13557
  • pzolika978
    A Tesco nekem is fent van és semmi galibát nem okozott.Csak a tescot tetted most fel?
  • viktor0320
    nos, a mentéseimet töröltem.
    a plugins mappát nem!
    bár minden akkor kezdődött amikor a Tesco-t letöltöttem a simtropolisről. de nem hiszem hogy az miatt lenne!
    volt amikor letöröltem a mentéseimmel együtt a játékot, de utána ugyna úgy minden jó volt, amikor újra feltelepítettem!
    szóval lehet hogy a plugnsban van valami...
    köszi!!!!
  • LeWyTy
    Valami hülyeség bennvan a dokumentumodban!
    Amikor letörölted gondolom a mentéseidet megtartottad? vagy a plugins mappát.
  • viktor0320
    HY!
    valaki tudna segíteni???
    A játék egyik napról a másikra megváltozot tegy kicsit:
    amikor elkezdtem egy új várost már a legelején elkezdtek épülni a felhőkarcolók amiben legalább 1000-2000 ember lakott.
    így pillanatok alatt elértem 50000-re majd 100 000-re és így tovább. most meg nem. Gondokkoztam h mi lehet a probléma, de nem tudok rájönni. Újratelepítettem a játékot, most sem oldódott meg a probléma! A legnagyobb épület ami eddig épül a Hi-Rise Ingatlan. De csak 1 van belőle és nem 10 vagy 20 mint amennyi szokott lenni egy lakó telepen!
    szóval valaki segítsen már hogy ha tud!
    köszönöm!
  • nyirog
    simtropolison beírod a keresőbe ;) és ugyan úgy kidobja csak néha az ESX meg iylen készitő neveket nem szabad beírni mert akkor nem ad találatot
  • LeWyTy
    és ezeket eltudnád nekem juttatni?
    fekvenél msn-re? vagy felvehetlek én?
  • ntex
    Na akkor sorjában :

#8788 :

1., először is kibővíti az úthálózatot, tudsz körforgalmat csinálni, tartalmazza a villamos mod alapjait (ground light rail), tudsz keresztben is kis utcát csinálni, jelentősen javítja és pontosítja a simek útkeresési algoritmusát, többfajta autópálya elágazás/ fel,- lejárók, meg még sok kis apróság.

2., ezek külön külön letölthető addonok, legtöbbnek van saját telepítője ami egyből berakja a szükséges helyre a fájlokat, amelyik nem azt kézzel kell bemásolni a C:\Documents and Settings\User név\Dokumentumok\Sim City 4\Plugins mappába.

#8789 :

A telepítő alapban a "C:\Program Files\Maxis\Sim City 4\English" mappába rakja a magyarosított fájlt. Ezt megfogod és átmásolod a Sim City 4 könyvtárán belüli "English" mappájába, felülíratod az eredeti "SimCityLocale.dat" fájlt, ezután már magyar lesz. Ha Sim City 4 Deluxe verziód van akkor az "UKEnglish" mappában kell ugyanazt csinálni
  • LeWyTy
    Én ezt felrakom de ugyanúgy angol.mévan ez?
  • LeWyTy
    a networkos cucc mit ad?
    Amúgy ezek adon csomagok?vagy csak 1-1 cucc?
  • ntex
    Én ezeket a modokat/addonokat használom és eddig semmi baja :

- Network Addon Mod 2007 július (bár ez elég alap mod)
    - Network Addon Mod 2008 január (ez is)
    - BSC Ground Light Rail Tram mod (villamos mod)
    - ESX Bus Stop With Parking (buszmegálló parkolóval)
    - Industry Quadrupler X2 (Az ipari épületek munkahelyeit megduplázza)
    - Cycledog Tree Mod (új fatípusok, egész erdőket lehet vele csinálni)
    - Shmails Ground Light Rail Avenue Station (villamos modhoz Avenue megálló)
  • barnati
    ÜDv. Mindenkinek! Újra elkezdtem játszani a simcity 4-el csak egy kérdésem lenne. A netről letöltött extrák és kiegek nem zavarják meg a játékot. Gondolok itt (kanális,vasút stb)lefagy vagy valami ilyesmi...
  • nyirog
    sztem fejleszd az utat :)
  • ntex
    Hát ez röhejes...
    Elkezdtem megint a 0-ról egy új várost építeni, még alig van valami a térképen, de a beköltöztetett csóró simem máris nyavajog :

Szerinte nem tud eljutni az erőműbe ahol dolgozik :

pedig látható hogy a buszt is használja de mégis...
  • nyirog
    NSo ez teljesn eltér, a régiektől, elvielg május végén már százas lesz, és egy nagyon szépen kidolgozott telepitővel fog rendelkezni, és abetöltő képernyő is át lesz textúrázva ( elvileg ) :D
  • pzolika978
    Bocsi én csak felületesen néztem át a letöltéseket,és ebből következtettem.
    A magyarítás mennyire hasonlít a norby!-ék által készítettel? Bár az kb.65-70%-os,de nekem nagyon bejött.
  • nyirog
    Hát azértaznemteljesnigaz,mert egy csomó másik oldaról hoznak letöltéseket, és pl a peg csatorna az 11 mb,szal vmimásisvan benne az alap csatornán kívűl, a BSC-ről meg nem is beszélve! Egyébként meg a Simtropolis is más oldalakról gyűjti össze, pl simpeg.com ,sc4devotion.com , a simshungary-nek meg majdvmikorlesznek saját készitésű letöltései is ,csak a creator teamben eddig nem nagyon vannak olyanok akik készítenének hozzá,bár asszem Nyifi a neve ő pont ezt próbálja felvirágoztatni, na meg a fórumot :P, am én össze-vissza szerzembe a letöltéseimet :D
  • pzolika978
    Sziasztok!
    Megnéztem a simhungary oldalt. Hát a letöltésekről csak annyit,hogy a simsitiröl lettek bemásolva. Ergó ha leakarok tölteni akkor felmegyek simtropolisra.
    Egyébként szép honlap,majd lehet,hogy reggelek. Ha kellenek képek szóljatok.
  • LeWyTy
    Csak 1 kérdés volt
  • Tuvok #8778
    Felesleges .
  • LeWyTy
    Mit szólnátok ha lenne egy házigazda?
  • LeWyTy
    Inkább örülj neki.
  • year
    Csak azt nem értem mit keres a régióm a simshungary-n :), előtte azért szólhattak volna. De attól no problem :P
  • nyirog
    az oldal neve a simshungary.hu ha vkinek, nem jött volna le a maygaritás linkjéből :D
  • nyirog
    egy kis edit, az oldalon SC4 -es letöltések is sorakoznak, végre vmelyik magyar oldalon is vannak már.
  • nyirog
    hello van magyaritás, kb 90%-os, :D, ha vki nem tudná :Pmagyaritás
  • ntex
    Ez durva tényleg olyan mintha Sim City kép lenne :D

OFF:

Jut eszembe látta valaki az "Időgép" című filmet ? Abban volt egy olyan rész mikor a csávó elájult az időgépben és rádőlt az időgyorsító karra majd mutatták hogy az épületek milyen gyorsan fejlődnek. Na ott a Sim City 4 is kivette a részét a filmből, mert bizony ott tuti hogy ezzel a játékkal csinálták meg a város építését.
  • viktor0320
    ha akarod én msn-nen tok pár cuccot küldeni!!!
    címem: [email protected]
  • viktor0320
    nah sikseült köszi!
  • LeWyTy
    Sim City Chikago XD
  • Tuvok #8767
    Erre akartam kilyukadni, csak magyarul :)
  • laslandes
    Installing the Map Files into SimCity 4

16) Launch the SimCity 4 game.
    17) From the Main Menu of SimCity 4, Click on "Load Region" and open an EXISTING region.
    18) THEN click on "Load Region" and open the region created in Step 3), above.
    19) The configuration of the the config.bmp is displayed.
    20) On the keyboard, press and hold the following key combination: Ctrl + Alt + Shift + R.

NOTE: Wireless Keyboards
    Typically, wireless keyboards do not support more than three simultaneous key combinations. It will be necessary to use the appropriate key combination for the wireless keyboard being used to simulate the Ctrl+Alt+Shift+R combination. The normal wireless keyboard combination to use is [Alt Gr] + Shift + R.

21 This will bring up the Grayscale Image File dialog box.
    22) Browse to the folder created in Step 3), above.
    23) Select the grayscale map image JPG file and click on the OK button.
    24) SimCity 4 starts to render the region and a "Creating New City" screen appears.

BE PATIENT. Depending upon the size of the region, the number of city tiles and the speed of the computer, rendering of the region takes anywhere from five (5) minutes up to a number of hours to complete.
  • Tuvok #8765
    A régió tartalma véletlenül nem egy jpg és egy bmp fájl ? Vagy full régiót szedtél le ?
  • LeWyTy
    Ezt kinek írtad?
    Ha rákattintotok a (Válasz erre) gombra akkor tudja a másik hogy nekik írtok.
  • viktor0320
    a régiókat...
  • viktor0320
    msn címem: [email protected]

jah és pont így csináltam ahogy mondtad, de nálam ugyan úgy nem hozza be...
  • Hunor1
    @ Viktor0320 :

A régiót a
    " C:\Documents and Settings\user vagy neved\Dokumentumok\SimCity 4\Regions " mappába kell berakni

/ valaki a #8757-re tud tanácsot? /
  • LeWyTy
    Én meg elfelejtettem a simtropoliszos jelszavamat
    Volna e valaki akit felvehetek msn-re és sok (Forgalommal,közlekedéssel)kapcsolatos downloadja van?És kldene-e nekem?
  • viktor0320
    VALAKI TUDNA SEGÍTENI?
    A SIMTORPOLIS.COMRÓL LETÖLTÖTTEM EGY RÉGIÓT?
    HOGY KELL BELE RAKNI A JÁTÉKBA?
    KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!
  • Hunor1
    ... fótum- fórum .....sorry
  • Hunor1
    Hali !
    / Tényleg jó hogy feléledt egy kicsit ez a fótum:-) /

Most csak 2 kérdésem lenne :
    1 : Hogy tudnám elérni hogy a városom(kb 6K sim / házai végre elkezdjenek felfelé is fejlődni( ne csak sírjanak az új lakóövezetek miatt)az összes házam csak max 3 emeletes...hogyan lesznek ezekből felhőkarcolók...???

2 : Csont új várost kezdtem, és az volt az első beállításom , hogy az 1940 es new yorki stílusban épüljenek a házak....de qrvára nem látom hogy így lenne..elég vegyes az összkép...nekem minden városom egyformára épül..ez az opció tényleg nem müxik , vagy csak én nem jól állítok be valamit ??

Köszi a választ előre is.. :-)))