1*2 és majd a játék magától kitalálja?
Ennyire még sosem értem rá. 😊
Az utaknál van a pedestrian mall-ban, legalábbis nálam. De lehet hogy sima járdaként megjelenik a park menüben is.
Ennyi pluginnal mennyi idõ mire elindul a játék?

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Asszem full kell telepíteni.
Akkor lehet, hogy valami telepítési robléma.
Nincs fönt elõzõ verzió.Alapból csak a 2007.júniusi van fönt.
Szedd le az elõzõ verziót, mert nem engedi a frissítettet mûködni. A cuccot a tömegközlekedéi rovatban találod (ott ahol a metrót stb. van)
Asszem az elsõ a villamos-átjárás másik városba, a második a villamossín, a harmadik a magasvasút út fölött hosszában és talán a negyedik a sugárút villamossal- ha nincs más felrakva-asszem.
A júniusi a legújabb?mert nekem az van fönt.Ha igen,akkor honnan tudom elõszedni azt a sugárutat villamossal?Mert nem találom.
Akkor ezt most az utaknál, vagy aparkoknál éred el? (Tipp: Nekem 5Gb pluginom van leszedve. A könnyebb tájékozódás érdekében alkönyvtárakat csináltam, valamint egy képes katalógust)
A legújabb NAM-ban van sugárút villamossal, ami nem szélesebb, mint az eredeti, simtropolisról pedig le lehet tölteni megállót hozzá.
Igen. És ha megvan a keresett, akkor mindenki boldog! Szerintem nézd végig az összeset, meg az felüljárókat is az utaknál, valamint a körforgalmat.
Carlos
2: Max fake-zva:
Egy egyirányú út az egyik oldalon, aztán sin vagy magasvasút, majd egy másik egyuirányú út visszafelé. Igy középen lesz a magasvasút. Szerintem máshogy nem lehet. Vagy csak nemtok róla.

Þór vígi þessi rúnar

Két kérdésem lenne a nálam tapasztaltakhoz:
1.
miért van az,hogy mindkét koszos városomban úgy 18-20 ezer össz. munkaerõig jön a koszos és a gyártó ipar,és aztán igény lezuhan -4000-re?Víz van,tûzoltóság van,forgalom alacsony.Adók:koszos 6%,gyártó 5% és hiába viszem lejjebb.
2.
Lehet-e és ha igen akkor hogy olyan sugárutat csinálni,aminek a közepén villamos(magasvasút)van,mint például Pesten is???
Igazam is van meg nincs is.
Az eredeti NAM-ban ha nincs melette más plugin akkor nincs benne. Viszont vannak olyan pluginok (járdák amik kompatibilisek a NAM-al, így amikor felrakod akkor beintegrálja magát oda is.)
Szal 1:1. A lényegen nem változtat, ez egy sima járda. Azt viszont nem tudom mi a neve, annyi cuccom van lehetetlenség megtalálni közötte.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Carlos
Ok. Tehát amikor van egy lehajtó, arra klatty, és a játéktéren nyomkodom a TAB-ot?

Þór vígi þessi rúnar

Nézd végig az összes autópálya-lehajtót, és mindegyiket nyomkodd végig a TAB-bal. A NAM csoportosította õket típus szerint, ugyhogy mostmár nincsenek kirakva egyenként. Különben egy csomó újat fogsz találni. A kívánt lehajtók akkor is elõhívhatók, ha a megfelelõ utakat keresztezed az autópályával és van hozzá hely.Ilyenkor engedélyt kér az építésre.
Carlos
Láma kérdés következik, elnézést érte!
Feltettem annó a NAM-ot (legfrisebb júniusi)
Az autópálya fülrõl pedig eltüntek azok a tárgyak amik a földszinti autópályához kapcsolódnak, plö:
x alakú keresztezödés két földszinti autópálya között, földszinti lehajtók.
Ezek hova lettek? Hogy lehet elõvarázsolni õket? Elég gáz, hogy csak T elágazással tudok lejönni az autópályáról ami egy 4 sávos útból válik normál úttá.

Elõre is köszi a segitséget!

Þór vígi þessi rúnar

TAB 0:fehér téglás, közepén lámpával
TAB 1:Rózsaszin, négyzetminta
TAB 2:szürke, koncentrikus körök
TAB 3:vörös téglák
TAB 4:másféle szürke, téglák
TAB 5: fû
a továbbiakban gyalogosfelüljárók mindenféle élethelyzetre, földutak, és végül egy járda a magas autópálya alatt.
Ilyen tehát nincs. A továbbiakban tehát két dolog lehetséges:
1,Én tévedek és mégis van.
2,Te tévedsz.

<#vigyor0>

<#falbav>

Az útak menüben fentrõl az ötödik eszköz. Pedestrian mall tiles. Neyedik vagy ötödik TAB nyomásra jön elõ.

Miért kell mindig kötözködni???

A régióban van egy kis, 100K lakosú szomszédos város, azzal vok összekötve. Van még autópálya, É-ra, D-re, NY-ra, K-re, középen lóherével összekötve. Az ipari területek csak a zóna szélén vannak, és az összes út ki van vezetve. A nagy városban ahol 250ezren vannak, ott 160K dolgozik kereskedelemben, és csak 40K az iparban. Az gond hogy csak high tech ipar van? Se dirty se manufacturing... Azt is megfigyeltem, hogy a meglévõ munka helyek sincsenek teljesen betöltve, tehát pl 73 helyen csak 5en dolgoznak. Ennek így kell lennie? THX a válszat
Carlos
Nincsenek magasan az adók azoknál amire nincs kereslet?
Esetleg egy kis adócsökkentés? Vagy télleg a kereskedelem szomszédos városokkal?

Þór vígi þessi rúnar

Ilyen térkõ nincs a NAM-ban!
m1garand
tipp:a szállítás hogy áll talán nem tudják eladni a termelt árut (vasút, reptér, kikötõ, stráda más városokkal)

makett.tk

Bocsánat a kissé hosszú levélért de már ez a 20. városom, ami ettõl a problémától megy tönkre. A mostani város a következõ: nagy zónában, 250K lakos, az oktatás a grafikonon 190en van, majdnem 200, a várható élettartam pedig 90en... Rengeteg park, fa és mindenhol metró megálló. Teljes tûvédelmi és rendõrségi lefedettség. A gond pedig a következõ: mind a 3 lakossági demand a maximumon van, viszont az összes többi, iparé, kereskedelemé, a minimumom van. Ettõl akkora a munkanélküliség, hogy becsõdöl az egész pedig +20K a bevétel. Egyszer még azt is kipróbáltam, hogy mi lesz ha a high tech ipar, meg a kereskedelmi résznek leviszem az adóját 0-ra (!). A következõ történt: SEMMI. Semmi nem történt. A legjobb helyen lévõ, large plazaval ellátott területen, alig nõtt ki valami kisebb toronyház, és az is tönkrement low demand miatt. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond, és az összes tippért hálás lennék!!
m1garand
nekem is ez van fent de a villamost nem láttam jönni menni rakok egy másikat
megnézem azt a német lineket ami a képen van
thx a gyors választ

makett.tk

Talán térkõ!?

A NAM része, elvileg olyan járda amelyiket lehet épületek elé tenni és ez lesz az összeköttetés (gyk.: nem csatlakozik közvetlenül úthoz.)

Az a nagy térköves terület a épület elõtt micsoda?
Persze hogy magasvasútnak látja, hiszen újat nem tudnak belevinni a játékba, csak a meglevõket módosítják.

NAM van fenn plusz leszedtem 4 megállót meg egy villamos modellt. Ennyi. Tökletesen mûködik ráadásul a NAM-ban van egy csomó féle elágazés meg felüljáró hozzá, és így teljesen életszerû. Viszont a vasúttal nem fogjátok tudni összekapcsolni, mivel ez ugye magasvasút csak vizuálisna másnak látszik.

m1garand
nekem magasvasútnak írja ha a megálló,ra kattintok és villamost közlekedni nem láttam mármint jármûvet
neked esetleg van felrakva vmi plugin?
én a legújabb NAM-ot raktam fel és a két sin közzé rakható megállót

makett.tk

Nem tudom miért mondjátok hogy nem müxik a villamos nekem tök faszán megy.
Akinek bizonyíték kell nem ígéret:

Felirat tovább magyarult.

Carlos
Ami már megürült épület, azokat dózerold le.
Aztán reménykedj! Hátha helyreállsz!
Sok sikerT!

Þór vígi þessi rúnar

köszi, megpróbálom így

Carlos
Lépjünk már túl ezen... <#crazya>

Þór vígi þessi rúnar

Kár,hogy nem megy a villamos.Szerintem tök királyul mutatott volna.
Carlos
Eleinte nem értettem a dolgot.
Gyanakszom a szennyezõdésre, mert pont a város közepén van, de mind1. Én beraknék még viztisztitást is.
De ez nem indokolná a dolgokat.
Aztán gondoltam egyet, hogy mi akadályozza ennyire a fejlõdést.
És rájöttem.
Az adók!
Hát az valami katasztrófális!!!
Pont ellenkezõleg csinálod, mint ahogy kellene.
Iszonyú magasak az adók! 10 és 20% ?
Irgalmatlan.
Nos. Akkor egy jó tipp:

R§: 9
R§§: 8.5-9
R§§§: 8-8.5

C§: 9
C§§: 8.5-9 (mindkettõ)
C§§§: 8-8.5 (mindkettõ)

I§ ag: 15
Id§§: 9 ha van, 13 ha nem akarsz
Im§§: 8.5-9
Iht§§§: 8-8.5

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
aha.

Þór vígi þessi rúnar

mármint a linket küldöm el

összes lakónegyed low density, van kb 3-4 kocka ami közepes. minden cellában van 1-2 buszmegálló, és 2-3 park legalább. a desirabiltiy az egész térképen zöld, légszennyezettség csak minimális, az is csak a gyárak fölött. egészség ügy az öö magas, rendõrségbõl csak egy közepes van;>, tûzoltóság egyáltalán nincs😄

ha feltöltöm vhova a régiót, és elküldöm üziben, megnézed? :-/

Carlos
Nem akarok nagy fasságot mondani, de kérdésem lenne.
A lakónegyedek ugye nem high density-k?
Vannak lakosságcsalogató cuccok? (parkok, szobrok, (reward menu (jutalom menü)))?
Biztonság ok? (tüzoltó, rendõr)
Egészségügy megoldott? Lakónegyedek lefedettek?

Reptér szerintem egy kicsit közel van. Valamint szerintem nagy lesz a légszennyezettség...

Þór vígi þessi rúnar

1.
2.
4.

a grafikon azt mutatja hogy van elég munka:S
ipari negyedbõl meg szinte már csak high-tech van

Carlos kérdése jogos: Van víz? Bár szerintem van mert akkor nem épülne R$$$ ház. Az én kérdésem az,hogy vannak e gyárak,azok hol vannak elhelyezve. A kereskedelmi negyedek nem fejlõdnek,valószínû,rossz helyen vannak. A kereskedelmi zónákat tedd a lakónegyed és a gyárak közé,mivel az elején csak ingázás közben vásárolnak,valamint a szennyezett területtöl messze tegyél le ipari negyedet,hogy a high ipar is tudjon fejlõdni.Ha ezeket megcsináltad utána kezdheted fejleszteni a tömegközlekedést,hogy az utak ne legyenek túlzsúfolva. Egyébként válaszolva hogy mi a baj: Nincs R$$$-as munkahely.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

persze. nem nézed meg a városomat mi a gáz vele?<#szomoru1>

m1garand
a villamos nem megy de mint magasvasút kiválóan müxik van forgalom bõven

makett.tk

Carlos
Egyetemet szerintem nem kellene erõltetni ilyen stádiumban szerintem. Ellenben egy álltalános iskola és egy kis kórház nem ártana.
Viz van?

Þór vígi þessi rúnar