13557
  • Piri Zsolt
    Köszi, sikerült!
  • Benevolens
    Igen.Szedd le és ted fel újra a NAM-ot, de ne a "Left hand version"-t pipáld be telepítésnél, hanem a "right handot"
  • Piri Zsolt
    Úgy nézem, sikerült.
    Pukk...
    A kép a következőt mutatja: közlekedésem jobb oldali, de az útkereszteződésem bal oldali (angol). Valószínű, azt általam letöltött NAM-ban így van. Lehet-e rajta segíteni?
    Ha nem, akkor kitörlöm a Plugin mappából, mert így hülyeség.
  • Piri Zsolt

Most megpróbálom a képet feltenni. Ha sikerül, nyitok egy pezsgőt.
  • viktor0320
    hát a colossus modot nem töltöttem le, mert az sztem hülyeség!
    tömegközlekedés van, busz és metro, bár az ingázási idő télleg hosszú. A lakosság 60 000 fő! Van egy olyan modom hogy az ipar befogadóképeséhget 4x növeli, ezért több szár embert foglalkoztató ipari központok épülnek, bár én inkább a kereskedelmet résesítem előnyben és a Gyártó ipart.
    Cam Commercial, pedig a kereskedelemben dolgozók számát növeli?
    az sc4devotionon pedig regisztrálva vok!
  • nyirog
    SZerintem te a Colossus Addon MOdot használod aminek az a lényege, hogy több embert képpesek az épületek befogadni , a modban alapjárotnon ez csak a lakóépületekre vonatkozik, éppen ezért minden más LKI épületben marad a normális "befogadási képeség", a Colussus Addon M -hez külön kell lestzedni LKI épületek, amik már többe embert képpesek befogadni. Mivel tudtommal ez csak a sc4devotionon van, ezért ott a keresési menüpontoknak van olyan h CAM Commercial, Industríal stb-stb, na azok fognak nekd kelleni ehez ;)!
  • pzolika978
    Munkanélküliség?
    Nézd meg a közlekedést,ha túl hosszú az ingázási idő,akkor nem mennek dolgozni.Mennyi a lakosság? Van tömegközlekedés? stb...
  • viktor0320
    VALAKI TUDNA VÁLASZOLNI EGY KÉRDÉSEMRE?
    VAN OLYAN MOD AMI EGYIK MELLÉKHATÁSA AZ HOGY MUNKANÉLKÜLISÉGET OKOZ?
    MERT NEKEM VALAMIÉRT RENGETEG MUNKA NÉLKÜLI VAN A VÁROSBAN, PEDIG ÓIRÁSI IPARI ÉS KERESKEDELMI ÖVEZETEKET HOZOK LÉTRE! SŐT! MÉG A NEVEZETESSÉGEKBEN IS LEHET DOLGOZNI!ÉPÍTETTEM IS EGY PÁRAT DE MÉG ÍGY IS SOK A MUNKANÉLKÜLI, A VÁROSOM MEG EGYRE CSAK NŐ!
    valaki segítsen!
  • pzolika978
    Már kiváncsi lennék arra az útkreszteződésre.
    Ma ráértem és játszottam. Elkezdtem egy új várost,majd kicsit később teszek fel képeket.(még alakítgatni kell).
  • BYpsilon
    Ne a vinyod tartalmát próbál be linkelni. Előbb fel kell rakni valahova és azt linkelni.
  • Piri Zsolt
    Na ez nem megy! Bocsi
  • Piri Zsolt
    [URL=http://c:/1.png]Útkereszteződés
  • Piri Zsolt
    Útkereszteződés
  • Piri Zsolt
  • Piri Zsolt
    Sziasztok!
    Képet töltenék fel, de csak 200 kilóig engedi a fórum. A képeim ennél nagyobbak. Hogyan tehetem meg a feltöltést?
    Köszi
  • Piri Zsolt
  • nyirog
    de leht h a mód neve vmi Under Bridge Scenery , vagy Buddybud Underpasses lehet a neve, sajnos egyikre sincsen találat a simtropolison, sc4devotionon pedig eza buddybud nem szereple a creatork listáján :S
  • nyirog
    hy szerintetk , hogy iylet tudajk csinálni ahoz miylen letöltés kell ( én mintha vmi marrast embankmentről olvsatam volna a simtropolison, cska hát onnan törőlve, nincsen meg vkinek? ), a képekről azok a letöltések kellenénke, miak lehetővé teszik h ahíd alá épíkezhessünk, az amyleik segítségével egy vágyányos vasútvonalat is építhetünk.

itt megtaláláljátok a képket..., előre is thx a helpért!
  • pzolika978
    Nem kell a hóhoz link.

A számítógép dátumát tegyétek dec 25-re,és kezdjetek el játszani. A hegyes dimbes dombos városokban hó lesz. Régebben tettem fel képet is róla.
  • nyirog
    köszi a linket, de ebben csak villamosokat látok ( lehet h én vagyok a suta mert, hogy nem veszem észre a trolibuszt ) :S
  • viktor0320
    hát eső mondjuk nincs, vagy legalábbis nem találtam olyan módot, de asszem hó az van.
    és itt egy link:
    http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results&q=tram
  • Marki
    Az nekem is kéne :D

Én is kerestem, de nem találtam semmit.
  • nyirog
    és ez olyan, hogy folymatosan változik a játékban az évszak, szóval nem oylan, hogy feltelepítem és akkor mindig tél lesz...? Meg azt a troli buszos dologot szeretném letölteni, de simtrolopison is kerestem és ott sem találtam :S, előre is köszönöm a segítséget!
  • pzolika978
    Ha eső nincs is de hó dec 25.-én van.! képeket tettem fel anno
  • nyirog
    van troli+ időjárás??? Légyszives addjál hozzájuk linkeket :P A z időjárásos módról pedig beszélnél kicsit bőveben, szóval lahet látni benne ahogy rendesen esik az eső stb-stb? Am még egy ötelet, ha az sc5 -be sok módot építhető dolgot rakanak, akkor egy pipetta funkciót nem ártan tervezni bele ;)
  • viktor0320
    sztem jó ötleteid vannak!!!!!
    de időjárásos módot lehet letölteni a simtropolisról, ami nem műküdik igazán és csak látványnak jó! ugyan ez a helyzet a villamossal és a trolival is!
  • pzolika978
    A rendőröket most is tudod irányítani. Én ahol már nagyon piros a bűnözés mindíg küldök két járőrkocsit. Tény a többi dolog jó ötlet,bár a multinacionális céget már túlzásnak tartom.
  • nyirog
    Én monduk SC5-be úgy képzelem el az épületke épitését, mint pl a sims2-ben , hogy rákattintok a kívánt épültre és utána föl jön egy ablak amiben a kinezérté meg színét (stb.-t) testreszabhatom. Plusz most már ideje lenne az évszak váltakozást is beleépíteni a játékba ( ebből kifolyólag jöhetnénejk a simcity4-es dologk, ahól minden összefügg mindenenl, hisz képzeld csak el, hó zivatar van egyik éjjel a városban és másnap reggelre, amikor mindeki munkába megy mindenütt hó van, ilyenkór kell a közterület fenntartásra megnövelni a támogatást, hoyg a ahvat minél hamarabb el takarítsák, nyáron meg a víz vezetékek karbantására kell többett áldozni a nagy igénybe vétel miatt amit a kánikula okoz....stb ), meg az időjárást, ezeket mindenképpen szívesen látnám az 5-ben. Mondjuk még a földalati úthálózat építésének lehetősége is jó lenne, hiszen milyen könnyebséget jelentene levinni a zajos autópáylát a városunk alá és fölé pl parkokat emelni...??? Multinacionális cégeket is építhetnénk városonk ként pl 3-at amikkel a kiesebb boltokat vásárólhatnánk fel és közvetlen jönne belőlük a jövedelem, még fejleszhetnénk is őket, és akkor lenne itt is egy ilyen xp-s dolog ( mint a rainbow six vegas 2-ben ), hogy minél jobb a magánkézben lévő üzleti szolgáltaásunk annál több pontot kapunk, ezket a pontokat meg elkölthetjük " különleges képességekre" amivel a városunk építésénél nagyon kiváltságokhoz juthatnánk ( most nem jut eszembe egy ilyen kiváltság sem :P ). A redőrséget is jobban befolyásólhatnánk, uyge adott egy rebndőrállomás, nos van neki egy lefedettsége, de alefedettségen belűl is történnek bűnesetek, éppen ezért ahól nincsen bűnözés ( a lefedettségi zónán belül )onnan átcsoportosíthatnánk a járőr autókat, arra helyre ahól vannak bűncselekmáéynek ( természetesen az útvonalukat is megtervezhtnénk ). Még a tömegközlekédis eszközöket is bővyíthetnék trolival, villamossal ( mondjuke zket le lehete szedni a troli kivételével a simtropoplisról ), meg az tetszik ebben a network addon modban, h azt meg lehet csinálni, hogy a magasvasút közvetlene az út fölött menjen, éppen wezért ezt is alapból beleépíthetnék a játékba..., most íyg hirtelen csak ennyi ötlet jutott eszembe..., majd ha lesz még leírom ide :D
  • Deep Rush
    Van megoldás arra, hogy wide monitorokon is lehessen natív felbontást beállítani :)
    be kell írni a parancsikon után a következőt:

-r1280x720x32 -CustomResolution:enabled

természetesen az 1280x720 -helyére kell beírni mindenkinek a neki megfelelő felbontást :)
  • pzolika978
    Kíváncsi leszek mik lesznek az 5.részben.Még tavaly azt mondták,hogy idén februárban megjelenik,de nem lett semmi belőle. A societest nem is értem miért kellett kiadni.
    Az új részben én örülnék egy új közlekedési motornak,jobb vezetési grafikának,több szolgáltató háznak,többféle iskolának,kórháznak,stb.
    Tudom,hogy ezek letölthetők a simtropolisról,de az nem olyan.
    Most egyébként olyat csinálok amit még soha. Akarok egy mindennél lenyűgözőbb várost építeni,és papíron már el is kezdtem a tervezését.
    Az egyirányú utcákat valamiért fontosnak tartja a játék,és nem is hülyeség,hiszen a dugókat nagyon jól lehet vele elvezetni,arról nem is beszélve,hogy én a kereskedelmi negyedet így tudtam felvirágoztatni,meg persze metróval,de a lényeg,hogy kellenek az egyirányú utcák.
  • Marki
    A túlterhelt utakat érdemes egyirányúsítani.
  • viktor0320
    jah és lehet egy kérdésem? az egyirányú utak tényelg annyira fontosak? és hova érdemes őket raknom?
  • viktor0320
    én úgy olvastam valahol hogy majd csak 2009-ben jelenik meg. A sim city 5 és a societies nem egy és ugyan az. a Sim City Societies-t nem a Maxis csinálta ráadásul az nagyon xar. Kiváncsi vagyok a Sim City 5-re...
  • nyirog
    elvielg idén várható, de az is lehet, hogy 2009-re mert ezt a részt már Will Wright fogja csinálni aki jelenleg most a SPORE -on dolgozik és gondolom majd utána fog nekiállni az 5 -nek.
  • tyler82
    Lehetne egy OFFos kérdésem?:
    Sim City 5 meg a SimCity Societies az nem egy és ugyanaz? az 5 még nem jött ki ha jol tudom. Idénre várható. Vagy tévedek??
    ON :)
  • pzolika978
    Több lakosság kell,az adott üzleti kívánalmaknak megfelelően. Növeld az oktatási szintet.
  • Marci15
    Esetleg h lehet növelni a vásárlók számárt az üzleteknél??
  • pzolika978
    igen,de ha összegyűlik több R$$$-as lakos akkor nagyobb luxus apartmanok is épülnek majd.
  • Marki
    Akkor a méret sem mindegy.. Én gyakran teszek a legsűrűbből 4*4-es kockákat, hogy toronyházak épüljenek, de ygakran 10-12 személyes villák épülnek.
  • Marci15
    Igen azonos!El van látva mindennel.És a másik terülten a régióban (közvetlen szomszéd) pedig épülnek.Kisebb területű nagyobb lakossú.Igaz szinte csak iparra van míg a másik vegyes.